Familieferie og safari på Honeyguide Villa

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Førsteklasses reise til Sør-Afrika med safari og privat villa

Albatros har tilrettelagt denne reisen for alle som setter pris på komfort og ønsker å bo på ett sted hele ferien. Vår flotte private villa med alle moderne fasiliteter – inkludert basseng og «boma», et utendørsareal – ligger like ved Entabeni viltreservat. Det er et av de få reservatene i Sør-Afrika som kan by på The Big Five samt tallrike andre dyrearter. Vi kjører ut på safari i åpne, terrenggående kjøretøyer i et av Sør-Afrikas beste safariområder – og så er stedet til og med malariafritt. I tillegg til å dra på safari skal vi oppleve townshipen Soweto, som har lagt fortiden bak seg og er preget av kreativitet og fornyelse. Det er mulig å forlenge reisen med et opphold i Cape Town, ved Victoria Falls eller med en badeferie ved Mauritius.

Honeyguide Villa består av fire enheter med en suite, hovedhus med kjøkken, stue, gjeste- og baderom samt soverom. I tillegg er det en «poolhouse» med en suite, og dere har en privat butler til rådighet. Denne turen er perfekt til familie eller venner som ønsker en avslappende ferie full av opplevelser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Individuel reise, Safari

 • Reiseleder Engelsktalende guide

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sørafrikansk rand

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Johannesburg, Sør-Afrika. Byrundtur i Pretoria og transport til Honeyguide Camp
Dag 3 Honeyguide Villa. Morgensafari i lavlandet
Dag 4 Entabeni viltreservat. Vandresafari og ettermiddagssafari i høylandet
Dag 5 Entabeni viltreservat. Piknik og safari
Dag 6 Entabeni viltreservat. Viltprosjekt og grill-lunsj
Dag 7 Entabeni viltreservat. Morgensafari
Dag 8 Vandresafari, ettermiddagssafari og braai
Dag 9 Honeyguide Villa–Johannesburg. Besøk i Soweto og hjemreise
Dag 10 Ankomst Oslo

Hoteller

Honeyguide Villa

Honeyguide Villa ligger i Legends Golf Resort, et par minutter fra Entabeni Viltreservat. Villaen har en fantastisk beliggenhet med adgang og utsikt til en stor dam med privat brygge. Honeyguide Villa består av fire enheter med en suite, hovedhus med kjøkken, stue, gjeste- og badeværelse samt soverom. I tillegg er det et «pool house» med en suite, og dere har dessuten privat butler.

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
22 998,–
Oslo
Utsolgt
21 998,–
Oslo
Utsolgt
21 998,–
Oslo
Utsolgt
21 998,–
Oslo
22 998,–
Oslo
21 998,–
Oslo
21 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Avreise mulig hver fredag året rundt!

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi flyr fra Oslo og lander i Johannesburg neste dag (dag 2). Det blir servert mat om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Johannesburg, Sør-Afrika. Byrundtur i Pretoria og transport til Honeyguide Camp

Vel framme i Johannesburg kjører vi videre til Pretoria, hovedstaden i Sør-Afrika. I Pretoria skal vi ut på en liten byrundtur i den travle sørafrikanske storbyen. Vi gjør blant annet holdt ved den flotte Union Building – Sør-Afrikas regjeringssete – der vi får en flott utsikt over hele byen. Etter lunsj (ikke inkludert) har vi rundt tre timers kjøring foran oss gjennom det vidstrakte sørafrikanske landskapet.

Vi beveger oss nordover fra Sør-Afrikas rikeste provins, Gauteng, til den fattigste, Limpopo. Limpopo er en jordbruksprovins, og underveis passerer vi enorme åkrer med hvete, mais, solsikker og peanøtter, sammen med mindre byer som mest av alt minner om Det ville vesten. Etter å ha stiftet et kortvarig bekjentskap med millionbyene Johannesburg og Pretoria er det interessant å se hvordan mindre byer i Sør-Afrika ser ut.

Senere, lengre mot nord, reiser den vakre rødglødende Waterberg-fjellkjeden seg litt etter litt i synsfeltet. Her ligger Entabeni Game Reserve, som vi ankommer til sent på ettermiddagen. Entabeni betyr rett og slett «stedet med fjellet», og når man først har sett den imponerende steinmonolitten som hever seg over området, forstår man navnevalget. Det er morsomt å forestille seg at vi snart skal kjøre safari på toppen av nettopp den klippen. Vi skal selvfølgelig også på safari i lavlandet, der både naturen og temperaturen er annerledes enn i høylandet – på grunn av høydeforskjellen er det typisk tre grader kaldere på toppen!

Honeyguide Villa ligger i Legends Golf Resort, et par minutter fra Entabeni viltreservat. Honeyguide Villa har fantastisk beliggenhet og dessuten privat basseng, boma og adgang og utsikt til en stor dam med privat brygge. 

I den kommende uken skal dere oppleve safari i åpen 4x4, piknik i det fri, en utflukt til Doorndrai-dammen og fantastiske matopplevelser.

Hver dag er det mulighet til å delta i forskjellige ekstrautflukter (ikke inkludert i prisen), som for eksempel spennende helikopterturer av forskjellig varighet gjennom og over Waterbergs fantastisk flotte juv og daler. Du kan også ta en runde golf på nærliggende Legend Signatur Course med det helt utrolige 19. hullet. Det er også en populær skjønnhetssalong der som tilbyr diverse behandlinger. I tillegg er det pizzeria og restaurant i golfbanens klubbhus. Og hvis du kan tenke deg å gjøre enda mer kan du ta en ekstra safaritur. Alle ekstrautflukter bestilles og betales på stedet.

De neste dagene vil bestå av ekte afrikansk safari! Den ville naturen, de åpne bilene og de få besøkende er den helt ideelle kombinasjonen for en uforglemmelig Afrika-opplevelse. Reisegruppen vår blir delt opp i mindre grupper mens vi er på safarikjøring eller vandresafari, slik at vi ikke er for mange og forstyrrer viltet unødig. Rekkefølgen av aktivitetene som beskrives nedenfor kan variere. Været og dyrene har selvfølgelig mye å si på en reise som denne, og vi plasserer de inkluderte safariene der det passer best. 

Dag 3
Honeyguide Villa. Morgensafari i lavlandet

Mens vi er her blir det tilbudt safariopplevelser hver dag. De varierer fra dag til dag, og mulighetene er mange i Entabeni. Vi skal prøve tidlig morgensafari og ettermiddagssafari i firehjulstrekkere samt vandresafari – lette, veldig spennende fotturer i bushen. Dessuten vil vi variere mellom safari som foregår ved foten av Entabeni-fjellmassivet i det våte lavlandet og safari i høylandet der vi vil oppleve en helt annerledes natur og andre dyrearter. Vi skal også spise en god middag under åpen himmel med blant annet gnuer, kuduer og impalaer som tilskuere.

I dag kjører vi en tidlig morgensafari. Vi starter ved soloppgang rundt kl. 6 og kjører rundt til kl. 9–10, avhengig av hva vi treffer på. Det er ikke mye som kan måle seg med de sterkt krydrede morgenduftene og den helt spesielle gløden over savannen på en morgensafari! Det er kjølig, vi møter viltet ved vannhullene og elvene hvor dyrene stiller tørsten – alt ånder som regel av fred og ro nå da nattens jakt og strabaser er overstått. Impalaer, sebraer og antiloper begir seg ut på savannen der de kan gresse i noenlunde fred for rovdyrene, som hviler seg i de varme timene. I løpet av årene har viltet vennet seg til biler og andre gjester. Derfor ser man ofte elefanter, giraffer og forskjellige antiloper gresse rett ved siden av safarikjøretøyet. Det er heller ikke uvanlig at en løveflokk står i veien og hindrer oss i å kjøre videre. Reservatet har allikevel så mange områder med tett skog og utilgjengelige fjellområder at viltet har mange skjulesteder og helt egne områder. Derfor foregår safarien på dyrenes betingelser. Safarikjøretøyene er åpne terrengbiler, og man føler ærefrykten når man oppholder seg bare noen få meter fra en gigantisk elefant, for ikke å snakke om løve eller nesehorn, uten gjerde mellom. Men rovdyrene oppfatter ikke en bil med passasjerer som mat – heldigvis!

Erfaringsmessig har vi allerede før denne safarien er over sett mange av Afrikas berømte og beryktede savannevilt. Her ved foten av fjellmassivet er det særlig løve, flodhest, nesehorn, gnu, elan, kudu, vortesvin, giraff og impala vi kan være heldige å se.

Når vi er tilbake ved Honeyguide Villa venter en stor og velfortjent frokost.

Det er ingen garanti for hva vi ser – når eller hvor – og nettopp det er bidrar til å gjøre safarien til en så enestående ny og spennende opplevelse hver gang. Det kan være en kald fornøyelse å kjøre safari når mørket faller på eller i de tidligere morgentimene. Det er tepper i de åpne safarikjøretøyene, men vi anbefaler at du tar med deg en lue og en tykk, vindtett jakke eller fleecegenser. Når solen står høyt på himmelen er det en helt annen sak.

Etter safarien er dagen fri til avslapping ved bassenget eller til å delta i en av de mange ekstraaktivitetene som tilbys (ikke inkl.)

Om ettermiddagen drar vi ut på safari igjen.
 

Dag 4
Entabeni viltreservat. Vandresafari og ettermiddagssafari i høylandet

Dagen starter med et spennende alternativ til game drive. Entabeni tilbyr nemlig vandresafari, der man får mulighet til å se området til fots, i trygt selskap med en erfaren tracker og/eller en bevæpnet ranger. En helt fantastisk opplevelse som ikke er så farefull som mange tror.

Her kommer vi også tett på de små livene– som blant annet det enestående fuglelivet rundt våtmarksområdet og elvene, insekter, planter og trær. Disse vandresafariene kan også ha et spesielt tema. Det avhenger ofte av været og av hva rangeren synes er spesielt spennende i nettopp den perioden som vi besøker Entabeni.

Ettermiddagen er avsatt til safarikjøring, og i dag kjører vi opp i fjellmassivet for å se hva høylandet byr på. Opphit kommer man gjennom det veldig bratte og smale Yellowwood-juvet, som skjærer seg gjennom fjellmassivet med fossefall og skogkledde skråninger der man ofte kan se hele bavianfamilier på halsbrekkende fjellklatringsekspedisjoner. Elefantene og sebraene her ser ut som de nærmest er født med klatresko – det er ikke uvanlig at man ser dem i full fart oppover de bratte skrentene. Over alt dette kan man være heldig og se en av områdets majestetiske og sjeldne fiskeørner som kretser etter bytte.

Når vi bestiger høyderyggen i de store firehjulstrekkerne våre beveger vi oss fra 900 til 1500 meter over havet og passerer underveis gjennom en viltsluse – og etter den er vi i sikkerhet for løvene. Oppe på platået er landskapet nesten Serengeti-lignende med utsikt til den imponerende Entabenitoppen. Her på høysletta venter bl.a. elefanter, nesehorn, gnuer, giraffer, bøfler, strutser, sebraer samt et hav av antiloper. Dessuten stortrives den elegante svartryggete sjakalen her oppe – så det er god mulighet ti lå se dette ellers sjeldne dyret. Senere på kvelden kan vi være enda heldigere hvis vi spotter noe så sjeldent som en leopard i yndlingsterrenget sitt i klippelandskapet bak høysletten.

En ettermiddagssafari starter sist på ettermiddagen rundt kl 16:00. Ofte fortsetter den til etter mørkets frambrudd, og da gjør vi holdt og nyter solnedgangen med en kald forfriskning, før lyktene og de sterke spotlight-lysene tennes til nattsafari.

Det er litt av en sansemessig åpenbaring når den sørlige halvkulen plutselig lyser opp stjernehimmelen, med nattens mange fremmedartede lyder som fyller ørene og duften av Afrikas røde jord og savannens sterkt krydrede dufter smyger seg inn i neseborene. Safari om kvelden er helt annerledes enn om morgenen. Det føles som om man er i en annen verden. Når spotlysets hvite kjegle feier over buskaset, lyser hundrevis av store og små øyne – alt virker plutselig mye nærmere. Et eller annet pusler og rasler i nærheten; er det en flokk gomlende gnuer eller har de sultne løvinner innledet nattens jakt?

Dag 5
Entabeni viltreservat. Piknik og safari

Etter frokosten er det tid til å kjøre ut for å utforske høylandet. Vi tar med oss en pikniklunsj som vi nyter underveis. Denne utflukten handler ikke så mye om dyrene som om å utforske de stedene i reservatet som man vanligvis ikke kommer til. Hvilke steder vi drar til kommer an på været, men vi kan garantere en spennende dag. Vi forventer å være tilbake igjen sent på ettermiddagen.

Dag 6
Entabeni viltreservat. Viltprosjekt og grill-lunsj

I dag kjører vi litt utenfor grensene til viltreservatet og ser på hva som ellers foregår i området. Vi besøker et viltprosjekt som arbeider med skadede og foreldreløse rovdyr. Her fôres og passes løver, leoparder og geparder til de kan klare seg i naturen igjen og blir satt ut. Utflukten blir avrundet med en god grill-lunsj.

Dag 7
Entabeni viltreservat. Morgensafari

I dag skal vi på safari, og vi kjører dit dyrene er.

Dag 8
Vandresafari, ettermiddagssafari og braai

Vi begynner dagen med enda en vandresafari, og etter frokost er formiddagen satt av til avslapping på lodgen. Etter ettermiddagens safari skal vi nyte en vaskeekte «boma braai» når vi er tilbake på lodgen. «Braai» er en spesiell sørafrikansk utgave av en utendørs grill – og er på grunn av klimaet en rendyrket vitenskap. Et overdådig måltid i det fri, midt i den storslåtte afrikanske naturen under en forhåpentlig stjerneklar himmel!

Dag 9
Honeyguide Villa–Johannesburg. Besøk i Soweto og hjemreise

Vi forlater Honeyguide og kjører mot Johannesburg. Joburg, som den kalles i dagligtale, er Sør-Afrikas største by med over seks millioner innbyggere. Den minner om en amerikansk storby med en kjerne av skyskrapere i byens forretningsbydel, som sakte flater ut i små lave forstadsbydeler.

Johannesburg er sentrum for verdens diamant- og gullhandel og kan virke veldig hektisk og bråkete. Vi besøker den berømte og beryktede townshipen Soweto for å få et innblikk i dagliglivet her. Etter en lang og dyster historie, som begynte i 1944, er Soweto også i dag et enormt villnis av paradokser, men det har skjedd veldig mye siden bulldoserne tromlet ned streikende elever i 1976. I dag sprudler Soweto av energi og fornyelse og er en smeltedigel for kunst, musikk, teater og poesi.

Først på kvelden kjører vi til flyplassen i Johannesburg, og herfra flyr vi hjem til Oslo. Det er også mulig å fortsette reisen på en av reiseforlengelsene vi tilbyr – se mer nederst i programmet!

Dag 10
Ankomst Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 21 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Johannesburg t/r
 • Innkvartering på Honeyguide Villa
 • Safarier og utflukter ifølge program
 • 7 safarier
 • 2 vandresafarier
 • Pikniklunsj
 • Grill-lunsj
 • 7 frokoster, 2 lunsjer og 7 middager
 • Skatter og avgifter    
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris    
 • Reiseforsikring    
 • Eventuelle ekstra arrangementer    
 • Drikkevarer (utenom juice, kaffe, te mm. til frokost)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. kr 400 per person i alt)    
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer    
   
Barnepris

12 000,– (barn mellom 2 og 12 år)

OBS!

Minimum 6 reisende (voksne) må booke sammen. Dette gir eksklusiv rett til hele Honeyguide Villa.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Turfakta

Dette er på ingen måte noen strabasiøs tur.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert.
Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise så vel som transitt i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen. Per 1. desember 2018 ble det lempet litt i kravene, slik at man ikke nødvendigvis MÅ vise fødselsattesten. Det anbefales likevel på det kraftigste at man tar fødselsattesten med seg på reisen, da man kan bli bedt om å vise den fram.

Waterberg 

Den storslåtte naturen i Sør-Afrikas nordlige Limpopo-provins tett ved Botswana og vest for Kruger har lenge vært kjent som Waterberg. De tidlige nybyggerne døpte området vann-fjell på grunn av de tallrike sjøene, sumpene, fossene og elvene som karakteriserer dette villniset i kontrast til det tørre savanneland rundt. I desember-februar når de mørke tordenskyene samler seg rundt høysletten og gir en kraftig, kort ettermiddagsskyll, fylles de mange små og store strømmene og får de røde sandsteinsklittene til å glitre i solen, før det meste av vannet ender i Limpopo.

I 2001 fikk det 15 000 kvadratkilometer store Waterberg Biosphere Reserve internasjonal status som en del av UNESCOs globale biosfærenettverk. Landskapet er typisk savanne med en vannrik høyslette i sentrum, noe som gir mange forskjellige biotoper og dermed også en enestående artsrikdom. Waterberg er ikke et sammenhengende reservat, men består av flere private reservater, hvorav Entabeni er det største og mest mangfoldige. De flotte sandsteinmonolittene, kløftene, sluktene og fossene ligger alle i Entabeni. Entabeni er også kjent for usedvanlig mange forskjellige antilopearter. Nesten alle sørafrikanske arter er representert. Dessuten er det en enestående flora bestående av urgamle cycader, protea (sukkertre) og sjeldne løvfellende trær. Området ligger utenfor malariasonen, og det er derfor ingen grunn til å ta malariamedisin på denne reisen.

OBS!

Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg kan du kontakte Utenriksministeriet, Altinn eller den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Klima

Den sørafrikanske vinteren ligger motsatt vår i månedene juni til august, der det ofte er kalde netter. Dette kan også være tilfellet i mai og september, mens perioden oktober til mars som regel er forholdsvis varm også i nattetimene, uten at det på noen måte er trykkende. En typisk vinterdag har sol og temperaturer som kan snike seg over 20 grader, men nettene bringer ofte frost med seg på utsatte steder. Resten av året vil det fortrinnsvis være ganske varmt, og nordpå kan temperaturen fort komme over 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme månedene og flest sørpå i de kalde månedene. Generelt er været i Sør-Afrika mildt og behagelig året rundt. Ekstreme værforhold er sjeldne, men forekommer (især i de senere år).
 

Deltagerantall

Honeyguide Villa krever minimum 6 gjester.

Mer om Sør-Afrika

Her kan du lese mer om Sør-Afrika: www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra -
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr 5 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 8 498,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra -
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000,– person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra -
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
4-stjerners Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et hotell ved stranden I en avsidesliggende bukt. Hotellet har bar, restaurant, lounge, resepsjon, butikk og spa. Det tilbys også dykking på stedet.
Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr 10 196,– i deluxe-enkeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i deluxe-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Badeferie i Mosambik

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris -
5 dagers strandferie i et eksotisk og avsidesliggende hjørne av Mosambik

Forleng reisen din med det ultimate badeferien. Fra flyplassen i Vilanculos blir du fraktet med båt til den 300 kvadratkilometer store private nasjonalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune med blendende strender, pittoreske fiskerlandsbyer, korallrev og tusenvis av rosa flamingoer. Bruk dagene på stranden eller ved bassenget, t en tur med en tradisjonell dhow-båt eller få en guidet fottur i Vilanculos kystreservat.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town–Vilanculos, båttransfer til hotellet
Dag 3–6 Avslapping på Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos–Norge via Johannesburg (om kvelden)

Dugong Beach Lodge
Prisvinnende 4-stjerners strandlodge som ligger så avsides at det er enklest å komme seg hit fra flyplassen med båt. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtekte hytter tilbakelegger man de få meterne til stranden via egne gangstier. Middagen kan nytes i restauranten eller i solnedgangens skjær på din private terrasse.
Alle rom har privat terrasse med panoramautsikt over havet, minibar og aircondition.
Les mer på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Pris per person
kr. 16.998,-

Tillegg for enkeltrom
kr. 6.498,-

Pris for barn i ekstraseng
kr. 11.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 netter på Dugong Beach Lodge med helpensjon
 • Båttur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og utflukter som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”
 • Nasjonalparkgebyr på 15 USD per person, betales ved ankomst
 • Visum (kan kjøpes ved innreise hvis du har norsk pass. Er du ikke norsk statsborger må du selv undersøke hvilke regler som gjelder for deg)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestillingen av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, siden vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Legg merke til at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrunn av tilbud og etterspørsel.

Obs: I februar og mars kan det forekomme lengre perioder med regn

Lignende reiser

21ZAIRT01ANO0801