Familieferie i Malaysia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev de fantastiske malaysiske øyene Penang og Langkawi med opplevelser for både barn og voksne

Ta med hele familien på denne avslappende rundreisen til to av Malaysias mest populære øyer, Penang og Langkawi. På Penang bor vi i George Town i gangavstand til den populære gamle bydelen på øya. George Town kalles også Malaysias kulinariske hovedstad på grunn av byens store og varierte tilbud av retter, som du kan nyte i alt fra flotte restauranter til byens mange gatekjøkken. Fra George Town drar vi på båttur til en av nasjonalparkene på øya, hvor vi bl.a. besøker en fiskerlandsby og et skilpaddesenter. På Langkawi bor vi helt nede ved en av de beste strendene på øya, så det er gode muligheter for å bade både i sjøen og i bassenget. Vil du oppleve mer av øya, har Langkawi en rekke opplevelser å by på for hele familien. På begge øyene bor vi på gode hoteller med mulighet for opptil to barn og to voksne på samme rom, og det er gode barnerabatter å hente. Så ta med barn (og barnebarn) på denne fantastiske familiereisen til Malaysia!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta MYR, USD.

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Penang i Malaysia
Dag 3 Penang. Båttur rundt Penang nasjonalpark
Dag 4 George Town på Penang. Dagen på egen hånd 
Dag 5 Penang med båt til Langkawi
Dag 6 Langkawi på egen hånd
Dag 7 Langkawi på egen hånd eller utflukt til mangroven (tillegg i prisen)
Dag 8–11 Langkawi på egen hånd
Dag 12 Formiddagen på egen hånd og hjemreise
Dag 13 Hjemkomst

Hoteller

Holiday Villa Beach Resort & Spa

Holiday Villa Beach Resort & Spa er et populært hotell, som ligger direkte ned til stranden Pantai Tengah på den sørvestlige delen av Langkawi. 

Rundt hovedbygningen er det frodige grønne områder med gress og palmer, og i midten er den ene av hotellets store bassenger, som er velegnet til hele familien.

Hotellet har også en ’Infinity pool’ som man kan kjøpe adgang til. Den ligger helt ned til stranden og har flott utsikt og loungestemning. Adgang til dette bassengområdet koster ca. 40 kroner for en hel dag.

Den lange hvite sandstranden er et annet opplagt sted der man kan nyte livet, og hotellets spaavdeling vil sikkert også friste. Det er også tennisbaner her, til gratis bruk.

Vi bor i Deluxe Rooms, som kan ha opp til 2 barn og 2 voksne i samme rom, forutsatt at det ene barnet deler seng med de voksne. Rommet har i så fall en kingsize-seng samt en ekstraseng. I tillegg har rommet alt det man kan forvente av et godt internasjonalt turistklassehotell, heriblant aircondition, tv, safe, te- og kaffe fasiliteter samt wifi.

Like ved hotellet ligger det et par småbutikker, og ellers er der 1 km inn til Jalan Pantai Chenang, som er områdets sentrum, og en lang gate parallellt med stranden full av butikker, kafeer og både lokale og internasjonale restauranter.

Du kan lese mere om hotellet på deres hjemmeside: http://www.holidayvillahotels.com/malaysia/langkawi/holiday-villa-langkawi

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
17 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi flyr fra Oslo og setter kursen mot Sørøst-Asia.

Dag 2
Ankomst til Penang i Malaysia

Vi lander på Penang, og etter innreiseformalitetene kjører vi til hovedbyen på øya, George Town. Dette var britenes første koloni i Malaysia. Byen ble grunnlagt i 1786 som handelsstasjon av Det britiske ostindiske kompani, men nå bor det flere kinesere enn noe annet folkeslag her. Øya er fortsatt et økonomisk kraftsenter for Malaysia, men til tross for den moderne utviklingen, har George Town bevart den engelske og kinesiske arkitekturen fra tidligere tider.

Vi innkvarteres på et flott hotell midt i George Town, bare noen få skritt fra den gamle bydelen. Etter en liten hvil på hotellet, går vi sammen ut og spiser velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 3
Penang. Båttur rundt Penang nasjonalpark

Vi drar på utflukt til nordøstkysten av øya, hvor første stopp blir den lokale fiskerlandsbyen Teluk Bahang. Vi går en tur rundt i landsbyen og ser fiskemarkedet og de mange små fiskebåtene som har vært ute tidlig om morgenen for å dra i land dagens fangst. Herfra går vi om bord i et par mindre båter for å dra rundt pynten til et par av strendene i nærheten. Det er en flott båttur hvor vi får se den uberørte regnskogen som går helt ned til vannet og klippene. Det er klippeformasjoner i alle størrelser og fasonger, og ofte ser vi store ørner som enten holder utkikk fra klippene eller svever over oss på jakt etter fangst.
Vi legger til ved en liten strand med et mindre skilpaddesenter, Penang Turtle Sanctuary, hvor de forsker på havskilpadder. Når en av de store havskilpaddene kommer til øya for å legge egg, samler de ansatte sammen eggene og legger dem i en kurv og et nett for deretter å grave dem ned på et sikkert sted. Dette gjør de for å beskytte de ellers svært så utsatte eggene best mulig mot sultne fugler og varaner. Ofte får vi også se de nyutklekkede skilpaddene som lever i et lite basseng mens de venter på å bli sendt ut i verden hvor de må klare seg på egen hånd. Det er ikke tillatt å bade eller svømme ved denne stranden, da skilpaddene må ha fullstendig ro rundt seg hvis de skal komme på land for å legge egg. Men ikke fortvil! Etterpå drar vi videre til Monkey Beach, en flott sandstrand med en liten kafé hvor vi kan få en forfriskning og nyte det varme vannet.
Deretter setter vi igjen kursen mot fiskerlandsbyen Teluk Bahang, hvor vi bytter ut båten med buss og reiser tilbake mot George Town. På veien gjør vi to korte stopp. Det første er ved en liten privat batikkfabrikk hvor vi lærer litt om den tradisjonelle kunstarten og ser hvordan de forskjellige trykkene blir laget. Det andre er ved en liten fruktbod hvor vi kan se og eventuelt prøvesmake sesongens frukter.

Obs! Vi tar forbehold om at turen bare gjennomføres ved gode vær- og vindforhold. Hvis det vurderes at turen ikke kan gjennomføres, utsetter vi enten utflukten eller erstatter den med en annen tur.

Dag 4
George Town på Penang. Dagen på egen hånd 

Du har en hel dag til å nyte den fantastiske George Town eller dra på opplevelser rundt på øya.
Det er lett å gå rundt i gatene i George Town. Fra hotellet er det ikke langt til Fort Cornwallis, som ble bygget av Det britiske ostindiske kompani på slutten av det 18. århundre. Fortet er det største gjenværende fortet i Malaysia, noe som kanskje skyldes at det aldri er brukt i kamp. Etterpå kan dere fortsette rundt i den gamle bydelen og oppleve det koselige bylivet og de mange historiske bygningene som stedet har å by på. George Town er kommet på UNESCOs verdensarvliste takket være alle de sjarmerende, gamle bygningene i kolonistil som ligger side om side med templer, pagoder og moskéer. Legg turen forbi Khoo Kongsi, en av byens største attraksjoner. Det er et imponerende kinesisk klanhus som regnes for å være det flotteste av sitt slag i hele Malaysia. Det finnes fremdeles små, lokale markeder rundt om i byen, og de er veldig populære til tross for inntoget av de store kjøpesentrene. George Town kalles også Malaysias kulinariske hovedstad på grunn av byens store og varierte tilbud av retter, som du kan nyte i alt fra dyre restauranter til byens mange gatekjøkken.

Dag 5
Penang med båt til Langkawi

Vi forlater Penang om morgenen og kjører båt til Langkawi. Turen mellom de to øyene foregår med en katamaranferge og tar ca. 3 timer. Vi sitter innendørs i flyseter, og det er ikke mange fasiliteter om bord, så det er lurt å ha med en god bok eller en iPad i ryggsekken. Dessuten kan det være en god idé å ha med en varm genser eller fleece til overfarten, da airconditionen ofte står på fullt. Det er toaletter om bord og et veldig begrenset utvalg av vann m.m. du kan kjøpe. Vi legger til ved hovedbyen på Langkawi, Kuah, og herfra kjører vi den korte veien til stranden Pantai Tengah på den sørvestlige kysten av Langkawi. Resten av dagen er til avslapning ved bassenget eller på stranden.

Vi innkvarteres på Holiday Villa Resort & Spa.

Dag 6
Langkawi på egen hånd

Langkawi blir av mange regnet som en av Malaysias vakreste øyer. Her på vestkysten av øya hvor vi skal bo, finner vi svaiende palmer på flotte, hvite sandstrender. Midten av øya er hovedsakelig dekket av regnskog med brusende fosser. Du kan velge å tilbringe dagen med å nyte de flotte omgivelsene på hotellet, men hvis dere vil ut og oppleve mer, har Langkawi masse å by på. En mulighet er å ta en tur med gondolbanen som ligger bare 20 km nord for hotellet. På 15 minutter tar den deg opp i 700 meters høyde hvor du får en fantastisk utsikt over Langkawi og øyene rundt. På toppen finner du også en 125 meter lang bro, SkyBridge, som forbinder to fjelltopper. Den er kanskje ikke for folk med høydeskrekk, da det er 100 meter ned fra selve broen.

Dag 7
Langkawi på egen hånd eller utflukt til mangroven (tillegg i prisen)

På nordøstkysten av øya ligger det et stort mangroveområde som er verdt et besøk.

Etter frokost drar vi ut mot mangroveskogen og Kilim Geoforest Park. Vi tilbringer det meste av dagen om bord på et par små båter som tar oss ut på naturskjønne opplevelser gjennom mangroven, omkranset av tårnhøye klipper. Underveis besøker vi folkene som bor og jobber på de små tømmerflåtene som er fiskeoppdrettsanlegg. Her oppdrettes det fisk til videre salg på de lokale markedene. Vi besøker også en mer enn 400 millioner år gammel flaggermusgrotte, hvor tusenvis av flaggermus hviler seg i løpet av dagtimene. Underveis kan vi være heldige å få øye på otere, og det er gode muligheter for å se Langkawis berømte fiskeørner.

Hvis været tillater det, finner vi en passende strand til en piknik, og etterpå blir det muligheter for å ta en dukkert før vi vender snuten hjemover.

(Husk å ta med kamera, håndkle, solkrem, sandaler og badetøy.)

Utflukten bestilles hjemmefra senest 45 dager før avreise. Se priser under prisinformasjon.

Dag 8–11
Langkawi på egen hånd

Dere bestemmer selv hvordan dere vil tilbringe de siste dagene av reisen – avslapning ved bassenget eller på stranden eller flere turer rundt på øya. 

Dag 12
Formiddagen på egen hånd og hjemreise

Om formiddagen kan vi nyte solen og varmen før vi kjører den korte veien til flyplassen på Langkawi. Derfra setter vi kursen hjemover.

Dag 13
Hjemkomst

Vi lander i Oslo.


*Vi mellomlander i Doha både på utreisen og hjemreisen. Dessuten er det på strekningen fra Langkawi til Doha en kort mellomlanding i Penang, som bare innebærer at det kommer på flere passasjerer. Vi blir i flyet under mellomlandingen på Penang, som er beregnet til å ta 1 time og 15 min.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 17 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
5 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder (dag 2–5)
 • Fly Oslo–Penang og Langkawi–Oslo med mellomlanding*
 • Ferge Penang–Langkawi
 • Innkvartering på gode turistklassehoteller i Malaysia
 • 3 netter på Bayview Hotel George Town, Penang
 • 7 netter på Holiday Villa Resort & Spa på Langkawi
 • Utflukter ifølge program
 • Alle lokale transporter med buss og båt ifølge program
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 3
 • Velkomstmiddag dag 2
 • Skatter og avgifter

*Både ut- og hjemreisen er via Doha. På strekningen fra Langkawi til Doha er det en kort mellomlanding i Penang der flyet tar på fler passasjerer og de andre passasjerene blir sittende på flyet. Mellomlandingen er beregnet til 1 time og 15 minutter.

Barnerabatt

Hvis dere er to fullt betalende voksne som reiser sammen med barn under 12 år, er det barnerabatt på 4000 kr per barn. Reiser dere med to barn, får dere en ekstraseng til det første barnet, mens det andre må dele/sove med foreldrene (gjelder begge hotellene).

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 250 kr i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Utflukt til mangroven på Langkawi, dag 7
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

21MYRTR11ANO2202