Fra Mexico City til Stillehavet

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Magiske Mexico City med store kulturskatter og den autentiske Puerto Vallarta ved stillehavskysten

Reisen begynner i Mexico City, som ble bygd på restene av aztekernes storslåtte hovedstad, Tenochtitlán. Den er i dag en sydende storby med et av de største innbyggertallene i verden. Her finner du moderne bygninger, store alleer og et vakkert historisk bysentrum. Rundturen i Mexico City gir deg en god introduksjon til byen med de fantastiske skattene, når du blant annet besøker Det antropologiske museet og Frida Kahlos hus. I prisen er der også en utflukt til tempelbyen Teotihuacán, som er rik på arkeologiske funn, og som huser en av verdens største pyramider.  Etter Mexico City går turen ut til stillehavskysten og det sjarmerende Puerto Vallarta som ånder av ekte meksikansk stemning. Her bor du ved stranden og midt i den historiske bydelen. Like utenfor døren finner du fremragende restauranter og hyggelige forretninger med meksikansk kunsthåndverk. 
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Individuel reise

 • Reiseleder Engelsktalende guide

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Peso

Dagsprogram
Dag 1 Norge–Mexico City
Dag 2 Mexico City. Byrundtur, Antropologisk museum og Frida Kahlos hus
Dag 3 Mexico City. Utflukt til Teotihuacán. Ettermiddag til fri disposisjon
Dag 4 Mexico City – Puerto Vallarta. Fly til Puerto Vallarta
Dag 5 Puerto Vallarta. Dag til fri disposisjon
Dag 6 Puerto Vallarta. Mulighet for kjøp av utflukt (”Ville delfiner” eller ”Hvalobservasjon”)
Dag 7–10 Puerto Vallarta. Dager til fri disposisjon
Dag 11 Puerto Vallarta – Mexico City. Fly til Mexico City og hjemreise
Dag 12 Ankomst til Norge

Hoteller

Historico Central

 • 81 rom
 • Ligger i sentrum – 700 meter til Zocalo’en
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Lite fitnessenter
 • Wi-Fi (gratis)

Hotellet har en god beliggenhet i Mexico Citys historiske bysentrum med det sentrale torget, zocalo’en, i gåavstand. Bygningen er fra 1800-tallet, innredningen er elegant med moderne komfort og elementer fra kolonitiden. Dette gir hotellet en hyggelig atmosfære.

På hotellet er det en kaffe- og snackbar som har åpent 24 timer i døgnet, og tilbyr drikkevarer og snacks. Hotellet har også roomservice, og det er gratis Wi-Fi overalt på hotellet. Det har også et lite fitnessenter.

Rom
Elegante rom med to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Alle rom har A/C, vannkoker, tv, safe og hårføner. Det er gratis Wi-Fi.

Du kan lese mer om hotellet her:
http://www.centralhoteles.com/historico/home-en.html 

Playa los Arcos

 • 171 vrom
 • Døgnåpen resepsjon
 • 2 restauranter
 • Wi-fi (gratis)
 • 2 bassenger
 • Strandbar
 • Spa og wellness

Et sjarmerende hotell innredet i mexicansk stil. Her får dere beste beliggenhet i Puerto Vallarta – midt i den gamle bydelen og med direkte adgang til en av de beste strendene i Puerto Vallarta, Playa del Sol. Dessuten ligger hotellet i gåavstand til havnepromenaden. Hotellet har 2 mindre bassenger som ligger ved siden av hverandre og en jacuzzi med utsikt til havet. I forlengelse av bassengområdet ligger stranden, der det er liggestoler og parasoller til fri bruk.

Hotellet har mye å by på når det gjelder kulinariske opplevelser: ”Mi pueblito”-restauranten tilbyr mexicanske og internasjonale retter, og flere ganger i uken tilbys det middag med mexicansk show. I gourmetrestauranten ”Kaiser Maximilian Restaurant and Café” får dere europeiske retter av høy kvalitet. I Palapa-strandbaren kan dere kjøpe snacks og drinks både i løpet av dagen og om kvelden, og hver kveld er det levende musikk i baren. Hotel Playa los Arcos har også spa, vandsportsaktiviteter på stranden, og dykking (disse aktivitetene er mot betaling), og det er gratis Wi-FI overalt på hotellet.

Rom
Alle rom er innredet i mexicansk kolonistil med tremøbler med utskjæringer. På rommet er det en stor dobbeltseng eller to enkeltsenger, telefon, aircondition, strykejern, hårføner, tv og deponeringsboks. Det er gratis wi-fi. Alle rom har privat balkong eller terrasse.

Du kan lese mer om hotellet her: http://www.playalosarcos.com/ 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Norge–Mexico City

Du reiser fra Norge og ankommer Mexico City. Etter innreiseformalitetene blir du kjørt til hotellet, som ligger nær det historiske sentret.

Overnatting i Mexico City.

