New York, Texas og Karibiacruise

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra skyskrapere i New York til Karibias paradisøyer og cowboyer i Texas

New York – Haiti – Aruba – Curacao – Grand Cayman – Texas

Bli med på et fantastisk cruise fra The Big Apple til Karibia og Texas! Med hele to netter I makeløse New York tar vi pulsen på byen over alle byer før vi setter kursen mot det karibiske øyhavet. Dette er den beste årstiden å besøke Karibia på og vi kan se fram til både spansk, nederlandsk, fransk og engelsk kolonihistorie. Og naturligvis kobler vi av på de karibiske paradisstrendene!

Cruiset avsluttes i Texas der vi får et innblikk i hvordan vaskeekte cowboyer lever når vi besøker en ranch og nyter en texansk barbecue.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikanske dollars (evt. antilliske gylden og Cayman Islands-dollars)

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–New York, USA
Dag 2 New York. Byvandring og tid på egen hånd
Dag 3 New York. Byrundtur og avseiling om ettermiddagen
Dag 4–5 På havet mot Karibia
Dag 6 Labadee, Haiti
Dag 7 På havet mot Aruba
Dag 8 Oranjestad, Aruba. Hvite strender og dramatisk klippekyst
Dag 9 Willemstad, Curaçao. Mulighet for spasertur med reiselederen
Dag 10 På havet mot Grand Cayman
Dag 11 Georgetown, Grand Cayman
Dag 12–13 På havet mot Texas
Dag 14 Galveston, Texas. Besøk på ranch, BBQ-frokost og hjemreise fra Houston
Dag 15 Ankomst Oslo

Adventure of the Seas

Adventure of the Seas er et skip i Royal Caribbeans Voyager-klasse.

Det er et stort utvalg fasiliteter om bord, og det er nok å ta seg til både morgen og kveld. Her er det alt fra klatrevegg og treningssenter til skøytebane og Royal Promenade, som er en hyggelig shoppinggate i fire dekkhøyder med butikker og kafeer. 

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
27 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–New York, USA

Vi flyr fra Oslo og lander i New York, klar til store opplevelser. Fra flyplassen kjører vi buss til hotellet vårt og sjekker inn. Resten av kvelden er til fri disposisjon og mulighetene er utallige. New York har noen av verdens beste museer og shoppingmuligheter samt et utall fantastiske restauranter, og en stor del av det å være i New York er bare å gå rundt og nyte byens spesielle kveldsstemning, for eksempel på Times Square. Reiselederen hjelper naturligvis gjerne til med ideer til hva man kan finne på.

Dag 2
New York. Byvandring og tid på egen hånd
Central Park, Manhattan

Vi skal på formiddagsutflukt på Manhattan for å oppleve byens pulserende hjerte. Til tross for sitt lille areal er Manhattan et sant puslespill av kulturer og stemninger. Utflukten tar oss med til flere av Manhattans distrikter så vi kan se hvor variert byen er.

Vi skal til Uptown Manhattan, og vi går langs Broadway til Columbus Circle, som ligger ved det sørvestlige hjørnet av Central Park. Her på Upper West Side ligger det sjarmerende sidegater med de karakteristiske brownstone-rekkehusene.

Deretter går turen forbi Dakota Building der John Lennon ble myrdet i 1980. Herfra går vi gjennom Central Park og ser blant annet Strawberry Fields, som ble anlagt av Yoko Ono til minne om hennes avdøde mann. Framme på den andre siden av parken, på Upper East Side, ligger det berømte og spektakulære Guggenheim-museet. I tillegg til å være et arkitektonisk mesterverk har museet verker av mange av det 20. århundrets største kunstnere, som Chagall, Kandinsky, Picasso og van Gogh.

Kunstinteresserte kan hoppe av turen her og selv finne veien hjem til hotellet igjen med undergrunnsbane eller taxi (ca. 8–10 USD). Ellers kan du slå følge med reiselederen videre nedover Fifth Avenue med berømte butikker som Saks, Louis Vuitton, Tiffany’s og Prada.

Etter spaserturen er resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 3
New York. Byrundtur og avseiling om ettermiddagen Avseiling kl. 15:00
New York

I dag forlater vi New York, men ikke før vi har tatt turen forbi noen flere av de store severdighetene i buss. Finansdistriktet på Manhattans sørspiss er sentrum for en stor del av verdensøkonomien, og mange av verdens største og mest maktfulle multinasjonale selskaper og banker har hovedsetet sitt her. Det er også her minnesmerket for 11. september ligger, og vi går av bussen for en stund nettopp der.

9/11 Memorial ligger der World Trade Center sto og ble innviet på tiårsdagen for terrorangrepet der 2753 mennesker mistet livet. Der tårnene sto ligger det nå to store kvadratiske bassenger der vannet renner ned langs de mørkegrå sidene natt og dag og ender i et – for tilskuerne – bunnløst hull. På bronsepaneler er det inngravert navnene til alle dem som mistet livet i 2001. Det norske arkitektfirmaet Snøhetta har tegnet paviljongen som fungerer som inngang til minnesmerkets museum.

Vi kjører nå til New Jerseys havn, Cape Liberty, og etter innsjekkingen på skipet følger vi sist på ettermiddagen den stemningsfulle utseilingen der fastlandet, skyskraperne og Frihetsgudinnen forsvinner i horisonten mens vi stevner ut i Atlanterhavet med kurs mot Karibiske hav.

Dag 4–5
På havet mot Karibia
Liberty of the Seas

Et par dager til sjøs er den beste måten å starte et cruise på, og nå kan du gjøre alt i ditt helt eget tempo: Slappe av ved bassenget, være med på en av de mange aktivitetsmulighetene, eller finne på noe helt annet. Om kvelden spiser vi god mat, og etterpå kan vi sette punktum for dage med en tur i teateret eller en nightcap og livemusikk. Det er nå det gjelder å få brukt skipets herlige fasiliteter!

Dag 6
Labadee, Haiti Ankomst kl. 10:00, avseiling kl. 18:00

Det er ikke overraskende at yndlingsbeskjeftigelsen blant innbyggerne i det lille landet Haiti på øya Hispanola midt i Karibiske hav er alt som har med sol, sand og vann å gjøre. Et av øyas beste strandområder er Labadee, som ligger på en liten, avsidesliggende halvøy nord i Haiti. Stranden er privateid av cruiseselskapet og lever opp til drømmen omen tropestrand.

Den finkornede sanden og palmenes skygge lokker når man vil hvile ut etter svømmeturen i de blå bølgene. Vil man være mer aktiv inkluderer områdets fasiliteter snorkleutstyr og kajakker til å utforske korallrevene, fallskjermer og speedbåter til parasailing og en flytende Aqua Park som både barn og voksne har vanskelig for å løsrive seg fra. Her ved Labadee får du rett og slett en smaksprøve på det tropiske Hispanola. 

Dag 7
På havet mot Aruba
Oranjestad, Aruba

I dag er det også en masse aktiviteter om bord – både arrangert av reiselederen og av skipet. Du er som alltid din egen herre og kan velge å gå på dekk på egen hånd for å slikke sol eller slappe av til lav musikk i de mange salongene og barene mens båten går mot Aruba.

Dag 8
Oranjestad, Aruba. Hvite strender og dramatisk klippekyst Ankomst kl. 08:00, avseiling kl. 22:00

Aruba er ikke større enn at man rekker det meste på en dag. På tross av det beskjedne arealet – øya er 3 mil lang og 1 mil bred – er naturen avvekslende. Fra vakre viker med Karibias mykeste hvite sand, palmer og innbydende, turkist vann, til et forunderlig barskt landskap med forrevne klipper og skjulte kalksteinsgrotter på nordkysten. 

Midt på øya finner man et ørkenlandskap med store kaktusplanter og steinformasjoner som ligger der som om de var etterlatt av en rasende gud fra fortiden. Øya var opprinnelig bebodd av caquetio-folket, men da den spanske oppdagelsesreisende Alonso de Ojeda kom til øya omkring 1499 ble alle innbyggerne eksportert til Santo Domingo, der de ble satt til å jobbe i kobbergruvene. I forbindelse med åttiårskrigen mellom Spania og Nederland tok Nederland makten over øya i 1636, og en kort overgang i 1805 var øya under engelsk styre i forbindelse med Napoleonskrigene. 

Vi legger til kai i øyas hovedstad Oranjestad, som er en ren og blankskurt by med bare 20 000 innbyggere. Legg merke til den nederlandske innflytelsen på arkitekturen. Aruba er ikke som andre karibiske øyer, men er i en kategori helt for seg selv.

I dag kan du velge å gå en tur i Oranjestad med Albatros-reiselederen. Du kan også velge å bruke dagen på egen hånd og for eksempel dra til en av øyas fantastiske badestrender.

Dag 9
Willemstad, Curaçao. Mulighet for spasertur med reiselederen Ankomst kl. 07:00, avseiling kl. 15:30
Willemstad, Curacao

Curaçao ligger bare 12 grader nord for ekvator, og det merker man tydelig på klimaet, som er stabilt og herlig varmt året rundt. Geografisk er Curaçao en del av de såkalte ABC-øyene (Aruba, Bonaire og Curaçao), men øya har vært et selvstendig land i Nederland siden 2010.

Nederlenderne anla hovedstaden Willemstad ved en naturlig havn, Schottegat, og byen er fremdeles preget av kanaler og flytende markeder med handlende som kommer hit med båt fra Venezuela og Colombia. Willemstad har omtrent 140 000 innbyggere.

I dag kan du velge å gå en tur i Willemstad sammen med reiselederen. Du kan også velge å bruke dagen på egen hånd, for eksempel på en av de fantastiske strendene Willemstad har å by på.

Dag 10
På havet mot Grand Cayman

Vi har enda en dag på skipet der vi nyter godt av den fremragende servicen og underholdning om bord. Skipets personale disker opp med herlig mat, og kanskje blir det til og med grillbuffet på dekk.

Slapp av i en av de mange solstolene, ta en middagslur, kast deg over en god bok eller delta i noen av de mange arrangementene om bord. Dagen er din, og du bestemmer hvordan du vil bruke den.

Dag 11
Georgetown, Grand Cayman Ankomst kl. 10:00, avseiling kl. 19:00
Havskilpadde, Cayman Islands

Den lille øya Grand Cayman er kanskje mest kjent for sin bankvirksomhet, men det er faktisk også en ekte luksusferieøy. Grand Cayman er en del av øygruppa Cayman Islands som består av tre paradisøyer. Christofer Columbus ga øya navnet «Las Tortugas», skilpaddene, siden havet rundt var fullt av dem. På senere sjøkart har øygruppa navnet Caimanau, karibindianernes ord for krokodille. Det er ganske misvisende, for her er det ingen krokodiller – navnet henviser i stedet til de små leguanene som lever på øyene.

De største severdighetene på øyene er havskilpadder, rokker, byen Hell og stranden Seven Mile Beach, som lokalbefolkningen i all beskjedenhet kaller for verdens beste.

 

Dag 12–13
På havet mot Texas

Cruiset vårt begynner så smått å nærme seg slutten, men vi er ikke helt ferdige enda. Vi et par dager mer til å nyte det fantastiske karibiske været og ikke minst det herlige skipet vårt. Personalet om bord sørger for å gjøre det så behagelig for oss at vi neppe har lyst til å gå fra borde når vi kommer til kysten av Texas.

Dag 14
Galveston, Texas. Besøk på ranch, BBQ-frokost og hjemreise fra Houston
Cowboy, Texas

Skipet legger til i havnebyen Galveston på sørkysten av Texas. Det er en av USAs største havnebyer, men like utenfor byen ligger det milevis av sandstrender som byens befolkning mer enn gjerne besøker når de trenger en dukkert i Mexicogulfen.

Det er nå tid til å ta farvel med skipets besetning, og etter innreiseformalitetene setter vi igjen foten på amerikansk jord.

Vi kjører omtrent ti mil mot nordvest til George Ranch Historical Park, som er en autentisk ranch med mer enn hundre år på baken. Det er en historie om personlige kamper og triumfer gjennom flere generasjoner. Kvegdrift, jordbruk og bankforretninger har vært grunnlaget for suksessen, og i dag kan vi se det flotte hovedhuset og få et innblikk i hvordan livet som cowboy var både den gangen og i dag.

Etter en herlig BBQ-lunsj på ranchen kjører vi til flyplassen i Houston der flyet hjem til Norge venter.

Dag 15
Ankomst Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 27 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for oppgradering av lugar

Tillegg for utvendig lugar, kategori (8N) kr 3 698,– per person

Tillegg for lugar med balkong, kategori  (4D) kr 9 398,– per person

Tillegg for enkeltrom/lugar

Tillegg for innvendig enkeltlugar (6V) kr 12 998,–

Tillegg for utvendig enkeltlugar (8N) kr 20 298,–

Tillegg for enkeltlugar med balkong (4D) kr 31 698,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–New York City og Houston–Oslo
 • 2 netter på sentralt hotell i New York City i delt dobbeltrom (frokost ikke inkl.)
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederne
 • Utflukter og transport ifølge program
 • 11 netters cruise med Adventure of the Seas i delt innvendig dobbeltlugar
 • Byrundtur i New York City
 • Helpensjon på skipet
 • Driks på skipet 
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Måltider i New York og evt. måltider på land
 • Tillegg for enkeltlugar eller oppgradering av lugar
 • Eventuelle ekstra utflukter
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. USD 15 per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Hvordan er lugarene?

Lugarkategori 6V

Innvending lugar på dekk 2. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugaren har hårføner, minibar (mot betaling), aircondition og naturligvis bad og toalett.

Lugarkategori 8N

Utvendig lugar med vindu på dekk 2. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugaren har hårføner, minibar (mot betaling), aircondition og naturligvis bad og toalett.

Lugarkategori 4D

Utvendig lugar med egen balkong på dekk 6. Lugarene har stort vindu fra gulv til tak og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugaren har hårføner, minibar (mot betaling), aircondition og naturligvis bad og toalett.

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Albatros prioriterer våre gjesters trivsel og sikkerhet på reisen høyt og er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i USA. Dette for å sikre at rengjøring av busser og hoteller lever opp til de gjeldende regler og standarder. Bussene vi benytter blir daglig desinfisert av sjåførene og hotellene har laget ekstra strenge regler for rengjøring som løpende blir kontrollert av våre samarbeidspartnere. Innsjekk vil foregå kontaktløst og rommene vil bli ekstra rengjort og desinfisert. Det sikres at ingen andre får adgang til rommet etter rengjøringen før en gjest sjekker inn. Det blir tilgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.
Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

20USCOC05BNO0311