Langtidsferie i Rio

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Langtidsferie i Sør-Amerikas mest populære by, Rio de Janeiro. Herlig strandliv og opphold i bydelen Barra da Tijuca samt utflukter til Rios store severdigheter

I Brasil påstår man hardnakket at Gud brukte hele to av sine seks arbeidsdager på å skape Rio, og vakkert ligger byen da også til med sin enorme naturhavn, grønne fjellsider, det store havet og de lange, hvite strendene. Rio er absolutt en av de mest populære byene i verden – solen, sambaen, de vakre omgivelsene og en livsglad befolkning danner rammen om en enestående opplevelse.

Ferien tilbringes i Rios nyeste bydel, Barra da Tijuca, som er kjent for sin 1,8 mil lange sandstrand, gode restauranter og flotte shoppingsentre. Her bor fotballstjernene og andre kjendiser, og området blir sett på som ett av de mest sikre i Rio. Her er det gode transportmuligheter, så man kan komme seg inn til Copacabana og sentrum av Rio på bare en time. I Barra da Tijuca bor du på et hotell nært stranden og med gåavstand til gode restauranter, barer og supermarkeder. Med i prisen er utflukter til de viktigste severdighetene i Rio, Kristusfiguren og Sukkertoppen. Ønsker du å oppleve mer kan du kjøpe flere utflukter og delta i noen av de aktivitetene som reiselederen arrangerer.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Brasilianske real

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Rio de Janeiro
Dag 2 Velkomstmøte og spasertur i Barra da Tijuca
Dag 3–21 Spennende utflukter og tid på egen hånd
Dag 22 Barra da Tijuca–Rio de Janeiro. Hjemreise
Dag 23 Ankomst til Oslo

Hoteller

Hotel Blue Tree Premium Design

 • 278 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Poolbar
 • Heis
 • Lite svømmebasseng på taket
 • Wi-fi (gratis)
 • Treningssenter og spa
 • 500 meter til nærmeste supermarked

Moderne hotell med en fantastisk beliggenhet nær stranden. Hotellet ligger i den rolige enden av den 18 kilometer lange sandstranden i bydelen Barra da Tijuca. Du behøver kun å krysse veien, så er du på den fine stranden og hotellet er også et godt utgangspunkt for spaserturer i området. På hotellet er det restaurant, treningssenter og på taket finnes det et lite svømmebasseng med poolbar og en fantastisk utsikt. Det er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Lyse og store hotellrom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har gratis wi-fi, TV, safe, minibar, luftkondisjonering og hårtørker. Man har også balkong på alle rom, havutsikt er mot tillegg.

Les mer om hotellet her:

https://www.bluetree.com.br/hotel/blue-tree-premium-design-rio-de-janeiro/?idioma=us

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
I dag flyr du til Rio de Janeiro. Etter innreiseformalitetene blir dere tatt imot av reiselederen og ledsaget til hotellet i Rio-bydelen Barra da Tijuca.
Dag 2
Velkomstmøte og spasertur i Barra da Tijuca
Barra da Tijuca

Etter frokost holder reiselederen et velkomstmøte, så dere kan få et overblikk over aktiviteter og muligheter i området.

Etter velkomstmøtet blir vi med reiselederen på en spasertur i Barra da Tijuca og området ved hotellet. Barra da Tijuca ble bygd for bare 30 år siden, og er den nyeste delen av Rio. Området ligger vest for byen og er kjent for sin 1,8 mil lange sandstrand ved Atlanterhavet. Barra da Tijucas byplan ble designet av Lúcio Costa, som er kjent for sitt designarbeid i landets hovedstad Brasilia. Han har skapt et attraktivt område med grønne hager, flotte boligområder og gode muligheter for shopping. Det er restauranter og barer for enhver smak, og drar man ut av bysonen finner man flott natur med innsjøer, elver og en vakker kyststrekning. Barra da Tijuca blir sett på som et av de sikreste områdene å ferdes i, og mange av Brasils kjendiser har bosatt seg her.

Dag 3–21
Spennende utflukter og tid på egen hånd

Nå er det tid til å nyte ferielivet, de herlige omgivelsene og det nydelige været. Rios beste severdigheter er inkludert i prisen, og ønsker du enda flere opplevelser kan du delta i ekstrautfluktene (kjøpes i tillegg). Det blir god tid til å gå på oppdagelse på egen hånd, og vi får noen koselige stunder med avslapping, herlige dager på stranden og fremragende brasiliansk mat. Hotellet ligger rett overfor den beste delen av den 1,8 mil lange sandstranden i Barra de Tijuca.

Reiselederen deltar på de faste utfluktene og vil også arrangere forskjellige aktiviteter på de dagene det ikke er et fast program. Reiselederen holder foredrag, arrangerer ekstra utflukter og kommer med gode råd og forslag til hva du kan gjøre på egen hånd. Kort sagt vil reiselederen alltid være til stede for å sikre at du får den beste opplevelsen og har mulighet til å være sammen med de andre deltagerne i den utstrekning du ønsker det.

Reiselederen vil informere om hvilke dager vi skal på utflukt og hvilke dager som er fri til egne eventyr.

Følgende utflukter er inkludert i reisens pris:

Halvdagsutflukt til Corcovado-fjellet og Kristusstatuen

Utflukten går inn til Rio de Janeiros vartegn, det grønnkledde Corcovado-fjellet med den berømte Kristusstatuen på toppen. Fjellet er godt og vel 700 meter høyt, og her på toppen har man en imponerende utsikt over byen. Kristusstatuen ble skapt av den franske skulptøren Paul Landowski og ble bygd i perioden mellom 1922 og 1931. Den veier 635 tonn, er 30 meter høy og står på en 8 meter høy sokkel. Statuen er ikke bare et symbol på Rio og Brasil, men er også på listen over verdens nye vidundere. Denne utflukten varer omkring 4 timer og er med reiseleder.

Halvdagsutflukt til Sukkertoppen

Vi drar på utflukt til den berømte Sukkertoppen. Først går turen inn til sentrum av Rio, der dere drar forbi det berømte Maracaña-stadionet og Sambadrome, der finalen i karnevalet blir holdt. På vei til kabelbanen som tar deg med opp til Sukkertoppen passerer dere også den moderne domkirken og teateret.

Det venter dere en flott tur i kabelbanen opp på den store granittklippen Sukkertoppen, som kneiser vakkert over den store Guanabarabukten. Herfra kan man nyte den nydelige utsikten over byens skyline, de lange strendene og grønnkledde fjellene med fossefall og regnskog. Når man står her oppe er det innlysende hvorfor Rio blir sett på som en av verdens vakreste byer. Denne utflukten varer ca. 4 timer og er med reiseleder.

Følgende utflukter kan kjøpes ekstra ved bestilling av reisen:

Båttur i Guanabara-bukta (halvdagsutflukt)

Rio har en enestående plassering ved Guanabara-bukta, som er 31 km lang og 28 km bred. Denne morgenen stevner vi ut fra Glória-marinaen på den skonnerten som skal ta oss med på en ca. to timers lang tur i Brasils nest største bukt. I Guanabara-bukta ligger det mer enn 130 små øyer, og en 13 km lang bro går fra Rio til byen Niteroí og blir brukt hver dag av mange pendlere. Ruten går langs kysten forbi flotte strender, den berømte Sukkertoppen og atskillige av de fortene som ble bygd av portugiserne for å beskytte området mot pirater. Vi kommer helt over på den andre siden av bukta til byen Niteroí, og her har man flott utsikt mot Rio. Før vi drar tilbake til Glória-marinaen i Rio går vi under Niteroí-broen og forbi en av buktas øyer, Ilha Fiscal, der det kulturhistoriske museet ligger. Utflukten gjennomføres ved minimum 10 deltagere.

Besøk på sambaskole (halvdagsutflukt)

I Rio er det flere enn 80 sambaskoler med mer enn 100 000 dansere. Og vi er så heldige at vi har fått ordnet en avtale om å besøke en av de største og viktigste sambaskolene i Rio, Acadêmicos da Grande Rio, der barn i alderen 5–18 år lærer å danse samba. Skolen holder til i en kjempestor hall, der det også lages drakter og vogner til de store karnevalsopptogene. Noen av danserne tar imot oss og gir oss et innblikk i sambaens historie. Vi skal naturligvis også se noen av de vakre draktene, og det blir mulig å prøve seg på noen av de forførende dansetrinnene! Utflukten gjennomføres ved minimum 10 deltagere.

Dag 22
Barra da Tijuca–Rio de Janeiro. Hjemreise
I dag er det hjemreise. For de gjestene som skal fly om kvelden er det arrangert sen utsjekking (senest kl. 17:00) uten ekstra kostnad. Det er transport fra hotellet til flyplassen.
Dag 23
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom

Standard: kr 6 998,-

Sea View: kr 9 998;-

Tillegg for Sea View
kr 4 998,-
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Rio de Janeiro med mellomlanding
 • 21 netter i Barra da Tijuca i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • 4 middager på hotellet (en brus, juice eller vann inkludert)
 • Transport mellom flyplassen og hotellet i Barra da Tijuca t/r
 • Spasertur med reiselederen i Barra da Tijuca (introduksjon til området)
 • Utflukt til Corcovado-fjellet og Kristusstatuenn (varighet ca. 4 timer)
 • Utflukt til Sukkertoppen (varighet ca. 4 timer)
 • Sen utsjekking (kl. 17:00) på hotellet på hjemreisedagen
Prisen inkluderer ikke
 • Utflukter som kan kjøpes ekstra (beskrevet i dagsprogrammet)
 • Arrangementer på reisemålet (arrangeres av reiseleder)
 • Alle øvrige måltider
 • Tillegg for enkeltrom
 • Tillegg for rom med havutsikt
 • Personlige fornødenheder
 • Eventuelle driks
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Mindre ryggsekk eller veske til utflukter
 • Sommertøy
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Genser eller lett jakke
 • Praktisk fottøy (tursko og sportssandaler)
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Myggspray
 • Antibakteriell gelé

Valuta

Vi anbefaler at dere tar med US dollar, da det det kan være problematisk både å bruke  kredittkort som betaling og å ta ut kontanter i minibanker.

Deltagerantall

Reisen gjennomføres ved minimum 15 deltakere. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Mer om Brasil

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks, visum og vaksinasjoner, kan du lese mer her: www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/brasil

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

BRVLT01ANO