Langtidsferie til Malaysia og Borneo

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Dra til Malaysia i 3 uker – med minirundreise på den malaysiske halvøya og Penang-øya og hele 10 dager på strandresort på Borneo

Oppfyll reisedrømmen og lad batteriene samtidig på en annerledes langtidsferie med vakker natur og varmt klima! Her skal vi til millionbyen Kuala Lumpur med livlig storbystemning og høye skyskrapere. Etterpå går reisen nordover til Cameron Highlands med teplantasjer og engelsk stemning før vi fortsetter til Penang og Georgetown med den spennende matkulturen. Men ingen langtidsferie uten late dager, og dem får vi i resortet på Borneo, der havet glimter på den ene siden og regnskogen står frodiggrønn på den andre. Her veksler vi mellom avslapping ved bassenget og spennende utflukter til Borneos jungel, der vi drar på utkikk etter neseaper og kjøttetende planter i Bako nasjonalpark og besøk ved orangutang-rehabiliteringssentret Semenggoh.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Ringgit

Dagsprogram 22 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Kuala Lumpur, Malaysia. Velkomstmiddag
Dag 3
Kuala Lumpur. Byrundtur med Little India, Den nasjonale moskeen og Petronas Towers
Dag 4
Kuala Lumpur. Dag til egne eventyr
Dag 5
Kuala Lumpur–Cameron Highlands
Dag 6
Cameron Highlands. Besøk på teplantasje
Dag 7
Cameron Highlands–Georgetown, Penang
Dag 8
Penang. Spasertur i Georgetown
Dag 9–10
Penang. Tid på egen hånd
Dag 11
Fly Penang–Kuching, Borneo
Dag 12
Damai. Tid til egne eventyr
Dag 13
Damai. Utflukt til Kuching
Dag 14
Damai. Tid til egne eventyr
Dag 15
Damai. Utflukt til Semenggoh orangutangsenter
Dag 16
Damai. Tid til egne eventyr
Dag 17
Damai. Utflukt til Bako nasjonalpark (kjøpes ekstra)
Dag 18–20
Damai. Avslapping eller tid til egne opplevelser
Dag 21
Damai–Kuching. Fly til Kuala Lumpur og hjemreise
Dag 22
Ankomst til Oslo

Hoteller

Damai Beach Resort

 • 252 rom
 • Beliggenhet 3 mil fra Kuching
 • Døgnåpen resepsjon
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • Heis
 • 2 utendørs bassenger
 • Liggestoler ved bassenget
 • Kredittkort mottas
 • Gratis wifi på hotellets område
 • Wellness
 • TV på rommet
 • Kjøleskap på rommet
 • Safe på rommet
 • Aircondition på rommet
 • Vannkoker på rommet
 • Hårføner på rommet
 • Wifi på rommet

Et flott, stort strandhotell som ligger helt ned til Teluk Bandung-stranden med regnskogen rett bak hotellet.

Hotellet kan by på 2 utendørs bassenger. Det ene ligger ved stranden og det andre ved Hilltop-rommene, der vi bor. Begge bassengområdene har flott utsikt over stranden og området. Det er solstoler ved hotellets bassengområde (ikke på stranden) og håndkleservice til både basseng og strand.

Vi bor på Hilltop Wing i Sea View Deluxe-rom, som alle er med egen balkong og flott utsikt over bukten og hotellområdet. På rommene er det tv med internasjonale kanaler, (tomt) kjøleskap, gratis safe, kaffe/tefasiliteter, vannkoker, hårføner samt strykejern og strykebrett. Man får daglig en gratis flakse vann (0,5 l per person per dag). I Hilltop-området ligger det en mindre spa/massasjeavdeling.

På hotellet er der en restaurant med frokostbuffet samt buffet og á la carte til lunsj og middag. På restauranten er det mulig å sitte innendørs i aircondition eller ute på den overdekkede terrassen. Dessuten er det en bar der det er mulig å slappe av til musikk med en god drink eller en øl. Resepsjonen har åpent 24 timer i døgnet, og det er gratis wifi overalt på hotellet – dekningen er best ved lobby/restaurant/bassengområdet. I hotellets lille kiosk er det mulig å handle småting som drikkevarer og snacks. Hotellet kna også tilby flere utflukter som fotturer i jungelen og båtturer mot betaling.

I kort avstand fra hotellet ligger en stor og spennende «Cultural Village», som er verdt et besøk. Cultural Village viser Borneos tradisjoner innen boformer, levevis, dans, påkledning og kultur. Entré ca. 125 kr per person.

2 kilometer fra hotellet ligger Damai Golf & Country Club.

For ytterligere informasjon se hotellets nettsider: http://damaibeachresort.com/

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Kuala Lumpur, Malaysia. Velkomstmiddag
Petronas Towers, Kuala Lumpur

Vi lander i Kuala Lumpurs internasjonale lufthavn og kjører til hotellet etter innreiseformalitetene. Etter at vi har fått rommene våre spiser vi velkomstmiddag sammen før vi går til køys og blir klare til å oppleve Kuala Lumpur neste dag.

Dag 3
Kuala Lumpur. Byrundtur med Little India, Den nasjonale moskeen og Petronas Towers
Assyakirin-moskeen i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er en by som må ses, føles og oppleves. Og det blir mulig i dag. Byrundturen i KL begynner ved Masjid Jamek, en av byens eldste moskeer, som ikke kan unngå å sjarmere med sine kritthvite løkkupler, lyserøde mursteiner og indiskinspirerte bueganger. Moskeen er bygd av en engelsk arkitekt som fikk inspirasjon fra stormogulenes grandiose byggverker i India. Masjid Jamek ligger vakkert mellom de grønne palmene der elvene Klang og Gombak møtes, og der byen ble grunnlagt.

Fra Kuala Lumpurs fødested går turen til fots ut i den gamle bydelen, og der kan vi føle byens puls helt tett innpå oss. Mot nord får vi snart selskap av sarier og Bollywood-musikk i Little India. Her er det tid til en spasertur før vi fortsetter til Merdeka Square, som er hjertet i kolonitidens Kuala Lumpur og ligger omgitt av vakre kolonitidsbygninger. Her ble landet erklært uavhengig i 1957, og britenes cricketbane, som fylte plassen, ble skiftet ut med en gressplen og et kjempemessig malaysisk flagg. Den ene siden av plassen domineres av sultan Abbul Samad-bygningen, som ble oppført som sekretariat for kolonitidens administrasjon. Bygningen er tegnet av samme britiske arkitekt som stod for Masjid Jamek, og igjen ser vi tydelig hans store begeistring for alt indisk.

Vi ser Den nasjonale moskeen (Masjid Negara) med den 73 meter høye minareten og turkisblå kuppelen. Bedehallen har plass til 15 000 mennesker. Vi ser også den særpregede gamle togstasjonen, som er bygd i indisk-islamsk stil, men etter engelske byggevedtekter, som blant annet foreskrev at taket skulle bygges så solid at det kunne bære vekten av flere tonn snø!

Siste stopp på byrundturen vår er ved Kuala Lumpurs ikoniske tvillingtårn Petronas Towers, som i perioden 1998–2004 var verdens høyeste bygninger (451,9 meter inklusiv antennen). Det er anlagt en stor park i forlengelse av tårnene der lokale og turister kommer for å ta bilder av de enorme bygningene. Heretter kjører vi tilbake til hotellet. Det er mulighet til å komme opp i den broen, «skybridge», som forbinder de to tårnene. Ønskes man å få billetter dit anbefales det å bestille dem på forhånd via Albatros Travel senest 30 dager før avreise. Se mer under prisinformasjon. Kjøper man billetter til tårnene skal man selv dra tilbake til hotellet enten med taxi eller skytrain.

Etter denne introduksjonen til Kuala Lumpur er resten av dagen på egen hånd.

Dag 4
Kuala Lumpur. Dag til egne eventyr
Sri Mahamariamman-tempelet i Kuala Lumpur

Vi har en dag på egen hånd. Byen er opplagt til shopping, men du kan også bruke tiden på å besøke et av Kuala Lumpurs mange museer eller slappe av ved bassenget.

Dag 5
Kuala Lumpur–Cameron Highlands
Batu-grotterne

Etter frokosten forlater vi KL og setter kursen nordover, der Batu-grottene ligger. Grottene, som ble oppdaget i 1878, er flere hundre meter lange og fulle av dryppstein. Vi går gjennom de særegne grottene og opplever blant annet flaggermus.

Heretter fortsetter vi videre nordover. En spennende oppstigning langs snirklete veier tar oss til den gamle engelske «fjellstasjonen» Cameron Highlands på 1800 meters høyde. Stedet er oppkalt etter William Cameron, som kartla det sentrale høylandet og fjellene i regnskogen i 1885. Fjellenes behagelige klima, i motsetning til lavlandets varme og fuktighet, medvirket til at stedet raskt ble populært blant englenderne som var stasjonert i Malaysia for å jobbe i kolonimaktens tjeneste. Det ble bygd hus og anlagt veier, og det ble skapt både klassiske hager og plantasjer med te og grønnsaker. Dette er stedet der man midt i tropene finner jordbær som smaker himmelsk.

På veien til dette lille «paradiset» stopper vi ved fossefallet Lata Iskandar, og vi besøker landsbyer og bosetninger til den opprinnelige befolkningen orang-asli («mannen i skogen»).

Overnatting i Cameron Highlands.

Dag 6
Cameron Highlands. Besøk på teplantasje
Teplantage i Cameron Highland

I løpet av dagen reiser vi gjennom vakkert landskap og passerer åkrer med blomster, grønnsaker og jordbær, som hver dag blir plukket og sendt ned til markedene i KL. Klimaet i høyden er også ideelt for dyrking av te. Vi besøker en teplantasje der vi blir innvidd i tedyrkingens mysterier. Vi gjør holdt i de små landsbyene med flotte blomsterhager og sjarmerende hus som er bygd i engelsk stil. Her skal vi selvfølgelig også få «five o’clock tea» med nybakte scones med krem og syltetøy.

Overnatting i Cameron Highlands.

 

Dag 7
Cameron Highlands–Georgetown, Penang

I dag skal vi videre fra høylandet til øya Penang, stedet for britenes første koloni i Malaysia.

På veien dit besøker vi byen Kuala Kangsar, som ligger ved Perak-elva. Vi tar en kort pause ved byens imponerende moské og ved den tidligere sultanens palass.

Heretter fortsetter vi mot hovedbyen Georgetown på Penang. Den ble grunnlagt i 1786 som handelsstasjon av Britisk Ostindisk Kompani, men nå bor det flere kinesere her enn noe annet folkeslag. Øya er fremdeles et økonomisk kraftsenter for Malaysia, men på tross av den moderne utviklingen har George Town bevart fortidens engelske og kinesiske arkitektur.

Vi blir innkvartert på et herlig hotell midt i Georgetown bare noen få skritt fra byens gamle bydel.

Dag 8
Penang. Spasertur i Georgetown
Den flydende moské på Penang

Vi bruker formiddagen på å se nærmere på Georgetown til fots. Vi går rundt i den gamle bydelen og ser på det hyggelige bylivet og de mange historiske bygningene byen kan by på. Georgetown er tatt opp på UNESCOs liste over verdens kulturarv på grunn av de mange sjarmerende bygningene i kolonistil som ligger side om side med templer, pagoder og moskeer. De små lokale markedene finnes fremdeles og er veldig populære på tross av de store kjøpesentrenes inntog. Georgetown kalles ofte for Malaysias kulinariske hovedstad på grunn av byens store og varierte utvalg av retter som kan nytes både i dyre restauranter og i byens mange gatekjøkkener.

Dag 9–10
Penang. Tid på egen hånd
Tid på egen hånd, George Town.

Vi har to hele dager til å nyte denne fantastiske øya. Bruk tiden ved bassenget eller dra ut og utforsk øya.
I tillegg til hotellet og Georgetown har Penang en masse attraksjoner. Blant annet kan man nyte utsikten fra toppen av Penang Hill (821 moh) der veien til toppen i dag består av kafeer og restauranter som er gjort om fra gamle villaer fra den britiske kolonitiden.
Malaysias største buddhisttempel ligger på Penang, og et annet tempel, Wat Chayamangkalaram, har en 33 meter lang liggende buddha som er belagt med bladgull. På øyas vestkyst ligger Penang Butterfly Farm med mer enn 3000 sommerfugler.

Reiselederen hjelper naturligvis til med å arrangere utflukter.

 

Dag 11
Fly Penang–Kuching, Borneo
Velkommen til Kuching

Vi forlater Penang og flyr over Sør-Kinahavet til regnskogenes og orangutangenes Borneo. Borneo er verdens tredje største øy etter Grønland og Ny Guinea, og den har et av de mest unike økosystemene på kloden. Det meste av øya er dekket av regnskog og gjemmer på mange sjeldne dyre- og plantearter med orangutanger og neseaper som noen av de mest berømte. Borneo er i dag delt mellom Indonesia og Malaysia. Den indonesiske delen blir kalt Kalimantan, mens den malaysiske delen under ett blir kalt Øst-Malaysia og består av delstatene Sabah og Sarawak.

Eventyret vårt utspiller seg i Sarawak, som inntil 1966 var styrt av Brooke-familien og først ble en offisiell del av det britiske imperiet etter andre verdenskrig. I 1966 ble det selvstendige Malaysia formet, og etter en kort krig mot Indonesia ble Borneos deling en realitet.

Vi lander i Kuching, hovedbyen i Sarawak, etter et par timers flyging. Fra LKuching kjører vi den korte veien til strandområdet Damai på Santubong-halvøya. De neste ti dagene skal vi bo på et resort med sandstrand og bølger på den ene siden og frodig regnskog på den andre (stranden ved Damai kan godt være preget av store bølger, noe som ikke gjør det til en ideell badestrand).

Dag 12
Damai. Tid til egne eventyr

En dag til avslapping eller egne eventyr.

Dag 13
Damai. Utflukt til Kuching

I dag tar vi en tur inn til Kuching og bruker formiddagen til å kikke oss litt omkring i denne historiske byen. Kuching betyr ’katt’ på malayisk, og det er nettopp litt katt over Kuching. Den er elegant, avslappet og umulig å ta knekken på. I motsetning til hva som skjedde i andre byer i området, ble de fleste av Kuchings historiske bygninger skånet under andre verdenskrig. Mange av dem er til og med blitt nydelig restaurert, så vi kan forvente en vakker kulisse til slentreturen gjennom byens overskuelige sentrum, som ligger langs Sarawak-elva.

Dag 14
Damai. Tid til egne eventyr

En dag til avslapping eller egne eventyr.

Dag 15
Damai. Utflukt til Semenggoh orangutangsenter

Etter frokosten kjører vi til rehabiliteringssentret Semenggoh. Her lever orangutanger som har vært ulovlig fanget eller som har døde foreldre. På Semenggoh lærer de å klare seg selv i jungelen igjen. Orangutangene lever i jungelen og kommer oftest bare til sentret når det er foringstid, så vi kan derfor ikke være helt sikre på å se de sjeldne orangerøde apene.

Ettermiddagen er fri til egne eventyr i Kuching.

 

Dag 16
Damai. Tid til egne eventyr

En dag til avslapping eller egne eventyr.

Dag 17
Damai. Utflukt til Bako nasjonalpark (kjøpes ekstra)

I dag besøker vi en av Malaysias mest spennende nasjonalparker, Bako, med blant annet neseaper, varaner, villsvin, sambarhjorter og atskillige sjeldne planter. Vi tilbakelegger strekningen i buss og båt, og i løpet av den to timer lange turen kommer vi forbi kokosplantasjer, mangrovesumper og skoger av nypa-palmer. Bako nasjonalpark er Sarawaks eldste nasjonalpark og ligger på en stor odde ut mot Sør-Kina-havet. Parken inneholder en pussig blanding av tett, grønn jungel med bratte kystklipper og eroderte klippeøyer i de utroligste fasonger. Den er det beste stedet på Sarawak når man vil se de sjeldne neseapene, og dessuten er her masser av makak-aper.

Vi vandrer langs nasjonalparkens godt oppmerkede stisystem og utforsker noe av det Borneo er så kjent for: frodig regnskog spekket med fascinerende planteliv. I nasjonalparken vokser nesten alle de planteartene som finnes på Borneo.

Vi kommer til å se planter som slett ikke ligner dem vi kjenner hjemmefra. Blant annet finnes her flere forskjellige arter av de kjøttetende plantene kannebærere, som får en del av sin næring fra insekter og smådyr som faller ned i de kanneformede bladene.

Vi vil sannsynligvis se varaner og de frekke apene javamakakene, som ikke lar seg holde tilbake av særlig mye hvis det er utsikt til en hurtig godbit, så pass godt på vesken din. Også de mer medgjørlige sølvlangurene, der de voksnes pels er sølvgrå, mens ungenes er klart oransjefargede, skal vi se etter, men det dyret vi skal holde best utkikk etter, er nok neseapen. I Bako lever der cirka 150 eksemplarer av denne sjeldne apen, som kun finnes på Borneo. Hvis vi holder ørene åpne, vil vi kanskje høre den rare gryntende lyden som apene lager mens de beveger seg gjennom tretoppene, før vi – forhåpentligvis – ser dem. Er vi riktig heldige (og tålmodige), vil vi kanskje se en hel flokk av de grå og rødbrune apene med den hengende nesen og en mage som best kan beskrives som en ordentlig ølvom.

Underveis spiser vi lunsj på parkkafeen, og sent på ettermiddagen er vi tilbake i Damai.

Dag 18–20
Damai. Avslapping eller tid til egne opplevelser

Vi har de siste dagene til å slappe av og fordøye reisens mange inntrykk. Vi lener oss tilbake i en liggestol ved bassenget eller går en tur ved stranden. Reiselederen kommer gjerne med forslag og hjelper til med det praktiske hvis du vil ut på utflukt i området.

Dag 21
Damai–Kuching. Fly til Kuala Lumpur og hjemreise

Etter frokosten kjører vi til lufthavnen i Kuching. Derfra flyr vi tilbake til Kuala Lumpur og begynner på hjemreisen.

Dag 22
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Kuala Lumpur t/r med mellomlanding
 • Innenriksfly Penang–Kuching og Kuching–Kuala Lumpur
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Frokost daglig på hotellet
 • Lunsj på dag 3
 • Middag på dag 2, 6 og 7
 • 3 netter på hotell i Kuala Lumpur
 • 2 netter på Strawberry Park Resort i Cameron Highlands
 • 4 netter på Bayview Hotel Georgetown på Penang
 • 10 netter på Damai Beach Resort i et Sea View Deluxe Room
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt til Bako nasjonalpark 898,-
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. kr 350,- per deltager)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner, kan du lese mer her:
Malaysia: www.albatros.no/reisemaal/asia/malaysia
Borneo: www.albatros.no/reisemaal/asia/borneo


 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser