Luksuscruise på Nilen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

5-stjerners cruise fra Aswan til Kairo med Abu Simbel, Luxor med Kongenes dal og pyramidene i Giza

Reis på cruise gjennom Egypts 7000-årige historie med eksklusive MS Darakum. Vårt eventyr på Nilen tar oss med til faraoenes Egypt, til en tid preget av ufattelige rikdommer, men også konspirasjoner og intriger mellom rikets mektige menn og kvinner, og en imponerende arv som preger verden også i dag: Dronning Hatshepsuts gravtempel i Kongenes dal, Keops-pyramiden i Giza som ble utropt til verdensarv allerede av de gamle grekerne, Ramses den stores kolosser ved Abu Simbel, Tutankhamons gullmaske på Kairos museum – for ikke å snakke om vakre Kleopatras bitre skjebne som satte punktum for den egyptiske æraen.

Vi reiser med elegante Mövenpick MS Darakum, et av Nilens fineste cruisefartøy med svømmebasseng og et herlig soldekk. Våre utvendige lugarer på 20 m2 har panoramavindu, og inkludert i prisen er selvfølgelig helpensjon om bord.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Egyptiske pund

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Kairo, Egypt. Videre til Aswan
Dag 2 Aswan. Aswan-demningen, Isistemplet og Det nubiske museet
Dag 3 Aswan–Abu Simbel-templet og Hathortemplet–Kom Ombo-templet–Edfu
Dag 4 Edfu med Horus-templet og avslappende båttur til Luxor
Dag 5 Luxor. Utflukt til Kongenes dal, Hatsjepsuts dødetempel, Karnak-templet og Luxor-templet
Dag 6 Luxor–Qena. Heldagstur til Qena. Utflukt til Dendera
Dag 7 Qena–Sohag. Tur til Sohag. Besøk i Abydos-tempelet
Dag 8 Heldagstur til Amarna
Dag 9 Amarna. Kjetearkongen Akhenatons by, Tuna el-Gebel, Hermopolis og videre till Minya
Dag 10 Minya. Privatgravene i Beni Hassan og videre til Beni Suef
Dag 11 Beni Suef–Kairo. Det koptiska Kairo
Dag 12 Kairo. Pyramidene i Giza og Det egyptiske museet
Dag 13 Hjemreise

M/S Darakum

MS Darakum er et av de beste cruiseskipene på Nilen

Fartøyet er elegant innredet i marokkansk stil. Du kan sitte på soldekk og nyte Nilen, og se Egypt flyte forbi mens du kobler av eller tar en svalende dukkert i den lille poolen. Måltidene inntas i den fine restauranten lengst nede, og det blir budt på underholdning flere kvelder.

Les mer om skipet her: https://www.movenpick.com/en/africa/egypt/cruise/cruise-darakum/overview/ 

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Kairo, Egypt. Videre til Aswan
Langs Nilens rofylte landskap

Vi flyr via Istanbul til Kairo, der vi skifter fly til Aswan og går sent om bord på det 5-stjerners luksusskipet Mövenpick M/S Darakum, som skal være hjemmet vårt de neste tolv dagene. M/S Darakum er blant de beste cruiseskipene på Nilen, og de særdeles komfortable lugarene våre lever opp til den fineste sveitsiske hotellstandard. Vi ankommer  utpå kvelden og vil få servert en lett anretning i lugaren.

Dag 2
Aswan. Aswan-demningen, Isistemplet og Det nubiske museet
Den enorme Aswan-demningen

Vi starter etter morgenbuffeen med å besøke den store Aswan-demningen, som ble bygd i årene 1960–71, og som i dag demmer opp vannet fra Nilen til den kolossale Nassersjøen, som er oppkalt etter Egypts president Nasser. Nasser, som i samarbeid med Sovjetunionen startet dette enorme byggeprosjektet, ville sikre Egypt tilstrekkelig med vann, så man kunne dyrke to til tre avlinger årlig. Dessuten fikk man elektrisitet fra de enorme turbinene i demningen som kunne dekke hele Egypts behov. Den store demningen er 6 km sør for den første demningen, som ble oppført omkring 1900, da britene var i Egypt. Den var altfor liten, og derfor bygde man en ny.

Denne store demningen, som er 111 m høy, har dannet Nassersjøen, som strekker seg over 500 km ned i Sudan. Utsikten fra toppen av demningen er veldig fascinerende.

Så besøker vi det skjønne Isistemplet, som ligger akkurat midt i Nilen. Opprinnelig lå templet på øya Filai, men det ble i 1970-årene flyttet til den nærliggende øya, der det lå bedre beskyttet mot Nilens vann. Den store morgudinnen Isis ble dyrket i templet, som ble lukket så sent som på 400-tallet e.v.t. Den siste hieroglyfinnskriften, fra 394, finnes på tempelmuren. 

Etter lunsj besøker vi det imponerende nubiske museet i Aswan. Der er det statuer av faraoer og embetsmenn som er funnet i Nubia, og monumenter fra den koptiske og islamske perioden. Museet er også et kultursenter som viser nubiernes kultur og skikker helt til 1960-årene, da mange måtte flytte fra husene sine pga. de stigende vannmassene som fulgte med Aswandemningen.

Tilbake på skipet møtes vi til en velkomstdrink før middagen.

Hver kveld vil det være underholdning på skipet. Middagene i restauranten vil være inspirert av stedene der vi legger til, og derfor får vi servert retter som er typiske for det distriktet vi befinner oss i. En av dagene vil det dessuten være grillmat på skipsdekket.

Dag 3
Aswan–Abu Simbel-templet og Hathortemplet–Kom Ombo-templet–Edfu
Kolossene i Abu Simbel

I dag står vi opp grytidlig for å kjøre sørover gjennom den nubiske ørken for å besøke to av de mest imponerende templene fra det gamle Egypt. Turen tar ca. 3,5 time, og når vi er fremme, venter det oss et fantastisk syn. Det er Ramses 2.s Abu Simbel-tempel og Hathortemplet fra ca. 1270 f.v.t. De to templene, som opprinnelig var hogd ut av klippene, ligger like ved Nilen. Særlig imponerende er de fire store statuene av Ramses, som er 20 meter høye. Det store templet skulle vise faraos velde og makt overfor nubierne og folkene fra sør. To ganger om året, 22. februar og 22. oktober, faller solstrålene ved daggry direkte inn i templets allerhelligste, 60 meter inne. Det lille Hathortemplet er viet til kjærlighetsgudinnen Hathor og dronning Nefertari. 

Begge templer ville i dag ha ligget under mange favner vann i Nassersjøen hvis ikke også de var blitt flyttet langt høyere opp og plassert i samme avstand til hverandre og i nøyaktig samme posisjon som tidligere.                                                                                                 

Etter besøket kjører vi tilbake til Aswan, spiser lunsj, og skipet setter kurs mot Kom Ombo.

Vi stopper ved Kom Ombo-templet. Templet, som er bygd i perioden 180–47 f.v.t., da de ptolemeiske kongene regjerte i Egypt (den første var Alexander den stores general Ptolemaios), ligger vakkert til ut mot Nilen. Kom Ombo-templet er ganske enestående, siden det er bygd til to guder, krokodilleguden Sobek og falkeguden Haroeris (Horus). Relieffene er i klassisk egyptisk stil og viser kongen som ofrer foran gudene. Tempelprestene var i oldtiden kjent for sine evner til å helbrede sykdommer og tyde drømmer. Folk kom langveisfra for å bli helbredet. Innerst i templet viser et relieff datidens legeinstrumenter. Sobeks hellige dyr var krokodillen, og i templet hadde prestene en krokodillefarm. De døde krokodillene ble balsamert, og det er mulig å se flere av disse mumiene.

Etter besøket drar vi videre nordover og overnatter i Edfu.

Dag 4
Edfu med Horus-templet og avslappende båttur til Luxor
Horus-templet i Edfu, det best bevarte av alle Egypts templer

Etter frokosten besøker vi Horus-templet i Edfu, det best bevarte av alle Egypts templer. Templet, som er grunnlagt av Ptolemaios 3. i 237 f.v.t., er bygd til falkeguden Horus. På templets forside er der to kjempestore symmetriske relieffer som viser kongen idet han hogger ned en mengde fiender foran Horus. Relieffene og de mange hieroglyfinnskriftene i templet er særdeles godt bevart, og gjennom dem har det vært mulig å få et enestående innblikk i gammelegyptisk religion og tempelkult. Den nok mest interessante relieffserien i templet viser hvordan Horus kjemper mot sin erkefiende Seth, som har antatt skikkelse av en flodhest. I oldtiden ble denne dramatiske kampen oppført utenfor templet som et ritual.

Etter besøket i templet får vi en deilig avslappende tur på Nilen. Underveis ligger vi en stund stille ved Esna. Her er det en nemlig demning med sluse, så vi venter til det blir vår tur å komme igjennom. Vi fortsetter videre mot Luxor, og er fremme der utpå ettermiddagen. Skipet ligger ved kai litt utenfor byen. Her overnatter vi.

Dag 5
Luxor. Utflukt til Kongenes dal, Hatsjepsuts dødetempel, Karnak-templet og Luxor-templet
Karnak-templet, Luxor

Området omkring Luxor er et av de viktigste arkeologiske områdene i verden. Kort og godt kan man si at Luxor-området spiller samme rolle i egyptisk kultur som Athen gjør i gresk kultur og Roma i romersk kultur. Luxor, som ligger på Nilens østbredd, er i dag en liten provinsby, men en gang het byen Niut og var den religiøse hovedstaden i Det nye riket, Egypts glansperiode, 1550–1070 f.v.t.

Tidlig om morgenen kjører vi over til Nilens vestbredd, der Kongenes dal med 65 graver fra ovennevnte periode ligger. Vi kjører gjennom det oppdyrkede området til ørkenranden og når på en svingete vei inn til Kongenes dal. I motsetning til tidligere epokers pyramidegraver er det her tale om klippegraver. Selv om de var skjult, er alle på nær én blitt plyndret. Tutankhamons lille grav er det eneste unntaket. Scenene på veggen viser kongens begravelsestog og kongen foran forskjellige guder. De andre kongenes graver strekker seg opp mot hundre meter inn i fjellet og er dekorert med solguden Ras ferd på underverdenens elv. Vi besøker tre graver i Kongenes dal. Besøk i Tutankhamons grav er ikke inkludert i reisens pris og skjer mot ekstrabetaling.

Tett ved inngangen til Kongenes dal ligger Deir el-Bahari-komplekset, der dronning Hatsjepsuts imposante gravtempel er fokuspunktet. Dronning Hatsjepsuts vei til makten gikk imot alle konvensjoner i datidens Egypt. Hun var førstehustru og dronning til Tuthmosis 2., som døde omkring 1480 f.v.t. Etter kongens død ble hans lille sønn Tuthmosis, som kongen hadde fått med en haremspike, konge i navnet, men hans energiske tante Hatsjepsut grep etter noen år makten. For å rettferdiggjøre sin maktovertakelse hevdet hun at guden Amon-Re ved et orakel hadde forkynt at hun skulle være konge. Hun kledde seg som konge og bar endatil falskt skjegg (symbol på kongeverdighet), og det egyptiske folket lot til å akseptere denne hittil uhørte fremferden. Hatsjepsut ble ved makten i femten år, og under hennes regjeringstid (1473–1458 f.v.t.) blomstret den egyptiske økonomien. Hun utvidet handelsforbindelser, og hun bygde praktfulle templer og restaurerte mange andre. Langt om lenge ble hennes nevø en voksen mann, og han fikk sin rettmessige tittel som farao. Denne nevøen ble den største av alle faraoer, Tuthmosis 3., senere også kalt ”Det gamle Egypts Napoleon’’. Da han kom til makten, fikk han Hatsjepsuts navn fjernet fra tempelveggene, noe som tyder på at han ikke var synderlig glad i sin tante. Men det faktum at hun var i stand til å holde denne listige og karismatiske ynglingens ambisjoner i sjakk i så lang tid, gir et fingerpek om hennes karakter.

Etter lunsj skal vi se nærmere på Karnak-templet, som er verdens største tempelkompleks. Arkeologer har arbeidet her i mer enn 150 år, og de har gjort en fantastisk innsats med å gjenoppbygge de mange nedraste ruinene, men det er ennå arbeid mange år fremover. Templets bygningshistorie strekker seg over 2000 år og omfatter et areal på cirka 500 x 500 meter; det hele er omkranset av en mektig mur. I oldtiden kom man med båt til templet; kaianlegget er blitt gravd frem av franske arkeologer. Blant de mange spennende detaljene i templet må nevnes den store søylehallen med 20 meter høye søyler, Hatsjepsuts kapeller, de to store obeliskene i den sentrale delen av templet, og endelig det såkalte ’’botaniske kammer’’ med relieffer av de dyrene og plantene som Tuthmosis 3. tok med hjem fra sine mange felttog i Syria.

Sent på ettermiddagen besøker vi Luxor-templet, som er bygd av Tutankhamons bestefar, Amenhotep 3., cirka 1380 f.v.t. og bare utvidet ganske lite under Ramses 2. – han tilføyde bare en forgård, så templets opprinnelige plan trer tydelig frem. Templet er svært harmonisk og vakkert; det fortelles at da Napoleons soldater på sin marsj fikk syn på det, stoppet de som på telling og klappet! Templets mest spennende relieffer er en nesten hundre meter lang frise som viser Tutankhamon feire den årlige Opet-festen, da Amon-Re fra Karnak besøker Luxor-templet. Templet brukes den dag i dag; i forgården ligger det en moské, og derfra går det fremdeles en årlig prosesjon rundt templet, akkurat som i oldtiden.

Dag 6
Luxor–Qena. Heldagstur til Qena. Utflukt til Dendera
De fargestrålande relieffene i Hathor-tempelet

Tidlig om morgenen kaster vi fortøyningene og går mot byen Qena.

Litt utenfor den moderne byen Qena ligger et av Egypts best bevarte tempelkomplekser: det berømte Hathor-templet. Denne helligdommen, som ble oppført i første århundre f.v.t., er mest kjent for at Kleopatra er avbildet sammen med sin sønn Cæsarion, som hun fikk med Cæsar. Også de romerske keiserne er blitt fremstilt på tempelmurene. De er vist som sanne egyptiske konger med egyptiske kroner og navn i kartusjer. På den måten regnet de med å bli akseptert av den egyptiske befolkningen.

Hathor-templets tak er nettopp blitt renset, så den soten som gjennom århundrene har satt seg, er blitt fjernet. Dette har blottlagt utrolige og fargestrålende relieffer, som nå er til full skue. Dette templet er også en viktig kilde til forståelse av egyptisk religion.

Dag 7
Qena–Sohag. Tur til Sohag. Besøk i Abydos-tempelet
Tempelet i Abydos

På båtturen passerer vi enda en demning med sluser, og det er litt av en opplevelse. Videre passerer vi under jernbanebroen i byen Nag Hammadi. På turen vil der dessuten være underholdning om bord på skipet.

Om ettermiddagen kommer vi til Sohag, som ligger tett ved den hellige oldtidsbyen Abydos – et av de viktigste arkeologiske stedene i Egypt.

I Abydos er det et imponerende og godt bevart tempel, startet av Seti 1. (Ramses 2.s far) omkring 1300 f.v.t. og avsluttet av Ramses. Tempelmurene er smykket med noen av de fineste relieffene i Egypt. Abydos hadde i oldtiden umåtelig stor religiøs betydning.  Blant annet var det meningen at alle egyptere skulle dra ut på en pilegrimsreise til Abydos minst en gang i sitt liv. I den nærliggende ørkenen ligger rester av de tidligste kongenes begravelsesplasser fra omkring 2900 f.v.t.

Dag 8
Heldagstur til Amarna
Nyt Nilens vakre landskap fra soldekket

Vi fortsetter cruiset nordover nordover langs Nilens frodiggrønne bredder. Dagens destinasjon er byen Amarna. Vi passerer slusen i Asyut, som har den største konsentrasjon av koptiske kristne i Egypt. Om ettermiddagen kommer vi til Amarna, der vi besøker Amarna Visitor Centre, som ligger tett ved anløpsstedet. Her hører vi den spennende historien om Akhnaton og Nefertitis by.

Dag 9
Amarna. Kjetearkongen Akhenatons by, Tuna el-Gebel, Hermopolis og videre till Minya
Amarna – her lå kjettarkongen Akhenatons by

Tidlig om morgenen starter utflukten til et av reisens absolutte høydepunkter: ruinene i Amarna, der den såkalte kjetterkongen Akhnatons by lå. Opprinnelig het kongen Amenhotep og var den fjerde med dette navnet, men ettertiden kjenner ham som kjetterkongen Akhnaton. Historien bak kongens lite flatterende tilnavn er følgende: Egypts religion var konsentrert om flere guder med skaperguden Amon som den viktigste. Det oppstod med tiden et mektig og innflytelsesrikt presteskap konsentrert omkring Amon. For å svekke Amon-prestenes stigende makt innførte Akhnaton en religion med solguden Aton som den eneste gud. På kun fem år fikk Akhnaton sammen med sine tilhengere bygd en by som ble Egypts nye hovedstad. Kongen endret samtidig sitt navn til Akhnaton, som betyr ”den som er god for Aton”. Kongen selv og hans hustru Nefertiti var de eneste som kunne tilbe Aton direkte – folket skulle tilbe guden gjennom sin konge og dronning. Allerede under Akhnatons etterfølger, Smenkhkare, vendte man imidlertid tilbake til Amon-kulten, og da Akhnatons sønn Tutankhamon kom til makten, var Amon og de gamle gudene solid gjenetablert.

Vi starter med å besøke noen av de såkalte nordgravene, som Akhnatons embetsmenn hadde fått lov til å hogge ut i klippene. Særlig ypperstepresten Meri-Res grav er en opplevelse. Veggene er blitt renset og ordentlig belyst, så relieffene av Akhnaton og Nefertiti virkelig kommer til sin rett. Vi besøker også Akhnatons sørgelig ødelagte grav. Deretter drar vi til sentrum av byen og ser restene av kongens store palass og det store og lille Atontemplet. Det er ikke mye igjen av disse bygningene, bare grunnmurene, men det er allikevel en spesiell opplevelse å gå rundt her, der guden Aton en gang ble dyrket.

Akhnatons solby fikk en ganske kort levetid. Etter kongens død i 1335 f.v.t. ble byen forlatt, og de store templene ble revet ned. Akhnatons sønn Tutankhamon vendte også byen ryggen og valgte å flytte tilbake til Luxor. Restene av Akhnatons by ble først gjenfunnet i slutten av 1800-tallet. I det som en gang var byens utenriksdepartement, fant man nesten 400 leirtavler med kileskrift, som gir et meget levende bilde av Egypts forhold til statene i Levanten rundt midten av 1300-tallet f.v.t. Området er også kjent for å ha gjemt på mange vakre kunstskatter, blant annet den berømte statuebysten av Nefertiti som i dag kan ses i Berlin. Den populariteten som Amarna-perioden har blant moderne mennesker, skyldes særlig to forhold: dels den svært vakre Aton-hymnen, forfattet av kongen selv, og dels den enestående kunsten. Opprinnelig var Amarna-kunsten meget outrert, nesten grotesk, men i den sene fasen ble den mer naturalistisk.

Etter lunsj drar vi til Tuna el-Gebel på Nilens vestbredd. Her besøker vi et fantastisk gravanlegg, som består av et kjempemessig nettverk av katakomber til mumier av hellige dyr. Vi stiger ned i katakombene, der vi blant annet skal se mumifiserte ibiser og bavianer. Hellige dyr spilte en viktig rolle i egyptisk religion, for gudenes sjel, ba, kunne ta bolig i dem, og dermed kunne man kommunisere med gudene.  Vi fortsetter mot Ashmunein, oldtidens Hermopolis, der restene av visdomsguden Thots tempel ligger.

Om kvelden kommer vi til byen Minya, som egypterne kaller ”Det øvre Egypts brud”. Her legger vi til og overnatter.

Dag 10
Minya. Privatgravene i Beni Hassan og videre til Beni Suef

I dag skal vi besøke et interessant gravområde i Mellom-Egypt. Fra landingsstedet kjører vi ca. 25 km til Beni Hassan på Nilens østbredd. Her er der monumentale privatgraver fra Mellomrikets tid (cirka 1800 f.v.t.), som var en svært urolig tid i Egypts historie. Det fremgår av de enestående stukkmaleriene i noen av de gravene vi skal besøke. De er nemlig fulle av kamp- og beleiringsscener, og slike scener forekommer sjelden i privatgraver.

Der er i alt 39 graver i området, hvorav fire er åpne for offentligheten. Det er tale om graver som tilhørte guvernørene Amenemhet, Khnumhotep 2., Baqet 3. og Khety, og vi besøker alle fire. Fra gravene er det en storslått utsikt over Nilen, og man fornemmer hvor smalt det oppdyrkede området langs Nilen rent faktisk er. Selv om det bor cirka 92 millioner mennesker i Egypt, er landets landbruksareal kun på 35 millioner dekar, som er ca. 3,5 % av landets areal. Det er hovedsakelig Nildalen og deltaområdet nord for Kairo.

Etter en opplevelsesrik dag spiser vi middag på skipet.

Dag 11
Beni Suef–Kairo. Det koptiska Kairo
Basaren Khan el-Khalili i Kairo

Om morgenen fortsetter vi turen mot Kairo, Afrikas største by med ca. 20 millioner innbyggere. I løpet av dagen kan du nyte utsikten over de frodige breddene og se livet gå sin daglige gang i de små landsbyene vi går forbi. Lokalbefolkningen vasker tøy ved elvebredden, og fiskere trekker opp dagens fangst. Det er også mulig å ta en dukkert i svømmebassenget eller nyte en god bok på soldekket.

Vi spiser lunsj i Kairo, og deretter drar vi til det koptiske Kairo, der vi besøker den såkalte ”Hengende kirken”, som er bygd opp mot et gammelt romersk festningstårn. Kirken er helt fra 300-tallet; den ble ødelagt i den tidlige middelalderen, men ble siden gjenoppbygd. I kirken er det over hundre ikoner. Vi ser også Det koptiske museet og den jødiske synagogen. 

Dag 12
Kairo. Pyramidene i Giza og Det egyptiske museet
Pyramidene i Giza

I dag skal vi besøke Egypts ubetinget største vartegn: pyramidene i Giza. De tre majestetiske pyramidene blir ved med å imponere, både med sin størrelse og det mesterlige ingeniørarbeidet som ligger bak. Pyramidene har lenge vært på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og Kheops-pyramiden fra ca. 2550 f.v.t. er det eneste av oldtidens sju underverker som stadig står intakt. Vi ser selvfølgelig også den store og myteomspunne sfinksen som ligger og vokter pyramidene.

Vi kjører tilbake til Kairo og spiser lunsj, før vi går på oppdagelsestur i Det egyptiske museet, som huser verdens fornemste samling av egyptiske oldsaker fra tre tusen års faraonisk historie. Et av høydepunktene er naturligvis Tutankhamons gravutstyr, som ble funnet i Kongenes dal i 1922. Vi ser blant annet den berømte gullmasken, som er laget av ikke mindre enn 10,2 kg gull. Forestiller masken den unge kongens ansiktstrekk? Det mente man tidligere. I dag mener en del forskere at gullmasken er overtatt fra en tidligere farao. Denne skulle være ingen ringere enn Nefertiti, som opptrådte som farao i slutten av Akhnatons regjeringstid. Teorien er imidlertid mye omdiskutert.

Dag 13
Hjemreise
Vi forlater skipet etter den store Nil-reisen, kjører til Kairos lufthavn og flyr hjemover igjen.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder*
 • Fly Oslo–Kairo t/r via Istanbul
 • Innenriksfly Kairo–Aswan
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Visum, deles ut ved ankomst
 • 12 netter på fartøyet Mövenpick M/S Darakum i delt dobbeltlugar på dekk 2 eller 3 (enkeltrom på dekk 1)
 • Utflukt til Abu Simbel
 • Helpensjon på cruiset
 • Skatter og avgifter

* I Egypt er det obligatorisk med en egyptisk lokalguide som informerer på engelsk. Albatros-reiselederen oversetter og forklarer

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks (frivillig) på skipet: beregn med 5 euro/7 dollar per person og natt (12 netter totalt)
 • Driks (frivillig) till lokalguider og sjåfører, beregn cirka 35 euro/45 dollar
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Ikke egnet for folk som er dårlig til bens

Siden en stor del av utfluktene på denne reisen vil foregå til fots, forventes det at reisedeltakerne er mobile, selvhjulpne og kan ferdes uten hjelp.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

OBS

Ikke drikk vann fra vannkranen i Egypt – heller ikke om bord på skipet.

Mer om Egypt

Her kan du lese mer om klima og vær, tidsforskjell og driks eller se om du trenger visum eller vaksinasjoner:
www.albatros.no/reisemaal/afrika/egypt

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise på Nilen!!! Vår reise ble en stor opplevelse, og vi mener at reisen var veldig godt tilrettelagt for at vi skulle oppleve mest mulig av alt det Egypt har å by på. Vi vil også fremheve vår fantastiske reiseleder, som med sin kunnskap, humor og språkferdighet, gjorde reisen uforglemmelig. Han er utdannet arkeolog og guide og snakker utmerket svensk. I tillegg gjorde de som jobbet ombord på cruiseskipet alt de kunne for at vi skulle få en trivelig reise. Vår sikkerhet var ivaretatt under hele reisen, både til vanns og til lands gjennom sikkerhetsvakter.
Date published: 2018-10-16
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise, opplevelsesrik og lærerik! En utrolig opplevelsesrik, og spennende reise. Ikke minst takket være vår kunnskapsrike reiseleder og guide Ali, som gav oss et levende bilde av egyptisk kultur i fortid og nåtid. Vi ble også godt tatt hånd om av et vennlig mannskap på en flott båt, som også medvirket til at reisen ble en flott opplevelse. Sylvia.
Date published: 2018-10-14
Rated 5 out of 5 by from En spennende reise med mange inntrykk! En tur i svært varme omgivelser! De 3 - 4 første dagene helt syd i Egypt var ettermiddagstemperaturer opp i +43 grader. Da startet dagen ved 5-tiden om morgenen med utflukt før den verste varmen slo til. Det var en fin båt å reise med og et oppofrende mannskap. Vi ble godt ivaretatt hele tiden. Sikkerheten på turen var meget god. Vi ble fulgt av politi hele tiden, både om bord og på land. Ingen uvedkommende fikk komme ombord. Hygienen ble passet på ved hvert måltid og hver gang vi gikk ombord etter utflukt. Vår reiseleder var svært kunnskapsrik - egypter som snakket glimrende svensk og med godt tak på hele den norske gruppen. Alle måltider var på båten, eller medbrakt fra båten. Det var alltid rikelig med mat og drikke. At også lunsjen var inkludert hver dag, hadde vært ok å få opplyst om i forkant. Forsinkelse av flyavgang fra Gardemoen som medførte at vi mistet videre fly til Kairo og Aswan, kan vi ikke klandre Albatros for. Derimot er vi fornøyd med hvordan Albatros ivaretok oss med hensyn til flybiletter videre så raskt som mulig, hotellrom i Kairo samt sørge for at all bagasje kom fram til Aswan.
Date published: 2018-10-22
 • y_2019, m_3, d_21, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_no_NO, sid_EGCRI01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

EGCRI01ANO