Kulturreise til Krakow

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Historie, kunst og arkitektur i Krakow, Polens betagende gamle hovedstad

I den gamle kulturbyen opplever vi den gamle bydelen, kongeslottet og vakre kirker. Vi overnatter på et sentralt hotell i gamlebyen, og vi utforsker Krakows stemningsfulle renessansegater og Wieliczka-saltgruvens hemmelighetsfulle ganger og kapeller. Med i reisen er også besøk i konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau og den gamle jødiske bydelen i Krakow – denne reisen er et funn for den historieinteresserte.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Zloty

Dagsprogram 4 dager
Dag 1
Oslo–Krakow. Byrundtur i gamlebyen med torget Rynek Glowny, Wavelhøyden og domkirken
Dag 2
Saltgruven Wieliczka.
Dag 3
Auschwitz-Birkenau. Tid på egen hånd i Krakow og felles middag
Dag 4
Krakows gamle jødiske bydel Kazimierz og hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Krakow. Byrundtur i gamlebyen med torget Rynek Glowny, Wavelhøyden og domkirken
Wawel-høyden

Vi sjekker inn på hotellet vårt, som ligger sentralt i Krakow. Etter litt lunsj går vi ut for å stifte nærmere bekjentskap med byens mange severdigheter.

Polens gamle hovedstad og eldste universitetsby ligger ved bredden av Vistula-elva og er en av landets vakreste byer. Krakow ble stort sett ikke ødelagt under Andre verdenskrig, og den flotte gamlebyen, Stare Miasto, står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du oppleve kunst og arkitektur fra barokken til 1920-tallets art nouveau med bygninger i både renessanse- og gotisk stil. Midt i gamlebyen ligger Europas største middelaldertorg, Rynek Glowny. Midt på torget kan du se de gamle torghallene fra 1500-tallet, som summer av livlig handel den dag i dag.

I torgets østlige hjørne ligger den store Mariakirken. Hver time slår kirkeklokkene, og når de har slått slagene sine kommer det fram en trompet som spiller en liten melodi. Melodien stopper brått til minne om en trompetist som ble drept i 1241 under den mongolske invasjonen av byen. Vi fortsetter turen vår rundt i gamlebyen nedover den gamle kongeveien, Grodzka, som fører til Wawel-høyden, der Polen ble styrt fra under middelalderen. På Wawel-høyden besøker vi katedralen der de fleste polske kongene ble kronet, og ser nærmere på både katedralen og det gamle kongeslottet. På vei tilbake til Rynek Glowny går vi langs Kanonicza-gaten, som med sine vakre renessansehus godt kan være med i konkurransen om å være Europas vakreste gate.

Middagen i dag er på egen hånd. Reiselederen kommer gjerne med forslag til gode restauranter.

Dag 2
Saltgruven Wieliczka.
Saltgruven i Wieliczka

I Wieliczka, 1,5 mil fra Krakow, venter en underjordisk opplevelse i en 700 år gammel saltgruve. Gruven er en labyrint av tuneller med omkring 30 mil med ganger og sjakter fordelt over 9 etasjer. På vårt besøk i de tre øverste nivåene ser vi uthugde kammere, sjakter og kapeller med altere og helgener, alt hugd ut i salt. St. Kinga-kapellet er det mest imponerende av dem alle, og det tok en mann og broren hans over tretti år å hugge det ut. Underveis hører vi også om arbeidet i gruven og legendene som knytter seg til området.

Turen tar omtrent to timer, og vi anbefaler at man tar på seg gode sko og en varm genser. Vi skal gå ca. 2 km, og det kan godt være litt kaldt nede i gruven.

.

Dag 3
Auschwitz-Birkenau. Tid på egen hånd i Krakow og felles middag
Auschwitz

Sju mil fra Krakow ved byen Oswiecim ligger den gamle konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau, som har blitt et symbol på det mørkeste kapitlet i Europas historie der en million jøder mistet livet. Egentlig var det et stort kompleks av leirer, der de to største – Auschwitz I og Auschwitz II – er gjort om til museum og minnesmerke for ofrene. Mer enn 1 million jøder og omkring 150 000 andre fanger endte sine dager her. Da nazistene forlot stedet brente de det meste av Auschwitz II-Birkenau ned, så Auschwitz I er den best bevarte av leirene. Vi besøker både Auschwitz og Auschwitz-Birkenau og blir på området i omtrent tre timer.Det er en hard opplevelse å se stedet for så mye grusomhet og lidelse, og de fleste vil være berørt av besøket lenge.

Vi kjører tilbake til Krakow, der du har resten av dagen fri til å fordøye inntrykkene og se det siste av byen. Vi møtes igjen om kvelden til en hyggelig felles middag.

Dag 4
Krakows gamle jødiske bydel Kazimierz og hjemreise
I Krakows synagoger

Neste punkt på programmet er den gamle jødiske bydelen Kazimierz. I dag er Kazimierz en livlig og hyggelig bydel med kafeer, gode restauranter og spennende butikker. Da Tyskland invaderte Polen i 1939 bodde det 65 000 jøder i Krakow, og bare 6000 av dem overlevde. På vår tur rundt i bydelen ser vi både det gamle og det nye Krakow, og vi besøker blant annet en av de gamle synagogene og den jødiske gravlunden.

Etterpå kjører vi til flyplassen og tar flyet hjem til Norge.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Krakow–Oslo t/r
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på godt hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 1
 • Middag dag 2 på hotellet og 3 på lokal restaurant
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks (beregn ca. 50,– kr per person)
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer” 

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hva skal jeg pakke?

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Det er bra å ha gode sko siden vi går mye på både brosteinsgater og i saltgruven. Husk også en varm jakke eller fleecegenser til saltgruven, der temperaturen ligger på 14–16 grader.

Rekkefølge på programmet

Rekkefølgen på programmet kan være annerledes enn beskrevet her, men innholdet i programmet blir ikke påvirket av dette – det er bare rekkefølgen på utfluktene som forandrer seg.

Hotell

Vi gjør vårt beste for å få hoteller som ligger sentralt i Krakows gamle bydel eller i den jødiske bydelen, men siden det er populært å reise til Krakow kan det hende at vi på visse avganger bor utenfor disse områdene. I så fall er busstransport til og fra sentrum inkludert i prisen for reisen.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Interessant reise Interessant reise med mye inntrykk.
Date published: 2018-03-06
Rated 5 out of 5 by from Mange interessante opplevelser Flink og kunnskapsrik reiseleder som ordnet opp i alt
Date published: 2017-05-21
Rated 4 out of 5 by from En intereaant tur som stort sett svarte til våre forventninger Turen var på alle måter bra. Men vi savnet å få utdelt en navneliste over våre medreisende.
Date published: 2017-05-19
Rated 4 out of 5 by from Bra kulturopplevelse Reiseleder var dyktig og hadde god kunnskap om stedet og kulturopplevelsene. Kanskje ett lite minus ved at alle utfluktene startet svært tidlig om morgen.
Date published: 2017-05-16
Rated 5 out of 5 by from En opplevelses reise til Krakow. Vi var veldig spent på reisen til Krakow. Vi kjente ingen personer på forhånd. Men det skulle vise seg at vi ble en ganske sammensveiset gjeng en del av reisefølget i løpet av de 4 dagene reisen varte. Vår reiseleder var meget dedikert til oppgaven. En godt voksen kvinne som hadde erfaring med å takle alle slags mennesker. Hun gav oss god informasjon hele tiden. De lokale quidene var meget kunnskapsrike da vi besøkte konsentrasjonsleirene uten for Krakow. Byen Krakow hadde mye å by på av kunst og kultur. Gamlebyen var helt unik! Vi fikk en fin tur med hestedrosje og el-bil. Mat og drikke meget billig i forhold til Norge. Byen var ren og fin.
Date published: 2017-05-12
Rated 5 out of 5 by from Fin tur og trivelege meddeltakarar Tilrå ikkje å kjøpe euro, men vente med å veksle/kjøpe zloty når du kjem til Polen. Når det gjeld hotellet og sengene, var det ubehageleg med plastunderlag under lakenet. Elles var alt topp!
Date published: 2017-05-10
Rated 3 out of 5 by from Opplevelsesrik tur Reiselederen var meget hjelpsom og hyggelig, men var tydelig hyret inn på kort varsel og ikke godt kjent i byen.
Date published: 2017-05-10
Rated 4 out of 5 by from Reis til Krakow, men ta med guide-bok for gamlebyen Reisen var interessant og spennende. Reiseleder var flink og omsorgsfull, vikar som var kalt inn. Noen litt surrealistiske opplevelser: gratis lunsj første dagen, de fleste hadde spist på flyet allerede. Derfor kort tur i gamlebyen. Hotellet var bra, men lå i Kazimierez. Ingen trengte buss dit. Derimot manglet bussen til middag i gamlebyen (kom til slutt). Meget sen flyavgang, laaang dag. Måtte etterlyse billettene.
Date published: 2017-05-09
 • y_2023, m_9, d_24, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_8
 • loc_no_NO, sid_PLVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser