Magiske Marokko

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En reise inn i Tusen og én natt – til Casablanca, Atlasfjellene og de gamle kongebyene

Bli med på eventyr i Marokko! Gå på oppdagelse i livlige souker, nyt en kopp svalende myntete, snus inn velduftende kryddere og beveg deg gjennom labyrintlignende medinaer – de gamle arabiske bydelene, hvor tiden nærmest står stille. Sug inn inntrykk fra det fargerike livet i gatene, den enestående spansk-mauriske arkitekturen og den eksotiske naturen.

Omdreiningspunktet for reisen vår er Marokkos fire gamle kongebyer: Fez, Marrakech, Meknes og Rabat – landets nåværende hovedstad. Her har sultaner og konger gjennom århundrer hersket, bygget og satt sitt eget preg på byene. Vi går i deres fotspor og ser palassene, moskeene og de mange høydepunktene.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Marokkansk dirham

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo – Marrakech – Casablanca
Dag 2
Casablanca – Rabat – Fez
Dag 3
Fez
Dag 4
Fez – Meknes – Beni Mellal – Afourer
Dag 5
Afourer – Marrakech
Dag 6
Marrakech
Dag 7
Marrakech
Dag 8
Hjemreise og ankomst til Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Marrakech – Casablanca
Moské ved stranden i Casablanca

Vi reiser fra Oslo om ettermiddagen. Ved ankomst til Marrakech, kjører vi videre til kystbyen Casablanca, som Humphrey Bogart og Ingrid Bergman sikret et evig skjær av romantikk.

Casablanca er Marokkos økonomiske og kulturelle sentrum og landets mest moderne by i mer enn en forstand. Her er det for eksempel ikke mange kvinner som går med slør.

Dag 2
Casablanca – Rabat – Fez
Hassan-tårnet i Rabat

Etter frokost drar vi på byrundtur i Casablanca, som på bare 150 år har vokst fra et par tusen innbyggere til knapt fire millioner godt hjulpet av franskmennene under protektoratet i første halvdel av 1900-tallet.

Vi besøker den livlige og eksotiske basaren hvor alt fra krydder til kjøtt og kunsthåndverk er til salgs. Vi drar også innom det stemningsfulle kunsthåndverkskvarteret Habous med de smale arkadegatene og sjarmerende hvitkalkede hus. Området ble bygget av franskmennene på 1930-tallet inspirert av de tradisjonelle, arabiske medinaer. Arkitektonisk finner man her en spennende blanding av tradisjonell marokkansk og europeisk stil.

Vi ser også byens store prestisjeprosjekter: Det kongelige palass, Mohamed V-torget og Hassan II-moskéen. Den 210 meter høye minareten er verdens høyeste, og med plass til 25.000 bedende innenfor og ytterligere 80.000 utenfor, er moskéen blant verdens største. Hassan II-moskéen skulle ha vært klar til innvielse på kong Hassan II´s 60-års fødselsdag i 1989, men byggingen ble først ferdig i 1993. Vi skal inn og se moskeen innefra også.

Nå er det tid for å kjøre videre nordpå til Rabat, Marokkos politiske hovedstad og den ene av landets fire gamle kongebyer. Her ser vi Det Kongelige Palass – Quadaya Kasbah, Mohamad Vs mausoleum og Hassantårnet, en minaret fra 1100-tallet som troner majestetisk og alene i landskapet – den tilhørende moskeen ble aldri bygget ferdig. Medinaen i Rabat står på UNESCOs verdensarvliste, og selvfølgelig skal vi besøke den!

Sist på ettermiddagen fortsetter vi innover i landet til Fez, den eldste av Marokkos kongebyer og landets tredje største by.

Dag 3
Fez
Fargekar i Fez

Dagen er øremerket opplevelser i Fez som ble grunnlagt i 789 e.Kr., umiddelbart etter den arabiske invasjon av Nord-Afrika og Spania. Fez er kjent som Marokkos hovedstad innen kunsthåndverk, og ikke minst er byens tekstilhåndverkere, treskjærere og keramikere berømte for sine skapende evner. Langt størstedelen av Marokkos berømte, håndlagede keramikk blir til her i Fez – og ofte sitter keramikerne og de andre kunsthåndverkerne og arbeider etter gamle tradisjonelle arbeidsmetoder som ikke har merket mye til moderniseringen.

Vi legger i vei til fots i Fez' enorme og livlige medina, hvor ikke færre enn 9.000 smale gater slynger seg inn og ut mellom hverandre i en fascinerende labyrint. Her blir sansene konstant bombardert med lyder, farger og dufter, og vi går på oppdagelse blant vakre, historiske hus, fantastiske fontener, butikker, souk´er og majestetiske moskéer som åpenbarer seg som stille oaser.

Midt inne i medinaen gjemmer det seg en gigantisk fargeorgie av store kar fylt med farger hvor tekstilene blir håndfarget. Esler lastet med varer og mennesker trasker tålmodig av sted i de smale gatene og visse steder føles det som om tiden har stått stille i mange hundre år.

Vi tar turen innnom den imponerende og flott dekorerte Karaouine-moskéen som ble grunnlagt i 859 e.Kr., og som er hjemsted for Al-Karaouine universitetet, verdens eldste universitet. Med på programmet er også Bou Inania-madrasaen. Den gamle skolen ble bygd på midten av 1300-tallet og er et av de beste eksemplene på den sirlige arkitekturen fra marinider-tiden. Bygningen har fungert som både moske og skole og har vært avgjørende for å gi Fes status som intellektuelt sentrum. Bou Inania var den siste madrasaen mariniderne bygde og den eneste madrasaen i Fes med en minaret. Vi ser også den berømte fontenen på Nerjjarine-torget, kunstferdig utsmykket med mosaikk i et fantastisk, geometrisk mønster.

Om ettermiddagen kjører vi til bydelen Fez Jdid, ”Det Nye Fez”, som tross navnet ble grunnlagt allerede i 1276. Vi går en tur gjennom denne fargerike og livlige bydelen, før vi sist på ettermiddagen vender tilbake til hotellet.

Dag 4
Fez – Meknes – Beni Mellal – Afourer
Bab Mansour-porten i Meknes

Vi begynner dagen med å kjøre til Volubilis, og etter besøket her skal vi videre til Meknes. På veien dit ser vi Moulay Idriss fra et utsiktspunkt.

Kongebyen Meknes, den tredje av kongebyene, er dagens neste stopp. Byen ble grunnlagt på slutten av 1600-tallet av den maktfulle sultan Moulay Ismail, Marokkos svar på Louis XIV, og Meknes går likeledes under navnet ”Det Marokkanske Versailles”. Moulay Ismail lykkes i å omskape det som en gang kun var en liten provinsby, til en spektakulær kongeby med dertil hørende flotte byggverk i den karakterisktiske maurisk-spanske stil. Vi ser de berømte høydepunktene i Meknes; de kongelige staller, mellah´en – det jødiske kvarter – og den imponerende og flott bearbeidede Bab Mansour-porten, hovedporten i den 25 kilometer lange bymuren som omkranser byens medina.

På veien videre mot Afourer, går turen forbi den lille, hyggelige byen Beni Mallal som ligger ved foten av Atlasfjellene på den frodige Beni Amir-sletten, hvor de lokale bøndene dyrker eksotiske frukter som appelsiner, fikener og oliven.

Vi ankommer utpå kvelden til dagens endemål: byen Afourer i Afourer-dalen.

Dag 5
Afourer – Marrakech
Taginer

På turen mot Marrakech, som ligger i en frodig oase ved foten av de snøkkledde Atlasfjellene i det sørlige Marokko, kjører vi gjennom noen av Marokkos flotteste landskap i Mellom-Atlasfjellene. Vi har de snødekkede fjellene som kulisse og vi stopper både ved den vakre, 110 mete høye Ouzud-fossen og sjøen Bin el Oudane.

Sist på ettermiddagen kommer vi frem til Sør-Marokkos perle, sagnomsuste Marrakech, som var almoravid-imperiets hovedby på 1100-tallet og den andre av kongebyene. Marrakech er også kjent som ”den røde by” og emmer av vaskeekte eventyrstemning i beste Tusen og én natt-stil – En by hvor det venter magiske opplevelser og nye inntrykk rundt hvert gatehjørne.

Dag 6
Marrakech
Nattbazar i Marrakech

Etter frokost drar vi på oppdagelse i Marrakech og ser de berømte Saadien-gravene som stammer fra tiden under sultan Ahmad I al-Mansur I fra 1500-tallet. De overdådig utsmykkede og flott bearbeidede gravene ble først oppdaget i 1917 og har siden da vært en av de store attraksjoner i Marrakech. Vi får også se byens kjennemerke – Koutoubia-tårnet – den flotte minaret på den største moskéen i Marrakech og Bahia-palasset som ble bygd sist på 1800-tallet og ligger flott omkranset av velduftende blomsterhager.

Om ettermiddagen skaper vi vårt eget kapittel av Tusen og én natt når vi går på oppdagelse i medinaen og i de mange souk´er, hvor velduftende kryddere og marokkansk kunsthåndverk, blant annet lærprodukter, kobbervarer og flotte berbertepper frister. Også her arbeider kunsthåndverkerne etter gamle, tradisjonelle metoder, og det er fascinerende å følge arbeidet deres i de små, lokale verkstedene.

Vi runder av på den livlige, sentrale plassen, Djemaa el Fna, som er byens nerve. Om dagen er torget fylt med alt fra boder med friskpresset juice til modige slangetemmere, mens den om kvelden byr på fantasifulle historiefortellere, magiske tryllekunstnere, gjøglere, dansere og velduftende matboder. Vi suger til oss av stemninger og inntrykk før vi vender tilbake til hotellet.

Dag 7
Marrakech
Tepper til salgs i Marrakech

Dagen er satt av til egne eventyr og reiselederen kommer selvfølgelig gjerne med forslag og input til aktiviteter. Kanskje vil du gjerne ut og se igjen noen av gårsdagens steder og få handlet litt? Du kan for eksempel besøke den fengslende Majorelle-hagen, som den franske kunstneren Jaques Majorelle fikk bygget på 1920-tallet og som motedesigneren Yves Saint Laurent senere kjøpte og donerte til Marrakech. Den spesielle blå fargen som veggene er malt med og som er oppkalt etter Majorelle, er i seg selv verd et besøk. Det statsdrevne Centre de Artisanal er det perfekte stedet å gå hvis man skal ordne de siste innkjøpene før hjemreisen.

Dag 8
Hjemreise og ankomst til Oslo
Vi flyr tilbake fra Marrakech og ankommer til Oslo med kofferten full av magiske Marokko-opplevelser.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
1 498,-
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Marrakech t/r
 • All nødvendig lokal transport
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • 1 natt på mellomklassehotell i Casablanca i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • 2 netter på mellomklassehotell i Fez i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • 1 natt på mellomklassehotell i Afourer i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • 3 netter på mellomklassehotel i Marrakech i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Halvpensjon på hele reisen (frokost og middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom kr. 540,-
 • Reiseforsikring
 • Enkeltromstillegg kr. 1.500,-
 • Drikkepenger (frivillig), beregn ca. MAD 250,- (ca. kr. 180,-)
 • Drikkevarer
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En flott tur med mange kjempefine opplevelser .!!!!!! En fantastisk reise og med en veldig kunnskapsrik reiseleder .
Date published: 2020-03-04
Rated 5 out of 5 by from Interessant og lærerik tur. Var skeptisk til å reise til "Middelhavets sørside". Regnet med pågående selgere noe vi har opplevd andre steder. Men Marokko gjorde våre fordommer til skamme. Rundreisen ga et godt overblikk over et moderne land samtidig som vi fikk se gamle levemåter og tradisjoner. Gjetere med saueflokker, bruk av esler og muldyr som til transport av folk og varer. Reiseleder med lang erfaring fra landet loset oss trygt og kunnskapsrikt gjennom turen. Var flink til å få folk til å være presise.
Date published: 2020-03-04
Rated 1 out of 5 by from Den dårligste Albatros reisen jeg har vært på Laaange bussturer, alt for mye besøk i basarer. Ikke bra i de forskjellige fabrikker/ butikker vi skulle besøke for å handle tepper, keramikk osv. med Norsk reiseleder d.v.s. Albatros. Tragisk- det var ingen høydepunkter på turen.
Date published: 2020-03-02
Rated 5 out of 5 by from Marokko var magisk Magiske Marokko var veldig variert og interessant. Veldig dyktig reiseleder som var veldig kunnskapsrik og hyggelig. Kan sterkt anbefale denne reisen.
Date published: 2020-03-01
Rated 4 out of 5 by from En reise fyllt med mange inntrykk, tusen og en natt opplevelser Reisen var hektisk med et spekket program. Mange opplevelser som var som tatt ut fra 1001 natt. Tidlig opp og ferdig sent på kveld, men dette var nødvendig for å fylle programmet. Reiselederen var meget kunnskapsrik og gav oss et dypere bilde og forståelse av Marokko.
Date published: 2020-03-01
Rated 5 out of 5 by from Innholdsrik reise. Reisen dekket et stort område og de viktigste byene i Marokko. Reiseleder ga god og passe omfattende informasjon på turen. Selv om han var egypter snakket han godt svensk på en tydelig og lun måte. Maten var god selv om den var fremmed. Det er lurt å ha med medisiner som kan takle magetrøbbel. Jeg og flere andre måtte gjennom en kort periode med oppkast og diare. Hotellstandarden var god.
Date published: 2020-02-11
Rated 4 out of 5 by from Eksotisk og spennede reise med flott natur Vi var veldig tidlig oppe om morgenen og det var svært kaldt - kanskje nevne under informasjonen at man tenker på dette før man drar. Litt vel mange palassbesøk, det hadde holdt med ett og heller dratt litt senere på morgenen. Det tror jeg flere ville ha likt. Ellers mye interessant, spesielt Romerriket var spennende. Flott natur
Date published: 2020-02-10
Rated 4 out of 5 by from Veldig fin tur Flott reiseleder
Date published: 2020-02-10
 • y_2023, m_12, d_6, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_7, tr_87
 • loc_no_NO, sid_MARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser