Island – den store rundreisen i sagaenes land

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En storslått opplevelsesreise gjennom sagaøyas vakre landskap og fargerike historie

På denne reisen kjører vi fra Islands hovedstad Reykjavík og hele veien rundt den vakre sagaøya! Du får sett alle fasetter av Islands storslåtte og uberørte natur, og vi skal blant annet se Vatnajökull, Europas største isbre, samt noen av Europas største fosser, vakre isfjell, fjorder, surrealistisk lavalandskap, boblende gjørmehull og sprøytende geysirer.

Vi skal også innom en lundefuglkoloni og besøke den anerkjente hestegården Flugumýri i ”hestenes dal”, som er sentrum for oppdrett av de berømte islandshestene.

Underveis besøker vi en rekke nøkkelsteder i Islands historie, blant annet Thingvellir-sletten der Alltinget, verdens eldste parlament, ble dannet ca. i år 930. Vi skal naturligvis også ta oss en dukkert i Den blå lagunes varme vann og overnatte i hyggelige Reykjavík.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Islandsk krone

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – Keflavík. Besøk i Den blå lagune, videre til Borgarnes
Dag 2 Vestlandet– Nordlandet. Sagahistorie i Reykholt og Nordlandets fjordlandskap ved hestenes dal, Skagafjördur
Dag 3 Nordlandet – fiskerlandsbyen Húsavík – Jökulsárgljúfur nasjonalpark – ørkenområdet Möðrudalsöræfi – Østfjordene – Breiðdalsvík
Dag 4 Nordlandet – Østfjordene. Fugleparadiset Mývatn naturreservat, fossen Dettifoss, ørkenområdet Möðrudalsöræfi
Dag 5 Sørkysten – Østfjordene. Skaftafell nasjonalpark og brelagunen Jökulssarlón ved Vatnajökulls mange bretunger
Dag 6 Sørkysten. Lavaområdet Eldhraun, museet i Skógar, lundefuglkoloni og fossefallene Skógafoss og Seljalandsfoss
Dag 7 Sørkysten–Reykjavík. Fossen Gullfoss, sprutende geysirer og nasjonalparken Tingvellir, ullproduksjon og kort tur i Reykjavík
Dag 8 Reykjavík – hjemreise fra Keflavík

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Keflavík. Besøk i Den blå lagune, videre til Borgarnes

Vi lander i Keflavík Lufthavn, som ligger ytterst på Reykjanes-halvøya. Allerede i Keflavík får vi et inntrykk av det rå islandske lavalandskapet. Området ved Keflavík er til og med et av de mest geotermisk aktive på Island, og det får vi nyte godt av med det samme når vi stopper ved Den blå lagune. Her er det mulighet for å få et helsebringende bad i det lyseblå og 37–39 grader varme vannet. Fargen skyldes oppslemmet kiselgjørme og en spesiell blågrønn alge som blant annet er kjent for å ha en helende effekt på psoriasis (Husk badedrakt og eget håndkle).

Fra Den blå lagune kjører vi til Borgarnesområdet nord for Reykjavík, og vår reise rundt sagaøya er begynt. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 2
Vestlandet– Nordlandet. Sagahistorie i Reykholt og Nordlandets fjordlandskap ved hestenes dal, Skagafjördur
Geysiren Strokkur

I dag begynner de store naturopplevelsene for alvor! Om morgenen kjører vi fra Borgarfjördur og fortsetter nordover. Området er kjent for å være en del av sagaland – handlingen i to av de mest kjente islendingesagaene, Egils saga og Laxdøla saga, foregår her. Vårt neste stopp er da også Reykholt, som var hjemsted for Snorri Sturlason, den berømte islandske historikeren og politikeren som levde på 1200-tallet.

Neste stopp er fossene Hraunfossar og Barnafoss, som ligger vakkert til med utsikt til breområdet Langjökull på grensen til Islands uframkommelige høyland. Fossefallene består av mange små fosser som strekker seg over en kilometer i bredden.

