Familiesafari på Albatros’ Khoka Moya Camp

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Big five-safari for hele familien med storslåtte opplevelser for liten og stor i Manyeleti

På denne reisen har vi sammensatt elementer fra vår populære big five-safari i Manyeleti i Kruger nasjonalpark med mange hyggelige opplevelser og aktiviteter for barn. Vi skal ut på fantastiske safariturer både om morgenen, ettermiddagen og kvelden, og til barna skal blant annet prøve å spille afrikansk tromme, lage gipsavstøpninger av dyrespor og besøke en lokal skole. Om kvelden skal vi kose oss og grille marshmallows på bålet. V i bor på Khoka Moya safaricamp, som har basseng og romslige teltbungalower som gir en stemning av Hemingways Afrika. Campens telt er på hele 60 kvadratmeter og har god plass til en familie. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1–2 Oslo–Johannesburg. Gjennom Mpumalangaprovinsen til Mayeleti Viltreservat i Kruger
Dag 3 Safariopplevelser i Mayeleti Viltreservat
Dag 4 Kjøretur langs Panoramaruten med utsiktspunktene God’s Window og kløften Blyde River Canyon
Dag 5–6 Safaridager i Mayeleti Viltreservat. Besøk i en landsby. Mulighet for andre utflukter og golf (kjøpes separat)
Dag 7 Besøk på Moholoholo rehabiliteringssenter for dyr
Dag 8 Safari og avslapning
Dag 9 Mayeleti Viltreservat–Johannesburg. Hjemreise
Dag 10 Hjemkomst

Hoteller

Khoka Moya Camp

Khoka Moya er 100 % Albatros-ledet, og består af 15 nyrenoverte safaritelt delvis oppført i kanvas med grunnmur og egne badeværelser. Safariteltene består av store, herlige og meget private værelser med utendørs terrasse. Les mere om Khoka Moya på den engelske nettsiden: www.honeyguidecamp.com.

Khoka Moya Camp mottar fin pris

Gjestene på Khoka Moya Camp har i 2014 vært så glade for campen at den er utnevnt som en av de beste i hele Sør-Afrika.

Mange av gjestene på Honeyguide Khoka Moya Camp skriver en anmeldelse av campen på www.no.tripadvisor.com. I 2014 har campen fått så mange gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester at den har vunnet TripAdvisors Certificate of Excellence. Dette sertifikatet blir bare gitt til hoteller og camper som gjestene gir toppkarakterer på TripAdvisors skala.

Les alle bedømmelsene av Khoka Moya Camp på http://no.tripadvisor.com/Hotel_Review-g471852-d471930-Reviews-Honeyguide_Tented_Safari_Camps-Manyeleti_Game_Reserve_Kruger_National_Park.html#mtreview_205450240

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1–2
Oslo–Johannesburg. Gjennom Mpumalangaprovinsen til Mayeleti Viltreservat i Kruger

Sør-Afrika og store safariopplevelser venter! Vi flyr fra Oslo via en europeisk flyplass og lander i Johannesburg neste morgen. (middag og frokost serveres på flyet)

Fra Johannesburg kjører vi 7–8 timer før vi er ved campen vår. Turen går østover gjennom den vakre sørafrikanske Mpumalangaprovinsen. Her skifter landskapet mellom dyrket mark, bratte klipper, store fjellområder og afrikansk savanne. Bussen kjører på hovedvejen N4 gjennom Belfast og inn i landet gjennom Dullstroom som er et av landets berømte ørret-områder. Her stopper vi og tar en lunsjpause. (lunsj er ikke inkludert) 

Etter å ha kjørt buss det meste av dagen, kommer vi frem til Albatros’ egen safaricamp. Her skal vi tilbringe de neste mange dagene.

Dag 3
Safariopplevelser i Mayeleti Viltreservat
På safari

Denne dagen skal vi oppleve innbegrepet av afrikansk safari når vi kjører ut på oppdagelse i Manyeleti viltreservat. Reservatet ligger i Limpopo-provinsen i et område som kalles Greater Kruger nasjonalpark. Ordet Manyeleti betyr ”stjernenes sted”, og det er verdt å vende blikket oppover, når mørket faller på. Faktisk er det vanskelig å la være!

I sin tid var Manyeleti en inngjerdet del av Kruger nasjonalpark. Området var forbeholdt den sør-afrikanske befolkningen, og selv om gjerdet er fjernet i dag er Manyeleti fremdeles et ganske uspolert område. Det er ikke mange andre her enn gjester fra områdets tre camper, som har plass til omlag 100 personer til sammen, og det gir oss eksklusive safariforhold uten kolonnekjøring, som man ofte opplever i de større parkene. I selve Manyeleti ligger det to store oppdemte innsjøer med tallrike krokodiller og flodhester, et enestående fugleliv og mange drikkende dyr i den tørre perioden.

Reiselederen og lodgens erfarne og kyndige ansatte er med ut på de forskjellige safariturene og vandreturene, men kan ikke være med på alle, da vi deles inn i mindre grupper for å få plass i bilene. Med hjelp fra de engelsktalende rangerne våre har vi utviklet et Big Five-safari med fokus på barna – reisens «juinor rangere». Samtidig får foreldrene like mange safariopplevelser som på våre klassiske safarireiser. Dette er en safarireise for barnefamilier. Som en del av barneprogrammet blir det opplæring i å spille afrikansk tromme, gipsavstøpning av dyrespor og besøk på en lokal skole. Om kvelden blir det grillet marshmallows på bålet.

I løpet av de neste dagene skal vi oppleve både morgen- og ettermiddagssafarier samt fotturer i det vakre landskapet. Morgensafari starter tidlig, ofte ved soloppgang, og det er ikke mye som kan måle seg med de sterkt krydrede morgenduftene og den helt spesielle gløden over savannen på en morgensafari! Det er kjølig, vi møter viltet ved vannhullene og elvene hvor dyrene stiller tørsten – alt ånder som regel av fred og ro nå da nattens jakt og strabaser er overstått.

Ofte møter vi allerede på denne første safarituren mange av Afrikas berømte og beryktede savannevilt. Her er det for eksempel løve, nesehorn, gnu, elan, kudu, vortesvin, giraff, elefant og impala vi kan være heldige å se. Det er ingen garanti for hva vi ser – når eller hvor – og nettopp dét er bidrar til å gjøre safarien til en så enestående ny og spennende opplevelse hver gang.

En ettermiddagssafari starter sist på ettermiddagen, når solen står lavt og de varme fargene ligger over landskapet. Vi stopper og nyter solnedgangen med en kald forfriskning, før lyktene og de sterke spotlight-lysene tennes til nattesafari. Det er litt av en åpenbaring for sansene når den sørlige halvkulen plutselig lyser opp stjernehimmelen, med nattens mange fremmedartede lyder som fyller ørene og duften av Afrikas røde jord og savannens sterkt krydrede dufter smyger seg inn i neseborene. Safari om kvelden og natten er helt annerledes enn om morgenen. Det føles som om man er i en annen verden. Når spotlysets hvite kjegle feier over buskaset, lyser hundrevis av store og små øyne – det hele forekommer plutselig mye nærmere. Et eller annet pusler og rasler i nærheten – er det en flokk gomlende gnuer eller har de sultne løvinner innledet nattens jakt?

Det kan være en kald fornøyelse å kjøre safari i åpne biler, spesielt i de tidlige morgentimene og etter at mørket faller på. Det er tepper i safaribilene, men en kraftig, vindtett jakke og en lue kan være god å ha. Når solen står høyt på himmelen er det en helt annen sak. 

Har du lyst til å dra på flere safariturer (i tillegg til det som står på programmet) kan det arrangeres på campen. (betales separat)

Dag 4
Kjøretur langs Panoramaruten med utsiktspunktene God’s Window og kløften Blyde River Canyon
Udsigt over Blyde River Canyon

Etter frokost kjører vi fra campen til provinsen Mpumalanga, som betyr ”stedet der solen står opp”. Her får man ofte lyst til å stoppe for å nyte utsikten! Vi følger den berømte Panoramaruten og ser det ene flotte landskapet etter det andre. Ved God’s Window, et av verdens flotteste utsiktspunkter, har vi hvis været er bra nok fantastisk utsikt over lowveld-savannen, som ligger 1 000 meter på skrå under det platået vi står på.

Vi skal også innom Bourke’s Luck Potholes, som er et enestående klippelandskap der voldsomme elvehvirvler har boret dype, sylinderformede hull i den nakne klippen.

Programmet skifter med været og deltakernes ønske om fotturer i området. Her i fjellene ligger det ofte tett tåke om morgenen. Den letter utpå dagen, og det prøver vi å ta høyde for når vi legger opp dagens rute. Lunsj er ikke inkludert. Vi regner med å være tilbake i campen igjen sist på ettermiddagen.

Dag 5–6
Safaridager i Mayeleti Viltreservat. Besøk i en landsby. Mulighet for andre utflukter og golf (kjøpes separat)

De neste to dagene skal vi på safari igjen. I de varme timene midt på dagen kan du slappe av ved bassenget eller studere det spennende fuglelivet rundt campen. 

Etter morgensafari og frokost besøker vi et av lokalsamfunnene i området. Albatros har inngått et bærekraftig prosjekt med lokalsamfunnet, som handler om å bevare deres tradisjonelle levemåte på en ansvarlig måte og en måte som også bevarer naturen i området. I landsbyen får vi innblikk i dagligdagen, besøker skolen, smaker på lokale spesialiteter og kanskje vi vil og med får møte landsbyens overhode.

Du kan også bli med på en spennende fottur der du utforsker naturen i selskap med en erfaren sporfinner (tracker) og en bevæpnet ranger. På turen kan vi dvele ved de små tingene i naturen, som fuglelivet rundt elver og vannhull og dyrerikets små vesener som lever i kratt og busker og under steiner.

Hvis du vil gjøre noe helt annet kan du også delta i forskjellige utfluktsprogrammer eller spille golf på Hans Merensky Golf Club (ekstrautflukter og golf er ikke inkludert i reisens pris).

Dag 7
Besøk på Moholoholo rehabiliteringssenter for dyr

Det er dessverre ikke alltid like harmonisk, samspillet mellom naturens ville dyr og menneskets sivilisasjon. De afrikanske dyrene lever et farlig liv med risiko for å bli forgiftet, gå i feller som de lokale har lagt ut (fordi de er lei av at deres storfe blir spist) eller bli skutt av krypskyttere som er på jakt etter deres horn, skinn eller knokler.

Det er heldigvis mange som kjemper for å bevare Afrikas dyreliv. I dag skal vi besøke noen av dem. Ett av stedene vi besøker er rehabiliteringssenteret Moholoholo, som hovedsaklig jobber med skadde dyr og fugler. Vi blir vist rundt på stedet og får vite litt om hvordan de arbeider. Les om senteret her: www.moholoholo.co.za

På utflukten spiser vi lunsj på en lokal restaurant eller café i byen Hoedspruit (ikke inkludert)

Dag 8
Safari og avslapning

Vi drar på en ettermiddagssafari i Mayeleti og resten av dagen har du god tid til å slappe av i campens fantastiske omgivelser.

Dag 9
Mayeleti Viltreservat–Johannesburg. Hjemreise

Vi sier farvel til Khoka Moya og Manyeleti viltreservat og kjører tilbake til Johannesburg. ’Joburg’, som den kalles i daglig tale, er Sør-Afrika største by med over seks millioner innbyggere. Den minner om en amerikansk storby med en kjerne av skyskrapere i et moderne forretningsområde som langsomt flater ut i små lave forstadsområder. Joburg er sentrum for verdens diamant- og gullhandel. Her er det hektisk og støyende, spesielt når man kommer fra livet i nasjonalparken! Vi tar en lunsjpause i Dullstroom. (ikke inkludert)

Tidlig på kvelden kjører vi sammen ut til Johannesburg lufthavn.

Dag 10
Hjemkomst

Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Barnepris

Pris for barn under 12 år:
•    kr 13 998,–
Barnerabatten gjelder for maks. 2 barn under 12 år i følge med 2 voksne, oppredning på foreldrenes rom

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Johanesburg (med mellomlanding) 
 • Safarier og utflukter ifølge program (4 safarier og 1 vandretur) 
 • Innlosjering i delt dobbeltrom på Khoka Moya Camp
 • Helpensjon unntatt lunsj dag 2, 9 og på utfluktene til Panoramaruten og Moholoholo
 • Skatter og avgifter
Prisen inluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Tillegg for enkeltrom (Se prislisten)
 • Drikkevarer og måltider utover det nevnte 
 • Norsk innenrikstilslutning
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 800 ZAR pr. person)
 • Eventuelle ekstraarrangementer (ekstra safaritur á 400 rand)
 • Reiseforsikring
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er god idé å ha med seg en ryggsekk eller bag til dagsturer/utflukter og reisedager der du ikke ser bagasjen din før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med hånklæ.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 16 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Malaria og malariaforebyggelse

I Sør-Afrika er det kun malaria i Kruger nasjonalpark og det anbefales at man tar malariaforebyggende medisin hvis man skal til dette området. Man anbefaler også at man forebygger ved å bruke myggspray med DEET eller AUTAN og bruker impregnert myggnett.

Viktig: Vær oppmerksom på at malariamyggen først stikker etter mørkets frembrudd.

Golf

Det er mange glimrende golfbaner i området, nærmest campen ligger Drakensig golfbane med ni hull. Områdets beste er uten tvil Hans Merensky Golf Club ca 16 mil fra lodgen. Det er en golfbane i internasjonal standard med alle mulige fasiliteter og ofte her går det ofte vilt på fairway’en. Et spennende og usedvanlig sted å nyte en runde golf. Her er det også muligheter for å leie bra golfutstyr hvis man kun ønsker en enkel eller to runder, og ikke orker dra med seg utstyret hjemmefra.

Været i Manyeleti og Kruger

Manyeleti og Kruger har et varmt, subtropisk klima. Størstedelen av året er dagene varme med temperaturer opp mot 25 grader og derfor kan du reise til området året rundt. Hver sesong setter sitt preg på safariopplevelsene. 

I vinterperioden (mai–august) er busker og trær bare og gresset lavt, og landskapet er åpent. Dyrene er derfor litt lettere å få øye på og de finner vannhull og elver, hvor det er hektiske aktiviteter i morgen-og kveldstimene. Om vinteren kan nettene bli kalde, så ta med deg varmt tøy. Vi anbefaler både jakke, lue og vanter til safariene om ettermiddagen og kvelden. 

Sommeren (november-mai) er regnsesongen hvor elver og vannhull fylles med vann. Trær, busker og gress vokser seg frodig og grønt. Den tette vegetasjonen gjør det litt vanskeligere å se dyrene men til gjengjeld myldrer det av dyreunger og trekkfugler. I sommerperioden kan det være opp mot 30 grader.

Vandresafari

Av sikkerhetsmessige grunner er det ikke tillatt å ta med barn på under 16 år på vandresafari. 

Betaling på campen

Vær oppmerksom på at du kan betale med sørafrikanske rand og diverse kredittkort (VISA, MasterCard, Diners) når du skal avregne forbruk av f.eks. drikkevarer på campen. Campen tar ikke euro eller dollar. 

Ta brukt tøy eller leker med i kofferten

Albatros’ Khoka Moya Camp har et tett samarbeid med den nærliggende lokale landsby Welverdiend, der mange av campens ansatte kommer fra. Albatros har flere ganger donert penger til landsbyen og støtter den løpende med avlagte ting.

Hvis du har tøy eller leketøy til overs – og plass i kofferten – kan du ta det med på reisen. Vertene på campen samler inn og bringer tingene til lokalsamfunnet. Vi jobber med å starte en butikk der tingene kan selges til en god pris, av byens beboere, til byens beboere. På den måten blir alle tilgodesett og pengene går selvfølgelig til landsbyen. 

Mer om Sør-Afrika

Her kan du lese mer om Sør-Afrika: www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 5 998,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr 5 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 8 498,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000,– person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
4-stjerners Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et hotell ved stranden I en avsidesliggende bukt. Hotellet har bar, restaurant, lounge, resepsjon, butikk og spa. Det tilbys også dykking på stedet.
Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr 10 196,– i deluxe-enkeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i deluxe-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Badeferie i Mosambik

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris 16 998,–
5 dagers strandferie i et eksotisk og avsidesliggende hjørne av Mosambik

Forleng reisen din med det ultimate badeferien. Fra flyplassen i Vilanculos blir du fraktet med båt til den 300 kvadratkilometer store private nasjonalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune med blendende strender, pittoreske fiskerlandsbyer, korallrev og tusenvis av rosa flamingoer. Bruk dagene på stranden eller ved bassenget, t en tur med en tradisjonell dhow-båt eller få en guidet fottur i Vilanculos kystreservat.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town–Vilanculos, båttransfer til hotellet
Dag 3–6 Avslapping på Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos–Norge via Johannesburg (om kvelden)

Dugong Beach Lodge
Prisvinnende 4-stjerners strandlodge som ligger så avsides at det er enklest å komme seg hit fra flyplassen med båt. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtekte hytter tilbakelegger man de få meterne til stranden via egne gangstier. Middagen kan nytes i restauranten eller i solnedgangens skjær på din private terrasse.
Alle rom har privat terrasse med panoramautsikt over havet, minibar og aircondition.
Les mer på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Pris per person
kr. 16.998,-

Tillegg for enkeltrom
kr. 6.498,-

Pris for barn i ekstraseng
kr. 11.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 netter på Dugong Beach Lodge med helpensjon
 • Båttur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og utflukter som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”
 • Nasjonalparkgebyr på 15 USD per person, betales ved ankomst
 • Visum (kan kjøpes ved innreise hvis du har norsk pass. Er du ikke norsk statsborger må du selv undersøke hvilke regler som gjelder for deg)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestillingen av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, siden vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Legg merke til at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrunn av tilbud og etterspørsel.

Obs: I februar og mars kan det forekomme lengre perioder med regn

Lignende reiser