Kroatia for livsnytere

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Herlige kulturopplevelser og avkobling på 5-stjerners hotell ved Adriaterhavet

5-stjerners hotell

Med base på 5-stjerners Hotel Croatia skal vi oppdage Kroatias berømte dalmatiske kyststrekning. Her får vi utsøkt luksus i den lille sjarmerende kystbyen Cavtat som frister med små hyggelige familierestauranter og en avslappet atmosfære.

Opplev Adriaterhavets dronning, Dubrovnik som i tillegg til en fantastisk beliggenhet kan lokke med vakre palass og en fascinerende historie. Bli imponert over storslåtte bygninger og fantastisk Middelhavsstemning når vi besøker øyene Ston og Korcula. Hør om romersk historie og smak lekre lokale spesialiteter i Konavle, en by ikke langt fra Cavtat.

For deg som vil oppleve mer har vi satt opp utflukter til Kroatias naboland Bosnia-Hercegovina og Montenegro. Her skal vi blant annet se den berømte broen i Mostar og besøke havnebyen Kotor.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Kroatisk kuna

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Fly Oslo–Dubrovnik. Omvisning på Hotel Croatia Cavtat og i Cavtat
Dag 2
Båttur til Dubrovnik. Omvisning og tid på egen hånd.
Dag 3
Cavtat–Ston–Korčula–Cavtat. Øyliv på Korčula og besøk ved Europas lengste mursystem
Dag 4
Cavtat–Konavle–Cavtat. Historiske minnesmerker og besøk ved en gammel vannmølle med smaksprøver på lokal vin og andre spesialiteter
Dag 5
Cavtat–Neretva–Mostar–Cavtat. Tid på egen hånd eller ekstrautflukt med båttur i Neretva-deltaet og byvandring i Mostar inkl. lett lunsj
Dag 6
Cavtat–Perast–Kotor–Cavtat. Tid på egen hånd eller ekstrautflukt til Montenegro med besøk i Perast og Kotor inkl. lokal lunsj
Dag 7
Cavtat. Tid på egen hånd i Cavtat eller Dubrovnik og avskjedsmiddag
Dag 8
Dubrovnik – Oslo. Hemresa

Hoteller

Hotel Croatia Cavtat

 • 487 rom
 • 4 restauranter
 • 1 utendørsbasseng og 1 oppvarmet innendørsbasseng
 • Spa og fitness
 • WiFi på rommet
 • 500 m til sentrum av Cavtat og 2,2 km til Dubrovnik

Sør for Dubrovnik ligger den lille byen Cavtat og på klippene ved den vakre buksen ligger Hotel Croatia Cavtat med en helt fantastisk utsikt fra mer eller mindre hele hotellet. Fra hotellet til gamlebyen i Cavtat er det ca 500 meter og Dubrovnik ligger en halv time unna med båttaxi eller 40 minutter i lokalbuss fra Cavtat. Flyplassen er kun 10 minutter fra hotellet.

Hotellets dobbeltrom har enten utsikt over byen og området eller fantastisk panoramautsikt over Adriaterhavet. Alle rommene har kaffe, te og vannkoker, TV med internasjonale kanaler, aircondition, safe, gratis WiFi, minibar og et flott baderom med badekåpe og tøfler, badekar og hårføner. Dessuten har hotellet roomservice døgnet rundt og tilbyr håndklær til bassenget og stranden.

Hotellet har et uoppvarmet utendørs saltvannsbasseng i skyggen av de store pinjetrærne. Saltvannsbassenget utendørs er oppvarmet og i bassengområdet er det garderobe og dusjer. Det er treningsrom og spaområde med dampbad og bastu som er gratis å bruke for alle hotellet gjester. I tillegg kan man kjøpe massasje, manikyr, pedikyr eller frisørtimer.

Solterrassen ligger ved klippekanten og det går en trapp ned til vannet hvis du vil ta deg en dukkert i havet. Hotellet har også et soldekk ved havet med fantastisk utsikt over den vakre bukten. Det er gratis å bruke solsenger og parasoller.

Hotellet byr på gratis transport i golfbiler fra hotellet til soldekket, bukten og byen. Man kan også gå selv via en sti og trapper.

Den fantastisk gode maten serveres som en stor buffé i restauranten både morgen og kveld. Hotellet har også et steakhouse og en seafood restaurant, som ikke er inkludert i prisen.

Hotellet har en pianobar med livemusikk et par kvelder i uken der man kan ta et glass vin eller en drink før eller etter middagen. Strandbaren og restauranten Spinaler ligger nede ved vannkanten og har utsikt over bukten og byen. Sicorro bar har en fin utsikt over Adriaterhavet og serverer kaffe om dagen og drinker om kvelden, hvilket man kan nyte mens man ser på den vakre solnedgangen.

I hotellets lobby er det vekslingsautomat, bilutleie og suvenirbutikk.

Bilder

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
11 998,–
Oslo
13 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Dubrovnik. Omvisning på Hotel Croatia Cavtat og i Cavtat
Cavtat

Når vi er kommet til Kroatia, kjører vi den korte veien til Cavtat ved Adriaterhavet. Hotellet vårt ligger ut mot havet litt sør for Dubrovnik på en liten, men vakker og hyggelig halvøy. Cavtat var en del av republikken Ragusa. I dag er det en sjarmerende kystby som ligger fint til i en liten bukt rundt halvannen mil fra Dubrovnik. Det er mulig å kjøre til Dubrovnik fra hotellet eller ta båt over bukta. Cavtat har flere severdigheter, men først og fremst en sjarmerende lokal atmosfære, som gjør det til et perfekt sted å nyte en kaffe eller et glass vin.

Vi går en tur rundt på hotellet for å gjøre oss kjent med fasilitetene. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 2
Båttur til Dubrovnik. Omvisning og tid på egen hånd.
Dubrovnik

Etter frokosten forlater vi hotellet vårt og tar båt til Dubrovnik. Dubrovniks skjønnhet og eleganse er intet mindre enn legendarisk. Synet av Stradun, den marmorbelagte hovedgaten, og de mange barokkpalassene og bymuren fortsetter med å imponere enhver gjest som kommer til Adriaterhavets vakreste by. Dubrovniks historie går tilbake til 600-tallet, da de første husene ble oppført, mens den første bymuren ble bygd på 800-tallet. Mot slutten av 1100-tallet hadde Dubrovnik etablert seg som en viktig handelsby som fungerte som bindeledd mellom Balkan og Middelhavet. I 1205 kom Dubrovnik under venetiansk kontroll, men byen brøt seg løs fra venetianerne i 1358 og opprettet republikken Ragusa. På 1400-tallet strakte Ragusa seg langs havet fra Ston til Cavtat.

Dubrovnik hadde sin egen handelsflåte med forbindelser til Egypt, Midtøsten, Sicilia, Frankrike, Spania og Istanbul. I 1808 fikk republikken dødsstøtet da Napoleons hær marsjerte inn i byen. Fra 1815 til 1918 var Dubrovnik en del av det østerriksk-ungarske riket for deretter å bli en del av det kongeriket som skulle bli til Jugoslavia. Dubrovnik føles på mange måter fremdeles som en selvstendig republikk, løsrevet fra resten av Kroatia både fysisk og historisk.

Inngangen til byen går gjennom Pile-byporten fra 1537. I middelalderen ble byen lukket hver kveld, og nøklene ble gitt til byens hersker. Innenfor muren finner vi Stradun, byens gamle handelsgate, som strekker seg hele veien ned til den gamle markedsplassen Luza. Overalt i byen er det gamle kirker og palasser, og vi stifter naturligvis bekjentskap med det hele på byvandringen.

I Dubrovnik kan det anbefales å gå en tur på bymurene eller ta kabelbanen opp på toppen av klippen bak byen. Utsikten derfra er fantastisk. Dessuten er det flere museer der, og reiselederen hjelper selvfølgelig til med tips og informasjon.

Om kvelden møtes vi på hotellet i Cavtat og spiser en felles middag.

Dag 3
Cavtat–Ston–Korčula–Cavtat. Øyliv på Korčula og besøk ved Europas lengste mursystem
Stemningsfulle Korcula

Etter frokost kjører vi nordover mot den herlige øya Korcula som ligger utenfor Kroatias kyst. Vi tar ferjen fra Oberic på halvøya Peljesac over til Korcula.

Korčula er den sjette største øya i Adriaterhavet og har en lang historie bak seg. Store deler av øya består av tett skog og det er nok derfor øya under antikken ble kalt for den sorte øya. I dag går livet sin stille gang i rolig tempo i øyas mange små landsbyer med hovedbyen Korčula som den mest interessante.

Vi går på oppdagelse i hovedbyen og hører litt om livet på Korcula før vi spiser lunsj. Etter lunsjen er det litt tid til egne eventyr før vi fortsetter til den lille hyggelige byen Ston på halvøya Peljesac. Kroatias neststørste halvøy har hatt en veldig viktig strategisk betydning gjennom tidene. Allerede på 1300 – og 1400-tallet startet man konstruksjonen av en forsvarsmur som, da den sto ferdig, var over syv kilometer lang.     

Forsvarsverket ved Ston blir derfor også kalt Europas kinesiske mur og er et imponerende syn. Vi spaserer rundt i byen og nyter stemningen blant små hyggelige kaféer og butikker før vi drar tilbake til Cavtat sen ettermiddag og avslutter dagen med en felles middag.

Dag 4
Cavtat–Konavle–Cavtat. Historiske minnesmerker og besøk ved en gammel vannmølle med smaksprøver på lokal vin og andre spesialiteter

I dag skal vi har en koselig dag på landet litt sør for Cavtat. Vi kjører mot Montenegro, men holder oss til landeveien i Kroatia og besøker flere små byer på den relativt korte turen. Vi nyter utsikten før vi kjører litt inn i landet til Konavle, som er et naturområde med morsomme historier og historiske minner. Her ligger festningen Sokol, som er bygget på romerske ruiner og oppført sist på 1300-tallet. Her ligger det et fransiskanerkloster opprinnelig oppført på 1400-tallet som hadde sin storhetstid under Dubrovniks innflytelse i regionen. På en åker ligger Napoleons vei – restene av en vei en av Napoleons generaler lot oppføre under felttogene på begynnelsen av 1800-tallet. I området ligger også restene av en romersk viadukt, illyriske minnesmerker og en rekke andre steder som viser områdets betydning gjennom tidene.

Vi besøker vannmøllene ved Ljuta-elva, som har hatt stor betydning siden de ble brukt til  å male mel, presse olje og som stampemøller. Vi skal se møllene i funksjon på et slags friluftsmuseum der de ansatte har historiske klær på seg. Vi får se hvordan de lokale produktene ble laget den gangen og kanskje til og med smake på noen av dem!

Utpå ettermiddagen drar vi tilbake til Cavtat. Middag er på egen hånd.

Dag 5
Cavtat–Neretva–Mostar–Cavtat. Tid på egen hånd eller ekstrautflukt med båttur i Neretva-deltaet og byvandring i Mostar inkl. lett lunsj

I dag er det avsatt tid på egen hånd med mindre man heller vil med på en utflukt til nabolandet Bosnia-Hercegovina og byen Mostar. På vei til Mostar og Bosnia-Hercegovina tar vi et stopp ved Neretva-deltaet der Neretva-elva renner ut i Adriaterhavet. Det er et veldig fruktbart og dyrket område hvor trekkfuglene samles om våren og høsten, og hvor mange fiskearter yngler. Vi drar ut i mindre båter i deltaet, får en lett lokal lunsj med musikk og nyter formiddagen i dette naturskjønne området. Deretter går turen videre til Mostar.

I Mostar skal vi på byvandring hvor vi blant annet ser denne unike middelalderbys inntakte sentrum.  Vi skal naturligvis også se broen Stari-Most. Den gamle broen er selve symbolet på Mostar og er et prakteksempel på osmansk arkitektur. Arkitekten Sinan er mannen bak. Han har også tegnet noen av de viktigste moskéene i Istanbul. Den nåværende broen er en rekonstruksjon av den opprinnelige broen som ble ødelagt under Balkankrigen i 1990-årene og det samme gjelder det UNESCO-fredede historiske kvartalet i området rundt broen som nå fremstår som en sjarmerende bydel med mange kaféer og restauranter.

Det er lagt inn tid på egen hånd og vi anbefaler at man får smakt på noen av de lekre lokale kakene som serveres på byens hyggelige kaféer.

Vi drar tilbake til Cavtat sist på ettermiddagen og har resten av kvelden på egen hånd.

Dag 6
Cavtat–Perast–Kotor–Cavtat. Tid på egen hånd eller ekstrautflukt til Montenegro med besøk i Perast og Kotor inkl. lokal lunsj
Kotor

I dag er det satt av tid til egne opplevelser, hvis man ikke heller vil med på en utflukt til Montenegro langs den skjønne Kotorfjorden og de mange vakre byene på veien.

På veien stopper vi for å nyte utsikten fra Perast, der man kan se øyene St. Georg, der det ligger et benediktinerkloster oppført på et naturlig rev i bukta, og den kunstige øya Madonna på klippen, der det ligger en vakker kirke. Øya ble påbegynt på 1400-tallet, og hvert år den 22. juli ror lokalbefolkningen ut med steiner for å vedlikeholde og symbolsk utvide den. Kirken ble bygd i 1630. Perast er en liten landsby i seg selv, men den har ikke mindre enn 16 kirker, og i sin storhetstid hadde den 17 herskapsboliger – et vitne om stor velstand.

Kotor ligger vakkert til i Kotor-bukta, omgitt av kalksteinsfjell. Kotors gamle bydel, byens forsvarsverker og den indre delen av Kotor-bukta ble i 1979 opptatt på UNESCOs verdensarvliste, og når man står midt i byen, er det lett å se hvorfor. Den gamle bydelen stammer fra 1400–1500-tallet og er et unikt eksempel på middelalderlig byplanlegging. De brosteins- og marmorbelagte gatene danner en labyrint avbrutt av vakre plasser. Ved en av plassene ligger byens vartegn: St. Tryfon-kirken, som er fra slutten av 1100-tallet. Spredt utover byen ligger det mindre kirker, hyggelige kafeer og gode restauranter.

På turen rundt i Kotor fordyper vi oss i byens historie og ser nærmere på de mange byggverkene fra middelalderen. Vi får god tid på oss til å se oss rundt og nyte byen. Her kan vi sitte ved Kotorbukta og nyte en kopp kaffe eller en lokal spesialitet mens vi ser på livet i byen.

Vi drar tilbake til Cavtat sist på ettermiddagen og har resten av kvelden på egen hånd.

Dag 7
Cavtat. Tid på egen hånd i Cavtat eller Dubrovnik og avskjedsmiddag
Dubrovnik

Det første av dagen er fri til egne eventyr – kanskje i en av de hyggelige landsbyene i området eller til å finne noen fine ting å ta med seg hjem i Dubrovnik?

Om kvelden drar vi til en god lokal restaurant enten i Cavtat eller i Dubrovnik, og spiser en felles avskjedsmiddag.

Dag 8
Dubrovnik – Oslo. Hemresa

Vi kjører til Dubrovniks lufthavn og flyr hjem til Oslo med kofferten full av opplevelser fra Balkanhalvøya.

Ekstrautflukter til Bosnia-Hercegovina og Montenegro

På denne reisen er det mulig å delta på to spennende utflukter til nabolandene Bosnia-Hercegovina og Montenegro.

Utflukten til Bosnia-Hercegovina går til Neretva-deltaet hvor Neretva-elva renner ut i Adriaterhavet. Her skal vi på en båttur på deltaet og spise en lokal lunsj med musikk. Herfra drar vi til Mostar hvor vi naturligvis skal se den unike middelalderbyens intakte sentrum samt se den ikoniske broen Stari-Most.

På utflukten til Montenegro kjører vi langs den vakre Kotorbukta hvor vi skal gå på oppdagelse i de gamle middelalderbyene Perast og Kotor. Perast er en liten landsby som huser ikke mindre enn 16 kirker og som på sin storhetstid hadde opp mot 15 herskapsboliger med datidens rikeste kjøpmenn. Kotors gamle bydel, byens forsvarsverk og den indre delen av Kotor-bukta ble opptatt på UNESCO’s verdensarvliste i 1979 og når vi står midt i byen er det lett å forstå hvorfor.

Utfluktene kan kjøpes separat eller som en samlet pakke og gjennomføres ved minimum 15 deltagere.

Priser på utflukter:

Ekstrautflukt til Neretva og Mostar 998
Ekstrautflukt til Perast og Kotor 998
Samlet utfluktspakke  1 798

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 11 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk
 • Fly Oslo–Dubrovnik t/r
 • Innkvartering på 5-stjerners Hotel Croatia Cavat i delt dobbeltrom
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Frokost daglig dag 2–8, middag dag 1–3 og 7
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Driks til lokalguide, sjåfør m.v. (beregn ca. kr 300,– pr. person i alt)
 • Ekstrautflukter
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.
Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Kroatia for livsnytere - en flott kombinasjon av historie og feriegleder. Hotell Croatia hadde god beliggenhet, nær gamlebyen Cavtat, kun halvtimes reise til Dubrovnik med buss, ca 1 time med båt. Innen- og utendørs saltvannsbasseng samt liggestoler og kafé ved sjøen. God mat, hyggelig betjening. Utfluktene til Dubrovnik, Montenegro og Bosnia Hercegovinas var alle av høy kvalitet. Vår reiseleder, Kari Melø, hadde gode kunnskaper om stedene vi besøkte og hun stod til vår disposisjon under hele oppholdet. Også gode lokalguider, hvorav 2 snakket norsk. Vi brukte fridagene til bading i sjøen og turgåing. Nydelig vær, krystallklart vann og gode turstier. Vi tok også en tur til Dubrovnik med rutebuss, greit å ta seg fram på egenhånd.
Date published: 2017-05-28
Rated 4 out of 5 by from Behagelig og lærerik tur Passende årstid for 'nordboere'. Behagelige tidspunkter for flyreisen. Stedet er ikke egnet for rullestolbrukere. Passende tider avsatt for 'på egenhånd'. Ubehagelig lange ventetider for grensepasseringer på bussturer. Ble tildelt uakseptabelt hotellrom med utsikt til en 6 meter høy vertikal jord/steinvegg 1 meter fra balkong. Lite grann himmel kunne ses vertikalt opp fra balkong rekkverk. Langt fra 5 stjerners rom. Etter mye eget strev fikk vi vente på klargjøring av et rom med fin utsikt. Guide kunne ikke hjelpe da Albatros ikke hadde bestilt rom med utsikt.
Date published: 2017-05-28
Rated 3 out of 5 by from Grei nok, men Kroatia for livsnytere? Maten vi fikk på restauranten i Dubrovnik, Poklisar Restaurant, er den dårligste restaurantopplevelsen jeg noen gang har hatt. Ventet en evighet på maten, da den endelig kom, var den kald og svært enkel og smakløs. Det lå igjen mat på alle tallerkener. Helt uforstålig at dere kan velge en slik restaurant til "livsnytende" gjester. Middagen på hotellet var heller ikke noen stor opplevelse. Vi gikk på andre restauranter et par ganger. Turen til Mostar var en flott opplevelse, mens Budva var totalt bortkastet. En forlatt badeby. Der kunne det vært gjort noen annet i stedet for. Ellers var Kotor en fin opplevelse, og på bussturene fikk vi se mye av landene. Vi hadde en morsom og flink reiseleder.
Date published: 2017-10-31
Rated 4 out of 5 by from Ferietur Det var en av de bedre reisene jeg har vært på, og det skylles mye at vi hadde en fantastisk og kunnskapsrik guide Kari Mebø. Satte veldig pris på at vi hadde noen fridager mellom de planlagte turene. Båtturen i sivdeltaet med musikk og lunch var helt topp, men de andre turene var også lærerike og fine. Men noe negativt må dere få og det var hotellrommet. Selve hotellet var fint og bra mat, men vi fikk rom med utsikt til en mur og det fleste av oss klaget på hotellrommene. og det satte helhetsinntrykket noe ned.
Date published: 2017-05-26
Rated 4 out of 5 by from Hyggelig tur til Kroatia En fin tur til steder vi aldri hadde besøkt tidligere. En hyggelig og inkluderende reiseleder, men med skuffende lite kunnskap om områdene/landene vi besøkte. Nettopp dette trakk noe ned. Heldigvis hadde vi gode, lokale guider både i Dubrovnik, Kotor og Mostar, som for oss var høydepunktene på reisen. Flott hotell med god beliggenhet og nydelig utsikt utover Adriaterhavet og stedene rundt. Perfekt årstid å reise på. Passe varmt og mye sol. Frokost og buffet-middag på hotellet var bra; men kanskje ikke 5-stjerners. Velkomstmiddagen var en katastrofe; ellers var de to andre inkluderte (lunsj og avskjedsmiddag) måltidene OK, men det hadde vært ønskelig med litt mer variasjon, ikke bare svinekjøtt/koteletter, poteter og grønn salat hver gang.
Date published: 2019-04-28
Rated 3 out of 5 by from Ok reise. Reiselederen var flink og morsom. Hotellet var ikke et femstjerners hotell i våre øyne. Fin beliggenhet og hyggelig personale, men maten var av varierende kvalitet. Dagsturene stod til forventningene bortsett fra den til Montenegro, borkasta tid å dra helt til gamlebyen i Budva for der var det meste steng . Den restauranten Albatros har valgt til velkomstmiddagen i Dubrovnikk må de bytte ut snarest, den var under all kretikk. To strore grupper var ventet ingen ting var forberett, ventet i 45 minutter og da maten endelig kom var den helt elendig.
Date published: 2017-11-07
Rated 4 out of 5 by from en tur fylt av mange opplevelser, bodde på et flott hotell med hav utsikt. Vi fikk litt informasjon om hvert sted vi besøkte sendt i forveien, kunne gjerne ha vært mer. Vi savnet at det ikke ble gitt ut kart over de aktuelle reiserutene slik at vi kunne følge med for det var lange bussstrekninger. Dette var et minus. Ønsket mer tid i Kotor, her var det mye å oppleve , kunne droppe Budva. Reiselederen var søt og hyggelig. Vi hadde norsktalende guider i Dybrovnik og i Mostar, et stort pluss og reiselederen oversatte informasjonen i Kotor. Morsom tur og lunch på Neretva-deltaet. Velkomstmiddagen i Dubrovnik var dårlig med kald og smakløs mat. Fint med "fridager" Tipsen burde vært lagt inn i prisen
Date published: 2019-04-28
Rated 4 out of 5 by from En bra reise med mange inntrykk. Vi så og opplevde mye. Reiselederen hadde mange kulturelle, historiske og geografiske kunnskaper om stedene vi besøkte. Han var blid og imøtekommende. Han han var ikke så god til å forhåndsinformere om turene. Han hang ikke opp noe informasjon i hotellresepsjonen, og den muntlige informasjonen vi fikk, var ikke alltid i samsvar med det som sto i det tilsendte programmet vi hadde fått fra Albatros. Særlig det første informasjonsmøtet virka dårlig forberedt. Vi fikk heller ikke noen velkomstforfriskning, som var lovet i henhold til det tilsendte programmet.
Date published: 2016-10-30
 • y_2022, m_11, d_28, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_86
 • loc_no_NO, sid_HRRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser