Geishaer, shoguner og samuraier

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Hverdagsmirakler, fjell og vill natur, utsøkte hager, mangademoner og skyskrapere i neonlys – opplev alle Japans fasetter

Vi opplever alle de klassiske severdighetene i Tokyo, Kyoto og Hiroshima, krydret med spennende avstikkere til tynt befolkede områder i fjellene og kystområdene. Her lærer vi om tsunamien i 2011, besøker en te-landsby omgitt av fjelltopper, opplever det verdensberømte Miho-museet, lærer om shintoreligionen og besøker gåtefulle templer, bader i varme onsen-kilder, besøker Japans vakreste hage ved Adachi-museet og hilser på et finurlig univers av mangategneseriefigurer. I tillegg får vi templer og skyskrapere i Tokyo, shopping og shogun-borgen Nijo, Gullpaviljongen og bambusskogen i Kyoto – og mye mer.

Klikk på kartet for å se det i stort format
  • Type Rundreise

  • Reiseleder Norsk/svensk

  • Visum Nei

  • Vaksinasjon Nei

  • Valuta Japanske yen

Dagsprogram 16 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Tokyo. Japans største shintotempel Meiji Jingu, Shibuya og velkomstmiddag
Dag 3
Tokyo. Asakusa-tempelet, tv-tårnet Skytree, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved keiserpalasset
Dag 4
Tokyo på egen hånd
Dag 5
Tokyo. Med Shinkansen-toget til Sendai. Den historiske Nikka-whiskyfabrikken
Dag 6–7
Sendai. Besøk i byene Minamisanriku Ishinomaki tsunami og gjenreising
Dag 7
Sendai. Matsushima-bukta
Dag 8
Sendai. Med Shinkansen-toget til Kyoto via Tokyo. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og den sjarmerende Gion-bydelen
Dag 9
Kyoto. Gullpaviljongen, Nijo-borgen, besøk ved zen-hage i Arashiyama. Middag med wagyu-kjøtt
Dag 10
Kyoto. Te-landsbyen Wazuka, antikviteter og historisk kunst på Miho-museet
Dag 11
Kyoto. Med Shinkansen til Hiroshima. Heldagstur til Hiroshima og Miya-jima med den berømte røde torii-porten
Dag 12
Hiroshima. Buss til Shimane, fjell og flott natur, Shintohelligdommer, japanske borger, kaiseki-middag og bad i varme onsen-kilder
Dag 13
Shimane. Adachi-museet med hage, og manga-kystbyen Sakaiminato
Dag 14
himane. Buss til Osaka og besøk i knivbutikk. Avskjedsmiddag
Dag 15
Osaka. Hjemreise
Dag 16
Ankomst til Oslo

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
61 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi møtes i Oslo og letter med kurs mot Tokyo, Japans hovedstad. Full forpleining om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Tokyo. Japans største shintotempel Meiji Jingu, Shibuya og velkomstmiddag

Vi pleier å lande i Tokyo midt på dagen og begynner straks på de mange opplevelsene som venter oss. Tokyo var en gang en liten fiskerby, men er i dag en av verdens største og mest moderne storbyer. Den består av mange små bydeler, hver med sin egen stemning og sitt eget særpreg, og vi skal besøke noen av de mest spennende.

Dagens utflukt begynner dagens utflukt med et besøk ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu. Templet stod ferdig i 1920 og er et symbol på keiserens viktige rolle i det japanske samfunnet – både som politisk og religiøst overhode. Først etter andre verdenskrig mistet keiseren sin politiske innflytelse og sin status som guddommelig. På vei inn til tempelet går vi under en enorm torii-port og fortsetter gjennom den fredfulle skogen som omgir tempelet. Trærne som vokser her ble plantet som gave fra hele Japan til keiserens tempel da det ble bygd.

Heretter skal vi til byens aller mest berømte område – både blant japanerne selv og blant turistene, nemlig Shibuya, som ligger midt i byen med en togstasjon som er en av Tokyos trafikk-knutepunkt. I Shibuya-krysset strømmer neonlys, reklame, og musikkvideoer ut fra storskjermer på skyskraperne. Hundrevis av travle japanere – alt fra dresskledde forretningsfolk til skoleelever i uniform og trendy ungdom med hypermoderne frisyrer – tar seg over gaten når lyset skifter til grønt. Foran stasjonen står en liten statue av en hund – Hachikó statuen – som er byens mest berømte møteplass. Historien om den lojale hunden Hachi som dag etter dag ventet trofast på sin eier ved stasjonen – selv lenge etter hans død – er rørende. Historien om Hachi ble til en film i Japan på 80-tallet før den kom ut i en Hollywood-versjon i 2009 med Richard Gere i hovedrollen som hundens eier.

Om kvelden begynner vi for alvor på vårt japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske kjøkkenet er et av verdens sunneste og mest varierte, med masse fisk og grønnsaker, og det rommer et hav av andre spennende retter enn bare sushi. Maten er i seg selv en stor del av opplevelsen når man besøker Solens rike. På en del restauranter er det bilder av rettene – ja, til og med plastmodeller i naturstørrelse av de enkelte rettene – så det er gode muligheter til å kaste seg ut i noe nytt og spennende!

I forbindelse med ankomstdagen til Tokyo kan dagsprogrammet variere alt etter ankomsttidspunktet til Japan. Derfor er det ikke sikkert at vi når alle programsatte ting på ankomstdagen (gjelder også velkomstmiddagen). Samtlige programpunktet vil bli gjennomført i løpet av oppholdet i Tokyo, noen blir bare flyttet til de kommende dagene i byen. (velkomstmiddag eventuelt på dag 3)

Dag 3
Tokyo. Asakusa-tempelet, tv-tårnet Skytree, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved keiserpalasset

På dagens utflukt, som foregår med T-bane og til fots, begynner vi med et besøk i Asakusa, en gammel bydel som ligger i «den lave byen» langs Sumida-elven. Her skal vi se Sensoji-tempelet og Kaminari-porten (tordenporten) med sin særegne, store røde lykt, og her kan du få et inntrykk av tradisjonelle Tokyo. Det er fortsatt noen få gamle, godt bevarte trehus som overlevde ødeleggelsene under andre verdenskrig. Gå på oppdagelsesferd i de små sidegatene rundt tempelet, hvor de små snacksbodene frister med både søtt og salt. Prøv for eksempel nystekt senbei, de berømte japanske kringlene, som finnes i forskjellige smaker og størrelser. Du finner de ikke bedre enn akkurat her.

Hvis du ønsker å ha piffet opp kjøkkenet med japanske kjøkkenartikler – eller bare vil ha en Tokyo-opplevelse utenom det vanlige – så ta turen innom kjøkkengaten Kappabashidori, som kan nås til fots fra tempelet. Her finner du alt kjøkkentilbehør, fra matfigurer i plast til gryter, spisepinner, japansk keramikk, tekanner i støpejern, grønn te, skarpe kniver og mye mer.

Etter Asakusa, rett over Sumida-elven, besøker vi Tokyos høyeste bygning, TV-tårnet Skytree, og beundrer utsikten over den gigantiske millionbyen fra toppen av tårnet.

Vi tar Ginza-linjen, byens eldste T-banelinje, nesten hundre år gammel, til Ginza-distriktet. Ginza betyr «sølvsmed» og har i mange år vært Tokyos mest eksklusive shoppingområde. Alle de dyre merkevarene fra Japan og hele verden er representert her. Vi tar en spasertur nedover Ginzas livlige og stilige hovedgate, hvor folk på shopping og travle forretningsmenn preger gatebildet. Ginza er kjent for sin ofte ukonvensjonelle arkitektur og arkitektoniske kunst i alle nyanser: her er alt fra futuristiske gigantiske bygninger til kjedelige kontorbygg – en blanding av stiler uansett hvor du ser. Det er mange meninger om Tokyos arkitektur og byplanlegging, men én ting er sikkert: å utforske Tokyos gater er alt annet enn kjedelig.

Fra Ginza fortsetter vi til fots til en ekte arkitektonisk perle. Vi går en tur gjennom det store konferansesenteret Tokyo International Forum fra 1996, hvis store stål- og glasskonstruksjon minner om skroget til en veldig lang båt. Her holdes konferanser, messer, konserter og utstillinger! Videre på turen besøker vi parken ved Keiserpalasset og tar en prat om imperiet og den nåværende keiserfamilien.

Dag 4
Tokyo på egen hånd
Sushi er en del av opplevelsen i Japan

Dagen er avsatt til å gå på oppdagelsestur i Tokyo på egen hånd. Og la det være sagt med det samme: Tokyo er et stort overflødighetshorn av spennende inntrykk og muligheter, uansett om man vil gå på shopping, i museer eller ønsker å dykke ned i de mange kulinariske fristelsene byen er så berømt for. Tokyo har flere Michelin-restauranter enn Paris og London til sammen, men også på de mer ydmyke stedene er det gastronomi på høyt nivå. Mange spisesteder kjører med rimelige lunsjmenyer, så prøv deg frem!

Det er lett og effektivt å komme seg rundt i byen med metro, og reiselederen hjelper gjerne med ideer til dagen. Like ved Shibuya, der vi var forleden, ligger bydelen Harajaku, der unge japanere – flere i klær inspirert av japanske tegneserier – kommer for å shoppe i områdets små spesialbutikker, ikke minst i gaten Takeshitadori. Like ved siden av ligger den ganske eksklusive forretningsgaten Omotesando, der du finner et hav av både japanske og utenlandske merker.

I bydelen Roppongi, som tidligere var mest kjent som sentrum for byens discoliv og sportsbarer, finner du i dag moderne kunstmuseer av internasjonal klasse. Og i distriktet Akihabara, Tokyos «elektriske by», finner du både gammeldagse elektronikkboder, store elektronikkvarehus, butikker med dataspill, manga (tegneserier), anime (tegneserier) og kafeer av alle slag.

Dag 5
Tokyo. Med Shinkansen-toget til Sendai. Den historiske Nikka-whiskyfabrikken
Det berømte lyntoget Shinkansen

Vi skal reise med det berømte japanske lyntoget, Shinkansen, til Sendai, som er den største byen i den nordøstlige regionen av Japan. Det tar omtrent halvannen time å kjøre de 352 kilometerne til Sendai.

Før vi stiger om bord i toget, er det mulighet til å kjøpe en "o-bento", en typisk japansk nistepakke, til toget. En ”o-bento” kan fås i et hav av varianter og består typisk av ris og ulike former for lekkert tilbehør og småretter – i form av fisk, kjøtt, grønnsaker og forskjellige salater. Lekkert og ikke særlig dyrt!

Ved ankomst til Sendai går vi de få minuttene det tar fra stasjonen til hotellet vårt, der vi setter fra oss bagasjen vår – for vi skal nemlig ut på eventyr med en gang. Vi besøker det historiske Nikka-whisky-destilleriet rett utenfor byen. Her får vi en spennende historie om japansk industrihistorie, vi går rundt i de gamle bygningene og får smake på produktet. På vei tilbake til hotellet ser vi stedet hvor Date-klanens borg lå i de mange århundrene de regjerte i Sendai. Av selve borgen er det kun spor etter fundamentet igjen, men det er et fint lite museum om den tiden og en fabelaktig utsikt over Sendai. Om kvelden er det middag på egen hånd i det livlige kvartalet hvor vi bor, rundt Sendais sentralstasjon.

Dag 6–7
Sendai. Besøk i byene Minamisanriku Ishinomaki tsunami og gjenreising

11. mars 2011 ble Japan offer for verdens fjerde største registrerte jordskjelv og tsunami. Vi skal i dag få et innblikk hva som skjedde den gangen. Vi har fokus på gjenreisningen og besøker med buss et gjenreisningssenter i Minamisanriku, en av de byene det gikk hardest ut over. Her er det en fotoutstilling om hva som skjedde den gang og vi hører en av de overlevende fortelle om den dagen tsunamien kom. Vi får en tradisjonell lunsj med lokale ingredienser på et tradisjonelt spisested og en fantastisk utsikt over landskapet. Vi besøker en skole som ligger en times kjøring fra byen Ishinomaki hvor det skjedde en forferdelig tragedie og hvor det nå bare står ruiner igjen. 

Dag 7
Sendai. Matsushima-bukta

En 40-minutters reise med lokaltoget bringer oss til Matsushima-bukta, kjent som en av Japans tre mest naturskjønne severdigheter. I 2013 ble den tatt med på den internasjonale listen over vakreste bukter i verden, og Matsushima rangerer dermed på listen sammen med Ha Long Bay i Vietnam og San Francisco i USA. 260 holmer dekket med furutrær stiger opp fra det smaragdgrønne vannet, et landskap som ikke har endret seg mye på flere århundrer. Vi skal på båttur i bukta, og området rundt kaia rommer en imponerende historie. Det historiske Zuiganji-tempelet, de vakre hagene til Entsuin-tempelet, det elegante Kanrantei Tea House, det blir litt tid til å utforske området før vi tar lokaltoget tilbake og nyter vår siste kveld i Sendai.

Dag 8
Sendai. Med Shinkansen-toget til Kyoto via Tokyo. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og den sjarmerende Gion-bydelen
Det berømte Nishiki-markedet i Kyoto

Vi tar Shinkansen til Tokyo hvor vi skifter til et annet Shinkansen-tog til Kyoto. Allerede på stasjonen i Sendai er det mulig å kjøpe en «o-bento», en typisk japansk matpakke til toget. Det er mange varianter og den består som regel av ris og forskjellig godt tilbehør og småretter som fisk, kjøtt, grønnsaker og forskjellige salater. Veldig godt og ikke særlig dyrt. 

Etter ankomsten til den gamle keiserbyen Kyoto kjører vi med metroen til hotellet vårt. Vi bor sentralt og etter innkvarteringen begynner dagens utflukter. 

I Kyoto er det mer enn 1600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdommer. I tillegg kommer keiserpalasset, shogunens Nijo-borg, keiserlige villaer og hager og en rekke av Japans beste museer. 

Kyoto ble som den eneste japanske storbyen spart for bombeangrep under andre verdenskrig, etter sigende på grunn av byens enestående kulturskatter. Dessverre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhengende kvarterene av vakre trehus er nesten forsvunnet. Men ingen har våget å røre de tusener av templer, helligdommer og vakre hager. Særlig i utkanten av byen føler man seg hensatt til en annen tid, der skjønnhet og estetikk var i høysetet.

Vi besøker shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha. Vi går en tur gjennom templets lange arkade av oransjerøde torii-porter, som ligger i hundrevis tett i tett og former veien opp en skråning. Fra toppen er det utsikt over hele Kyoto.  De oransjerøde portene står i fin kontrast til den grønne skogen omkring. 

Om ettermiddagen besøker vi også det berømte Nishiki-markedet. Her finner man et vell av ingredienser i det japanske kjøkkenet, presentert på flotteste vis – fra frukt og grønt til fisk, kjøtt pickles, snacks med mer. Markedet er en fargerik opplevelse og det pleier å være smaksprøver. 

I Gion-kvarteret ligger stemningsfulle spisesteder side om side med de tradisjonelle, diskrete tehusene, der byens berømte geishaer arbeider. Er vi heldige, ser vi noen av dem trippe av sted i sine dyre kimonoer med vakkert oppsatt hår.

Dag 9
Kyoto. Gullpaviljongen, Nijo-borgen, besøk ved zen-hage i Arashiyama. Middag med wagyu-kjøtt
Bambuslunden i Kyoto

I byens nordlige utkant ligger det berømte Gulltemplet. Den vakre gullbelagte paviljongen er en nøyaktig kopi av den over 500 år gamle bygningen, som en sinnsforvirret tempelprest satte fyr på i 1950.

Den militære øverstkommanderende i keisertidens Japan var shogunen. I lengre perioder av landets historie var han også den mektigste mannen i øyriket. Keiserens rolle var mer tilbaketrukket og av symbolsk karakter. I 1603 oppførte shogunslekten Tokugawa Nijo-borgen. Bygningene i denne borgen, som er Japans best bevarte, er av svært høy kvalitet. De beste bygningsarbeiderne bygde borgen, og datidens beste kunstnere utsmykket den. Nattergal-gulvet er et godt eksempel på hvor raffinert borgen er. Gulvet er bygd slik at det knirker når man går på det, slik at eventuelle snikmordere ikke kunne nærme seg uten å bli hørt. Treskurden og de mange materialene som pryder vegger og tak er av stor kunstnerisk verdi.

Samme dag besøker vi også forstedet Arashiyama ved foten av fjellene i den vestlige delen av Kyoto. Her besøker vi det UNESCO-fredede tempelet Tenyu-ji, som er berømt for sin vakkert anlagte zenhage fra 1300-tallet. Tempelet var ferdig i 1339 og er en del av Rinzai-skolen innen japansk buddhisme. Etterpå spaserer vi videre gjennom den vakre bambuslunden der et tykt teppe av meterhøye bambusplanter gir en eksotisk stemning langs elven. 

