Nepal – ved foten av Himalaya

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Kjenn stemningen ved Kathmandus røkelsesfylte helligdommer og se Himalayas topper tindre bak dampen av skåldhet te

Å reise til Nepal er drømmen for mange, og her kan man sannelig få en uforglemmelig reiseopplevelse: en tradisjonsbunden kultur rotfestet i hinduismen og buddhismen samt en helt uforlignelig natur – fra verdens høyeste fjelltinder til det varme og frodige lavlandet. Møtet med den mangeartede nepalske kulturen er et virvar av sanseinntrykk, og i et enkelt blikk kan du innfange hellige kyr, sarikledde kvinner, mediterende menn innsmurt i aske. I nesen kjenner du dufter av sterkt krydder. Under oppholdet i Kathmandu og de vakre dalområdene rundt byen besøker vi store severdigheter og møter forskjellige kulturer og religiøse verdener. Her er buddhistiske pagoder, hindutempler, middelalderlige landsbyer og Kathmandus helt egen intense stemning. I de nepalske byenes smale gater føler man seg hensatt til en annen tidsalder, og fjellbyen Nagarkot og Pokhara med den berømte Phewa-sjøen gjør begge et uutslettelig inntrykk. Men den opplevelsen som nok likevel vil etterlate det aller sterkeste inntrykket er møtet med den vennlige og utrolig imøtekommende nepalske befolkningen.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Albatros active

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Nepalesisk rupee

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst i Kathmandu og videre til Nagarkot
Dag 3 Nagarkot – Kathmandu. Besøk i den hinduiske kongebyen Bhaktapur og Pashupatinath-templet
Dag 4 Kathmandu-dalen. Dakshinkali-templet, landsbyene Kirtipur, Khokana og Bungamati. Mulighet for Mt. Everest-fjellflygning (kjøpes ekstra)
Dag 5 Kathmandu. Fly til Pokhara. Besøk ved Fredspagoden og tibetansk bosetning
Dag 6 Pokhara. Soloppgang i Sarangkot. Utflukt til Davis fossefall, Gupteshwar-grotten, museer og båttur på Phewa-sjøen med besøk til Barahi-templet
Dag 7 Pokhara. Fly tilbake til Kathmandu og tid på egen hånd
Dag 8 Kathmandu. Swayambunath-stupaen, Patan Durbar Square, Kathmandu Durbar Square
Dag 9 Kathmandu – Oslo

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo mot Nepals hovedstad, Kathmandu.
Dag 2
Ankomst i Kathmandu og videre til Nagarkot
Nagarkot med Himalayafjellene i bakgrunnen
Ved ankomsten til Kathmandu kjører vi straks videre gjennom det vakre nepalske landskapet til den lille fjellandsbyen Nagarkot, som ligger et par timers kjøring fra hovedstaden. Vi befinner oss allerede oppe i høydene med Kathmandus ca. 1350 meter over havets overflate, men vi skal nå opp i ca. 2200 meters høyde. Nagarkot er berømt for å være en av de byene i Nepal som har best utsikt mot Mount Everest og den øvrige Himalayafjellkjedens snødekte tinder. For de morgenfriske kan en helt fantastisk soloppgang over fjellene også oppleves fra hotellet, vel å merke hvis været er bra. Det kan nemlig godt være en del morgendis og skyer her oppe i fjellene. Resten av dagen slapper vi av på det deilige hotellet, så vi kan være friske til de neste dagenes eventyr.
Dag 3
Nagarkot – Kathmandu. Besøk i den hinduiske kongebyen Bhaktapur og Pashupatinath-templet
Selger, Kathmandu

Vi kjører tilbake til Kathmandu, og på veien skal vi besøke noen av Kathmandu-dalens største severdigheter. Bagasjen blir kjørt separat og direkte til hotellet i Kathmandu, så det kan være en god idé å pakke en mindre ryggsekk for denne dagen. Vi begynner med den hinduiske kongebyen Bhaktapur, den tredje av de tre kongebyene som ble grunnlagt i Malla-kongenes tid fra 1200- til 1700-tallet. Den er som en stor landsby med 50 000 innbyggere, er nennsomt restaurert, men fremtrer fortsatt som en middelalderby. Finurlig utskåret treverk, rød teglstein og rustbrune tegltak, smale smug og små og store hindutempler på hvert gatehjørne. Her finnes bl.a. det berømte palasset med 55 vinduer og dalens høyeste og eneste pagode med fem tak over hverandre, Nyatapola.

Turen fortsetter til det store Pashupatinath, hinduenes helligste tempelanlegg og Nepals motstykke til Indias hellige by Varanasi. Pashupatinath betyr ”Dyrenes herre”, et av guden Shivas tallrike navn. Templene med de vakre, gylne pagodetakene ligger ved elva Bagmati (en sideelv til Ganges). Det er her de nepalske hinduene brenner sine døde. Pilegrimer kommer fra hele Nepal, tar det åndelig rensende badet i elva og ber i templet. I motsetning til de buddhistiske templene er dette templet lukket for ikke-troende (vesterlendinger), men der er et fargerikt sceneri utenfor med pilegrimer, sarikledde kvinner og selsomme sadhuer (hellige menn), som sommer og vinter går omkring nesten nakne med kroppen inngnidd i aske og det lange håret innsmurt i kumøkk.

Vi kommer til hotellet sent på ettermiddagen eller tidlig på kvelden, og innkvarterer oss der for de to neste nettene.

Dag 4
Kathmandu-dalen. Dakshinkali-templet, landsbyene Kirtipur, Khokana og Bungamati. Mulighet for Mt. Everest-fjellflygning (kjøpes ekstra)
Newar-folket i Bungamati

Dakshinkali-templet er et tempel til ære for gudinnen Kali, den mest blodtørstige fremtredelsesformen av Parvati. For å mette gudinnens blodtørstighet sleper pilegrimene et mylder av kyllinger, ender, geiter, sauer, griser og en gang iblant til og med bøfler opp til templet og til tempelprestene, som også fungerer som slaktere. Når offeret er slaktet, blir kjøttet tilberedt, og pilegrimene bruker resten av dagen på å spise det under skyggen av et tre. Veien opp til templet går gjennom en religiøs basar, som ofte ligger i en tåkedis fra all stekeosen. Bare hinduer får gå inn i selve tempelgården, der gudinnen Kalis statue befinner seg, men andre besøkende kan se på fra de omgivende terrassene. Husk endelig at dette er et veldig hellig sted og et av de mest populære valfartsmålene, så man bør være varsom med å fotografere og filme.

Deretter besøker vi den lille landsbyen Chobhar, som ligger vakkert til ut mot elva Bagmati, gjennomskåret av en kløft. Vi besøker ytterligere Kirtipur, ca. 5 kilometer sørvest for Kathmandu. Den lille byen ligger på en åstopp ved Tribhuvan Universitet. Den lille søvnige byen har en deilig falmet atmosfære av fordums storhet over seg, takket være de mange imponerende middelaldertemplene som ligger strødd over hele byen.

Dagens program fortsetter til den andre siden av Bagmati til de to newar-landsbyene Khokhana og Bungamati. Newarene er et folk beslektet med tibetanerne. De bor i Kathmandudalen og i de lavereliggende fjellområdene. De har i århundrer vært handelsfolk, bønder og kunsthåndverkere, og det er de som har skapt de enestående pagodene og treskurden i Kathmandudalen i tillegg til veldig fine statuer i bronse. De tallrike religiøse festene deres er like gamle som de tradisjonsbundne landsbyene deres. Bare de færreste av disse får besøk av turister. En herlig tur med opplevelser av Nepal som i gamle dager.

For de morgenfriske og eventyrlystne er det i dag mulig å bli med på en fjellflygning, der man kan oppleve den mest fantastiske utsikt over Himalaya-fjellene. Alle passasjerer får vindusplass, og alle vil derfor kunne nyte utsikten enten på ut- eller hjemturen. Fjellflygningen må kjøpes hjemmefra før avreisen. Grunnet væromstendigheter kan det oppstå forsinkelser, for fjellflygningen krever klart vær. Flygningen foregår typisk svært tidlig om morgenen, så planen er å vende tilbake til hotellet til frokost. Deretter kan dagens utflukter påbegynnes. Det kan forekomme at fjellflygningen flyttes til dag 8. Hvis vær- og vindforholdene ikke tillater å avholde fjellflygningen overhodet, blir beløpet naturligvis refundert.

Dag 5
Kathmandu. Fly til Pokhara. Besøk ved Fredspagoden og tibetansk bosetning
Utenfor Pokhara
Etter frokosten kjører vi til lufthavnen og flyr en kort tur på ca. en halv time til Pokhara. Byen er Nepals andre største by og ligger vesentlig lavere enn Kathmandu nede i en dal, helt nede i 884 meters høyde. Fra byen er det full utsikt mot den berømte Annapurna-fjellkjeden og det vakre fjellet Machhapuchhare, Fiskehalefjellet, som med en nesten 7000 meter høy topp ligger bare 25 kilometer fra Pokhara. Mest berømt er byen for den vakre Phewa-sjøen, som med sine 4,4 kvadratkilometer er Nepals nest største innsjø. Her speiler Himalayas snødekte fjelltinder seg som i et maleri. Pokhara er også utgangspunkt for fotturer til Annapurna-området, og man finner alt fra tyske bakerier til tibetanske bosettere. Vi begynner med å besøke Fredspagoden, som er bygd av en japansk buddhistisk munkeorganisasjon. Den er inspirert av Gandhis filosofi og arbeider for verdensfred. Derfra er det en fin panoramautsikt over byen i dalen og Annapurna-fjellkjeden med Fiskehalefjellet og utover sjøen. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant ved bredden av vannet, og deretter besøker vi en tibetansk bosetning. Vi drar tilbake til hotellet, der resten av kvelden nå er til egen disposisjon. Det kan anbefales å gå en liten kveldstur ved bredden av sjøen, der det også er masser av små butikker og forretninger som kan være interessante å utforske.
Dag 6
Pokhara. Soloppgang i Sarangkot. Utflukt til Davis fossefall, Gupteshwar-grotten, museer og båttur på Phewa-sjøen med besøk til Barahi-templet
Phewa-sjøen ved Pokhara
I dag står vi tidlig opp for å kjøre den korte turen til Sarangkot, som er berømt for å kunne fremvise den flotteste soloppgangen over Himalaya-fjellene. Vi håper på klarvær, men det kan selvfølgelig ikke garanteres. Vi kjører tilbake til Pokhara og spiser frokost, og deretter fortsetter vi med dagens eventyr. Vi besøker Davis fossefall og Gupteshwar-grotten, som ligger like ved siden av fossen. Grotten er nesten tre kilometer lang og består både av store hall-lignende rom og passasjer så små at man må ned og kravle på alle fire. Grotten har særlig betydning for hinduer fordi et fallisk symbol av Shiva ligger bevart der inne. Deretter besøker vi to museer. Det ene er viet de etniske gruppene gurung, thakali og tharu og deres kultur og historie. Nepals innbyggere er fordelt på mange kaster og etniske grupper med hver sin egen kultur, og vi får her et godt innblikk i noen av dem. Det andre museet, Gurkha Memorial Museum, omhandler de berømte gurkha-krigerne, som har kjempet utallige slag gjennom historien helt siden 1815, også i verdenskrigene. Vi avslutter dagen med en båttur på Phewa-sjøen, der vi også kikker forbi Barahi-templet. Den to-etasjer høye pagoden ligger nesten midt ute i sjøen og er bygd til ære for gudinnen Shakti.
Dag 7
Pokhara. Fly tilbake til Kathmandu og tid på egen hånd
Butikk, Kathmandu
Vi flyr tilbake til Kathmandu og kjører til hotellet. Resten av dagen er fri til egne eventyr. Reiselederen står til disposisjon med gode råd og anbefalinger.
Dag 8
Kathmandu. Swayambunath-stupaen, Patan Durbar Square, Kathmandu Durbar Square
Durbar Square, Kathmandu

I dag begynner vi ved Swayambunath-stupaen, som ligger på en liten fjelltopp vest for Kathmandu. Stupaen er også kjent som Monkey Temple på grunn av den store flokken av rhesus-aper som oppholder seg her. De er frekke og morsomme, men du skal ikke prøve å mate dem, for de kan finne på å bite.

En lang trapp fører opp til stupaen og templet på toppen. Stedet blir holdt i ære av både buddhister og hinduer. En av de forunderlige tingene i Kathmandu-dalen er nettopp at buddhisme og hinduisme deler på helligdommene, og at det finnes tallrike blandingsformer av de to religionene. Hvis vi er heldige, overværer vi kanskje puja-seremonien, som nesten alltid er ledsaget av underlig tibetansk musikk på dungchen (lange alpe-trompeter), store trommer, gonger, gyaling (oboer), konkylie og lårbenstrompeter.

Det er en deilig utsikt over hele dalen her ute. Stupaen er behengt med bønneflagg, og i små nisjer sitter meditasjons-buddhaene, og Buddhas altseende øyne, inklusive det tredje øye, visdomsøyet, skuer mot alle fire verdenshjørner utover dalen.

Dagens program fortsetter til Patan, som er den buddhistiskpregede av de tre kongebyene i Kathmandu-dalen. Vi kjører mot sør og krysser Bagmati, og litt etter dreier man inn i Patan, som har ikke færre enn 136 klostre og 55 templer. Den blir også kalt De gylne takenes by og City of Fine Arts. På Durbar Square, palassplassen, opplever man et vell av eksotiske pagodetak og fine treskurd-arbeider på alle bærepilarer, gesimser og vinduer.

Deretter skal vi se nærmere på Kathmandu, som i tillegg til å være Nepals hovedstad også er landets største by. Vi begynner ved den gamle bydelens Durbar Square, der vi finner noen av de vakreste pagodene: den store Kasthamandap-pagoden – bygd i 1625 av tømmeret fra ett eneste tre – Shiva-Parvati-templet og Hanuman Dhoka, som er det gamle kongepalasset. Dessuten ligger her to templer, Taleiu-templet og Den levende gudinnen Kumaris tempel. Foruten fantastiske pagoder, treutskåret tempelarkitektur og gudestatuer kjemper to svære trommer, et virvar av fruktboder, krydderdufter, små senete menn belesset med enorme byrder på ryggen, sykkelrickshawer, skabbete hunder, hellige kyr og en hel del suvenirbutikker om vår oppmerksomhet. Siden hippiebevegelsen gjorde byen populær i 1960-årene, har bydelen Thamel vært sentrum for turister og besøkende, og også vi avlegger kvarteret en visitt. Her falbys alt fra billige klær og trekkingutstyr til finere antikviteter og kunsthåndverk. Her er også et hav av gode barer og restauranter, som ofte er plassert på en åpen takterrasse med vakker utsikt over byen.

N.B. På noen avganger foregår hjemreisen på dag 8 om kvelden, med ankomst Oslo dag 9 om morgenen.

 

Dag 9
Kathmandu – Oslo
Farvel til Himalayas tindrende topper
Etter en reise med mange spennende inntrykk er det tid til å si farvel til Nepal.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Kathmandu t/r med mellomlanding
 • Fly Kathmandu–Pokhara t/r
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Alle utflukter ifølge program
 • Helpensjon
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Fjellflygning med utsikt til Mt. Everest (kr 2 998,–)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Visum til Nepal kr. 698,-
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører og assistent (beregn ca. USD 30,– per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Visum

Norske statsborgere må ha visum til Nepal. Ved bestilling av reisen får man tilsendt dokumenter og veiledning til bruk for visumsøknaden. Albatros Travel kan hjelpe med visumprosessen mot et mindre gebyr.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Mer om Nepal

Her kan du få vite mer om Nepal:
www.albatros.no/reisemaal/asia/nepal Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

NPRTR02ANO