Indias Himalaya – Gudekongenes land

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Enestående kulturreise til den tibetanske høysletten og Indias gylne trekant

Bli med på en reise til en fortryllet verden der buddhismens ånd preger livet og omgivelsene. Vi flyr over Himalayas snødekte fjelltopper, besøker et tradisjonelt tibetansk hjem og smaker på lokale spesialiteter. Vi lærer oss mer om munkene liv og besøker det imponerende Tikseklosteret med de hvitkalkede fasadene som lyser mot den blå himmelen. Men ikke nok med det – vi blir budt på en tradisjonell danseforestilling, besøker en SOS-barneby og oppdager små pittoreske landsbyer som rammes inn av Himalayas betagende landskap. Det nordindiske området Ladakh utgjør størstedelen av denne fantastiske reisen, og andre høydepunkter er Indias gylne trekant, Delhi og Agra fort. Naturligvis skal vi også til vakre Taj Mahal, monumentet over evig kjærlighet der marmoren gnistrer i solen.

Reisen går i et rolig tempo og det er mye tid til å oppleve både kultur og natur. Helpensjon er inkludert.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Rupee

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Delhi. India Gate og på oppdagelse i Old Delhi
Dag 3 Morgenfly til Leh og avslapping
Dag 4 Utflukt til Sankar-klosteret og byrundtur i Leh
Dag 5 Tikse og Hemis-klostrene og landsbybesøk ved Indus-floden
Dag 6 Leh. Besøk på Alchi-klosteret og tid på egen hånd
Dag 7 Leh. SOS-barneby, kongebyen Stok og tradisjonell danseforestilling
Dag 8 Morgenfly til Delhi og videre til Agra
Dag 9 Agra. Taj Mahal og Agra Fort
Dag 10 Agra – Delhi. Avskjedsmiddag
Dag 11 Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
21 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Vi tar forbehold for eventuelle endringer av det planlagte programmet. Selve programinnholdet vil ikke bli endret, men rekkefølgen av utflukter kan variere pga. åpningstider mv.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi begynner reisen vår til den indiske hovedstaden Delhi, som vi ankommer neste dag.

Dag 2
Ankomst til Delhi. India Gate og på oppdagelse i Old Delhi
Jama-moskeen i Delhi

Med en historie på mer enn 3000 år har Delhi øvet stor innflytelse på den indiske kulturhistorie. Mens Indias store kystbyer fortsatt kun var rene mudderbanker, var Dehli en sydende hovedstad for et eldgammelt rike. Få byer har vært bygget, forsvart, erobret, plyndret brent, forlatt og gjenoppbygget så mange ganger. Herskere har kommet og gått, og ikke færre enn 2 dronninger og 70 konger har regjert her siden 1193. Alle har etterlatt seg spor – på godt og vondt.

Delhi er en hovedstad som spenner over fortid og nåtid. Eller rettere – den er to byer i én, ”Old Delhi”, full av urgammel historie med fortet, moskeene og de mange basarene, og ”New Delhi”, bygget og innviet av britene i 1931: En elegant metropol med brede bulevarder, prektige bygninger og hager skapt av velrenommerte landskapsarkitekter.

Den manglende sameksistens mellom det gamle og nye er et felles trekk ved moderne indiske byer. Men ingen steder er den mer iøynefallende enn i Dehli. Den gamle, fattige bydelen lever som alltid sitt eget liv, mens den rike og politiske elite sitter tilbaketrukket bak lukkede dører i sofistikerte diplomatiske enklaver og debatterer den åpenlyse fattigdom. Byen avspeiler slik landet som helhet.

Vi starter med å kjøre til India Gate før vi begir oss mot den gamle bydelen. Her tar vi en titt på den flotte Jama-moskeen, som er blant de største og fineste i India. Grunnsteinen ble lagt i 1650, og det tok mer enn 5000 arbeidere seks år å gjøre ferdig det enorme bygningsverket. Vi fortsetter videre med sykkelrickshaw gjennom det spennende basarkvarteret. Mellom basarens boder som tilbyr alle slags fremmede frukter og duftende krydder, ligger små, fine butikker der skreddere, barberere og håndverkere alltid er travelt opptatt.

Dag 3
Morgenfly til Leh og avslapping
Tradisjonelle klesdrakter i Ladakh-provinsen

Vi forlater nå det sentrale Nord-India for å fly høyt opp i Himalayafjellene. Vi flyr meget tidlig om morgenen, og målet er Leh – den største byen i området Lille Tibet. Flyturen over Himalayas snødekte topper tar kun en time og er en av de vakreste flyturer man kan tenke seg. Og man tror nesten ikke sine egne øyne når piloten svinger ned i den smale Indus-dalen. Landskapet er nærmest som et månelandskap, og det er noe helt spesielt over å lande på 3520 meters høyde.

Vi kjører direkte til hotellet vårt og har – for å venne oss til høyden – ikke det store programmet foran oss denne dagen.

Lille Tibet er også kjent som det indiske Tibet. Og etter Kinas inntog i Tibet har denne betegnelse fått nytt innhold. I motsetning til det som i dag er det kinesiske Tibet, leves livet i Lille Tibet fremdeles etter eldgamle tibetanske prinsipper. Overalt hos befolkningen møter man sterk påvirkning fra den fargestrålende tibetanske buddhismen. Og kun få steder finner man et folk som er så vennlige og imøtekommende over for fremmende kulturer og annerledes tenkende.

Men historien om Leh og Lille Tibet er ikke bare historien om tibetanske buddhisme. Leh har også vært preget av driftige handelsmenn og risikofylt karavaneliv. Silkeveien; den eldgamle handelsrute mellom Europa og Det fjerne Østen, lå kun få dagsreiser nord for Leh og Indusdalen. Og siden Leh ligger på den fruktbare siden i Indusdalen, var byen et praktisk sted å hvile, proviantere og skifte hester. Dermed vokste Leh etter hvert til å være et større handelsknutepunkt, ikke minst fordi mye av handelen mellom det indiske subkontinentet og landene i nord også gikk gjennom byen.

Dag 4
Utflukt til Sankar-klosteret og byrundtur i Leh
Leh i Lille Tibet

Det tar tid å venne seg til Ladakhs tynne luft, så vi tar det rolig og sover godt og lenge. Først i løpet av formiddagen tar vi en tur ut til det lille klosteret Sankar, som ligger kun tre kilometer nord for Leh og er det letteste tilgjengelige klostret i Ladakh. Klosteret, som hører under Den Gule Sekt, er med sine 20 munker et av de minste i Indus dalen. Her får vi vårt første innblikk i den buddhistiske religion og kultur.

For å komme tilbake til byen går vi gjennom sirlige anlagte jorder og besøker et tradisjonelt tibetansk hjem, hvor vi blir vist rundt og får fortalt om hverdagen i Ladakh mens vi blir servert "chang", den spesielle tibetanske utgaven av øl. De som ikke ønsker alkohol kan i stedet få servert en annen spesialitet, te med yaksmør og salt!

Så går turen gjennom den labyrintaktige basaren og vi ser det imponerende Leh palass utenfra – et palass som med hele ni etasjer dominerer den lille byen. Palasset er bygd på 15600-tallet og sies å være en miniatyrutgave av Potalapalasset i byen Lhasa, hovedstaden i det kinesiske Tibet. Beliggende på fjellsiden her utstråler palasset med sine hvite tykke murer, støttepilarer og fremstående trebalkonger, både en eleganse og massiv stabilitet. Selv om palasset fremdeles eies av den kongelige familien i Ladakh, står det i dag tomt og ubebodd – nærmest som et spøkelsesslott.

Dag 5
Tikse og Hemis-klostrene og landsbybesøk ved Indus-floden
Tikseklosteret i Lille Tibet

Vi skal på en halvdagstur opp gjennom Indus-dalen. Målet er de to klostrene Tikse og Hemis, som begge ligger langs Indus-elven og hører til de største og fineste i Lille Tibet. Vi begynner tidlig om morgenen, for vi skal på morgen-puja i det store Tikseklosteret. Tikse ble grunnlagt på 1300-tallet, hvor det ble oppført lag på lag opp langs en liten frittliggende bakke. Klosterets hvite vegger som stråler mot den blå himmelen er et spektakulært syn. Man kan komme helt opp på taket av det øverste tempelet hvor det er en fantastisk utsikt over landsbyen, Indus-dalen og fjellene. 

Vårt neste mål er Hemisklosteret som er Lille Tibets største og som ligger gjemt lenger oppe i dalen i en pinjelund omgitt av en idyllisk landsby. I Hemisklosteret kan vi se flotte fresker, elegante saler og flotte statuer. Hvis været er bra nok spiser vi vår medbragte frokost i det fri her i klosterets gårdsplass.

Etter noen interessante klosterbesøk er det tid til å oppleve den flotte naturen. Vi gjør holdt langs den imponerende Indus-floden og begir oss ut i noen av de mange bebyggelsene som har oppstått ved bredden. Vi kommer tett innpå lokalbefolkning og får et inntrykk av hverdagen i denne isolerte delen av verden.

Vi drar tilbake til Leh og spiser lunsj på hotellet, og etterpå er resten av dagen fri til egne eventyr.

Dag 6
Leh. Besøk på Alchi-klosteret og tid på egen hånd
Alchiklosteret i Leh

I dag besøker vi et av Lille Tibets eldste og best bevarte klostre, Alchi. Klosteret ble grunnlagt på 1000-tallet av Rinchen Zango. Som en av de største læremestere ble han av den lokale kongen sent ut over hele Lille Tibet for å grunnlegge klostre og spre den tibetanske buddhismen. Alchi er i denne sammenheng helt unik, da det som det eneste kloster av sin art fremdeles inneholder noen prektige tusen år gamle fresker.

Vi spiser lunsj i nærheten av klosteret og kjører deretter tilbake til Leh, og resten av dagen er fri til egne eventyr.

Dag 7
Leh. SOS-barneby, kongebyen Stok og tradisjonell danseforestilling
Bønneflagg over Leh

Etter frokost på hotellet skal vi besøke den lokale SOS-barnebyen syv kilometer utenfor Leh. I barnebyen bor det hovedsakelig tibetanske flyktningbarn. Vi får lov til å se både undervisningslokaler og et av de mange familiehusene, og vi hører mer om hverdagen og andre aktiviteter i en av de mest velfungerende barnelandsbyene i India.

Etter at vi har spist en velfortjent lunsj besøker vi det gamle kongepalasset Stok, som ligger omtrent 15 kilometer fra Leh. Palasset er fremdeles residens for etterkommere av kongefamilien.

Om kvelden skal vi overvære en tradisjonell danseforestilling. Lokalbefolkningen er svært stolte av sine tradisjoner, og det er en spesiell opplevelse å se og høre dansen og sangen som er så annerledes enn det vi er vant til.

Dag 8
Morgenfly til Delhi og videre til Agra

Da er tiden kommet til å ta avskjed med fascinerende Lille Tibet. Vi kjører til den lille flyplassen og flyr tilbake til Delhi; nok en praktfull flytur over Himalayas evige snø.

Fra Delhi kjører vi direkte til Agra med buss og blir innlosjert på hotellet vårt.

Dag 9
Agra. Taj Mahal og Agra Fort
Utsikt mot Taj Mahal over Yamuna-elva

Man vet bare litt om Agras tidlige historie, men på begynnelsen av 1500-tallet ble byen hovedstad i stormogulenes rike, og ble dermed for alvor et maktsenter på det indiske subkontinent. Stormogulene var en muslimsk stamme fra det afghansk-persiske området som invaderte store deler av det nordlige India. Med en regjeringstid som strakte seg fra cirka år 1500 til 1700, regnes stormogulene for de mest betydningsfulle av alle herskere som kom utenfra.

Vi besøker Agra fort, det mest overdådige palasset fra Mogultiden. Det ble oppført i rød sandstein av herskeren Akbar i årene 1565–1573. Fortet er et imponerende bygg som tydelig bærer preg av tidenes skiftende herskere: fra Akbars røde sandstein til Shah Jahans silkehvite edelsteinsinnlagte marmorflater.

Utsikten over Yamunaelven til Taj Mahal er blendende. Stormogulen Shah Jahans sønn, Aurangzeb, var en maktsyk person, og da Aurangzeb overtok makten etter sin far, drepte han sin yngre bror og gjorde sin egen far, Shah Jahan, til fange på nettopp Det røde fort. Herfra kunne Shah Jahan nyte utsikten til Taj Mahal fra en sirlig utskåret marmorbalkong inntil sin død.

Dagens høydepunkt er uten tvil besøket i Taj Mahal. Shah Jahan oppførte Taj Mahal som gravmausoleum over sin yndlingshustru Mumtaz Mahal, som døde i barsel under tragiske omstendigheter. Mausoleet, som er anlagt på en fire meter høy sokkel, er bygget i 1631 i persisk stil og omgitt av fire slanke minareter. Det står i tindrende hvit marmor og er dekorert med millioner av halvedelsteiner. Hele bygningen utstråler en unik ro og harmoni og det kan være vanskelig å rive seg løs fra denne perlen av et byggverk.

NB: Taj Mahal er stengt hver fredag. I de tilfeller hvor denne dagen faller på en fredag forandrer vi på programmet og drar til Agra før vi drar til Leh, altså på dag 3, slik at hele programmet flyttes med en dag.

Dag 10
Agra – Delhi. Avskjedsmiddag

Etter en god frokost drar vi mot Delhi, eventuelt med stopp i noen av de små landsbyene underveis. Vi kommer frem sent på ettermiddagen. I Delhi kjører vi til vårt sentralt plasserte hotell. Etter en lang og innholdsrik dag spiser vi avskjedsmiddag sammen på hotellet.

Dag 11
Hjemreise

Etter en opplevelsesrik reise er det tid til å si farvel til India og sette kursen hjem mot Norge.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 21 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
4 598,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Delhi t/r med mellomlanding
 • Fly Delhi–Leh t/r
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Utflukter ifølge program
 • Helpensjon
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillinbgsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Det kreves visum for innreise til India (Les mer her)
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguide, sjåfør og assistent (beregn ca. 30 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Håndverksbesøk

På reisen har vi innlagt enkelte besøk på små virksomheter og kooperativer som produserer noen av de ting som kjennetegner India: tekstiler, marmor og juveler. Det vil naturligvis være mulighet for å kjøpe noen av varene på disse korte besøkene.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Høydesyke

Denne reisen foregår i forholdsvis stor høyde, og det påvirker alle mennesker. De fleste symptomer kan unngås hvis man følger noen simple forholdsregler: Ta det helt med ro ved ankomsten, unngå alkohol, og drikk rikelig væske de første 3–4 dagene.
Man bør også være oppmerksom på at det kan være kjølig i høyden.

Visum til India

Albatros anbefaler at du selv søker om e-Visa til India.
Du kan tidligst søke om e-Visa 120 dager før avreise og senest 10 dager innen avreise.
Det kan gå opp til 72 timer for å få godkjent et e-Visa.
Les Albatros’ veiledning her

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

20INRTR19BNO2407