Luksuscruise i Grønland med Island

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyrlig reise langs Grønlands vakre vestkyst med enorme isbreer og dramatisk natur i Diskobukten

Grønland bør ses fra sjøsiden! Bli med på en opplevelsesreise av første klasse med Albatros’ 4-stjerners cruiseskip Ocean Diamond. På vei til de utilgjengelige småbygdene langs vestkysten glir skipet stille forbi runde fjell, små viker og enorme brefronter som strekker seg over fjordmunningene mens havhestene seiler over bølgekammene. Vi følger de gamle grønlandske rutene innenskjærs, en reise som ikke mange andre operatører i verden kan tilby.

Underveis ser vi isfjellenes hovedstad, Ililussat, ved den mektige og UNESCO-vernede Isfjorden, vi ser Diskoøyas vakre basaltfjell og det fantastiske islandskapet rundt breen Eqip Sermia. Reisen begynner på Island, der vi møter både historie og imponerende natur.

Alle lugarer og suiter på Ocean Diamond er utvendige, romslige og har eget bad.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Polarcruise

 • Reiseleder Albatros

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Danske kroner, islandske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Keflavík, Island. Utflukten Den gylne sirkel med Þingvellir, Gullfoss og Geysir. Fly videre til Kangerlussuaq, Grønland og ombordstigning
Dag 2 Sisimiut. Byvandring og mulighet til fottur
Dag 3 Qeqertarsuaq, Diskoøya. Hyggelig kaffemik og mulighet til fottur
Dag 4 Uummannaq. Byvandring i bygda ved Hjertefjellet
Dag 5 Den kalvende breen Eqip Sermia og kveldstur i isfjellenes hovedstad Ilulissat
Dag 6 Ilulissat. Mulighet for båttur i isen (ikke inkl.) og helikoptertur over Isfjorden (ikke inkl.)
Dag 7 På havet mot Kangerlussuaq
Dag 8 Kangerlussuaq–Keflavík. Utflukt til innlandsisen og fly til Island
Dag 9 Fly Keflavík–Oslo

Ocean Diamond

4-stjerners Ocean Diamond er et klassisk mindrecruiseskip med god plass og herlige utendørs dekkarealer.

Hun er et eminent ekspedisjonsskip som er innredet med herlige lugarer, romslige suiter og stilfulle fellesarealer, alt med sans for detaljen. Med en besetning på over 70 personer er serviceniveået om bord uovertruffent. I 2004 gjennomgikk skipet en mindre renovering, og i 2015 fikk de øverste 10 suitene en gjennomgribende nyinnredning og modernisering.

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Keflavík, Island. Utflukten Den gylne sirkel med Þingvellir, Gullfoss og Geysir. Fly videre til Kangerlussuaq, Grønland og ombordstigning
Opplev den enestående fossen Gullfoss

Vi starter reisen med å ta flyet til Island. Her skal vi oppleve den enestående og dramatiske islandske naturen på den klassiske ruten ”Den gylne sirkel”. Vi starter med nasjonalparken Þingvellir, som dannet ramme om verdens eldste parlament, datert helt tilbake til år 930. Her finner vi også Islands største vann, Þingvallavatn, som sammen med dalen og sletten er utlagt til nasjonalpark og står på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Deretter kjører vi til Gullfoss, som er Islands aller største attraksjon. Den 32 meter høye Gullfoss faller i to trinn, på henholdsvis 10 og 21 meter, ned gjennom den dype kløften. Fossen ble først kjent av omverdenen i begynnelsen av forrige århundre.

Et lite stykke fra Gullfoss ligger Geysir, som har gitt navn til resten av verdens geysirer. Geysir kom første gang i utbrudd på 1300-tallet, men den 60 meter høye vannsøylen stoppet på 1900-tallet. Like i nærheten finner man Strokkur-geysiren, som cirka hvert 8. minutt spyr vannmassene sine mer enn 20 meter opp i luften.

Vi fortsetter til flyplassen og tar flyet til Kangerlussuaq i Grønland. Herfra kjører vi ca. 12 kilometer ut til den lille havna vest for flyplassen, der skipet vårt, Ocean Diamond, ligger for anker. I zodiac-gummibåter drar vi i mindre grupper ut til skipet, som ligger cirka en kilometer ute i fjorden, avhengig av om det er høy- eller lavvann. Det vil bli utlevert lettvektsredningsvester på havnen, og en sjømann på kaia vil være behjelpelig med ombordstigningen i gummibåten. Adgangen til skipet foregår via en trapp på siden av skipet.

Om bord på skipet får man anvist lugarer, sikkerhetsprosedyrene blir gjennomgått, og mens vi nyter middagen i den vakre salongen begynner turen ut gjennom den om lag 16 mil lange fjorden.

Dag 2
Sisimiut. Byvandring og mulighet til fottur
I dag besøker vi Sisimiut

Tidlig på formiddagen er vi fremme ved Sisimiut, og etter frokosten skal vi få et inntrykk av det moderne Grønland. Sisimiut er Grønlands nordligste by med isfri havn i vinterperioden og er samtidig den sørligste byen der det er tillatt å ha sledehunder.

Sisimiut er med sine snaut 5400 innbyggere Grønlands nest største kommune etter Nuuk. Det har bodd mennesker i Sisimiut-området i rundt 4500 år: Saqqaq-, Dorset- og Thulekulturens folk, som alle kom fra Canada og primært levde av fisk, fugler og pattedyr som hval, sel og reinsdyr. På 1600-tallet kom de første europeiske hvalfangerne til Sisimiut-området. De hadde bare sporadisk kontakt med landets befolkning, og først etter at den norske misjonæren Hans Egede hadde kolonisert Grønland i 1721, ble det etablert en fast kontakt mellom inuitter og europeere. I 1756 ble det opprettet en koloni med navnet Holsteinsborg etter greve Johan Ludvig Holstein, og Sisimiuts gamle bydel består av hus fra koloniens første hundre år. Det eldste huset i byen er fra 1756, og en av de mest markante bygningene er den blå kirken fra 1775. I dag er Sisimiut en viktig utdannings- og industriby, og av fabrikker kan man fremheve Royal Greenlands fiskefabrikk, som er den største i sitt slag i Grønland og en av de mest moderne i verden.

Vi drar ut på en spennende byvandring der vi først og fremst ser på den gamle kolonitidsbydelen med museet og den vakre kirken, men vi legger også veien forbi byens travle sentrum med mange moderne butikker.

Etter lunsj er det mulighet til å delta på en fottur til Teleøya (ca 4,5 km).

Midt på ettermiddagen fortsetter vi sjøreisen vår videre mot nord. I løpet av kvelden passerer vi fjorden Sisimiut Isortuat, Nordre Strømfjord, bygdene Attu og Ikerasaarsuk og del lille byen Kangaatsiaq. I løpet av den lyse natten passerer vi Aasiaat (Egedesminde) og når inn i den sørlige delen av Diskobukten før vi setter kursen mot den berømte Diskoøya med de karakteristiske tusen meter høye lagdelte fjellene.

Vi er langt nord for polarsirkelen, nettene er lyse og de morgenfriske kan med fordel nyte synet av isfjellene, kjempene i Diskobukten som blir presset ut av Ilulissat Isfjord.

Dag 3
Qeqertarsuaq, Diskoøya. Hyggelig kaffemik og mulighet til fottur
Qeqertarsuaq betyr "Storøya"

Under de tusen meter høye fjellene på Diskoøya har vi gått inn i en beskyttet naturhavn som med rette bærer det danske navnet Godhavn, på grønlandsk Qeqertarsuaq, som ganske enkelt betyr "Storøya".

Qeqertarsuaq var frem til 1950 den viktigste byen nord for Nuuk, bare på grunn av den store mengden hvaler. Helt siden 1700-tallet har hvalfangsten brakt velstand til Diskoøya, men i dag er samfunnet på vei inn i glemselen med fallende arbeidsmuligheter og manglende forbindelse til fastlandet. Vi går gjennom byen til den særpregede åttekantede kirken som på folkemunne blir kalt "Vårherres blekkhus".

Under oppholdet i Qeqertarsuaq blir vi budt på tradisjonell "kaffemik" i byens samfunnshus med kaffe og kake. Dette er en enestående mulighet til å oppleve den berømte grønlandske kulturen og gjestfriheten på nært hold!

Etterpå kan man velge å bli med på en fottur til Kuanneq (ca. 11 km).

Sist på ettermiddagen stevner skipet ut i bukta igjen med kurs nordover. Om kvelden går vi vest for Diskoøya, passerer Hareøya og runder tidlig om morgenen de lave knausene på spissen av Nuussuaq. Vi befinner oss nå i Uummannaq-bukten og passerer isfjell hele tiden, det ene mer dramatisk og særegent enn det andre.

Dag 4
Uummannaq. Byvandring i bygda ved Hjertefjellet
Hjertefjellet ved Uummannaq

Om morgenen befinner vi oss 50 mil nord for polarsirkelen på 70 grader nord i et av det vakreste og mest solrike områdene på Grønland. Vi er framme i Uummannaq. Innseilingen til Uummannaq er ganske enkelt i verdensklasse og bør nytes fra dekket, uansett hvilken tid skipsklokken måtte slå! Byen ligger på en 12 km2 stor øy, og utsikten domineres av det imponerende 1175 meter høye hjerteformede fjellet som byen er oppkalt etter. Fra byen er det en imponerende utsikt mot Storøyas tusen meter høye klippesider, til Nuussuaq-halvøyas snødekte tinder i sør og utover fjorden, der store isfjell i alle former og størrelser majestetisk flyter forbi i langsom rutefart, dirigert av vinder og strømmer. Hele fem aktive breer i bunnen av fjorden sørger for at det er masser av isfjell å se på.

Uummannaq ble først anlagt som koloni i 1758 inne på fastlandet i Nuussuaq, men allerede i 1763 flyttet byen ut på øya, der selfangsten var bedre. På vandringen vår gjennom de bratte gatene i byen ser vi blant annet et torvhus som var i bruk inntil for få år siden.

Det var i Uummannaq-distriktet på Nussuaq-halvøya ved Qilakitsoq ("Der himmelen henger lavt") man fant de berømte Qilakitsoq-mumiene, seks kvinner og to barn. Man tror at de druknet i en konebåt-ulykke og ble begravd i en tørr og kjølig klippehule for 600-700 år siden. Mumiene blir nå oppbevart på nasjonalmuseet i Nuuk.

Vi bruker formiddagen i byen, som med sitt stabile arktiske klima med 2000 solskinnstimer og bare 100 millimeter årlig nedbør med rette kan kalle seg Grønlands riviera!

Tidlig på ettermiddagen møtes vi i havnen for å gå om bord og reise videre mot sør. Hvis vinden ikke er for kraftig, legger kapteinen skipet inn til den lille bygda Niaqornat på nordsiden av Nussuaq. Her bor det bare litt over 50 mennesker, som lever av reinsdyrjakt og fangst. Når vi har mulighet til å komme i land, åpner bygda seg for oss, og vi får et godt inntrykk av livsvilkårene i et av Grønlands minste tettsteder.

Dag 5
Den kalvende breen Eqip Sermia og kveldstur i isfjellenes hovedstad Ilulissat
Den enorme brefronten til Eqip Sermia

Om formiddagen er skipet framme ved et av reisens høydepunkter når det gjelder naturfenomener: den enorme breen Eqip Sermia i nordøsthjørnet av Diskobukten. Denne brefronten cirka 50 sjømil nord for Ilulissat er blitt en mindre berømthet, og det kommer mange turbåter hit hver dag. Også de gamle ekspedisjonsdeltakerne hadde sin base her, blant andre den franske etnologen og polarforskeren Paul-Émile Victor, som bygde et overvintringshus som base for turene han tok inn på innlandsisen i perioden 1948–1953. Vi går så tett inn til iskanten som mulig, men i behørig avstand fra løsrevne isblokker og de voldsomme bølgene som oppstår ved kalvingen. Tidlig på ettermiddagen gjør vi klar til avgang, og kursen går nå mot Ilulissat, der vi legger til sent på kvelden. Vi skal for ordens skyld nevne at Ataa-fjorden inn til Eqi-breen innimellom blir så full av is at det ikke er mulig å komme seg inn med båt. I så fall blir denne dagens program endret, for eksempel til et bygdebesøk i Diskobukten – i den forlatte kullgruvebyen Qullissat eller bygda Saqqaq.