Dag 2
Mexico City. Byrundtur, Antropologisk museum og Frida Kahlos hus
Frida Kahlos barndomshjem, "det blå hus"

Dagen starter med en rundtur omkring Mexico Citys sentrale plass, Zócalo’en. Her ligger Cortes’ Nasjonalpalass med Diego Riveras verdensberømte freskomalerier – en fantastisk introduksjon til hele Mexicos historie. (Vi gjør oppmerksom på at hvis der er offisielle aktiviteter på Nasjonalpalasset, er det ikke mulig å komme inn.) Dernest besøker vi byens berømte katedral, og det vil være tid til å ta en kort titt på Templo Mayor, aztekerbyen Tenochtitláns store dobbelttempel, som ble delvis utgravd i 1980-årene her midt i hovedstaden. Opprinnelig lå templet på en øy midt i Texcoco-sjøen, men spanierne ble trette av de mange oversvømmelsene som ødela hovedstaden ”deres”, og drenerte hele bykjernen. Dette har senere ført til en generell vannmangel i hele Mexico City.

Du skal også besøke det verdensberømte antropologiske museet – en imponerende opplevelse som kan få selv den mest forherdede museumshater til å gi seg over! Den enestående samlingen – og kanskje like enestående innredningen – løfter museet opp i verdensklasse. Her får du et flott innblikk i noen av Mexicos største indianerkulturer.

Sent på ettermiddagen går turen videre til den hyggelige forstaden Coyacán og Frida Kahlo Museet, ”det blå huset”, som var barndomshjemmet hennes. Senere bodde hun der også sammen med sin mann, Diego Rivera, frem til sin død i 1954. Museet rommer en interessant samling av meksikansk folkekunst og antikviteter. En del av hjemmet står som da hun døde i 1954, og spesielt i kjøkkenet, spisestuen og soverommet merker man ennå i dag den sterke personligheten hennes.

Overnatting i Mexico City.

Dag 3
Mexico City. Utflukt til Teotihuacán. Ettermiddag til fri disposisjon
Den berømte tempelbyen Teotihuacán

Om morgenen er det utflukt til den berømte tempelbyen Teotihuacán litt utenfor byen. Den er et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser. Det blir tid til å studere de mange praktfulle templene og pyramidene ved Teotihuacán. Byen dateres til rundt 200 år f.Kr., men er for øvrig bygd gjennom en lang periode. Den hadde sin blomstringstid mellom 450 og 650 år e.Kr. og var på det tidspunktet sannsynligvis den største byen i verden. I denne perioden ble den 65 meter høye Solpyramiden bygd, og det samme gjelder Månepyramiden, som ligger for enden av den to kilometer lange Avenida de los Muertos – “De dødes allé”, som er det navnet aztekerne 800 år senere gav byens hovedgate. Utflukten varer i ca. 4 timer og er med engelsktalende lokalguide.

Overnatting i Mexico City.

Dag 4
Mexico City – Puerto Vallarta. Fly til Puerto Vallarta
Velkommen til Puerto Vallarta

Det er tid til å ta avskjed med Mexico City. I dag flyr vi til Puerto Vallarta på stillehavskysten.

Ved ankomst til Puerto Vallarta blir vi mottatt av en engelsktalende sjåfør, som kjører oss til hotellet.

Puerto Vallarta er en av Mexicos vakreste kystbyer med en sjarmerende, autentisk atmosfære. Byen har en flott beliggenhet i Banderas-bukta, som er en av de største i verden. Puerto Vallarta ble for alvor kjent i 1960-årene, da Hollywood besluttet at filmen ”The Night of the Iguana” skulle produseres her. Store stjerner som Richard Burton, Deborah Kerr og Ava Gardner stod på rollelisten, og de kastet glans over byen, som raskt ble kjente amerikaneres feriested. Richard Burton og hans kone, Elizabeth Taylor, ble så glad i Puerto Vallarta at de kjøpte hus der og besøkte byen gjennom flere årtier. I dag er Puerto Vallarta fremdeles en deilig ferieby med en hyggelig havnepromenade, restauranter, barer og butikker med velkjent og populært meksikansk kunsthåndverk – glass, fargerike tepper, tremøbler og mye annet.

Overnatting i Puerto Vallarta.

Dag 5
Puerto Vallarta. Dag til fri disposisjon
Gå på oppdagelse i Puerto Vallarta

Dagen er fri til å utforske Puerto Vallarta. Gå på oppdagelsestur i det historiske bysentret med de sjarmerende smågatene, og besøk eventuelt byens vartegn, katedralen med det vakre klokketårnet. Om kvelden er det opplagt å gå en tur på havnepromenaden, der det er masser av liv og en hyggelig atmosfære. I gatene nær havnepromenaden finner du et stort utvalg av restauranter, og byen er kjent for kulinariske opplevelser av høy kvalitet.

Overnatting i Puerto Vallarta.

Dag 6
Puerto Vallarta. Mulighet for kjøp av utflukt (”Ville delfiner” eller ”Hvalobservasjon”)
Det er spennende å se delfiner!

Hvis du har kjøpt en utflukt – enten ”Ville delfiner” eller ”Hvalobservasjon” – så er det i dag du skal på båttur i Banderas-bukta og stifte bekjentskap med noen av dens fascinerende innbyggere.

Vær klar over at det er mulig å delta på ”Ville delfiner” hele året rundt, mens ”Hvalobservasjon” er begrenset til perioden fra 8. desember til og med 23. mars. Begge utflukter kjøres med engelsktalende biolog, som er ekspert på området. Transport mellom hotellet og marinaen er ikke inkludert i utfluktens pris. Du kan finne flere detaljer under presentasjonen av utfluktene lenger nede i programmet.

Overnatting i Puerto Vallarta.

Dag 7–10
Puerto Vallarta. Dager til fri disposisjon
Nyt dagene i Puerto Vallarta

Disse dagene er til fri disposisjon.

Overnatting i Puerto Vallarta.

Dag 11
Puerto Vallarta – Mexico City. Fly til Mexico City og hjemreise
Formiddagen er til fri disposisjon, og deretter har du transport til lufthavnen i Puerto Vallarta, der hjemreisen begynner.
Dag 12
Ankomst til Norge

Prisinformasjon

Barnepris

kr 14 998,–

To barn (2–11 år) kan bo på rom med to betalende voksne og sover i eksisterende senger (begge ”queen size”). Det er frokost inkludert i prisen.

Det er ikke mulig for en tredje voksen å bo på rommet.

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Mexico City med mellomlanding
 • Innenriksfly Mexico City – Puerto Vallarta t/r
 • 3 netter i Mexico City Hotel Histórico Central i delt dobbeltrom
 • 7 netter i Puerto Vallarta på Playa los Arcos i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Heldagsutflukt i Mexico City på dag 2
 • Halvdagsutflukt til Teotihuacán på dag 3
 • Transport mellem flyplass og hotell i Mexico City (dag 1 og 4)
 • Transport mellem flyplass og hotell i Puerto Vallarta (dag 4 og 11)
 • Engelsktalende lokalguide
 • Europeiske skatter og avgifter

Obs: Utflukter samt transfers gjennomføres sammen med andre reisende

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Albatros-reiseleder
 • Utflukter (unntatt dag 2 og 3)
 • Øvrige måltider
 • Tillegg for enkeltrom
 • Personlige fornødenheter
 • Eventuelle driks
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om individuelle reiser

På individuelle reiser tilbyr Albatros en rekke utflukter du kan velge å kjøpe ekstra. De går til spennende severdigheter som vi varmt kan anbefale. Du kan også la være å kjøpe utfluktene – det gir mer tid til egne eventyr og til å nyte reisen i eget tempo. På noen reiser er det utflukter inkludert i prisen. Felles for alle transfers og utflukter er at de blir gjennomført med en engelsktalende lokalguide som er spesialist på reisemålet. Til forskjell fra våre gruppereiser er det ingen Albatros-reiseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguiden er ikke nødvendigvis den samme fra utflukt til utflukt. Transfers og utflukter gjennomføres sammen med andre reisende. Vi har faste avganger og et bestemt antall plasser for å holde prisen nede.

Pakkeliste

 • Mindre rygsekk eller veske til utflukter
 • Sommertøy
 • Badetøy (det er ikke nødvendig å ta med håndkle)
 • Vindjakke og genser, da det kan være kjølig morgen og kveld
 • Praktisk fottøy (tursko og/eller sportssandaler)
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Myggespray
 • Anti-bakteriell gelé

Deltagerantall

Denne reisen gjennomføres uansett antall påmeldte.

Litt om hotellene

Dere overnatter på mellomklassehoteller. Generelt skal det sies at et mellomklassehotell i Mexico ikke er av helt samme standard som et hotell i samme kategori i for eksempel Asia eller Afrika. Men hotellene er sjarmerende og med private badefasiliteter, og de er oftest plassert midt i det historiske sentrum av byene, så severdighetene ligger i gåavstand. Det er komfortable hoteller, men det er vektlagt opplevelser frem for luksus.

Valuta og betalingskort

Den mexicanske valutaen heter pesos (MXN) og finnes både i mynter og sedler. Vær oppmerksom på at mange av sedlene og myntene er ganske like. Den beste valutaen du kan ha med deg er mexicanske pesos, som du kan bestille og kjøpe i noen banker. 

Du kan også ta med US dollar, men den mexicanske regjeringen har innført restriksjoner for veksling av dollar. Utenlandske turister kan veksle maksimum 300 dollar per dag og maks 1500 dollar i måneden. Det er ingen restriksjoner på andre valutaer som f.eks. euro, men de kan være vanskelige å få vekslet.

Master Card og VISA kan benyttes i de større byene og turistområdene der det er minibanker. Diners og American Express er mindre utbredt i Mexico og kan ikke anbefales.

Mer om Mexico

Her kan du lese mer om Mexico: www.albatros-travel.no/reisemaal/mellom-amerika/mexico

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

MXIRT01ANO