Kruger-safari og barfotluksus i Mosambik

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Den perfekte kombinasjonen av safari i verdensklasse i Kruger nasjonalpark og eksotisk strandferie på luksuslodge i det fredede Bazaruto-øyhavet

Fra Albatros’ egen Honeyguide Mantobeni Camp drar vi på safari i et uforstyrret hjørne av Kruger, der vi fremdeles kan oppleve storvilt i naturlige omgivelser – uten asfalt og radiomaster. Vi bor helt tett på naturen i private kanvastelt, hvor vi fra terrassen kan se elefanter, buskbukker og impalaer som kommer på besøk i campen. Vi drar ut på safari i åpne landrovere, og i de varme middagstimene kan du slappe av ved bassenget eller kikke på det rike fuglelivet. 

Herfra reiser vi til det fredede Bazaruto-øyhavet, en samling eksotiske øyer i bukta utenfor Vilanculos i Mosambik. Her kan du leve ut drømmen om luksusvillaen på stranden, med utsikt mot delfiner og havskilpadder, rokker som hopper og rosa flamingoer. Vi bor i Albatros’ 14 strandvillaer som ligger intimt isolert fra resten av verden, omgitt av busksavanne i et privat 30 000 hektar stort fredet strand- og havreservat.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta ZAR, USD, MZN

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Johannesburg. Med fly videre til Honeyguide Mantobeni Camp
Dag 3 Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat
Dag 4 Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat
Dag 5 Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat
Dag 6 Manyeleti viltreservat–Nelspruit. Videre med fly til Vilanculos
Dag 7 Avslapning og naturopplevelser ved Dugong Beach Lodge
Dag 8–10 Avslapning og naturopplevelser ved Dugong Beach Lodge
Dag 11 Fly til Oslo
Dag 12 Ankomst

Hoteller

Mantobeni Camp

Mantobeni Camp er en av de to camps som Albatros eier i området Manyeleti. I campen er det 12 store safaritelt, romslige med eget bad og toalett. Fra svømmebassenget er det utsikt til et vannhull der dyrene kommer innom for å slukke tørsten. Campen er ikke inngjerdet og elefantene og andre dyr i området kommer ofte på besøk ved teltene. Derfor har vi alltid rangere på campen, så sikkerheten er på topp.

Les mer på: http://honeyguidecamp.com/mantobeni-camp/

Dugong Beach Lodge

 • 14 rom
 • Øy-bar
 • Gratis Wi-Fi i fellesområder
 • Svømmebassenger
 • Butikk
 • Lounge
 • Spa- og velværesenter

Prisvinnende 4-stjerners strandlodge som ligger så avsides at det letteste er å ta båten hit fra flyplassen. Fra de 14 luksuriøse hyttene med stråtak på lodgen kan du gå de få meterne til stranden på individuelle gangstier. Du kan enten nyte middagen på restauranten eller i lyset av solnedgangen på din egen, private terrasse.

Alle rommene har privat terrasse med panoramautsikt over havet, minibar og aircondition.

Les mer på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo om ettermiddagen og ankommer Johannesburg neste morgen. Det blir servert middag og frokost ombord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Johannesburg. Med fly videre til Honeyguide Mantobeni Camp

Ved ankomst til Johannesburg fortsetter vi med fly til Hoedspruit lufthavn. Etter omtrent en times kjøring kommer vi frem til Albatros’ egen Honeyguide Mantobeni Camp, hvor vi blir innkvartert i de romslige og flotte teltene med egen terrasse midt i bushen.
Etter en lang reise kan det være godt å slappe av ved bassenget eller på terrassen, men det er også mulighet for å starte eventyrene allerede denne ettermiddagen. Rangerne står nemlig klare til å ta oss med på den første safarituren.
Om kvelden møtes vi til en deilig middag i bushen og kanskje til et glass vin rundt bålet.
Du kan allerede glede deg til den første natten i villniset, hvor de fremmede luktene og de ukjente lydene bysser deg i søvn.

Dag 3
Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat

De neste tre dagene er innbegrepet av en ekte afrikansk safari. Vi legger ut på oppdagelse i Manyeleti viltreservat, som ligger i Limpopo-provinsen i et område som populært kalles Greater Kruger National Park. På det lokale språket shangaan betyr ordet Manyeleti "stjernenes sted", og det er vel verdt å vende blikket oppover mot himmelen når mørket faller på, enten du foretrekker romantisk stjernekikking eller er mer interessert av astronomi. Faktisk er det vanskelig å la være.

Manyeleti-området, som bare utgjør en liten del av Greater Kruger National Park, ble grunnlagt i 1963. I apartheidperioden ble området inngjerdet av det hvite mindretallsstyret og var forbeholdt den afrikanske befolkningen, noe som betydde et svært lavt besøkstall. Derfor er det fremdeles et temmelig vilt og uspolert område. I dag er gjerdet tatt ned, og viltet går fritt frem og tilbake, men veisystemene er ikke forbundet, noe som er årsaken til at Manyeleti er det mest fredfylte og uspolerte hjørnet av Kruger.

Hit kommer det stort sett bare gjester fra de tre lodgene og campene i området, som har plass til rundt 100 personer når de er fylt helt opp. Det gir oss eksklusive safariforhold uten bilkortesjene som vi noen ganger opplever i de større parkene.

Kruger og Manyeleti ligger relativt lavt og er derfor en helårsdestinasjon, med forholdsvis varme og tørre vintre. Etter det tidlige sommerregnet blir vegetasjonen imidlertid svært tett fra mai til juni, til den lange tørkeperioden fjerner det meste igjen. I selve Manyeleti er det to store oppdemmede sjøer med en rekke krokodiller, flodhester, enestående fugleliv og mange dyr som kommer for å drikke i den tørreste perioden.

Erfaringsmessig vil vi allerede før denne safarien er slutt, ha sett et utvalg av Afrikas berømte vilt som løve, neshorn, gnu, kudu, vortesvin, sjiraff, elefant og impala. Det er imidlertid ingen garanti for hva vi får se eller når og hvor vi ser det. Her er naturen svært tett på det man mener er det opprinnelige Afrika, og vi må derfor være forberedt på perioder med tett, frodig vegetasjon og andre med tørr og vissen vegetasjon.

Den førstnevnte perioden er flottest, men dyrene kan være vanskelig å få øye på. Den sistnevnte er ikke like flott, men viltet har ikke riktig noen steder å skjule seg. Nettopp uvissheten er en del av naturens sjarme som gjør en safari til en annerledes og spennende opplevelse.

En såkalt "early morning game drive" starter allerede ved soloppgang i 6-tiden og varer til ca. kl. 9–10, avhengig av hvilke dyr vi møter på veien. Det er ikke mye som kan måle seg med de sterkt krydrede duftene og den helt spesielle gløden over savannen om morgenen. Det er kjølig, og alt ånder fred og ro nå når nattens jakt og generelle furore er over.

Når vi vender tilbake til lodgen, venter det oss en velfortjent frokostbuffet.
Det kan for øvrig være en kald fornøyelse å legge ut på safari når mørket faller på eller i de tidlige morgentimene. Det er tepper i de åpne safaribilene, men vi anbefaler at du tar med lue og en kraftig, vindtett vinterjakke eller en fleece.

Dag 4
Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat

Det blir også safari i dag, og i de varme timene er det mulighet for å slappe av ved bassenget eller studere det spennende fuglelivet rundt campen. 

Hvis kroppen har behov for en helt avslappende behandling, er det mulig å bestille massasje i teltet.

Dag 5
Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat

Også i dag skal vi både på morgen- og ettermiddagssafari.

En ettermiddagssafari starter på slutten av dagen når solen begynner å stå lavt og de varme fargene har overtatt landskapet. Vi stopper underveis for å nyte solnedgangen og skylle ned den flotte opplevelsen med en forfriskende drink før billyktene tennes til nattkjøringen. Det er litt av en sansemessig åpenbaring når den sørlige halvkulen plutselig lyser opp stjernehimmelen, med nattens tusenvis av fremmedartede lyder som fyller ørene, og duften av Afrikas røde jord og savannens sterkt krydrede dufter smyger seg inn i neseborene.

Det er helt annerledes å dra på safari om kvelden enn om morgenen. Det føles som om man er i en helt annet verden. Når den hvite kjeglen fra spotlyset feier over buskaset, lyser hundrevis av store og små øyne – alt virker plutselig mye nærmere. Et eller annet pusler og rasler i nærheten; er det en flokk gomlende gnuer eller har de sultne løvinnene begynt på nattens jakt?

Safaribilene er åpne terrenggående biler, og det føles fryktinngytende å oppholde seg få meter fra en gigantisk elefant, for ikke å snakke om en løve eller et neshorn, uten et ordentlig gjerde mellom. Men rovdyrene oppfatter heldigvis ikke en bil med passasjerer som mat!

Dag 6
Manyeleti viltreservat–Nelspruit. Videre med fly til Vilanculos

Vi må dessverre ta farvel med Honeyguide og Manyeleti viltreservat, men foran oss venter heldigvis flere spennende opplevelser. 

Vi reiser tidlig fra campen og kjører tre timer sørover mot storbyen Nelspruit. Herfra flyr vi videre til Vilanculos. Etter en times flyvning fra Nelspruit etterfulgt av en halvtimes båttur tvers over det blå havet, kommer vi frem til det 30 hektar store fredede strand- og havreservatet.

Vi er i det fredede Bazaruto-øyhavet, en samling eksotiske øyer i bukta utenfor Vilanculos i Mosambik nord for Sør-Afrika og Kruger. Her kan du fortsatt leve ut drømmen om luksusvillaen på stranden med utsikt mot delfiner, havskilpadder, rokker som hopper, sjøkuer og rosa flamingoer.
Albatros har 14 strandvillaer som ligger forholdsvis isolert fra resten av verden, omgitt av busksavanne med eland, kudu, duiker-antiloper, sebra og et storslått fugleliv i det private reservatet. Her skal vi de neste dagene slappe av og nyte den flotte naturen rundt oss.

Dag 7
Avslapning og naturopplevelser ved Dugong Beach Lodge

Det lille paradiset vårt byr på mange muligheter for de som liker å være aktive: safari til fots eller i åpen bil, båttur i dhow eller motorbåt og besøk på små isolerte øyer mens vi speider etter skilpadder og delfiner eller den sjeldne dugongen (havfrue, sjøku) som har gitt navn til lodgen. Det er dugongens siste rolige fristed, men selv om det nå er rundt 300 av dem rundt øyene, er de stadig sky etter mange år med jakt på dem. Det er mulighet for å besøke lokale fiskerlandsbyer, padle kano og kajakk, fremragende snorkling og lange strandturer uten andre spor enn våre egne. Det beste er kanskje at vi ikke trenger å dele det med andre.   

Sjefskokken vår står helt til gjestenes disposisjon med forslag til menyen, som ofte har fokus på skalldyr og fisk hentet rett opp fra havet, men det er selvfølgelig også mulighet for å imøtekomme stort sett alle andre ønsker også.

Dag 8–10
Avslapning og naturopplevelser ved Dugong Beach Lodge

Dagene kan være veldig varme, spesielt midt på sommeren fra desember til mars når luftfuktigheten også er på det høyeste, og mange foretrekker derfor det noe mildere vinterhalvåret fra mars til oktober. Men en tidlig morgensafari kan gjøres året rundt, til fots, i bil eller på hesteryggen. Det er ingen store, farlige dyr her, men mange savannedyr som antilope og sebra, som vi ofte kan komme helt tett innpå. Senere på dagen er det deilig å kjenne den svalende vinden ute i bukta mens du er på jakt etter et godt sted å snorkle eller er ute for å se de sjeldne dugongene (havfrue, sjøku) som har lagt navn til lodgen. Det er dugongenes siste rolige fristed, men selv om det er rundt 300 igjen av dem rundt øyene, er de stadig sky etter mange år med jakt på dem.
Vår nærmeste nabo er en fiskerlandsby som fortsatt bruker tradisjonelle dhows med trekantede seil og leverer fersk fisk og hummer til oss. Fiskerne viser oss hvor vi kan finne kolonier av sjøhester eller rokker som kan ses fra båten, og i tillegg lager de en utmerket syrlig palmevin som noen tilsynelatende er ekstra glade for.
Tidevannet er ganske kraftig, og hver dag dukker de mektige sandbankene opp i den lave bukta hvor tusenvis av flamingoer samles for å finne mat mens terner og hegrer slutter seg til dem. Da passer det med en tur i kajakken. 
Fem forskjellige arter av havskilpadder kommer tilbake til kysten for å legge egg mellom september og januar, og mellom desember og februar kan vi se den nye generasjonen av små, myke skilpadder som skynder seg over den farlige stranden mot sikkerheten i havet. Strandlagunene er preget av høye sanddyner, noen av dem grønnkledde, andre med ren, gyllen sand uten et eneste fotspor, bortsett fra dem vi selv setter.

Dag 11
Fly til Oslo

De flotte dagene i Mosambik er snart over, og vi vender tilbake til Vilanculos med båt, og herfra går hjemreisen videre. 
Vi flyr fra Vilanculos til Johannesburg og videre mot Oslo med en mellomlanding, før vi ankommer neste dag. Det blir servert middag og frokost ombord på flyet.

Dag 12
Ankomst

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Skandinavisk reiseleder på Honeyguide Mantobeni Camp – det er ikke reiseleder på Dugong Beach Lodge
 • Fly Oslo–Johannesburg t/r (med mellomlanding)
 • Fly Johannesburg–Hoedspruit
 • Fly Nelspruit–Vilanculos
 • Fly Vilanculos-Johannesburg
 • Båt Vilanculos-Dugong Lodge t/r
 • Safari og utflukter ifølge program (7 safarier og 1 vandretur)
 • Innkvartering i delt dobbelrom på Honeyguide Camo og Dugong Lodge
 • Helpensjon på Honeyguide Camp og Dugong Beach Lodge
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer (utflukter på Dugong Beach Lodge)
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks (Beregn ca. 800 rand pr. person til lokalguide og sjåfør)
 • Drikkevarer
 • Nasjonalparkgebyr på 15 USD pr. person (betales ved ankomst til Vilanculos)
 • Visum som kan kjøpes ved innreise til Mozambique hvis du har norsk pass
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Vandresafari

Av sikkerhetsmessige grunner er det ikke tillatt å ta med barn under 16 år på vandresafari.

OBS!

Safarilederne vil gjøre alt de kan for at vi skal få se så mange dyr som mulig på safariturene. Men da det er snakk om ville dyr, er det ingen garantier for at vi ser dem.

Bagasje

Hvis du reiser til eller fra flyplassen i Johannesburg, er det kommet nye regler for bagasje fra 25. mars 2019. Det er bare tillatt å sjekke inn vanlige kofferter, dvs. en helt alminnelig koffert med minst én flat side. Runde eller uregelmessige former for vesker er ikke tillatt. Det må heller ikke være lange stropper. Hvis du skulle ha en lang stropp eller en annerledes veske, er det imidlertid mulig å få den tapet sammen på Johannesburg lufthavn mot et gebyr. Reglene er til for å unngå blokkeringer på bagasjebåndet og lange ventetider som en følge av det. De lange stroppene er den største årsaken til at bagasjebåndet bryter sammen. Har du en lang stropp på kofferten din, bør du derfor ta den av før du sjekker inn i Johannesburg, eller tape den inntil kofferten.
Barnevogner, golfbager og annen stor bagasje er unntatt denne regelen, da de håndteres som spesialbagasje.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge, må du opplyse om det ved bestilling av reisen. Vi tar imidlertid forbehold om utsolgte avganger, og innenrikstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Malaria og malariaforebygging

I Sør-Afrika er det bare malaria i Kruger nasjonalpark, og det anbefales at man tar malariaforebyggende medisin ved reise til dette området. I tillegg må du være veldig nøye med å beskytte deg mot myggstikk ved å bruke myggmiddel med DEET eller AUTAN og å bruke impregnert myggnett. Viktig: Vær oppmerksom på at malariamyggen først stikker etter mørkets frembrudd.

Golf

Det er flere utmerkede golfbaner i området, og Drakensig golfbane med ni hull er den som ligger nærmest campen. Den beste i området er helt klart Hans Merensky Golf Club, som ligger cirka 160 km fra lodgen. Dette er en bane av internasjonal klasse med alle tenkelige fasiliteter og ofte med vilt på fairwayen. Det er et spennende og usedvanlig sted å ta en runde golf. De har også glimrende utleieutstyr her, noe som er fint hvis du bare ønsker å ta én eller to runder og ikke vil drasse med deg ditt eget utstyr.

Været i Manyeleti og Kruger

Manyeleti og Kruger har et varmt, subtropisk klima. Mesteparten av året er dagene varme med temperaturer opp mot 25 grader, og derfor kan du reise hit året rundt. Hver sesong setter sitt preg på safariopplevelsene. I vinterperioden (mai–august) er landskapet åpent, da busker og trær er nakne og gresset lavt. Dyrene er lette å få øye på, og de søker mot elver og vannhull hvor det er hektisk aktivitet i morgen- og kveldstimene. Om vinteren kan nettene bli kalde, så husk å pakke varme klær – jakke, lue og vanter – slik at du ikke fryser på ettermiddags- og kveldssafariene. Sommeren (november–mars) er regnsesong. Da fylles elver og vannhull med vann, og trærne, buskene og gresset vokser frodig frem. Den tette vegetasjonen kan gjøre det litt vanskeligere å se dyrelivet, som til gjengjeld nå er et mylder av unger og trekkfugler. I sommerperioden kan det være opp mot 30 grader.

Betaling på Honeyguide camp

Merk at du kan bruke sørafrikanske rand og diverse kredittkort (Visa, MasterCard, Diners) når du skal betale for eventuelt forbruk, for eksempel drikkevarer, på campen. Campen tar ikke imot euro eller dollar.

Mere om Sydafrika

Her kan du lese mer om Sør-Afrika: https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/soer-afrika. Du kan blant annet lese om klima og vær, tidsforskjell og driks, og du kan se om du trenger visum eller å vaksineres.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 4 498,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr 4 498,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 6 998,– pr. person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fire-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter
I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mere på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

 

Les mere på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

 

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 000,– per person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
kr 7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Cape Town i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Lignende reiser

ZARTR66ANO