Kruger, kongeriker og Indiahavet

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

På denne eventyrreisen kombinerer vi 3 afrikanske land på én tur: Sør-Afrika, eSwatini og Lesotho

NYHET

Vi starter med Big Five-safari i den berømte Kruger nasjonalpark og opplever de ville dyrene i deres autentiske omgivelser. På turen videre kjører vi inn i kongeriket eSwatini, en nasjon kjent for sine vennlige innbyggere. Deretter venter det ville og uspolerte våtmarkområdet iSimangaliso, som er zulu for Det vidunderlige stedet. Her lever Sør-Afrikas største bestand av flodhester, og vi drar naturligvis ut og ser nærmere på det unike økosystemet, der flodhester, krokodiller og haier lever i samme vann. I St. Lucia, der vi bor, er det normalt at det kommer en flodhest gående gjennom byen om natten. Deretter venter et par dagers avslapping ved Indiahavet med gode sjanser til å se delfiner, før vi fortsetter til det vakre Drakensberg, der du kan dra ut på fottur i fjellene. Reisen avrundes i høydene, når vi med firhjulstrekkere kjører opp til kongeriket på toppen av fjellene, Lesotho.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta ZAR

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Johannesburg og videre til Krugerparken
Dag 3–4 Safari i Krugerparken
Dag 5 eSwatini
Dag 6 St. Lucia & iSimangaliso
Dag 7 St. Lucia og iSimangaliso. På cruise etter flodhester og krokodiller
Dag 8 Dolphin Coast. Avslapping ved Indiahavet
Dag 9 Avslapning ved Indiahavet og shopping i Ballito
Dag 10 Drakensberg. Mulighet for fottur i fjellene
Dag 11 Lesotho. Besøk i sotho-landsby
Dag 12 Hjemreise fra Johannesburg
Dag 13 Ankomst til Oslo

Hoteller

Nkambeni Safari Camp

 • To ekstra lange senger
 • Badeværelse med innendørs og utendørs dusj
 • Aircondition
 • Kaffe- og tefasiliteter

Nkambeni Safari Camp ligger i Kruger nasjonalpark.

Oppbygningen av Nkambeni Safari Camp er med minimal belastning på miljøet og uten bruk av betong. Lodgen er bygd av tre og kanvasduk.

Campen har restaurant, bar og basseng med utsikt til en liten innsjø der flodhester og annet vilt ofte kommer innom. Det er også et fellesområde på campen der du kan nyte en drink, samt et grillområde og en mindre suvenirbutik.

Foresters Arms eSwatini

 • Basseng
 • Restaurant
 • Bar
 • Gratis wifi

Foresters Arms Hotel er et flott hotell som ligger i landlige omgivelser ved fjellene i eSwatini. Det er opprinnelig fra kolonitiden og har en tidløs eleganse. Hotellet er omgitt av hager med naturlig voksende blomster og trær som tiltrekker mange fuglearter, blant annet solfugler og monarkfugler.

Hvert rom har eget bad, kaffe- og tefasiliteter, lokaltproduserte badeartikler, telefon og tv.

St. Lucia Eco Lodge

 • Aircondition overalt på lodgen
 • Restaurant
 • Bar og lounge
 • Svømmebasseng
 • Telefon og postservice

St. Lucia Ecolodge ligger i byen St. Lucia ved Indiske hav og iSimangaliso Wetland Park. Et nydelig sted å bo mens vi utforsker Sør-Afrikas første UNESCO-vernede område. Her er det stort sett sommer året rundt og et rikt dyreliv. Det er ikke uvanlig at det kommer en flodhest, leopard eller andre mindre dyr inn i hagene i St. Lucia. 

St. Lucia Eco Lodge er en miljøvennlig lodge med hyggelig og avslappet stemning. Det er 29 rom på lodgen, alle med eget bad med dusj og badekar, terrasse eller balkong, tv, hårføner, safe, aircondition og et lite kjøkkenområde med kaffe- og tefasiliteter. Lodgen har gratis wifi, og det er mulig å få vasket og strøket tøy mot et tillegg.

Fairmont Zimbali Resort

 • Wifi
 • Stort herlig badekar
 • Aircondition
 • Safe
 • Minibar (som fylles etter ønske – for egen regning)
 • Te- og kaffefasiliteter
 • Hårføner
 • Strykejern og strykebrett

Hotellet ligger ut til Indiske hav på den østafrikanske kysten som kalles Delfinkysten etter delfinene man ofte kan se boltre seg i de blå bølgene utenfor stranden. Delfinene tiltrekkes av områdets spesielt varme vann. På resortet er det fem utendørs bassenger å velge mellom samt mulighet til å svinge tennisracketen, drive med fitness og bli skjemt bort i det omfattende spaområdet. De 6 restaurantene og barene tilbyr alt fra lokale delikatesser, flere retters middager til avslappet pizza. En del av Zimbalis område er naturreservat med et rikt liv av blant annet fugler og sommerfugler som du kan studere i ro og mak.

Ekstra aktiviter kan arrangeres på hotellet (for egen regning): mountain biking, kulturtur, fisketur på åpent hav, delfintur.

Premier Resort Sani Pass

 • Gratis wifi
 • 24-timers resepsjon
 • Restaurant
 • Cocktailbar
 • Solstoler
 • Svømmebasseng
 • Innendørs basseng
 • Vandrestier og sykkelstier
 • Transport og shuttle-service

Premier Resort Sani Pass er et herlig hotell i vakre Drakensberg. Det ligger nedenfor Sani Pass, som er veien opp til Lesotho, og ved Mkhomazana-floden med friskt vann direkte fra fjellene. Her er det god mulighet til en flott fottur i fjellene.

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo mot Johannesburg.

Dag 2
Ankomst til Johannesburg og videre til Krugerparken
Hvitt neshorn, også kalt stumpneshorn

Vi kjører med buss opp mot Krugerparken til campen vår. Kjøreturen tar ca. 5 timer, og vi tar pause på veien (lunsj ikke inkludert).

Dag 3–4
Safari i Krugerparken

De neste par dagene kommer vi inn i et sant eventyrland av ville dyr. Den verdensberømte Kruger nasjonalpark er en av de største nasjonalparkene i Afrika, med et areal på 19.633 kvadratkilometer (nesten like stort som Jylland). Der er 132 forskjellige arter pattedyr i Kruger, 438 fuglearter, 104 krypdyr og hele 1771 plantearter, hvorav 357 er tre- og buskarter. Kruger er anlagt slik at de besøkende bare har adgang til en begrenset del av de anlagte sporene, mens store områder forbeholdes viltet. Gjennom årene har viltet imidlertid vennet seg til biler og besøkende, og derfor kan man ofte se elefant, sjiraff og forskjellige antilopearter gresse tett inntil parkerte biler, og det er slett ikke uvanlig at en løveflokk eller et par geparder står i veien for oss. Med litt hell får vi kanskje se The Big Five (elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard) – de er her alle sammen, men det er snakk om ville dyr, så vi kan selvfølgelig ikke garantere noe.
Storslåtte opplevelser venter, og det grøsser nok litt i de fleste når man sitter bare noen få meter fra en elefant, et neshorn eller kanskje en løve i et helt åpent kjøretøy. Å være ute på game drives er en opplevelse man sent glemmer. Om kvelden nyter vi den lekre sørafrikanske maten – forhåpentligvis med løve- og hyenebrøl som bakgrunnsmusikk. Her er vi langt vekk fra storbybråk og elektrisk lysstøy; man kan derfor også se tusener av stjerner på en klar kvelds- og nattehimmel.

Dag 5
eSwatini

Vi setter kursen mot eSwatini, det lille kongeriket som omkranses av Sør-Afrika og Mosambik. eSwatini er kjent for sine vennlige innbyggere og er et tilbakelent folk, rikt på kultur. Landet er også berømt for sin fremragende kunsthåndverktradisjon. eSwatini skiftet offisielt navn til Kingdom of Eswatini i 2018.

Kjøreturen tar omkring 5 timer. Vi tar pause på veien (lunsj ikke inkludert). Vi besøker et glassverksted på vei til hotellet, så du får sjanse til å kjøpe med deg et par gaver hjem. Etter at vi har sjekket inn på hotellet, blir det mulig å gå en tur i den omkringliggende naturen før solnedgang.

 

Dag 6
St. Lucia & iSimangaliso

Vi har et nytt eventyr foran oss. I dag kjører vi over grensen i det sørlige eSwatini tilbake inn i Sør-Afrika og ut mot iSimangaliso ved Indiahavet. Kjøreturen tar ca. 6 timer. iSimangaliso betyder Det vidunderlige stedet på zulu, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. iSimangaliso er et stort beskyttet våtmarksområde langs nordøstkysten av Sør-Afrika med et varmt tropisk klima året rundt. Det er her Sør-Afrikas største bestand av flodhester lever, estimert til ca. 800 eksemplarer. I hjertet av iSimangaliso ligger byen St. Lucia, der vi skal bo, og her er det helt normalt at det kommer en flodhest gående gjennom byen om natten på leting etter gress. I tillegg til de mange flodhestene lever der også omkring 1000 krokodiller. iSimangaliso er kjent for et unikt økosystem, der flodhester, haier og krokodiller kan ses i samme vann. Den beryktede oksehaien (også kjent som Zambezi shark) holder til ved denne kysten. Den trives nemlig både i saltvann og ferskvann og føder unger inne i elvemunningen. Den har fått det engelske navnet Zambezi shark fordi den er blitt sett flere hundre kilometer inne i Zambezi-elva.

Elvemunningen er også hjemsted for pelikaner, flamingoer og en masse andre vakre fuglearter. Ved kysten er der et rikt marint liv: delfiner, haier og knølhvaler (når de migrerer fra mai til november), og hvalhaier i de sørafrikanske sommermånedene (oktober til mai). Lærskilpadden, som er verdens største havskilpadde, legger egg på strendene fra november måned, der de ligger under sanden i ca. 65 dager før de klekkes ut. I de omkringliggende gressområdene og skogene lever det elefanter, sjiraffer og leoparder og en masse antilopearter. iSimangaliso ble som det første området i Sør-Afrika erklært UNESCOs verdensarv i 1999.

Dag 7
St. Lucia og iSimangaliso. På cruise etter flodhester og krokodiller

I dag skal vi på båttur i elvesystemet og se etter flodhester og krokodiller. Husk kamera! Om ettermiddagen blir det mulig å gå tur på stien ut mot elvemunningen og kikke etter krokodiller og flodhester eller ta en ekstrautflukt (for egen regning) – for eksempel zulu-kulturtur, Big Five-safari i Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve, skilpaddetur eller hvaltur. Husk at dette er sesongpreget, avhenger av vær og vind, og om der er ledige plasser. Reiselederen kan hjelpe med å undersøke dette.

Dag 8
Dolphin Coast. Avslapping ved Indiahavet

Etter lunsjen kjører vi til Dolphin Coast ved Indiahavet. I områdene som vi kjører forbi, blir der bl.a. dyrket sukkerrør, bomull, chili og ananas. 90% av Sør-Afrikas produksjon av ananas kommer herfra.

Hotellet vårt ligger litt utenfor Ballito med en vakker utsikt over Indiahavet. Her kan man se spektakulære soloppganger. Kyststrekningen heter The Dolphin Coast, så der er også gode sjanser til å se delfiner fra stranden. Dypp tærne i det brusende Indiahavet, men vær klar over at man ikke kan svømme her, for havet er voldsomt, med store bølger, strøm og haier – og det er ikke hainett! Hotellet vi skal bo på, er fantastisk vakkert, med lekre bassenger, restauranter og barer.

 

Dag 9
Avslapning ved Indiahavet og shopping i Ballito

For dem som har lyst, kjører vi om formiddagen til et shoppingsenter i Ballito. Her kan det shoppes i butikkene, og det blir også tid til en kopp kaffe på en kafé. Ettermiddagen er fri, og du kan tilbringe den på stranden eller ved svømmebassenget.

Dag 10
Drakensberg. Mulighet for fottur i fjellene

I dag kjører vi fra kysten via Durban inn i landet til den sørøstlige delen av fjellkjeden Drakensberg, “Dragon Mountains”. Det er her de høyeste fjelltoppene finnes – det høyeste punktet er 3482 moh. Om vinteren (juni–august) er det snø på toppen. Kjøreturen tar ca. 4 timer. Vi gjør stopp på veien (lunsj ikke inkludert). Forklaringen på navnet Dragefjellene kommer muligvis fra en gammel myte om at der levde drager i fjellene. Der er dessuten også funnet noe som trolig er dinosaurfossiler, som man kanskje har forvekslet med drager. Drakensberg er også erklært UNESCO-verdensarv.

Når vi kommer frem til hotellet vårt, er det rike muligheter for fotturer i de flotte fjellene.

Dag 11
Lesotho. Besøk i sotho-landsby

Vi skal i dag opp til kongeriket på toppen av fjellene, Lesotho. Vi kjører via Sani Pass med firhjulstrekkere oppover fjellet; her er det nemlig ikke plass til busser. På sikksakkturen oppover fjellet kjører vi forbi fossefall og tårnhøye klipper til vi når en høyde på 2874 meter, Sør-Afrikas høyeste pass. På toppen har vi en storslått utsikt over Drakensberg. Vi krysser grensen til kongeriket Lesotho (husk passet), som ligger omgitt av Sør-Afrika på alle kanter. Her kan mange byer bare nås på hesterygg eller med fly – mens andre godt kan besøkes i bil. Det er på flere måter en annen verden vi er kommet til. Gjetere driver flokker av sauer og geiter rundt, og åkrene dyrkes med håndkraft og okser spent for plogen. Denne fjellkulturen kan godt minne litt om den i Tibet. Lesotho betyr landet med folket som snakker sesotho. Vi besøker en sotho-landsby, der vi kan se hvordan Lesotho-folket lever her på toppen av fjellene. Dessuten får vi en lett lunsj på Afrikas høyeste pub med en storslått utsikt. Om ettermiddagen beveger vi oss ned fjellsiden igjen. Vel nede ved hotellet spiser vi avskjedsmiddag sammen.

Dag 12
Hjemreise fra Johannesburg

Etter lunsjen kjører vi mot Johannesburg. Kjøreturen gjennom det sørafrikanske landskapet tar ca. 7 timer, og vi gjør et par stopp underveis (lunsj ikke inkludert).

Dag 13
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Johannesburg t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost dag 3–12 (samt frokost på flyet dag 2 og 13)
 • Lunsj da 3, 4 og 11
 • Middag dag 2–7, 10 g 11 (samt middag på flyet dag 1 og 12)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer og måltider utenom de nevnte
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. kr 650 per deltager)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

OBS

Våre safariledere vil gjøre alt for at vi kan se så mange dyr som mulig både på våre game drives og på elvecruise i St. Lucia.  Siden det dreier seg om ville dyr, er det likevel ingen garantier for at vi får se dem.

Innlosjering

 • 3 netter på Nkambeni Safari Camp, Kruger nasjonalpark
 • 1 natt på Foresters Arms, eSwatini
 • 2 netter på St. Lucia Eco Lodge, St. Lucia
 • 2 netter på Fairmont Zimbali Lodge, Ballito
 • 2 netter på Premier Resort Sani Pass, Drakensberg

OBS: på noen avganger bor vi på andre lodges/hoteller.

 

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden.

Ta gjerne med

På reisen inngår det lette fotturer, så pakk ned sko/støvler som er gode å gå i, og klær som passer til aktive dager i det fri. Ta høyde for at temperaturen kan svinge fra varmt om dagen til kjølig om natten. Solkrem, solbriller og hatt – samt kikkert og kamera – kan også anbefales.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.


Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.


Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert.
Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen. Per 1. desember 2018 ble det lempet litt i kravene, slik at man ikke nødvendigvis MÅ vise fødselsattesten. Det anbefales likevel på det kraftigste at man tar fødselsattesten med seg på reisen, da man kan bli bedt om å vise den fram.


OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg kan du kontakte Utenriksministeriet, Altinn eller den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Mere om Sydafrika

Her kan du lese mer om Sør-Afrika: www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

 

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 5 998,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr 5 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 8 498,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000,– person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
4-stjerners Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et hotell ved stranden I en avsidesliggende bukt. Hotellet har bar, restaurant, lounge, resepsjon, butikk og spa. Det tilbys også dykking på stedet.
Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr 10 196,– i deluxe-enkeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i deluxe-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Badeferie i Mosambik

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris 16 998,–
5 dagers strandferie i et eksotisk og avsidesliggende hjørne av Mosambik

Forleng reisen din med det ultimate badeferien. Fra flyplassen i Vilanculos blir du fraktet med båt til den 300 kvadratkilometer store private nasjonalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune med blendende strender, pittoreske fiskerlandsbyer, korallrev og tusenvis av rosa flamingoer. Bruk dagene på stranden eller ved bassenget, t en tur med en tradisjonell dhow-båt eller få en guidet fottur i Vilanculos kystreservat.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town–Vilanculos, båttransfer til hotellet
Dag 3–6 Avslapping på Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos–Norge via Johannesburg (om kvelden)

Dugong Beach Lodge
Prisvinnende 4-stjerners strandlodge som ligger så avsides at det er enklest å komme seg hit fra flyplassen med båt. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtekte hytter tilbakelegger man de få meterne til stranden via egne gangstier. Middagen kan nytes i restauranten eller i solnedgangens skjær på din private terrasse.
Alle rom har privat terrasse med panoramautsikt over havet, minibar og aircondition.
Les mer på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Pris per person
kr. 16.998,-

Tillegg for enkeltrom
kr. 6.498,-

Pris for barn i ekstraseng
kr. 11.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 netter på Dugong Beach Lodge med helpensjon
 • Båttur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og utflukter som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”
 • Nasjonalparkgebyr på 15 USD per person, betales ved ankomst
 • Visum (kan kjøpes ved innreise hvis du har norsk pass. Er du ikke norsk statsborger må du selv undersøke hvilke regler som gjelder for deg)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestillingen av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, siden vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Legg merke til at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrunn av tilbud og etterspørsel.

Obs: I februar og mars kan det forekomme lengre perioder med regn

Rated 4 out of 5 by from Litt dårlig sammensatt reise Reiselederen var veldig flink. Ga god informasjon med god timing.
Date published: 2020-03-09
Rated 4 out of 5 by from En spennende reise med mange opplevelser Fantastisk Reiseleder!!
Date published: 2020-03-07
 • y_2021, m_6, d_12, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_no_NO, sid_ZARTR54, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ZARTR54ANO