Fra Machu Picchu til Galápagos

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Sør-Amerikas største severdigheter: Sagnomsuste Machu Picchu i Peru og Ecuadors stolthet, Galápagosøyene med cruise på lite, komfortabelt skip

Reisen begynner i Perus hovedstad Lima, der spanjolene etablerte sitt maktsentrum da de erobret Peru. Heretter går turen til Den hellige dalen i de imponerende Andesfjellene, der vi opplever inkaruiner i Pisac og Cusco. Her ligger også et av reisens høydepunkter, nemlig inkaenes hemmelige by Machu Picchu, som i århundrer var kjent bare av lokale indianerfamilier. I Ecuador skal vi på byvandring i den sjarmerende og UNESCO-fredede hovedstaden Quito, og vi får mulighet til å stå med en fot på hver sin side av ekvatorlinjen. Reisen rundes av med utforsking av de enestående Galápagosøyene. Vi reiser med et lite cruiseskip som har god plass til de bare 15 passasjerene, og vi får sett Galápagos fra både sjøsiden og landsiden når vi drar på ekspedisjonsturer og studerer dyrelivet på utvalgte øyer.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta USD, PEN

Dagsprogram
Dag 1 Avreise. Fly Oslo–Lima
Dag 2 Lima. Byrundtur i den gamle bydelen, San Franciscokirken og det arkeologiske Larco-museet i Pueblo Libre
Dag 3 Fly Lima–Cusco og videre gjennom Den hellige dalen til Ollantaytambo
Dag 4 Ollantaytambo. Utflukt med tog til Machu Picchu
Dag 5 Ollantaytambo–Cusco. Inkaruinene i Pisac og byrundtur i historiske Cusco med katedralen
Dag 6 Cusco. Coriancha-tempelet og ruinene ved Sacsayhuamán. Ettermiddag på egen hånd
Dag 7 Cusco–Quito, Equador
Dag 8 Quito. Byvandring og Guayasamin-museet
Dag 9 Quito. Ekvatorlinjen og tid på egen hånd
Dag 10 Quito–Galápagos. San Cristobal-øya med kjempeskilpadder og darwinfinker
Dag 11 Galápagos. Española med haier og havfugler
Dag 12 Galápagos. Floreana med «Post Office Bay” og flamingoer
Dag 13 Galápagos. Santa Fe og Santa Cruz – iguaner og sjøløver
Dag 14 Galápagos–Guayaquil. Santa Cruz med kjempeskilpadder og hjemreise
Dag 15 Ankomst til Oslo

Hoteller

Våre hoteller

Her kan du se de hotellene som våre gjester på rundreisen oftest bor på. Vær vennligst oppmerksom på at hotellendringer kan forekomme. I så fall vil hotellet være av tilsvarende eller høyere standard.

Casa Andina Miraflores Centro

 • 58 rom
 • 0 km til sentrum (Miraflores-bydelen)
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Heis
 • Wifi (gratis)

Meget hyggelig hotell med sentral beliggenhet i Limas Miraflores-bydel. Her er det et stort utvalg restauranter, barer og butikker. Hotellet har frokostrestaurant, og det er gratis wifi overalt på hotellet. 

Rom
Lyse rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har tv, deponeringsboks og aircondition. Det er gratis wifi på rommet. 

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.casa-andina.com/en/destinations/miraflores/standard-miraflores-centro/

Sol Natura

 • 26 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Wifi (gratis)

Lite, sjarmerende hotell med perfekt beliggenhet i Ollantaytambo sentrum – det er 200 meter til byens sentrale torg, der det er mange restauranter og kafeer. Hotellet har fantastisk utsikt mod Veronica-fjellkomplekset med snøkledde fjell. Dessuten er togstasjonen i gåavstand (3 minutter), så det er enkelt når man skal med toget til Machu Picchu. Det er frokostrestaurant og gratis wifi overalt på hotellet.

Rom
Hyggelige rom med stor dobbeltseng, tv, deponeringsboks og hårtørker.
Du kan lese mere om hotellet her: http://hotelollantaytambo.com/

Casa Andina Koricancha

 • 54 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Wifi (gratis)

Sjarmerende hotell med perfekt beliggenhet i Cuscos historiske bydel. I kort gåavstand til det sentrale torget Plaza Mayor og det berømte inkatempelet Coricancha. Hotellet har frokostrestaurant og der er gratis wifi overalt på hotellet.

Rom
Hyggelige rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har tv, deponeringsboks og hårtørker. Hotellet tilbyr roomservice, og det er gratis wifi på rommet.  

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.casa-andina.com/en/destinations/cusco/standard-cuzco-koricancha/

Hotel Reina Isabel

 • 100 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Bar
 • Heis
 • 2 utendørs svømmebasseng og 1 oppvarmet innendørs svømmebasseng
 • Wi-fi (gratis)
 • Treningsrom og spa

Elegant hotell beliggende i Quitos historiske bydel. Hotellet har restaurant, bar, treningsrom og spa (mot betaling). Det er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Rommet
God størrelse rom med dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rommene har TV, aircondition, safe og gratis wi-fi. 
Du kan lese mer om hotellet her: http://hotelreinaisabel.com/

M/C Treasure of Galápagos

M/C Treasure of Galápagos er et velholdt og komfortabelt fartøy som gir oss de beste forutsetningene for utforsking av Galápagos

M/C Treasure of Galápagos er en bekvem katamaran som har godt med plass til 16 passasjerer i skipets 9 lugarer. Alle lugarer har store vinduer og en møblert balkong. Katamaranen har trivelige fellesområder både inne og ute, som blannt annet den innbydende solterassen med solstoler og jacuzzi på øvre dekk. Her er det perfekt for avkobling og observasjon av omgivelsene. Selvklart er det også restaurant, bar og loungeområde om bord. Måltidene (helpensjon om bord) spiser vi i den hyggelige restauranten/baren, og i den tilhørende loungen kan man slappe av og ta en drink før middag.

Les mer om skipet her:
http://www.catamarantreasure.com/ 

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise. Fly Oslo–Lima

Vi flyr til Perus hovedstad Lima. Etter ankomst kjører vi til hotellet vårt i den hyggelige bydelen Miraflores.

Overnatting i Lima.

Dag 2
Lima. Byrundtur i den gamle bydelen, San Franciscokirken og det arkeologiske Larco-museet i Pueblo Libre

Lima ble grunnlagt i 1535 og var i mange år kontinentets viktigste by. Det er en by med stolte tradisjoner og en del koloniale byggverk, selv om utviklingen og de mange moderne bygningene etter hvert har endt opp med å dominere gatebildet.

Vi skal på byrundtur i Limas gamle bydel, som er med på UNESCOs verdensarvliste takket være de velbevarte bygningene i kolonistil. Vi ser nærmere på det store torget Plaza de Armas med Regjeringspalasset der presidenten har sin bolig. Ved Plaza de Armas ligger også Rådhuset (Municipalidad de Lima) og den overdådig utsmykkede katedralen med de jordiske restene av Limas grunnlegger, Francisco Pizzarro. 
Vi besøker San Francisco kirke og kloster, som er et av de beste eksemplene på spansk barokkstil. Byggingen ble begynt i 1546, og stedet er verdenskjent for sitt vakre bibliotek med over 25 000 antikke bøker. Best kjent er nok katakombene, som ble gjenoppdaget av arkeologer i 1943, da man åpnet til kjellerne i kirken. Man mener at over 25 000 mennesker ble begravd i katakombene frem til Perus selvstendighet på begynnelsen av 1800-tallet.

Senere på dagen skal vi til det arkeologiske Larco-museet i Pueblo Libre, og her får vi en fin introduksjon til de kulturene som levde i Peru før inkaene. Vi ser den fantastiske keramikken og gullsmykkene deres i en flott samling sammen med noen av inkaenes gullskatter. Skattene var en del av årsaken til inkakulturens fall, siden det var gullet som var gjenstand for spanjolenes erobringstokter og den etterfølgende koloniseringen av Sør-Amerika.

Overnatting i Lima.

Dag 3
Fly Lima–Cusco og videre gjennom Den hellige dalen til Ollantaytambo
Suvenirer i Ollantaytambo

Vi flyr fra Lima til Cusco, som ligger omlag 3 400 meter over havet. For å forebygge høydesyke kjører vi straks ned til Den hellige dal – også kalt Urubamba-dalen – på omkring 2 900 meters høyde. Her blir vi de neste to dagene for at kroppen skal venne seg til høyden. Det er en flott kjøretur. Vi kjører først gjennom høylandet hvor indianerne dyrker bønner og mais, innen vi fortsetter ned i Den hellige dal med utsikt til Urubamba-elven, frodige fjellsider og snøkledde fjelltopper.

Utpå ettermiddagen er vi framme i den hyggelige byen Ollantaytambo. Byen var tidligere et administrativt sentrum og den lå strategisk godt til at inkaene kunne vokte grensen til riket sitt. Hotellet vårt ligger nært den gamle bydelen, og her er det opplagt å ta en spasertur gjennom de smale gatene.

Dag 4
Ollantaytambo. Utflukt med tog til Machu Picchu

I dag skal vi på en helt enestående togreise nordover gjennom Den hellige dalen. Vi går på toget på stasjonen i Ollantaytambo, og det tar oss med gjennom landskapet til Aguas Calientes. Herfra fortsetter vi opp i fjellene i en mindre buss og er nå klare til å oppleve et av ikke bare Perus, men hele Sør-Amerikas høydepunkter, nemlig sagnomspunne Machu Picchu. Den legendariske inkabyen ligger cirka 2 430 meter over havet på en smal fjellrygg høyt over Urubamba-elven, omgitt av frodig, grønn skog og ofte innhyllet i tåke og skyer. En perfekt forening av menneskets og naturens imponerende skaperevner.

Byen hadde vært glemt i mange år da den amerikanske historikeren Hiram Bingham ved en tilfeldighet fant komplekset den 24. juli 1911. Han lette etter inkabyen Vilcabamba, som regnes for en av inkaenes siste bastioner i kampen mod spanjolene. Vilcabamba ble senere funnet enda dypere inne i jungelen. Machu Picchu er omspunnet av mystikk. Komplekset er ikke nevnt i noen av spanjolenes mange skildringer av det ”nye riket” og ble formodentlig derfor aldri funnet av dem. Machu Picchus eksistens har dermed gjennom århundrer kun vært kjent blant en håndfull lokale quechua-indianere. Machu Picchu ble bygget på ca. 30 år av inkaen Pachacutec og var antagelig et slags hellig landsted for inkaen og hoffet hans. 

Sist på dagen drar vi tilbake til Ollantaytambo med toget.
Overnatting i Ollantaytambo.

Dag 5
Ollantaytambo–Cusco. Inkaruinene i Pisac og byrundtur i historiske Cusco med katedralen
Inkaruinene i Ollantaytambo

Vi starter dagen med å besøke den vakkert beliggende landsbyen Pisac, hvor inkaene hadde et stort fort for å administrere befolkningen i den øverste delen av Den hellige dal og for å vokte inngangen til dalen. Det er her noen av de mest imponerende terrasseanleggene fra inkariket ligger.

Deretter kjører vi til Cusco, der vi skal på byvandring i byens hyggelige historiske sentrum. Cusco var hovedstaden i inkariket og ligger vakkert til i Andesfjellene. Byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er et flott syn med sine hvitkalkede spanske hus, storslåtte kirker og gammel inka-arkitektur – nettopp her finner man de mest imponerende eksemplene på inkaenes perfeksjonistiske byggestil. 
Vi skal se det store torget, Plaza de Armas, og domkirken som rommer mange verdifulle kunstskatter fra kolonitiden. Bygningen ble påbegynt i 1559, men stod først ferdigbygget ca. 100 år senere.
Overnatting i Cusco.

Dag 6
Cusco. Coriancha-tempelet og ruinene ved Sacsayhuamán. Ettermiddag på egen hånd

Vi starter dagen med å besøke inkaenes viktigste tempel, Coricancha, som ligger inne i Santo Domingo-kirken. Inkaenes spesielle byggeteknikk sikret at bygningene kunne motstå jordskjelv bedre enn kolonimaktens byggverk. Santo Domingo-kirken led stor skade under jordskjelvet i 1650, 1950 og 1986, mens inkafundamentene har bestått. Ordet coricancha er fra quechua-språket og betyr ”den gylne gårdhagen”. Tempelets vegger var nemlig i sin tid dekket av gullstykker som veide flere kilo hver. Gullet og andre verdier ble røvet av den spanske conquistador Francisco Pizarros folk, og det eneste som er igjen er steinarbeidet, som betraktes som noe av det mest perfekte i Peru.

Heretter skal vi til den enorme festningen Sacsayhuamán, som ligger litt utenfor Cusco. Festningen ligger vakkert til på en ås med fin utsikt over hele Cusco. Anlegget ser imponerende ut, men det er faktisk bare 20% av den opprinnelige strukturen som er igjen. Spanjolene brukte de gode steinene herfra til å bygge nye kirker og hus i Cusco. De etterlot imidlertid de største steinene, av god grunn – en av dem veier opp mot 200 tonn. Sacsayhuamán ble bygd av killke-kulturen og utvidet av inkaene, og den hadde først og fremst seremoniell betydning. De store steinene er sinnrikt hugd til og satt sammen som et puslespill. Ofte er steinene så godt tilpasset at det er umulig å få et barberblad inn mellom dem.

Ettermiddagen er fri til videre utforsking av Cusco på egen hånd.
Overnatting i Cusco.

Dag 7
Cusco–Quito, Equador

I dag skal vi forlate Peru og fortsette reisen til Ecuador. Vi flyr fra Cusco via Lima til Ecuadors hovedstad Quito, og den neste delen av eventyret kan begynne. Quito ligger på 2850 meters høyde, og har dermed den nest høyeste beliggenheten av alle hovedsteder (bare La Paz i Bolivia ligger høyere). Dessuten er det den hovedstaden i verden som ligger nærmest ekvator. Byen ble grunnlagt av spanjolene i 1534, og den har en sjarmerende historisk bydel med koloniarkitektur som er godt bevart og har vært utsatt for relativt få endringer opp gjennom årene. Hotellet vårt ligger i denne bydelen, slik at vi kan nyte den herlige stemningen til fulle.

Overnatting i Quito.

Dag 8
Quito. Byvandring og Guayasamin-museet

I dag utforsker vi Quito, som er delt i to bydeler – den moderne og den historiske. Vi konsentrerer oss om den historiske, som av UNESCO er regnet som verdenskulturarv, og der kolonitidens spanske palasser, bygninger og imponerende kirker dominerer. Vi starter byvandringen på den sentrale plassen, Plaza de la Independencia, der byens katedral står og kneiser med sitt hvite klokketårn. Et av høydepunktene er jesuittkirken La Campañía. Dens utsmykning med mange tonn bladgull overgår fantasien. Vi besøker også ”El Panecillo”, som er en stor høyde midt i byen med en praktfull utsikt dels over den gamle bydelen og dels mot den nesten 5000 meter høye vulkanen ”Pichincha”.

Vi avslutter dagen i Quitos vakreste museum, oppført i maleren Oswaldo Guayasamíns hus. Her finnes den mest komplette samlingen av hans verker og det finnes også en utstilling av indiansk kunst av fineste kvalitet.
Overnatting i Quito.

Dag 9
Quito. Ekvatorlinjen og tid på egen hånd

Dagens utflukt går til ekvatorlinjen. Her i Ecuador betyr den noe helt spesielt, både fordi landet er oppkalt etter ekvator, og fordi linjen går gjennom Cayambe-vulkanen, som er det høyeste og eneste snøkledde stedet på ekvatorlinjen. Nord for Quito står det et stort monument – «Mitad del Mundo», som betyr «midten av verden» – som markerer det stedet som et fransk ekspedisjonsteam i 1736 mente at ekvator lå. Det trodde man var korrekt i mange år frem til gpsen ble oppfunnet og det viste seg at franskmennene ikke hadde truffet det nøyaktige punktet. Først ser vi «Mitad del Mundo»-monumentet og etterpå drar vi til ekvatorlinjens korrekte plassering.

Ettermiddagen er fri til å utforske Quito på egen hånd. Overnatting i Quito.

Dag 10
Quito–Galápagos. San Cristobal-øya med kjempeskilpadder og darwinfinker

Denne morgenen skal vi tidlig opp for å fly ca. 4 timer til Galápagos. Vi lander på øya San Cristobal, og her blir vi kjørt i buss til havnen, der det er ombordstigning på skipet vårt. Vi finner oss til rette og nyter en herlig lunsj om bord.

Om ettermiddagen kjører vi i buss til Cerro Colorado, som ligger på den sørøstlige delen av San Cristobal. Her ligger «Cerro Colorado Tortoises Protection and Growing Center», som ble bygd for å beskytte og forbedre levevilkårene for øyas kjempeskilpadder. På senteret yngler skilpaddene, og ungene blir satt ut i sitt naturlige miljø når de er to år gamle. Ved senteret er det også etablert en vandresti der man ser planter som bare finnes på øya. Vi har også gode sjanser for å se spottefugler og darwinfinker.

Overnatting på skipet.

Dag 11
Galápagos. Española med haier og havfugler

I dag skal vi besøke  øya Española, som blir sett på som en av de mest interessante på Galápagos. Om formiddagen går vi i land i bukta «Gardner Bay», som med sin herlige strand er perfekt til avslapping og snorkling. Her møter vi høyst sannsynlig sjøløver, og i det helt klare havvannet er der ofte mulig å observere små haier. Etter lunsj om bord på skipet fortsetter dagens eventyr ved Punta Suarez, som uten tvil er et av de beste stedene på Galápagos når man skal se på havfugler. Den dramatiske klippekysten blir truffet av bølgene, og her er det et berømt «blåsehull» der vannet spruter mange meter opp i luften. Havfuglene  trives i dette miljøet, og vi treffer på blåfotsuler, nazca-suler og, hvis vi er heldige, den imponerende galapagosvåken. Det er også ofte mulig å se haviguaner. 

Overnatting på skipet.

Dag 12
Galápagos. Floreana med «Post Office Bay” og flamingoer

Når man er på Galápagos handler det mest om natur og dyreliv, men på Floreana er den menneskelige delen av historien også synlig. På 1800-tallet stoppet hvalfangerne på Floreana under ekspedisjonene sine, og da de oftest var ute i flere år, lagde de et postkontor i «Post Office Bay”. Her kunne de legge igjen brev som forbipasserende skip kunne ta med seg hvis de allikevel skulle i riktig retning. Vi ser det primitive postkontoret og går deretter opp til «Baronessens utsiktspunkt». Det er oppkalt etter baronesse Eloise Wagner de Bosquet, som var involvert i den såkalte «Galápagos-affæren» der bosettere på Floreana forsvant sporløst på trettitallet. Fra utkikkspunktet kan vi se den store Palo Santo-skogen og flamingoer. Etter dagens lunsj besøker vi «Punta Cormorant», der den beste flamingo-lagunen på Galápagos ligger. Den ligger vakkert til mellom to kjegler av lava og her finner vi også ender og andre trekkfugler. 

Overnatting på skipet.

Dag 13
Galápagos. Santa Fe og Santa Cruz – iguaner og sjøløver

Formiddagen tilbringer vi på Santa Fe, som vurderes til å være den eldste av Galápagosøyene. Her lever det en del sjøløver, og de er ikke redde for mennesker – tvert imot. Det skulle være gode sjanser for en snorkletur med lekne sjøløver og fargerike tropiske fisk. På øya finner man også noen av Galápagosøyenes endemiske fuglearter, galapagosvåken og galapagosspottefuglen. Om ettermiddagen besøker vi Tortuga Bay på Santa Cruz. De kritthvite sandstrendene og det klare vannet inviterer til en siste svømme- eller snorkletur. Her kan vi møte flere sjøløver og de svarte haviguanene.

Overnatting på skipet.

Dag 14
Galápagos–Guayaquil. Santa Cruz med kjempeskilpadder og hjemreise

Den perfekte avslutningen på besøket i Galápagos får vi på øya Santa Cruz, der de fascinerende kjempeskilpaddene har sitt domene. Iført gummistøvler (som leveres ut på skipet) kan vi bevege oss inn i de sølete områdene der skilpaddene lever, og vi har gode muligheter til å komme helt innpå dem.
Deretter drar vi til nordkysten av Santa Cruz og fortsetter derfra til øya Baltra, blir transportert til lufthavnen og flyr tilbake til fastlandet. Her lander vi i byen Guayaquil, som er Ecuadors største by med omkring 3,8 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt av erobreren Francisco de Orellana i 1538 og har fått sitt navn etter beliggenheten ved Guayas-elva ikke langt fra utløpet i Stillehavet. Vi tar en kort byrundtur og ser nærmere på den historiske bydelen, Las Peñas, som vitner om byens rikdom i kolonitiden. Sist på ettermiddagen kjører vi til lufthavnen og begynner på reisen hjem.

Dag 15
Ankomst til Oslo

Om Galápagos

Øyene ligger ca. 1000 km vest for kysten av Sør-Amerika i den kalde Humboldtstrømmen, som med jevne mellomrom blir oppvarmet og forvandlet til naturfenomenet ”El Niño” med ubehagelige følger for klimaet mange steder på jorden. Det næringsrike vannet, som kommer helt fra Antarktis, er kaldt, og det betyr at det inneholder forholdsvis mye oksygen. Dette rikelige oksygenet og næringsstoffene er grunnlaget for øyenes enestående plante- og dyreliv.

Charles Darwin kom i 1835 til Galápagos på sin lange odyssé som naturforsker med skipet "Beagle". Han fant enhver forskers paradis – en sann orgie av forunderlige naturfenomener med kjempekrabber, rovfugler, sjøløver, kjempeskilpadder og havleguaner som kunne studeres på mindre enn en meters avstand. Hver art varierte i utseende og atferd fra øy til øy, til tross for at de øyensynlig stammet fra samme opprinnelige art. Darwin brukte mange år til å tenke over sine iakttagelser og ikke minst konsekvensene av dem før han utgav sitt skjellsettende verk ”Om artenes opprinnelse”.

På dette cruiset kommer vi like nær innpå fantastiske havfugler, sjøløver, pelikaner, havleguaner og skilpadder som Charles Darwin selv gjorde. Oppholdet på den fascinerende øygruppen er sannsynligvis den største naturopplevelsen i Sør-Amerika for den som setter pris på de helt spesielle naturhistoriske forholdene.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom og -lugar

17.998,–

Prisen inkluderer
 • Skandinavisktalende reiseleder
 • Fly Oslo–Lima og Guayaquil–Oslo med mellomlanding
 • Innenriksfly i Peru
 • Fly Cusco–Quito
 • Fly Quito–Galápagosøyene–Guayaquil
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom i Peru og i Quito
 • Innkvartering i delt dobbeltlugar på skipet M/Y Treasure of Galápagos på Galápagos
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2 samt dag 10–13
 • Middag dag 10–13 
 • Transitkortskatt på Galápagos (verdi USD 20)
 • Avgift til Galápagos nasjonalpark (verdi USD 100)
 • Flyplasskatter og -avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar
 • Øvrige måltider
 • Driks (beregn ca. USD 100 på fastlandet og USD 35 per person per dag om bord på skipet)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Mindre ryggsekk eller veske til utflukter. (Når vi skal i land på Galápagosøyene, kan det bli nødvendig å gå i land på steder der vannet kan komme opp til knærne. Derfor kan det være nyttig å ha en vanntett ryggsekk)
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Snorkleutstyr (der er utstyr på båten, men man kan naturligvis ta med sitt eget)
 • Gode tursko
 • Sandaler/praktisk fottøy (for eksempel sportssandaler), som kan tåle å bli våte ved landstigning i vann
 • Vindjakke og genser, siden det kan bli kjølig om kvelden når vi kommer opp i høydene
 • Eventuelt gåstaver til bruk i inkaruinene
 • Insektmiddel
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Sommertøy (bomull) 
 • Kikkert
 • Lommelykt

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 10 personer (det kan maksimalt være 15 deltagere på reisen). Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Seilrute

Cruiseskipets rute kan bli endret pga. vind- og værforhold. Reisen vil inneholde de samme høydepunktene, men rekkefølgen kan variere.

Fysisk form og høydesyke

For å delta på denne reisen må du være i vanlig god fysisk form. Reisen egner seg ikke for bevegelseshemmede.
Ved opphold på mer enn 2500 meters høyde er det risiko for utvikling av høydesyke.
Symptomene på høydesyke er hodepine, svimmelhet og pustevansker. Har du vedvarende eller tiltagende symptomer bør du omgående sørge for å komme ned på lavere høyde. Det er viktig å drikke rikelig væske når man oppholder seg i høyden.
Det finnes medisin mot høydesyke som også kan tas forebyggende. Vi anbefaler at man snakker med sin egen fastlege om dette.

På rundreisen besøker vi følgende steder som ligger over 2500 meter:
Den hellige dalen: 2900 meter
Cusco: 3400 meter
Quito: 2800 meter

Mer om Peru og Ecuador

Her kan du lese mer om Ecuador: 
www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/ecuador

Her kan du lese mer om Peru: 
www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/peru

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

PERTR09ANO