Heretter skal vi til en av verdens største varme kilder, Deildartunguhver. De bølgende skyene av vanndamp kan ses på lang avstand og gir et inntrykk av de store kreftene som står bak. Kilden produserer 180 liter kokende vann i sekundet og har en kapasitet på 62 megawatt. Vannet blir brukt som sentralvarme i Borgarfjördur og Borgarnesområdet, så vi har nytt godt av dem på hotellet i natt.

Veien fortsetter videre nordover langs Islands berømte ringvei med en fantastisk utsikt som skifter mellom grønne enger med gressende hester og sauer og fjelltopper dekket av snø og vulkankjegler.

Underveis gjør vi holdt flere ganger for å strekke beina og ta bilder. Vi stopper i Skagafjördur, kjent som ”hestenes dal” siden dalen er sentrum for Islands berømte hesteoppdrett. Her er vi invitert inn på hestegården Flugumýri, der vi hører om arbeidet med hestene og ser en oppvisning med gårdens vakre hester. Gården drives av ekteparet Pall Bjarki Palsson og Eyrun Anna Sigurdardottir, som sammen med sine fem barn har viet sitt liv til arbeidet med hestene. De har vunnet flere priser for hesteavl – blant annet er de utnevnt til Icelandic Horse Breeders of the Year 2001.

Sist på dagen er vi framme i Nordlandet, som er berømt for sine dype fjorder, bratte fjell, små øyer, fruktbare enger og et fantastisk fugleliv. Hotellet vårt ligger i det vakre nordislandske landskapet.

Om kvelden spiser vi middag på hotellet vårt, der vi overnatter i to netter.

Dag 3
Nordlandet – fiskerlandsbyen Húsavík – Jökulsárgljúfur nasjonalpark – ørkenområdet Möðrudalsöræfi – Østfjordene – Breiðdalsvík
Lundefugl

Vi starter dagen med en liten byrundtur i Akureyri, Nordlandets hovedstad. Heretter begir vi oss videre til Islands nordøstlige hjørne, der vi begynner med et besøk i den lille fiskerlandsbyen Húsavík, som er den eldste bosetningen på Island og i dag den største byen i Þingeyjarsýsla-distriktet. Byen er kjent for et spirende teater- og musikkmiljø samt Húsavík hvalmuseum, der man kan bli klokere på disse store pattedyrene.

Vil du enda nærmere inn på hvalene kan du dra på hvalsafari i kveld. Vær- og havforholdene ved Nord-Island gjør dette området til landets beste sted å spotte hvaler, og vi kan dra ut i fjordmunningen av Eyjafjördur. Det er selvfølgelig ingen garanti, men kanskje vi er heldige og ser delfiner, vågehval, knølhval og muligvis til og med blåhval?

Hvalsafarien tar ca. to og en halv time og er ikke inkludert i reisens pris, men er en ekstra utflukt som bestilles hjemmefra. Se under prisinformasjon.

Heretter kjører vi ut på Tjörnes-halvøya, som ligger nord for Húsavík mellom fjordene Öxarfjörður and Skjálfandi – og videre til den hesteskoformede kløften Ásbyrgi. Kløften er 3,5 kilometer lang og ligger i Jökulsárgljúfur nasjonalpark, som også omtales som Islands Grand Canyon. På vei tilbake til Akureyri stopper vi ved fossefallet Goðafoss. Fossen er omtrent 12 meter høy og 30 meter bred og er en av Islands vakreste fosser. Navnet betyr gudenes foss eller godens foss, og navnet henviser til en av de viktigste begivenhetene i Islands historie, nemlig kristningen av landet. For å unngå unntakstilstand og borgerkrig bestemte goden og lovsigemannen Thorgeir Thorkelsson (Þorgeir Ljósvetningagoði) på Alltinget i år 999 eller 1000 at kristendommen skulle innføres på Island. Da han kom hjem til Nord-Island etter Alltinget var han selv omvendt til kristendommen, og ved nettopp denne fossen kastet goden gudebildene sine i vannet og frasa seg den gamle troen.

