Øyhopping i Malaysia og Thailand

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med på en spennende øyhopping mellom tre eksotiske øyer i Malaysia og Thailand

Opplev mangfoldigheten i multietniske Georgetown på Penang når vi besøker Penang nasjonalpark, lærer oss om havskilpaddene og nyter livet på den vakre øya. Vi reiser videre med båt til Thailand der vi skal tilbringe fire dager på den øde paradisøya Koh Adang, omgitt av vakre sandstrender og grønn jungel. Dagene går til avslapping, snorkling, padling eller vandring i den fantastiske naturen. Reisen avsluttes på Langkawi på en av øyas lekreste resorter. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta MYR, USD, THB

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Penang, Malaysia
Dag 3 Penang. Båttur rundt Penang nasjonalpark
Dag 4 Georgetown, Penang. Dag på egen hånd eller byrundtur i Georgetown (kjøpes separat)
Dag 5 Georgetown, Penang. Dag til egne eventyr
Dag 6 Penang med båt til Koh Adang (Thailand)
Dag 7–9 Koh Adang, Thailand
Dag 10 Koh Adang–Langkawi
Dag 11 Langkawi på egen hånd eller utflukt til mangrove (kjøpes separat)
Dag 12 Langkawi på egen hånd
Dag 13 Hjemreise
Dag 14 Hjemkomst

Hoteller

Adang Island Resort

Adang Island Resort er det eneste resort på øya Koh Adang i Andamansjøen og er en stor del av Tarutao nasjonalpark, ca. 15 minutters båttur fra Koh Lipe. Selve øya Koh Adang består i hovedsak av uberørt jungel, men på øyas sørspiss finner vi Adang Island Resort som ligger ved en hvit paradisstrand.

Resortet har 45 rom og det er ingen andre mennesker på øya enn vi som er på hotellet. Vi bor i bungalows som ligger i området ved bassenget. Man skal ikke forvente seg en enorm luksus men bungalowene har en fin størrelse, er rene og pene og har aircondition, varmt vann, te-og kaffefasiliteter og Wifi. Hver bungalow har dessuten en liten terrasse. 

Nede ved stranden ligger bassenget og ved siden av den, øyas eneste restaurant. Her inntas alle måltidene og i løpet av dagen kan man nyte friskpresset juice eller fargesprakende drinker fra baren. 

Fra stranden kan man se over til Koh Lipe og man kan låne gratis snorkelutstyr og kajakker. 

Under vårt besøk kan man nyte de flotte omgivelsene eller gå på naturstiene og oppdage små fossefall eller utsiktspunkt. Man kan også besøke øya Koh Lipe, der er det flere kaféer, barer, butikker og restauranter. Det går båt tre ganger om dagen mellom Koh Adang og Koh Lipe. 

Du kan lese mer om resortet på deres hjemmeside her: https://adangresorts.com

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa på Langkawi er et førsteklasses hotell bygget i tradisjonell malaysisk stil. Hotellet ligger i frodige og grønneomgivelser i Cenang Beach ved den vakre stranden. Resortet har to herlige badebasseng og en spa-avdeling. Det er mindre enn ti minutter til flyplassen og det er rikelig med restauranter, kaféer og butikker bare fem minutters gang fra hotellet. 

Resortet har flere restauranter, blant annet den populære Cba som ligger på stranden. Hotellet passer til deg som vil slappe av i vakre omgivelser men også for deg som vil være litt mer aktive. Her er det både fitness, squash- og tennisbaner, utleie av sykkel og mye mer. 

Bygningene er i malaysisk stil med to etasjer og alle rommene har en stor terrasse eller balkong. Rommene har vakker innredning med alle moderne fasiliteter som man forventer seg, som aircondition, minibar, te- og kaffefasiliteter, hårføner og safe. Det er gratis Wifi på hele området. 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
22 998,–
Oslo
22 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi forlater Oslo og setter kursen mot Sørøst-Asia

Dag 2
Ankomst til Penang, Malaysia

Vi lander på Penang og etter innreiseformalitetene drar vi inn til øyas hovedstad, Georgetown, som var britenes første koloni i Malaysia. Georgetown ble grunnlagt i 1786 som handelspost for Det britiske ostindiske kompani, men i dag bor det en kinesisk majoritet her. Til tross for øyas moderne utvikling har Georgetown bevart den tidens engelske og kinesiske arkitektur. Vi bor på et hyggelig hotell i den sentrale delen av Georgetown, bare noen få skritt fra den gamle bydelen. Når vi har hvilt oss litt på hotellet går vi til en restaurant for å spise en felles velkomstmiddag. 

Dag 3
Penang. Båttur rundt Penang nasjonalpark

Vi begir oss ut på en utflukt til øyas nordøstkyst der vårt første stopp blir den lokale fiskelandsbyen Teluk Bahang. Vi spaserer rundt i landsbyen og ser på fiskemarkedet og de mange små fiskebåtene som har vært ute på havet tidlig om morgenen for å hente inn dagens fangst. Vi skal selv ut i noen mindre båter som tar oss med over til noen strender i nærheten. Vi får en fantastisk vakker båttur med uberørt regnskog som strekker seg helt ut til vannkanten. Her finns det klipper i alle størrelser og formasjoner og vi kan se ørner som enten holder øye fra klippetoppen eller som svever over oss mens de venter på noe godt å spise. Vi legger til ved en liten strand der vi finner skilpaddesentret Penang Turtle Sanctuary som forsker på havskilpadder. Når en av de store havskilpaddene kommer til øya for å legge eggene sine, samler de ansatte på sentret sammen eggene for å grave de ned på en sikrere plass. Dette gjør de for å beskytte eggene mot sultne fugler og varaner. Vi får se noen av de helt små skilpaddene som bor i et basseng mens de venter på å bli satt ut i det store havet og klare seg selv. 

Det er ikke lov å bade eller svømme på denne stranden siden skilpaddene skal ha det stille rundt seg, for at de i det hele tatt skal ville opp på land og legge eggene sine. Vi fortsetter til Monkey Beach som er en vakker sandstrand med en liten kafé der vi passende kan få oss noe avkjølende å drikke og nyte det varme havvannet. 

Vi returnerer til fiskelandsbyen Teluk Bahang der vi bytter ut båten med en buss som kjører oss tilbake til Georgetown igjen. Langs veien tar vi noen korte stopp, først ved en privat batikkfabrikk der vi lærer litt mer om det tradisjonelle håndverket og ser hvordan trykketeknikken fungerer. Det andre stoppet er ved en liten fruktbod der den som vil kan smake på sesongens frukt. 

Obs. Vi tar forbehold for at reisen kun kan gjennomføres når vær og find tillater det. Tror vi ikke at reisen kan gjennomføres, tilbyr vi enten en annen utflukt, eller utsetter utflukten til en annen dag.

Dag 4
Georgetown, Penang. Dag på egen hånd eller byrundtur i Georgetown (kjøpes separat)

I dag har vi hele dagen til å nyte fantastiske Georgetown eller tilbringe tiden ved bassenget. Om ettermiddagen kan de som vil, bli med på en gåtur langs Georgetowns gater (kjøpes separat). Fra Hotellet kjører bussen oss den korte veien til Fort Cornwallis som ble bygget av Ostindiske kompani på slutten av 1700-tallet. Fotet er det siste gjenstående i Malaysia, hvilket sannsynligvis er fordi det aldri har blitt brukt i strid. Vi spaserer rundt i den gamle bydelen og tar del i livet rundt oss og kikker på de mange historiske bygningene som byen flotter seg med. Georgetown er med på UNESCOs verdensarvsliste mye takket være de mange sjarmerende kolonibyggene som ligger ved siden av templer, pagoder og moskéer. Vi besøker blant annet Khoo Kongsi som er et imponerende kinesisk klanhus som anses for å være det vakreste av sitt slag i hele Malaysia, og er et av byens store trekkplaster. De små lokale markedene finnes fortsatt og er veldig populære til tross for at de store varehusenes inntog. Georgetown kalles også for Malaysias kulinariske hovedstad på grunn av byens store og varierte tilbud av retter som man kan nyte på alt fra dyre restauranter til byens mange gatekjøkken. Langs veien smaker vi på lokale snacks og delikatesser. Utflukten skal bestilles og betales senest 45 dager før avreise. For at utflukten skal gjennomføres skal det minst være meldt på fem deltagere.

Dag 5
Georgetown, Penang. Dag til egne eventyr

I dag har vi en dag på egen hånd til egne eventyr. 

Dag 6
Penang med båt til Koh Adang (Thailand)

Vi forlater Penang om morgenen og begynner å reise mot Langkawi. Cruiset mellom de to øyene foregår med en katamaran og tar ca tre timer. Passasjerene sitte runder tak og hvis man har lett for å kjede seg, anbefaler vi å ha med en bok eller en ipad som selskap. Vi anbefaler en varm genser eller fleecejakke til overfarten, siden airconditionen høyst sannsynlig er skrudd på maks. Det er toaletter om bord og et begrenset tilbud av vann m.m. Vi legger til ved Langkawis hovedstad Kuah og kjører derfra den korte strekningen til Telanga Marina på øyas vestkyst. Herfra går båten som skal bringe oss til Thailand. Før vi går om bord spiser vi lunsj på en restaurant ved marinaen. Mette og fornøyde stiger vi igjen om bord på en båt, denne gangen med kursen mot Koh Lipe i Thailand. Overfarten tar en og en halv time og vel framme i Koh Lipe skal vi gjennom immigrasjonskontroll på stranden. Noen ting kan ta tid i Thailand og her i den sørlige delen av landet, på en liten øy, står ikke effektiviteten øverst på prioriteringslisten. Heldigvis finnes det verre steder å vente, enn på en vakker, hvit sandstrand med havet som kulisse. Det er en liten kafé her, så vi kan få oss litt å drikke mens vi venter. Når vi har overstått formalitetene tar vi en longtailboat rundt Koh Lipe og over til dagens sluttdestinasjon, Koh Adang. Båtturen tar litt mindre enn en halv time. 

Store deler av dagen går til transport. Når vi kommer til den siste båtturen og nærmer oss Koh Adang kommer dagens reise og ventetid til å forsvinne som dugg for solen, for her, på vår denne paradisøya, skal vi nemlig være de neste fire nettene. 

Både Koh Lipe og Kog Adang er en del av Tarutao nasjonalpark. Den består av 51 øyer fordelt på to øygrupper, Tarutao og Adang-Rawi. Både Koh Lipe og Koh Adang tilhører Adang-Rawi og øyene ligger mindre enn en kilometer fra hverandre. 

Koh Adang har alt man kan ønske seg av en eksotisk tropeøy. Øya er nasjonalparkens neststørste øy. Den er seks kilometer lang og fem kilometer bred, og stort sett hele øya består av uberørt jungel. Det er kun et eneste resort på øya, Koh Adang Island Resort, som er der vi skal bo, på øyas sørkyst. Faktum er at vi har hele øya for oss selv. (med unntak av hotellets andre gjester selvfølgelig)

Dag 7–9
Koh Adang, Thailand

De neste dagene bestemmer vi helt selv hva vi skal finne på. Øyas største attraksjon er naturligvis stranden og vannet rundt – stort bedre enn dette blir det ikke. Med en vanntemperatur som ligger nærmere 30 enn 20 grader og utallige flotte koraller er vannet helt perfekt for de som vil snorkle blant de fargesprakende revene og de tropiske fiskene. De beste snorklingsmulighetene får vi ved å ro ut i en av resortets hav-kajakker eller ved å kjøpe en båtutflukt og dra ut til en av de nærliggende øyene. 

Fra resortet går det også et par naturstier. Den ene leder til en liten foss og den andre til en utsiktsplass høyest på øya. Hvis det er interesse for det kan reiselederen arrangere en liten utflukt dit. 

Tre ganger om dagen har resortet en shuttlebåt mellom Koh Adang og Koh Lipe. Koh Lipe er en liten øy sammenlignet med Koh Adang der vi bor. Koh Lipe har blitt kjent for sine kritthvite strender og sitt turkisblå vann, men har i dag dessverre blitt offer for sin egen popularitet. Strandbildet preges av så mange turbåter at det nesten ikke er ledig plass på stranden. Den bilfrie øya består av to større strender som forenes av en ca. 600 meter lang hovedgate som heter Walking Street. Her er det kaféer, barer, restauranter og småbutikker. 

Dag 10
Koh Adang–Langkawi

Det er dags for oss å forlate vår lille paradisøy. Etter frokost går vi ned til stranden og reiser tilbake til Koh Lipe. Vi forlater Thailand og skal igjen passerer immigrasjonskontrollen før vi returnerer til Langkawi og Malaysia. Vel fremme på Langkawi kjører vi den korte strekningen til hotellet og resten av dagen og kommende dager kan vi kose oss ved bassenget eller på stranden. 

Vi bor på et av øyas beste hotell, sjarmerende Meritus Pelagi som ligger ved den populære og vakre stranden Pantain Cenang. Fra hotellet er det ikke langt til strandens hovedgate der vi finner butikker, kaféer og restauranter. 

Dag 11
Langkawi på egen hånd eller utflukt til mangrove (kjøpes separat)

Langkawi betraktes som ange som en av Malaysias vakreste øyer og her på øyas vestkyst, der vi skal bo, svaier palmene rolig langs den hvite sandstranden. Øya består primært av regnskog og sildrende fosser. For de som vil ut og bevege seg litt har Langkawi mye å by på. 

På nordvestkysten av øya ligger et stort mangroveområde som er verdt et besøk. 

Etter frokosten begir vi oss mot mangroven og Kilim Geoforest Park. Vi tilbringer store deler av dagen på småbåter som tar oss med ut på naturskjønne opplevelser gjennom mangroven som er omringet av skyhøye klikker. Under veis besøker vi alle som bor og jobber på de små flytende treflåtene som også fungerer som fiskeoppdrett. Her oppdrettes fisk til videresalg på de lokale markedene. Vi besøker en over 400 millioner år gammel flaggermusgrotte, der tusenvis av flaggermus sover godt når solen er oppe. Er vi heldige kan vi også få øye på Langkawis berømte fiskeørn mens vi er ute på tur. 

Hvis været tillater det finner vi en passende strand der vi spiser en hyggelig pikniklunsj. Etterpå kan de som vil, ta en dukkert før vi setter kursen hjemover igjen. (Husk å ta med kamera, håndkle, solkrem, sandaler og badetøy!) 

Utflukten bestilles hjemmefra senest 45 dager før avreise. (se priser under prisinformasjon)

Dag 12
Langkawi på egen hånd

Man behøver ikke dra langt avgårde for å nyte de vakre omgivelsene. Ca 20 kilometer nord for hotellet er det en kabelbane som på 15 minutter tar oss med opp til 700 meters høyde. Her er utsikten storslått over Langkawi og de omkringliggende øyene. Oppe på toppen er det også en 125 meter lang skybridge som forbinder to fjelltopper. Denne broen er kun for deg som ikke lider av høydeskrekk for det er 100 meter rett ned mellom broen og bakken. Reiselederen hjelper gjerne med å arrangere utflukten for de som vil det. 

Dag 13
Hjemreise

Om formiddagen rekker vi å nyte sola og varmen før vi kjører den korte turen til flyplassen på Langkawi og setter kursen hjem til nordlige himmelstrøk.

Dag 14
Hjemkomst

Vi ankommer Oslo med fantastiske reiseminner og sannsynligvis litt sand mellom tærne.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 22 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
6 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Penang og Langkawi–Oslo med mellomlanding
 • Ferje Penang–Langkawi
 • Ferje Langkawi–Koh Lipe t/r 
 • Båt Koh Lipe–Koh Adang
 • Innkvartering 4 netter i delt dobbeltrom på Bayview Hotel Georgetown på Penang, 4 netter på Koh Adang Island Resort og 3 netter på Meritus Pelangi Beach Resort på Langkawi
 • Inngang til Tarutao nasjonalpark
 • Utflukter ifølge program
 • Frokost daglig, lunsj dag 3 og velkomstmiddag dag 2
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører – ca. 200 kroner pr. person
 • Personlige fornødenheter
 • Byrundtur i Georgetown dag 4 (348 kroner)
 • Utflukt til mangroven på Langkawi (498 kroner)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under «Prisen inkluderer» 

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

22MYRTR12ANO1301