New York, Texas og Karibiacruise

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra skyskrapere i New York til Karibias paradisøyer og cowboyer i Texas

New York – Puerto Rico – St. Thomas – St. Maarten – Curacao – Grand Cayman – Texas

Bli med på et fantastisk cruise fra The Big Apple til Karibia og Texas! Med hele to netter I makeløse New York tar vi pulsen på byen over alle byer før vi setter kursen mot det karibiske øyhavet. Dette er den beste årstiden å besøke Karibia på og vi kan se fram til både spansk, fransk, engelsk og til og med skandinavisk kolonihistorie. Og naturligvis kobler vi av på de karibiske paradisstrendene!

Cruiset avsluttes i Texas der vi får et innblikk i hvordan vaskeekte cowboyer lever når vi besøker en ranch og nyter en texansk barbecue.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikanske dollars (evt. antilliske gylden og Cayman Islands-dollars)

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–New York, USA
Dag 2 New York. Byvandring og tid på egen hånd
Dag 3 New York. Byrundtur og avseiling om ettermiddagen
Dag 4–5 På havet mot Karibia
Dag 6 San Juan, Puerto Rico. Byvandring i den gamle bydelen
Dag 7 St. Thomas, Jomfruøyene. Øyrundtur i safaribusser og byvandring i Charlotte Amalie
Dag 8 St. Maarten. Mulighet for spasertur med reiselederen
Dag 9 På havet mot Curaçao
Dag 10 Willemstad, Curaçao. Mulighet for spasertur med reiselederen
Dag 11 På havet mot Grand Cayman
Dag 12 Georgetown, Grand Cayman
Dag 13–14 På havet mot Texas
Dag 15 Galveston, Texas. Besøk på ranch, BBQ-frokost og hjemreise fra Houston
Dag 16 Ankomst Oslo

Liberty of the Seas

Liberty of the Seas fra rederiet Royal Caribbean er et skip i Freedom-klassen.

Her finner du alt fra klatrevegg, skøytebane, boksering, surfesimulator, treningssenter, spa og skjønnhetssalong til teater, kino, shoppinggate og mye mer.

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–New York, USA

Vi flyr fra Oslo og lander i New York, klar til store opplevelser. Fra flyplassen kjører vi buss til hotellet vårt og sjekker inn. Resten av kvelden er til fri disposisjon og mulighetene er utallige. New York har noen av verdens beste museer og shoppingmuligheter samt et utall fantastiske restauranter, og en stor del av det å være i New York er bare å gå rundt og nyte byens spesielle kveldsstemning, for eksempel på Times Square. Reiselederen hjelper naturligvis gjerne til med ideer til hva man kan finne på.

Dag 2
New York. Byvandring og tid på egen hånd
Central Park, Manhattan

Vi skal på formiddagsutflukt på Manhattan for å oppleve byens pulserende hjerte. Til tross for sitt lille areal er Manhattan et sant puslespill av kulturer og stemninger. Utflukten tar oss med til flere av Manhattans distrikter så vi kan se hvor variert byen er.

Vi skal til Uptown Manhattan, og vi går langs Broadway til Columbus Circle, som ligger ved det sørvestlige hjørnet av Central Park. Her på Upper West Side ligger det sjarmerende sidegater med de karakteristiske brownstone-rekkehusene.

Deretter går turen forbi Dakota Building der John Lennon ble myrdet i 1980. Herfra går vi gjennom Central Park og ser blant annet Strawberry Fields, som ble anlagt av Yoko Ono til minne om hennes avdøde mann. Framme på den andre siden av parken, på Upper East Side, ligger det berømte og spektakulære Guggenheim-museet. I tillegg til å være et arkitektonisk mesterverk har museet verker av mange av det 20. århundrets største kunstnere, som Chagall, Kandinsky, Picasso og van Gogh. Kunstinteresserte kan hoppe av turen her og selv finne veien hjem til hotellet igjen med undergrunnsbane eller taxi (ca. 8–10 USD). Ellers kan du slå følge med reiselederen videre nedover Fifth Avenue med berømte butikker som Saks, Louis Vuitton, Tiffany’s og Prada.

Etter spaserturen er resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 3
New York. Byrundtur og avseiling om ettermiddagen Avseiling kl. 16:00
New York

I dag forlater vi New York, men ikke før vi har tatt turen forbi noen flere av de store severdighetene i buss. Finansdistriktet på Manhattans sørspiss er sentrum for en stor del av verdensøkonomien, og mange av verdens største og mest maktfulle multinasjonale selskaper og banker har hovedsetet sitt her. Det er også her minnesmerket for 11. september ligger, og vi går av bussen for en stund nettopp der.

9/11 Memorial ligger der World Trade Center sto og ble innviet på tiårsdagen for terrorangrepet der 2753 mennesker mistet livet. Der tårnene sto ligger det nå to store kvadratiske bassenger der vannet renner ned langs de mørkegrå sidene natt og dag og ender i et – for tilskuerne – bunnløst hull. På bronsepaneler er det inngravert navnene til alle dem som mistet livet i 2001. Det norske arkitektfirmaet Snøhetta har tegnet paviljongen som fungerer som inngang til minnesmerkets museum.

Vi kjører nå til New Jerseys havn, Cape Liberty, og etter innsjekkingen på skipet følger vi sist på ettermiddagen den stemningsfulle utseilingen der fastlandet, skyskraperne og Frihetsgudinnen forsvinner i horisonten mens vi stevner ut i Atlanterhavet med kurs mot Karibiske hav.

Dag 4–5
På havet mot Karibia
Liberty of the Seas

Et par dager til sjøs er den beste måten å starte et cruise på, og nå kan du gjøre alt i ditt helt eget tempo: Slappe av ved bassenget, være med på en av de mange aktivitetsmulighetene, eller finne på noe helt annet. Om kvelden spiser vi god mat, og etterpå kan vi sette punktum for dage med en tur i teateret eller en nightcap og livemusikk. Det er nå det gjelder å få brukt skipets herlige fasiliteter!

Dag 6
San Juan, Puerto Rico. Byvandring i den gamle bydelen Ankomst kl. 16:00, avseiling kl. 23:00
San Juan, Puerto Rico

Vår første landgang er i San Juan i Puerto Rico. Vi går fra borde går til fots til den gamle bydelen, der reiselederen viser veien i den stemningsfulle gamlebyen. Vieja San Juan representerer 500 års kolonihistorie og er kjennetegnet ved smale brolagte gater, fargestrålende hus med vakre balkonger, små hyggelige plasser og et vell av kirker. Den eldste delen av Vieja San Juan er stengt inne bak en solid bymur, og bak denne ligger det atskillige minnesmerker som forteller om San Juans spennende historie som en av hovedbyene i koloniseringen av det amerikanske kontinentet. Størstedelen av Vieja San Juan er veldig godt bevart, og flere av minnesmerkene er av UNESCO erklært som verdens kulturarv, blant annet det imponerende og godt bevarte festningsverket Fort San Felipe del Morro. Grunnsteinen til våre dagers San Juan ble lagt i 1508, da spanieren Juan Ponce de León, som deltok på Columbus' andre reise, bygde fortet Caparra. I 1521 fikk bebyggelsen navnet San Juan Bautista de Puerto Rico (etter Johannes døperen), og deretter vokste byen raskt fordi den var et av de første stoppene for de mange nyankomne spanske oppdagelsesreisende, eventyrere, misjonærer og erobrere (conquistadores) til "Den nye verden". Som en av de første og største havnebyene i Karibia ble San Juan snart ettertraktet av andre kolonimakter. Særlig britene, som håpet å kunne utvide territoriet sitt fra det nordlige Amerika, gjorde atskillige forsøk på å angripe San Juan. Deretter prøvde både nederlendere og flere briter å innta San Juan, men byens stolte forsvarere og de solide festningsverkene mot havet fikk hver gang drevet angriperne på flukt. Først i 1898 under den spansk-amerikanske krigen måtte San Juan overgi seg.

Innbyggerne lot likevel aldri de fremmede styrkene innta selve byen, men etter kraftig beskytning av San Juan og amerikansk landstigning i det sørvestlige Puerto Rico overga de lokale styrkene seg. Og med Paris-traktaten samme år ble Puerto Rico en del av det raskt ekspanderende United States of America. Derfor kan San Juan i dag kalle seg den eldste byen i USA. Etter spaserturen er det mulig å fortsette litt på egen hånd og kanskje drikke en kopp kaffe på et av byens torg mens du kikker på folkelivet og nyter den karibiske stemningen.

Dag 7
St. Thomas, Jomfruøyene. Øyrundtur i safaribusser og byvandring i Charlotte Amalie Ankomst kl. 08:00, avseiling kl. 17:00
Karibisk flora

Om morgenen ser vi innseilingen til St. Thomas, som er en av de øyene som en gang var under dansk kolonistyre. Vi begynner med å kjøre en tur i safaribusser og nyter øyas grønnkledde fjell og den vakre kyststrekningen med klassiske karibiske bountystrender og asurblått vann. Vi skal også nyte utsikten fra Drake's Seat, som har navn etter den engelske kaperen Sir Francis Drake. Etter at vi har dannet oss et grundig inntrykk av den gamle kolonien kjører vi tilbake til Charlotte Amalie, der vi tar turen rundt i byen til fots og ser de mange historiske bygningene. Charlotte Amalie er anlagt på fire mindre høydedrag, og sidegatene slynger seg oppover åsene. Gateskiltene i byen viser fremdeles de gamle danske gatenavnene som Kongens Gade, Borger Gade, Vimmelskaft Gade og Krystal Gade.

Byvandringen vår starter ved øyas eldste bygning, det røde Christiansfort. I tillegg til å være byens festning har den tjent som kirke, fengsel, rettsbygning, guvernørbolig og brannstasjon. I dag er fortet omdannet til museum, som imidlertid er under restaurering. Byrundturen fortsetter til Guvernementshuset, Frederikskirken og videre en tur oppover De 99 (103) Trinn til Crown House. Deretter spaserer vi bortover hovedgaten, som går parallelt med havnefronten. Etter byvandringen vår er det litt tid i Charlotte Amalie på egen hånd. St. Thomas er tollfri sone, og blant annet alkohol, sminke, parfyme og smykker kan fås til priser langt under våre.

Dag 8
St. Maarten. Mulighet for spasertur med reiselederen Ankomst kl. 07:00, avseiling kl. 17:00
Philipsburg, St. Maarten

St. Maarten er det minste stykket land i verden som deles av to nasjoner. Øya er bare 87 km2 stor, men likevel er delingen en alvorlig sak. Nederland og Frankrike har hver sin bit – og det setter sitt preg på øya.

Sagnet forteller at Christofer Columbus seilte forbi øya den 11. november, den hellige St. Martins dag, og oppkalte øya etter ham. Det var likevel først i 1631 at europeerne slo seg ned her. De var særlig interessert i å få fatt i øyas store reserver av salt, som den gangen ble brukt til konservering av matvarer. Både nederlendere og franskmenn strømmet til øya. Nederlenderne slo seg ned på den sørlige delen og franskmennene på den nordlige, og de ble enige om å dele øya mellom seg. Men det holdt ikke særlig lenge. Franskmennene overtok først det hele, og deretter gikk nederlenderne til krig og kastet ut franskmennene. Slik fortsatte det. Først i 1817 ble det ro om grensen.

Skipet legger til i Philipsburg på den nederlandske siden av øya. Det vil være mulig å melde seg på til skipets rundturer på øya (bestilles og betales direkte på skipet). Du kan også velge å følge reiselederen på en spasertur rundt i Philipsburg. Reiselederen tilbyr også en tur for de ekstra eventyrlystne. Et av de helt store St. Maarten-hit går ut på å befinne seg på stranden like utenfor Philipsburg når dagens fly lander. Landingsbanen ligger så nært stranden at flyet bokstavelig talt befinner seg like over hodet på en straks før det lander. Dette er absolutt ikke noe for sarte sjeler! (Transport og evt. entreer er ikke inkludert i reisens pris. Beregn ca. 25 USD per person.)

Dag 9
På havet mot Curaçao
Liberty of the Seas

Skipet fortsetter sørover, og nå går turen mot Curaçao. Vi har en herlig dag på havet og kan nyte cruiset til fulle. Kanskje skal man øve seg på et golfslag eller to på dekk eller handle litt i taxfree-butikkene?

Dag 10
Willemstad, Curaçao. Mulighet for spasertur med reiselederen Ankomst kl. 07:00, avseiling kl. 15:30
Willemstad, Curacao

Curaçao ligger bare 12 grader nord for ekvator, og det merker man tydelig på klimaet, som er stabilt og herlig varmt året rundt. Geografisk er Curaçao en del av de såkalte ABC-øyene (Aruba, Bonaire og Curaçao), men øya har vært et selvstendig land i Nederland siden 2010.

Nederlenderne anla hovedstaden Willemstad ved en naturlig havn, Schottegat, og byen er fremdeles preget av kanaler og flytende markeder med handlende som kommer hit med båt fra Venezuela og Colombia. Willemstad har omtrent 140 000 innbyggere.

I dag kan du velge å gå en tur i Willemstad sammen med reiselederen. Du kan også velge å bruke dagen på egen hånd, for eksempel på en av de fantastiske strendene Willemstad har å by på.

Dag 11
På havet mot Grand Cayman

Vi har enda en dag på skipet der vi nyter godt av den fremragende servicen og underholdning om bord. Skipets personale disker opp med herlig mat, og kanskje blir det til og med grillbuffet på dekk.

Slapp av i en av de mange solstolene, ta en middagslur, kast deg over en god bok eller delta i noen av de mange arrangementene om bord. Dagen er din, og du bestemmer hvordan du vil bruke den.

Dag 12
Georgetown, Grand Cayman Ankomst kl. 10:00, avseiling kl. 18:00
Havskilpadde, Cayman Islands

Den lille øya Grand Cayman er kanskje mest kjent for sin bankvirksomhet, men det er faktisk også en ekte luksusferieøy. Grand Cayman er en del av øygruppa Cayman Islands som består av tre paradisøyer. Christofer Columbus ga øya navnet «Las Tortugas», skilpaddene, siden havet rundt var fullt av dem. På senere sjøkart har øygruppa navnet Caimanau, karibindianernes ord for krokodille. Det er ganske misvisende, for her er det ingen krokodiller – navnet henviser i stedet til de små leguanene som lever på øyene.

De største severdighetene på øyene er havskilpadder, rokker, byen Hell og stranden Seven Mile Beach, som lokalbefolkningen i all beskjedenhet kaller for verdens beste.

 

Dag 13–14
På havet mot Texas

Cruiset vårt begynner så smått å nærme seg slutten, men vi er ikke helt ferdige enda. Vi et par dager mer til å nyte det fantastiske karibiske været og ikke minst det herlige skipet vårt. Personalet om bord sørger for å gjøre det så behagelig for oss at vi neppe har lyst til å gå fra borde når vi kommer til kysten av Texas.

Dag 15
Galveston, Texas. Besøk på ranch, BBQ-frokost og hjemreise fra Houston
Cowboy, Texas

Skipet legger til i havnebyen Galveston på sørkysten av Texas. Det er en av USAs største havnebyer, men like utenfor byen ligger det milevis av sandstrender som byens befolkning mer enn gjerne besøker når de trenger en dukkert i Mexicogulfen.

Det er nå tid til å ta farvel med skipets besetning, og etter innreiseformalitetene setter vi igjen foten på amerikansk jord.

Vi kjører omtrent ti mil mot nordvest til George Ranch Historical Park, som er en autentisk ranch med mer enn hundre år på baken. Det er en historie om personlige kamper og triumfer gjennom flere generasjoner. Kvegdrift, jordbruk og bankforretninger har vært grunnlaget for suksessen, og i dag kan vi se det flotte hovedhuset og få et innblikk i hvordan livet som cowboy var både den gangen og i dag.

Etter en herlig BBQ-lunsj på ranchen kjører vi til flyplassen i Houston der flyet hjem til Norge venter.

Dag 16
Ankomst Oslo

Prisinformasjon

Tillegg for oppgradering av lugar

Tillegg for utvendig lugar (G) kr 1 748,– per person

Tillegg for balkonglugar (D3) kr 6 298,– per person

Tillegg for enkeltrom/lugar

Tillegg for innvendig enkeltlugar (L) kr 6 248,–

Tillegg for utvendig enkeltlugar (G) kr 9 198,–

Tillegg for enkeltlugar med balkong (D3) kr 18 498,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–New York og Houston–Oslo
 • 2 netter på sentralt hotell i New York i delt dobbeltrom
 • Utflukter og transport jf. program
 • 13 dagers cruise med Liberty of the Seas i delt innvendig dobbeltlugar
 • Helpensjon på cruiseskipet
 • Driks på cruiseskipet (kr 940,–)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Måltider i New York og evt. måltider på land
 • Tillegg for enkeltlugar eller oppgradering av lugar
 • Eventuelle ekstra utflukter
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. USD 15 per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

USCOC05ANO