Magiske Marokko

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Spennende kulturreise til Casablanca, Atlasfjellene og de gamle kongebyene

Bli med på eventyr i Marokko! Gå på oppdagelse i livlige souker, nyt en kopp svalende myntete, snus inn velduftende kryddere og beveg deg gjennom labyrintlignende medinaer – de gamle arabiske bydelene, hvor tiden nærmest står stille. Sug inn inntrykk fra det fargerike livet i gatene, den enestående spansk-mauriske arkitekturen og den eksotiske naturen.

Omdreiningspunktet for reisen vår er Marokkos fire gamle kongebyer: Fez, Marrakech, Meknes og Rabat – landets nåværende hovedstad. Her har sultaner og konger gjennom århundrer hersket, bygget og satt sitt eget preg på byene. Vi går i deres fotspor og ser palassene, moskeene og de mange høydepunktene.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Marokkansk dirham, EUR

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Casablanca. En moderne og nostalgisk by
Dag 2 Casablanca–Rabat–Meknes. Palasser, moskeer, kunsthåndverk og basarstemning
Dag 3 Meknes–Volubilis–Fez. Det marokkanske Versailles og romerske ruiner
Dag 4 Fez. På eventyr i medinaen, souker, kunsthåndverk, Karaouine-moskeen, Nejjarine-fontenen, bydelen Fez el-Jdid
Dag 5 Fez–Ifran–Beni Mellal–Marrakech. Gjennom vakkert landskap og utsikt til Atlasfjellene
Dag 6 Marrakech. Saadien-gravene, Koutoubia-tårnet, Bahia-palasset, medinaen og det fargerike og livlige torget Djemaa el Fna
Dag 7 Marrakech. En dag på egen hånd
Dag 8 Marrakech–Oslo. Hjemreise via Casablanca

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
12 498,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Casablanca. En moderne og nostalgisk by Kjørestrekning ca. 10 km

Vi reiser fra Oslo om ettermiddagen. Ved ankomst kjører vi videre til kystbyen Casablanca, som Humphrey Bogart og Ingrid Bergman sikret et evig skjær av romantikk.

Casablanca er Marokkos økonomiske og kulturelle sentrum og landets mest moderne by i mer enn en forstand. Her er det for eksempel ikke mange kvinner som går med slør.

Vi skal ta en titt på Casablanca, som på bare 150 år har vokst fra et par tusen innbyggere til knapt fire millioner godt hjulpet av franskmennene under protektoratet i første halvdel av 1900-tallet.

Vi besøker den livlige og eksotiske basaren hvor alt fra krydder til kjøtt og kunsthåndverk er til salgs. Vi drar også innom det stemningsfulle kunsthåndverkskvarteret Habous med de smale arkadegatene og sjarmerende hvitkalkede hus. Området ble bygget av franskmennene på 1930-tallet inspirert av de tradisjonelle, arabiske medinaer. Arkitektonisk finner man her en spennende blanding av tradisjonell marokkansk og europeisk stil.

Vi ser også byens store prestisjeprosjekter: Det kongelige palass, Mohamed V-torget og Hassan II-moskéen. Den 210 meter høye minareten er verdens høyeste, og med plass til 25.000 bedende innenfor og ytterligere 80.000 utenfor, er moskéen blant verdens største. Hassan II-moskéen skulle ha vært klar til innvielse på kong Hassan II’s 60-års fødselsdag i 1989, men byggingen ble først ferdig i 1993. Selv om arkitektene som tegnet moskeen fikk inspirasjon fra den eldgamle klippemoskeen i Jerusalem, så har bygningen noen moderne trekk. En laserstråle i toppen av minareten peker mot Mekka om kvelden, og moskeen er utstyrt med gulvvarme og elektriske dører. Ved spesielle anledninger blir det automatiserte taket skjøvet til side, slik at man kan be under åpen himmel. Bygningen er dessuten designet til å motstå jordskjelv.

Etter byrundturen blir vi innkvartert på hotellet vårt og spiser middag.

