Jordan med Petra og Dødehavet

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Rundreise til Midt-Østens kulturperle inkl. avslapning ved Rødehavet

Vi går sakte gjennom den lange, smale kløften som fører oss inn til en av verdens største kulturskatter, den glemte kongebyen Petra som er hugget inn med imponerende detaljrikdom i de røde fjellsidene. Å trå inn her og se byen reise seg fra fjellet er en opplevelse for livet.

Ved Dødehavet opplever vi vektløsheten i den salte sjøen, et sted som ikke ligner noe annet i hele verden, og vi skal videre til Wadi Rum, et av Midt-Østens vakreste naturområder og stedet der ”Lawrence of Arabia” ble tatt opp. Her blant høye sandsteinsfjell i beduinenes land føler vi oss virkelig hensatt til en annen verden.

På veien opplever vi blant annet også ”Lille Petra” og den romerske byen Jerash. Vi runder av reisen med avslapping ved Rødehavet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Jordansk dinar

Dagsprogram 9 dager
Dag 1
Oslo – Amman, Jordan
Dag 2
Den romerske ruinbyen Jerash og byrundtur i Amman med kong Abdullah-moskeen
Dag 3
Jesu dåpssted i Jordandalen, Dødehavet, Nebo-fjellet
Dag 4
Gamle kirker i Madaba, borgen i Shobak, buss til Petra
Dag 5
"Lille Petra" og Petra. Templet el-Khazne, de kongelige gravstedene, Petras sentrum
Dag 6
Wadi Rum-ørkenen og buss til Aqaba
Dag 7
Avslapning i Aqaba
Dag 8
Aqaba – Amman og hjemreise
Dag 9
Ankomst Oslo

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
15 998,–
Oslo
Utsolgt
15 998,–
Oslo
Utsolgt
15 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
16 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Amman, Jordan

Avreise fra Oslo med ankomst i Amman. Det tar omtrent en time å kjøre fra dronning Alia-lufthavnen til hotellet vi skal bo på. Vi spiser middag på hotellet. (Ved sen ankomst til Amman flyttes middagen til avreisedagen).

Dag 2
Den romerske ruinbyen Jerash og byrundtur i Amman med kong Abdullah-moskeen

Etter en god frokost på hotellet starter vi dagen med å besøke den meget velbevarte byen Jerash, som ble grunnlagt av Alexander den Store, og som romerne senere overtok. Byen er så velbevart fordi den lå begravd under sand. I 1806 ble den gjenoppdaget av Ulrich Jasper Seetzen, en tysk oppdagelsesreisende. Vi går inn i Jerash gjennom den sørlige porten. Et av de første større templene vi ser er templet for guden Zeus, og etterpå kommer vi inn på Agora, markedsplassen, som også markerer starten på byens sentrum, der det største og flotteste templet er for gudinnen Artemis. Templet ligger side om side med flere vakre kirker, som viser at kristendommen kom til Jerash før muslimene kom til byen omkring år 636. På midten av 700-tallet ble byen ramt av et jordskjelv – et fenomen som romerne hadde tatt høyde for. De plasserte tempelsøylene litt skjevt, så de ville velte vekk fra bygningene hvis det skulle komme et jordskjelv. Byen ble allikevel forlatt etter jordskjelvet.

Vi avslutter med en byrundtur i Amman, som er spredd ut over flere åser. På et høydedrag i sentrum ligger også byens citadell, som har en fantastisk utsikt over byen og det romerske amfiteatret med plass til 6000 tilskuere. Teatret er nesten 2000 år gammelt, men er i dag delvis renovert og brukes fremdeles til teaterforestillinger. Vi besøker også det imponerende Umayyade-palasset, som nå ligger i ruiner. Palasset og de omkringliggende bygningene ble bygd ca. i år 730, da Amman enda var en provinsiell hovedstad. En del av det kjempemessige komplekset er bygd på romerske strukturer og ble blant annet brukt som residens for guvernøren i Amman samt til administrative formål. Vi besøker den store moskeen som er tilegnet kong Abdullah. Den ble oppført i perioden 1982–1989 av den daværende kong Hussein og er dekorert med en flott, blå mosaikkuppel. For åkunne komme inn i moskeen må men ha lange bukser på, og kvinner må ha dekket arme og ben og ha med seg et sjal.

Dag 3
Jesu dåpssted i Jordandalen, Dødehavet, Nebo-fjellet

Om formiddagen kjører vi mot Jordandalen, som ligger tre kvarter sørvest for Amman. Her skal vi besøke det stedet ved Jordan-elva der Jesus ble døpt i følge Det nye testamentet. Det var ikke før etter Jordans og Israels fredsavtale i 1994 at arkeologer startet utgravningene i området, men det er allerede funnet over tjue kirker, huler og dåpsbassenger som kan dateres til romersk og bysantinsk tid.

Etter å ha besøkt dåpsstedet skal vi besøke det lavest liggende landområdet i verden: Dødehavet. Når man står på stranden befinner man seg faktisk 420 meter under havets overflate. Sjøens høye saltinnhold (ca. 30%) gir deg en følelse av vektløshet når du svømmer i det – det er rett og slett umulig å synke i det, og det er virkelig morsomt å bade der. Vi bruker ettermiddagen ved Amman Beach Resort, der vi har litt tid på egen hånd. Blant annet får vi mulighet for å nyte vannet, spise godt eller få en leirebehandling ved stranden.

Sist på dagen kjører vi opp på Nebo-fjellet der vi nyter utsikten. Det var på Nebo-fjellet Moses for første gang skuet ut over ”det forjettede landet”, Israel. Hvis været er klart kan man faktisk se helt til Jerusalem, Jeriko og Betlehem. På toppen av fjellet ligger det en minnekirke for Moses. Kirken ble oppført i år 393 og er senere blitt renovert i flere omganger. Sist har kirken fått et nytt mosaikkgulv som er lagt av fransiskanerbrødre. Deres arbeider vil vi se mere av i morgen i byen Madaba.

Dag 4
Gamle kirker i Madaba, borgen i Shobak, buss til Petra

I dag besøker vi den historisk meget interessante byen Madaba, som også er nevnt i Bibelen. For hele Jordan utgjør den kristne delen av befolkningen bare fem prosent, men i Madaba ligger det et stort antall kirker, og i dag er byen bebodd av ca. 30 prosent kristne. Vi kommer blant annet til å se Sankt Jørgen-kirken og mosaikken som som i likhet med Jerash var gjemt i sanden fram til 1800-tallet. I kirken ser vi det verdenskjente mosaikkartet, som består av to millioner fargede sten. Kartet viser alle de store hellige stedene for kristendommen rundt Middelhavet, og kartet har hatt avgjørende betydning for å forstå hvordan Jerusalem så ut etter byens ødeleggelse og oppbygning i år 70. Apostelkirken skal vi også innom. Den er kjent for sin gulvmosaikk, som forestiller en kvinne som stiger opp av havet omgitt av mytiske vannvesener. Det blir også tid til å slentre rundt på egen hånd, og man kan jo for eksempel titte litt i Madabas små butikker, som blant annet selger håndlagde mosaikker.

Utpå ettermiddagen beveger vi oss lenger sørpå langs den gamle kongeveien (kjent som King’s Highway) for å besøke Shobak-borgen. Både utsikten til borgen og fra borgen er imponerende. Det er en søsterfestning til den mer kjente festningen i Kerak, men beliggenheten her er helt enestående. Festningen inngikk i en lang rekke av borger som begynte i Aqaba i sør og fortsatte helt opp til Tyrkia – alle bygd av korsridderne på 1100-tallet.

Turen vår fortsetter mot Petra, der vi blir innkvartert på hotellet vårt og spiser middag.

Dag 5
"Lille Petra" og Petra. Templet el-Khazne, de kongelige gravstedene, Petras sentrum

Etter frokost går turen mot Badia og ”Lille Petra”, som er en mindre utgave av den storslåtte ruinbyen. Kløften der ”Lille Petra” ligger er bare tilgjengelig via en smal åpning som kalles Siq Baria. Mange kaller den bare ”den kalde kløften” siden det ofte blåser en kald vind gjennom den smale åpningen. Inne i kløften er det små, fascinerende trappestier som snor seg oppover klippesidene til de forskjellige hulene og grottene.

Gjemt av veien for handelsrutene, glemt av omverdenen og slettet fra landkartene i over 600 år, mystisk og imponerende anlagt og med en fantastisk rik historie som strekker seg 9000 år tilbake i tiden er det UNESCO-fredede Petra en av verdens mest betagende kulturskatter. Det var ikke før i 1812 at den sveitsiske eventyreren Johann Burckhardt undersøkte ryktene om en forsvunnet by og overtalte beduinguiden sin til å vise ham den hemmelige veien gjennom klippesprekkene. Petra fikk igjen navnet sitt på kartet. Selv om byggingen av Petra strekker seg veldig langt tilbake i historien var det først 312 f.Kr, da nabateerne bosatte seg i området, at Petra ble formet til den byen vi kan se i dag. Stedet er meget velbevart når man tenker på hvor gammelt det er. Dette skyldes både at Petra aldri har vært utsatt for voldsomme angrep, og at klimaet er relativt mildt og tørt.

Området er enormt stort, og hvis man skulle se alt ville man være nødt til å bruke minst fire dager. Vi har allikevel en hel dag her, og det gir oss god tid til å oppleve de største severdighetene i et rolig og behagelig tempo. For å oppleve Petra skal man imidlertid gå en del. Så vidt mulig vil vi forsøke å se de største severdighetene som for eksempel den lange, smale kløften el-Siq, som forbinder Petra med verden utenfor, og det imponerende templet el-Khazne, kjent av mange fra filmen ”Indiana Jones og det siste korstoget”. Vi ser også Petras sentrum og de kongelige gravstedene.

Dag 6
Wadi Rum-ørkenen og buss til Aqaba

Etter frokost kjører vi videre mot Wadi Rum-området, som ligger ca. 1000 meter over havet. Området, som er et av de vakreste og mest betagende i Midt-Østen, består av dramatisk forrevne sandsteinsfjell spredd ut over et gigantisk ørkenområde, der bare beduiner lever med geiteflokkene sine. Wadi Rum er nå blitt gjort til nasjonalpark, og det betyr blant annet at man ikke kan kjøre i buss her. Derfor skifter vi til åpne firehjulstrekkere, og med vinden i håret kjører vi på oppdagelse i den vakre ørkenen der storfilmen Lawrence of Arabia fra 1962 med Peter O’Toole i hovedrollen ble innspilt.

Sist på ettermiddagen fortsetter vi turen mot den sørlige delen av Jordan og landets eneste kystby, Aqaba, der vi skal bo de neste dagene. Her rekker vi å besøke den lokale moskeen. Byen har en viss internasjonal atmosfære over seg og summer virkelig av liv og aktivitet, og vi blir inkkvartert nært stranden i sentrum av Aqaba.

Dag 7
Avslapning i Aqaba
Stranden i Aqaba

Vi har hele dagen til å slappe av i. Hvis man vil ut for å snorkle eller dykke ved noen av de vakre korallrevene kan dette enkelt arrangeres enten av hotellet eller av den kongelige jordanske dykkerklubben, som ligger litt sør for byen. Klubben er også åpen for offentligheten og turister. Ellers kan en tur inn til Aqabas hektiske basarområde og det gamle fortet, som er beslektet med fortet i Kerak, anbefales.

Dag 8
Aqaba – Amman og hjemreise

Avhengig av hjemreisetidspunktet har vi noen timer i Aqaba før vi kjører tilbake til Amman. Herfra flyr vi til Oslo – med bagasjen full av gode minner.

Dag 9
Ankomst Oslo

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
3 198,–
Prisen inkluderer
 • Norsk eller svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Amman og Amman-Oslo
 • Utflukter og transport ifølge program
 • 3 netter på hotell i Amman
 • 2 netter på hotell i Petra
 • 2 netter på hotell i Aqaba
 • Halvpensjon (frokost/middag) Starter med middag dag 1 * (og slutter med frokost dag 8) * Ved sen ankomst til Amman flyttes middagen fra dag 1 til dag 8
 • Turistvisum til Jordan
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Lunsj alle dager
 • Drikkevarer
 • Driks (frivillig), beregn ca. USD 40
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hoteller

Vi bruker bra hoteller av generell god standard. Vær oppmerksom på at mange hoteller i Jordan ikke serverer alkohol. Alkohol kan kjøpes i butikker og på markeder og kan tas med og drikkes på rommene.

Deltakerantall

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen krever et deltakerantall på minimum 16 personer. Såfremt dette antallet ikke nås, forbeholder vi oss retten til å annullere reisen senest 14 dager før avreise.

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Før avreisen

Visum og pass

Passet ditt skal være gyldig i minst 6 måneder fra hjemreisedatoen fra Jordan. Ved reiser til Jordan med Albatros er visum inkludert i reisens pris. Det eneste du behøver å gjøre er å taste inn passopplysninger her. Dette skal gjøres hurtigst mulig etter bestilling og senest 30 dager før avreise.

Er du ikke dansk/norsk/svensk statsborger, kan det være nødvendig at du på forhånd søker visum i den jordanske ambassaden i for eksempel Berlin, for det er ikke alle nasjonaliteter som kan få visum ved ankomst. Ansvaret og den eventuelle utgiften til dette har den reisende selv, og reisens pris blir ikke redusert.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Et arabisk eventyr ble innfridd. Reiselederen hadde en behagelig stemme og hadde fantastiske kunnskaper. Dagsutfluktene var lange, men fikk til gjengjeld oppleve mye. Veldig bra at vi startet turen inn til Petra grytidlig, Da var vi i følget "alene" og kunne nyte spaserturen innover i Petra , samt fikk gleden av morgensola som kastet lys og gjorde enkelte av partiene inne i Petra ekstra vakre. Siste del av turen, ned til Aqaba kunne vi vært foruten. Det var lang bussreise og veien var dårlig enkelte steder. Vi syntes det var lite spennende å se på i den lille byen og turen tilbake til Amman ble lang på den dårlige veien. Kan med fordel endres på de to siste dagene av turen.
Date published: 2015-11-12
Rated 5 out of 5 by from En flott reise i et spennende land. Først og fremst en spennende reise gjennom et land som ligger som en fredet plett i et ellers urolig Midtøsten. Ga god oppfriskning i gammel historie, og god innføring i nyere historie. Spennende og flott natur. Reise i februar gir utfordringer vær og temperaturmessig. Vi opplevde alt fra temperatur ned mot 0 grader med regn og vind, til 25 grader med sol og vindstille. Reiseleder Hanne er et funn! Meget kunnskapsrik, med god og klar fremstillingsevne. Klare og lettfattelige beskjeder. I tillegg var hun en på alle måter nydelig person som alle måtte like. Lokal guide Mohammed også meget dyktig. Gode og trygge sjåfører.
Date published: 2020-02-12
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk opplevelse Albatros leverer fra vi bestilte reisen, god informasjon og oppfølging hele tiden. Spennende utflukter og opplevelser, spesielt Jerash, Dødehavet, Petra og Wadi Rum. Reiselederen, Anna, var utrolig kunnskapsrik, og hadde en stor formidlingsevne. Hun fortalte levende om severdighetene og forhistorien. I tillegg gikk hiun gjennom religion, kultur og politikk i Jordan og Midtøsten generelt uten å være partisk. Anna hadde omsorg for oss og var tilgjengelig hvis det var noe vi lurte på. Vi vil gi henne skår 5+++. Vi er svært fornøyd med turen. Men hotellene og maten der var middels, kunne med fordel vært litt oppgradert, og heller lagt på prisen på reisen. Totalt sett veldig bra,
Date published: 2019-12-02
Rated 4 out of 5 by from En reise i store historier. Som globetrotter jeg er, besøkt 146 land og tredje turen med Albatros var reisen til Jordan og Petra ikke annet atter en gang en magisk opplevelse. Selvfølgelig er ingenting perfekt, 30 reisende med ulike forventninger setter jo ting på prøve. Selv er det svært lite å sette fingeren på for vår del, reisen kan trygt anbefales på det sterkeste. Den kunnskapsrike guiden Daniella, gjorde turen ekstra spennende. Hennes evne til å kommunisere må fremheves, hennes måte å ta vare på reisende er unik. Så tusen takk Daniella, uten deg kunne nok erfaringen blitt annerledes. Skulle vi ønske oss noe annerledes er det hotellstandard og mat. Her burde man gjøre noe, uten at jeg skal gå i detaljer. Totalt sett, magiske øyeblikk, fylt til randen av en reise i historien vi alle har hørt og lært om. Så takk for oss, neste tur med Albatros er allerede på kalenderen.
Date published: 2018-04-11
Rated 5 out of 5 by from En historisk reise - der Østen møtte Vesten Reisen ble en fest, ikke minst takket være en fantastisk guide. Tenk å sitte i buss på vei fra et sted til et annet, og guiden forteller om Moses, om Abraham og mye mer om stedene vi skal til - uten manus eller huskelapp. Det var helt magisk. Tenk å komme til de historiske stedene som tok pusten fra oss. Det var overveldende.
Date published: 2015-11-10
Rated 3 out of 5 by from Interessant reise med middelmådi innkvarteringer Reisen var svært interessant og lærerik, takket være en fantastisk guide med enorme kunnskaper, både om Jordan generelt, bibelhistorie, islam, korstogene mm. Imidlertid er det en del å utsette på forhåndsinformasjonen f. eks om prisnivå og muligheter til å få et glass vin til maten. Hotellene holdt ikke mål, og iom at middager var inkludert, begrenset dette mulighetene til å utforske stedene på egenhånd om kveldene. At lunsjene ikke var inkludert, var også noe underlig, siden det stort sett ble arrangert felleslunsjer.
Date published: 2018-10-18
Rated 5 out of 5 by from Karavaneveien gjennom Jordan; jeg fikk se alt jeg hadde drømt om ! Virkeligheten overgikk drømmen. Fargene i fjellkløfta som fører inn til Petra varierte fra rosa til lakserød og hele spekteret av brunt. Fantastisk ! Gravkamrene, det største hele 30 m høyt, og mengder av små rom som senere ble brukt til boliger, er hogd ut i fjellet. Siden fikk vi med oss Wadi Rum, karavane med firehjulstrekker og dromedarer. Byer, borger, romerske praktanlegg, Dødehavet, et vennlig folkeferd, gode hoteller og god mat. Det er ikke stort mere å ønske seg.
Date published: 2018-02-20
Rated 5 out of 5 by from The Best of Jordan Et godt innblikk i severdigheter, kultur og historie i Jordan. Et kompakt og godt reiseprogram med mange opplevelser. God reiseleder med mye historie og lokal kunnskap, dessuten en bussjåfør som håndterte det meste av utfordringer mesterlig. Spesielt spennende: Jerash, Petra og Wadi-Rum. Hotell standard: Amman meget god (noe nattebråk pga bryllupsfeiringer flere dager), Petra medium (dårlig rengjøring på bad), Aqaba medium (dårlig rengjøring på bad) Angrer faktisk på at vi ikke la til et par dager ekstra I Aqaba som badeferie.
Date published: 2018-11-13
 • y_2022, m_12, d_5, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_141
 • loc_no_NO, sid_JORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser