Ludvig 2s Bayern og Tyrol

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med til de tyske og østerrikske Alpene og til Ludvig 2s drømmeslott Neuschwanstein, Krimmler-fallene og besøk i München, Innsbruck og Salzburg

I alpelandet mellom Tyskland og Østerrike opplever vi den enestående kombinasjonen av interessant historie, spennende kultur og utrolig vakker natur. Her speiler frodige skoger seg i smaragdgrønne sjøer for foten av de skyhøye alpetoppene.

Vi ser Ludvig 2s ultimative drømmeslott, Neuschwanstein, drikker det lokale ølet ved Andechs-klostret, betrakter de habsburgske familieportrettene på det imponerende Ambras-slottet og knipser løs med kameraet ved Østerrikes høyeste fossefall.

Underveis går vi ut med hjuldamper på Ammersee, kjører med tog gjennom Salzachdalen, begir oss ut på korte vandringer i naturen og ser byene München, Salzburg og Innsbruck.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–München. Videre til området rundt Peiting
Dag 2 Området rundt Peiting. Tur med hjuldamper på Ammersee og besøk i Andechs-klostret
Dag 3 Området rundt Peiting–Füssen–Garmisch Partenkirchen–Tyrol. Byvandring i Füssen og besøk på Neuschwanstein
Dag 4 Tyrol. Utflukt til Innsbruck med den olympiske hoppbakken og slottet Ambras
Dag 5 Tyrol. Utflukt til Kitzbühel og togtur gjennom Salzach-dalen til Krimmler-fallene
Dag 6 Tyrol–Zell am See og Schüttdorf. Besøk i St. Johann in Tirol. Svevebane til Schmittenhöhe, båttur på Zellersjøen og museumsbesøk
Dag 7 Schüttdorf. Utflukt til Salzburg med lunsj og tid på egen hånd
Dag 8 Schüttdorf–Chiemsee–München. Fly München–Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–München. Videre til området rundt Peiting Kjørestrekning ca. 17,5 mil
Rådhuset på Marienplatz

Etter ankomst til München lufthavn kjører vi inn i München og ser sentrum rundt Altstadt, Englischer Garten, Maximilianstrasse og Marienplatz. Vi fortsetter forbi det olympiske stadionet og videre til området rundt Peiting, der vi skal bo de neste par nettene.

Innkvartering og middag på hotellet.

Dag 2
Området rundt Peiting. Tur med hjuldamper på Ammersee og besøk i Andechs-klostret Kjørestrekning ca. 10 mil
Med hjuldamper på Ammersee

En deilig avslappende dag i nærområdet omkring Peiting venter. Etter frokost kjører vi til Ammersee, en av de vakreste og største innsjøene i Bayern. Vi tar en tur med hjuldamper på sjøen og smaker underveis den typiske bayerske hvite og smakfulle Weisswurst sammen med saltet Pretzel-brød.

Etter båtturen skal vi videre til Andechs, en mindre by med et imponerende kloster. Stedet er kjent for sin klosterkjeller og det gode klosterølet, Kloster Andechs, med fremragende både mørkt og lyst øl. Vi ser først klosterkirken fra 1400-tallet, som fremdeles er i bruk. Her ligger for øvrig komponisten bak musikken til Carmina Burana, Carl Orff, begravet. Etter kloster- og kirkebesøket blir det servert et godt glass øl på klosterkroen ledsaget av et innblikk i selve ølbryggingen og dens historie her på stedet.

Vi vender tilbake til hotellet og spiser middag.

Dag 3
Området rundt Peiting–Füssen–Garmisch Partenkirchen–Tyrol. Byvandring i Füssen og besøk på Neuschwanstein Kjørestrekning ca. 18,5 mil
Drømmeslottet Neuschwanstein

Vi forlater området rundt Peiting og kjører til Füssen ved den østerrikske grensen. Vi er nå i det sørligste Bayern, et eventyrlig landskap og svært frodig og rikt landområde, som ble til et kongerike under Ludvig 1 i 1806. I 1871 ble Bayern, under hans sønn Ludvig 2, en del av keiserriket Stortyskland under keiser Vilhelm 1.

Bayern er i dag det rikeste og fremste av de tyske forbundslandene og drivkraften bak den tyske økonomien. Det er likevel ikke det moderne Tyskland vi skal oppleve i dag, men en av det romantiske Tysklands største historiske attraksjoner – slottet Neuschwanstein.

Først ser vi nærmere på Füssen, der erkebiskopene fra Augsburg holdt hoff fra 1400- til 1700-tallet på Hohes Schloss. Ikke langt fra Füssen ligger slottet Hohenschwangau, som ble bygd av Ludvig 1, og det var her hans sønn Ludvig 2 vokste opp. Faren døde tidlig, og den unge og svært uerfarne Ludvig 2 ble konge av Bayern som 18-åring.

Ludvig 2 oppførte i sitt korte liv (han ble bare 41 år) fire slott og hadde flere på tegnebrettet før han i 1886 ble erklært for sinnssyk og fjernet fra tronen. Han og hans livlege ble få dager etter funnet druknet i Starnberger See under mystiske omstendigheter.

Vi besøker det mest fotograferte og kanskje mest kjente slottet i verden, Neuschwanstein, som har oppnådd noe av sin berømmelse gjennom Walt Disneys tegnefilm "Tornerose". Beliggenheten på et høydedrag og med utsikt over flere sjøer, Füssen og slottet Hohenschwangau (som ligger bare 500 meter unna) er enestående.

Slottet er like imponerende innvendig og vitner om at Ludvig 2 virkelig var en drømmer og romantiker. Slottet er innvendig dekorert med scener fra Richard Wagners sagnoperaer eller kulisser fra oppsetningene. Ludvig 2 var en stor beundrer av Wagners operaer, og han hadde ofte besøk av komponisten og hjalp ham da han var i både politisk og økonomisk unåde. På slottet ser vi bl.a. illustrasjoner fra "Tristan og Isolde", "Tannhäuser" og "Nibelungenringen".

Etter dette spennende besøket forsetter vi til den kjente skisportbyen Garmisch-Partenkirchen. Vi får en flott utsikt over Tysklands høyeste fjell, Zugspitze, som ligger i snaut 3000 meters høyde. Den stemningsfulle byen er om våren og sommeren full av blomster, og vi drar rundt i den på en mindre omvisning. Etter besøket returnerer vi til Østerrike og kjører hotellet i Tyrol, hvor vi bor de neste tre nettene.

Middag på hotellet.

Dag 4
Tyrol. Utflukt til Innsbruck med den olympiske hoppbakken og slottet Ambras Kjørestrekning ca. 3 mil
Det flotte Ambras-slottet

Dagen er viet til Innsbruck, som er hovedbyen i forbundslandsdelen Tyrol. Byen er viktig på grunn av sin plassering og ligger på en av de største hovedferdselsårene i Europa og Østerrike. Fra Innsbruck går det sørover opp mot Brennerpasset til Italia, mot vest er den store transportkorridoren gjennom Lachtaler-dalen til Sveits og Stuttgart, og mot øst og nord fortsetter veien gjennom det vestlige Østerrike til Rosenheim og München. Beliggenheten har preget Innsbrucks lange og spennende historie, og i nyere tid – fra 1500-tallet – slo de keiserlige habsburgerne seg ned i byen i perioder. Byens sentrum er preget av spennende minner fra fordums storhetstid med den keiserlige residensen Hofburg og den tilhørende kirken Hofkirche. Vi skal også se Goldenes Dachl, det forgylte taket, Maria-Theresien-Strasse og rådhuset i den gamle bydelen.

Byrundturen fortsetter til den olympiske hoppbakken like utenfor byen. Innsbruck var vert for de olympiske vinterlekene i 1964 og ble tildelt vertskapet igjen i 1976, da Denver ble fravalgt grunnet økonomi- og miljøhensyn.

Vi har flott utsikt over byen og Inn-dalen fra toppen av hoppbakken, som etter lekene er blitt utbygd og renovert. Det er et lite mesterverk i seg selv, tegnet av Zaha Hadid.

Hopprennet i Innsbruck er en del av hoppuka, som hvert år går av stabelen rundt nyttår. Det er tredje del av de fire turneringene og blir arrangert etter Garmisch-Partenkirchen, som tradisjonelt alltid blir hoppet 1. nyttårsdag.

Om ettermiddagen besøker vi enda et historisk høydepunkt, nemlig slottet Ambras. Middelalderborgen fra 1200-tallet ble i 1561 ombygd til et renessanseslott for erkehertug Ferdinand 2. Han var samler med stor S, og på museet finner vi litt av hans store og uvurderlige samling av bl.a. kunst og våpen. Slottets spanske sal er et av de mest imponerende rommene fra renessansen, og på slottet kan vi også se en hel avdeling med portretter av habsburgerne, en av de mest betydningsfulle fyrstefamiliene i Europa.

Vi vender tilbake til hotellet etter en deilig dag i Innsbruck og spiser middag der.

Dag 5
Tyrol. Utflukt til Kitzbühel og togtur gjennom Salzach-dalen til Krimmler-fallene Kjørestrekning ca. 24 mil
Den imponerende Krimmler-fossen

Dagen står i naturopplevelsenes tegn. Fra hotellet kjører vi til Kitzbühel, et av de eldste, mest kjente og en gang mest mondene skisportstedene i Europa. Byen har fremdeles et magisk skjær over seg, og skisporten lever i beste velgående – ikke minst takket være det djevelsk farlige utforrennet, Hahnenkamm-Rennen, som trekker et vell av turister til byen i januar under World Cup. Vi spaserer en tur i brosteinsgatene i den vakkert beliggende og sjarmerende byen, der prisene fremdeles er litt høyere enn i andre byer.

Vi fortsetter over passet Pas Thurn i 1274 meters høyde på vei til Mittersill. Her stiger vi på et tog som kjører oss gjennom Salzach-dalen og Hohe Taurn Nasjonalpark  til Krimml. Her ser vi Europas høyeste og verdens 5. høyeste foss, Krimmler-fallene. Selve togturen er veldig vakker, og vi går til fots ut til fallene, der foto- og naturelskere er garantert en opplevelse for livet.

Etter disse herlige opplevelsene vender vi tilbake til hotellet hvor vi inntar middagen vår.

Dag 6
Tyrol–Zell am See og Schüttdorf. Besøk i St. Johann in Tirol. Svevebane til Schmittenhöhe, båttur på Zellersjøen og museumsbesøk Kjørestrekning ca. 14,5 mil
Nydelig tur til toppen av Smittenhöhe

Etter frokosten forlater vi hotellet og kjører mot Zell am See. Underveis stopper vi i St. Johann in Tirol, som er en hyggelig by med et gammelt sentrum og barokk-bygninger. Derfra tar vi den vakre turen over Fieberbrunn til Saalfelden og er nå i Salzburgerland. Vi når frem til Zell am See og ser byen, som har røtter helt tilbake i bronsealderen. Vi tar svevebanen opp til toppen av fjellet Smittenhöhe, som med en høyde på 1965 meter over havet kan tilby en helt vidunderlig utsikt over Zeller-sjøen, Zell am See og ikke minst til Kaprun-breen.

Nede i byen, der hotellene er vant til å betjene både vinter- og sommergjester, tar vi en båttur på sjøen og besøker lokalmuseet Vogtturm før vi kjører til hotellet vårt i Schüttdorf litt sør for Zell am See. Begge steder er kjente skisportsteder, som også er godt besøkt av skandinaver i vintermånedene.

Vi bor i Schüttdorf de neste to nettene og spiser middag på hotellet.

Dag 7
Schüttdorf. Utflukt til Salzburg med lunsj og tid på egen hånd Kjørestrekning ca. 22 mil
Nydelige Salzburg

Etter frokosten kjører vi til Salzburg, hovedstad i delstaten av samme navn. Den ligger vakkert til ved elva Salzach. Navnet ”Salz-” stammer fra de store saltdepotene i området, og allerede på kelternes tid ble det utvunnet salt her. I dag er Salzburg mest av alt kjent som Mozarts hjemby, og alt fra statuer til bakverk leder oppmerksomheten mot den berømte komponisten.

Vi kommer blant annet forbi Mirabell-hagen, en vakker barokkhage ved sommerslottet Mirabell fra 1600-tallet. Her ligger også det berømte Salzburg marionetteater, der klassiske operaer og operetter er blitt oppført siden 1913. Fra Mirabell-hagen er det en flott utsikt mot Salzburgs vartegn og Europas største festningsanlegg, Hohensalzburg, som kneiser over byens historiske sentrum.

Via broen Staatsbrücke tar vi oss over elva og inn i den UNESCO-fredede gamle bydelen, der vi blant annet finner Mozarts fødehjem og markedet på Universitätsplatz. Vi ser også Grosses Festspielhaus, der Salzburg-festivalen blir avholdt. Med en bredde på 100 meter er scenen en av verdens største, og salen rommer ikke færre enn 2179 seter! Herfra er det bare en kort spasertur til den romersk-katolske fransiskanerkirken og Die Alte Residenz, som tidligere var fyrstenes hjem. Den gamle fyrsteresidensen ligger ved siden av den store domkirken fra 1600-tallet med de imponerende bronseportene. Katedralen – bygd i barokkstil – ble skadet under andre verdenskrig, men ble i 1959 reparert og står nå vakrere enn noensinne.

Vi nyter en god lunsj i Stiftskeller midt i Salzburg. Ettermiddagen er på egen hånd, og kanskje har du lyst til å gå på kafé, kikke i butikker eller besøke Hohensalzburg. Eller kanskje vil du se Mozarts hjem? Den vakre byen har masse å by på.

Dag 8
Schüttdorf–Chiemsee–München. Fly München–Oslo Kjørestrekning ca. 25 mil

Etter frokost er det tid til å begynne hjemreisen. Vi har god tid og kjører mot München. Underveis passerer vi Chiemsee, der vi gjør et opphold. Chiemsee er Bayerns største innsjø, og her på øya Herrenchiemsee ligger Ludvig 2.s fjerde slott – Herrenchiemsee slott. Pengene tok slutt, og det Versailles-inspirerte slottet er aldri blitt bygd ferdig. Vi kommer ikke ut til slottet, men dette fjerde og uferdige slottets historie avrunder beretningen om Ludvig 2.

Fra Chiemsee kjører vi til lufthavnen i München og flyr hjem.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–München tur/retur
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Lunsj dag 7 i Salzburg
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Driks til lokalguide, sjåfør m.v. (beregn ca. 300 kr pr. person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Programendringer

På denne reisen kommer vi til steder der været kan ha stor innflytelse på turens program. Båtturer, svevebaneturer og Krimmler-fallene kan være umulige å besøke eller stengt. Vi vil i samarbeid med vår lokale samarbeidspartner alltid forsøke å endre og innrette programmet etter vind og vær, men noen ganger er dette umulig, og da finner vi gode alternativer.

Hotell

Vi bor på gode, familiedrevne mellomklassehoteller med tysk/østerriksk mat.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Man kan ta med 1 stk. bagasje per person på maks. 20 kg + håndbagasje (maks. 8 kg). Håndbagasjens dimensjoner kan maksimalt utgjøre 118 cm totalt (lengde x bredde x høyde = feks. 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det er en god idé å ta med en mindre ryggsekk eller veske til utflukter og til reisedager da du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ta med håndkle.

Påkledning

Om våren og høsten kan det være kjølig morgen og kveld, og regnbyger kan forekomme. Hverken østerrikere eller tyskere er særlig formelle, og alminnelig pen påkledning til restaurantbesøk er passende. Husk å ta med et par gode tursko til spaserturer i naturen og i byene.

Hånden på hjertet

Vi har valgt rustikke mellemklasse-hoteller og fokuserer mere på rejsens indhold end på hotellerne, hvor vi overnatter. Rejsens program og de steder, vi besøger, egner sig ikke for gangbesværede. For at deltage i denne rundrejse bør du være i almindeligt gående og i nogenlunde god form.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Mye vakker natur og arkitektur Dette var min første tur med Albatros, og dessuten mitt første besøk til Bayern og Tyrol. Det viste seg å bli en fantastisk flott tur. Jeg ble særlig imponert over områdets storslagne natur og detaljerte arkitektur. Dagsprogrammene var innholdsrike, og takket være lunsjpausene hvor vi fikk tid til å rusle rundt på egenhånd, eller f.eks. slappe av på et konditori (som jeg gjerne gjorde), ble det aldri noe stress. Eskild var den mest sjarmerende og sprudlende reiseleder man kan tenke seg, og bidro i aller høyeste grad til at turen ble særdeles vellykket. Han hadde dessuten en beundringsverdig ro i kaoset på flyplassen i München ved hjemreisen, som nok gjorde at vi alle rakk flyet hjem. Skal jeg sette fingeren på noe, må det være at jeg savnet et "kulturinnslag". Vi var bl.a. i Salzburg (hvor jeg besøke Mozarts barndomshjem på egenhånd). Hvor morsomt hadde det ikke da vært hvis vi også fikk oppleve en (mini-)konsert med noen av Mozarts verker..
Date published: 2017-09-18
Rated 4 out of 5 by from Ei trivelig reise i et spennende område. Vi fikk ei trivelig reise, tross skiftende vær. Reiselederen var svært kompetent, humørfylt, omtenksom og ivaretok alle av oss på en god måte. Bussjåføren var hjelpsom og hyggelig, og behagelig å sitte på med. Han supplerte reiselederen med lokalkunnskap. Reisen var godt planlagt, og vi satte pris på å bo på samme hotell flere netter. Innsjekking på tilbakereisen tok lang tid, ripe i lakken til Lufthansa.
Date published: 2017-09-17
Rated 5 out of 5 by from Flott tur i flotte fjell Flott tur med svært god reiseleder og gode guider. Et nøkternt, men fullstendig godt nok nivå på hotel og restaurant gir et sympatisk prisnivå på en sentraleuropeisk tur.
Date published: 2017-06-08
Rated 4 out of 5 by from Store opplevelser i flott natur og interessant kulturlandskap. Vår fantastiske reiseleder gå oss mage gode opplevelser i naturskjønne omgivelser. Ikke minst godt ivaretatt bygdekultur imponerte. Rent og pent alle steder. Vi ble en fin gjeng med brede smil og godt humør. De to første hotellene var tre stjerners med hyggelige rom, men maten var grei og litt kjedelig. De siste hotellet var firestjerners med flott frokost og mer spennende mat.
Date published: 2018-05-14
Rated 4 out of 5 by from En flott reise med mange opplevelser. Dyktig sjåfør. Reiselederen var humørfylt, god til å fortelle og viste omsorg for alle. Han var veldig flink til å oversette det guidene fortalte, spurte ikke om det var noen som ikke forstod. Det ga en god følelse for oss som ikke er supre i engelsk eller tysk. Det hadde vært morsomt om vi hadde fått en tyroleraften med sang og musikk.
Date published: 2017-09-16
Rated 4 out of 5 by from Fin reise med mange kultur- og naturopplevelser Det var en tur som inneholdt mange fine opplevelser. Orienteringen før reisen var helt grei. Vi visste hva vi skulle gjøre og se, og vi fikk se det meste av det som var på programmet. Slottene var interessante, og guidene fortalte greit om det vi så. I byene var det greit nok. Arkitekturen i området er spesiell og fin, men for meg ble det nok i overkant mye hus og fasader. Zell am See var nok den beste opplevelsen for meg. Turen opp i høyden var fantastisk med en utsikt man bare kunne drømme om. Jeg likte også båtturen der. Jeg dro også opp til Hanenkammstarten i Kitzbûhel og gikk en tur der. Det ble også et høydepunkt for meg. Siden jeg er mer sportsinteressert enn de fleste, var også Bergiselbakken og de andre sportsarenaene noe jeg satte pris på ble besøkt. Hvis jeg skal nevne noe negativt, må det bli all busskjøringen. Så mye stillesitting er ikke akkurat det jeg er mest glad i.... Alt i alt var jeg fornøyd med turen. Reiselederen var svært hyggelig og tok også underveis hensyn til ønsker som kom opp, og det viser hennes profesjonalitet.
Date published: 2017-05-31
Rated 4 out of 5 by from En fin tur En spennende uke
Date published: 2018-05-13
Rated 4 out of 5 by from Innholdsrik reise i flotte omgivelser! Vår første reise med Albatross men ikke den siste! En fantastisk ferie med otrolig natur, interessante utflukter, koselige deltakere og en fantastisk reiseleder! Eskild var morsom, kunnskapsrik og personlig...kunne ikke fått en bedre!! Bussjåføren var og hyggelig og flink, ikke lett å manøvrere en stor buss på alle trange gater!!
Date published: 2018-10-16
 • y_2019, m_3, d_24, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_28
 • loc_no_NO, sid_DERTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

DERTR04ANO