Grønne, grønne Irland

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyrlig landskap og sprudlende irsk folkeliv

Irland kalles ikke ”den grønne øya” for ingenting! Denne reisen begynner i Dublin, en av Europas hyggeligste storbyer med brolagte, smale gater og en pub for hvert gatehjørne. Men Irlands sjel møter vi også på landsbygda, der vi reiser gjennom et landskap med bølgende enger, små, idylliske landsbyer med steinhus og stråtak, Atlanterhavsklipper som gir deg et sug i magen og øde heder befolket av ville hester. Vi går på oppdagelse i stemningsfulle keltiske middelalderkomplekser, munkeklostre og historiske katedraler, og selvfølgelig skal vi gjøre oss kjent med den irske kulturen når vi skåler i Guinness, besøker et ekte whiskeydestilleri, ser gjeterhundoppvisning og hører irsk folkemusikk!
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Svensk/Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – Dublin. Byrundtur i buss og minibyvandring med Dublinia
Dag 2 Dublin. Byvandring
Dag 3 Dublin – Rock of Cashel – Kerry
Dag 4 Ring of Kerry, sauegjeteroppvisning, Muckross House
Dag 5 Kerry – Kilmer Ferry – Cliffs of Moher – The Burren – Galway
Dag 6 Naturskjønne Connemara, byrundtur i Galway
Dag 7 Clonmacnoise – Locke’s destilleri – Dublin
Dag 8 Dublin – Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Dublin. Byrundtur i buss og minibyvandring med Dublinia
Sjarmerende Dublin

Vi flyr fra Oslo til Dublin. Her venter det panoramasightseeing, der vi ser de største severdighetene og danner oss et første inntrykk av den sprudlende byen.

I hjertet av Dublin ligger det livlige museet Dublinia, hvor man får et spennende innblikk i vikingtidens og middelalderens Dublin. Her kan du se hvordan datidens mennesker bodde og gikk kledd, og du får et interessant innblikk i dagligdagen og livets utfordringer for Dublins tidligere beboere. Hvis været tillater det, er St. Michaels-tårnet åpent i forbindelse med Dublinia-besøket, og her kan du ta de 96 trappetrinnene opp til en vidunderlig utsikt over Dublin.

Om kvelden spiser vi vår første middag sammen på hotellet.

Dag 2
Dublin. Byvandring
Trinity College, Dublin

Med det gæliske uttrykket: “Ceid Mile Failte”, som betyr ”hundre tusen ganger velkommen”, bys vi velkommen til Irland. Byen ble grunnlagt i 841 av norske og danske vikinger. I middelalderen overtok normannerne byen og bygde Dublin Castle som symbol på Englands herredømme over Irland. Dette varte til Påskeopprøret i 1916 der Irland ble en selvstendig republikk. Dublin er delt i to av elven Liffey, som renner tvers gjennom byen i øst-vestgående retning. Gjennom århundrer har elvens deling av byen ikke bare vært i fysisk forstand, men også satt en mental grense mellom den fornemme bydelen sør for elven og den mindre fine nord for elven.

Vi blir bedre kjent med den irske hovedstaden på en vandring gjennom byen. Det nordlige Dublin ble utbygget på 1700-tallet. På tross av områdets rykte som mindre fint og velholdent enn det sørlige Dublin, bærer bydelen ennå preg av 1700-tallets fine, neoklassisistiske arkitektur. Nord-Dublins sentrale ferdselsåre er den imponerende O’Connell Street, som er innrammet av statuer, monumenter og fine, gamle hus. Vi tar også veien forbi det historiske General Post Office, der republikken Irland ble deklarert i 1916.

Når vi beveger oss sør for elven Liffey, blir omgivelsene mer sofistikerte med enorme paleer og områder i overdådig georgiansk byggestil. En av Dublins fineste georgianske steder er den store Merrion Square. Her har husene beholdt sine vakre, utskårne dører i sterke farger, sine sirlige balkonger i støpejern og de obligatoriske halvmåneformede vinduene over inngangsdøren. I det gamle huset i Merrion Square nr. 1 satt forfatteren Oscar Wilde og skrev sine skuespill og fortellinger på 1800-tallet. I denne delen av Dublin ligger også svære Trinity College, grunnlagt av Elizabeth I i 1592. Irlands litterære arv er blitt unnfanget her, og giganter som Jonathan Swift, Bram Stoker, Oscar Wilde og Samuel Beckett har alle vært elever ved Trinity. Overfor det gamle, vakre universitetet ligger Dublins eldste del, hvor byen vokste seg stor fra middelalderen. Her finner vi blant annet Dublin Castle.

Ettermiddagen er avsatt til egne eventyr i den hyggelige byen. Du kan for eksempel besøke Dublins stolthet, det berømte Guinness Storehouse, hvor du kan lære alt om brygging, drikking og skjenking av den mørke, irske drikken. Den seksetagers Guinness-bygningen er designet med et ølglassformet atrium og inneholder en butikk, et stort utstillingsområde, en restaurant og to barer. En del av plassen er brukt på å presentere historien om det berømte ølet. Ellers kan du besøke den klassiske kafekjeden Bewley’s, der du får servert en skikkelig kopp te eller kaffe med noen av de mange, gode irske kakene til, eller dra på shopping i Grafton Street.

Når du er klar til å vende nesen hjemover til hotellet, kan du velge å gå, og hvis du trenger en liten gå-pause, kan ta en av de lokale bussene hjem til hotellet.

Om kvelden kan du bli med reiselederen på en av områdets folkelige pubb´er med levende folkemusikk. Her kommer du helt tett på den frodige irske folkesjelen.

Dag 3
Dublin – Rock of Cashel – Kerry

I dag forlater vi Dublin til fordel for grevskapet Kerry på Irlands sørvestlige spiss.

På veien stopper vi på det mest fotograferte stedet i Irland, middelalderkomplekset Rock of Cashel. Byen Cashel var en gang hovedsete for kongene av Munster. På toppen av den høye kalksteinsklippen som reiser seg knapt 70 meter over Tipperary-platået, finner man den imponerende St. Patrick’s Rock of Cashel med en katedral fra 1300-tallet, som ble sete for erkebiskopen av Cashel. Stedet er inkarnasjonen av keltisk stemning.

Kerry har opp gjennom århundrene blitt betegnet som ”Kongeriket” på grunn av beboernes tendens til uavhengighetsdrømmer og forakt for Dublin-styret. To typer vidt forskjellige landskaper dominerer dette autonome ”kongeriket”. Mot sør dominerer fjellene på de fire halvøyene som ligger ut mot Atlanterhavskysten, mens de nordlige områdene består av flate, langstrakte sletter. De smale halvøyene og de relativt høye fjellene gjør at været her skifter nærmest fra minutt til minutt.

 

 

Dag 4
Ring of Kerry, sauegjeteroppvisning, Muckross House
Flotte naturopplevelser i Ring of Kerry

Turen »Ring of Kerry« rundt den vakre halvøya Iveragh, gir fantastiske panoramautsikter over Atlanteren. Kystens små bukter, viker og klipper byr på vidunderlige utsikter på den 170 kilometer lange turen. Som kontrast til det dramatiske landskapet står den rike og varierte vegetasjonen som får næring fra Golfstrømmens varme vann. Her på denne øde, men veldig sjarmerende halvøya kan man enkelt forestille seg det harde livet med hungersnød og potetpest, som til tider har fått innbyggerne til å emigrere til Amerika.

Vi begynner i Killarney og kjører herfra til den lille byen Killorglin. Byen er berømt for sin helt spesielle festival, Puck Fair, hvor en vill geit krones til konge! Deretter kan vi på turen mot Glenbeigh nyte den nydelige utsikten til halvøyen Dingle og Dingle-bukten. Når vi reiser sørover mot byen Waterville, blir landskapet preget av torgmose. På sørsiden av halvøya reiser vi gjennom den vakre byen Sneem, som er kjent for sine fargerike hus. Vi drar også gjennom fjellene til Molls Gap og Ladies View, to utsiktspunkter med fantastisk utsikt over de berømte sjøene i Killarney.

Når vi har sluttet ringen rundt Kerrys vakreste halvøy, gjør vi et stopp midt ute på landet. Her regjerer de irske sauegjeterne, og med vakker utsikt over jordene viser de hvordan de fantastiske og kloke sauehundene lett og grasiøst styrer og arbeider med saueflokken slik de har gjort det gjennom hundrevis av år.

Ettermiddagen bruker vi i hagen ved det imponerende Muckross House. Dette store godset ble bygd i 1843 som bolig for adelsfamilien Herbert. Særlig den storslåtte hagen som skråner ned mot Killarneys sjøer, er en opplevelse, og vi bruker en del av ettermiddagen på å rusle rundt mellom de mange rhododendronbuskene og sirlige blomsterbedene.

Dag 5
Kerry – Kilmer Ferry – Cliffs of Moher – The Burren – Galway
Cliffs of Moher

Idag kjører vi nordpå til grevskapet Clare og skal krysse Shannon-elva fra Tarbert til Killimer. Her kommer vi forbi kystbyen Kilkee og setter nå kursen ut til Irlands Atlanterhavskyst. Her finner vi en av Irlands mest spektakulære naturseverdigheter: Moher-fjellene, eller Cliffs of Moher. Bratte fjellveier stuper 200 meter loddrett ned i Atlanterhavet på en åtte kilometer lang strekning. Moher-fjellenes skiftende lag av sort skiferleire og lys sandstein er et fascinerende syn, og alle fuglene som hekker på fjellsidene, gjør ikke opplevelsen mindre. Fra toppen av fjellet kan man, når været tillater det, se hele veien til de tre små kalksteinsøyene Aran Islands 20 kilometer ute i Atlanterhavet.

Etter å ha opplevd suset i magen ved å kikke nedover de loddrette fjellveggene ved Cliffs of Moher kommer vi forbi den lille byen Lisdoonvarna, som i over 150 år har vært kjent for den årlige "Matchmaking Festival", dit man kommer for å finne seg en mann eller kone. I hele september holde de en festivall i byen dit singler fra hele Irland kommer – om ikke annet så for å få en god fest, hvis ikke hellet er med dem i jakten på en partner.

Vi passerer Ballyvaughan og fortsetter nordpå gjennom det særpregede området The Burren. Burren Nationalpark er et 100 kvadratkilometer stort område med et eiendommelig landskap av store, flate kalksteinssletter med dype revner. Stedet beskrives ofte som måneaktig. Navnet The Burren er avledet av det irske Boireann, som kan oversettes til ”et steinete sted” – et passende navn for denne plantefattige steinørkenen.

Den engelske statsmann Oliver Cromwells fortrolige håndlanger, Edmund Ludlow, skal ha karakterisert området som ”et så goldt land at det ikke er vann nok til å drukne en mann, ikke et tre til å henge ham i og ingen jord til å begrave ham i.” Denne, om enn litt makabre, uttalelsen gir en ide om hvor steinete og goldt området som venter oss i The Burren er. Stedet er et såkalt karstplatå som består av kalk som ble avleiret i kultiden for 350 millioner år siden. Gjennom årene har kalken omdannet seg til enorme kalksteinsflater, som regn, vinn og vær har bearbeidet til de særeste former. Det særpregede steinlandskapet ser umiddelbart goldt og livløst ut, men det rommer faktisk en usedvanlig blanding av planter, der middelhavsvekster og alpeblomster står side om side, selv om vi er langt fra både Middelhav og Alper.

Vi overnatter i Galway.

Dag 6
Naturskjønne Connemara, byrundtur i Galway
Galway Bay

Vi begynner dagen med en tur til den vakre Connemara-regionen. Landskapet består av fjell og moser gjennomskåret av buktende elver og blanke sjøer. Det er ikke så mye som har endret seg siden tidenes morgen i Connemaras små landsbyer, hvor det komplett uforståelige gæliske språket fremdeles pryder veiskiltene og butikkfasadene. Connemara består av en enorm halvøy avgrenset av den fjellrike kystlinjen ved Irlands vestkyst og er med sine spredte steingjerder og stråtekte hytter landets kanskje mest romantiske landskap.

Vi besøker Dan O’Haras Hytte der vi får et inntrykk av hvor hardt livet artet seg for 1800-tallets irske bønder. Vi får en rundtur på den lille farmen og kjører deretter en tur ut i den omkringliggende myra med en traktortrukket vogn. Her på den store, flate myra får vi en demonstrasjon av kunsten å skjære torv. Irene har i hundrevis av år brukt torv som brensel, og gjør det fremdeles den dag i dag.

Vi fortsetter vestpå mot universitetsbyen Galway. Vi tar en byrundtur i de smale gatene mellom gamle trehus, fine restauranter og livlige irske pubber. I tillegg til det livlige studenterlivet får Galway sitt bohemaktige preg fra de mange kunstnerne og musikerne som har bosatt seg i den hyggelige byen.

Turen vår rundt i Galway begynner på Eyre Square – en flott park omgitt av imponerende 1800-tallsbygninger. Dessuten ser vi blant annet den fine gamle rettsbygningen, det er en ombygning av et munkekloster fra middelalderen, og Salmon Weir Bridge, hvor stimer av laks hver vår forcerer Corrib-elvens strøm for å gyte lengre oppe i elva. Vi ser også den bastante katedral som ble bygd i 1965 og dermed er en av Europas yngste, og Den spanske bue fra 1500-tallet, som ingen egentlig vet formålet med.

Dag 7
Clonmacnoise – Locke’s destilleri – Dublin
Det gamle munkeklosteret Clonmacnoise

Tiden er inne for å begynne på tilbaketuren til Dublin, og på vei østpå mot hovedstaden gjør vi et par stopp. Første gang blir ved Clonmacnoise – en gang et av Irlands viktigste munkeklostre. I tillegg til en vakker, grønn gresseng på bredden av Shannon-elva, ligger det et vell av kirker, tårn, graver og enorme steinkors her. Klostret ble påbegynt i år 545, og fra stedets årbøker har historikerne fått viktige informasjoner om middelalderens politiske og religiøse liv.

Intet besøk i Irland er komplett uten et besøk på et whiskeydestilleri. Og på veien mot Dublin besøker vi Locke’s destilleri i Kilbeggan. Stedet ble grunnlagt allerede i 1757 og regnes for å være det eldste potdestilleriet i verden. I over 200 år inntil fabrikken ble lukket i 1954, ble det her fremstilt irsk maltwhiskey. I dag er destilleriet et museum, der man kan følge hele prosessen i fremstillingen av den herlige, gylne drikken. Naturligvis avslutter vi besøket med å smake på de berømte dråpene i destilleriets bar.

Etter noen timer i whiskeyens tegn er vi klare til å ta det siste strekket mot Dublin, hvor vi spiser middag og overnatter litt utenfor byen, nærmere lufthavnen.

Dag 8
Dublin – Oslo
Vi spiser vår siste frokost i det grønne Irland og kjører til lufthavnen der flyet hjem til Norge venter.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
kr 1 898,– (meget begrenset antall)
Prisen inkluderer
• Norsk/svensk reiseleder
• Fly  Oslo–Dublin t/r med Norwegian
• Utflukter og entreer ifølge program
• 7 netter på gode hoteller i delt dobbeltrom
• Halvpensjon (frokost og middag, ekskl. drikkevarer)
• Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
• Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
• Reiseforsikring
• Tillegg for enkeltrom
• Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 11 euro per person)
• Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Et nydelig land med en spennende historie. Jeg har lenge ønsket å dra til Irland og jeg syns jeg fikk full uttelling på denne reisen. Vi hadde først og fremst en suveren reiseleder (kan ikke få fullrost henne) som formidlet Irlands spennende historie for oss. Utfluktene var en flott blanding av by (Dublin) og land. Irland er sjarmerende med nydelige parker, museer, vel bevarte gamle bygninger, svært trivelige PUBBER. -og utover landsbygden massevis av sauer med bittesmå lam og en hel del kveg. (Irland 3.størst på eksport av kjøtt ) Været var vekslende og pleier å være det så jeg angrer på at jeg ikke tok med en tynn ullgenser ekstra!
Date published: 2016-05-01
Rated 5 out of 5 by from Super rejse -- Vi synes at rejsen opfyldte de mål vi havde forventet og det i meget høj grad. -- Hotellerne var rene pæne og med et venligt personale og placeret på gode steder på ruten. -- de udvalgte besøgssteder på ruten bar præg af at være udvalgt med omhu -- Guiden tilførte turen en ekstra dimension med sin store viden om Irlands historie og hans mange anekdoter om irsk liv og tænkemåde. -- Guiden var velforberedt, meget vidende, meget hjælpsom, og udviste en stor betænksomhed med små overraskelser til holdet ved de små 'pitstop', -- Guiden var i besidelse af en naturlig autoritet der fik hele turen til at forløbe eksemplarisk -- vi vil med glæde anbefale Albatros og turen til andre.
Date published: 2016-10-10
Rated 4 out of 5 by from Vakre Irland Vi var seks godt voksne damer som valgte busstur i Irland i stedet for å strandliv i "syden". Det angret vi ikke på!! Bakgrunn og forutsetninger var forskjellig, en av oss hadde vært i Irland før, alle visste at det regner mye i Irland og alle var nysgjerrige på å lære nytt om dette landet. Og vi lærte en masse, takket være en kunnskapsrik og inspirerende reiseleder. Bussturene gjennom det utrolig vakre, irske landskapet gikk nesten for fort, for det var så fint å sitte og høre om landet og menneskene og historien og kulturen. Møter med irene var sterkt, de var tydelig så stolte av landet sitt!! Og så ble det ikke regn, bare sol!! Fine hotell, men en liten bønn: Ikke legg to damer i samme "parseng" med bare en dyne/teppe:-(. Tenker det må gå an å finne godeløsninger slik at det kan unngås.
Date published: 2016-06-15
Rated 5 out of 5 by from En veldig interessant og hyggelig reise. Reisen var godt planlagt, vi fikk se og oppleve mye forskjellig i løpet av uken. Ville gjerne hatt litt mere tid i Dublin. Litt slitsomt med bytte av hotell så ofte, men det gjorde jo at vi fikk besøke mange forskjellige steder. Reiselederen Pontus gjorde sitt til at turen var så vellykket. Han løste de problemer som måtte oppstå med smidighet og et enestående godt humør! Meget hjelpsom, vennlig, og tålmodig. Kunnskapsrik, og gjorde historiene levende med humor og en herlig replikk.Gjorde (sammen med Albatross)en flott jobb da vi ble rammet av flystreiken i SAS. Reiselederen har en stor del av æren for at turen ble så vellykket.
Date published: 2019-05-08
Rated 5 out of 5 by from Irlandreise Vi deltok på Albatros’ reise til Irland 12. – 19. april. Reisen oppfylte våre forventninger og vel så det på enkelte områder. Først og fremst hadde vi en kjempegod turleder som er den beste jeg har opplevd på denne typen turer. Hun hadde en unik omsorg for oss alle og ga klare og utvetydige meldinger. Dessuten lærte vi mye fra hennes kunnskaper om landet og de severdigheter vi besøkte. De mest interessante og vakre landskapene vi besøkte var Kerry Ring med Killarney National Park, Cliffs of Moher og Connemara. Det eneste mindre positive vi opplevde, gjaldt et par hoteller. I Kilnarney var badet på hotellet temmelig kaldt. I Galway lå spisesalen på hotellet i resepsjonen og med en håpløs akustikk som gjorde samtaler over bordet meget vanskelig. Med vennlig hilsen Oddvar Selnes
Date published: 2016-04-24
Rated 5 out of 5 by from Spennende by og flott natur Fin blanding av utforskning av Dublin og rundturer i flott natur i den vestlige delen av Irland. Bra hoteller, fin reiseleder og flink sjåfør med helt ny buss. Alt fungerte helt utmerket. Ikke spesielt fysisk krevende, og passer bra for folk som har levd en stund med vonde knær.
Date published: 2016-04-20
Rated 4 out of 5 by from En fin reise. Det var en lærerik reise som gav innblikke i landet sin historie fra vikingene kom til Irland i år 795 og opp til i dag. I Dublin såg vi skulpturene som viste menneskene som reiste fra Irland til USA eller Canada med tidligere slaveskip, på grunn av hungersnøden i 1845 - 49. Dette gjorde et sterkt inntrykk. Vi fikk også se fine byer og flott natur. Vi kjørte 1350 km med en god sjåfør. Personlig likte jeg Vaterford. Det var en åpen by, med rene fine gater og hyggelige mennesker. Reiseleder og sjåfør å skaffe billetter til en Riverdans forestilling. Det satte en ekstra Spiss på turen.
Date published: 2019-06-17
Rated 4 out of 5 by from Flott tur med fine opplevelser Resyme fra turen til Irland 12.-19.04.2016. Turen ga et godt bilde av hvordan den irske stat har utviklet seg opp gjennom tidene. Vi fikk se byutviklingen i Dublin og Galway. Det skiftende landskapet fra de flate jordbruksområdene i øst, til kystlandskapet i sør og vest, med fjell og fjorder. Vi fikk se et stort utvalg av minnesmerker fra tidlig kristendom og framover til nåtiden. Videre fikk vi et godt bilde av det irske folks kamp for frihet og selvstendighet. Vår skånsktalende guide har en stor del av æren for at turen ble så bra. Hun sto på, sent og tidlig, for sine turdeltagere med masse informasjon om Irland i nåtid og fortid. Til slutt en liten detalj:Det burde vært opplyst i tilsendte papirer at når du reiser til Irland, må du ha med deg et adapter til stikkkontaktene. En kjempefin tur!!
Date published: 2016-04-22
 • y_2021, m_6, d_12, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_179
 • loc_no_NO, sid_IERTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

IERTR01ANO