Kultur og pilegrimsvandring i Toscana - reis alene med andre

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Hyggelige fotturer på den berømte Frankerveien og sykkeltur gjennom bølgende Toscana. Opplev Siena, Montalcino og San Gimignano

Single Reise

Herlige fotturer på den berømte Frankerveien gjennom det bølgende Toscana. Nyt en uke med vinsmaking, fascinerende kulturskatter og flott natur i Italias mest kjente regioner. Sypressene strekker seg mot himmelen og vi spaserer langs krokete, grågrønne olivenlunder og frodiggrønne vinmarker. Prikken over ien er labyrinstiske middelalderbyer, storslått renessansekunst og herlig italiensk sjarme.

Fotturene er ikke lengre enn at de fleste kan være med. Terrenget er lett kupert, men vi har god tid. Vi besøker noen av de mest sjarmerende byene som historiske Siena, San Gimignano med de 14 middelaldertårnene og renessansepavens Pienza. De smale gatene, fine palassene og vakre kirkene forteller om flere hundre års historie. Underveis nyter vi den italienske stemningen både i byene og på sykkeltur i det toscanske landskapet, og selvfølgelig skal smaksløkene også på reise når vi besøker en av de lokale vingårdene i San Gimignano. 

Utgangspunktet for det italienske eventyret er den klassiske kurbyen Chianciano Terme, der vi bor på et hyggelig familiedrevet hotell.

Reisen er den del av konseptet ”Reis alene sammen med andre”. Det betyr blant annet at det ikke er enkeltromstillegg og at alle på turen reiser alene.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Vin & gastronomi, Reis alene

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Avreise og ankomst til Italia
Dag 2 Middelalderbyen Siena og vandring på Via Francigena
Dag 3 Den vakre renessansebyen Pienza, vandring til Capella di Vitaleta og Montalcino
Dag 4 Sykkeldag eller tid på egen hånd
Dag 5 Herlig fridag med mulighet til matlaging, kurbad eller andre utflukter
Dag 6 Pilegrimsvandring, vinsmaking og sjarmerende San Gimignano
Dag 7 Hjemreise

Hoteller

Hotel Sole & Esperia eller liknende

Hotellet vårt ligger i den gamle termebyen Chianciano Terme. Hit har italienerne valfartet i hundrevis av år for å få kurbehandlinger. Hotel Sole og annekset Esperia ligger i grønne omgivelser i en liten park sentralt i Chianciano Terme, like ved hovedgaten og den fine kurparken. Hotellet har 105 stille og hyggelige rom i klassisk italiensk hotellstil. Alle rom har flatskjermtv, aircondition, safe, minbar og hårføner. På toppen av hotellet ligger det en solterrasse med utsikt over det toskanske landskapet. Her er det også dusjfasiliteter, så man kan bli forfrisket på en varm dag. Hotellet serverer en glimrende halvpensjon som består av italiensk frokost og middag med italiensk husmannskost slik man får det i en italiensk familie.

Hotel Sole e Esperia
Address: Via delle Rose, 40, 53042 Chianciano Terme SI, Italy
Phone: +39 0578 60194

http://www.hotelsolechiancianoterme.it/

 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise og ankomst til Italia
Gate i byen Chianciano Terme

Etter ankomsten til Italia går reisen nordover ut gjennom vakre Lazio til Toscana. Her skal vi bo i den gamle kurbyen Chianciano Terme. Området har helt siden romerriket vært sentrum for kurbad og er det den dag i dag. Hit strømmer folk til for å nyte av de fantastiske omgivelsene. Før vi er framme ved hotellet stopper vi så vi får tid til en snack eller en kopp kaffe.

Vel fremme ved det familie-eide hotellet vårt sjekker vi inn, og i løpet av ettermiddagen tar reiselederen oss med på en liten spasertur i byen. Vi får tid til å sette oss ned med et glass vin på egen hånd før middag. Middagene spiser vi på hotellet som serverer vellaget og folkelig italiensk mat som serveres direkte ved bordene.

Dag 2
Middelalderbyen Siena og vandring på Via Francigena
Middelalderbyen Siena

I dag skal vi besøke en av Italias vakreste kulturbyer, den fantastiske middelalderbyen Siena. Her er det lett å merke den historiske arven fra Italias storhetstid. Siena er i seg selv et kunstverk. Vi begir oss ut på en spaseretur gjennom byens gater og ender ved det skjellformede torget Piazza del Campo i sentrum. Det er her det berømte hesteveddeløpet Il Palio blir holdt om sommeren. Siena ligger på pilgrimsveien mot Roma, og det har vært med på å sikre byens rikdom. På piazzaen dominerer rådhuset fra slutten av 1200-tallet. Vi går gjennom smale gater, forbi senmiddelalder-palasser og beundrer domkirken, som anses av mange for å være Italias vakreste.

Vi spiser lunsj på egen hånd og har litt tid til å utforske vakre Siena etterpå.

I dag skal vi for første gang gå på Via Francigena, eller Frankerveien som vi kaller den. Det var opprinnelig den veien som førte pilegrimer fra Canterbury i England til Roma og så videre til Jerusalem. I 1994 ble veien utpekt som kulturrute av Europarådet, og det er en helt spesiell stemning når man går på pilegrimsveien. Her får man ro i sjelen og kan sende tankene til de mange tusener som har gått nettopp her siden 900-tallet.

Vi begynner vandringen i San Quirico d'Orcia, som også er en av de små byene på Pilegrimsruten. Herfra skal vi gå til den lille kurbyen Bagni Vignoni, der vi kan de de varme kildene komme opp av bakken. Vi går på den gamle pilegrimsruten på hyggelige grusveier med flott utsikt til Bagni Vignoni, som ligger på toppen av en liten bakke. I Bagni Vignoni blir det tid til å ta en titt på den fascinerende mølledalen der det vulkanske vannet i har strømmet nedover klippene i flere årtusener. Her er det opplagt å dyppe slitne vandringsføtter i det varme vannet. (Dagens vandring er på ca. 6 km)

Sent på ettermiddagen er vi tilbake i Chianciano Terme, der vi spiser middag.

Dag 3
Den vakre renessansebyen Pienza, vandring til Capella di Vitaleta og Montalcino
Piazza i Pienza, Toscana

Vi starter dagen med å besøke den lille byen Pienza, som opprinnelig var en mindre landsby der pave Pius II (1405-1464) ble født. Byen er en liten perle som UNESCO nylig har inkludert på Verdensarvslisten. Pienzas fantastiske sentrum ble oppført under Pave Pius den II’s tid, som fikk arkitekten Bernardo Rossellini til å oppføre den perfekte renessansebyen.

Utsikten over landskapet er fantastisk og det er en nytelse å se utover det klassiske toscanske landskapet med de frodige, bølgende vinrankene og de mørkegrønne sypressene. Byen er også kjent for den gode lagrede fåreosten pecorino. Her kan man få den i alle former fra den milde til den mest lagrade med pepperkorn eller chili.

I dag skal vi gå fra renessansebyen Pienza mot middelalderbyen San Quirico d'Orcia. Vi beveger oss ned gjennom den UNESCO-fredede dalen Val d'Orcia. Her går vi i et av det mest fotograferte ladnskapene i Italia, langs grusveier som fører oss nedover langs åkrer med herlig utsikt over den fredede dalen. Langt i det fjerne kan vi se den gamle vulkanen Monte Amiata, og halvveis på den omkring 6 km lange vandreturen møter vi det vakre Capella di Vitaleta. Det pittoreske kapellet står omgitt av mørkegrønne sypresser som ligner trofaste soldater som beskytter kapellet som står

i ensom majestet midt i det toskanske landskapet. Heretter reiser vi til Montalcino som er kjent for den verdensberømte vinen Brunello di Montalcino. Her er det mulighet til selv å besøke det lokale enoteca som ligger i byens store borg, og eventuelt smake på en av de lokale vinene – blant annet den rubinrøde Brunello som er laget av Toscanas mest kjente drue Sangiovese. Deretter er det dags for litt lunsj på egen hånd i Montalcino.

Senere drar vi tilbake til hotellet i Chianciano Terme, der vi har mulighet for å ta en kopp kaffe på en av kafeene, gå en tur i den gamle bydelen eller bare koble av.

Middagen i dag er på egen hånd, og vi anbefaler den hyggelige lille restauranten Il Buco. Her spiser man godt til rimelige priser, og i vinduet kan man se at selveste Guide Michelin i mange år har anbefalt restauranten med eieren Silvano ved roret.

Dag 4
Sykkeldag eller tid på egen hånd

I dag skal vi oppleve Toscanas fantastiske landskap på sykkel. På den måten har man mulighet for å føle vinden i håret og duften fra naturen, og slik kan man ta seg rundt i det vakre, kuperte landskapet i sitt eget tempo. Du kan velge å sykle en tur sammen med reiselederen eller ta en tur alene.

Reiselederen hjelper gjerne med å foreslå en rute som passer nettopp deg. Besøk Montepulciano, hvor du kan nyte en lunsj og et glass lokal vin på torget. Kjøp litt brød, ost, skinke og drikkevarer og sett sykkelen i veikanten og spis en lett pikniklunsj mens du nyter utsikten over olivenmarker og vinranker. Eller legg turen til den verdensberømte utsikten over de vakre sypressene ved La Foce, som ligger rett ved byen. Det er en god måte å komme helt tett på naturen på. Veien er kupert og bakkete, men det går nedover igjen etterpå – og vi har hele dagen på oss.

Landskapet kan ved første øyekast se mer krevende ut enn det i virkeligheten er. Men de foreslåtte turene er ikke lengre enn at man kan leie sykkelen noe av veien (12–18 km. på en dag). Syklene er nye, har 6 gir og er utstyrt med håndbremser. Ønsker man å sykle med sykkelhjelm, bør denne medbringes hjemmefra. Skulle det ikke være sykkelvær, kan reiselederen foreslå andre aktiviteter i området.

Dag 5
Herlig fridag med mulighet til matlaging, kurbad eller andre utflukter

Har du lyst til å bruke dagen på å lære mer om italiensk mat kan hotellet tilby et lite kurs i pastalaging. På et par timer lærer vi å lage den lokale pasten, pici, som er en toskansk spesialitet. Vi skal selvfølgeligogså lage en saus som passer til. Vi nyter vår hjemmelagde pastalunsj og et glass vin til. Kurset bestilles direkte på stedet, og prisen for en lett lunsj med egen pasta og et glass vin er 8 euro.

Chianciano Terme har vært kurby i flere årtusener, og selv i dag lever byen primært av dem som oppsøker de helbredende kildene. De varme kildene kan gjøre godt for både kropp og sjel. Vil man gjøre noe ekstra ut av det kan man skjemme bort seg selv i flotte Acqua Santa Park og besøke det fine, nye kurbadet. Her, i det moderne kurbadet Terme Sensoriali, kan man for 38 € (lørdag/søndag 45 €) (april 2015) få adgang til de deilige badene, aromaterapi-rom, muddermasker, det tropiske dusjbadet, isbad, boblebad og tre forskjellige typer saunaer. En praktfull måte å skjemme seg selv bort på og få en stille stund i deilige omgivelsene.

Ønsker man derimot å prøve de utendørs varme badene kan man dra til Therme Theia. Her sitter man ute i herlige varme bad og kan nyte naturen. Her er det ikke vanskelig å bruke et par timer! Prisen er 11 € for 4 timer (16 € i helgene – priser fra april 2015). Man bør ha med seg badesko (kan kjøpes billig på stedet).

Det er også mulig å leie en sykkel og begi seg ut på enda et sykkeleventyr eller for eksempel ta lokalbussen til Chiusi og toget til for eksempel Firenze. Eller bare slappe av ved hotellets lille basseng og ta en rolig dag i den lille termebyen.

I dag er middagen også på egen hånd, så du kan finne et hyggelig spisested i den gamle delen av Chianciamo eller lage din egen piknik med delikatesser med ost, skinke og pølser fra en av byens butikker.

Dag 6
Pilegrimsvandring, vinsmaking og sjarmerende San Gimignano
San Gimignano, Toscana

Om morgenen går turen mot byen med tårnene, San Gimignano. Byens plassering på pilegrimsveien Via Francigena gjorde byen til handelssentrum i middelalderen, og dette tilførte den lille byen rikdom. Byen var allerede den gang kjent for sin produksjon av den gode, silkebløte hvitvinen, Vernaccia di San Gimignano, som fremdeles kan nytes den dag i dag.

Før vi besøker selve byen, tar vi en liten spasertur (4,5 km) fra Pancole på en del av den gamle pilegrimsveien opp til vingården Fattoria di Fugnano. Vi passerer blant annet den vakre lille kirken Cellole før vi kommer fram til den herlige vingården, som er et nydelig sted med fantastisk beliggenhet med nydelig utsikt over landskapet og de berømte tårnene i San Gimignano. Selvfølgelig skal vi smake på gårdens vin: Den berømte hvite Vernaccia, deres Chianti Colli Sensi og ikke minst deres supertoscaner – Sangiovese – som er lagret på fat.

Sammen med vinsmakingen spiser vi en lettere piknik-lunsj, og det blir mulighet for å kjøpe litt av den gode vinen med hjem. Etter besøket går vi tilbake til busse, og turen føles lettere nå når det er nedoverbakke.

Vi skal naturligvsi stikke innom selve San Gimignano. Her er det som å spasere direkte inn i middelalderen. Her kan man vandre rundt og suge til seg inntrykk i de kjølige, skyggefulle gatene, besøke den vakre kirken, spise en is i solen på torget eller ta en titt inn i den barske historien ved å besøke torturmuseet. Utpå ettermiddagen når vi er tilbake på hotellet, er det tid på egen hånd inntil vi skal spise en avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 7
Hjemreise

Vi begir oss fra Chianciano Terme til Roma. Herfra går reisen tilbake mot Norge igjen.

Prisinformasjon

Obs!

Ovenstående pris er per person i enkeltværelse. Og altså ikke per person i delt dobbeltværelse (heller selv om det står der; teknikken driller os). Der er ikke tillæg for enkeltværelse på denne rejse.

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Roma t/r (avgangen 2/4 er med mellomlanding t/r)
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Sykkelleie dag 4
 • Piknik-lunsj med vinsmaking i San Gimignano
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • 4 middager
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Pastakurs (8 euro)
 • Driks til sjåfør (beregn ca 5 euro)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

OBS! Endret rekkefølge på utflukter

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Bagasje

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Deltakerantall

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Tilslutning med innenriksfly

Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser