New England: USAs vugge

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

I det nordøstlige hjørnet av USA venter New England med statene Massachusetts, Maine, New Hampshire, Connecticut, Rhode Island og Vermont.

Når solen står opp over USA treffer de første solstrålene kysten av New England. Det er her dagen begynner, og det var også her de første pilgrimmene ankom på skipet Mayflower i 1620. Kort sagt er New Englands historie hele USAs historie.

På denne reisen besøker vi alle de seks statene som New England består av. Vi opplever blant annet Maines flotte strand- og klippekyst med de pittoreske hvitmalte husene og nasjonalparken Arcadia, Harvard University og JFK Presidential Library and Museum i Boston, og amerikansk landsbysjarme i lønnesirupens hjemstat, Vermont. Med på programmet er dessuten en herlig øyrundtur på Martha’s Vineyard. Underveis kjører vi langs maleriske ruter med utsikt til fjell, små gårder, skoger, elver og Atlanterhavet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Boston, Massachusetts
Dag 2 Boston. Byrundtur med bl.a. Harvard og spasertur langs Freedom Trail
Dag 3 Boston–Portland i Maine. USAs eldste havneby Gloucester, pittoreske kystveier og det idylliske kystsamfunnet Kennebunkport
Dag 4 Portland–Belfast i Maine. Fyrtårnet Portland Head Light, ekte New England-lunsj ved havnefronten Boothbay Harbor og kystperlen Camden
Dag 5 Belfast–Bangor i Maine. 1900-tallets populære badeby Bar Harbor, seiltur langs kysten og nasjonalparken Arcadia
Dag 6 Bangor–Lincoln i New Hampshire. Kancamagus Highway og White Mountains
Dag 7 Lincoln–Montpelier i Vermont–Stockbridge i Massachusetts. Lønnesirupfarm, landsbysjarme i Middlebury og kjøring langs en av USAs nasjonale turistveier
Dag 8 Stockbridge–via Connecticut–Newport i Rhode Island–Cape Cod. Vanderbilt-herregården "The Breakers", Newport Cliff Walk og Kennedy-familiens feriested Hyannis
Dag 9 Cape Cod–Martha’s Vineyard–Cape Cod. Øyrundtur på Martha’s Vineyard med bl.a. fyrtårnet og klippene Aquinnah og Edgartown med sine mange Greek Revival-hus
Dag 10 Cape Cod–Boston og hjemreise. JFK Presidential Library and Museum og hjemreise
Dag 11 Ankomst til Norge

Hoteller

Våre hoteller

Her kan du se de hotellene som våre gjester på rundreisen oftest bor på. Vær vennligst oppmerksom på at hotellendringer kan forekomme. I så fall vil hotellet være av tilsvarende eller høyere standard.

Sheraton Framingham

 • Svømmebasseng
 • Hårtørker
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi

Hotellet ligger ca. 30 minutters kjøretid fra sentrum av Boston. Her finnes det en restaurant, treningsrom og både innendørs og utendørs svømmebasseng. Hotellet tilbyr også gratis shuttlebuss til det lokale kjøpesenteret, hvor man også kan finne flere restauranter.

Du kan lese mer om hotellet på  www.sheratonframingham.com  

Best Western Merry Manor Inn, Portland

 • Svømmebasseng
 • Hårtørker
 • Kabel-TV
 • Gratis wi-fi

På hotellet kan du nyte det oppvarmede svømmebassenget (innendørs og utendørs) eller ta deg en tur i treningssenteret. På rommene er det gratis wi-fi og mulighet for å lage te/kaffe.

Du kan lese mer om hotellet på  www.merrymanorinn.com 

Fireside Inn & Suites, Belfast

 • Kjøleskap
 • Hårtørker
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi

Hotellet ligger ca. 10 minutters spasertur fra stranden. Du kan altså velge mellom å bade i hotellets svømmebasseng eller ta en kjølig dukkert i havet. Man kan også gå en tur til sentrum av Belfast (ca. 2 km unna) eller slappe av på rommet, hvor man har gratis wi-fi.

Du kan lese mer om hotellet på  www.belfastmainehotel.com 

Best Western White House Inn, Bangor

 • Svømmebasseng
 • Hårtørker
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi

Hotellet ligger i utkanten av Bangor og har både svømmebasseng, boblebad og treningsrom. Det er naturligvis også gratis wi-fi på alle rom.

Du kan lese mer om hotellet på  www.sheratonframingham.com  

Woodwards Resort, Lincoln

 • Svømmebasseng
 • Kjøleskap
 • Kabel-TV
 • Gratis Wi-Fi

Dette hotellet har 125 rom og kan by på både innendørs og utendørs svømmebasseng og en vakker natur, beliggende i et vidstrakt naturområde. Det er kun 3 minutters gange til fossefallet Georgiana Falls. Hotellet har egen restaurant og gratis wi-fi på alle rom.

Du kan lese mer om hotellet på  www.woodwardsresort.com 

The Red Lion Inn, Stockbridge

 • Svømmebasseng
 • Hårtørker
 • Kabel-TV
 • Gratis Wi-Fi

Dette historiske New England overnattingsstedet ligger midt på hovedgaten i den lille byen Stockbridge. Her har de ønsket gjester velkommen i mer enn 200 år og fremdeles den dag i dag får besøkende en autentisk hyggelig kro-opplevelse. Hotellet har både restaurant og en koselig liten pub hvor der serveres lettere retter. Det er også utendørs svømmebasseng og gratis wi-fi på alle rom.

Du kan lese mer om hotellet på  www.redlioninn.com 

Heritage House Hotel

 • Gratis wi-fi
 • Kabel-tv
 • Aircondition
 • Hårtørker

Heritage House Hotel ligger sentralt i Hyannis på Cape Cod. Det er kun få minutters gange til stranden og kun noen få skritt til Hyannis’ idylliske havnefront. Hotellet er omgitt av gater med restauranter, caféer og butikker og selve hotellet byr bl.a. på gratis wi-fi.

Du kan lese mer om hotellet på  http://www.hotelsone.com/hyannis-hotels-us  

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
26 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Boston, Massachusetts

Etter at vi har landet på flyplassen, kjører vi til hotellet vårt, som ligger ca. 30 min fra sentrum av Boston. Her innlosjeres vi og kan slappe av etter reisen over Atlanteren.

Overnatting i Framingham.

Dag 2
Boston. Byrundtur med bl.a. Harvard og spasertur langs Freedom Trail (ca. 70 km)
Legendariske og historiske Boston

I dag skal vi oppleve en av USAs mest legendariske og historiske storbyer, Boston. Her kjører vi på panoramasightseeing og ser litt nærmere på West End-området med det fasjonable Beacon Hill og Bostons eldste bydeler. På motsatt side av elven Charles River kan vi kikke over på Massachusetts Institute of Technology (MIT), som er et av de førende tekniske universitetene i verden, ja, kanskje det aller fremste. Andre severdigheter omfatter det grønne smijernsstadionet Fenway Park, som vekker minner om en tid i første halvdel av det 19. århundre da kjekke baseballspillere i kaps og knebukser var de helt store idolene i en tid før kabel- og reality-TV og talentshow.

Vi tar også en tur forbi universitetet Harvard, som er et av de åtte såkalte Ivy League-universitetene i USA. Ivy League var opprinnelig en universitetsliga for amerikansk fotball, men betegnelsen dekker i dag universiteter som har en særlig anerkjent høy akademisk standard. Harvard er dermed i samme liga som f.eks. Yale og Princeton.

Etter utflukten kjører vi tilbake til Framingham, hvor vi overnatter.

Dag 3
Boston–Portland i Maine. USAs eldste havneby Gloucester, pittoreske kystveier og det idylliske kystsamfunnet Kennebunkport (ca. 280 km)
Gloucester er er USAs eldste havneby

Det er nå tid for å forlate Boston-området og sette kursen nordpå langs kysten av New England. Store deler av veien kjører vi langs kysten og kan nyte den flotte utsikten over Atlanterhavet. Vi kjører gjennom små fiskersamfunn og feriebyer som gjennom fire århundrer har tiltrukket fiskere, besøkende, kunstnere og forfattere.

Nordøst for Boston finner vi Gloucester, som ble grunnlagt i 1623 og som er USAs eldste havneby. Den er fremdeles en av de travleste fiskeribyene på østkysten, og havnefronten i Gloucester gir et tydelig inntrykk av hvorfor så mange har funnet veien hit. Gloucester-fiskere seilte ut i spesialdesignede skonnerter slik at de kunne nå frem til fiskebankene, fange bl.a. store mengder torsk og returnere så raskt som mulig. Mange av disse skipsdesignene var usikre, og skonnertene var tilbøyelige til å kantre i dårlig vær, og mellom 1866 og 1890 mistet byen ca. 2450 menn og 380 skonnerter til det voldsomme havet. I dag står to monumenter ved havnefronten som et evig minne om de omkomne: en fisker bak roret på skonnerten sin og en mor med et spedbarn på armen og den lille sønnen sin i hånden, mens hun speider lengselsfullt ut over havet i håp om å få øye på skipet til mannen sin.

Turen tar oss også forbi pynten Kennebunkpoint, hvor den tidligere presidentfamilien Bush har sommerresidens.

Om kvelden kommer vi frem til Portland, hvor vi overnatter.

Dag 4
Portland–Belfast i Maine. Fyrtårnet Portland Head Light, ekte New England-lunsj ved havnefronten Boothbay Harbor og kystperlen Camden (ca. 225 km)
Portland Head Light

I dag reiser vi videre nordover langs den flotte New England-kysten og starter dagen med et besøk ved Nord-Amerikas kanskje mest fotograferte fyrtårn: Portland Head Light. Fyrtårnet ble første gang tent 10. januar 1791 og ble frem til 1989 passet av en fyrvokter med familie, som også bodde her på Cape Elisabeth, men i kjølvannet av teknologiske fremskritt ble fyrtårnet automatisert. Det endrer imidlertid ikke på at tårnet og bygningene i dag er som tatt ut av et postkort – et flott motiv å fotografere.

Vi stopper for lunsj i Boothbay Harbor, hvor vi skal spise en tradisjonell New England-lunsj bestående av blant annet en "lobster roll" – en sandwich med hummerfyll som er karakteristisk for området.

Sist, men ikke minst går turen forbi idylliske Camden, som er innbegrepet av en New England-kystby med utsiktspunktet Mt. Battie, hvor det er flott utsikt over byen og den lille bukten.

Overnatting i Belfast.

Dag 5
Belfast–Bangor i Maine. 1900-tallets populære badeby Bar Harbor, seiltur langs kysten og nasjonalparken Arcadia (ca. 220 km)
Vi utforsker Bar Harbor

Naturen og den vaskeekte New England-stemningen står i sentrum i dag, og vi starter dagen med å kjøre mot Bar Harbor – hjemstedet til John Irving. Området rundt Bar Harbor er som tatt ut av en av romanene hans, og det er også her den berømte forfatteren har hentet inspirasjon til noen av verkene sine. Vi skal stifte nærmere bekjentskap med øya Mount Desert Island, hvor både Bar Harbor og Arcadia National Park ligger. Øya er en av de største i USA, og her er det bare å lene seg tilbake og la øynene nyte synet av hytter fra forgangne tider og se Thunder Hole, hvor det høres et voldsomt tordenbrak når en bølge av en viss størrelse ruller inn i den underliggende hulen og presser inn luft med et enormt trykk.

Vi skal også se fjellet Cadillac Mountain, som er det østligste punktet i USA og der solen står opp.

Alt i alt en betagende dag som ikke blir mindre flott av at vi drar på en seiltur langs kysten (hvis været tillater det). Dermed får vi også sett litt av regionen fra sjøsiden, og hvis vi er heldige, viser kapteinen oss hvordan man fanger en ekte New England-hummer.

Overnatting i Bangor.

Dag 6
Bangor–Lincoln i New Hampshire. Kancamagus Highway og White Mountains (ca. 400 km)

Nå er det tid for å forlate kysten av New England, og vi reiser østover mot White Mountains i New Hampshire langs den naturskjønne ruten Kancamagus Highway. Denne veien er en av USAs såkalte "Scenic Byways", eller nasjonale turistveier, og det blir ikke den eneste gangen på reisen at vi kjører langs en av dem.

White Mountains er navnet på fjellkjeden som dekker omtrent en fjerdedel av staten New Hampshire. Fjellkjeden er en del av Appalachene, som er navnet på fjellmassivet som strekker seg fra provinsen Quebec i Canada til staten Alabama i det sydlige USA. Fjellene står i flott kontrast til kystområdene vi har besøkt de siste dagene.

Overnatting i Lincoln.

Dag 7
Lincoln–Montpelier i Vermont–Stockbridge i Massachusetts. Lønnesirupfarm, landsbysjarme i Middlebury og kjøring langs en av USAs nasjonale turistveier (ca. 450 km)
Capitol-bygningen, Montpelier

Nå krysser vi grensen til staten Vermont. Det er USAs sjuende minste stat, men det er samtidig staten med den minste hovedstaden. Montpelier har nemlig kun ca. 7500 innbyggere, noe som er omtrent like mange som Lillesand – og den er nesten like sjarmerende. Her finner du ikke en eneste McDonald's.

Vi gjør et stopp i hovedstaden og drar deretter ut på landet for å besøke en lønnesirupfarm. Vermont er USAs største leverandør av lønnesirup, og vi skal være veldig uheldige om vi ikke kommer forbi atskillige lunder med tresortene sukkerlønn eller svartlønn, forbundet av et innfløkt system av gummislanger som fører tappet saft fra trærne til en oppsamlingstank. Under besøket på farmen får vi høre om hvordan sirupen fremstilles, og det blir sikkert også muligheter for en liten smaksprøve.

Etterpå kjører vi sørover langs enda en "Scenic Byway" mot Stockbridge i staten Massachusetts. Det er den såkalte US-7, og herfra er det utsikt til fjell, små gårder, skoger, elver og bekker. Til slutt kommer vi frem til Stockbridge på grensen mellom Massachusetts og New York. Byen er full av historie her i hjertet av New England. Opprinnelig ble Stockbridge grunnlagt som misjonsstasjon i det den gang "ville" USA. Misjonærene hadde til oppgave å omvende mohikanerne, noe som må sies å ha lyktes i bemerkelsesverdig grad. Det var til nytte under Den franske og indianske krig fra 1754–1763, da mohikanerne var aktive på britisk side. Siden deltok de også på opprørernes side under frihetskrigen mot britene. Belønningen de ble lovet, var at de kunne beholde landet sitt for evig og alltid. Men som historien har vist, ble dette løftet brutt, og stammen flyttet – først lengre mot vest i staten New York og deretter til Wisconsin langt mot vest på den andre siden av De store sjøer.

Da jernbanen kom til Stockbridge i 1850, utviklet byen seg takket være den idylliske beliggenheten til et yndet utfluktsmål for overklassen fra New York City og Boston – noe den fortsatt er den dag i dag.

I Stockbridge får vi enda en autentisk New England-opplevelse når vi overnatter på det originale New England Inn.

Dag 8
Stockbridge–via Connecticut–Newport i Rhode Island–Cape Cod. Vanderbilt-herregården "The Breakers", Newport Cliff Walk og Kennedy-familiens feriested Hyannis (ca. 386 km)
The Cliff Walk

Turen går fra Stockbridge gjennom staten Connecticut til Newport i staten Rhode Island. Newport ligger utenfor allfarvei for de fleste besøkende fra Europa, og det er synd. Over 375 år har denne sjarmerende New England-enklaven utviklet seg fra å være et tilfluktssted for religiøse avvikere til en fremtredende havn i kolonitiden og senere til en gullalderlekeplass for overklassen. Det er ikke uten grunn at Newport har tiltrukket disse besøkende, noe vi i dag får se beviser på.

Det første stoppet vårt, som egentlig er en spasertur, er The Cliff Walk. Vi går en tur langs stien – på høyre hånd har vi mektige herskapshus og på venstre havet nedenfor den bratte klippeskrenten. Etterpå kommer vi frem til The Breakers, som var Vanderbilt-familiens herskapshus bygget for penger tjent gjennom oppbyggingen av familiens jernbaneimperium. Huset er et prakteksempel på overdådig gullalderarkitektur og -innredning, og det er vanskelig ikke å tenke på de russiske tsarpalassene når man ser utsmykningene i gull, marmor og sirlig maling.

Om kvelden kommer vi frem til Cape Cod, den fiskekrokformede halvøya der de første pilgrimmene gikk i land i søken etter et liv i fred for religiøs forfølgelse i Europa.

Overnatting i Hyannis.

Dag 9
Cape Cod–Martha’s Vineyard–Cape Cod. Øyrundtur på Martha’s Vineyard med bl.a. fyrtårnet og klippene Aquinnah og Edgartown med sine mange Greek Revival-hus (ca. 170 km)
Martha’s Vineyard

I dag tar vi fergen over Nantucket Sound til den avslappede øya utenfor kysten av Massachusetts, Martha’s Vineyard. Den er ikke bare kjent for å være vakker og full av sjarme, men også for de mange kjendisene som ferierer her, bl.a. Bill Clinton.

På tross av at øya ønsker turister velkommen, er den definitivt ikke gått i samme felle som mange andre sesongpregede områder i jakten på turistenes dollar. Martha’s Vineyard representerer en unik balanse mellom et aktivt handelsliv og fredfylte omgivelser. Ikke lenge etter europeernes ankomst til øya ble de i overtall, og på midten av 1800-tallet var det bare rundt 500 innbyggere av opprinnelig avstamning igjen. Heldigvis overlevde mange av dem, og i dag er over halvdelen av innbyggerne i landsbyen Aquinnah indianere av Wampanoag-stammen.

Vi skal på tur rundt på øya og oppleve flotte landsbyer og kyststrekninger. Martha’s Vineyard er på størrelse med Stord, så vi rekker å dra hele veien rundt – i alle fall der det er veier – og se Vineyard Haven, som er øyas handelssentrum. Det er også her båtbyggerne på øya holder til. Herfra kjører vi til Oak Bluffs, som kjennetegnes av den viktorianske byggestilen som minner om pepperkakehus. Vi ser West Tisbury, som er en typisk New England-landsby, og landsbyene Chilmark og Aquinnah, som er kjent for flott natur, leirklipper og lange hvite sandstrender. Vi avslutter dagens utflukt i Edgartown, som er et arkitektonisk minnesmerke over den perioden i Martha’s Vineyards’ historie da det ble drevet hvalfangst, før vi igjen drar tilbake med fergen til Cape Cod.

Overnatting i Hyannis.

Dag 10
Cape Cod–Boston og hjemreise. JFK Presidential Library and Museum og hjemreise (ca. 130 km)

Det er nå tid for å forlate Cape Cod og New England, så vi setter igjen kursen mot flyplassen i Boston. Men før vi kommer så langt, får vi med oss JFK Presidential Library and Museum.

Vi kjører til koselige Plymouth, stedet der de første engelske separatistene gikk i land fra skipet Mayflower. Dette er i sannhet USAs vugge – i tillegg til at det er vakkert her. De hvitmalte trehusene i byen er som tatt ut av et New England-postkort.

Etterpå fortsetter vi mot Boston, og nå er det som å ta et skritt tilbake i historien og gå på oppdagelse gjennom John F. og Jackie Kennedys liv. Utstillingsgjenstandene på JFK Presidential Library and Museum omfatter presidentfruekjoler, offisielle gaver gitt til presidenten og valgplakater – alt originalt. Dessuten vises det overalt videoklipp at JFKs mest berømte taler, og det er vanskelig ikke å få gåsehud når en av de mest populære presidentene gjennom tidene sier ordene "Ich bin ein Berliner".

Senere kjører vi til flyplassen for å reise hjem.

Dag 11
Ankomst til Norge

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 26 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
7 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Boston t/r
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn cirka 40 USD pr. person til sammen)
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Wi-fi og internett på hotellene i USA

Mange av våre hoteller har gratis wi-fi eller internett via kabel på rommene som en del av deres service til kundene.

Forbindelsen og kvaliteten kan allikevel være svingende. Noen hoteller tilbyr gratis wi-fi på rommene, mens andre tilbyr gratis internett på fellesområdene (spør om dette når du sjekker inn på hotellet eller spør reiselederen). Noen ganger lønner det seg å bruke nettet i fellesområdene, der signalet er sterkere, enn å kjempe med et svakt signal på rommet. Signalets styrke avhenger ofte av hvor rommet ditt ligger i forhold til nærmeste wifi-sender.

Enkelte hoteller tar gebyr for bruk af wi-fi eller internett via kabel på rommet. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt annen mulighet er å benytte sig av gratis wi-fi hos kjeder som Starbucks osv. I større byer er de som oftest å finne innen kort avstand.

Mer om USA

Her kan du få vite mer om USA:
www.albatros-travel.no/reisemaal/nord-amerika/usa
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Før reisen

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.

Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Krav om visum hvis du har vært i Irak, Iran, Syria eller Sudan

Hvis du som norsk statsborger har vært på reise eller oppholdt deg i Irak, Iran, Syria eller Sudan etter 1. mars 2011 kan du ikke lenger reise inn i USA på en ESTA-godkjennelse. Framover må du ha visum utstedt av den amerikanske ambassaden i Oslo. Det samme gjelder norske statsborgere som har dobbelt statsborgerskap i enten Irak, Iran, Syria eller Sudan.

Les mer om reglene på den amerikanske ambassadens nettsider. Her kan du også sjekke statusen for din ESTA-godkjennelse.

https://norway.usembassy.gov/esta.html

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Hånden på hjertet

Vanlige turistbusser i USA er generelt komfortable. De har ofte bare en enkelt inngang foran i bussen og ingen dør bak slik vi er vant til hjemmefra. Ofte er det heller ikke koppholder og nett på seteryggen foran setet. Derfor er det en god idé å ha med seg en god ryggsekk som kan brukes til personlige eiendeler mens man er på utflukt eller sitter i bussen.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er den såkalte «continental breakfast», som typisk innebærer kaffe/te, juice og ristet brød med smør og syltetøy. Det er ikke uvanlig at man på hoteller i USA bare har pappservise til frokosten siden mange bruker den som en «to go»-løsning på farten.

Den amerikanske drikskulturen kan oppleves som et irritasjonsmoment spesielt av oss skandinaver. For at du som reisende skal ha minst mulig bry vil reiselederen oftest tilby å påta seg å samle inn driks for hele gruppen fordelt på de planlagte programpunktene. Du kan lese mer om driks og Albatros Travels holdning her: http://www.albatros.no/praktisk/er-driks-inkludert-i-reisens-pris

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 3 out of 5 by from En reise som trenger å finpusses. På denne reisen var det til tider kronglete å komme frem med buss. Jeg følte ikke at det forventede programmet ble fulgt. De koselige kystbyene vi besøkte ble veldig like... Kunne ønsket mere tid i Boston,og spisesteder i nærheten av hotellene , som ofte lå langt utpå landet. Portland var også en by jeg hadde gledet meg til å besøke... Synes vel også at det burde legges inn litt tid på egen hånd.Det ble litt mye venting til tider også , da det ble endel problemer med bussen. Denne reisen ble rett og slett litt slitsom.
Date published: 2018-10-17
Rated 2 out of 5 by from Spennende rundreise men ikke helt vellykket gjennomføring Ruten var spennende og det var mye å se og oppleve. Dessverre følte vi oss litt som prøvekaniner i dette ferske reiseopplegget. Reiselederen var erfaren, hyggelig og flink til å ordne praktiske ting. Men han hadde lest seg altfor lite opp på historien, programmet og de stedene vi besøkte. Derfor følte mange at de fikk for lite info i bussen (bortsett fra det som sto på arket fra agenten). Det var også negativt at sjåføren var vanskelig og ikke kjente ruta (ville ikke parkere der reiseleder foreslo og stolte for mye på GPS). En buss med feil som måtte byttes førte også til mye venting for hele gruppa. Dessuten var vi innkvarter på to hoteller der det ikke var restaurant og langt til nærmeste spisested (Belfast og Bangor). Å måtte kjøpe mat på Walmart og spise på rommet er ikke godt nok.
Date published: 2018-10-17
Rated 3 out of 5 by from Vakker, men slitsom -nydelige New England stater, men for mye program presset sammen på for kort tid.
Date published: 2018-10-15
Rated 3 out of 5 by from En litt slitsom reise, men med endel gode opplevelser En reise med endel komplikasjoner ang busskvalitet som medførte mye, lang venting opptil 3t. Defekt WiFi. Fikk byttet etterhvert. Bussene bør ha seler (3 pkt).Sjåfør (Millie) var hyggelig og hjelpsom. Tidligere reiser i USA har hatt mer service.Ankomst etter hver dagsetappe var generelt sent. Bar Harbour og Vandrbilt Mansion var meget bra! Vi har benyttet Albatros på tre USA og to Italia reiser, Men også siste Italiareise hadde mangler i fht programmet. Vi vil derfor vurdere å prøve et annet alternativ neste gang.
Date published: 2018-10-23
Rated 1 out of 5 by from Skuffende reise til New England- statene. Reisen var preget av mye kjøring, lite opplevelser, og en dårlig og uforberedt reiseleder. Reiselederen brukte mer tid på å krangle med sjåføren, og stille spørsmål ved alt hun gjorde, enn faktisk å fungere som reiseleder. Ofte satt han igjen i bussen, mens vi fikk beskjed om å gå og ta noen bilder.
Date published: 2018-10-16
Rated 2 out of 5 by from New England, USA's vugge Dette var en reise full av frustrasjoner - derfor min sene respons. Reiseleder skal ha godt kjennskap til USA, men var ikke forberedt. Hadde ingen/liten kunnskap om New England. Måtte lese opp fra Wikipedia. reiseleder og sjåfør var begge joviale. Men sjåfør var helt ukjent i New England. Kjørte feil flere ganger. I Boston måtte vi vente på henne i 2,5 timer - hun fant ikke tilbake til oss! Hotellet i Boston lå 30-40 km utenfor byen - helt uhørt. Samme tilfelle flere andre steder. Og flere hoteller hadde ikke restaurant, så vi måtte kjøpe kveldsmaten på Walmart! Dag 3 og 4 var ikke veldig interessante. Brukte mye tid på veien likevel. Reiseleder ønsket ikke å komme til hotellet før ca kl 19 - dermed en del mørkekjøring. Unødvendig. Hotellene hadde store rom, men gammeldags 1980-inventar.
Date published: 2018-11-02
Rated 2 out of 5 by from En rundreise med mange utfordringer Reiseprogrammet virket spennende, men med ukjent bussjåfør og en reiseleder som virket dårlig forberedt, ble det en skuffende tur.
Date published: 2018-10-23
Rated 4 out of 5 by from En fin reise, men med enkelte unødvendige minussider. Dette var min niende reise med Albatros - har alltid vært meget fornøyd med unntak av ett enkelttilfelle «Virginia, Washington, New York» i 2013 med samme reiseleder som nå. Har skjerpet seg siden da, men savnet også her mer utfyllende informasjon underveis mht historie, politikk, kultur osv. OK rent teknisk, blid og hyggelig. Ellers endel uheldige omstendigheter utenom reiseleders kontroll som nærmere beskrevet i felt under.
Date published: 2018-10-17
 • y_2019, m_3, d_23, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_no_NO, sid_USRTR26, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19USRTR26ANO2609