Når vi er framme i Ilulissat går vi en kveldstur gjennom byen til Sermermiut-sletten, rundt to kilometer sør for Ilulissat. Her er det fantastisk utsikt til Isfjorden. Sermermiut betyr "Folket ved isen", og stedet har vært bebodd fra rundt 1400 f.Kr. med unntak av enkelte perioder frem til 1737. Da de første danske kjøpmennene kom til Isfjorden i 1727 og "oppdaget" Sermermiut, bodde det rundt 250 mennesker der. Den gangen var det det tettest befolkede stedet på Grønland. I de mer enn 250 årene som er gått siden Ilulissat ble grunnlagt, har den vokst jevnt, og den er i dag Grønlands tredje største by med mer enn 4300 innbyggere. Mange av beboerne lever av fiske eller av fiskeindustrien. Det er en svært levende og hyggelig by, med et etter grønlandske forhold rikt tilbud av kulturelle attraksjoner. Det var i Ilulissat polarforskeren Knud Rasmussen ble født. I selve byen vil vi blant annet se nærmere på byens kirke, som ligger flott til, og på Knud Rasmussens vakre gamle hus.

Vi skal for ordens skyld gjøre oppmerksom på at hvis vi mot forventning ikke kan komme inn til Ilulissat på grunn av is ved innfarten til havnen, besøker vi i stedet byene Qasigiannguit og Aasiaat sør for Ilulissat.

Dag 6
Ilulissat. Mulighet for båttur i isen (ikke inkl.) og helikoptertur over Isfjorden (ikke inkl.)
Utforsk Ilulissat på egen hånd

llulissat er en av de byene på Grønland som ligger vakrest til. Navnet betyr på grønlandsk "Isfjell", og byens kjælenavn er med rette "Isfjellenes hovedstad". I Diskobukten like utenfor kysten av Ilulissat ligger nemlig de gigantiske isfjellene. De kommer fra Isfjorden, en god halvtimes fottur sør for Ilulissat, og de stammer fra den enorme breen Sermeq Kujalleq, 32 kilometer lenger inne i fjorden. Med sin bredde på 10 kilometer og sin tykkelse på 1000 meter er det den mest produktive breen utenfor Antarktis. Der de fleste andre breer kalver med en fart av rundt en meter i døgnet, kalver Ilulissat-breen med en fart av 25 meter. Dette betyr i praksis at breen produserer mer enn ti prosent av alle isfjell i Grønland; det svarer til 20 millioner tonn i døgnet. Alt dette har bidratt til at Isfjorden er kommet på UNESCOs liste over verdens naturarv – en ære fjorden og byen Ilulissat deler med for eksempel Mount Everest, Yellowstone og bare 182 andre naturscenerier i verden.

I dag kan du utforske Ilulissat på egen hånd. Du kan også bli med på en spennende båtutflukt til Isfjorden (varighet ca. 2,5 timer) der vi opplever de imponerende isfjellene på helt nært hold. Det er litt av en opplevelse å være med ut blant iskolossene, kjenne kulden fra isen og ta noen flotte bilder av de fantastiske formasjonene. Husk varme klær!

Du kan også kjøpe en helikoptertur til hjertet av Isfjorden, nemlig den 7 kilometer brede Kangia-breen. Vi flyr over fjorden og lander på kanten av fjellet foran den enorme breen i ca. 30 minutter. Flytiden er ca. 50 minutter.

(Båtutflukten og helikopterturen er ikke inkludert i reisens pris og må bestilles separat. Se mere lenger nede i programmet.)

Sist på kvelden drar vi ut i Diskobukten på vår vei sørover. Vi håper å være så heldige at vi møter de territoriale knølhvalene som holder til utenfor Aasiaat. På tross av sin enorme størrelse er knølhvalen ganske akrobatisk, og ofte får vi se både ryggfinnen og halen. Av og til hopper de helt opp av vannet.

Dag 7
På havet mot Kangerlussuaq
Vi håper vi møter hvaler på havet
I løpet av natten har skipet gått sørover, og vi har lagt Diskobukten bak oss. Den siste dagen om bord bruker vi til å beundre den fantastiske utsikten til Grønlands vestkyst og håper på å møte hvaler eller andre havpattedyr på vei mot munningen av Søndre Strømfjord.
Dag 8
Kangerlussuaq–Keflavík. Utflukt til innlandsisen og fly til Island
Turen slutter i Kangerlussuaq

I løpet av natten har skipet gått gjennom den 16 mil lange Søndre Strømfjord, og om morgenen er vi ved veis ende i Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq har den største av de to internasjonale lufthavnene for sivil trafikk i Grønland. Det bor rundt 400–500 mennesker fast i Kangerlussuaq og de fleste er tilknyttet lufthavnen. Her er det et glimrende supermarked, et postkontor, en restaurant (på hotellet) og Polar Lodge, som fungerer som Albatros' Grønlandskontor, hotell og suvenirbutikk. Det ligger bare hundre meter fra lufthavnsbygningen.

Etter frokost på skipet tar vi avskjed med besetningen på skipet og drar inn til land i zodiac-båter. Før reisen fortsetter til Island rekker vi å få med oss noen siste inntrykk av Grønland. Vi drar på utflukt  til Reinsdyrbreen og ser innlandsisen, Grønlands vidstrakte iskappe. Utflukten tar ca. 4 timer. For personer med dårlig rygg og nakke gjør vi oppmerksom på at ruten til innlandsisen går på grusvei og til tider ujevnt terreng.

Vi flyr heretter til Island der det er middag etter ankomst. Sist på kvelden kjører vi til hotellet vårt.

Dag 9
Fly Keflavík–Oslo
Vi blir hentet på hotellet og kjører mot lufthavnen, der flyet hjem venter.

Prisinformasjon

Tillegg for oppgradering av lugar

Les mer om lugartypene under Opplysninger om reisen.

 • Lugar kategori O: kr 3 998,– pr. person
 • Lugar kategori D: kr 11 498,– pr. person
 • Lugar kategori B: kr 11 498,– pr. person
 • Suite kategori A: kr 20 998,– pr. person
Tillegg for enkeltlugar
 • Lugar kategori P: kr 17 998,–
 • Lugar kategori D: kr 33 498,–

(kun mulig i kat. P og D)

Barnerabatt 2–11 år

50 % av både grunnprisen og tilleggsprisen ved minimum 2 betalende voksne i samme lugar (kun mulig i kategori T).

OBS: Det er ikke en barne-/ekstra eng til barnet, så barnet må dele seng med de voksne eller sove i en av enkelt-/voksensengene. Skipet er ikke innredet til barn og har derfor ikke fasiliteter som barneseng eller barnestol. Dette kan man selv ta med seg for egen regning.

Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Rabatt ved 3 voksne i en lugar

Hvis dere er 3 voksne (12+ år) i samme lugar får dere følgende rabatt:
Kategori T: kr 2 000,– i rabatt for 3. person
(Det er kun mulig å være tre personer i kategori T )

Kontakt oss hvis dere ønsker å bo tre personer i samme lugar.

Rabattene kan ikke kombineres.

Prisen inkluderer
 • Skandinavisktalende ekspedisjonsteam
 • Fly Oslo–Kangerlussuaq via Island t/r
 • Lufthavnstransport på Island og i Grønland
 • Utflukt til Gullfoss, Geysir og Þingvellir inkl. lunsj, dag 1
 • Havnenære byvandringer i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Uummannaq og Ilulissat
 • Mulighet for fotturer i Sisimiut, Qeqertarsuaq og Ilulissat
 • Besøk på museum i Sisimiut, Qeqertarsuaq og Ilulissat
 • Besøk i kirken i Sisimiut og Qeqertarsuaq
 • Kaffemik i Qeqertarsuaq
 • Utflukt til innlandsisen, dag 8
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederne
 • 8 dagers skipsreise med Ocean Diamond i delt utvendig dobbeltlugar kategori P med bad/toalett
 • Helpensjon på skipet
 • Kaffe, te og isvann på skipet
 • Middag i Island, dag 8
 • 1 natt i Island
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Båttur på Isfjorden i Ilulissat, dag 6 (kr 748,– pr. person)
 • Helikoptertur fra Ilulissat til Isfjorden, dag 6 (kr 3 698,– pr. person)
 • Tillegg for enkeltlugar og oppgradering av lugar
 • Ekstrautflukter og evt. andre ekstra arrangementer
 • Eventuelle måltider og drikkevarer på land
 • Drikkevarer utenom kaffe, te og isvann på skipet
 • Driks til besetningen på Ocean Diamond (cirka 13,5 USD pr. dag pr. deltaker)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”
Ekstrautflukter
 • Båttur på Isfjorden i Ilulissat dag 6
 • Helikoptertur til Isfjorden dag 6

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om lugarene

Suitekategori A
Suite med privat balkong (30 m²) på dekk 7. Innredet med dobbeltseng eller 2 separate senger og sofaarrangement. Glasskyvedør ut til privat balkong med liggestol, kafébord og to stoler. Badeværelse med dusj og toalett.

Suitekategori B
Utvendig suite med 2 vinduer (37 m²) på dekk 4. Dobbeltseng og 2 separate senger, sofaarrangement og 2 badeværelser: et med badekar og toalett, med dusj og toalett.

Lugarkategori D 
Utvendig lugar med vindu (17–19 m²) på dekk 4, 5 og 6. Dobbeltseng eller 2 separate senger og vindu. Badeværelse med badekar og toalett. På dekk 5 er det et utendørs gangareal tilgjengelig for alle på skipet.

Lugarkategori O
Utvendig lugar med begrenset utsikt og vindu (17–19 m²) på dekk 5 og 6. Dobbeltseng eller 2 separate senger og et vindu. Badeværelse med badekar og toalett. På dekk 5 er det et utendørs gangareal tilgjengelig for alle på skipet.

Lugarkategori P
Utvendig lugar med koøye (19 m²) på dekk 3. Dobbeltseng og 2 koøyer. Badeværelse med dusj og toalett.

Lugarkategori T
Utvendig lugar med koøye (19 m²) på dekk 3. 2 separate senger og en overkøye. 2 koøyer. Badeværelse med dusj og toalett. Kun til tre personer (trippel).

Vind- og værforhold

Vind, is og strømforhold med videre kan medføre endringer i programmet.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 50 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hvem kan delta?

For å delta på denne cruisereisen er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp i kupert terreng. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for bevegelseshemmede
Skibet er dessverre ikke innredet til bevegelseshemmede som ikke kan bevege seg rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerheten, da rederiet krever at alle skal kunne gå fra en båt til en annen uden hjelp fra personale eller medpassasjerer.

Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å ta med rullestol, rullator eller gangstaiv på skipet. Det skal være fri passasje på gangarealer o.l.

Særlige forhold angående helse
I henhold til rederiets regler har du plikt til å informere Albatros om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsemessige tilstand på cruiset.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Det er absolutt en god idé å ha med kikkert, man går glipp av mye uten.

Pass og passoplysninger til Albatros Travel

Grønland er i riksfellesskap med Danmark og nordmenn skal ikke vise pass ved innreise. Men på grunn av de skjerpede sikkerhetsreglene ved flyreiser kan flyselskapet kreve å se passet ditt. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at du tar med pass. Dessuten krever rederiet at alle gjester har opplyst passdetaljer (passnummer og utløpsdato, fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om at en passkopi sendes til Albatros umiddelbart etter en eventuell reisebestilling. I forbindelse med innsjekking på skipet leveres pass eller annen gyldig ID med bilde. Dette oppbevares til cruisets avslutning.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bør du opplyse om dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv sørge for innenriksforbindelse til avgangslufthavnen, og vi anbefaler da at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner, så les mer her:
Grønland:
www.albatros.no/reisemaal/europa/groenland
Island:
www.albatros.no/reisemaal/europa/island

Se også artikkelen om det fascinerende naturfenomen geysir

Om å reise på Grønland

Hva er et polarcruise?

Et polarcruise er vesentlig forskjellig fra vanlige turistreiser og cruise, siden vi ikke har mulighet for å planlegge reisen i detalj. Mange elementer er uforutsigelige, og rutebeskrivelsen og programmet må derfor ses som et ideelt mål. Vind, is og strømforhold vil uunngåelig medføre endringer i programmet.

I samråd med kapteinen legger ekspedisjonslederen ruten og dagsprogrammet underveis, og slik sikres det størst mulige utbyttet av reisen på bakgrunn av de aktuelle forholdene og muligheten for å se hvaler eller andre arktiske dyr.

En viktig del av reisen er cruise og landganger i de gummibåtene av zodiactypen som skipet har med seg. Skipet går så nært som mulig på bygder, severdigheter, isbreer og fuglefjell, og adgang til zodiacflåtene foregår fra en solid trapp på siden av skipet. Skipets matroser hjelper med ombordstigningen, og både de og Albatros’ ekspedisjonsteam er sertifiserte i å styre zodiac-båtene.

Viktige regler ved landganger og utflukter

Når vi oppholder oss på land er det selvsagt viktig å ta hensyn til den svært sårbare naturen. Etterlat ikke annet enn fotspor og ta ikke annet med deg fra naturen enn minner. Vi ber også om at man holder seg i nærheten av gruppen. Det er viktig at man følger ekspedisjonslederens instruksjoner.

Generelle sikkerhetsregler

1. Informer reiselederen hvis du ønsker å gå på egen hånd på land.
2. Gå ikke inn i et hus/en bygning med mindre du uttrykkelig er blitt invitert inn i huset.
3. Gå ikke alene i ubebodde områder. Sørg for å ha skipet i syne. Husk at været plutselig kan forandre seg og dermed nedsette sikten.
4. Hold (sikkerhets-)avstand til dyr og fugler (minimum fem meter).
5. Hold øye med tiden og husk når skipet drar videre. Sørg for at klokken din viser samme tid som på båten.
6. Noter alltid på påmønstringstavlen når du går fra borde og når du kommer tilbake.

Påkledning

På en skipsreise langs Grønlandskysten kreves det relativt stor variasjon i påkledningen. I Midt-Grønland kan man på land forvente temperaturer på opptil 5–10 grader. På sjøen er varme og vanntette klær, lue og hansker nødvendig. Ta med tøy som kan kombineres, for eksempel langermet ulltrøye innerst, genser eller fleecejakke som mellomlag og vann- og vindtett jakke ytterst. Tettvevde fritidsbukser er velegnet, og dessuten et par vannavstøtende og vindtette overtrekksbukser. Et par kraftige og velprofilerte og sklisikre sko er ideelle om bord, glimrende til vandring i byene og til bruk på flyet hjem.

På dette cruiset seiler Sea Explorer eksklusivt for Albatros Travel, og vi er derfor ikke nødt til å følge en «dress code» om bord. Praktiske reiseklær er derfor det eneste som er nødvendig, også på festkvelder, som naturligvis blir arrangert.

Beskyttelse mod mygg og insekter

Vi anbefaler at man tar med seg myggbalsam, da det er myggsesong på Grønland i juni og juli, og knotten kommer i august. Oftest er det ikke mygg og knott inne i selve byene, men det kan hende. Hvis man skal ut og gå i naturen, anbefaler vi at man tar med seg et nett som beskytter hele hodet.
Der er ikke mygg på Island.

Solkrem

Solen er veldig sterk på Grønland! Husk solkrem med høy faktor, gjerne også lebepomade med solfaktor.

Sjøsykemedisin

Vi kan komme ut for store dønninger, selv om vi skal seile mye innenskjærs. Kontakt din egen lege eller apotek for å få rådgivning om sjøsykemedisin.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

GLCSC04FNO