Nice og den italienske riviera

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Pittoreske kystbyer, avslappet italiensk sjarm og besøk i Nice. Reisen inkluderer hyggelige utflukter i lokalområdet og et deilig hotell ved havet.

På denne reisen venter det noen spennende riviera-dager ved den franske og italienske kysten. Med base i den italienske kystbyen Diano Marina opplever vi det beste middelhavskysten har å by på, med en god blanding av tid til egne fornøyelser og inkluderte utflukter. Vi skal blant annet på byrundtur i sørfranske Nice, smake vin i dalen Val Nervia, besøke byen San Remo og et olivenpresseri for å smake områdets fremragende olivenolje.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Nice, Frankrike. Videre til Diano Marina, Italia
Dag 2 Diano Marina. Byvandring
Dag 3 Utflukt til Val Nervia, hvor vi besøker landsbyene Dolceaqua og Pigna med vinsmaking. Besøk i San Remo på veien hjem
Dag 4 Dag til fri disposisjon
Dag 5 Dag til fri disposisjon
Dag 6 Utflukt til kystbyene øst for Diano Marina med lokale spesialiteter
Dag 7 Dag til egne eventyr
Dag 8 Hjemreise

Hoteller

Hotel Arc en Ciel

 • 50 rom
 • Avstand til sentrum ca. 1 km
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Gratis wi-fi
 • Avstand til nærmeste supermarked ca. 1 km
 • Avstand til nærmeste bussholdeplass ca. 500 m

Hotel Arc in Ciel er et veldig populært og spennende hotell beliggende i utkanten av Diano Marina, direkte ved havet. Kystbyene er nærmest vokst sammen og du finner de noe større byene Imperia og San Bartolomeo i nærheten. På hotellet kan du låne en sykkel og enkelt komme deg til begge byene. Det er ca. 1 km til busstoppet og sentrum, så alt kan enkelt nås til fots. Hotellet har noen herlige terasser hvor det er deilig å puste inn havluften og man kan nyte både morgen- og ettermiddagsolen etter en dag på tur. Det er ikke sandstrand ved hotellet, men det er adgang til havet ved hjelp av badetrapper.

 

Hotel Arc en Ciel

Viale Torino, 39

18013 Diano Marina IM

Italien

Tel. +39 183 495283

www.hotelarcenciel.it/en/

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
9 998,–
Oslo
10 998,–
Oslo
11 498,–
Oslo
12 698,–
Oslo
10 998,–
Oslo
10 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Nice, Frankrike. Videre til Diano Marina, Italia
Den gamle bydelen i Nice
Vi lander i lufthavnen i Nice og kjører straks mot Italia. Etter å ha nytt å reise langs den franske rivieraen fortsetter vi til den italienske, der vi innlosjerer oss på hotellet vårt i Diano Marina. Det ligger godt plassert, ved stranden og ca 800 meter fra byens sentrum. Vi spiser middag på hotellet.
 
Dag 2
Diano Marina. Byvandring

Diano Marina ligger på den italienske delen av rivieraen, mellom Imperia og San Bartolomeo al Mare. Dette var et av de første feriestedene på kysten da charterturismen begynte å vokse på 60-tallet. Regionen heter Liguria og denne delen av regionen heter Imperia, det samme gjør den største byen i regionen. Historien i Diano Marina går helt tilbake til jern- og bronsealderen, som senere ble en liten havneby i Romertiden - til idag å være en mindre by med kun 6 000 innbyggere som hovedsaklig lever av turisme. Andre inntekter kommer spesielt fra en større pastaprodusent og området er kjent for den fremragende olivenoljen som blir presset på de lokale oljepresseriene. Byen er kjent for sine gater med appelsintrær og de fine, lange sandstrendene, det var nettopp disse som lokket turistene til byen i første omgang.

Etter frokost gjør vi oss kjent med byen med en hyggelig spasertur. Her finner man gode butikker og et stort utvalg restauranter som man kan utforske i løpet av de neste dagene. Som i resten av Liguria spiser man godt i byen, man finner naturlig nok en del fisk og skalldyr på menyen. Det er for øvrig også i Liguria at pestoen ble oppfunnet, så du vil nok få mulighet til å sammenligne ulike varianter av kombinasjonen basilikum/olivenolje/pinjekjerner/parmesanost - ofte sammen med den regionale linguinipastaen. Området er også mester i småkaker, olivenolje og retter med sardiner og ansjoser. Den lokale hvitvinen fra Cinque Terre området kan også anbefales.

Middag på hotellet.

Dag 3
Utflukt til Val Nervia, hvor vi besøker landsbyene Dolceaqua og Pigna med vinsmaking. Besøk i San Remo på veien hjem ca. 125 km

Vi starter dagen med å kjøre opp i baklandet i Liguria, det store naturområdet hvor den fransk-italienske grensen går. Vi skal til landsbyen Pigna, som ligger i den sørlige delen av nasjonalparken - de liguriske alper.

Pigna har en lang historie og her finner man flere malerier av den kjente kunsteren Canavesio, de fleste kan ses i kirken St. Bernando. Canavesio bodde i Pigna i en årrekke og hans store bilder forsøker å fortelle historien om Jesus liv. Frem til 1800-tallet var Pigna en viktig del av kongedømmet Savona, inntil Italias samling. Vi besøker byens severdigheter før vi fortsetter til dalen Val Nervia for å besøke en vinkjeller. Der får vi smake den lokale vinen sammen med noen av de kjente lokale produktene, blant annet de fantastiske lokale småkakene fra Liguria og Piemonte – biscotti.

Herfra fortsetter vi ned gjennom dalen til Dolceacqua, som direkte oversatt betyr 'det søte vann'. Byen ligger ved elven Nevia og er kjent for broen oppført i middelalderen som binder øst- og vestsiden av byen sammen. Over byen ligger borgen Castello dei Doria, som ble bygget i 1270 av Hertugen av Ventimiglia. Her er det tid på egenhånd, hvor man har mulighet for å besøke borgen, nyte den lokale rødvinen Rossese di Dolceacqua eller bare spasere rundt og nyte den vakre byen.

Tilbake på kystveien gjør vi et kort stopp i San Remo, som siden 1800-tallet har vært et populært feriested blant Europas kongelige og velhavende. «Blomstenes by» kan by på både kasino og teater, og i omegnen produseres det – i tillegg til blomster – god olivenolje..

Alfred Bernhard Nobel, som var svensk kjemiker, ingeniør og oppfinner av dynamitten, bodde de siste fem årene av sitt liv i San Remo. Han er i dag best kjent for å ha testamentert sin store formue til Nobelprisen. Alfred Nobel flyttet fra Paris til San Remo og kjøpte i 1891 en stor villa ved havet. Det sies at han prøveskjøt luftraketter ut i Middelhavet fra sin 30 meter lange badebrygge, inntil naboene ble rasende. Nabokrangelen endte da han kjøpte nabohuset Villa Rossi. Nobel omdøpte villaen sin til 'Mitt bo' da han etter sigende følte seg hjemme etter å ha flakket rundt i Europa i åresvis. Han døde i huset sitt den 10.desember 1896, 63 år gammel.

Middag på hotellet.

Dag 4
Dag til fri disposisjon
I dag kan du låne en sykkel fra hotellet og besøke Imperia eller sykle inn til sentrum for å bli bedre kjent med lokalområdet.
Dag 5
Dag til fri disposisjon

I dag er det mulig å bli med på en ekstrautflukt til Monaco (bestilles samtidig med reisen).

Middag på hotellet.

Dag 6
Utflukt til kystbyene øst for Diano Marina med lokale spesialiteter ca. 100 km

I dag reiser vi på en langsom tur til nærområdet øst for Diano Marina. Vi skal besøke noen av de mer eller mindre kjente kystbyene, krydret med litt smaksprøver på olivenolje. Vi legger vekt på at det skal bli tid til å se byene, høre litt om hver deres egen historie og tid til å smake lokale spesialiter. Vi besøker også olivenoljemuseet i Imperia.

Middag på hotellet.

Dag 7
Dag til egne eventyr
Du kan tilbringe den siste dagen i Diano Marina som du ønsker, enten med avslapping eller kanskje en utflukt på egen hånd.
Dag 8
Hjemreise
Vi sier farvel til hotellet vårt i Diano Marino og kjører vestover til Nice. Her drar vi inn til byen, der vi har et par timers tid til å se oss rundt i den gamle bydelen, Vieux Nice. Her, nede ved havet, ligger også ruinen av byens slottsborg. Derfra er det fin utsikt over byen. I de koselige smale gatene ligger en del restauranter og små spesialbutikker, og ikke langt derfra finner vi gågaten Rue Masséna, der forretningene ligger tett. Vi tar også en spasertur på den berømte strandpromenaden Promenade des Anglais, som ble finansiert av engelske turister på 1800-tallet – de syntes at det vakre havet fortjente en ordentlig innramning.

Senere fortsetter vi til flyplassen der vi tar flyet hjem til Norge.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 9 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 298,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Direktefly Oslo–Nice t/r 
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på Hotel Arc en Ciel, Diano Marina
 • Frokost daglig
 • Middag dag 1, 2, 3, 5 og 7
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekstrautflukt til Monaco kr 698,– (bestilles samtidig med reisen)
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Driks til hotellpersonale, lokalguider og sjåfør (beregn ca 20 euro totalt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Vil du på stranden er det en god idé å ta med et ekstra håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Italia

Her kan du lese mer om Italia:
www.albatros.no/reisemaal/europa/italia

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En hyggelig uke på den italienske rivieraen Positivt: Reiseleder Eskild får toppkarakter. Jeg har vært med på mange lignende reiser både med Albatros og andre, men aldri opplevd en så kunnskapsrik, inkluderende og humørfylt reiseleder. Sjåføren og den lokale guiden får også toppkarakter. Et lite minus for mangel på WC i bussen. Hotellet var OK, greie rom, godt renhold, god service i resepsjonen. Personalet i spisesalen var hyggelige, blide og imøtekommende. Maten, særlig middag, ble kanskje litt ensformig, i overkant mye lokale matretter. Negativt: Med den prisen burde det ha vært middag inkludert hver dag. Jeg synes også det var i overkant med tre dager uten tilbud om aktivitet.
Date published: 2018-04-16
Rated 3 out of 5 by from Tur til Nice og den Italienske riviera. Hotellet lå fint til med en fantastisk utsikt mot havet fra spisesal. De opplagte turene var interessante, men vi syntes at det var unødvendig med tre dager fri. Alfred Nobel var viet en stor omtale i reisebeskrivelsen. Vi passerte bare forbi huset uten bussstopp. Imidlertid gav reiselederen oss en beskrivelse av Alfred Nobels liv. Hadde imidlertid forventet en omvisning på eiendommen. Takket være en dyktig guid som byttet om på programmet og flyttet turen innom Nice fra første til siste dag, fikk vi en fin dag der.
Date published: 2018-10-21
Rated 5 out of 5 by from Reisen og hotellet var fantastisk. Vi hadde en fantastisk og engasjert reiseleder som var tilstede for oss hele tiden. Hun stilte opp også på sin fritid for å tilfredsstille oss. Hun hadde store kunnskaper om området vi ferdes i. Hun var humoristisk i sin måte å informere oss på, dette gjorde det interessant å høre på henne. Hotellet var fantastisk med meget god orden, god mat, rene og fine rom. TOTALT SETT EN MEGET VELLYKKET FERIE. Det eneste som kunne vært endret, er tidspunktet for hjemreisen, den var noe sent på kvelden, særlig for de som bor langt fra Gardermoen flyplass.
Date published: 2018-10-21
Rated 4 out of 5 by from Fin ferieuke med god balanse i fritid og utflukter. Meget bra reiseleder, morsom og hjelpsom. Dessverre hadde vi kjølig og fuktig vær, men det var fin tur med bra program.
Date published: 2018-04-16
Rated 5 out of 5 by from Flott reise til vakre steder Fint opplegg, nydelig hotell, fremragende hotellpersonale og en hjelpsom og kunnskapsrik guide!
Date published: 2018-10-25
Rated 4 out of 5 by from Interresant og lærerik tur. Været er det dessverre ingen som kan styre. Reiseleder og lokal guide var meget entusiastiske og kunnskap Fine utflukter.
Date published: 2018-04-16
Rated 5 out of 5 by from Flott reise med dyktig leder Fornøyd med alt unntatt været som ingen har ansvar for
Date published: 2018-04-15
Rated 4 out of 5 by from Fin reise Fine kystbyer og middelalderbyer ble besøkt.
Date published: 2018-04-15
 • y_2020, m_7, d_12, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_17
 • loc_no_NO, sid_FRRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

20FRRTR04BNO0310