Nuuksio nasjonalpark og citybreak i Helsinki

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med på en langhelg i den vakre finske naturen i Nuuksio nasjonalpark kombinert med en citybreak i sjarmerende Helsinki.

På denne reisen får du både den vakre finske naturen og yrende storbyliv i den finske hovedstaden. I Nuuksio nasjonalpark opplever vi storheten og stillheten i det varierte landskapet og her får du se årstidens preg på nært hold. Vi skal på to gode fotturer i nasjonalparken og utforsker naturen. Kanskje blir det også muligheter til å oppleve ekte finsk sauna? Vi bor på et hyggelig familieeid hotell. 

Etter noen hyggelige dager i vakre Nuuksio bytter vi naturen ut med den livlige hovedstaden Helsinki. Vi drar på byrundtur med buss og du får også god tid til å oppleve byen på egen hånd. Vi bor på et sjarmerende hotell med sentral beliggenhet. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Albatros active

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Helsinki og videre til Nuuksio nasjonalpark
Dag 1 Fottur og opplevelser i den finske naturen i Nuuksio
Dag 2 Dag i naturen – fottur og avslapping
Dag 4 Nuuksio–Helsinki med byrundtur. Kveld på egen hånd eller middag (kjøpes separat)
Dag 5 Hjemreise til Oslo

Hoteller

Hotel Nuuksio

 • 65 rom
 • 2 etasjer (ingen heis)
 • Resepsjon åpen 8–21
 • Restaurant
 • Lobby bar
 • Innendørs svømmebasseng
 • Sauna i hovedbygningen (gratis) og ved innsjøen (mot ekstra betaling)
 • Treningsrom

Hotel Nuuksio, et hyggelig familie-eiet hotell ligger idyllisk omringet av Siikajärvi-innsjøen og Nuuksio nasjonalpark. Hotellets bakgård er romslig med god plass til en lapplandsk hytte og et bålsted.

Hovedbygningen har i alt 65 rom, resepsjon, lobby bar, restaurant, sauna, svømmebasseng og treningsrom. Avstanden til innsjøen er ca 200 meter. Ved innsjøen er det også en sauna (koster ekstra), gode muligheter for å bade og to robåter (lånes gratis).

Rommene er pene og har alle nødvendige fasiliteter. Dobbeltrommene har to separate senger, toalett, dusj, gratis Wifi, TV, laminatgulv. Singelrommene har en seng (100 eller 120 cm bred) og ligger på andre etasje. Alle rommene er ikke-røyker.

Avstand: 
Helsinki sentrum 32 km
Nuuksio nasjonalpark 0,5 km

Hotel Nuuksio
Naruportintie 68
FI- 02860 ESPOO
Telephone : +358 9 867 971  
Website: www.hotellinuuksio.fi 

GLO Hotel Art

 • 4-stjerners hotell
 • 171 rom
 • Romstørrelse 18-25 m2
 • Dobbeltseng eller to separate senger
 • Badeværelse med dush
 • Treguv på rommene
 • Tøfler, hårføner, strykejern og strykebrett, mini-bar
 • Safe, el-kjele, TV
 • Praktisk beliggenhet midt ti Helsinki Design District. 10 minutters gang til sentrum.
 • Hotellets hovedbygning ligger i et gammelt Art Nouveau slott. Alle rommene er i den moderne delen av hotellet.
 • Art Lounge bar, Banquett restaurant
 • GLO Art Kitchen, frokostrestaurant

At det ble bygget i 1903 gir Art Nouveau-slottet de helt riktige rammene for ditt stemningsfulle opphold i Helsinki. Det gamle møter det nye på dette hotellet. Alle rommene er en del av den moderne delen av hotellet. GLO Hotel Art ligger i det trendy designområdet i Helsinki, omringet av fine butikker, gallerier og restauranter. 
Alle rommene på hotellet har dobbeltseng eller to separate senger, badeværelse med dusj, tregulv, hårføner, strykejern, strykebrett, safe, el-kjede og TV. 
GLO Art lounge bar er det perfekte stedet for en drink i hjertet av Helsinki. 

GLO HOTEL ART
Lönnrotinkatu 29
FI-00180 Helsingfors
Tel: +358 10 3444 100
https://www.glohotels.fi/en/hotels/glo-art

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Helsinki og videre til Nuuksio nasjonalpark

Etter ankomst til Helsinki-Vantaa flyplass har vi en times busstur mot vest til Hotel Nuuksio og Nuuksio nasjonalpark. Her skal vi tilbringe de neste 3 nettene på det familie-eide hotellet beliggende midt i naturen. Her er vi omringet av frisk luft og grønn natur. Nuuksio nasjonalpark består av 55 km2 frodige skoger, små innsjøer og myrer. De første øyene i Nuuksio oppstod samtidig med landhevingene for over 9 000 år siden, så området kan faktisk ha vært bosatt såpass tidlig også. Det er mulig å finne spor etter Finlands eldste bosetning her i Nuuksio-området. 

Den vakre grønne oasen beliggende i hovedstatsområdet ble etablert som nasjonalpark i 1994. I dag tilbyr den et antall oppmerkede turstier; fra lette til de mer krevende. Turstiene varierer i lengde, fra 1,5 km til 17 km. I tillegg finner du 30 km med sykkelstier og 22 km med ridestier. Området er perfekt for de som liker å være ute i naturen. 

Symbolet til Nuuksio nasjonalpark er sibirsk flygeekorn (Pteromys volans). De lever nesten 200 forskjellige steder i Finland. Men den tetteste bestanden finner man i Nuuksio. Flygeekorn er godt beskyttet av både de finske myndighetene og EU. Flygeekornene beveger seg mest rundt i skumringen og er derfor ikke lett å få øye på. 

I skogene i Nuuksio finner man også andre, for deler av skandinavia, sjeldne dyre-og plantearter som gråspetten (Picus canus), trollbær (Actea spicata) og småribbekøllesnegl (Macrogastra plicatula), som vi kanskje er heldige og møter på vår vei. 

Når vi har sjekket inn på hotellet og fått rommene våre, går vi en tur i nærområdet hvis vi rekker det før middagen. Reiselederen forteller om programmet for de kommende dagene i både Nuuksio og Helsinki.

Dag 1
Fottur og opplevelser i den finske naturen i Nuuksio

Hvis du ikke fikk deg en dukkert i innsjøen og en tur i saunaen i går, er det ikke for sent. 
I dag bør du sørge for å få deg en god frokost, forl vi ut på en litt lenger skogstur enn i går. (hvis du vil, kan du låne staver på hotellet)

Vi kommer til å gå ca. 10 kilometer i dag, litt avhengig av været og hvordan turstiene ser ut. Uansett blir det en dag med vakker natur. Vi tar med oss matpakker som vi spiser ute på turen. Det er jo nesten ikke noe som smaker bedre enn nistemat på tur i skogen. 

Vi er tilbake på hotellet om ettermiddagen og da har vi god tid til å slappe av. Vi kan drikke en nybrygget kaffe sammen ved peisen og kose oss med nybakte finske boller. 

Om kvelden blir det middag og hvis vi er heldige får vi enda mer viten om det finske kjøkken. 

Dag 2
Dag i naturen – fottur og avslapping

I løpet av våren er antallet timer med dagslys sør i Finland på mer enn 13-14 timer i april og opp til 18 timer i mai. Om sommeren (juni-juli) er det dagslys hele døgnet. I august og september er det over 14 timer dagslys også. (At det er mørkt store deler av døgnet om vinteren, er nok ikke noen overraskelse)

Hvis du er veldig morgenfrisk kan det kanskje friste med en dukkert i innsjøen ved hotellet? Kanskje etterfulgt av en tur i en ekte og varm finsk badstue? Du finner også et fint oppvarmet basseng innendørs hvis det passer bedre for deg. 

Etter en sund og god frokost skifter vi til turtøy og begir oss ut i naturen. Vi skal utforske Soidinkierros-stien («lek-stien» eller «spille-stien») som er oppkalt etter storfuglens parringslek.  Stien er på i alt 4,5 km og går gjennom skogen ved de fantastiske myrmarkene i Nuuksio nasjonalpark. 

Stien består av jordstengel og kan være ujevn. Derfor er det bra og ha på seg gode tursko, eller fjellstøvler. På turen kommer vi forbi store steiner, grantrær, furutrær, myrmark, urter og om høsten får vi også gleden av skogens superfood: skogsopp. De finske skogene er også, som de norske fulle av de herlige vitaminbombene, bær. I midsten av juli bugner det av blåbær, fulle av A-og B-vitaminer og flavonoider. I august og starten av september er det de tyttebærene som tar over skogen, rike på C-og E-vitaminer og fiber. De gule multene trives best i områdene med myr og er en god kilde til C-vitamin. Å ha glede av naturen og dra på skogtur med familie og venner, plukke bær og skogsopp er virkelig noe vi har til felles med finnene. Av Finlands areal på 338 440 km2 er 78% skog, med 40 nasjonalparker, så her er det god plass til alle.

Vi avslutter vår hyggelige skogtur ved hotellet og får oss en velfortjent lunsj som består av varm suppe og nybakt brød. Den spiser vi rundt et bål i en tradisjonell lapplandsk hytte, rett utenfor hotellet. 

Dag 4
Nuuksio–Helsinki med byrundtur. Kveld på egen hånd eller middag (kjøpes separat)

De som er tidlig oppe kan ta seg en liten spasertur i naturen før vi setter kursen mot hovedstaden Helsinki etter frokost. 

Det tar ca 40 minutter å kjøre østover til Helsinki. Vi starter med en ca. 3 timers byrundtur når vi ankommer sentrum. 

Helsinki er den største byen i Finland og det bor 1,4 millioner mennesker i metropol-området. Havet er karakteristisk for byen, og Helsinkis skjærgård består av over 300 idylliske øyer. Selve byen er lett tilgjengelig og hyggelig. Det offentlige transportsystemet er et av de beste i verden og alt sentrum er innenfor gåavstand. 

Helsinki ble etablert i 1550 av Kong Gustav Vasa av Sverige. Hensikten var å skape en by som kunne konkurrere med Tallinn om handel til Russland. 

På 1700-tallet fikk Helsinki virkelig gjennomgå, kriger, pest og mange år med hungersnød. Russerne erobret byen i 1713-21 under Den store ufred, og atter i 1742. Finland ble en del af Russland i 1809 etter krigen mellom Sverige og Russland. Finland ble selvstendige i 1917 og Helsinki har vært hovedstaden i republikken Finland siden den gang. 

Under Andre verdenskrig opplevde Helsinki flere luftangrep og bomber fra Russland (1939-1944). Takket være et effektivt luftforsvar, klarte byen seg. Etter krigen slo flere områder og kommuner rundt Helsinki seg sammen med byen og Helsinki har fortsatt å vokse siden. 

Byens arkitektur bærer tydelig preg av historien. 

Helsinki ble utnevnt som hovedstad av Storhertugdømmet i 1812. Storslåtte Tuomiokirkko (Helsinki domkirke) ble bygget og troner den dag i dag som en av de største historiske attraksjonene i Helsinki.

Etter uavhengigheten i 1917 fikk Helsinki den krevende rollen som hovedstaden i den unge republikken. En blanding mellom klassisisme og funksjonalisme preger byplanleggingen og arkitekturen i byen. 

I 1952 hadde Helsinki kommet seg etter krigen og var klar til å avholde sommer-OL. Sommerlekene var en viktig positiv milepæl for byen etter krigen. 

I løpet av byrundturen vår kommer vi forbi Olympiastadion som ble bygget til sommer-OL i 1952 og som har blitt totalrenovert de siste par årene. Utenfor stadion finner vi en av de mest kjente statuene i Finland «The Flying Finn». Mellom-distanse og lang-distanse løperen Paavo Nurmi er en av de mest suksessfulle atletene i OL-historien med sine ni gullmedaljer (1920, 1924 og 1928).

Vi legger turen forbi Operahuset og Finlandia House som er designet av den store finske arkitekst Alvar Aalto. Det massive parlamentet, det moderne Music House, Museet for modern kunst Kiasma og selvfølgelig Oodi biblioteket, som blir vår siste arkitektperle på denne byrundturen. (Vil du inn på Oodi på dag 5, er det gratis entré) 

I hjertet av byen skal vi til den imponerende Tuomiokirkko (domkirken), den livlige markedsplassen ved vannet og den gamle markeds-hallen (bygget i 1888-1889). 

Med sine røde mursten og gylden kuppel står Katedralen av Uspenski på en bakketopp med utsikt over havet og byen. Den vakre katedralen er den største ortodokse kirken i Nord- og Vest-Europa og ble bygget i 1862-1868.

En annen veldig kjent kirke og populært sted i Helsinki er Temppeliaukion kirkko (Tempelplassens kirke) i Töölö-området. Kirken er hugget ut av berget og har en helt spesiell atmosfære og fantastisk akustikk. 

Etter vår interessante byrundtur skal vi til hotellet vårt, GLO Hotel Art i sentrum av byen. Hotellet ligner et slott og er en av de gamle og vakre landmerkene i byen, et Art Nouveau mesterstykke fra 1903. Fasaden er laget av hard finsk granitt og de fine ornamentene er laget av finsk kleberstein, sistnevnte finnes kun i det nordlige Karelia, nær den russiske grensen i Øst-Finland. 

Hotellet har en fantastisk beliggenhet. Det kjente Design District i Helsinki og handlegaten Fredrikinkatu (Fredriksgatan) er rett rundt hjørnet. Det ligger også et stort utvalg av restauranter i gåavstand fra hotellet. I dag er lunsjen ikke inkludert i reisens pris. 

Trikken i Helsinki gjør det enkelte å komme seg rundt og se byen på egen hånd. Det anbefales å unngå rushtida. Reiselederen kan hjelpe til med ruter og hvordan man kjøper billetter, som skal gjøres før man hopper på trikken. 

Hvis du vil kan du bli med reiselederen på en tur gjennom byen og til middag (middag for egen regning) om kvelden. Før middagen tar vi turen innom baren på toppen av det historiske hotel Torni (Hotel Tower) med fantastisk 360-graders utsikt over byen. (Kan begrenset av vær og reservasjoner).

Dag 5
Hjemreise til Oslo

Etter frokost på GLO Hotel Arts restauranten drar vi til Helsinki-Vantaa flyplass med buss og flyr hjem. 

(Er det tidlig morgenfly på denne avgang, kommer vi til å få med oss en ferdigpakket frokost som matpakke. Er flyet om ettermiddagen har vi tid til å gå rundt i byen på egenhånd før vi drar ut til flyplassen. Det tar ikke mere enn 30-45 minutter fra sentrum ut til flyplassen.) 

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom

2 200,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Helsinki t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • 3 netter på Hotel Nuuksio i delt dobbeltrom
 • 1 natt på GLO Hotel Art i Helsinki i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lett lunsj dag 2 og 3
 • Middag dag 1–3
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tilslutning med innenriksfly
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Øvrige måltider
 • Tillegg for enkeltrom
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hva bør du pakke?

 • Tursko egnet til skogturer
 • Komfortable sko til å ha på inne, og i byen 
 • Vann- og vinntett jakke og bukse
 • Ryggsekk
 • Myggspray (til sommerturene juni-august)
 • Drikkedunk (Man kan drikke vannet fra kranen i Finland)
 • Kikkert
 • Caps eller lue og skjerf
 • Solbriller
 • Håndsprit og maske

Hvor god form bør du være i?

Normal god form og uten gangbesvær. Det er ikke et krav at man er med på turene i Nuuksio. Man kan godt bli på hotellet, gå noen mindre turer, leie en robåt på hotellet eller bare slappe av i de hyggelige omgivelsene.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

FIRTR04ANO