Folkefest i Maastricht med André Rieu

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev André Rieu og hans Johann Strauss-orkester under åpen himmel i hjembyen Maastricht

Nyt en storslått André Rieu-konsert under åpen himmel på Nederlands kanskje mest romantiske torg – Vrijthof. Rundt oss er den stemningsfulle plassen omgitt av nederlandsk middelalderarkitektur og grønne trær, og foran oss inntar André Rieu og hans imponerende Johann Strauss-orkester scenen.

Dessuten rekker vi også å besøke tyske Köln og Kölner Dom, ta et cruise på Rhinen og taubanen til Ehrenbreitsen-festningen i Koblenz. Og når det er sommer i Tyskland skal man jo så klart ha tid til en Biergarten og litt vinsmaking også!

På denne reisen bor vi på H+ Hotel Hürth i Hürth. Inkludert i prisen er kategori 2-billetter til André Rieu-konserten.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Opera, Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Düsseldorf. Byrundtur i Köln og båttur på Rhinen
Dag 2 Utflukt til Koblenz. Byrundtur, taubane til Ehrenbreitsen-festningen og vinsmaking
Dag 3 Eifel nasjonalpark med båttur og besøk i hyggelige Manchau
Dag 4 Maastricht og konsert med André Rieu
Dag 5 Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Düsseldorf. Byrundtur i Köln og båttur på Rhinen Ca. 3,5 mil
Stemningsfulle Köln

Vi flyr til Düsseldorf og kjører den korte strekningen til Köln. Her får vi en rundtur i buss før vi skal se byen til fots. Vi spaserer gjennom sentrum og besiktiger domkirken Kölner Dom, en av Tysklands mest besøkte turistattraksjoner, som ble påbegynt tilbake på midten av 1200-tallet men ikke ferdiggjort før på slutten av 1800-tallet. Kirken er UNESCO-fredet og er under konstant renovering. I 2007 skapte maleren Gerhard Richter en glassmosaikk til ett av kirkens vinduer, og mosaikkens abstrakte og delvis tilfeldig genererte motiv har vært heftig debattert.

Det er også mange spennende museer man kan oppleve i Köln, blant annet Ludwig-museet med nyere kunst, det romersk-germanske museet EL-DE Haus, et vesentlig museum med Nazidokumentasjonssenter, Schnütgen-museet med kirkekunst og Rautenstrauch-Joest-museet med verdensomspennende etnografiske utstillinger.

Underveis spiser vi lunsj i Köln. Den kan passende nytes med en lokal spesialitet, det EU-patenterte toppgjærede ølet Kölsch. Gjæringen foregår ved 13–21 graders varme før ølet lagres kjølig. Ekte Kölsch er fra Köln eller området rett utenfor byen, siden navnet kommer herfra og er en del av patentet. Kölsch serveres i små glass. De kalles også for «Stange» og er på bare 0,2 l – en veldig liten øl i resten av Tyskland!

Etter lunsj tar vi en tur på Rhinen om bord på et rundturskip og får sett Köln fra elva. Deretter kjører vi til Hürth, der vi skal overnatte.

Vi spiser middag på hotellet.

Dag 2
Utflukt til Koblenz. Byrundtur, taubane til Ehrenbreitsen-festningen og vinsmaking Ca. 23 mil
Vakker utsikt over Koblenz

Etter frokost kjører vi sørover forbi den tidligere vesttyske hovedstaden Bonn, som fremdeles er økonomisk sentrum i Tyskland. Vi fortsetter langs Rhinen til den 2000 år gamle byen Koblenz, som ligger vakkert til der Rhinen og Mosel møtes. Det er en dag med tid til å nyte de vakre elvepromenadene og gå på oppdagelse i byen der de to elvene møtes i det som kalles for «det tyske hjørnet» – Deutsches Eck.

Vi får høre litt mer om historien og byens spesialiteter, og vi tar turen opp med svevebane til Ehrenbreitsen-festningen og tar en titt på museet der. Her er det flott utsikt over Koblenz og en hyggelig Biergarten der man kan spise lunsj (ikke inkl.).

Etter noen hyggelige timer i Koblenz avslutter vi med å smake litt på noen av de gode vinene fra området. Deretter drar vi tilbake til hotellet i Hürth, der vi spiser middag.

Dag 3
Eifel nasjonalpark med båttur og besøk i hyggelige Manchau Ca. 10 mil
Nasjonalparken Eifel

I dag får vi en herlig naturopplevelse når vi kjører mot sørvest og Belgia. Her finner vi nasjonalparken Eifel, et flott naturområde som fikk nasjonalparkstatus i 2004. Her er det «berg» på opptil 747 meters høyde, innsjøer og elver, bøkeskog, myrområder, heder og spennende dyreliv. Vi skal ut i båt på en av de meget blå innsjøene. De fleste er fra en tid da det var aktive vulkaner her, og er dannet i kratrene. Fotturister og syklister bruker området mye, og vi skal også strekke litt på beina uten at det blir for anstrengende.

Etter et herlig besøk i naturen fortsetter vi til den vakre grensebyen Monchau, som er en av de byene der den nydelige bindingsverkarkitekturen har overlevd flere store kriger. Byen har alltid vært velhavende på grunn av tekstilproduksjon, og det ser man tydelig når man spaserer rundt i gatene. Vi nyter ettermiddagen her, og før vi drar tilbake til Hürth besøker vi en liten sennepsfabrikk, der vi skal smake litt på den gode, lokale sennepen.

Vi spiser middag på hotellet i Hürth.

Dag 4
Maastricht og konsert med André Rieu Ca 22 mil
Reisens høydepunkt!

Dagen for konserten er her, men før vi kommer så langt nyter vi formiddagen med fritid til å utforske Hürth. Tidlig om ettermiddagen kjører vi til Maastricht, som ligger stikk vest for Hürth og er det lille nederlandske hjørnet mellom Belgia og Tyskland.

Byen er delt opp i to bydeler av elva Maas, som renner gjennom byen. Mot vest og langs grensen til Belgia ligger Kong Albert-kanalen, så byen er omgitt av vann. Maastricht stammer fra romertiden og har en del historiske bygninger, og vi skal på en guidet tur til fots i den gamle bydelen. Vi tar også turen opp med heis i Balduintårnet, og fra tårnets 322 meter er det fantastisk utsikt over Maastricht og inn i både Belgia og Tyskland.

Etter byturen spiser vi tidlig middag før vi skal til den store plassen Vrijthof. Her blir konserten spilt utendørs, så man skal huske å kle seg etter værmeldingen. Vi er i mesterens hjemby, som hvert år legger plass til disse berømte og flotte konsertene i det fri.

André Rieu er født i Nederland og kommer fra nettopp Maastricht. Han er utdannet fiolinist og har siden 1987 vært dirigent, komponist og medlem av sitt eget orkester, Johann Strauss Orchestra. Det turnerer verden rundt og oppfører populær musikk fra både operaer og musikaler, krydret med lokale toner – så her kan vi virkelig glede oss!

Etter konserten tar vi det med ro og kjører tilbake til hotellet vårt i Hürth etter en begivenhetsrik dag.

Dag 5
Hjemreise
Düsseldorf ligger også ved Rhinen
Etter frokost er det avgang mot Düsseldorf lufthavn og hjemreise.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Düsseldorf t/r
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på H+ Hotel Hürth
 • Frokost alle dager
 • 3 middager på hotellet
 • 1 middag på restaurant i Maastricht
 • 1 lunsj på restaurant i Köln
 • 1 vinsmaking
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Kategori 2-billetter til konsert med André Rieu i Maastricht (utendørs)
 • Rundvisning i Maastricht
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til restauranter (obligatorisk driks på cirka 12 % av regningen), lokalguide, sjåfør med flere
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt  ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 21 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hotell

Vi skal bo på Hotel H+ Hürth. Hotellet ligger sentralt i denne forstaden til Köln og har det lokale kjøpesenteret rett overfor. Her er det resepsjon, bar, restaurant og heis. Hotellet har et mindre treningsrom, sauna og dampbad.

Rommene har god plass, satellitt-tv, kjøleskap, telefon, klimaanlegg, fri wifi, hårtørker og eget bad.

Mer om Tyskland

Her kan du lese mer om landene du skal reise til:
Tyskland:
www.albatros.no/reisemaal/europa/tyskland
Nederland:
www.albatros.no/reisemaal/europa/nederland

 

Hånden på hjertet

Det er gode utflukter og opplevelser på denne turen, og hotellet ligger i Hürth, som er en forstad til Köln. Hürth er et spennende lite sentrum i et pent forstadsområde som har gode shoppingmuligheter med 150 butikker. Historisk er det røtter tilbake til romertiden, og den berømte romerske hærveien gikk gjennom Hürth.

Konserten med André Rieu foregår utendørs i Maastricht, og været er vanligvis bra i juli. Konserten blir gjennomført ved lett regn, men i tilfelle av voldsomt regnvær kan konserten bli utsatt eller helt avlyst. Det avgjør konsertarrangøren på tidspunktet for konserten.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

DEVCB04ANO