Vi avslutter kvelden med en japansk middag på en av Kyotos gode restauranter. På menyen er det berømte wagyu-kjøttet, herlig fettmarmorert japansk oksekjøtt, som kvalitetsmessig kan sammenlignes med det kjente Kobe-kjøttet. Det supermøre kjøttet som nærmest smelter på tungen er en kulinarisk opplevelse man sent glemmer.

Dag 10
Kyoto. Te-landsbyen Wazuka, antikviteter og historisk kunst på Miho-museet

Omtrent 45 minutter i buss fra Kyoto ligger te-landsbyen Wazuka, en liten perle som er gjemt vekk i fjellene. Her blir de japanske tradisjonene for teproduksjon, som går 800 år tilbake i tiden, fremdeles nøye holdt i hevd. Wazukas te, som blant annet innbefatter Matcha og Kabuse Sencha, lovprises over hele Japan for å være blant de absolutt beste. Mer enn 300 familier livnærer seg innen tedyrking og teproduksjon, og de bor her i de bølgende temarkene. I Wazuka lærer vi ikke bare om de forskjellige tesortene og hvordan de blir dyrket, vi får også åpnet øynene og smaksløkene for hva te også kan brukes til, for eksempel te-nudler og te-is. Vi spiser en ekte telunsj her, og mette både av mat og inntrykk fortsetter vi videre til et annet høydepunkt på dagens program, nemlig det verdensberømte Miho-museet, som ligger en liten time fra Wazuka.

Miho-museet er et eksempel på hva man kan utrette hvis man har smak for kunst og virkelig mye penger. Koyama-familien, som er grunnleggerne av en buddhistisk sekt, leide inn den kinesisk-amerikanske arkitekten I. M. Pei, kjente for verker som Louvres glasspyramide, til å tegne et museum i verdensklasse. Det skulle ligge i Shigaraki-fjellene, og museet beskrives som et arkitektonisk mesterverk, der glass, stål og betong integreres i skogen og fjellene som omgir det. Museet huser familiens private kunstsamling.

Dag 11
Kyoto. Med Shinkansen til Hiroshima. Heldagstur til Hiroshima og Miya-jima med den berømte røde torii-porten
Den svevende torii-porten ved Miya-jima

300 kilometer vest for Kyoto ligger Hiroshima. Den 6. august 1945 ble byen lagt i ruiner, og mer enn 100 000 mennesker ble drept da verden for første gang opplevde at en atombombe ble sprengt. I dag står en enkel, kuppelformet ruinbygning som et minne om de enorme ødeleggelsene som eksplosjonen forårsaket. I nærheten ligger den vakre fredsparken med en fredsflamme som først blir slokket når det siste atomvåpen er destruert. Vi besøker parken og fredsmuseet, som saklig og instruktivt viser hva som skjedde. I dag er Hiroshima fullstendig gjenoppbygd, og byen er annerledes enn de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gater og det velordnede bybildet. Vi spiser lunsj i Hiroshima og skal deretter oppleve et av Japans mest vidgjetne, fotograferte og elskede motiver – nemlig den "svevende" torii-porten ute i vannet ved øya Miya-jima, som vi drar over til i båt. Vakkert, poetisk og klassisk japansk!

Vi har en overnatting i Hiroshima og reiser om morgenen med oppakking til de neste tre nettene. Den store bagasjen vår blir sendt til Osaka, som er siste stopp på reisen. 

Dag 12
Hiroshima. Buss til Shimane, fjell og flott natur, Shintohelligdommer, japanske borger, kaiseki-middag og bad i varme onsen-kilder
En kaiseki-middag er et tradisjonelt måltid med mange sirlige retter

Litt under tre timers kjøretur fra Hiroshima ligger Shimane, et fjellrikt og tynt befolket kystområde som ligger på den vesltige delen av Japans Honshu-øy. Mange assosierer Japan med Tokyos menneskemylder og ultramoderne skyskrapere, og for andre er det bambusskogene i Kyoto. Men hvis man skal se noe av den absolutt flotteste naturen og samtidig oppleve et Japan de færreste ser, så bør man dra helt ut på landet, for eksempel til Shimane. Her er det vill natur, bratte klipper, dype juv og vulkanøyer. Stedet er fullt av myter om guddommer forfaderdyrking og historier om hverdagsmirakler som alle kan identifisere seg med, noe blant annet shinto-helligdommen Izumo-taisha vitner om. Det er en av Japans eldste shintohelligdommer, og det sies at samtlige åtte millioner guddommer innen shintoreligionen forlater deres egne helligdommer for å samles her hvert år (som regel i oktober eller november). Gudene har sin egen sti ned til helligdommen og en hall innenfor der de kan hvile. Som besøkende må vi pent gå på hver vår side av stien. Izumo-helligdommen har også rykte for å være et kjærlighetstempel som ensomme unge kan oppsøke for hjelp hvis de leter etter kjærligheten. 