Dag 2
Casablanca–Rabat–Meknes. Palasser, moskeer, kunsthåndverk og basarstemning Kjørestrekning ca. 250 km
Hassan-tårnet i Rabat

I dag har vi litt tid til å få med oss de siste inntrykkene av Casablanca før vi fortsetter reisen til Rabat, Marokkos politiske hovedstad og den ene av landets fire gamle kongebyer. Her ser vi Det Kongelige Palass – Quadaya Kasbah, Mohamad Vs mausoleum og Hassantårnet, en minaret fra 1100-tallet som troner majestetisk og alene i landskapet – den tilhørende moskeen ble aldri bygget ferdig. 

Medinaen i Rabat står på UNESCOs verdensarvliste, og selvfølgelig skal vi besøke den! Her i gamlebyen kan du gå på oppdagelse i de smale smugene og gjøre en god handel med for eksempel treskjærerarbeid, lærsko eller berbertepper, som blir laget av berberfolket nord i Afrika.

Sist på ettermiddagen fortsetter vi inn i landet til kongebyen Meknes, den tredje av kongebyene, som er dagens siste stopp. Vi overnatter og spiser middag i Meknes.

Dag 3
Meknes–Volubilis–Fez. Det marokkanske Versailles og romerske ruiner Kjørestrekning ca. 100 km

Kongebyen Meknes ble grunnlagt på slutten av 1600-tallet av den maktfulle sultan Moulay Ismail, Marokkos svar på Louis XIV, og Meknes går likeledes under navnet ”Det Marokkanske Versailles”. Moulay Ismail lykkes i å omskape det som en gang kun var en liten provinsby, til en spektakulær kongeby med dertil hørende flotte byggverk i den karakteristiske maurisk-spanske stil. Vi ser de berømte høydepunktene i Meknes: de kongelige stallene, mellahen – den jødiske bydelen – og den imponerende og flott bearbeidede Bab Mansour-porten, hovedporten i den 25 kilometer lange bymuren som omringer byens medina.

Etterpå besøker vi den romerske byen Volubilis, som er den best bevarte romerske byen i denne delen av Nord-Afrika. Her kan vi blant annet beundre godt bevarte mosaikker, en triumfbue oppført for den romerske keiseren Caracalla og ruinene av en basilika fra 100-tallet. Etter besøket i Volubilis stopper vi ved et utkikkspunkt og ser byen Moulay Idriss, som består av hvitkalkede hus som er kompakt plassert over to bakketopper. Byen er veldig betydningsfull for marokkanerne, siden det var herfra profeten Muhammeds barnebarn, Moulay Idris, spredte den muslimske troen i Marokko.

Sist på ettermiddagen fortsetter vi til Fez, den eldste av Marokkos kongebyer og landets tredje største by. Her spiser vi middag og blir de neste to nettene.

Dag 4
Fez. På eventyr i medinaen, souker, kunsthåndverk, Karaouine-moskeen, Nejjarine-fontenen, bydelen Fez el-Jdid Kjørestrekning ca. 5 km

Dagen er øremerket opplevelser i Fez. Byen ble grunnlagt i år 789, umiddelbart etter den arabiske invasjonen av Nord-Afrika og Spania. Fez er kjent som Marokkos hovedstad innen kunsthåndverk, og ikke minst er byens tekstilhåndverkere, treskjærere og keramikere berømte for sine skapende evner. Langt størstedelen av Marokkos berømte, håndlagede keramikk blir til her i Fez – og ofte sitter keramikerne og de andre kunsthåndverkerne og arbeider etter gamle tradisjonelle arbeidsmetoder.

Vi legger i vei til fots i Fez’ enorme og livlige medina, hvor ikke færre enn 9000 smale gater slynger seg inn og ut mellom hverandre i en fascinerende labyrint. Her blir sansene konstant bombardert med lyder, farger og dufter, og vi går på oppdagelse blant vakre, historiske hus, fantastiske fontener, butikker, souker og majestetiske moskeer som åpenbarer seg som stille oaser.

Midt inne i medinaen gjemmer det seg en gigantisk fargeorgie av store kar fylt med farger hvor tekstilene blir håndfarget. Esler lastet med varer og mennesker trasker tålmodig av sted i de smale gatene og visse steder føles det som om tiden har stått stille i mange hundre år.

Vi tar turen innom den imponerende og flott dekorerte Karaouine-moskeen som ble grunnlagt i år 859 og som er hjemsted for Al-Karaouine universitetet, verdens eldste universitet. Med på programmet er også Bou Inania-madrasaen. Den gamle skolen ble bygd på midten av 1300-tallet og er et av de beste eksemplene på den sirlige arkitekturen fra marinider-tiden. Bygningen har fungert som både moske og skole og har vært avgjørende for å gi Fez status som intellektuelt sentrum. Bou Inania var den siste madrasaen mariniderne bygde og den eneste madrasaen i Fes med en minaret. Vi ser også den berømte fontenen på Nejjarine-torget, kunstferdig utsmykket med mosaikk i et fantastisk, geometrisk mønster.

Om ettermiddagen kjører vi til bydelen Fez Jdid, ”Det Nye Fez”, som tross navnet ble grunnlagt allerede i 1276. Vi går en tur gjennom denne fargerike og livlige bydelen, før vi sist på ettermiddagen vender tilbake til hotellet.

Dag 5
Fez–Ifran–Beni Mellal–Marrakech. Gjennom vakkert landskap og utsikt til Atlasfjellene Kjørestrekning ca. 500 km

På dagens strekning mot Marrakech, som ligger i en frodig oase i det sørlige Marokko, kjører vi gjennom noen av Marokkos flotteste landskap. De kommende timene har vi de snødekkede fjellene som kulisse. Befolkningen i Atlasfjellene er primært berbere, som har blitt fortrengt hit først av arabere og senere av franskmenn. Berberne har i utstrakt grad klart å bevare språket og kulturen sin her i fjellkjedens mest ugjestmilde områder. Underveis stopper vi i den vakre byen Ifran, som ligger på 1650 meters høyde. Her er det behagelig og mildt, klart og flott med utsikt til fjellene. Etter et mindre opphold her fortsetter vi til Beni Mellal, som er den raskest voksende byen i Marokko og i dette frodige området.

Sist på ettermiddagen kommer vi frem til Sør-Marokkos perle, sagnomsuste Marrakech, som var almoravid-imperiets hovedby på 1100-tallet og den andre av kongebyene. Marrakech er også kjent som ”den røde by” og har en eim av vaskeekte eventyrstemning i beste Tusen og én natt-stil. En by hvor det venter magiske opplevelser og nye inntrykk rundt hvert gatehjørne.

Vi innkvarteres for de siste to nettene og spiser middag her.

Dag 6
Marrakech. Saadien-gravene, Koutoubia-tårnet, Bahia-palasset, medinaen og det fargerike og livlige torget Djemaa el Fna Kjørestrekning ca. 5 km

Etter frokost drar vi på oppdagelse i Marrakech og ser de berømte Saadien-gravene som stammer fra tiden under sultan Ahmad I al-Mansur I fra 1500-tallet. De overdådig utsmykkede og flott bearbeidede gravene ble først oppdaget i 1917 og har siden da vært en av de store attraksjoner i Marrakech. Vi får også se byens kjennemerke – Koutoubia-tårnet – den flotte minaret på den største moskeen i Marrakech og Bahia-palasset som ble bygd sist på 1800-tallet og ligger flott omringet av velduftende blomsterhager.

Om ettermiddagen skaper vi vårt eget kapittel av Tusen og én natt når vi går på oppdagelse i medinaen og i de mange soukene, der velduftende kryddere og marokkansk kunsthåndverk, blant annet lærprodukter, kobbervarer og flotte berbertepper, frister. Også her arbeider kunsthåndverkerne etter gamle, tradisjonelle metoder, og det er fascinerende å følge arbeidet deres i de små, lokale verkstedene.

Vi runder av på det livlige, sentrale torget Djemaa el Fna, som er byens nerve. Om dagen er torget fylt med alt fra boder med friskpresset juice til modige slangetemmere, mens den om kvelden byr på fantasifulle historiefortellere, magiske tryllekunstnere, gjøglere, dansere og velduftende matboder. 

Vi suger til oss av stemninger og inntrykk før vi vender tilbake til hotellet og spiser middag.

Dag 7
Marrakech. En dag på egen hånd

Dagen er satt av til egne eventyr og reiselederen kommer selvfølgelig gjerne med forslag og input til aktiviteter. Kanskje vil du gjerne ut og se igjen noen av gårsdagens steder og få handlet litt? Du kan for eksempel besøke den fengslende Majorelle-hagen, som den franske kunstneren Jaques Majorelle fikk bygget på 1920-tallet og som motedesigneren Yves Saint Laurent senere kjøpte og donerte til Marrakech. Den spesielle blå fargen som veggene er malt med og som er oppkalt etter Majorelle, er i seg selv verd et besøk. Det statsdrevne Centre de Artisanal er det perfekte stedet å gå hvis man skal ordne de siste innkjøpene før hjemreisen.

Overnatting og middag i Marrakech.

Dag 8
Marrakech–Oslo. Hjemreise via Casablanca Kjørestrekning ca. 245 km

Vi forlater Marrakech og kjører til Casablanca, der vi tar flyet hjem til Oslo med kofferten full av opplevelser fra magiske Marokko.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 12 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Marrakech t/r (direkte eller med mellomlanding)
 • Utflukter og transport ifølge program
 • 1 natt på mellomklassehotell i Casablanca i delt dobbeltrom
 • 2 netter på mellomklassehotell i Fez i delt dobbeltrom
 • 1 natt på mellomklassehotell i Meknes i delt dobbeltrom
 • 3 netter på mellomklassehotell i Marrakech i delt dobbeltrom
 • Frokost dag 2–8
 • Lunsj dag 2–7
 • Middag dag 2–7
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks (beregn ca. 50 euro til sammen)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Ikke egnet for deg som har vondt for å gå

Reisen egner seg ikke for den som har vondt for å gå, siden en stor del av utfluktene vil foregå til fots. Det forventes at deltagerne er mobile og kan ferdes uten hjelp.

Overnatting

Hotellene er mellomklassehoteller i kategoriene 3+ eller 4 stjerner med god standard. Ikke alle hoteller har alkohol.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Pass og visum

Passet ditt må være gyldig minst 6 måneder fra hjemreisedatoen. Norske statsborgere kan fritt oppholde seg som turister i Marokko i 3 måneder uten visum. Er du ikke norsk statsborger ber vi deg om å kontakte Marokkos ambassade i Oslo for informasjon om eventuelt visum. Ansvaret for og den mulige utgiften til dette står den reisende for selv.

Tilslutning med innenriksfly

Tilslutning med innenriksfly er dessverre ikke mulig på denne reisen.

Mer om Marokko

Her kan du lese om valuta, tidsforskjell, vaksinasjoner og andre ting som kan være bra å vite når du skal reise til Marokko: https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/marokko

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Albatros Travel - Magiske Marokko Vi er tilbake etter en flott tur - både interessant og lærerik -ikke minst takket være en kunskapsrik og morsom guide som visste å blande informasjon og småhistorier i en spennende blanding. Vi satte pris på at gruppen var liten - 18 stk - god plass på bussen og mulighet for å bli kjent med alle. Noen savnet at det ikke var toilett på bussen, men det var jo lagt inn en del kaffe-pauser. Jeg savnet også litt oppfordring til å samles etter middag, kanskje for å ta inn over oss inntrykk fra dagen - middagen var ofte ferdig før 2100 og da forsvant alle til sitt, kanskje også fordi morgenstarten var tidlig. Alt i alt var det en spennende og morsom tur i et land svært forskjellig fra vårt eget - en tur vi gjerne anbefaler til venner og bekjente.
Date published: 2016-03-16
Rated 4 out of 5 by from En spennende og interessant reise. Vi hadde en flott tur, men det ble for mye vandring i medinaer og "sokker". Det er ujevnt og du må se ned for ikke å snuble og da ser du ikke så mye annet. Litt mindre og i mer rolig tempo. Jeg savnet kontakt med lokalbefolkningen og næringsliv. For eksempel besøk på en bondegård. Teppe og veskselgerne hører vel med, så det overlever man. Vi hadde en usedvanlig kunnskapsrik reiseleder og hun tok oss på vandring gjennom Marokkos historie i detalj. Dette er det tiende landet jeg besøker med Albatross.
Date published: 2016-10-29
Rated 5 out of 5 by from magiske marokko Reisen til Marokko var en helt særegen opplevelse. Et innblikk i en for meg ukjent kultur.Imponert over storslagne byggverk og vakker og vårlig natur- et mangfold på alle måter Ble møtt med vennlighet over alt- til tross for ivrige selgere i Mediaen -prutting både noe slitsomt og morsomt Man må delta i "spillet" - da blir det litt "tusen og en natt" En fryd å oppleve folkelivetpå plasser og gater- sterk kontrast til våre nesten sterile kjøpesentre der alt er i plast! Gruppen var ikke for stor-18 stykker-lett å bli kjent
Date published: 2016-04-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise i Marokko Er veldig fornøyd med Marokkoreisen! Vi fikk oppleve de mest spennende medinaer, arkitektoniske mesterverk som moskeer, madrasaer, kongepalass, mausoleum, medersaer. Grønn, frodig og eksotisk natur med planter, trær og snødekkede Atlasfjell i bakgrunnen. Utsøkt håndverk, interessant kultur, deilig mat og champagne på La Mamounia Hotel.. mange store øyeblikk i et tett program på 8 dager.. Vi hadde en trygg og svært dyktig guide, Randi Sofie Heie.
Date published: 2018-03-17
Rated 5 out of 5 by from Helt magisk Magiske Marokko Min andre reise med Albatros gikk til Marokko. En rundreise mellom kongebyene Marrakech, Casa Blanca, Rabat, Fez og så tilbake til Marrakech. Jeg reiser stort sett alene, og var derfor litt spent på hvem andre som var med på reisen. Nå vet jeg ikke om denne reisen var veldig spesiell eller om det alltid er slik på Albatros sine reiser, men jeg må si at triveligere reisefølge skal man lete lenge etter. Så mange blide og hyggelige mennesker, inklusive bussjåfør, hjelpegutt, lokal guide og ikke minst en reiseleder som var like magisk som reisen selv. Vår reiseleder var som en levende reisehåndbok av beste slag, hun kunne alt som var verdt å vite og enda litt mer, og fylte sin rolle på alle måter! I reiselivslitteraturen sies det at for at de reisendes behov skal tilfredsstilles så må de ha noe å se på, noe å gjøre, noe å lære og følelsen av å være i et annerledes miljø. Våre behov og ønsker på denne reisen ble tilfredsstilt på alle måter. Uten å røpe hele innholdet i denne fantastiske reisen vil jeg bare nevne noen stikkord for reiseopplevelsen, og resten må bare oppleves av den enkelte. Det er kongepalasser, det er moskeer, det er byggeskikk, arkitektur, det er natur, det er mennesker, språk, det er lyder, smaker, det er dypdykk i historien, det er håndverk, mosaikker, det er dynastier tilbake til lenge før Kr.f. Det er harem, det er berbere, det er varer, souker, medinaer, det er helt magisk!
Date published: 2016-03-14
Rated 4 out of 5 by from Fin reise i Marokko Fin reise i spennande byar og vakker natur. Dyktig og kunnskapsrik reiseleiar. Enkelte bussetapper i lengste laget. God mat, men kanskje litt meir variert.
Date published: 2015-11-28
Rated 4 out of 5 by from Marokko og PSKA En fin og informativ reiseopplevelse. En kunnskapsrik reiseleder gjorde turen spesiell og særdeles hyggelig. Lange bussreiser gjør en slik tur trettende, lite skjer på disse strekningene selv om landskapet en kjører gjennom kan være vakkert, storslått og imponerende. Lange bussturer etter mørkets frembrudd (Marrakech - Casablanca) bør unngås.
Date published: 2016-04-24
Rated 4 out of 5 by from Innholdsrik reise, men noe slitsom Var klar over at det ville bli mye busskjøring, men å ankomme Marrakech ved to-tiden, stå to timer i passkø, for så å fortsette til Casablanca med ankomst ca kl åtte om kvelden var i overkant slitsomt. En rundtur er ingen ferie - tidlig opp og sent framme på hotellet. Hotellene var av varierende standard, med Oum Palace i Casablanca som lavpunkt. Middagene på hotellene var heller ingen stor opplevelse, ikke heller lunsjene (forhåndsbestilt, men ikke inkludert), som ble inntatt på typiske turistrestauranter. Innser at det nok er den eneste måten å gjennomføre turen på, men ikke forvent mye av maten. Når det er sagt - alt i alt en interessant tur med en utmerket, kunnskapsrik og svært erfaren guide som har bodd mange år i Marokko.
Date published: 2017-11-09
 • y_2021, m_4, d_12, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.14
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_7, tr_85
 • loc_no_NO, sid_MARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

21MARTR01GNO1610