Klassiske England – stormakt i tusen år

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Storslått rundreise til Sør-Englands høydepunkter med Stonehenge, Windsor, Barnabys landsbyer og Churchills fødested Blenheim Palace

Bestill 2024 nå

På denne populære Albatrosreisen i Sør-England opplever vi alle de store høydepunktene som mystiske Stonehenge, romernes by Bath og Winston Churchills storslåtte fødested Blenheim Palace. Vi besøker også Shakespeares fødeby Stratford-upon-Avon og de kongeliges Windsor Castle, som Vilhelm Erobreren bygde etter det avgjørende slaget ved Hastings. I Portsmouth, Charles Dickens fødeby og hovedkvarteret til Royal Navy opplever vi Lord Nelsons krigsskip HMS Victory og hører om sjøslagene som forandret verdenshistorien.

Turen går gjennom Sør-Englands idylliske og storslåtte landskap hvor idylliske landsbyer ligger som perler på en snor. Landsbyene kjenner vi igjen fra diverse populære tv-serier. Midt i disse landskapene ligger den tradisjonsrike universitetsbyen Oxford hvor vi følger Inspector Morses fotspor og opplever de miljøene som danner rammen om den engelske krimserien.

Underveis blir det naturligvis også tid til å fordøye alle inntrykkene over en pint eller to og selvfølgelig blir det også tid til å titte på engelsk hagekunst komplett med te og scones!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Britisk pund

Dagsprogram 7 dager
Dag 1
Oslo – London. Inspektør Morse Oxford og Barnabys Thames Valley
Dag 2
Windsor og Windsor Castle
Dag 3
Shakespeares Stratford-upon-Avon og Broadway, Chipping Campden i Cotswolds
Dag 4
Blenheim Palace og Bibury
Dag 5
Romernes herlige by Bath
Dag 6
Stonehenge, Salisbury og Bournemouth
Dag 7
Bournemouth – Portsmouth. Hjemreise fra London

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
16 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
16 998,–
Bergen
Utsolgt
18 498,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – London. Inspektør Morse Oxford og Barnabys Thames Valley
Universitet i Oxford

Vi flyr fra Oslo og ankommer til London om formiddagen.

Etter ankomst til England satte vi kursen mot Oxford. Selv om vi ikke er langt fra London i kilometer, er Oxford en helt annen verden – universitetsverdenen. Det ubestridte sentrum av Oxford er det berømte universitetet, hvis vakre fakultetsbygninger er spredt over hele byen. Vi legger ut på en hyggelig byvandring i selskap med reiselederen, som levende forteller om byen. Oxford University er det eldste universitetet i den engelsktalende delen av verden og ble allerede nevnt i litterære kilder fra 1200-tallet. Noen av bygningene er fra denne tiden, inkludert St. Edmund Hall og Colleges University College, Balliol og Merton. Selve bykjernen minner ved første øyekast om en hvilken som helst annen koselig engelsk provinsby, det var ikke for de mange bokhandlene, forlagene og studentene som avslører byens hovedbeskjeftigelse: kunnskapsindustrien.

I denne kjente universitetsbyen må vi gå i fotsporene til inspektør Morse og oppleve noen av de kjente miljøene fra den engelske krimserien basert på Colin Dexters bøker. Det er også her man finner Morses favorittpuber, The Eagle and Child, som tidligere var et populært møtested for forfattere som J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis og andre medlemmer av den litterære Inkling-gruppen som møttes over en halvliter eller to og diskuterte deres eventyrlige litteratur på 1930- og 40-tallet. Og er du ekte Morse-fan gjenkjenner du kanskje også puben White Horse eller det elegante Hotel Randholph i sentrum hvor Inspector Morse løste The Times kryssord med et glass whisky i den baren som i dag heter Morse Bar.

Dagen fortsetter i hælene på kriminalkommissær Barnaby. Vi passerer mange av de små koselige landsbymiljøene, som har vært rammen om den populære TV-serien, hvis engelske tittel er «Midsomer Murders». Her er små pene hytter av stein omgitt av like velstelte hager som avslører engelskmennenes store kjærlighetsforhold til hagekulturen. Om mulig er det mer idyllisk enn på TV!

Turen bringer oss til Warborough hvor puben Six Bells ligger. I serien er den kjent som The Black Swan i landsbyen Badger’s Drift. Vi går en tur i de vakre kulissene til «Midsomer Murders» i den lille landsbyen før vi setter oss på puben med et glass lokal øl eller kanskje en cider.

Vi kjører gjennom nabobyen Wallingford som ligger ved Themsen og som vi kjenner som byen Causton i tv-serien. Det er også i dette området at Agatha Christie bodde en stor del av livet sitt.

Etter en lang og innholdsrik dag kjører vi sent om ettermiddagen østover og sjekker inn på et fint hotell som ligger øst for Oxford, i området rundt Hemel Hempstead, de to første nettene. Her spiser vi vår første middag sammen.

(Dagens kjøring 180 km, kjøretid ca. 3:30 t.)   

Dag 2
Windsor og Windsor Castle
Soldater utenfor Windsor Castle

Vi kjører til Windsor, hvor det er mulighet for en liten spasertur i den koselige byen. Windsor har mange små butikker, historiske puber og ikke minst det kjente Windsor Castle. På den andre siden av Themsen ligger Eton, som er spesielt kjent for den private gutteskolen Eton College, hvor kronprins William og hans bror Harry er utdannet fra. Gatebildet domineres av gutter i skoleuniformer med Eton-flippers og dressjakker.

Vi går en liten tur i den idylliske byen og i butikkvinduene kan vi se skredderbutikker som leverer de elegante uniformene til elevene på den eksklusive skolen som har hatt elver som Boris Johnson, George Orwell og James Bond forfatter Ian Flemming.

Etterpå besøker vi en av Englands mest populære attraksjoner, Windsor Castle, som ligger vakkert til ovenfor byen. Slottet ble grunnlagt av Vilhelm Erobreren på 1000-tallet og er både det eldste og største slottet i Storbritannia. De eldre delene av slottet etterlater fortsatt inntrykk av middelalderslottet som opprinnelig skulle forsvare det normanniske styret over Sør-England. Over tid har slottet gjennomgått store endringer, og den opprinnelige vollgraven er skrotet.

Windsor fikk sitt nåværende utseende i første halvdel av 1800-tallet og ble restaurert etter en brann i 1992 for over 400 millioner kroner. Windsor var i mange år den nå avdøde Dronning Elizabeth og Prins Philips favoritslott og de befant seg ofte på slottet, som rommer fine porselens- og kunstsamlinger av anerkjente malere som Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo og Holbein. Det imponerende slottet huser også State Apartments, Queen Mary's Dollhouse og St. George Chapel i vakker gotisk stil, hvor flere av Englands monarker er gravlagt.

Det blir også tid til å gå en tur rundt i Windsor og ta seg en lunsj på en av de mange hyggelige stedene i byen.

(Dagens kjøring 100 km, kjøretid ca. 1:45t)

Dag 3
Shakespeares Stratford-upon-Avon og Broadway, Chipping Campden i Cotswolds
Cotswolds vakre landskap

Vi drar fra hotellet og reiser vestover. Dagen starter i den sjarmerende byen Stratford-upon-Avon, som er mest kjent som Shakespeares fødeby. Den ligger idyllisk til ved Avon-elva, og vi skal se Shakespeares fødehjem og fordype oss i hans liv og levnet. Den berømte dramatikeren ble født i 1564 i et nydelig bindingsverkshus som sønn av en rådsmann og hanskemaker. I 1584 begynte han sin karriere på teatrene i London, der han var aktiv til omkring 1613. Heretter dro han tilbake til Stratford-upon-Avon og døde tre år senere. Shakespeare fikk tre barn med Anne Hathaway, men tredje generasjon fikk ikke barn, og derfor antas det at Shakespeare ikke har noen nålevende etterkommere.

Nå skal vi opplve Sør-England når det er best: Vi skal nemlig oppleve enestående landskap og typisk engelsk landsbyidyll. Turen går gjennom Cotswolds med de mange åsene – utnevnt av den britiske regjeringen til ”Area of Outstanding Beauty”. Cotswolds har et areal på omtrent 2000 km2 som preges av bøkeskog og grønne enger. Grunnen er kalkstein som i tidenes morgen ble dannet langt under havets overflate. Kalkstein er et forholdsvist porøst materiale som tiden har formet til et kupert, grønt landskap. Her gresser saueflokker på åkrene mellom små landsbyer med kirker og svingete veier.

