Folkefest i Köln med André Rieu

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev den verdensberømte solisten André Rieu og hans Johann Strauss orkester på denne vårreisen til Rhinen og den vakre byen Köln

Denne gangen går turen til en av Tysklands førende kunst- og kulturbyer. Köln er en historisk by med røtter tilbake til romertiden, flott beliggenhet ved Rhinen og med den vakre domkirken som største attraksjon. Vi skal tilbringe noen herlige aprildager i Köln og området rundt byen: besøke den vakre, historiske byen Aachen, vandre gjennom Kölns gater, ta en båttur på Rhinen og smake på den lokale ølspesialiteten Kölsch. Og sist, men ikke minst, skal vi oppleve en vidunderlig aften i selskap med André Rieu og hans berømte orkester.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Opera, Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Düsseldorf. Byrundtur og videre til Leverkusen
Dag 2 Köln. Byrundtur med Kölner Dom og ølsmaking
Dag 3 Rhinen og konsert med André Rieu
Dag 4 Aachen
Dag 5 Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Düsseldorf. Byrundtur og videre til Leverkusen Ca. 3,5 mil
Düsseldorf

Ca. 3,5 mil

Vi flyr til Düsseldorf og begynner reisen med en byrundtur. Düsseldorf er hovedstaden i området Nordrhein-Westfalen, den tettest befolkede regionen i Tyskland, hvor den gamle stål- og jernindustrien er raskt vikende for nyutviklet teknologi innen stort sett alle områder. Økonomisk går det bra for Düsseldorf, som også har et velutviklet kulturliv. Vi kjører gjennom byen og ser de nye og moderne bydelene, herunder Mediehafen med regionenes Landtag, og den gamle bydelen Altstadt med spennende butikker og en del lokale små bryggerier med den lokale spesialiteten, et overgjæret, mørkt øl som kalles Düsseldorf Altbier.

Etter turen gjennom Düsseldorf fortsetter vi til hotellet vårt i Leverkusen.

Vi spiser middag på hotellet.

Dag 2
Köln. Byrundtur med Kölner Dom og ølsmaking Ca. 3 mil
Köln med Kölner Dom

Etter frokost kjører vi den korte strekningen til Köln og får en rundtur i buss før vi skal se byen til fots. Vi spaserer gjennom sentrum og besiktiger domkirken Kölner Dom, en av Tysklands mest besøkte turistattraksjoner, som ble påbegynt tilbake på midten av 1200-tallet men ikke ferdiggjort før på slutten av 1800-tallet. Kirken er UNESCO-fredet og er under konstant renovering. I 2007 skapte maleren Gerhard Richter en glassmosaikk til ett av kirkens vinduer, og mosaikkens abstrakte og delvis tilfeldig genererte motiv har vært heftig debattert.

Det er også mange spennende museer man kan oppleve i Köln, blant annet Ludwig-museet med nyere kunst, det romersk-germanske museet EL-DE Haus, et vesentlig museum med Nazidokumentasjonssenter, Schnütgen-museet med kirkekunst og Rautenstrauch-Joest-museet med verdensomspennende etnografiske utstillinger.

Vi har tid på egen hånd før vi fortsetter inn i den gamle bydelen, for nå er det tid til å smake på det lokale EU-patenterte toppgjærede ølet Kölsch. Gjæringen foregår ved 13–21 graders varme før ølet lagres kjølig. Ekte Kölsch er fra Köln eller området rett utenfor byen, siden navnet kommer herfra og er en del av patentet.

Vi skal besøke ett av de lokale bryggeriene og smake på de små glassene som Kölsch serveres i. De kalles også for «Stange» og er på bare 0,2 l – en veldig liten øl i resten av Tyskland!

Etter ølsmakingen spiser vi middag på en lokal restaurant før vi drar tilbake til hotellet vårt.

Dag 3
Rhinen og konsert med André Rieu Ca 5 mil
André Rieu på scenen

Dagen for konserten er kommet, men før vi kommer så langt skal vi til Rhinen. Her går vi om bord på et skip som tar oss med så vi får sett Köln fra elva. Vi går i land i sentrum og har tid på egen hånd til å gå rundt i den gamle bydelen, shoppe eller besøke museer. Vi drar tidlig tilbake til hotellet så vi rekker å friske oss opp og spise en tidlig middag før vi drar til den store konserten med André Rieu i Lanxess Arena.

André Rieu er født i Nederland og kommer fra Maastricht. Han er utdannet fiolinist og har siden 1987 vært dirigent, komponist og medlem av sitt eget orkester, Johann Strauss Orchestra. Det turnerer verden rundt og oppfører populær musikk fra både operaer og musikaler, krydret med lokale toner – så her blir det sikkert spilt litt ekstra tysk musikk!

Dag 4
Aachen Ca. 19 mil
Aachen

I dag besøker vi Tysklands vestligste by Aachen, som har vært bebodd helt siden kelternes og romernes tid. Det er en kurby med varme kilder, som med sine mineraler og terapeutiske virkning har vært populære blant annet hos keiser Karl den store, som regjerte over store deler av Europa i tidlig middelalder.

Domkirken er en valfartskirke dit store folkemengder kommer i juni for å se byens og kirkens relikvie – en stoffbit som menes å ha vært en del av jomfru Marias kledning og dermed over 2000 år gammel. Domkirken var også kroningskirke inntil Frankfurt tok over. Tidligere var kirken også besøkt av de mange tilbederne av Karl den Store, hvis gravsted ligger her.

Aachen er også en grenseby i hjørnet mellom Nederland, Belgia og Tyskland. Etter en rundtur til fots er det tid på engen hånd til å nyte den vakre byen. Man kan eventuelt besøket museet og kafeen Alt Aachener Kaffeestuben og nyte kaffen her, eller ta en tur i badehuset Carolus Thermen.

Etter en god dag i Aachen drar vi tilbake til hotellet der vi spiser middag.

Dag 5
Hjemreise
Dagen er til fri disposisjon frem til avgang mot Düsseldorf lufthavn og hjemreise.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Direktefly Oslo–Düsseldorf
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • 4 middager
 • Utflukter ifølge program
 • Kategori 1-billetter til koncert med André Rieu i Lanxess Arena
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 21 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hotell

Vi bor på Best Western Leoso Leverkusen. Hotellet ligger ca. 6 minutters gange fra sentrum, så det er ikke langt til restauranter, barer eller shopping.  Hotellet har resepsjon, bar, restaurant, heis, utendørs terrasse, innendørs basseng, sauna og mye mer.

Rommene er pene og har fri wifi, telefon, satellitt-tv, hårføner og eget bad.

Mer om Tyskland

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell og driks eller se om du trenger visum eller vaksinasjoner? Les mer her: www.albatros.no/reisemaal/europa/tyskland

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from En flott reise til Køln. Det hadde vært fint om dere fortalte at i Tyskland er det fint med kontanter. Det var flere steder de ikke tok kort. Vi ble en sammensveiset gruppe, og hadde en fantastisk reiseleder KARI !!!!!!!!!!!
Date published: 2018-04-30
Rated 4 out of 5 by from Ok Konserten var flott
Date published: 2018-05-01
 • y_2019, m_6, d_18, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_2
 • loc_no_NO, sid_DEVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

DEVCB03ANO