Vi spiser middag på hotellet.

Dag 4
Nordlandet – Østfjordene. Fugleparadiset Mývatn naturreservat, fossen Dettifoss, ørkenområdet Möðrudalsöræfi
Hulene ved Grjótagjá

Vi tar avskjed med Eyjafjördur og kjører til det flotte Mývatn naturreservat, der vi blant annet opplever Islands livlige geotermiske aktivitet for fullt i form av bisarre lavaformasjoner, varme kilder og stinkende svovelhull! Midt i Mývatn ligger den 37 km2 store Mývatn-sjøen omgitt av lavasletter, fjell og vulkaner. I innsjøen ligger det mer enn 50 små lavaøyer og -holmer, de fleste av dem såkalte ”pseudokratere”, som ligner vulkankratere uten å være det. Innsjøens gjennomsnittsdybde er bare 2,5 meter og sollyset kan derfor nå helt ned på bunnen. Kombinert med at størstedelen av innsjøens vann kommer fra underjordiske mineralholdige kilder gir dette gode livsvilkår for fisk og fugl. Mývatn-sjøen er virkelig et paradis for fugleelskere! Dette er et av de beste stedene i landet for å se på fugler, og om sommeren har det landets største konsentrasjon av forskjellige andefugler, blant annet islandsk kvinand og strømand, som ikke forekommer noe annet sted i Europa.

Øst for Mývatn-sjøen ser vi Dimmuborgir, som betyr ”de svarte borgene”. Området er berømt for sine mange forunderlige lavaformasjoner som ligner tårn eller spir – blant annet den kjempestore lavaportalen som kalles ”Kirken”. Fra Dimmuborgirs fascinerende lavatårn begir vi oss videre til den vannfylte grotten Grjótagjá. Før var det populært å ta seg en dukkert i grottens varme vann, men på grunn av den termiske aktiviteten i området har temperaturen steget til over 50 grader, så nå er det umulig (og forbudt!) å bade her. På landjorden over grotten kløver en stor sprekk landskapet. Her møtes to av klodens to geologiske plater! Den europeiske og den amerikanske kontinentplaten beveger seg lenger og lenger vekk fra hverandre, og derfor vokser sprekken med ca. en til to centimeter i året.

Etter å ha opplevd den geotermiske aktiviteten på nært hold får vi muligheten for å ta oss en varm dukkert. Ikke her, naturligvis, men ved Jarðböðin i Mývatn Nature Baths, Nord-Islands blå lagune. Badeanlegget her er konstruert på en måte som skal belaste den sårbare naturen minst mulig, og den flotte arkitekturen er et besøk verd i seg selv. Her er det også mulig å spise lunsj. Inngangsbillett til lagunen er ikke inkludert i reisens pris, men kan kjøpes på forhånd eller på stedet – se under Prisinformasjon.

Fra Mývatn kjører vi til fossen Dettifoss, som med sine 44 meter i høyden og 100 meter i bredden er Europas største foss. Etter å ha sett de imponerende vannmassene kjører vi gjennom Möðrudalsöræfi , et stort, goldt og ørkenlignende område, hvilket navnet også antyder. Det islandske ord öræfi betyr nemlig villmark. Fra Möðrudalsöræfis ørkensletter kommer vi til den tyntbefolkede Østfjordsregionens øde, uspolerte kystlandskap.

Vi spiser middag på hotellet vårt i Østfjordene.

Dag 5
Sørkysten – Østfjordene. Skaftafell nasjonalpark og brelagunen Jökulssarlón ved Vatnajökulls mange bretunger
Gressende islandshester

Vi kjører langs Østfjordenes dramatiske kystlinje med det vakre, kontrastfylte landskapet med grønne og frodige daler, storslåtte fjell og fjorder og små bygder, og breen Vatnajökull troner i bakgrunnen. Vatnajökull er Islands største isbre, og den enorme breen er litt av et syn. Nettopp Islands is er i fokus i dag, når vi legger veien forbi et av Islands flotteste naturfenomener – brelagunen Jökulssárlón – som er dannet av smeltevann fra isbreen Breidamerkurjökull. Lagunen begynte å ta form i 1934, og siden da er den blitt stadig større i takt med at breen har trukket seg lengre og lengre tilbake. I dag er lagunen omtrent 25 kvadratkilometer stor og blir, som nevnt, større og større i takt med at breen mister ca. 500 kvadratmeter is årlig.

Du har mulighet til å komme ut med amfibiebåt mellom den isblå lagunens glimtende isfjell. Vil du ikke ut med båt er det også mye å se på land. Du kan for eksempel gå en tur langs bredden av lagunen og kanskje, hvis du er heldig, få øye på en sel eller to. Men du skal være oppmerksom, for de dukker bare opp et kort øyeblikk og er raskt vekk igjen!

Båtturen ved Jökulssárlón varer ca. 30–50 minutter. Utflukten er ikke inkludert i reisens pris, men er en ekstra utflukt som bestilles hjemmefra. Se under prisinformasjon.

til den 1736 kvadratkilometer store Skaftafell nasjonalpark, som ligger som en vakker grønn oase ved foten av vulkanen og isbreen Öræfajökull, som utgjør den sørlige delen av Vatnajökull og rommer Islands høyeste fjell, den isdekkede vulkanen Hvannadalshnúkur. Mange steder ses det angitt til 2119 meter, men nyere målinger har vist at det er ti meter lavere. Takket være den beskyttede beliggenheten har Skaftafell et relativt mildt klima, og området er blant annet populært blant fjellturister. Vi gjør holdt ved besøkssenteret i parken.

Heretter går turen videre til den 1736 kvadratkilometer store Skaftafell nasjonalpark, som ligger som en vakker grønn oase ved foten av vulkanen og isbreen Öræfajökull, som utgjør den sørlige delen av Vatnajökull og rommer Islands høyeste fjell, den isdekkede vulkanen Hvannadalshnúkur. Mange steder ses det angitt til 2119 meter, men nyere målinger har vist at det er ti meter lavere. Takket være den beskyttede beliggenheten har Skaftafell et relativt mildt klima, og området er blant annet populært blant fjellturister. Vi gjør holdt ved besøkssenteret i parken og kan ta oss en liten gåtur i området.

Fra nasjonalparken kjører vi til et hotell ikke langt fra byen Kirkjubæjarklaustur litt sør for nasjonalparken. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 6
Sørkysten. Lavaområdet Eldhraun, museet i Skógar, lundefuglkoloni og fossefallene Skógafoss og Seljalandsfoss

I dag skal vi oppleve Islands Sørlandet, sørkysten av øya. Vi begynner dagen med å passere det eventyrlig, mosedekkede lavaområdet Eldhraun og se de svarte strendene ved Mýrdalssandur.

Eldhraun, som har et areal på 580 km2, ble dannet ved et vulkanutbrudd i 1783-84, da 22 gårder ble begravd i aske. Utbruddet ble forårsaket av en enkelt vulkan, men hadde katastrofale konsekvenser for landet og blir ofte sett på som ett av de største og verste vulkanutbruddene i verdenshistorien. Aske fra utbruddet drepte en stor del av øyas dyre- og planteliv, og årene som fulgte katastrofen var preget av kulde, misvekst og sykdommer som kostet omkring 20% av befolkningen livet. Siden Island den gang hørte under Danmark debatterte man heftig om man skulle evakuere resten av befolkningen til Jylland, men det ble ikke gjort noe med saken. I dag er området rundt vulkanen fredet, og de vakre lavaformasjonene er dekket av mose.

Vi kjører videre til halvøya Dyrhólaey, som tidligere var en øy, via den vakre svarte sandstranden Reynisfjara, som har en koloni av lundefugl. Selv om hekkesesongen ligger midt på sommeren holder de også til her tidlig på høsten. Halvøyas vulkanske klippeformasjon tror man ble dannet av et undersjøisk vulkanutbrudd for ca. 80 000 år siden. Klippehalvøya utgjør den sørligste delen av Island, og fra 1700-tallet og fram til midten av 1900-tallet drev man fiske fra sandstranden. I dag er området et veldig bra sted å iaktta fuglelivet på.

Vi kjører litt vestover og stopper i den lille byen Skógar, der det bare bor 25 mennesker! På tross av byens lille størrelse er det absolutt noe å se her – både fossen Skógafoss og Skógar folkemuseum. Museet ble grunnlagt i 1949, og her har de både veteranbiler, båter, småfly samt bruksgjenstander, kunsthåndverk og malerier. Det er tid til å nyte utstillingene litt på egen hånd før vi kjører videre til de to vakre fossene Skógafoss og Seljalandsfoss. Skógafoss er med sin bredde på 25 meter en av de største fossene på Island. Kommer man på en solskinnsdag kan man være så heldig å se en flott regnbue skjære seg gjennom fossen.

Vi spiser middag og overnatter på vårt hotell på Sørkysten.

Dag 7
Sørkysten–Reykjavík. Fossen Gullfoss, sprutende geysirer og nasjonalparken Tingvellir, ullproduksjon og kort tur i Reykjavík
Tingvellir

I dag skal vi oppleve den enestående vakre og dramatiske islandske naturen på nært hold. Vi drar av sted med buss på ruten Den gylne sirkel, som er det klassiske navnet på en av de mest opplevelsesrike utfluktene man kan ta på Island.

Vi begynner ved Gullfoss, som er en av Islands aller største attraksjoner. Den 32 meter høye Gullfoss faller i to nivåer på henholdsvis 10 og 21 meter ned gjennom den dype kløften. Fossen ble først kjent for omverdenen i begynnelsen av dette århundret, og det er fantastisk å se det vakre fossefallet midt i det åpne islandske landskapet.

Et lite stykke fra Gullfoss ligger Geysir, som har gitt navn til resten av verdens geysirer. Geysirs første utbrudd fant sted på 1300-tallet, men den 60 meter høye vannsøylen stanset i vårt århundre. Like i nærheten finner man Strokkur-geysiren som hvert tredje minutt kaster sine vannmasser mer enn 20 meter opp i luften.

Reisen fortsetter til nasjonalparken Þingvellir, som dannet rammen om verdens eldste parlament, Alltinget, som er datert helt tilbake til år 930. Her finner vi Islands største innsjø, Þingvallavatn, som sammen med dalen og sletten er blitt nasjonalpark og står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Kløftene og sprekkene som bukter seg gjennom sletten markerer hvor to av jordens store tektoniske plater møtes, og ved hvert lille jordskjelv blir sletten litt bredere!

Fra Tingvellir kjører vi mot Reykjavík, og på veien skal vi besøke Álafoss, som var med på å starte den islandske ullindustrien på slutten av 1900-tallet. De produserer blant annet de klassiske islandske strikkegenserne som er så berømte i dag. Når vi er vel framme i Reykjavík drar vi på en liten orienterende byrundtur. Vi besøker blant annet Perlan, der vi kan nyte utsikten over Reykjavík og omegn.

Om kvelden er det mulig å delta i en felles middag på en av byens gode restauranter. Middagen er ikke inkludert i reisens pris, men kan kjøpes på forhånd. Se mer under Prisinformasjon.

Dag 8
Reykjavík – hjemreise fra Keflavík
Vi spiser frokost på hotellet og blir kjørt til Keflavík lufthavn der vi tar flyet hjem til Norge.

Opplev enda mer!

Vi har samlet 4 ekstrautflukter for dem som gjerne vil oppleve enda mer av hva Island har å by på.

Entré til Mývatn Nature Baths
I forbindelse med at vi besøker Mývatn Nature Baths, Nordislands ”Blå Lagune” på dag 4, er det mulighet for å kjøpe entré (håndkle er inkludert) og nyte noen avslappende timer i det naturlig varme og mineralrike vannet.

OBS: Ingen guide.

Husk badetøy.

Pris pr. person kr 360,–

Mývatn Nature Bath

Båttur i brelagunen Jökulssárlón
Brelagunen Jökulssárlón, som er dannet av smeltevann fra gisbreen Breidamerkurjökull, er et av Islands flotteste naturfenomener. Det er mulighet for å komme ut med en amfibiebåt mellom den isblå lagunens glimtende isfjell. På turen kan du også være heldig og få øye på seler. Hold øynene åpne – de dukker bare opp et kort øyeblik og er fort vekk igen!

OBS: Engelsktalende guide. Båtturen varer cirka 30–50 minutter.

Husk varmt tøy, lue og votter.

Pris pr. person kr 360,–
Utflukten bestilles og betales hjemmefra.

Jökulssárlón

Hvalsafari ved Eyjafjördur
Ved Eyjafjördur ikke langt fra Akureyri kan du komme nærmere inn på hvalene. Vær- og havforholdene ved Nord-Island gjør dette området til landets beste sted å spotte hvaler, og vi kan dra ut i fjordmunningen av Eyjafjördur. Det er selvfølgelig ingen garanti, men kanskje vi er heldige og ser delfiner, vågehval, knølhval og muligvis til og med blåhval?

OBS: Engelsktalende guide. Båtturen varer cirka 2½–3 timer.

Husk varme klær, lue og votter.

Pris pr. person kr 870,–
Utflukten bestilles og betales hjemmefra.

På hvalsafari

Avslutningsmiddag i Reykjavik
Den sidste kvelden i Reykjavik er det mulighet til å spise en hyggelig middag med herlig lokal mat sammen med de andre reisedeltagerne. 

Pris pr. person kr 660,–

Vær-, vind- og strømforhold med videre kan føre til at utfluktene må endres eller avlyses. Utfluktene gjennomføres ved min. 20 deltagere og må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Prisinformasjon

Utflukter
 • Hvalsafari på Eyjafjördur kr 870,– pr. person
 • Inngangsbillett til Mývatn Nature Baths inkl. håndkle kr 360,– pr. person
 • Båtturen ved Jökulssárlón kr 360,– pr. person
 • Avskjedsmiddag i Reykjavík kr 660,– pr. person
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Reykjavík t/r
 • Besøk i Den blå lagune
 • Entré til Skógar museum
 • Besøk på hestefarm
 • Besøk på Álafoss 
 • Øvrige utflukter og transport ifølge program
 • 7 netter på enkle mellomklassehoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Middag dag 1–6
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Håndkle og badetøy til Den blå lagune
 • Tillegg for enkeltrom
 • Ekstrautflukter
 • Driks til lokalguider og sjåfører
 • Drikkevarer
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Island - vakker, vill og eksotisk natur På reisen Island rundt fikk vi oppleve øyas flora, fosser, fjell, fjorder, varme bad, enorme isbreer, golde månelandskap og på halvøya Dyrholaey et berg fult av lundefugler. Det var stas å se Reykholt der Snorre Sturlason endte sine dager og spennende å se sprekken der den europeiske og den amerikanske kontinentalplaten beveger seg fra hverandre med 2 cm i året. Sprekken går tvers over hele øya! Vi fikk studert den på nært hold i Dimmuborgir og på Tingvellir. Guiden tok godt vare på gruppa og fortalte både om Island i dag og i sagatiden.
Date published: 2016-07-17
Rated 4 out of 5 by from En intressant resa i ett "exotiskt" land. Vi fick se väldigt mycket av Island under turen runt ön. Varit i Reykjavik tidigare. Denna resan gav en riktigare bild av hela Island.Det blev väldigt mycket buss ngn dag,men Island är ju större än en tror,kanske. Tror att vi fick med det mesta. Väldigt fina hotell,lugnt o tyst.Nära naturen. Modern o fin buss för en grupp på 14.
Date published: 2016-07-15
 • y_2021, m_6, d_13, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_no_NO, sid_ISRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ISRTR02ANO