Vi besøker også borgen i Matsue, en av de få tre-borgene som er igjen i Japan. Borgen sto ferdig i 1611 og har klart seg til i dag gjennom brann, jordskjelv og Meji-periodens antifeudale ødeleggelser.

Vi avrunder dagens opplevelser med en tradisjonell kaiseki-middag på hotellet. Kaiseki forklares best som et måltid som består av mange små retter, alle basert utelukkende på sesongens råvarer. Det er altså umulig å si på forhånd hva rettene består av, fordi det er avhengig av nøyaktig det tidspunktet det blir tilberedt på, og hvilke råvarer som er tilgjengelige akkurat da. En kaiseki-middag er bare til spesielle begivenheter som bryllup og bursdagsfeiringer, men vi har jo også noe å feire bare fordi vi er i Japan! Hvis man har lyst til å prøve noe ekstra japansk kan man komme til middagen iført kimono (utlånt av hotellet) for så å dra rett i onsen-bad etter middagen. Onsen-bad er et badehus med varme kilder, og det er en masse regler for hvordan man oppfører seg i et onsen – men nærmere instrukser og gode råd vil bli gitt på stedet av reiselederen. Et onsen-bad er uansett en meget japansk opplevelse og bør prøves!

Dag 13
Shimane. Adachi-museet med hage, og manga-kystbyen Sakaiminato

I dag skal vi besøke en hage som er intet mindre enn den fineste i hele Japan. Den ligger i forlengelse av det såkalte Adachi-museet, som utstiller moderne kunst og samtidskunst,  men det virkelige trekkplasteret er museets store hage. Seks forskjellige og ytterst velholdte hager er designet til å skape forskjellige følelser hos betrakteren og skape et såkalt «levende maleri» som skifter med årstider og klokkeslett. At hagen har beholdt tittelen som den fineste hagen i Japan i mange år er imponerende gjort i et land med så mange vakre hager.

Senere kjører vi videre til kystbyen Sakaiminato, fødestedet for en av manga-tegneserieverdenens mest berømte og anerkjente kunstnere, Mizuki Shigero. Hans bedårende onde yokai, troll og djevler forteller historier fra japansk folklore. Figurene utsmykker både utsiden og innsiden av hele fire togvogner fra Yonago til Sakaiminato, og selv høyttalerkallene er av en av hans tegneseriefigurer. Mizukis figurer omfatter Kitaro, en gutt som ble født på et gravsted; farens hans, Medama-oyaji, et gjenfødt øyeeple; Neko Musume, en kattejente med huggtenner og en Dr. Jekyll og Mr. Hyde-personlighet; og Nezumi Otoko, en uvasket rottemann som bruker luft i magen som våpen. Det er figurer av dem og andre vokai overalt på gågaten i sentrum av byen. Unger elsker dem, og det gjør de voksne også. Selve byen Sakaiminato er også trivelig å gå rundt i med fiskebåter som vugger i havnen og hyggelige kafeer og restauranter.

Vi spiser middag på hotellet.

Dag 14
himane. Buss til Osaka og besøk i knivbutikk. Avskjedsmiddag

Vi kjører buss til Osaka og sjekker inn på hotellet. Sammen med Kobe og Yokohama er Osaka en av Japans viktigste havnebyer og har siden sin tidlige historie vært en av Japans travleste og mest velstående handelsbyer. I likhet med mange andre av Japans byer led Osaka en sørgelig skjebne under andre verdenskrig, så det er ikke mye igjen av det opprinnelige Osaka. Til gjengjeld byr byen i dag på noe av Japans mest spennende og eksperimenterende arkitektur.

Et annet særkjenne ved Osaka er maten. Byen har status som en av Japans gastronomiske oaser og her lages noen av Japans beste kjøkkenkniver av den fineste kvalitet. Vi skal derfor besøke Tower Knives Osaka, en opplysende knivforretning med et stort utvalg av kjøkkenkniver laget i Osaka. Vi lærer om japanske kniver og opplever magien når vi får prøve disse ultraskarpe knivene på grønnsaker. Det er nemlig slik at jo skarpere kniven er, jo mer smak får man ut av råvarene. Hvis det har interesse, er det mulig å kjøpe med kniver hjem. Forretningen kan opplyse nærmere om tollreglene. 

Ut på kvelden møtes vi til en hyggelig avskjedsmiddag. 

Dag 15
Osaka. Hjemreise

I dag har vi dagen på egen hånd i Osaka før det er på tide å forlate hotellet og kjøre mot flyplassen og reise hjemover. 

Dag 16
Ankomst til Oslo

Shinkansen

Vi reiser med Japan Rails berømte høyhastighetstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med flere og flere av Japans storbyer. Maksfarten er 320 km/t, og årlig frakter togene omkring 300 millioner passasjerer rundt i landet. Togene kan bestå av opp til 16 vogner og være 400 meter lange. Siden Shinkansentog kjører på spesialskinner som ikke bliver brukt av andre tog er det nesten ikke forsinkelser – gjennomsnittlig forsinkelse per tog var bare på 36 sekunder i 2012. Togene er komfortable, har god benplass og seter som kan snurres så man alltid sitter med kjøreretningen. Røyking er ikke tillatt, bortsett fra på de nyeste togene som har spesielle røykekabiner. Les mer på: http://english.jr-central.co.jp/about/

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 61 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

7 998,- NOK

Prisen inkluderer
  • Norsk/svensk reiseleder
  • Fly Oslo–Tokyo og Osaka–Oslo med mellomlanding
  • Togreise med Shinkansen Tokyo–Sendai–Kyoto–Hiroshima
  • Øvrig transport ifølge program
  • Innkvartering på hoteller i delt dobbeltrom
  • Frokost daglig
  • Lunsj dag 7, 10, 11
  • Middag dag 2, 9, 12, 13, 14
  • Alle utflukter og entreer ifølge program
  • Separat bagasjehåndtering i forbindelse med togreisen
  • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
  • Reiseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillegg for enkeltrom
  • Drikkevarer
  • Personlige fornødenheter
  • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasjehåndtering

På denne reisen bruker vi det japanske ekspresstoget Shinkansen, der det er begrenset plass til bagasjen. Derfor vil bagasjen bli transportert separat til neste bestemmelsessted. Dette kan bety at bagasjen ofte skal transporteres dagen før – se nærmere beskrivelse i reiseprogrammet. Det er en god idé å ta med en liten ryggsekk eller bag til å pakke det mest nødvendige. Det er ikke nødvendig å ta med håndkle.

Overnatting

Vi benytter oss av rene og koselige hoteller med små rom, eget bad og toalett, samt tv og gratis wifi. Hotellene ligger som regel nære undergrunnsstasjonene, som på denne reisen utgjør rammen for våre utflukter. 

Ikke egnet for personer som har vondt for å gå

Vi gjør oppmerksom på at vi benytter offentlig transport i Japan i forbindelse med utfluktene, så har vi har relativt mange gåturer. Reisen er derfor ikke egnet for personer som har vondt for å gå.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Japan

Her kan du lese mer om Japan: www.albatros-travel.no/reisemaal/asia/japan
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Driks

I Japan gir man ikke driks.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En reise med mye opplevelse Reisen inneholdt veldig mye, mange fine opplevelser. Reiselederen var super. Kunnskapsrik og tok seg av alle.
Date published: 2023-05-12
Rated 5 out of 5 by from En spennende variert og oppløftende reise. Jeg fikk oppfylle mitt ønske om å se menneske skapte hager av en annen verden. Såå vakkert! Japan på det beste. Spennende arkitektur fra Skyskraper i Tokyo til Gullpaviljongen i Kyoto. Lærerikt besøk hos en tefarmer. Pluss unike museer
Date published: 2023-05-10
Rated 5 out of 5 by from Super reise, der det meste ble dekket. Vi fikk alt det vi trodde vi skulle få, og vel så det. Det som gjorde mye av turen var reiselederen og hennes (språk)kunnskaper og avslappede holdning. Det skal mye til for å vippe henne av pinnen. Tok ting på strak arm når noe oppsto, og var ellers veldig flink.
Date published: 2023-05-06
  • y_2024, m_4, d_18, h_3
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_3
  • loc_no_NO, sid_JPRTR16, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende reiser