Familieeventyr i India – Mumbai og Goa

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev kontrastenes storby, Mumbai, kombinert med fem dagers avslappende badeferie med fred, idyll og ren nytelse på en flott resort i det sørlige Goa.

Fra det sprudlende Crawford Market og de berømte dabbawala-lunsjbudene til Bollywood, Mahatma Gandhi-museet og grottetemplene på Elephanta Island – vi skal oppleve alle nyansene av det fargestrålende Mumbai.

Etter oppholdet i den hektiske storbyen flyr vi til roligere omgivelser, nemlig Goa på den tropiske vestkysten av India. De flotte sandstrendene, svaiende palmene og Det indiske hav er det perfekte sidestykket til det sprudlende bylivet i Mumbai. Vil du gå på oppdagelse, kan Goa også by på fargerike sarier, duftende markeder og flotte kirker fra tiden som portugisisk koloni. Vi bor på et 5-stjerners hotell ved Raj Baga Beach, et flott og uberørt kystområde. Du har mulighet til å være med på yoga hver dag på resorten, som også tilbyr et vell av andre aktivitetsmuligheter. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Rupi

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Mumbai. Gateway of India, båttur og besøk i grottetemplene på Elephanta Island
Dag 3 Mumbai. Byrundtur med besøk ved Dhobi Ghat, dabbawalaene, Prince of Wales-museet, Mahatma Gandhi-museet og Malabar Hill
Dag 4 Mumbai. Mumbai ved daggry og Crawford Market. Mulighet for Bollywood-tur (tillegg i prisen)
Dag 5 Mumbai–Goa. Fly til Goa, kjøring til strandhotellet og avslapping
Dag 6–9 Strandliv i Goa. Tid på egen hånd
Dag 10 Goa. Fly til Mumbai og tilbake til Norge
Dag 11 Mumbai–Norge

Hoteller

The LaLiT Golf & Spa Resort

Sør i Goa ligger Raj Baga Beach, et flott og uberørt kystområde der vi kan nyte noen avslappende dager og bli skjemt bort på et lekkert resort, langt fra storbybråket.

Femstjerners LaLiT Golf & Spa Resort er omgitt av fjellkjeden Sahyadri og ligger nært Talpone-elva. Fra resortet er det bare fem minutters spasertur ned til den kritthvite stranden og det krystallklare Arabiahavet. Resortet er bygd i barokk-portugisisk stil, er omgitt av vakre og velpleide hager og har et flott basseng med utsikt til havet. Det er hele fem restauranter på resortet, som alle tilbyr et variert utvalg av kulinariske fristelser. Det er selvfølgelig også en spa-avdeling her, som tilbyr behandlinger basert på de fem tusen år gamle ayurvedatradisjonene. Hotellet har mulighet til morgenyoga hver morgen, og det er en squashbane og en liten golfbane her. Man må betale ekstra for disse ytelsene.

Hotellet består av 263 rom fordelt på to etasjer. Det er fem romtyper, og vi bor i Garden View-suiter med utsikt til hotellets flotte hage. Alle rom har enten terrasse eller balkong, eget bad og toalett, aircondition, tv, hårføner og minibar. Det er te- og kaffefasiliteter på rommet, og wifi og safe er også til rådighet.
Les mer på hotellets nettsider: https://www.thelalit.com/the-lalit-goa

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi setter kursen mot den indiske delstaten Maharashtra og storbyen Mumbai.

Dag 2
Ankomst til Mumbai. Gateway of India, båttur og besøk i grottetemplene på Elephanta Island

Havnebyen Mumbai, eller Bombay som den ble kalt frem til 1996, er Indias viktigste økonomiske sentrum og den mest industrialiserte og tettest befolkede av alle landets millionbyer. På 1800-tallet utvidet britene landmassen og samlet de opprinnelige småøyene til én, Bombay Island, med havn og fort på sørøstsiden. Byen ble delt opp i et britisk handelskvarter mot sør, et regjeringskvarter rundt et fort i midten og et indisk basarkvarter mot nord. Den bærer fremdeles preg av oppdelingen fra kolonitiden, og dårlig vedlikehold og den enorme befolkningsveksten har fremhevet forskjellene i byen. Moderne høyhus og eldre bygninger kjemper om plassen, mens boligskur klemmer seg inn der de får plass. Mumbai er sannsynligvis den byen i verden med størst slumbefolkning. Samtidig er den sentrum for Indias film- og TV-industri og har lagt navn til fenomenet Bollywood – en sammentrekning av Bombay og Hollywood. I Bollywood blir de karakteristiske indiske musikalinspirerte filmene spilt inn. De er fylt med patos og kjærlighet, en sjanger inderne aldri går lei av.
 
Vi starter med å kjøre til Gateway of India, før vi legger ut på en båttur i Mumbai havn. Fergeoverfarten til Elephanta Island tar cirka en time, og her får vi utforske labyrinten av uthogde grottetempler, noen av Indias mest imponerende templer og en del av UNESCOs verdensarvliste. 

Dag 3
Mumbai. Byrundtur med besøk ved Dhobi Ghat, dabbawalaene, Prince of Wales-museet, Mahatma Gandhi-museet og Malabar Hill

Vi starter dagen med å besøke et litt pussig sted, nemlig Dhobi Ghat. Det er et utendørs vaskerikollektiv hvor de lokale vaskerifolkene, "dhobi walas", vasker, banker, tørker og stryker klærne til byens befolkning. Et kløktig system sikrer at alle får riktige klær tilbake. Etter besøket forstår vi hvorfor alle indere alltid fremstår rene og med nystrøkne klær. Ved den nærliggende jernbanestasjonen får vi oppleve de verdensberømte dabbawalaene. En dabbawala jobber med å bringe ut varm lunsj til arbeiderne. Han henter maten hjemme hos kunden, bringer den ut til arbeidsplassen, og tar boksen med tilbake igjen om ettermiddagen. Hver dag blir det levert lunsj til flere millioner på denne måten i Mumbai. De benytter seg av et hundre år gammelt system basert på fargekoder, noe som er nødvendig siden stort sett alle er analfabeter. Deretter besøker vi et av de mest berømte museene i India, Prince of Wales-museet, samt Mahatma Gandhi-museet. Med sin filosofi om å beseire motstanderne uten bruk av vold, var Indias landsfader en inspirasjon for andre store personligheter som Martin Luther King og Nelson Mandela.

Hvis de i Mumbai har et lokalt svar på Hollywood, har de selvfølgelig også et lokalt svar på Beverly Hills. I Mumbai heter det Malabar Hill, og i gatebildet blander og de unge, vakre og rike herfra seg med tiggere, forretningsfolk, børsmeglere, selgere, prostituerte, gateselgere og mange andre. Her i Malabar Hill-området ser vi blant annet det berømte Banganga-reservoaret, hvor det sies at vannet har en helende virkning. Reservoaret er omringet av flotte hindutempler, og vi besøker et hindutempel dedisert til Lord Rama og et jaintempel som betegnes som det flotteste tempelet i Mumbai.  

Dag 4
Mumbai. Mumbai ved daggry og Crawford Market. Mulighet for Bollywood-tur (tillegg i prisen)

Det er en stor opplevelse å se gatene i Mumbai når byen våkner, så i dag starter vi tidlig. Vi begynner ved den store lokale avisdistribusjonen i byen, der hundrevis av avisselgere sitter på gaten og sorterer aviser på mange forskjellige lokale språk uten at de selv kan lese et ord. Vi besøker også et matmarked der lukten av grønnsaker, krydder og fisk vekker alle sansene. Deretter fortsetter vi til den store havna Sassoon, hvor en stor del av byens fisk blir håndtert og solgt hele dagen lang. På det store blomstermarkedet i byen finner vi tusenvis av vakre, fargerike blomster, og en deilig duft brer seg i området. Her kommer de lokale for å kjøpe blomster til husene sine og templene, hvor blomstene brukes som pynt og offergaver. Vi avslutter byrundturen denne morgenen ved det store grønnsaksmarkedet som brer seg over et område på rundt en kilometer ved en bro i sentrum av Mumbai. På mindre enn tre timer etter at tre til fire tonn spinat, koriander, fennikel, basilikum, mynte, chili og mye mer er framme på markedet, er alt solgt igjen! På tross av alt kaoset og ulikheten gir denne byrundturen oss et innblikk i hvordan alt til syvende og sist går opp i den store byen.

Vi drar tilbake til hotellet og spiser frokost. Litt senere hopper vi inn i en rekke autorickshaws, de trehjulede scootertaxiene som er så utbredt i India, og kjører til det største markedet i Mumbai, Crawford Market. Markedet ligger i en enorm bygning fra 1869, og i 1882 var denne bygningen den første i India til å få innlagt strøm. Her er det et sant leven av selgere og handlende, og vi kaster oss inn i virvaret. Kanskje finner du en fin suvenir her, men husk å prute om prisen!

For de som er interessert, er det i dag også mulighet for å snuse til det verdensberømte fenomenet Bollywood. Turen er en ekstrautflukt som må bestilles hjemmefra før avreise. Vi kommer helt inn i Bollywood, og det store høydepunktet blir at vi får lov til å overvære noen ekte opptak. Selv om vi ikke skjønner et ord hindi, har utbruddene og kroppsspråket ingen språkbarrierer. Bollywood-guiden gir oss en introduksjon til hele den indiske filmindustrien, fra stumfilmens æra og frem til i dag. I tillegg får vi se boligene til noen av de rike og berømte skuespillerne i Bollywood-området.  

Dag 5
Mumbai–Goa. Fly til Goa, kjøring til strandhotellet og avslapping

Vi forlater storbyen Mumbai og flyr til Goa, noe som tar knapt halvannen time. Rett etter ankomsten til Goa blir vi kjørt til hotellet The LaLiT Spa & Resort. Kjøreturen tar et par timer. Hotellet ligger i det sørlige Goa ved Raj Baga-stranden, et deilig og uberørt kystområde hvor vi kan nyte noen avslappende dager med velvære. LaLiT Golf & Spa Resort er et 5-stjerners hotell omgitt av fjellkjeden Sahyadri, og det ligger nært Talpone-elven. Fra resorten er det bare få minutters gange ned til den kritthvite stranden og det krystallklare Arabiahavet. Resorten er bygget i portugisisk barokkstil, omgitt av vakre, velpleide hager, og den har et flott basseng med utsikt mot havet. Det er hele fem restauranter på resorten, og de tilbyr alle et variert utvalg av kulinariske fristelser. Du finner selvfølgelig også en spa-avdeling som tilbyr behandlinger i den 5000 år gamle ayurveda-tradisjonen, med mulighet for morgenyoga alle dagene. I tillegg er det både en squashbane og en liten golfbane her. Du må betale ekstra for disse ytelsene. Vi bor i Garden View-suiter med utsikt mot de flotte hagene på hotellet. Alle rommene har enten terrasse eller balkong, eget bad og toalett, aircondition, TV, hårføner og minibar. Det er te- og kaffe på rommet, og Wi-Fi og safe er også tilgjengelig. 

Merk at det ikke er med noen reiseleder på denne delen av reisen. 

Dag 6–9
Strandliv i Goa. Tid på egen hånd

Hvis ikke det rene dagdriverlivet på det flotte hotellet og stranden rett utenfor er nok, er det også gode muligheter for å dra på oppdagelse disse dagene. Rett utenfor hotellet er det en drosjeholdeplass hvor du selv kan leie drosje og dra på sightseeing eller utforske andre strender i nærheten. For eksempel ligger Palolem Beach ca. 10 minutter i bil eller en halvtime til fots fra hotellet. Ved Palolem Beach er det mange små butikker og restauranter. Vi kan anbefale den sjarmerende Jaali Cafe, hvor du kan sitte ute i hagen og nyte et godt måltid til en rimelig penge. En annen severdig strand er Covalum Beach, som ligger cirka en halvtimes kjøretur fra hotellet. 

Dag 10
Goa. Fly til Mumbai og tilbake til Norge

Om ettermiddagen begynner vi på hjemreisen. Vi kjører til flyplassen og flyr til Mumbai. Derfra fortsetter vi reisen videre tilbake til Norge. 

Dag 11
Mumbai–Norge

Etter en opplevelsesrik reise er det på tide å ta farvel med India.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder (obs – ingen reiseleder i Goa)
 • Fly Oslo–Mumbai t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på godt hotell i Mumbai i delt dobbeltrom
 • Innkvartering på 5-stjerners strandresort i Goa i delt dobbeltrom i kategorien Garden View Suite
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2–4
 • Middag dag 2–4
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt til Bollywood (pris kr 1 298,– per person. Må kjøpes hjemmefra senest 1 måned innen avreise)
 • Spa, morgenyoga og golf på The LaLit Spa & Resort
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Visum til India
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 25 USD i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Håndverksbesøk

På reisen har vi innlagt enkelte besøk på små virksomheter og kooperativer som produserer noen av de ting som kjennetegner India; tekstiler, marmor og juveler. Det vil naturligvis være mulighet for å kjøpe noen av varene på disse korte besøkene.

Deltagerantall

Reisen gjennomføres ved minimum 20 deltakere. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Visum til India

Albatros anbefaler at du selv søker om e-Visa til India.
Du kan tidligst søke om e-Visa 120 dager før avreise og senest 10 dager innen avreise.
Det kan gå opp til 72 timer for å få godkjent et e-Visa.
Les Albatros’ veiledning her

Mer om India

Her kan du lese mer om India: www.albatros-travel.no/reisemaal/asia/india
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

INRTR40ANO