Kinas høydepunkter

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Beijings storslåtte monumenter, Xians historiske arv og moderne Shanghai

Bli med på en rundreise til Kinas aller største attraksjoner! I Beijing ser dere blant annet Den kinesiske muren, Den forbudte byen og en silkefabrikk, og i Xian opplever dere 2000 års kinesisk historie sammen med de flere tusen terrakottastatuene som fulgte Kinas første keiser i graven. Det moderne Kina opplever dere i pulserende Shanghai, der det også er fantastiske shoppingmuligheter. Dere kommer helt innpå kinesisk kultur når dere blant annet ser tai-chi, spiser på lokale restauranter og kjører med nattog til Xian.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Individuel reise

 • Reiseleder Engelsktalende guide

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Yuan

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Beijing og Himmelens tempel (utfluktspakke)
Dag 3 Beijing. Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Kullhøyden, besøk på silkefabrikk og Pekingopera (utfluktspakke)
Dag 4 Beijing. Den kinesiske mur, besøk på cloisonné- og tefabrikk, Trommetårnet og Beijings ”hutonger” (utfluktspakke). Nattog til Xian
Dag 5 Ankomst til Xian. Den store Villgåspagoden, bymuren og den gamle bydel
Dag 6 Xian. Tai-chi, terrakottahæren, terrakottafabrikk og Tangteater
Dag 7 Fly Xian–Shanghai. Jin Mao-bygningen og båttur i havnen (utfluktspakke)
Dag 8 Shanghai. Yuyuan-basaren, Shanghai museum, Nanjing Lu og mulighet for akrobatikk-show med middag
Dag 9 Shanghai. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag (utfluktspakke)
Dag 10 Shanghai–Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
14 989,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Dere flyr fra Oslo mot Kinas hovedstad, Beijing.
Dag 2
Ankomst til Beijing og Himmelens tempel (utfluktspakke)
Himmelens tempel i Beijing

Beijing betyr ”den nordlige hovedstad”, og i mere enn 500 år har byen vært det politiske maktsentrum i det enorme kinesiske riket. Med 24 kilometer bymurer og vollgraver, hadde den kvadratisk anlagte byen allerede på 1400-tallet enorme dimensjoner. Innenfor bymurene lå Den keiserlige by, og inne i den igjen lå kjernen og maktsentret; Den forbudte by. Med unntagelse av bymuren, står alt sammen der den dag i dag.

Ved ankomst til Beijing blir dere møtt i ankomsthallen av en engelsktalende guide, som tar dere med til hotellet. Hvis rommene ikke er klare anda kan bagasjen oppbevares mens dere går på oppdagelse.

Etterpå begynner dere på det spennende utfluktsprogrammet ved å besøke Himmelens tempel. Dette er det best bevarte av alle templene og offerstedene som tidligere lå rundt det gamle Beijing. På en terrasse av hvit marmor hever det sirkelrunde tempelet sitt blå-glaserte keramiske tak mot Beijings himmel. Et unikt eksempel på Kinas tradisjonelle arkitektur. I templet finnes mange av forfedretavlene, røkelseskarene og musikkinstrumentene som ble brukt når keiseren kom for å be om en god høst.

Etter et spennende besøk er det tid til reisens første kinesiske middag på en lokal restaurant.

Dag 3
Beijing. Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Kullhøyden, besøk på silkefabrikk og Pekingopera (utfluktspakke)
Den forbudte by i Beijing

Dagen står i keisernes tegn, og dere begynner midt i Beijing på Den himmelske freds plass, hvor dere opplever hvordan keisermaktens gamle symboler gjenbrukes av den moderne kommunismen. De mange bygningene på og rundt plassen, gamle så vel som nye, utstråler deres eget utvetydige budskap om uinnskrenket makt.

Dere skal også inn og se Kinas kommunistiske landsfader, Mao Zedong. Han ligger balsamert og til skue i en glasskiste i et stort mausoleum midt på plassen. Dere er ikke de eneste besøkende; fra hele Kina strømmer folk til for å få et glimt av ”den store befrier”. Besøket er derfor også avhengig av menneskemengdene. Ved Den himmelske freds plass finner vi også Folkets store hall, kinesernes parlament. Det tok kun kineserne 10 måneder å bygge den enorme bygning, som samlet dekker et areal større enn alle bygningene i Den forbudte by. Den enorme parlamentssalen kan romme 10 000 mennesker – på én gang.

Fra Den himmelske freds plass fortsetter dere nordover til det enorme keiserpalasset Den forbudte by. Der palassets dyprøde murer en gang var byens høyeste, ligger de nå nærmest i skyggen av det voksende antall hoteller og finanssentre. Inne bak de tykke murene omgav Kinas skiftende keisere seg med hele hoffet sitt av evnukker, konkubiner og tjenestepiker. Godt beskyttet av keiserens livgarde hadde det store palasset nærmest karakter av en liten by. Selv om Den forbudte by i dag kun overvåkes av billettkontrollører, er det likevel ikke helt lett å komme innenfor, for det er mange besøkende fra hele Kina og trengselen er stor.

Rett nord for Den forbudte by ligger den menneskeskapte bakketoppen Kullhøyden. Øverst oppe blir vi møtt av en imponerende utsikt over hele Den forbudte by. I løpet av dagen ser dere også en silkefabrikk.

Om kvelden er det mulighet for å se og ikke minst høre Pekingopera. Den må for all del ikke forveksles med alminnelig opera! Pekingopera er nemlig en besynderlig blanding av sang, dans, mimikk, tale og akrobatikk. Egentlig er den gamle kinesiske betegnelsen ”za-ju” – blandet teater –ganske dekkende. I dag kaller man det på kinesisk rett og slett for ”jing-ju” – hovedstadens teater. Med keisernes velvilje utviklet Pekingoperaen seg ved hoffet i det 18. og 19. århundret. Til gjengjeld ble operaen og skuespillerne der utsatt for forfølgelse under kulturrevolusjonen. Først nå er den igjen i ferd med å vinne popularitet. Men de nye stjernene bor fremdeles ydmykt i små leiligheter. For selv om det ligger hard trening bak en karriere som tradisjonell kinesisk skuespiller, er det ikke noe man blir rik av.

Dag 4
Beijing. Den kinesiske mur, besøk på cloisonné- og tefabrikk, Trommetårnet og Beijings ”hutonger” (utfluktspakke). Nattog til Xian
Den kinesiske muren er over 21 000 kilometer lang

Dere forlater Beijing tidlig om morgenen og begir dere nordover. Det er uten tvil en stor drøm som går i oppfyllelse når dere besøker den Den kinesiske mur. Kinas første keiser, Qin Shi Huangdi, forbant og videreutbygde for over 2.000 år siden Den kinesiske mur fra allerede eksisterende mursystemer. Muren har naturligvis endret utseende gjennom tidene. Opprinnelig var den bare en jordvoll, men den ble etterhvert bygget om til en ordentlig befestet mur med skyteskår og vakttårn. Muren skulle tjene som vern mot de ville nomadestammene som huserte nord for Kina, men kom likevel aldri til å spille noen større militær rolle. På andre områder var den imidlertid mere brukbar. Et system av røyksignaler gjorde det mulig å sende beskjeder og advarsler fra vakttårn til vakttårn. Der de viktige karavaneveiene kryssede muren, fungerte den i tillegg som kontrollpost.

Det sies at muren er det eneste byggverk i verden som kan ses fra månen. Mytene er mange, og enten man velger å tro på dem eller ikke, er muren en uforglemmelig opplevelse. Det blir god tid til å gå opp i noen av vakttårnene og oppleve historiens vingesus før dere atter vender tilbake til Beijing.

Underveis går turen også innom en cloisonnéfabrikk og en tefabrikk. Heretter går turen til Trommetårnet, hvor dere har god utsikt over ”hutongenes” tak. Tårnet er fra 1420, og trommeslagene hjalp før i tiden byens borgere med å holde styr på tiden. Her finner man også verdens største tromme med en diameter på 285 centimeter og som veier 625 kilo. Den ble laget til en trommekonkurranse i 1996.

Dere begir dere nedover de små, smale gatene i Beijing for å besøke de berømte ”hutongene”, tradisjonelle boligkvarterer bygget den gang man fremdeles overholdt regelen om ikke å bygge høyere enn keiserpalassets murer. Både her og i parkene kommer man innpå den enkelte kinesers hverdag.

Tidlig på kvelden kjører dere til Beijing jernbanestasjon der neste store opplevelse venter. Dere skal nemlig med nattog mot neste destinasjon: den gamle keiserbyen  Xian. Reisen foregår i førsteklasses sovevogn –”softsleeper” – på norsk ”myk seng”. Vi garanterer en annerledes og spennende opplevelse.

Dag 5
Ankomst til Xian. Den store Villgåspagoden, bymuren og den gamle bydel
Xians gamle bymur

Vi kommer fram til Xian i den sentrale Shaanxi-provinsen. Her har den kinesiske kultur sin opprinnelse. Under Kinas første keiser, Qin Shi Huangdi (221 f.v.t.), var området for første gang midtpunkt i det enorme kinesiske riket. Og under det blomstrende Tang-dynastiet (618–907) ble byen igjen hovedstad og også en av verdens største. Med mere enn 2.000 års historie er byen full av spennende minnesmerker.

Ved ankomst i Xian blir dere møtt i ankomsthallen av vår engelsktalende guide, som tar dere med til hotellet der dere skal overnatte. Her får dere litt frokost før dere kjører til Den store villgåspagoden. Pagoden ble oppført i år 652 og huset opprinnelig en stor samling buddhistiske skrifter. Via bratte trapper går dere opp til toppen av pagoden, der det er fin utsikt over byens sørlige forsteder. I det fjerne kan dere kanskje også skimte Xians gamle bymur, som er Kinas eldste og best bevarte. Etterpå ser dere den med egne øyne når dere besøker den sørlige byporten og går på oppdagelse i den gamle muslimske delen av byen.

Om kvelden fortsetter dere ut i det ville kinesiske restaurantliv. I både Xian og resten av Kina spiser man ikke for å leve. Neida, man lever for at spise! Og nå er tiden inne for å prøve noen av de mange delikate rettene.

Dag 6
Xian. Tai-chi, terrakottahæren, terrakottafabrikk og Tangteater
Terrakottakrigere i Xian

Dere begynner med en svært tidlig utflukt til nærmeste park. Temaet er morgengymnastikk, og det blir rik mulighet for både å iaktta og delta i den fascinerende treningsformen ”tai-chi”.

Etterpå skal dere se den berømte terrakottahæren. I 1974 gjorde en bonde tilfeldig det sensasjonelle funnet da han var i ferd med å grave en dyp brønn under sommertørken. Plutselig begynte mannshøye leiresoldater å dukke opp av jorden. Siden har arkeologene funnet flere tusen figurer – og de graver fremdeles! De mange figurene utgjør en hel hær av fotfolk, bueskyttere, offiserer og generaler. En hær, som ble skapt og gravd ned for å ledsage og beskytte Kinas første keiser, Qin Shi Huangdi, i dødsriket.

Dere skal også besøke en terrakottafabrikk, og om kvelden, etter en herlig hot pot-middag, skal dere delta i en kulturell aftenforestilling i det lokale teateret. Her fører gode musikere og yndefulle dansere arven videre fra tiden under Tang-dynastiet, hvor dansene ble fremført ved hoffet.

Dag 7
Fly Xian–Shanghai. Jin Mao-bygningen og båttur i havnen (utfluktspakke)
Shanghais skyline

Tidlig om morgenen begir dere dere mot lufthavnen i Xian, hvor flyet til Shanghai venter. Shanghai er med sine nesten 20 millioner innbyggere en av Kinas største og tettest befolkede byer. Inntil 1949 ble byen regjert av vesterlendinger og japanere. Deretter overtok kinesiske kommunister makten, og de mange utlendingene ble utvist i likhet med byens rike kinesere.

I dagens Shanghai finnes Kinas største varehus og mest moderne industrier. Dette nye finans- og handelssenteret har på under 20 år vokst seg til en millionby med intensjoner om å nå Hongkongs nivå.

Vel framme i Shanghai blir dere møtt av en engelsktalende guide som tar dere med til hotellet.

Dagens første utflukt går til bydelen Pudong, som for få år siden ble omdannet til en spesiell økonomisk sone, noe de mange skyskraperne vitner om. Dere skal opp på 88. etasje i Jin Mao-bygningen, som var verdens tredje høyeste bygning da den ble oppført. Den storslåtte utsikten fra bygningen viser at ordet metropol er absolutt dekkende for Shanghai.

Dere avslutter den første dagen i Shanghai med en båttur i en av verdens største havner. Byen ligger strategisk godt der elven Yangtze munner ut, og er utgangspunkt for containertrafikk til alle deler av verden.

Dag 8
Shanghai. Yuyuan-basaren, Shanghai museum, Nanjing Lu og mulighet for akrobatikk-show med middag
Gamlebyen i Shanghai

Etter frokost på hotellet besøker dere Yuyuan-basaren. Her er det mulighet for å kjøpe et hav av kinesiske produkter fra kunst og suvenirer til eksotisk tilberedte retter. Bak basaren ligger det gamle kinesiske kvarteret med snevre handels- og boliggater, som i disse år blir fjernet. Det er absolutt siste utkall, hvis man vil se denne biten Shanghai-historie.

Etter lunsj skal dere besøke Shanghais museum, som rommer en av Kinas mest imponerende samlinger av historiske og kulturelle perler. Museet ligger sentralt plassert ved Shanghais største handlegate, Nanjing Lu, som dere også skal innom. Her er det god anledning til å kjøpe noen av de mange spennende tingene Shanghai har å by på.

Dere besøker også en perlefabrikk, og om kvelden er det mulighet for å delta på det absolutt siste punktet i det spennende Shanghaiprogrammet: akrobatikk i verdensklasse. Byens akrobatikktrupp er verdensberømt for akrobatene sine, og kanskje er noen av truppens klassiske numre på kveldens program.

Dag 9
Shanghai. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag (utfluktspakke)
Tid på egen hånd
Denne dagen i Kinas største by er til fri disposisjon. Dra eventuelt til et av de mange kinesiske markedene. Her kan man forsyne seg med tøy, sko og mye annet. Husk at det er på sin plass å prute om prisen, så det gjelder å ha tålmodighet. Kineserne er særlig gode og driftige forretningskvinner og -menn! Om kvelden møtes dere igjen til avskjedsmiddag.
Dag 10
Shanghai–Oslo
Dere forlater storbyen og kjører for siste gang gjennom Shanghais gater og ut modt flyplassen der turen fortsetter hjem mot Norge.

Utfluktspakke Shanghai

 • Lokal engelsktalende guide
 • Jin Mao-bygningen og havnerundfart på dag 7
 • Yuyuan-basaren, Shanghai museum, Nanjing Lu, perlefabrikk og akrobatikk-show på dag 8
 • All transport i forbindelse med utflukter
 • Lunsj dag 7 og 8 
 • Middag dag 7, 8 og avskjedsmiddag dag 9

Prism per person kr 1198,–
Barn under 12 år kr 898,–

Utfluktspakke Beijing

 • Lokal engelsktalende guide
 • Himmelens tempel på dag 2
 • Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Kullhaugen, besøg på silkefabrikk og Pekingopera på dag 3
 • Den kinesiske muren, besøk på cloisonné- og tefabrikk, Trommetårnet og Beijings hutonger på dag 4
 • Lunsj dag 2, 3 og 4
 • Middag dag 2, 3 og 4

Pris per person kr 1198,–
Barn under 12 å
r kr 898,–

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 14 989,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 598,–
Barnepriser
Pris barn under 12 år, inklusiv frokost, i egen seng, deler rom med 2 voksne: kr 13 998,–
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Beijing og Shangha –Oslo med mellomlanding
 • Utflukter i Xian på dag 5 og 6
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • En overnatting på nattog Beijing–Xian i 4 personerskupé på soft sleeper (beste klasse)
 • Innenriksfly Xian–Shanghai
 • All øvrig transport som nevnt i program
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 5 og 6
 • Middag dag 5 og 6
 • Skatter og avgifter

Utflukter samt transfers gjennomføres sammen med andre reisende.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke i Beijing og Shanghai
 • Visum til Kina
 • Personlige fornødenheter samt drikkevarer
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om individuelle reiser

På individuelle reiser tilbyr Albatros en rekke utflukter du kan velge å kjøpe ekstra. De går til spennende severdigheter som vi varmt kan anbefale. Du kan også la være å kjøpe utfluktene – det gir mer tid til egne eventyr og til å nyte reisen i eget tempo. På noen reiser er det utflukter inkludert i prisen. Felles for alle transfers og utflukter er at de blir gjennomført med en engelsktalende lokalguide som er spesialist på reisemålet. Til forskjell fra våre gruppereiser er det ingen Albatros-reiseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguiden er ikke nødvendigvis den samme fra utflukt til utflukt. Transfers og utflukter gjennomføres sammen med andre reisende. Vi har faste avganger og et bestemt antall plasser for å holde prisen nede.

Deltagerantall

Denne reisen gjennomføres uansett antall påmeldte.

Visum

Man må ha turistvisum for å reise til Kina. Det er viktig, at du søker om og betaler for visumet hjemmefra. Når du melder deg på reisen får du tilsendt dokumenter og veiledning til visumsøknaden, som du selv må ta deg av.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Mer om Kina

Her kan du finne ut mer om Kina: www.albatros.no/reisemaal/asia/kina
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from En reise med mange spennende opplevelser Mange spennende opplevelser og fullt program fra morgen til kveld. Veldig koselig gruppe vi reiste sammen med. Har reist med Albatross før og gjør det gjerne igjen. Koselig togtur fra Xian til Shanghai
Date published: 2018-04-20
Rated 4 out of 5 by from En fantastsik opplevelsesrik reise i noen av Kinas høydepunkter Vi fikk sett det storslåtte Kina, og de kjente og viktigste turistattraksjonene. Reisen forandret mitt syn på det moderne Kina.
Date published: 2018-04-27
 • y_2019, m_2, d_14, h_14
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_no_NO, sid_CNIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19CNIRT01ANO2205