Madrid, Toledo & Segovia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

5 fantastiske dager i sjarmerende Spania

Fra Madrid til himmelen heter det i et ordtak – den spanske hovedstaden er en av Europas høyest liggende og byr på kultur og gastronomi som intet annet sted: La øynene hvile på Velázquez og Goyas mesterverker på Pradomuseet, føl historiens vingeslag foran Picassos Guernica på Reina Sofía-museet og glem ikke å ta en velfortjent pause med lekre tapas på Madrids hyggelige tapasbarer.

Dessuten venter det oss ikke mindre enn tre UNESCO-fredede byer: Toledo, Segovia og Ávila. I Toledo møter mauriske hvelv gotiske spir og renessansens sjarm. Her besøker vi katedralen, der erkebiskopen har sitt sete, og Santo Tomé-kirken med sine kunstverker i verdensklasse. Med på programmet er dessuten Segovias eventyrlige borg og den romerske akvedukten som har gjort byen så berømt.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Vin & gastronomi

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Madrid. Byrundtur
Dag 2 Utflukt til Toledo med katedralen og Santo Tomé-kirken. Promenade gjennom habsburgernes Madrid
Dag 3 Utflukt til Segovia og Ávila. Alcázar-borgen og den romerske akvedukten
Dag 4 Madrid. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 5 Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
8 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Madrid. Byrundtur
Cibeles-fontenen
Vi flyr til Madrid og stiger inn i bussen som skal ta oss til hotellet vårt. Hotellet ligger i gangavstand fra Madrids sentrum og er et ypperlig utgangspunkt for våre opplevelser i området.
Om ettermiddagen kommer vi til Madrid, og som innbyggerne selv sier, er det ikke noe annet enn himmel over byen. Madrid ligger nemlig på 655 meters høyde, og det gjør den til en av Europas høyest liggende hovedsteder.

Vi innleder med en kort panoramasightseeing i den imponerende hovedstaden.
Madrid er byen med de mange ansiktene: vakre gamle palasser, iøynefallende art nouveau og moderne arkitektur i en herlig blanding. Vi passerer også den vakre togstasjonen, den botaniske hagen og naturligvis det berømte Bernabeu-stadionet.

Vi får tid til å se nærmere på lokalområdet og få et glimt av sentrum til fots på ettermiddagen. Det er ikke langt til de mest interessante stedene, og det er jo hele hensikten med hotellets beliggenhet.

Vi spiser middag på en lokal restaurant.
Dag 2
Utflukt til Toledo med katedralen og Santo Tomé-kirken. Promenade gjennom habsburgernes Madrid Ca 15 mil
Gamlebyen i Toledo
Etter frokost kjører vi sørvestover til Toledo. Byen var hovedstad i kongeriket Castilla frem til 1561, da Filip II flyttet hovedstaden til Madrid. Toledo blir regnet for å være den mest spanske av alle byer, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Den ligger eventyrlig vakkert til på en høyde ved elva Tajo, og over byen rager den store katedralen. Den er et symbol på den spanske kirkens åndelige puls, og er i dag hovedsete for erkebiskopen av Spania.

Byen rommer levninger fra alle hovedstrømninger innenfor Spanias kultur og historie, og man føler historiens vingeslag hvor man enn går. Bygninger i forskjellige stilarter, husfasader med våpenskjold og utsmykninger, mauriske hvelvganger, tårn i mudéjar-stil, gotikk, renessanse, barokk og nyklassisisme.

Toledo står på UNESCOs verdensarvliste, og vi innleder med et besøk i den imponerende katedralen, som er bygd over en annen kirke fra 600-tallet. Her finner vi en fin samling kunstverker av noen av kunsthistoriens mest betydningsfulle kunstnere: Goya, Rafael og Tizian. Goya bodde i byen på 1500-tallet, og byens mange kunstskatter omfatter naturligvis også de fantastiske verkene hans. Etter besøket i katedralen ser vi Santa María La Blanca-synagogen, og vi avslutter vår rundtur i Santo Tomé-kirken, der vi skal se El Grecos mesterverk ”Grev Orgaz’ begravelse”. Maleren El Greco er Toledos store kunstner. Han ble født på Kreta, derav navnet El Greco, grekeren, men slo seg ned i Toledo i 1570-årene. Mange av bildene hans ble oppfattet som produkter av inkvisisjonen og den spanske intoleransen og alt som avvek fra kirkens smale stier.

Det blir også tid til å rusle rundt i de spennende middelalderbydelene og den jødiske bydelen. Dette er en by som egner seg godt til å rusle rundt i, og den er lett å finne frem i innenfor bymurene. Dessverre er det altfor få turister som finner veien hit, men som forfatteren Cossio skrev: Hvis du bare har én dag i Spania, skal du uten tvil tilbringe den i Toledo.

Etter lunsj drar vi tilbake til Madrid. Vi innleder opplevelsene i Madrid med en promenade gjennom den gamle bydelen, som blir kalt ”Madrid de los Austrias”, østerrikernes Madrid, oppkalt etter habsburgsdynastiet.  Fra denne tiden finner vi klostre, kirker og palasser, og vi vandrer forbi den stemningsfulle Plaza de la Villa og ikke minst den vakre Plaza Mayor med dens mange balkonger og tårn, loftsvinduer og bratte tak. Torget, som nesten ligner en teaterscene, har vært skueplass for både blodige tyrefektninger og like blodige henrettelser, og det ble brukt som rettssal under inkvisisjonen. Vi passerer også det store kongepalasset og den vakre katedralen. Det er gode muligheter til shopping, et glass herlig sangría på Plaza Mayor eller kanskje en kaffe ved Plaza del Oriente.

Middag på egen hånd. Det er masser av restauranter og tapasbarer i sentrum, og definitivt noe for enhver smak og lommebok – blant annet verdens eldste restaurant, Sobrino de Botin, som har vært drevet siden 1725 og ligger på Calle Cuchilleros 17. På menyen står regionale retter og helstekt spedgris som spesialitet.
Dag 3
Utflukt til Segovia og Ávila. Alcázar-borgen og den romerske akvedukten Ca 35 mil
Segovias berømte akvedukt
Vi står opp tidlig om morgenen og drar til Segovia. Storparten av Segovias berømte bygninger ligger i den gamle bydelen som brer seg eventyrlig vakkert ut på toppen av en høy knaus. Fra dalen er synet av Segovia nesten magisk. Den vakre borgen Alcázar ligger ytterst på knausen. Fra denne dramatiske plasseringen har man en perfekt panoramautsikt over hele det kuperte landskapet og elvene Esesma og Clamores som møtes ved foten av knausen. I middelalderen var det uinntakelige slottet de kongeliges favorittresidens i Castilla. Hver eneste tronfølger frem til 1500-tallet bygde videre på Alcázar, som fikk et stadig mer fengslende utseende. Men det var de mørke teglsteinsspirene som forvandlet borgen til et vaskeekte eventyrslott, og det er neppe særlig overraskende at Alcázar var en stor inspirasjonskilde for Walt Disney da han i 1940-årene tegnet sitt verdensberømte askepottslott.

Vi følger den buktende gågaten Calle de Cervantes, som går fra foten av akvedukten. Halvveis passerer vi San Martin-kirken, som med sine buevinduer og sin enkle utsmykning er et klassisk eksempel på den romanske byggestilen på 1100-tallet. Ved den hyggelige brolagte Plaza Mayor på toppen av knausen kan man nyte utsikten over de sjarmerende pastellfargede husene rundt torget og de smale altanene deres.

Hele den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste. Her ligger også en massiv katedral som med sine spir, strebepilarer og høye hvelv er et fantastisk eksempel på den spanske gotiske arkitekturen. Oppføringen av den 105 meter lange og 33 meter brede katedralen ble innledet i 1525, og den anses som en av Europas siste gotiske katedraler. Den ble ikke offisielt åpnet før i 1768. Katedralen ligger høyest oppe på den høye klippen og har trolig best beliggenhet av samtlige Herrens hus i Europa.

Når den spanske dagsavisen El Mundo i 2007 bad sine lesere om å nevne Spanias sju underverker, var naturligvis den vakre romerske akvedukten med på listen. Den er et genialt stykke ingeniørarbeid som gjennom årtusenene har forsynt byen med vann fra elva Frío. Storparten av den 813 meter lange og 28 meter høye romerske akvedukten finner vi ved torget Plaza de Azoguejo ved inngangen til den gamle bydelen. Den knapt 2000 år gamle og usedvanlig godt bevarte akvedukten har 128 bærepilarer, og de 20 400 granittsteinene den er bygd av, er på merkelig vis satt sammen uten hverken sement eller mørtel eller annen tettemasse, med en perfekt utnyttelse av tyngdekraften. Det innebærer at de løstsittende granittsteinene støtter og spenner mot hverandre slik at hele konstruksjonen blir holdt på plass. Romerne var mestere i vannforsyning, og at byggverket har klart nesten 2000 års skiftende påvirkning fra vind og vær, viser hvor dyktige de romerske arkitektene var. Romerne etablerte sin viktigste militærbase Segobriga her, og for å sikre vannforsyningen oppførte de akvedukten, som strakte seg gjennom fjellene og slettelandet og som ble ført over elver og raviner. I dag står den stolte akvedukten igjen som et minne om Romerrikets storhetstid i Spania. Sagnet forteller at det var djevelen som bygde akvedukten på en eneste natt. En jente var så trett av å hente vann nede i dalen at hun tilbød djevelen sin sjel hvis han kunne befri henne for strevet.

Etter lunsj forlater vi Segovia for å kjøre til Ávila, enda en UNESCO-vernet by som ligger høyt over elva Adaja. Byen imponerer med en cirka 2,5 kilometer lang bymur som står intakt akkurat slik den ble bygd i middelalderen med sine 88 tårn. Ringmuren har vært beskyttelse for de mange kirkene som ligger i denne spennende byen, som også rommer flere vakre palasser. Vi rusler rundt i byen og ser på dette imponerende historiske og religiøse sentret.

Om ettermiddagen drar vi tilbake til Madrid. Middag på egen hånd.
Dag 4
Madrid. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag
Chocolate con churros smaker fantastisk!
I dag kan vi oppleve våre egne eventyr. Besøk noen av Madrids herlige butikker, nyt den spanske spesialiteten churros, friterte boller med varm sjokolade, på Chocolatería San Ginés, som er byens klassiske samlingsplass.

De som vil, kan bli med på et besøk i Prado-museet, som rommer en av verdens fineste kunstsamlinger. I dette museet finner vi mesterverker av de spanske mestrene (Goya og El Greco), men også de klassiske italienske mestrene som Botticelli og Caravaggio, Rubens og van Dyck fra Nederland og Dürer og Grien fra Tyskland.  Reina Sofía-museet er også et veldig godt alternativ, eller hvorfor ikke museet Thyssen-Borbemisza. Kongeslottet, den gamle bydelen og museene ligger samtlige innen gangavstand og mellom 600 og 2000 meter fra hotellet.

Om kvelden inntar vi en felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.
Dag 5
Hjemreise
Hvis man vil kan man shoppe litt eller gå litt rundt i byen før vi setter kursen mot lufthavnen for å fly hjem igjen, mette av inntrykk!

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 8 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 498,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Madrid t/r*
 • 4 netter på 3-stjerners hotell sentralt i Madrid i delt dobbeltrom
 • Utflukter og lokale guider ifølge program
 • Entré til Santo Tomé-kirken og til El Grecos ”Greven af Orgaz’ begravelse”
 • Frokost daglig
 • Middag dag 1 og 4 på lokale restauranter
 • Skatter og avgifter

* 01-09-2019 er med mellomlanding

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Entré og besøk i Guggenheim-museet ca. 18 Euro
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 35 euro per person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hotell

Under hele besøket bor vi på et hyggelig 3-stjerners sentralt hotell i gangavstand fra Puerta del Sol, slottet og museene El Prado, Reina Sofía og Thyssen-Bornemisza.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Klima

Om våren og høsten kan det være kjølig om morgenen og kvelden, og det kan også regne. Ta derfor med en genser eller en tynn jakke. Når det gjelder påkledning om kvelden på restauranter og lignende, er spanierne ikke spesielt formelle. Husk å ta med sko som er gode å gå i.
 

Mer om Spania

Her kan du lese mer om Spania: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/spania
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler. 

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En flott tur med hyggelig reisefølge Mine forventninger om en interessant og lærerik reise ble i høy grad oppfylt. Programmet var tett, men uten at det ble stressende og slitsomt. Det skyldes nok også vår reiseleder som hadde god kontroll og store kunnskaper, pluss en svært behagelig måte å lose oss gjennom programmet på. Hun formidlet sitt eget engasjement samtidig som vi fikk muligheten til å oppleve steder og severdigheter med vårt eget blikk. Det var mitt første besøk i Madrid, Segovia og Toledo, og jeg fikk veldig mye ut av denne turen både når det gjelder historie, kunst og arkitektur. Deilig mat og fint hotell. At vi var i gangavstand til alt vi gjorde i Madrid, var et skikkelig pluss og gjorde at vi på disse få dagene faktisk begynte å føle oss hjemme der.
Date published: 2019-10-20
Rated 5 out of 5 by from En lærerik og opplevelsesrik reise i Spania Fikk et helt nytt inntrykk av Spania - med en reiseleder som var veldig kunnskapsrik både om historie og nåtidens Spania - imøtekommende og påpasselig med at vi som gjester hadde en god opplevelse
Date published: 2019-10-18
Rated 4 out of 5 by from Flott og interessant tur Mange spennende byer å se og oppleve. Fin balanse mellom guidet turer og tid på egenhånd.
Date published: 2019-10-18
Rated 5 out of 5 by from Flott tur med kjempefin og kunnskapsrik guide Reiseleder: Utrolig flott Rakk utrolig mye på turen
Date published: 2019-10-18
Rated 5 out of 5 by from Kunnskapsrik og oppmerksom reiseleder Flinke lokale guider
Date published: 2019-10-18
 • y_2020, m_7, d_8, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_5
 • loc_no_NO, sid_ESRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

20ESRTR13ANO2510