Laos – landet bak fjellene

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Gamle kongebyer, enestående naturscenerier og den frodige Mekong.

På denne komplette rundreisen opplever vi både den nordlige og sørlige delen av det enestående Laos. Med buss, båt og på sykkel beveger vi oss ut på eventyr, og reisen er en slags levende historietime der vi lærer en masse om landets fortid. Ved de røykblå fjellene der elvene Mekong og Nam Ou møtes kan du glede deg til å gå på oppdagelsestur i den gamle kongebyen Luang Prabang, som inntil for nylig nærmest var avskåret fra omverdenen, og som fremdeles bærer tydelig preg av sin tid som del av Fransk Indokina. Et annet høydepunkt er den gåtefulle Steinkrukkesletta, der hundrevis av tonntunge steinkrukker ligger spredt ut over en fjern slette uten at noen vet hvorfor. Selvfølgelig får vi også en titt inn i den vanlige befolkningens hverdag på travle markeder og i fargerike stammelandsbyer.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Thailandsk baht, Amerikanske dollar, Lao Kip

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Vientiane. Byrundtur og velkomstmiddag
Dag 3 Vientiane – Vang Vieng. Tham Chang-grotten og båttur på Song-elva
Dag 4 Vang Vieng. Sykkeltur mellom rismarker og fjell og tid på egen hånd
Dag 5 Vang Vieng – Xieng Khuang. Gjennom fjellandskaper til den sagnomspunne Steinkrukkesletta ved Xieng Khuang
Dag 6 Xieng Khuang. Utflukt til Steinkrukkesletta, og besøk i landsbyer
Dag 7 Xieng Khuang – Luang Prabang. Gjennom fjellandskaper til den gamle kongebyen Luang Prabang
Dag 8 Luang Prabang. Byrundtur og Kuang Si-fossen
Dag 9 Luang Prabang. Munkeopptog, landsbybesøk, båttur på Mekong og Pak Ou-grottene
Dag 10 Luang Prabang. Fly til Pakse i det sørlige Laos. Lokalt marked og ”De 4000 øyenes rike”
Dag 11 Don Khong. Båttur i ’De 4000 øyenes rike’
Dag 12 Don Khong–Champassak. Khmertemplet Wat Phou og sykkeltur på øy i Mekong
Dag 13 Champassak. Fritid og hjemreise
Dag 14 Ankomst til Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
27 998,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
31 498,–
Oslo
Reisen er inklusive forlengelse
29 998,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
33 498,–
Oslo
Reisen er inklusive forlengelse
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge
Avreise fra Norge mot Laos med mellomlanding i Bangkok.
Dag 2
Ankomst til Vientiane. Byrundtur og velkomstmiddag

Etter et flyskift i Bangkok lander vi Vientiane, Laos hovedstad. Vi kjører til hotellet vårt og får litt tid til å friske oss opp før vi skal se nærmere på byen om ettermiddagen.

Med et innbyggertall på kun 200 000 er Vientiane en av verdens minste hovedsteder. Inntil starten av 1990-årene, da Laos begynte å åpne seg mot omverdenen, var motoriserte kjøretøyer et sjeldent syn i gatene. Til gjengjeld var der en strøm av syklister og fotgjengere. Dette har forandret seg, men selv i dag fornemmer man en landsbystemning midt i en by der man fremdeles kan oppleve lyden av høns i bakgårdene.

Mange av Laos' viktigste templer ligger i Vientiane. På dagens byrundtur ser vi det svært vakre Wat Sisaket med de mange tusen små buddhafigurene. Vi ser også landets helligste sted, stupaen That Luang, og Patuxai-monumentet, Laos’ svar på Triumfbuen i Paris. Fra toppen av buen nyter vi utsikten utover den byen vi har tilbrakt dagen i. Vi avrunder dagens opplevelser med en deilig velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 3
Vientiane – Vang Vieng. Tham Chang-grotten og båttur på Song-elva (ca. 16 mil)

Vi tar avskjed med den hyggelige hovedstaden i Laos og starter i dag en spennende busstur, der vi de følgende dagene skal oppleve noen av Laos’ vakreste og mest jomfruelige strøk på vår ferd mot den gamle kongebyen Luang Prabang. Infrastrukturen i Laos er ganske fin og veiene i glimrende stand, så turen vil i tillegg til å være spennende, vakker og interessant også være ganske behagelig. Dagens mål er provinsbyen Vang Vieng, der vi er fremme ved lunsjtid. Byen ligger i de vakreste omgivelser ved Song-elva, omkranset av jungelkledde klippeformasjoner av kalkstein – et eventyrlig sceneri. Vi bor på et deilig feriested ned mot elva, og vi tilbringer to dager i dette skjønne området.

Etter lunsj og innkvartering på hotellet skal vi på oppdagelsestur. De mange kalksteinsfjellene gjemmer på tallrike grotter, og i dag utforsker vi Tham Chang-grotten, som er tilgjengelig via gangbroer og stier. Dagen avrundes med en båttur på Song-elva gjennom det billedskjønne og maleriske landskapet.

Dag 4
Vang Vieng. Sykkeltur mellom rismarker og fjell og tid på egen hånd
Hvis været tillater det, nyter vi frokosten vår på hotellets terrasse ut mot elva før vi skal på sykkeltur. Med de vakre omgivelsene som trofast følgesvenn tar vi i dag en sykkeltur i området. I tillegg til de flotte sceneriene byr formiddagens sykkeltur også på lokale besøk i landsbyer. Ruten er flat, og de fleste kan være med. Tilbake i byen spiser vi lunsj, og deretter er resten av dagen til fri disposisjon. Man kan slappe av med en god bok ved hotellets basseng ut mot elva, eller man kan velge å gå på oppdagelsestur på egen hånd eller sammen med reiselederen.
Dag 5
Vang Vieng – Xieng Khuang. Gjennom fjellandskaper til den sagnomspunne Steinkrukkesletta ved Xieng Khuang (ca 24,3 mil)
Etter dagene i Vang Vieng er det tid til å dra videre mot nye eventyr. Dagen byr på en vakker kjøretur på krokete veier i et storslått og fjellrikt landskap. Dagens mål er Steinkrukkesletta, som ligger ved byen Xieng Khuang.  Området vi beveger oss i, er også hjemsted for mange av Laos’ etniske minoritetsfolk, og på vei mot Steinkrukkesletta stopper vi ved en av khmu-folkets landsbyer. Sent på ettermiddagen kommer vi til Xieng Khuang og blir innkvartert på hotellet vårt.
Dag 6
Xieng Khuang. Utflukt til Steinkrukkesletta, og besøk i landsbyer

Steinkrukkesletta er kjent for de flotte, mystiske krukkene, som ingen riktig har kunnet forklare. Man anslår at de er over 2000 år gamle, og mange av de opp til 3 meter høye krukkene veier flere tonn. Man vet ikke hva de ble brukt til, for man har ikke funnet noen intakt krukke med lokk og innhold. Teoriene er mange: Noen mener de ble brukt som sarkofager; andre at de ble brukt til oppbevaring av vin eller ris. Ifølge den lokale overtroen var området en gang bebodd av kjemper, som brukte de enorme krukkene i husholdningen. Uansett opprinnelse er det en forunderlig opplevelse å vandre rundt blant hundrevis av krukker her på en fjern slette i Laos.

Etter lunsj på en lokal restaurant besøker vi en av landsbyene i dette området. Her er ennå levninger fra Vietnamkrigen, da amerikanerne bombet området under ”den hemmelige krigen” – en front i Vietnamkrigen man ikke hørte mye om i Vesten. I landsbyene kan vi se hvordan gamle granat- og bombehylstre nå blir brukt som støtte for husene eller som spisetrau til husdyrene. Etter dagens opplevelser kjører vi tilbake til det hyggelige hotellet vårt.

Dag 7
Xieng Khuang – Luang Prabang. Gjennom fjellandskaper til den gamle kongebyen Luang Prabang (ca. 27 mil)

I dag skal vi atter en gang ut på en flott kjøretur med betagende scenerier når vi drar videre mot den gamle kongebyen Luang Prabang. Underveis besøker vi det lokale markedet i Xieng Khuang, som er mest aktivt om morgenen. Utpå ettermiddagen ankommer vi til den stemningsfulle Luang Prabang – Laos’ nest største by, som er opptatt på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Man fornemmer straks den franske og vietnamesiske atmosfæren fra den gang da Laos var en del av Fransk Indokina. Den slitte franske koloniarkitekturen og de mange kafeene og restaurantene med inspirasjon fra Vietnam og Frankrike vitner om landets mer enn 50 år som fransk koloni.

Byen var nærmest avskåret fra omverdenen inntil landeveien mot hovedstaden Vientiane stod ferdig for cirka 20 år siden. De eneste trafikkforbindelsene var med fly eller flere dagers reise med båt. Den nye veien har satt fart i utviklingen og turismen, men der er fremdeles bare ganske begrenset motortrafikk.

Det er i denne vidunderlige byen vi tilbringer de neste par dagene. Etter innkvartering på det sentralt beliggende hotellet vårt tar vi en stille spasertur i byen.

Dag 8
Luang Prabang. Byrundtur og Kuang Si-fossen

Formiddagens byrundtur er til fots i den lille byen. Luang Prabang ligger ved bredden av Mekong i en dal omgitt av fjell. Byen er erklært bevaringsverdig av UNESCO på grunn av sine mange buddhisttempler og den vakre arkitekturen, og den er elsket av selv garvede østenreisende for sin avslappede stemning og blanding av mange forskjellige folkeslag og kulturer.

Vi ser nærmere på Luang Prabangs største severdigheter, som blant annet teller de overdådige templene Wat Senesoukharam, med sin rubinrøde og gylne fasade, og Wat Xieng Thong, der gulldekorasjoner pryder alle vegger, søyler og dører. Vi besøker også byens kongelige palass, som ble bygd i 1904 under den franske kolonitiden for kong Sisavang Vong og hans familie. Arkitekturen er en blanding av tradisjonelle laotiske og franske Beaux-Arts-stilarter, og palasset er rikt utsmykket med mosaikker, marmor og statuer. I 1975 ble monarkiet veltet av den kommunistiske regjeringen, og paleet ble deretter omdannet til nasjonalmuseum.  Byen er oppført rundt en liten åstopp, Phousi, som de spreke har mulighet til å bestige. Klarer man strabasene på de 328 trappetrinnene, blir man belønnet med en overdådig utsikt over dalen, Mekong og byen. Etter lunsj kjører vi en tur utenfor byen. Ikke langt fra Luang Prabang ligger den vakre Kuang Si-fossen i naturskjønne omgivelser. Husk å ta med badetøyet, for det blir rike muligheter til å ta en forfriskende dukkert i de turkisfargede dammene som skapes av vannmassene. Vi tilbringer et par timer her og får også mulighet til å gå en tur på noen små stier i området.

Kvelden er til fri disposisjon. Rundt hotellet vårt er der tallrike lokale restauranter, og man kan gå på oppdagelsestur på egen hånd eller bli med reiselederen, som arrangerer felles middag for dem som har lyst til det.

Dag 9
Luang Prabang. Munkeopptog, landsbybesøk, båttur på Mekong og Pak Ou-grottene

Er du morgenfrisk, har du i dag mulighet til å få en helt spesiell opplevelse. Tidlig om morgenen (rundt kl. 5:30) kan du overvære det daglige almisse-morgenritualet, der buddhistiske munker kledd i safranfargede drakter vandrer gjennom byen og samler inn almisser fra trofaste lokale beboere. Laos har som eneste buddhistiske land bevart tradisjonen med den daglige prosesjonen, og normalt deltar rundt 400–500 munker i seremonien. Øyeblikket da de mange munkene rolig går inn i byen, er noe av et særsyn. Etter denne sjeldne opplevelsen går vi tilbake til hotellet for frokost.

Om formiddagen besøker vi en liten landsby i utkanten av Luang Prabang og hører om det lokale livet. Etter lunsj i landsbyen skal vi på båttur på Mekong. Elvene har alltid vært hovedveiene i disse fjerne provinsene, og de større byene oppstår typisk der to eller flere elver møter hverandre. Luang Prabang er ingen unntakelse og ligger der Nam Ou-elva møter den mektige Mekong. Fra båten vår kan vi nyte de naturskjønne omgivelsene med høye klippeformasjoner og jungel. Vi ser også dagliglivet i de små landsbyene ved elvebredden.

Vi legger til ved Pak Ou-grottene, der noen av Laos’ viktigste kulturskatter finnes i form av tusener av antikke buddhafigurer samlet fra hele landet gjennom århundrer. De største figurene er i menneskehøyde, de minste er bare et par centimeter høye. Det er en fascinerende opplevelse å gå rundt mellom de utrolig mange buddhafigurene, og grottene er samtidig godt besøkt av lokale pilegrimer. Den avslappende båtturen fortsetter til vi utpå ettermiddagen er tilbake i Luang Prabang og har resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 10
Luang Prabang. Fly til Pakse i det sørlige Laos. Lokalt marked og ”De 4000 øyenes rike”

Vi tar formiddagsflyet til Pakse i det sørlige Laos. De neste par dagene skal vi utforske dette uberørte området av Laos – absolutt ennå et av reisens høydepunkter. Etter ankomsten i Pakse besøker vi det livlige lokale markedet. Pakse er den største byen i det sørlige Laos, og herfra går alskens varer ut til hele regionen. Vi spiser lunsj i Pakse før vi fortsetter til den sørligste delen av Laos.

Her i det sørlige Laos er elva veldig bred – helt opp til 11 kilometer. Elva har gjennom årtusener skåret seg vei gjennom landskapet, og en masse øyer av forskjellig størrelse er oppstått. Det er også i dette området at den øvre og nedre delen av Mekong er atskilt av i alt fem fossefall. Av disse besøker vi de to vakreste. Området har fått navnet ”De 4000 øyenes rike”. Vi skal bo på en av de større øyene, Don Khong, der vi blir innkvartert på et hyggelig hotell.

Dag 11
Don Khong. Båttur i ’De 4000 øyenes rike’
I dag drar vi på utflukt i denne eventyrlige delen av Laos. Med buss kjører vi litt lenger mot sør før vi stiger om bord på en båt og tar en båttur i området. Vi går i land på Don Khong, som er en av de mindre øyene i området. Tross sin størrelse har øya likevel funnet vei til historiebøkene. Den har fosser på begge sider, og den nordlige delen av øya har adgang til den øvre delen av Mekong, mens sørspissen har adgang til den nedre delen. Da fossene umuliggjør gjennomgående båttrafikk, fikk de franske koloniherrene den idé å anlegge en mindre jernbane på øya. Slik kunne varene fraktes med båt til den ene siden av øya, videre på jernbanen til den andre siden, og derfra lastes over på båter igjen. Den gamle jernbanen er for lengst forsvunnet, men jernbanelegemet er der fremdeles. Vi tar en sykkeltur langs den gamle jernbanen. På den sørligste delen av øya kan man være heldig å få se Irrawaddy-ferskvannsdelfiner, som holder til i området. Vi skal naturligvis også se de vakre vannfallene som omkranser øya, før vi med båt og buss drar tilbake til hotellet vårt på Don Khong-øya.
Dag 12
Don Khong–Champassak. Khmertemplet Wat Phou og sykkeltur på øy i Mekong
Med buss begir vi oss ut på en spennende formiddagstur, der vi stifter bekjentskap med tempelruiner fra det mektige Khmerriket, som strakte seg langt utover de grensene Kambodsja har i dag. Wat Phou-tempelkomplekset dateres tilbake til de tidlige kongerikene og ligger vakkert til tett ved Mekong og omkranset av fjell. Hovedtempelet ligger på en mindre høyde, og der blir man belønnet med en makeløs utsikt over dalen, rismarkene, Mekong og de omkransende fjellene. Etter lunsj på en lokal restaurant tar vi båt vi til en mindre øy midt i elva. Her finner vi det skjønne feriestedet der vi skal bo i romslige hytter som ligger direkte ut mot elva. Om ettermiddagen vil det være mulig å ta en hyggelig sykkeltur rundt på øya, gjennom markene og de små landsbyene. Om kvelden samles vi til avskjedsmiddag på hotellet.
Dag 13
Champassak. Fritid og hjemreise
Formiddagen er til fri disposisjon før vi midt på dagen krysser grensen til Thailand og tar kveldsflyet fra Ubon Ratchathni til til Oslo.
Dag 14
Ankomst til Oslo
Tidlig om morgenen lander vi i Oslo med minner fra et av Asias mest spennende land.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 27 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
4 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Vientiane og Ubon Ratchathani - Oslo med mellomlanding
 • Fly Luang Prabang – Pakse
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på gode hoteller
 • Frokost daglig
 • 9 lunsjer dag 3-9 og 11-12
 • 3 middager dag 2, 3 og 12
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom 
 • Øvrige måltider enn de nevnt ovenfor (beregn ca. kr. 150-200,- per dag)
 • Drikkevarer
 • Visum til Laos, utstedes ved innreisen (35 USD). Husk å ta med et passbilde.
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 40-50 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Praktiske oplysninger

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Laos -et sterkt møte med mennesker, historie, kultur og natur. Laos -et sterkt møte med mennesker, historie, kultur og natur: En reise for livet med inntrykk på mange plan. Her var full klaff med en liten gruppe godt voksne deltagere og en positiv, engasjerende reiseleder.Programmet var variert og spennende og holdt hva det lovet og mer til. Det ble mange fine møter med flotte mennesker, kultur og natur. Det er sjelden jeg kan si som her at det ikke var noe å sette fingeren på: En topp tur som anbefales på det varmeste! Men reis nå før storsatsingen på infrastruktur og påvirkningen utenfra vil påvirke dette ekte og unike som vi i vår moderne tid stadig sjeldnere får oppleve.
Date published: 2018-12-12
Rated 4 out of 5 by from En godt sammensatt reiseopplevelse Jeg vil dele omtale reisen opp som følger: 1/ Reisen til/fra/omkring i Laos 2/ Bosteder/hoteller 2/ Severdigheter og opplevelser 1/Reisen til Laos tar lang tid, noe det neppe kan gjøres noe med. Lang ventetid på flybytte i Bangkok men effektivt når man kom i gang. Passkontoll og bagasjehåndtering i Vientiane fort og effektiv. Rundt i Laos med buss. For noen bussjåfører!! På smale, hullete og svingete veier tok de oss frem så komfortabelt og effektivt som mulig. All mulig ære til dem- Grei flyreise mellom Luang Prabang og Pakse. Reisen fra Laos og hjem tar også sin tid, med busstransport til nærmeste flyplass i Thailand, med fly til Bangkok og derfra hjem. Fungerte helt OK 2/ Bosteder og hoteller. Ingen luksus men helt aksptabel til god standard. Laos som turistland har mye å lære men mange unge mennesker gikk inn for jobbene sin med liv og lyst - og alltid et smil. Profesjonalisering tar sin tid og med så "ung" turisme med mange som skal få bygget kompetanse, som skal få opplæring, kan litt tålmodighet være på sin plass. Viljen er jo så god. 3/ Severdigheter og opplevelser. Et ganske tett program som betinget tidlige "oppstandelser" . Mye å se og oppleve i og av en kultur med til dels andre uttrykksformer enn det som er standard norsk. Spennende og interessant. Men, det var noen dryge trapper enkelte steder. Bra at vi fikk et lite innblikk i den mørkere fortiden i Laos, Laos som verdens mest bombede land og innsatsen som pågår så lenge etter for å rydde landet for bomber og miner. Krukkesletten gjorde sterkt inntrykk. Reiseleder Kløvstad var en god og innsiktsfull veileder til historie og kultur i dette så lenge bortgjemte landet. Og flotte inntrykk fikk jeg fra de unge menneskene jeg fikk anledning til å snakke med. Vennlige, nysgjerrige unge som også bød på seg selv, som klarte å uttrykke en optimisme for fremtiden i et land som med vestlig standard er fattig. Alt i alt: En flott, givende og inspirerende reise
Date published: 2018-12-06
Rated 4 out of 5 by from Spennende reise i et spennende land Vi visste lite om Laos før avreise, men valgte turen, i likhet med ca halvparten av følget på grunn av tidligere gode erfaringer med reiselederen, JP. Våre forventninger ble absolutt innfridd. Det ble en fin blanding av nord og sør Laos, med ulike innslag av natur, kultur - og et lite innblikk i hvordan vanlige folk lever. Landet har jo til nå hovedsaklig vært en backpacker destinasjon, men nå åpnes det for mer vanlig turisme også. Ikke alt er like strømlinjeformet som andre turistdestinasjoner, heldigvis. Men ditto mer sjarmerende. Bussturen fra Vientiane til Luang Prabang via Vang Vieng og Phonsavan var en opplevelse i seg selv, om ikke for de lettskremte. Smale, svingete, bratte og til dels dårlige veier stilte krav til sjåføren, som var en av de aller dyktigste vi noen gang har opplevet.Vi følte oss 100 prosent trygge. Naturen i nord er utrolig vakker, og destinasjonene spennende, med et lite unntak av Vang Vieng. Selve byen er lite å dvele ved, men turen på elven og sykkeltur i omgivelsene var fine nok. Krukkelsletten var naturlig nok et høydepunkt, dessuten ble vi grundig sjarmert av den gamle hovedstaden, Luang Prabang. I sør var det naturlig nok helt annerledes, med mektige Mekong som dominerende i landskapet. Utfluktene her var også fine, og avslutningen ute på Don Daeng Island og La Folie Lodge skapte en flott avrunding på turen. Noen dager i Hua Hin gjorde godt for å fordøye alle inntrykkene fra turen i Laos. Vi er svært glade for at vi valgte turen nå. Kineserene bygger hight speed trains bl.a mellom Vientiane og Luang Prabang, og mye er i endring, på godt og vondt. Vår anbefaling: Reis nå!
Date published: 2018-12-12
Rated 5 out of 5 by from En opplevelse for livet Etter å ha besøkt Vietnam i høst, var vi veldig spente på nok en reise med Albatros og JP som reiseleder. Igjen ble alle våre forventninger innfridd. JP er den "fødte" reiseleder, kunnskapsrik, morsom og omtenksom. I tillegg har han en unik evne til å komme i kontakt med lokalbefolkningen, noe som var et ekstra pluss for oss. Reisen var full av ulike aktiviteter og opplevelser, fra besøk i en rekke templer, båtturer på Mekong og mindre elver, opplevelsen av å se verdens bredeste fossefall og å få bade i et mindre. Ved å stå tidlig opp fikk vi også med oss munkene som går i gatene, både i de større byene og på landsbygda og samler inn mat fra lokalbefolkningen. I tillegg var hotellene valgt med omhu, og flere av dem lå fantastisk til ved enten Mekong eller en annen elv, med fantastiske sol opp- og nedganger. Vi er veldig glade for å ha tatt denne reisen og anbefaler den på det sterkeste. Vær dog ops på at for å få med seg alle høydepunktene bør man være god til bens, da det ved flere anlendinger var klartring i bratte trapper og opp til grotter.
Date published: 2019-02-21
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsesrik reise En reise til Laos anbefales varmt. Landet har mye spennende å by på, både når det gjelder interessante steder og mennesker.
Date published: 2018-12-18
Rated 4 out of 5 by from En lærerik tur med opplevelser og inntrykk J P var flink og kunnskapsrik. Han var med på å gjøre turen til en minne- og lærerrik tur.
Date published: 2019-02-19
Rated 5 out of 5 by from En flott reise! Reisen var spennende og reiselederen var utmerket.
Date published: 2019-01-06
Rated 4 out of 5 by from spennende reise For meg ukjent land, fullt av motsetninger
Date published: 2018-12-08
 • y_2019, m_3, d_22, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_no_NO, sid_THRTR15, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19THRTR15ANO1611