Nyttår i Lisboa

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Møt det nye året i en av Europas eldste og mest sjarmerende storbyer – Lisboa. Inkl. 4-stjerners hotell og 4-retters nyttårsmiddag

Ønsk det nye året velkommen i Lisboa, Portugals og sjøfarernes hovedstad. Vi bor på et 4-stjerners hotell sentralt i Lisboa med sjarmerende, smale gater, grønne parker og brede bulevarder.

Vi går på oppdagelse i Lisboas spennende kvarterer, snuser inn den hyggelige atmosfæren og opplever noen av byens historiske høydepunkter som Katedralen og den historiske plassen Praça do Comércio. Nyttåret feirer vi med en lekker 4-retters middag inkl. drikkevarer på en av Lisboas herlige restauranter. Det blir en hyggelig kveld der vi smaker på noen av Lisboas deilige retter, og naturligvis skåler vi nyttåret inn når det blir midnatt. Du kan også bli med på en ekstratur til Sintra og Lisboakysten – kjent som Portugals perler – og høre nyttårskonsert i Belem (ikke inkl.)!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Jul og nyttår

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 5 dager
Dag 1
29.12. Oslo – Lisboa
Dag 2
30.12. Byrundtur i Lisboa, til fots og med sporvogn, og tid på egen hånd
Dag 3
31.12. Mulighet for utflukt til Sintra og Lisboakysten. Nyttårsmiddag om kvelden
Dag 4
1.1. Tid på egen hånd og mulighet for nyttårskonsert
Dag 5
2.1. Lisboa – Oslo

Hoteller

Turim Avenida Liberdade Hotel

Vi bor på det 4-stjerners Turim Avenida Liberdade Hotel, som ligger sentralt på den vakre Avenida da Liberdade og den imponerende rundkjøringen Marquês de Plombal. Herfra er det bare 1,2 km til byens absolutte sentrum. Hotellet har moderne, velinnredede rom med alt man trenger. Rommene er kanskje ikke de største, men beliggenheten og komforten veier opp for det. Hotellet har gratis wifi. Les mer om hotellet på www.turimhoteis.com.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
29.12. Oslo – Lisboa
Fra flyplassen kjører vi direkte til sentrum av Lisboa og sjekker inn på det 4-stjerners Hotel Turim Avenida, som ligger sentralt på den imponerende 90 meter brede handlegaten Avenida da Liberdade, veien som går opp til den store rundkjøringen Marquês de Plombal, som av mange regnes som sentrum av Lisboa. Den vakre paradegaten er Lisboas svar på Fifth Avenue i New York, og det er her man finner alle de dyre merkevarebutikkene. Fra hotellet til de vi vil kalle byens absolutte sentrum er det bare 1,2 km.
Dag 2
30.12. Byrundtur i Lisboa, til fots og med sporvogn, og tid på egen hånd
Utsikt over Lisboa

Fra hotellet starter vi med å gå mot sentrum. Underveis hører vi om byens spennende historie og utvikling. Reiselederen forteller om alt fra Nellikerevolusjonen til portvin, håndlagde kakler og oversjøiske kolonier.

Vi blir utstyrt med 24-timers billetter til busser og sporvogner og tar en tur på en av de hyggelige sporvognsrutene som fører oss via små snirklete gater og smug rundt omkring i byen. Underveis stopper vi og smaker et glass av den kjente portvinen. Vi legger naturligvis også inn et stopp på en lokal café, der vi nyter en god kop kaffe mens reiselederen forteller om de portugisiske kaffetypene. Vi opplever det levende Alfama kvarteret, går gjennom de herlige handelsgatene og kommer ned til vannet, der elva Tejo munner ut.

Reiselederen finner et sted vi kan innta en felles lunsj (for egen regning), du kan også velge å fortsette på egen hånd. Du kan for eksempel benytte tiden til litt shopping. På veien tilbake til hotellet finner du alle slags forretninger, og rett ved hotellet ligger stormagasinet El Corte Ingles. Hvis du blir trett i føttene er det bare å stige på bussen eller metroen. Du kan også praie en taxi til en svært rimelig penge.

Dag 3
31.12. Mulighet for utflukt til Sintra og Lisboakysten. Nyttårsmiddag om kvelden

Dagen i dag har du til fri disposisjon til egne eventyr. Du kan også bli med på en spennende utflukt til Sintra og Lisboa – les mere nederst i programmet. Om kvelden spiser vi en lekker fire-retters nyttårsmiddag på en av Lisboas herlige restauranter. Det blir en hyggelig kveld der vi smaker på noen av Lisboas deilige retter, og naturligvis skåler vi nyttåret inn når det blir midnatt.

Restauranten ligger i gåavstand fra hotellet (cirka 1,5 km), så du kan forholdsvis lett komme hjem. Samtidig er det ikke langt til de store plassene i Lisboa, hvor du kan oppleve fyrverkeriet og merke den glade stemningen på en kveld som denne. Når klokken slår tolv blir byens gater fylt av feststemte portugisere. På Praça do Comércio underholder nasjonale musikkgrupper, og spaserer du tilbake til hotellet langs Rua de Liberdade, kan du oppleve byen fra sin aller vakreste side med festfyrverkeri på himmelen.

 

Dag 4
1.1. Tid på egen hånd og mulighet for nyttårskonsert

I dag er det mulig å sove litt lengre. De fleste butikker holder stengt på årets første dag, men byen er fylt med mennesker, og mange caféer og restauranter er naturligvis åpne. Ta eventuelt den bratte gåturen opp til Castelo de São Jorge i det gamle mauriske kvarteret, hvor du kan nyte byens vakreste utsikt. Eller legg turen til Cristo Rei som er en tro kopi av Kristusstatuen i Rio de Janeiro. Du kan bli med undergrunnsbanen til Cais do Sodré Station og krysse elva til Cacilhas med pendlerferge. Turen med undergrunnstog er en opplevelse i seg selv på grunn av de flotte stasjonene.

Hvert år blir det arrangert nyttårskonserter rundt omkring i byen. Vi setter sammen et felles arrangement der vi hører en av de populære konsertene, nemlig i Centro Culturel de Belem, som siste nyttårsdag spilte musikk av Strauss. Musikkprogrammet er ikke klart enda, men for å sikre oss billetter må vi bestille dem i god tid. Prisen for konserten er 330 kr inklusiv transport fra og til hotellet. Billetter skal bestilles senest 31/10 hvis du vil være sikker på å få plass.

Om kvelden kan du eventuelt spise middag i et av de tidligere pakkhusene langs Lisboas havnefront, som er omdannet til stilfulle restauranter, eller forlyste deg med en nyttårskonsert.  Spør reiselederen til råds hvis du ønsker forslag og inspirasjon til andre opplevelser.

Dag 5
2.1. Lisboa – Oslo
Etter frokost begir vi oss til lufthavnen i Lisboa for å begynne hjemreisen til Norge.

Utflukt til Sintra og Lisboakysten

Sintra ligger nordvest for Lisboa og er et av Portugals vakreste områder. H.C. Andersen bodde her en stund i 1866 og skrev: “Man siger, at enhver Nation finder i Cintra et Stykke af sit Fædreland, jeg fandt Danmark her; jeg troede at det gjenfinde mangen kjær Plet fra andre skjønne Lande. Det grønsværklædte Kent, Broskens vildt omkastede Steenblokke; jeg kunne her troe mig ved Genversøens Bred og i Leksands Birkeskove. Alt vexlede forunderligt rigt. Her stod Laurbærtræet med sin sortrøde Frugt, her løftede og bredte sig Geranierne som store Buske, og Fuchsien stod som træ. Fra Kastanjer og Bananer hang Slyngplanterne i en Fylde, der måtte minde Sydamerikaneren om hans Hjemstavns Skove.”

Sintra var berømt for sine klostre allerede i middelalderen. Senere ble byen et yndet oppholdssted for portugisiske konger og adelige som i tiden etter det store jordskjelvet i 1755 bygget mange slott og paléer i og rundt byen. Senere ble Sintra senter for den romantiske arkitekturen som dyrker det mystiske og det fantastiske. Flere av byggverkene er utnevnt til verdens kulturarv av UNESCO.

Det blir tid til en lett lunsj på egen hånd før vi tar den vakre kystveien hjem til Lisboa. Om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet.

Pris: 260,– per person

Utflukten må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise og gjennomføres ved 16 deltagere.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
• Skandinavisk reiseleder
• Fly Oslo – Lisboa t/r
• Byrundtur i Lisboa
• Innkvartering på 4-stjerners hotell i delt dobbeltrom
• Frokost daglig og 4-retters nyttårsmiddag inkl. drikkevarer
• Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke

• Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7 % av reisens pris
• Reiseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillegg for enkeltrom
• Utflukt til Sintra (kr 220,– pr. person – bestilles og betales hjemmefra)
• Nyttårskonsert (kr 330,– pr. person – bestilles og betales hjemmefra)
• Driks til sjåfør og lokalguider (beregn ca. 10 euro)
• Personlige fornødenheter
• Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from En flott og spennende reise. Reisen var fin, men litt for stor gruppe. Mottagelsen var ikke helt bra. Kunne gjerne ha fått flere opplysninger da vi kom på hotellet. Nyttårsmiddagen var smakløs og kjedelig, men fin underholdning og stemning. Nyttårskonserten var helt fantastisk! Hotellet var flott og fin frokost.
Date published: 2020-01-03
Rated 5 out of 5 by from En fin måte å oppleve nyttår på. Vi synes vi hadde en kjempefin tur og opplevde mye. Det var et greit hotell med meget bra beliggenhet. Spesielt vil vi gi ros til guiden Anne som var behagelig og kunskapsrik og hadde alt under kontroll.
Date published: 2018-01-05
Rated 5 out of 5 by from Vår første tur til Lisboa Vi hadde på forhånd hørt mye positivt om byen. Vi ble ikke skuffet. Spennende by og god atmosfære.
Date published: 2017-01-05
Rated 5 out of 5 by from Flott nyttårstur til Lisboa Opplegget var flott og reiselederne var topp! Anbefales.
Date published: 2017-01-04
Rated 4 out of 5 by from Artige dager i Lisboa Etter min mening kunne det vært mer på programmet, men det var trivelig reisefølge så vi gjorde det beste ut av det.
Date published: 2017-01-04
Rated 4 out of 5 by from Hyggelig nyttårstur til Lisboa Veldig hyggelig tur til Lisboa, med mange trivelige medreisende! Som vanlig med Albatros: topp reiseledere!!
Date published: 2017-01-03
Rated 4 out of 5 by from En fin reise, men skuffet over at Albatros ikke kunne skaffe oss billetter Det var god stemning på nyttårsfesten, god mat, bortsett fra fisken, godt drikke gjennom hele middagen og deilig sjampagne kl 12. veldig hyggelig med kulturelt innslag med Linda Figueroa(?). Reiselederen var hyggelig og hjelpsom og kunnskapsrik.
Date published: 2017-01-03
Rated 5 out of 5 by from Svært bra reise Interessant og variert, fin utflukt til Sintra og Cascais Reiselederen var svært bra.
Date published: 2017-01-03
 • y_2023, m_3, d_18, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_no_NO, sid_PTRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser