Jul og nyttår i Karibia med storbyferie i New York

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Kom i julestemning på dette eksotiske cruiset fra "The Big Apple" til Jomfruøyene og feir nyttår under Karibias varme himmelstrøk

New York–Puerto Plata–Jomfruøyene (Saint Thomas)–St. Kitts–Barbados–Saint Lucia–Antigua–Tortola–New York

Hvem har ikke drømt om å oppleve New York i julen eller muligheten for å feire nyttår under den karibiske himmelen? På denne flotte turen får du mulighet for å oppleve en unik kombinasjon av innholdsrik storbyferie og et deilig cruise til tropiske øyer ved jul og nyttår. Reisen starter med to overnattinger i New York, så du får en rekke juleopplevelser mellom skyskrapere og parker. Du kan fordøye opplevelsene på et par avslappende dager på båten med alle fasilitetene om bord mens vi har kurs mot det karibiske øyhavet. Her venter postkortlignende sandstrender, vaiende palmer og spennene kolonihistorie med både danske, spanske, franske og engelske innslag. 

Som prikken over i-en er både helpensjon og drikkevarer inkludert om bord. Det er med andre ord lagt opp til en avslappet, fri og knirkefri reise til sjøs.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/Svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge, ankomst til New York og innlosjering på hotellet
Dag 2 New York i USA. Byrundtur til fots med blant annet juletreet ved Rockefeller Center, julemarked ved Bryant Park og flotte juleutstillinger
Dag 3 New York i USA. Byrundtur i buss til Battery Park, World Trade Memorial, Chinatown og Little Italy. Avgang
Dag 4–5 På havet mot Jomfruøyene. Julaften til sjøs
Dag 6 Puerto Plata i Den dominikanske republikk. Paradisstrender og tropestemning.
Dag 7 Charlotte Amalie på Saint Thomas. Mulighet for øyrundtur og byvandring i Charlotte Amalie
Dag 8 Basseterre, St. Kitts. Mulighet for øyrundtur til gamle sukkerrørsplantasjer, festninger og skjønne badestrender
Dag 9 Bridgetown på Barbados. Øya der rommen ble oppfunnet. Mulighet for utflukt til den forrevne østkysten av Barbados og besøk på romdestilleri
Dag 10 Castries, Saint Lucia. Frivillig spasertur med reiselederen
Dag 11 Saint John’s, Antigua. Mulighet for utflukt til Nelson’s Dockyard, utsiktspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach
Dag 12 Tortola på Jomfruøyene. Nyttårsaften
Dag 13–14 På havet mot New York. Opplevelser ombord
Dag 15 Ankomst til New York og hjemreise
Dag 16 Ankomst til Norge

Norwegian Gem

Et av rederiet Norwegian Cruise Lines herlige skip med god plass, underholdende tilbud og spennende utflukter som kan kjøpes om bord.

Med plass til 2 400 gjester og 15 dekk er skipet i den størrelsesmessige mellomklassen blant cruiseskip. Om bord finner du 12 spisesteder du fritt kan velge mellom (deriblant spesialrestauranter mot merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort bassengområde. Les mer her: www.albatros-travel.no/reisetyper/skip/norwegian-gem

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
38 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge, ankomst til New York og innlosjering på hotellet

Vi lander i "The Big Apple" og kjører til hotellet som ligger sentralt til på Manhattan. Hvis det er tid til det, kan du gå en liten kveldstur med reiselederen og nyte de fine julelysene i byen.

Dag 2
New York i USA. Byrundtur til fots med blant annet juletreet ved Rockefeller Center, julemarked ved Bryant Park og flotte juleutstillinger

Vi går fra hotellet og tar undergrunnsbanen til hjertet av Manhattan for å oppleve New York i den koseligste måneden av året. Vi kommer virkelig i julestemning når vi besøker det berømte juletreet ved Rockefeller Center og ser alle turtelduene som står på skøyter. Videre skal vi til Bryant Park, som huser byens største og ikke minst flotteste julemarked. Her finner vi lokale kunstverk, lekre julegodter og en koselig atmosfære. I tillegg til å se de flotte juledekorasjonene rundt om i byen, både i store og små butikker, skal vi oppleve Times Square, Broadway og Empire State Building.   

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Reiselederen fra Albatros kommer med tips og er behjelpelig om du har spørsmål. Det er også mulighet for å bli med reiselederen på flere juleeventyr. Her ser vi blant annet julelysene på Saks Fifth Avenue og et funklende Manhattan i all sin storhet. Du kan også velge å gå rundt på egen hånd. Gå for eksempel en tur i koselige Central Park eller ta en tur til Brooklyn og se det fenomenale Dyker Heights, et nabolag hvor alle går så mye opp i julepyntingen at det har blitt en destinasjon for reisende fra hele verden. Kjøp med deg en kopp kakao og gå en tur langs veien for å se på de utrolige husene.

Dag 3
New York i USA. Byrundtur i buss til Battery Park, World Trade Memorial, Chinatown og Little Italy. Avgang Avgang kl. 16.00

Før vi går om bord på cruiseskipet, har vi arrangert en formiddagsutflukt rundt på Manhattan. Her får vi mulighet for å oppleve det pulserende livet i hjertet av New York. På tross av sitt forholdsvis begrensede areal er Manhattan et sant puslespill av kulturer og stemninger. På utflukten kommer vi forbi flere av distriktene på Manhattan, og vi kan ane byens mangfold.

Vi skal spesielt oppleve hjertet av finansdistriktet på sørspissen av øya. Dette er sentrum for en stor del av verdensøkonomien, og her har mange av verdens største og mest maktfulle multinasjonale selskaper og banker hovedsete. Vi får også oppleve Battery Park, som ligger helt sør på Manhattan. Etterpå drar vi videre til finansverdenens mest berømte gate, Wall Street. Vi kommer forbi Federal Hall og New York Stock Exchange. Deretter drar vi til 9/11 Memorial. Der World Trade Center en gang lå, er det nå oppført et minnesmerke som fyller halvdelen av det cirka 64 000 m2 store området. Minnesmerket ble innviet 10 år etter terrorangrepet der 2753 mennesker mistet livet i New York, de fleste inne i tvillingtårnene til World Trade Center. 

Der tårnene sto, er det nå to store firkantede bassenger hvor vannet renner ned de mørkegrå sidene dag og natt og ender i et – for tilskuerne – bunnløst hull. Det er en symbolsk fremstilling av tårnenes fall og ødeleggelse. Navnene på alle dem som omkom 11. september 2001, er inngravert på bronsepaneler. Bassengene er omtrent 4000 m2 store og omgitt av en plass med flere hundre trær som er plantet for å gi stedet en følelse av håp og gjenfødelse. Minnesmerket er oppført av arkitektene Michael Arad og Peter Walker & Partners, som vant arkitektkonkurransen blant mer enn 5000 innsendte forslag. Det norske arkitektfirmaet Snøhetta har tegnet paviljongen som fungerer som inngang til museet ved minnesmerket. Dette åpnet i 2014.
I Downtown Manhattan fornemmer vi for alvor mangfoldet når vi innenfor et forholdsvis lite område går fra den ene verdenen inn i den andre opptil flere ganger – fra det hippe og eksklusive SoHo, via det det italiensk dominerte Little Italy til det østasiatiske Chinatown.

Utflukten slutter ved Hudson River, hvor cruiseskipet ligger til kai. Etter utreiseformalitetene går vi om bord på skipet, som skal være hjemmet vårt de neste mange dagene.

Utseilingen fra New York er en opplevelse som er få forunt. Vi glir stille forbi Manhattan, hvor vi få timer tidligere var omgitt av berømte bygninger og byens dynamikk, og videre forbi Frihetsgudinnen, som Frankrike ga til USA i 1886 som tegn på landenes brorskap. Rett ved Frihetsgudinnen ligger Ellis Island, som var det første møtet med "drømmelandet i vest" for mer enn 12 millioner europeiske immigranter.
Reisen mot varmere himmelstrøk i Karibia er nå i full gang.

Dag 4–5
På havet mot Jomfruøyene. Julaften til sjøs

Et par dager på havet er helt riktig måte å starte et cruise på, og du kan bruke dagene i ditt eget tempo. Slapp av ved bassenget, ta en tur på treningssenteret, eller benytt deg av de mange aktivitetsmulighetene om bord. 
Den femte dagen om bord er det julaften, og vi spiser en hyggelig julemiddag sammen. Selv om størstedelen av de andre passasjerene neppe feirer jul før dagen etter, 1. juledag, gjør besetningen om bord og reiselederen sitt ytterste for at det også i kveld blir julestemning under den karibiske himmel. 

Dag 6
Puerto Plata i Den dominikanske republikk. Paradisstrender og tropestemning. Ankomst kl. 10.00, avgang kl. 16.00 

I flere tiår har Den dominikanske republikk vært et av canadiernes og amerikanernes foretrukne reisemål i Karibia – og det er ikke uten grunn. Det spektakulære og varierte landskapet byr på hav, fjell, frodige daler, elver og et vell av strender. Den fruktbare jorden blir brukt til å dyrke kakao og kaffe, og under den kan vi finne noe av det klareste ravet i verden. Den kyndige oppdagelsesreisende Christofer Columbus skjønte nok at det var mye å oppdage langs kystlinjen i republikken da han fikk øye på den fra skipet sitt i 1492, og han fant da også gullavleiringer. Over kystlinjen tårner fjellet Isabel de Torres seg opp og står som et monument på Puerto Platas lange lyseblå kystlinje. Du kan nyte dagen i byen eller på stranden. Reiselederen kommer naturligvis med forslag til hvordan du kan tilbringe dagen, og arrangerer en utflukt for oss (ev. utgifter til transport er ikke inkludert). 

Dag 7
Charlotte Amalie på Saint Thomas. Mulighet for øyrundtur og byvandring i Charlotte Amalie Ankomst kl 11:00, avgang kl 19:00

Om formiddagen ser vi innseilingen til Saint Thomas. Dagen omfatter halvdagstur i og omkring hovedstaden Charlotte Amalie. Vi starter med å kjøre en tur i safaribusser og nyter synet av de grønnkledde fjellene og den vakre kyststrekningen på øya med klassiske karibiske bountystrender og asurblått vann. Vi besøker den danske kirkegården, der blant annet sjøhelten admiral C.V. Jessen ligger begravet. Vi skal også nyte utsikten fra Drake's Seat, som har fått navn etter den engelske kaperen Sir Francis Drake. Etter at vi har dannet oss et godt inntrykk av den gamle kolonien, kjører vi tilbake til Charlotte Amalie hvor vi tar en tur rundt i byen til fots og ser alle de historiske danske bygningene. Charlotte Amalie het opprinnelig Taphus, som betyr "kro" på nederlandsk, men senere fikk byen navn etter Christian den Vs dronning, Charlotte Amalie. 
30. mars 1666 heiste Erik Nielsen Schmidt som den første guvernøren det danske flagget på Saint Thomas, men han døde noen få måneder senere, og koloniseringen kom først ordentlig i gang i 1672, da Jørgen Iversen Dyppel overtok Saint Thomas som base for det nylig opprettede handelskompaniet Vestindisk Kompagni. Charlotte Amalie er anlagt på fire mindre høydedrag, og sidegatene slynger seg oppover i høyden. Mange av disse gatene er trappegater bygget av dansk murstein fra Sønderjylland. Den mest kjente er "De 99 trinn", som rent faktisk har vist seg å ha 103 trinn.

Gateskiltene i byen viser fortsatt gamle danske gatenavn som Kongens Gade, Borger Gade, Vimmelskaft Gade og Krystal Gade. Byvandringen starter ved den eldste bygningen på øya, det røde Christiansfort, som ble påbegynt av Jørgen Iversen Dyppel i 1672. I tillegg til å være byens festning har den tjent som kirke, fengsel, tinghus, guvernørbolig og brannstasjon. I dag er fortet omdannet til museum, som imidlertid er under restaurering. Ned mot vannet foran fortet ligger den tidligere danske gendarmkaserne fra 1874, som er et godt eksempel på dansk koloniarkitektur. I dag fungerer den som senatsbygning. På plassen foran bygningen fant overdragelsen til USA sted 31. mars 1917. Denne dagen, Transfer Day, er nå lokal helligdag. Rett øst for fortet ligger Emancipation Garden (Frihetsparken) med statuen av Christian IX, og bak denne ligger det gamle Grand Hotel fra 1840.

Byrundturen fortsetter til Guvernementshuset, Frederikskirken og en tur opp De 99 (103) trinn til Crown House, der Peter von Scholten bodde mens han var visekommandant i Charlotte Amalie. Etterpå går vi langs hovedgaten, Dronningens Gade, som går parallelt med havnefronten. Mellom havnefronten og Dronningens Gade, som i dag heter Main Street, finner vi de gamle danske vare- og handelshusene, blant annet huset til apoteker A.H. Riise, som nå er innrettet til butikk. De fleste er på bare én etasje og delt opp i store rom med hvelving. 

Etter byvandringen er det litt tid i Charlotte Amalie på egen hånd. Saint Thomas er tollfri sone, og her kan du få blant annet alkohol, sminke, parfyme og smykker til priser som ligger langt under de norske. Men vi har fokus på å utnytte all den tiden vi har til rådighet til å få sett så mye som mulig.

Dag 8
Basseterre, St. Kitts. Mulighet for øyrundtur til gamle sukkerrørsplantasjer, festninger og skjønne badestrender Ankomst kl 08:00, avgang kl 16:00
Gateliv i Basseterre, St. Kitts

Saint Kitts er en av Karibias mindre kjente øyer, og det kan vi bare glede oss over, for dette er en liten uoppdaget perle! Store deler av øya er fullstendig uberørt, og overalt møter vi en hyggelig og tilbakelent stemning. Saint Kitts’ offisielle navn er Saint Christopher – navngitt av Columbus, som kom hit på sin andre reise til den nye verden i 1493 – og sammen med naboøya Saint Nevis har øya utgjort republikken ”Saint Kitts and Nevis” siden 1983, da de brøt med mer enn 200 års engelsk herredømme. 

Saint Kitts og Nevis er den klassiske karibiske historien om europeisk kolonisering, afrikanske slaver og sukkerrørsplantasjer. Sukkeret gikk direkte til London, der det tilfredsstilte engelskmennenes hang til søtsaker. Saint Kitts og Nevis er den eldste engelske kolonien i Karibia – og selv om franskmennene i en lengre årrekke også gjerne ville ha den frodige jorden på øyene, vant engelskmennene det endelig slaget og makten over øyene. 

I Saint Kitts’ hovedby, Basseterre, der vi legger til, fornemmer man tydelig både den franske og den engelske fortiden. Og er du historisk interessert, skal du selvsagt besøke det godt bevarte engelske festningsverket Brimstone Hill Fort, som ligger knapt en halv times kjøring fra Basseterre oppe på vestkysten. Her er det levninger fra ikke færre enn ni festninger, og det taler sitt tydelige språk om de maktkampene som utspilte seg i Karibia, der det var riktig mange penger å hente for de europeiske kolonimaktene – med England, Spania og Frankrike som de viktigste aktørene. Brimstone Hill Fort er den best bevarte og mest imponerende av Saint Kitts’ mange festninger og står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. En tur rundt på øya er i det hele tatt en reise rundt i øyas dramatiske historie. 

Langs kysten med de mange festningene og spredt rundt i landskapet finner man ruiner av nedlagte sukkerrørsplantasjer og herskapsvillaer fra øyas storhetstid som sukkereksportør. De siste sukkerplantasjene stengte i 2005. Man selvsagt også opplagt å besøke en av øyas mange vakre strender og få seg en karibisk dukkert, men bare ut mot Det karibiske hav – Atlanterhavssiden er for voldsom. Nært Basseterre ligger Frigate Bay, der bademulighetene går hånd i hånd med golf, kasinoer og shopping.

Dagens utfluktstilbud er en rundtur i buss på øya. Underveis går vi på oppdagelsestur i historien og opplever verdenskulturarven.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se under priser bakerst i programmet).

Dag 9
Bridgetown på Barbados. Øya der rommen ble oppfunnet. Mulighet for utflukt til den forrevne østkysten av Barbados og besøk på romdestilleri Ankomst kl 10:00, avgang kl 18:00

Vi kommer i dag til Bridgetown på Barbados, som både er berømt for sine billedskjønne hvite sandstrender og for brennevinen rom. Midt på øya skjærer de lange alleene seg inn mellom de vaiende sukkerrørene, og rundt om i landsbyene ses gamle anglikanske landsbykirker og små typiske, fargerike og til tider falleferdige trehus.
Øyas innbyggertall er på cirka 260 000. Dessuten lever Barbados' Green Monkey her – apen som ble brakt til øya fra Vest-Afrika for rundt 300 år siden. Den har blant annet vært med på å redde mange menneskeliv gjennom produksjon av poliovaksine. I dag er det mange tusen aper på øya, men de blir etter hvert betraktet som skadedyr fordi de spiser avlingene. Man skal likevel være heldig for å få øye på en – de gjemmer seg som regel godt.

I motsetning til flertallet av de karibiske øyene var Barbados underlagt samme kolonimakt, nemlig den britiske, under hele kolonitiden – unntatt de aller første årene. Barbados er den av de karibiske øyene som ligger lengst ute mot Atlanterhavet, og det var da også først i 1536 at øya ble oppdaget av et portugisisk skip på vei til Brasil. Da besetningen gikk i land, oppdaget de arten Ficus citrofolia, fikentrær med lange, skjeggaktige luftrøtter som hang ned fra tretoppene. Derav har øya fått sitt navn, Barbados – de skjeggete.

Barbados er ikke en vulkanøy som mange av de øvrige karibiske øyene, men derimot et resultat av jordskorpens bevegelser og hevet havbunn. Undergrunnen er av kalkstein, og derfor fant man også tidlig store ferskvannsreservoarer. Det kom både øyas befolkning, sukkerproduksjonen og naboøyene til gode. Barbados var det første stedet der man begynte å produsere rom. Barbadosrom er i dag et ikon når det gjelder brennevin, og rundt om på øya ligger det romdestillerier der man kan se produksjonen av den gylne drikken, høre om rommens historie og naturligvis smake på varene.

Dagens utfluktstilbud tar oss til den forrevne østkysten av Barbados, hvor vi merker hvordan det mektige Atlanterhavet gjennom millioner av år har slått løs på klippene. Vi skal naturligvis også prøvesmake den lokale rommen når vi legger veien forbi et destilleri.

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i prisen for reisen. Les mer lenger ned i programmet.)

Dag 10
Castries, Saint Lucia. Frivillig spasertur med reiselederen Ankomst kl 08:00, avgang kl 17:00

Vi skal i dag oppleve en av de vakreste og frodigste av de karibiske øyene, nemlig St. Lucia, der vi legger til i hovedbyen Castries. Langs kysten finner man lange, hvite sandstrender, små hemmelige bukter og hyggelige fiskerlandsbyer, og midt inne på øya ligger det uberørt jungel, frodige bananplantasjer og de majestetiske Piton-fjellene, som er blitt øyas kjennemerke. Som på mange av de andre karibiske øyene er det også på St. Lucia

en aktiv vulkan, som ligger på den sørlige delen av øya ved byen Soufrier. Her kan man oppleve boblende, sydende gjørme og en umiskjennelig svovellukt som taler sitt eget tydelige språk om den vulkanske aktiviteten. Der er varme kilder der det er mulig å ta en dukkert, og de mange mineralene i vannet skal ha en gunstig effekt på huden.

Bananeksport er fortsatt den største inntektskilden for St. Lucia, der turismen ennå ikke har overtatt. Først franskmennene – og siden engelskmennene – har vært koloniherrer på øya, som i 1967 fikk sin uavhengighet og i dag, i likhet med de mange andre tidligere engelske koloniene, er medlem av Commonwealth.
Du kan gå på oppdagelse i Castries, som er kjent for sitt sprudlende bymarked, der duftende krydder og fargerik frukt og grønt ligger til utstilling i markedsbodene. En tur gjennom byen bør også gå forbi torget Derek Walcott Square. Det er oppkalt etter øyas berømte forfatter Derek Walcott (f. 1930), som i 1992 fikk Nobelprisen i litteratur. Det var verket ”Omeros”, Walcotts karibiske utgave av Homers ”Iliaden”, som utløste nobelpriskomiteens roser. På torget kneiser et 500 år gammelt ”regntre” (Albizia saman) og symboliserer øyas store frodighet, og ved siden av torget ligger byens katedral, som er Karibias største kirke.

Reiselederen vår går en tur i nærområdet og alle er velkomne til å bli med!

Dag 11
Saint John’s, Antigua. Mulighet for utflukt til Nelson’s Dockyard, utsiktspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach Ankomst kl 08:00, avgang kl 17:00

I dag legger vi til i hovedstaden på Antigua, Saint John’s. Den første europeiske oppdageren av øya, Christoffer Columbus, kom hit på sitt andre karibiske tokt i 1493 og oppkalte øya etter Santa Maria la Antigua, Sevillas skytshelgen. I 1632 kom en gruppe engelskmenn fra naboøya St. Kitts og etablerte bosetninger her. Det ble startskuddet på sukkerproduksjonen, som deretter nærmest eksploderte med over 150 sukkermøller.
Senere ble øya et viktig inngangspunkt til de karibiske koloniene, og den ble ofte kalt "Porten til Karibia". I hovedstaden Saint John’s kan vi oppleve flotte, restaurerte historiske bygninger, ikke minst St. John’s Cathedral med sine høye tårn som dominerer bybildet. Bolighusene er malt i sterke farger, og byen er et glimrende sted å nyte et spennende måltid og gjøre et funn i de rimelige butikkene.

Dagens Albatros-utflukt er en tur til en av de mest populære havnene på Antigua, English Harbour, på sørspissen av øya. På 1600- og 1700-tallet var den base for det engelske sjøforsvaret i Karibia. Lord Horatio Nelson skal etter sigende ha besøkt den flere ganger. Det er et imponerende byggverk, og havnen var perfekt for den britiske flåten. Bukten ligger i le for orkaner, og den eneste inngangen til havnen er en smal åpning mellom to landtanger, som selvfølgelig var godt bevoktet den gang.

Også det historiske verftsområdet fra 1745, Nelson’s Dockyard, som ligger tett på English Harbour, er i dag fint restaurert og et populært utfluktsmål. Området med det gamle skipsverftet og flåtehavnen har helt opp til våre dager bevart sin funksjon – nå som havn og samlingssted for store private lystyachter.

Fra utsiktspunktet Shirley Heights er det fremragende utsikt ut over havneområdet, og her kan du få godt inntrykk av hvorfor English Harbour var en så ettertraktet naturhavn.

Etter et dypdykk i historien, er det tid til en dukkert i bølgen blå. Vi kjører tvers over den frodige øya til Turner’s Beach, som er et prakteksemplar av de fantastiske sandstrendene som Antigua kan by på. Turner’s Beach er bare en av de 365 strendene på øya – en for hver av dagene i året – og her finner vi både en restaurant og andre fasiliteter. Etter et par timers avslapning på stranden kjører vi tilbake til skipet.

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i prisen for reisen. Les mer lenger ned i programmet.)

Dag 12
Tortola på Jomfruøyene. Nyttårsaften Ankomst kl. 06:00, avgang kl. 13:00

Tortola ligger tett på Saint Thomas, Saint Croix og Saint John og er hovedøya på Jomfruøyene. Ifølge den lokale overleveringen kommer navnet av Turtle Dove (turteldue), øya med turtelduene. I 1666 overtok britiske kolonister øygruppa fra de hollandske nybyggerne, og den fikk senere status som britisk koloni. I dag er den stadig underlagt britisk kontroll.

Tortola er et paradis for seilere og har så langt klart å unngå masseturismen. Men hemmeligheten er sluppet ut, og et stigende antall eskapister søker nå tilflukt i øyas vakre natur hvor de nyter freden og roen. Handleglade kan ofte finne mange gode tilbud på parfyme, smykker og porselen. I dag kan du velge å følge med reiselederen på en liten rundtur i hovedbyen Road Town (ev. transport og inngang er ikke inkludert i prisen på reisen) eller utforske øya på egen hånd.

Om kvelden feirer vi nyttårsaften om bord, og selv om du ikke blir blendet at rakettene ved midnatt, kan vi likevel love at det blir en feststemt kveld hvor alle – både gjester og besetning – tar godt imot det nye året.

Dag 13–14
På havet mot New York. Opplevelser ombord

Selve oppholdet om bord er en stor del av reisen, og den perfekte måten å avslutte cruiset på. Her kan du nyte den behagelige, avslappede rytmen og i fred og ro fordøye alle inntrykkene fra reisen.

Du kan slappe av ved bassenget, ta en tur på treningssenteret eller benytte deg av de mange andre aktivitetsmulighetene om bord. Du kan også nyte utsikten, slappe av med en bok i en liggestol på dekk eller delta i noen av de mange underholdningsarrangementene.

Det er også en opplevelse å veksle mellom de mange temarestaurantene på skipet og senere se den internasjonale kabareten og kanskje avslutte kvelden på nattklubben.

Dag 15
Ankomst til New York og hjemreise Ankomst kl. 10:00

Morgenfugler kan følge innseilingen til New York. Vi legger til ved den velkjente kaien på Hudson River. Etter utsjekkingen om bord kjører vi til flyplassen, hvor flyet venter.

Dag 16
Ankomst til Norge

Vi ankommer til Oslo med bagasjen full av ferieminner fra New York og Karibia.

Utfluktspakke

Vi har utarbeidet en utfluktspakke ledet av reiselederen vår, kun for Albatros Travels gjester. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktspakken:

 • St. Kitts og Nevis – halvdagsutflukt med øyrundtur til gamle sukkerrørsplantasjer, festninger og flotte badestrender
 • Barbados – halvdagsutflukt med øyrundtur og besøk på romdestilleri
 • Antigua – heldagsutflukt til Nelson’s Dockyard, utsiktspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach

Pris kr 1 798,– per person

NCL – Premium all inclusive-drikkepakke

 • Drikkevarer (bredt utvalg av brennevin, øl på fat og flaske, vin i glass, cocktailer, jus og brus)*
 • Spesialkaffe fra Lavazza i forbindelse med måltidene (utvalgte typer)
 • Vannflaske daglig (1 per person per dag, levert i lugaren)
 • Wi-Fi om bord (250 minutter per lugar)

*For gjester under 21 år omfatter pakken bare jus, brus og vann.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 38 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for innvendig enkeltlugar

(kat. IF) kr 23 498, –

Tillegg for oppgradering av lugar


Dobbellugar

 • Tillegg for utvendig lugar (OF) kr 2 498, – per person
 • Tillegg for balkonglugar (BA) kr 11 498, – per person

Enkeltlugar

 • Tillegg for utvendig enkeltlugar (OF) kr 27 998, –
 • Tillegg for enkeltlugar med balkong (BA) kr 45 998, –
Prisen inkluderer
 • Skandinavisktalende reiseleder
 • Fly Oslo–New York City t/r med mellomlanding
 • 2 netter på sentralt hotell i New York City i delt dobbeltrom (frokost ikke inkl.)
 • Utflukter i New York og på St. Thomas
 • 12 netters cruise med Norwegian Gem i delt innvendig dobbeltlugar
 • Helpensjon på skipet
 • Premium All Inclusive drikkepakke på cruiseskipet (se beskrivelse)
 • Kaffe, te og isvann om bord (utvalgt Lavazza spesialkaffe til måltidene)
 • Wi-Fi om bord på skipet (250 minutter per lugar)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Måltider i New York og eventuelle måltider i land
 • Tillegg for enkeltlugar og/eller oppgradering av lugar
 • Eventuelle ekstra utflukter 
 • Driks ombord på cruiseskipet
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 15 USD per deltager, gjester med utfluktspakke bør beregne 20 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Avgift for innreise til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Det er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de selvfølgelig har eget bad og toalett, rimelig med skap- og sitteplass samt enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarene utstyrt med kjøleskap og hårføner. Hvis du ønsker å bestille en suite, ber vi deg om å kontakte Albatros Travel.

Lugarkategori IB
Innvendig lugar på dekk 4. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. De er utstyrt med hårføner, aircondition og selvfølgelig dusj og toalett.

Lugarkategori OF
Utvendig lugar på dekk 4. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. De er utstyrt med hårføner, aircondition og selvfølgelig dusj og toalett.

Lugarkategori BA
Utvendig lugar med egen balkong på dekk 8. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. De er utstyrt med hårføner, aircondition og selvfølgelig dusj og toalett.

Utflukter – halvdags og heldags

Det er vanlig å skille mellom halv- og heldagsutflukter. Det betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Dermed vil man som oftest være tilbake så det passer med lunsj eller middag. Utfluktene varer typisk i 2–4 timer. Man må forvente at en heldagsutflukt varer i ca. 5–9 timer. Den strekker seg typisk over et hovedmåltid, som ikke nødvendigvis er inkludert. Dette vil være angitt i utfluktbeskrivelsen.

Tidsangivelser i dagsprogrammene på cruiset

Fra rederienes side tas de forbehold om tidsangivelsene i reiseprogrammet samt de nevnte havnene. Vi opplever generelt svært få endringer i havnene vi besøker, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser hvor vi er underlagt vær og vind. Vi velger likevel å inkludere tidene i programmet, da det gir et godt bilde av hvor mye tid du kan regne med i havn og på land når vi gjør stopp underveis. Det er selvfølgelig en del av opplevelsen ved å dra på cruise!

Oppholdet i New York

Når du skal besøke New York på denne aktive måten, krever det at du er god til beins. Til gjengjeld blir du belønnet med de mest intense sanseopplevelser, som ikke forsvinner før lenge etter at du er kommet hjem. Ta derfor med sko som passer til forholdene, da det ikke er uvanlig at vi går over seks kilometer per dag. Vi unngår imidlertid lange bilkøer og ekstra kjøring forårsaket av enveiskjørte gater.

Merk at utflukten dag 2 i New York gjennomføres med undergrunnsbanen (subway) og at prisen for denne er inkludert i prisen på reisen. Programmet er tilrettelagt slik at vi så vidt det er mulig prøver å gjennomføre de enkelte punktene som beskrevet, men både forslag fra reiselederen og gruppens interesser gjør noen ganger at det kan forekomme avvik.

Frokost på hotellet i New York

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er en såkalt "continental breakfast", noe som typisk innebærer kaffe/te, jus og toastbrød med smør og syltetøy. Det er ikke unormalt at man på hoteller i USA bare har pappservise ved frokosten, da mange velger å ta med seg maten..

Været

Været i New York er som oftest litt varmere enn på samme tidspunkt i Skandinavia, for byen ligger på samme breddegrad som f.eks. Madrid og Napoli. Men blant annet de kjøligere vannstrømmene fra de arktiske havene rundt Grønland som passerer havet utenfor New York, kan føre til at byen oppleves ganske kald i vintermånedene, særlig når vinden blåser mellom de store bygningene. 

Wi-Fi og internett på hotellene i USA

Mange av hotellene har i dag gratis Wi-Fi eller internett via kabel på rommene som en del av tjenestene de tilbyr kundene, på lik linje med TV. Forbindelsen og kvaliteten kan svinge. Noen hoteller tilbyr gratis Wi-Fi på rommene, mens andre tilbyr gratis internett på de fleste fellesområdene (hør derfor med reiselederen om Wi-Fi eller internett, eller spør når du sjekker inn). Noen ganger kan det bedre lønne seg å benytte Wi-Fi i fellesområdene hvor signalet er sterkere, enn å kjempe med et svakt signal på rommet. Det avhenger ofte av hvor rommet er plassert i forhold til nærmeste Wi-Fi-sender.

Enkelte hoteller tar fremdeles et gebyr for bruk av Wi-Fi eller internett via kabel på rommet. Som oftest er imidlertid kvaliteten på disse bedre. En helt annen mulighet er å benytte gratis Wi-Fi hos kjeder som Starbucks eller lignende. De finner du som regel overalt i de større byene.

Wi-Fi på busser i USA og utflukter

Man kan ikke regne med at det er Wi-Fi på turistbussene hverken i USA eller i Karibia, siden det fremdeles er en relativt sjelden service.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Albatros prioriterer våre gjesters trivsel og sikkerhet på reisen høyt og er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i USA. Dette for å sikre at rengjøring av busser og hoteller lever opp til de gjeldende regler og standarder. Bussene vi benytter blir daglig desinfisert av sjåførene og hotellene har laget ekstra strenge regler for rengjøring som løpende blir kontrollert av våre samarbeidspartnere. Innsjekk vil foregå kontaktløst og rommene vil bli ekstra rengjort og desinfisert. Det sikres at ingen andre får adgang til rommet etter rengjøringen før en gjest sjekker inn. Det blir tilgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Før reisen

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.

Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Hånden på hjertet

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line ligger i den billigere enden av cruiserederiene på det skandinaviske markedet. Det er et 3-stjerners rederi, der komfort og service kan sammenlignes med et hotell i samme kategori. Har man tidligere vært på cruise med for eksempel Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme servicenivå og gastronomiske opplevelser hos Norwegian Cruise Line, siden pris og kvalitet hører sammen. Når det er sagt er opplevelsen om bord for de fleste fremdeles på et nivå som ligger et godt stykke over det hverdagen hjemme kan by på.

Karibisk mentalitet

På engelsk bruker de uttrykket "caribbean mentality", som i bunn og grunn dekker de fastboendes avslappede holdning til livet og dagligdagen. Som europeere bør vi derfor være innstilt på at tingene foregår i et annet tempo enn vi er vant til. Dette ser vi for eksempel på restaurantene, hvor vi må smøre oss med en viss porsjon tålmodighet, selv på fire- og femstjerners hoteller. Den til tider langsomme servicen tilskriver vi derfor mer den lokale mentaliteten og kulturen enn at det er uttrykk for at de ikke bryr seg.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

20USCOC23ANO2012