I dag skal vi besøke den vakre byen Chipping Campden, der mange av byens hus er bygd av den fine nesten solgule lokal kalkstein, såkalt Cotswold-stein. Her går vi på byvandring og ser på ullkirken, som ble oppført for overskuddet fra den lukrative ullhandelen, og vi ser de gamle fattighusene som i dag er gjort om til hyggelige privatboliger. Heretter fortsetter vi til den lille landsbyen Broadway, der man kan være så heldige å møte kjendiser fra London som tar seg et par fridager på byens stolthet, Lyon Arms Hotel. Det blir også tid til å titte i små, trivelige butikker på High Street, og vi har satt av tid til lunsj på egen hånd. Noen kan kanskje gjenkjenne landskapet og stemningen fra vinterscenene i Bridget Jones' dagbok, som ble tatt opp i en av landsbyene like ved.

England er velkjent for sine fantastiske besøkshager og det er over 3800 hager som mottar besøkende. Vi inviterer til en slik hage, for eksempel Bourton House ved Chipping Campden. Selve eiendommens historie går tilbake til slutten av 1500-tallet men hagen er forholdsvis ny. Huset har hatt mange eiere, blant annet en advokat i 1589, et barnebarn av en av Oliver Cromwells generaler. Etter en auksjon i 1953 gikk eierskapet gjennom mange hender før det i 1983 overgikk til Paice familien som siden 1987 har klart å forandre hagen fra buskas til en virkelig prakfull hage. Hagen ble i 2010 overtatt av Quintur-familien som driver stedet den dag i dag.

Det er ikke rart at hagen har vunnet mange priser, blant annet «Garden of the year». Den er også på listen over viktige severdigheter i området.  De tradisjonelle engelske hagene er alltid en opplevelse. Her kan vi nyte de forskjellige trær og busker, vakre sandsteinsstier og flotte gamler murer i fred og ro. Alt dette kombinerer vi med en annen typisk engelsk opplevelse, den tradisjonelle cream tea. Cream tea består av te og engelske scones med syltetøy og "clotted cream" som man lager av fløte. (Dersom denne hagen for anledningen skulle være stengt, drar vi til en annen spennende hage) Senere kjører vi til sentrum i Gloucester og til byen Cheltenham, der vi skal tilbringe en natt på et sentralt beliggende hotell. Vi spiser middag på hotellet.

(I dag kjører vi 200 km, ca. 3 t.)

Dag 4
Blenheim Palace og Bibury

Dagens første stopp er det imponerende Blenheim Palace, som ble bygd i engelsk barokkstil i 1705-1724 som en gave fra det engelske parlamentet til John Churchill, den 1. hertugen av Marlborough. Ni generasjoner senere ble en annen Churchill – med fornavnet Winston – født i et av palassets soverom som barnebarn av den 7. hertugen av Marlborough. Den kommende statsministeren bodde ikke selv i palasset, siden arvefølgen fulgte hans onkel, og den dag i dag er stedet fremdeles bebodd av Marlborough-familien og den 12. hertugen i rekken. Som det er tilfellet med mange av fortidens slott og herregårder er inntekten fra jordbruket ikke nok, og man blir nødt til å åpne dørene for besøkende, selge suvenirer og leie ut til filmopptak. Både Harry Potter og flere av Indiana Jones-filmene er tatt opp her. I 1987 ble palasset tatt med på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Det imponerende palasset har i tillegg til palasset som i seg selv er veldig spennende også en utstilling som handler om Sir Winston Churchill. Det er også gode muligheter for å få seg en kopp te eller en lett snack på stedet.

Nå kjører vi mot sørvest og kommer til den sørlige delen av vakre Cotswolds. Her stopper vi i den maleriske Bibury som oser av engelsk sjarm og idyll.

Først møter vi de berømte Arlington Row-husene som står som ikoniske symboler på Biburys skjønnhet. Disse gamle bygningene med stråtak og fargerike blomsterkasser skaper et malerisk bilde som har tiltrukket kunstnere og besøkende i årevis.

Byen har også hatt en viktig historisk rolle som sentrum for den viktige ullhandelen i middelalderen takket være produksjonen av kvalitets-ull som ble handlet og eksportert til andre regioner. Vi kan også ta turen innom den gamle sognekirken St. Mary’s Church som ligger så vakkert i byen. Kirken har en rik historie og imponerende arkitektur og ikke minst en veldig vakker glassmosaikk av Karl Parson. Den er så vakker at den var motivet for Englands julemerke i 1992.

På vårt stopp kan vi ikke unngå å bli sjarmert av elven Coln som renner gjennom byen. Det rolige vannet speiler bygningene langs sidene og skaper en idyllisk atmosfære. Det er ikke rart at byen ble kaldt Englands vakreste by av blant annet William Morris, grunnleggeren av den engelske Arts- and Crafts Movement som på slutten av 1800-tallet hyllet det gamle kunsthåndverket som en protest mot masseproduksjon og industrialisering.

Bibury er en by som ligner et postkort og vårt korte stopp her kan gi oss et glimt av den Engelske landsbyidyllen som mange drømmer om å oppleve. Så vi nyter denne vakre perlen i Cotswolds før vi fortsetter reisen vår gjennom det vakre engelske landskapet.

Om ettermiddagen ankommer vi til Bristol hvor vi blir innkvartert de neste to nettene på et sentralt beliggende hotell. I dag spiser vi middag på hotellet.

Etter middagen er det gode muligheter for å ta en nærmere titt på Bristol, denne fantastiske livlige byen. Ta en tur på en av de lokale pubene. Prøv eventuelt The Old Duke på King Street hvor det ofte er live musikk. Eller kanskje puben The Old Fishmarket. Mulighetene er mange i Bristol.

(Dagens kjøring 185 km, kjøretid ca. 3 t.)

Dag 5
Romernes herlige by Bath
De romerske badene i Bath

Fra morgenstunden går turen sørover til Bath i det engelske grevskapet Somerset. Byen, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, ble grunnlagt av romerne, som bygde bad ved områdets varme kilde. Byen regnes av mange som en av Englands vakreste og nærmest forførende byer. Har vandrer man blant vakre, georgianske bygninger, og byen har en eim av historie og arkitektur, og ikke minst en helt fantastisk stemning.

Englands første kongekroning fant sted i Bath i år 973. Mange forfattere og store kulturpersonligheter er også blitt inspirerte av den vakre byen, og en av dem er forfatteren Jane Austen (1775–1817), som bodde i Bath på begynnelsen av 1800-tallet, og som har skrevet flere romaner med handling i Bath. På 1700-tallet gjenoppdaget britene Bath, som ble en populær kurby for kongelige og adelige, og nå er det vår tur til å oppleve byen.

Reiselederen tar oss med på en spasertur gjennom byens svingete gater med fine georgianske hus, og vi avslutter ved de romerske badene. Heretter er det tid på egen hånd, og de som ønsker det kan besøke badene.

Den berømte kilden, som sprøyter ut 1 170 000 liter 46 grader varmt vann i døgnet, ble sett på som hellig og tilegnet gudinnen Sulis Minerva. Et fantastisk tempel ble reist til hennes ære, og i tilknytning til det ble det bygd en veritabel svømmehall med et basseng med en dybde på hele 1,6 meter. Bassenget var en attraksjon i hele det nordlige Romerriket. (Entré ikke inkl. 28£ - august 2023). Siden vi kommer til Bath i helgen anbefaler vi at man for sikkerhets skyld bestiller billett til Romans Baths på nettet et par dager før. Hør med reiselederen.

Det er også mulig å ta en liten båttur på Avon-elva som renner gjennom byen. Båtturen tar en time og koster ca. £12 (august 2023).

Vi kjører tilbake til hotellet vårt i Bristol om ettermiddagen og middagen i dag er på egen hånd.

(Dagens kjøring 90 km, ca 2t 15 min.)

Dag 6
Stonehenge, Salisbury og Bournemouth
Det imponerende byggverket Stonehenge

Etter frokost kjører vi til det forhistoriske Stonehenge-monumentet på Salisbury Plains, som også er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Steinringen, som er satt sammen av store, opprettstående steiner og dekker et område på 110 meter i diameter, var trolig et rituelt anlegg der religiøse seremonier ble utført. Steinenes geografiske orientering i forhold til soloppgang ved midtsommer og midtvinter tyder på at solen ble tilbedt her. Det imponerende anlegget kan dateres helt tilbake til 3000 år før vår tidsregning.

Reiselederen viser oss den ytre sirkelen der det ligger store steiner på tvers, og forteller blant annet historien om de såkalte "bluestones" i innersirkelen som ble transportert flere hundre kilometer fra Wales. Stonehenge er ikke bare et bygningsmessig storverk, men er også omgjerdet av mystikk – området er rikt på andre rituelle anlegg fra den siste delen av steinalderen samt store gravhauger fra begynnelsen av bronsealderen.

Etter dette historiske tilbakeblikket vender vi tilbake til nåtiden der vi på egen hånd spiser lunsj i katedralbyen Salisbury. Etter lunsj besøker vi den kjente og veldig imponerende katedralen Salisbury Cathedral, som mange kjenner igjen Ken Follett-romanen Stormenes tid og tv-serien med samme navn. I kirken kan vi se et eksemplar av den berømte Magna Carta. De engelske kongene hadde fått mye makt i løpet av 1000-tallet, og de ville bestemme over kirken. Det betød en rekke kriger og ikke minst stigende skatter og avgifter, noe som førte til et opprør mot den tyranniske kongen. Man ville at kongen skulle være underkastet loven, og det endte med at kongen skrev under på Magna Carta i 1215, noe som skulle bli begynnelsen på det engelske parlamentariske systemet. Kirken har også en moderne og veldig vakker døpefont som man ikke kan unngå å bli imponert over.

Heretter setter vi kurs mot Bournemouth, som er kjent for å ha Englands beste klima og noen fantastiske strender. Bournemouth rister også med gode shoppingmuligheter enten man liker engelske high street-kjeder eller mer eksklusive butikker. Hvert år tiltrekker Bournemouth mer enn 5,5 millioner gjester, og med svaiende palmetrær langs kystveiene og de mange restaurantene og barene er det også feriestemning i byen. Middagen er på egen hånd i Bournemouth.

(I dag kjører vi 135 km, ca 2:30 t.)

Dag 7
Bournemouth – Portsmouth. Hjemreise fra London

Vi spiser frokost på hotellet og etterpå går turen til Charles Dickens’ sjarmerende fødeby, Portsmouth, der den kongelige engelske marinen, Royal Navy, har sitt hovedkvarter. Her finner vi også verdens eldste tørrdokk.

Den engelske flåten har en lang historie: Flåter og krigsskip eksisterte helt tilbake til 900-tallet, men den selvstendige, profesjonelle Royal Navy ble dannet på 1500-tallet under Henrik VIII. Fra sist på 1600-tallet og helt fram til slutten av Andre verdenskrig var den engelske flåten verdens sterkeste.

Målet er ”Historic Dockyard” i byens hjerte, der vi skal høre om fortidens store sjøslag og se ett av de historiske skipene, nemlig HMS Victory, som deltok i slaget ved Trafalgar i 1805 med den berømte Lord Nelson.

Etter en historisk dag har vi god tid til lunsj på egen hånd og kanskje et par siste innkjøp før vi kjører til flyplassen.

(I dag kjører vi 204 km, ca 2:40 t.)

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 18 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
4 100,–
Prisen inkluderer

• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Oslo–London t/r 
• Utflukter og transport ifølge program
• Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
• Frokost hver dag og 5 middager
• Afternoon tea på dag 3
• Aktiviteter og inngangsbilletter (verdi kr 1540,–)
• Skatter og avgifter

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Personlige fornødenheter
 • Drikkevarer
 • Entré til de romerske badene i Bath
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Driks til f.eks. sjåfører (beregn ca. 5£ per person)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Om enkeltrommene
Vi har et begrenset antall enkeltrom. Det er hotellene som bestemmer antallet enkeltrom vi får til rådighet. Enkeltrommene er ofte typiske enkeltrom og kan derfor være mindre enn dobbeltrommene.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Fly

Denne avgangen legges ut for salg med forbehold om kjøp av flybilletter. Siden vi ikke kjenner den fremtidige situasjonen i flymarkedet, har vi tatt utgangspunkt i et relativt uendret flymarked. Skulle det skje drastiske endringer i flytider og/eller flyselskap, vil dette bli varslet. Skulle det skje store endringer, har kunder som allerede har booket selvfølgelig rett til gratis avbestilling. Skulle det usedvanlige skje, at vi ikke kan få en spesifikk flyging, vil vi selvfølgelig tilby ombooking til en nærliggende dato.

Hoteller

Vi har forsøkt å planlegge reisen slik at vi slipper å skifte hotell hver dag. For god ordens skyld skal det nevnes at dette naturligvis betyr at man kjører den samme veien et par ganger, men det blir oppveid tidsmessig når man tenker på at vi slipper å skifte hotell, sjekke ut og pakke bagasjen to ekstra ganger. Hotellene er av god mellomklasse og serverer glimrende frokost og middag.

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Driks

Det er vanlig praksis at man gir driks til bussjåførene på reisen. Vi anbefaler ca. £5–7 per person for hele uken. Eller ser det vanlig å gi driks når man kjøper drikkevarer i England ved å runde opp beløpet man betaler i baren.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 26 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Elektrisitet

Norske støpsler kan vanligvis brukes i Storbritannia ved hjelp av et adapter som kan kjøpes både her hjemme og i Storbritannia. På visse hoteller kan man ofte bruke stikkontakten som er beregnet til barbermaskiner på badet. Vi anbefaler at man tar med seg et adapter på reisen.

Hagebesøk

Vi besøker den flotte engelske hagen Hidcote Manor Garden – se nærmere på www.nationaltrust.org.uk/hidcote

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En flott reise med godt innhold. Hyggelige medreisende og topp reiseleder! Reisen oppfylte de fleste forventningene. Vi fikk god informasjon om stedene vi besøkte. Reiseleder var veldig informativ og hyggelig. Godt aldersspenn på medreisende, fra ca 40 til 80. Forslag til endring vil være å få mer tid i Oxford som er ett av reisens høydepunkter. Byen besøkes på dag 1, og man er litt sliten etter å ha stått opp tidlig for å møte opp på Gardermoen kl 6 om morgenen. Vi brukte alt for mye tid i Portsmouth den siste dagen der det ble mye kjedelig venting. Det hadde vært mye bedre å ha bodd noen døgn i Oxford fordi mange av severdighetene vi besøkte ligger i nærheten. Det ble mye kjøring med buss, ca. 2-3 timer hver dag. Bristol og Cheltenham var ikke spesielt hyggelig byer å overnatte, men jeg antar dette er for å redusere prisen for reisen. Jeg ville heller ha betalt litt mer for å bo i Oxford og Bath som er mye hyggeligere byer, og dermed også slippe så mye bussing.
Date published: 2023-10-16
Rated 4 out of 5 by from Det var en veldig interessant reise Reisen var interessant og forhåndsomtalen var god. Reiselederen var hyggelig og kunnskapsrik. Bussjåføren var veldig flink og hyggelig. Middagsbuffeten kunne derimot ikke vært enklere, men det var vel grunnen til den lave prisen.
Date published: 2023-10-07
Rated 4 out of 5 by from En tur med mange fine opplevelser Reiseleder og sjåfør gjorde turen til en flott opplevelse på tross av mye busskjøringen. Vi fikk vært innom mange steder og fikk god tid til å se oss rundt.Hotellene var gode, middagene var enkle men greie nok.
Date published: 2023-09-27
Rated 5 out of 5 by from Opplevelsesrik tur med mye innhold. Reisen var spennende og reiseleder var meget dyktig og gjorde turen ekstra interessant. En liten ting å endre på er kanskje å ta flere måltider inn i prisen, i alle fall middag siste dagen. Litt lang venting hjemreisedagen. Sjåføren var super. Fantastisk service.
Date published: 2023-09-24
Rated 3 out of 5 by from Sånn der omkring Svarte omtrent til forventningene bortsett fra siste dag, se under
Date published: 2023-09-21
Rated 3 out of 5 by from En herlig reise Veldig fin tur, kan anbefales. Veldig flink, hyggelig og kunnskapsfull guide
Date published: 2023-09-21
Rated 5 out of 5 by from Fine tur. Reiseleder flink, hjelpsom og opplysende.
Date published: 2023-09-21
Rated 5 out of 5 by from Spennende reise inn i historiske skatter Dette var en opplevelsesreise med historisk sus. Vi fikk veldig god innføring i historien for hvert sted vi besøkte av reiselederen vår. Vi besøkte mange flotte steder; slott, små sjarmerende landsbyer, skip og universitet. En fin kombinasjon av guidet del og utforskning på egen hånd. En fantastisk reiseleder som på en fin måte var tilstede for å vise oss mulige attraksjoner for egenutforskning og som tok oss med på puber om kvelden slik at vi fikk oppleve det engelske pub-livet.
Date published: 2023-09-20
 • y_2024, m_2, d_20, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_14, tr_356
 • loc_no_NO, sid_GBRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser