Opera i Verona – Roberto Bolle og Turandot

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Open air-opera i Veronas amfiteater samt utflukter til Borghetto, Bergamo og Gardasjøen. Opplev to forestillinger under åpen himmel

La drømmen om en operakveld i den berømte arenaen i Verona gå i oppfyllelse! Bli med på reisen vår til Verona, der vi i tillegg til å høre en fantastisk operaforestilling, Turandot og en flott danseforestilling med Roberto Bolle, også får tid til å se hyggelige Bergamo, middelalderbyen Borghetto, spise lunsj i byen Sirmione ved Gardasjøen og til å nyte herlige Verona, Romeo og Julies by. Rundt Verona ligger det vingårder som lager nydelig amarone-vin, og du kan bestille en ekstrautflukt til en av dem der du både lærer om og smaker på den liflige drikken.

Det er noe helt spesielt over en operaforestilling under åpen himmel en varm sommerkveld. I Verona er det ikke bare et fantastisk skue, stemningen kan heller ikke sammenlignes med andre teatre. Her, i dette gamle, antikke, romerske amfiteateret, er det en folkelig opplevelse å høre opera. Magien ved Operaen i Verona skyldes i stor grad det nesten 2000 år gamle romerske amfiteateret. Her får vi oppleve en flott akustikk i en nydelig ramme, og det gir en opplevelse man ikke finner maken til noen andre steder.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Opera

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo og ankomst til Verona
Dag 2 Middelalderbyen Borghetto, Gardasjøen og operaforestilling
Dag 3 Verona på egen hånd, operaforestilling og mulighet for vingårdsbesøk
Dag 4 Hjemreise

Hoteller

AirportHotel Verona

Hotellet er et moderne, firestjerners hotell med gode fasiliteter. Alle rommene har moderne fasiliteter som hårtørker, tv, telefon, deponeringsboks, aircondition og internettforbindelse. Vi gjør oppmerksom på at vi har valgt å bo utenfor selve Verona by på Airporthotel Verona, som ligger ca. 15 minutters kjørsel utenfor byen.

Se mer på www.airporthotelverona.it 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
8 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
8 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
8 498,–
Oslo
Få plasser igjen, Carmen og Aida
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
8 498,–
Oslo
Få plasser igjen, Aida og Tosca
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
8 998,–
Oslo
Få plasser igjen, Aida og Carmen
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo og ankomst til Verona
Julies balkong i Verona

Vi flyr fra Oslo til Milano. Fra flyplassen kjører vi mot den herlige byen Bergamo, som ligger i lombardia-regionen. Byens historie går helt tilbake til romertiden, og byen har tilhørt både Roma og bystaten Venezia. Det var her at de italienske maskekomediene – commedia dell’arte – oppsto på 1500-tallet. Byen ligger i veldig bakkete terreng, og den gamle bydelen, Bergamo Alta, ligger på en ås helt omgitt av en bymur som ble oppført på slutten av 1500-tallet. Fra nedre Bergamo tar de som trenger å strekke på bena trappene opp til den øvre bydelen, mens de mer makelige kan velge å ta kabelbanen (funicularen) til toppen av byen. Billetter kan kjøpes på stedet og koster 1,30€ hver vei. Man kan også bli der man er og få en kopp kaffe og en rask matbit.

Oppe i Bergamo Alta kan man gjøre som italienerne og bruke den korte tiden vi har i den hyggelige byen til gå på bar for å nyte en «aperitivo» på en liten piazza eller på sjarmerende Via Gombito. Her kan man lett bli lokket til en aperol spritz, den klassiske italienske sommercocktailen, som passer glimrende på en varm dag.

Etter pausen i Bergamo går turen videre om ettermiddagen til Verona og hotellet vårt, som ligger et kvarters kjøretur utenfor selve Verona. Vi har hatt en lang reisedag, og på grunn av det spiser vi middag på hotellet den første kvelden.

Dag 2
Middelalderbyen Borghetto, Gardasjøen og operaforestilling
Sirmione

I dag tar vi en tur til den vakre Lago di Garda, Gardasjøen. Først besøker vi den lille hyggelige middelalderbyen Borghetto som ligger vakkert til langs Mincio-elven ved Gardasjøen. Borghetto er en gammel landsby med vakre vannmøller. Byen lever i fullendt harmoni med elva, og den vakre borgen vitner om byens strategiske beliggenhet mellom Verona og Mantova. Her blir det tid til å nyte en kopp kaffe på en av de små kafeene og se byen med de flotte broene og den vakre borgen.

Etterpå kjører vi til den lille hyggelige byen Sirmione, som ligger ved Gardasjøen. Her spiser vi en deilig italiensk lunsj, og etter lunsj er det mulig å kjøpe en båttur rundt Sirmionehalvøya med en hyggelig liten båt. For dem som ikke vil kjøpe båtturen blir det tid til å gå en liten tur rundt i byen før vi returnerer til hotellet.

I dag spiser vi middag på egen hånd. Man finner mange spisemuligheter inne i sentrum av byen. Heretter møtes vi i arenaen og setter oss til rette for å nyte den fantastiske stemningen og musikken.

Kveldens forestilling er en danseforestilling med den berømte italienske solodanseren Roberto Bolle fra La Scala i Milano. Bolle har danset med alle de største kompaniene som The Royal Ballet, The Mariinsky Ballet, Bolsjoj-balletten og ikke minst Paris Opera Ballet, og han var den første italienske solodanseren ved The American Ballet Theatre. Arenaen i Verona har opp gjennom årene også vært en scene der den lokale Roberto Bolle, som er født i Piemonte, har hatt noen fantastiske dansekvelder. Roberto Bolle and Friends er en forrykende danseaften der det blir oppført herlige utdrag fra klassisk ballett, og vanligvis er det også innslag av moderne musikk og dans. Disse forestillingene med Bolle har vært utrolig populære blant mange danseinteresserte helt siden 2012.

Etter forestillingen kjører vi tilbake til hotellet.

Dag 3
Verona på egen hånd, operaforestilling og mulighet for vingårdsbesøk
Veronas amfiteater

I dag skal vi oppleve Verona. Denne herlige byen bugner av vakre kafeer, butikker av alle slag, og mye kultur. Shakespeares skuespill om de to elskende, Romeo og Julie, har satt byen Verona på litteraturens verdenskart. Det er også her vi finner den berømte balkongen som har vært rammen om verdens kanskje mest kjente kjærlighetshistorie.

De små gatene har elegante butikker med klær, vesker og sko for enhver smak og pengepung. Vi kan også anbefale å smake på noen av områdets mange viner på en av byens vinbarer.

Det blir også mulighet til å bli med på en vintur til Amaronens hjemby: Negrar. Byen ligger i det bratte terrenget like utenfor Verona, der vi skal besøke en vingård. Her forteller de levende om hvordan den verdensberømte vinen blir produsert. Vi får en titt på vinmarkene, og skal naturligvis også smake på gårdens viner sammen med litt ost og pølse. På vei til vingården kjører vi en liten sightseeing i Verona-området og ser litt mer av den vakre byen. (Pris kr 225 – utflukten bestilles hjemmefra).

Etter vingårdsbesøket kjører vi tilbake til Verona og har tid til å oppleve byens mange herlige piazzaer eller ta en titt på den romantiske balkongen der Romeo kunne se opp på den skjønne Julie. Vi har også tid til en kopp kaffe eller en liten snack på en av byens mange kafeer. Utpå ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet og har tid til å skifte klær og slappe av litt før kveldens operaforestilling.

Vi forlater hotellet og kjører inn til sentrum. På veien gir vår operakyndige reiseleder en kort introduksjon til kveldens opera.

I Giacomo Puccinis siste opera får vi høre noen av operalitterturens mest kjente arier. Operaen foregår i Kina, der beilerne står i kø for å vinne hjertet til prinsesse Turandot. Men først må beilerne løse tre gåter – hvis de svarer feil blir de halshugget. Prins Caláf har sett prinsessen og forelsket seg i henne, men selv om han løser gåtene er ikke prinsessen klar til å holde ord. Spesielt kjent fra Turandot er arien Nessun dorma (ingen skal sove), som prins Caláf synger mens han venter på soloppgangen i siste akt.

Vi spiser en avslappet pizzamiddag på en restaurant rett ved arenaen. Pizza kan være mange ting, men en ekte italiensk pizza er noe helt for seg selv. Her blir bunnen laget av surdeig som hever i 48 timer, pizzaen er tynn og laget som en ekte italiansk pizza skal lages, nemlig med en passende mengde fyll, så den ikke er overlesset. Surdeigen metter, og en tradisjonell pizzamiddag av gode råvarer passer bra en varm sommerdag i Verona. Etter middagen går vi inn i den flotte arenaen og setter oss til rette.

Dersom man ikke har vært i Verona tidligere og har sett arenaen kan man prøve å forestille seg et Colosseum i bedre stand. Amfiteatret ble bygd i år 30 i vår tidsregning, like utenfor bymuren. I arenaen ble datidens sirkus holdt, "I ludii", for å underholde den romerske befolkningen. "Panem e circenses", brød og sirkus til folket!

Arena di Verona er bemerkelsesverdig intakt. Den originale hvite og lyserøde kalkstenen som dekte arenaen, forsvant dessverre etter et jordskjelv i 1117, og arenaens ytre ringmur forsvant også. Gjennom historien er deler av arenaen blitt gjenbrukt som byggematerialer andre steder. Renessansens interesse for antikken reddet heldigvis restene. I dag kan vi takke renessansen for at vi har et så flott amfiteater i Verona.

På tross av det manglende taket og den manglende ytre muren, har teateret en fantastisk akustikk på nesten hver eneste sitteplass. Når det skal planlegges og bygges nye operahus i dag, bruker arkitekter og lydspesialister utrolig mye tid på akustikken. Men her i Verona har romerne levert en fantastisk akustikk, som gir oss muligheten til å høre opera under åpen himmel på et nivå som er i skarp konkurranse med de moderne operahusene rundt om i verden – og det helt uten mikrofoner og forsterkere.

Vi skal sitte på steinbenkene og har valgt å sitte høyt i arenaen. Før forestillingen tenner tilskuerne et lite stearinlys. Dette danner et levende lyshav mens mørket senker seg og man spent venter på forestillingen. Det er også her man har det beste overblikket over dette særegne konsertrommet og den vakreste utsikten til det uendelige himmelrommet over oss.

I denne folkelige avdelingen kan man også ta med drikkevarer eller litt snacks til den lange forestillingen. Stemningen oppleves best fra disse plassene, som det også er flest av i arenaen. Dette er naturligvis ikke de sang- og musikkmessig beste plassene, men vi har valgt dem for den gode stemningen, folkeligheten og samværet. Vi sitter på de antikke steinbenkene, og det er mulig å leie puter (3€) eller kjøpe oppblåsbare plastputer (3 € august 2012) til å sitte på.

Ønsker du å ofre litt mer på selve operaopplevelsen er det mulig å bestille bedre plasser lenger nede på arenaens "trinn", der man sitter på ordentlige stoler på nummererte plasser. Tillegget for disse plassene (kat. B) er kr 750,– pr. forestilling. Tillegg for plasser (kat. C) bakerst på gulvet, "Poltrone", er kr 1000,– pr. forestilling. Disse bestilles hjemmefra.

Etter operaforestillingen møtes vi og finner bussen som tar oss hjem til hotellet.

Dag 4
Hjemreise

Etter frokost begir vi oss til Milano lufthavn, der flyet hjem venter.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 8 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Oppgradering av arenaplasser

Kategori B kr 750,– pr. forestilling
Kategori C kr 1000,– pr. forestilling

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Milano t/r
 • Transport og utflukter ifølge program
 • Billetter til operaen (unummererte plasser, kategori A)
 • Innkvartering i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Frokost alle dager, lunsj i Sirmione og to middager
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt til vingården i Negrar. Kjøpes og bestilles hjemmefra. Pris kr 225,– (min. 20 deltagere)
 • Tillegg for bedre kategori av seter i operaen. Nummererte seter »Poltroncine di Gradinata Numerata« kr 750,– pr. forestilling bestilles hjemmefra ved bestilling av reisen. (Kat. B)
 • Tillegg for plasser bakerst på gulvet »Poltrone« kr 1000,– pr. forestilling skal bestilles hjemmefra ved bestilling av reisen. (Kat. C)
 • Billett til kabelbane i Bergamo (1,30€ pr. vei)
 • Personlige fornødenheter
 • Personlige driks f.eks. til sjåfør (beregn 7€)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Operaforestillingen

Vi har valgt å reise om sommeren, når klimaet er på sitt varmeste og tørreste og derfor gir de beste forutsetninger for en utendørs operaforestilling om kvelden. Det er en god idé å kle seg til anledningen. Påkledningen er generelt avslappet i de fleste billettkategoriene, men man opplever ofte at tilskuerne med plasser i den dyrere kategori C har pent tøy på seg, så hvis man har valgt å sitte på disse plassene kan man jo ha det i bakhodet når man velger antrekk.

Man skal også tenke på at forestillingen er lang og at det derfor kan være en god idé å ha med seg en jakke eller genser og muligvis noe å drikke. Det er også lurt å ha behagelige sko siden det er høye trappetrinn i arenaen, brostein i gatene og en lang (600 m) gåtur tilbake til bussen, og det kan være vanskelig i stiletthæler.

Det er viktig at man er på plassen sin i god tid for forestillingen begynner. Hvis det er ledige plasser kan man kjøpe bedre plasser på selve arenaen. I så fall leverer man billetten sin i kassen og betaler mellomlegget.

I tilfelle det skulle bli dårlig vær vil en forestilling aldri bli avlyst før det planlagte starttidspunkt. Skulle værforholdene forhindre den normale gjennomføringen av forestillingen, kan Fondazione Arena di Verona utsette starten i opp til 2 1/2 time før en meddelelse om en eventuell avlysning av forestillingen kommer. Heretter blir billetten refundert. Skulle forestillingen derimot ha begynt, refunderes billetten eller deler av denne IKKE. Det blir ikke sunget i regnvær.

Albatros Travel gjør oppmerksom på disse reglene. De gjør seg gjeldende på den måten at Albatros Travel kun kompenserer for billetten til operaen etter ovenstående regler, samt hvis streik, sykdom eller annet skulle forhindre gjennomføringen av operaen.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Italia

Her kan du få vite mer om Italia: www.albatros.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum.

Hånden på hjertet

Hoteller

Hotellene våre ligger litt utenfor Veronas sentrum. Det ligger veldig få hoteller der grupper kan bo i sentrum. Disse hotellene er ikke særlig velholdte og ligger typisk ca. 15 minutters gange fra sentrum. Kjøreturen vår er noenlunde det samme. Samtidig tilsvarer prisen slett ikke kvaliteten, da disse hotellene kun lever av operasesognen, noe som de utnytter til fulle, og resten av året skolegrupper og lignende.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from Verona - alle operaelskeres Mekka! Turen til Verona ble en stor opplevelse! Guiden Sofia var en stor kapasitet, hva gjelder kunnskap om land, folk - og ikke minst informasjonen om forestillingene i Arena Verona! Vi hadde unummererte billetter og fikk veldig mye ut av operaoppsetningene. Søndagens utflukt til middelalderbyen Borghetto og Sirmione ved Gardasjøen ble en fin opplevelse - sammen med vår guide, Sofia! Avreisedagen var vi innom en ostefabrikk, på veien til Flyplassen. Dette besøket var heller ikke omtalt i programmet og burde ikke vært inkludert. Vi ville heller ha sovet 1 time lenger om morgenen. Vi kom til hotellet kl.01.00 kvelden før og avreisen neste dag ble satt til kl.08.15!
Date published: 2016-08-09
Rated 5 out of 5 by from Kunnskapsgivende Da vi tidligere hadde besøkt Verona og Opera Arena var vi spente på hvordan er gruppereise ville være for oss.Vi sitter igjen med flotte opplevelser,takket være en utrolig dyktig reiseleder.Hun var en kunnskapsbank uten sidestykke.Hadde noe å fortelle "rundt en hver sving"og dro paralleller mellom det norske kulturlivet og det italienske.Håper dere tar godt vare på henne da hun er en utrolig ressurs for Albatros.Utfluktene var innholdsrike og uten kommersielt preg.Dersom vi skulle peke på noe negativt kan nevnes hotellets frokost og middagen vi fikk servert første kvelden,de var mindre gode.
Date published: 2016-08-02
Rated 5 out of 5 by from En flott tur Reisen/programmet var "tettpakket", men flott! 1. Et minus var mellomlanding - unødvendig på så kort reise og førte til at første dag ble vel slitsom. De fleste vil kanskje heller betale litt mer. 2. Hotellet lå litt "ensomt" til - vi fikk forklaring på hvorfor, men ville man av ulike grunner stå over noe av programmet, så var man liksom litt låst fast der. Veldig god servise fra de ansatte i resepsjonen og i baren på hotellet! 3. Reiselederen var ekstremt flink med presise praktiske informasjoner, opplysninger, omtale av ulike sider av historien i Italia og områdene vi kjørte gjennom - veldig kunnskapsrik! Og hyggelig og grei!!
Date published: 2018-09-02
Rated 4 out of 5 by from En veldig flott opplevelse Turen var bra, reiselederen var så kunnskapsrik. Hun hadde også en veldig behagelig stemme, som det var godt å høre på. Hun er den beste reiselederen jeg har hatt. Middagen vi fikk på hotellet den dagen vi kom, var elendig. Virkelig. Dessuten lå hotellet for langt fra sentrum. Det ble veldig hektisk, når vi kom tilbake fra utflukt, og så vidt fikk snudd oss, før vi skulle være tilbake i bussen for å bli kjørt til forestillingene. Det hadde vært mye mer praktisk med hotell i sentrum. Forestillingene var helt fantastiske.
Date published: 2016-07-26
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsesrik tur. Har ikke tidligere vært i verona så denne turen var en opplevelse for livet. Den helt spesielle stemningen som det var i arenaen er fantastisk og uforglemmelig. Vi fikk da set og hørt hva opera virkelig var. Vår reiseleder, Synnøve, var helt kunnskapsrik og hun hadde en fantastisk evne til å formidle sine kunnskaper til oss, meget interresant. Sist, men ikke minst, må vi fremheve Bussjauføren. Han hadde en behagelig kjørestil samtidig med at hav var en sprudlende fyr som tenkte på sine passageres beste, alltid i godt humør. Utflukten på vingården er å fremheve, helt umulig ikke å handle her. Også i siremione hadde vi en strålende dag. Også reisegruppen var veldig hyggelig.
Date published: 2017-08-29
Rated 4 out of 5 by from Fire fine og innholdsrike dager Reisen var godt organisert, ingen "dødpunkter". Operaforestillingene var fantastiske! Turen til vingården anbefales! ! Omvisning på ostefabrikk var interessant og vel verdt å ta med seg. Avstikker til Borghetto var en perle! Reiseleder var meget behagelig og ga allsidig informasjon om kultur, politikk, næringsliv, akkurat passe uten for mange detaljer (tall og årstall) som likevel glemmes fort. Lunsjen ved Scirmione var veldig god. Det kunne vært presisert i informasjonen ang. operaforestillingene at det lønner seg å ha med kikkert. Forøvrig var det veldig nyttig med de korte og gode resymeene som reiseleder hadde forfattet om hver enkelt forestilling.
Date published: 2016-08-09
Rated 5 out of 5 by from En langhelg fylt med gode opplevelser Variert og spennende program. Hotellet lå noe usentralt, men det hadde liten betydning da vi ikke hadde behov for å returnere dit utenom de korte opphold som var lagt inn i programmet. Synnøve var en super reiseleder som tok godt vare på oss og underholdt oss med variert og svært god informasjon om mangt og meget. Svært kunnskapsrik og god fortellerglede. Flott at hun hadde laget et resyme av innholdet i operaforestillingene utlevert på bussen. 4 dager var meget passende tid. (Savnet tips om å ta med kikkert til operaforestilling før avreise.)
Date published: 2016-08-03
Rated 4 out of 5 by from Middels reise Ikke optimal utnyttelsese av relativt kort opphold. Ugunstig flytid fra Gardermoen. Bedre med tidligere avreise og reell mulighet til å se noe av Milano eller avreise senere direkte til Verona. Vurder å kutte ut noe av sightseeingen i omliggende omgivelser slik det var nå ble det relativt masete Ukoselig hotell med minimumsstandard på mat (kald middag og saft servert i plastglass). Hadde gjort seg med hyggelige uteomgivelser når det var planlagt dagtid på hotellet
Date published: 2016-07-05
 • y_2019, m_5, d_18, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_130
 • loc_no_NO, sid_ITROP29, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ITROP29ANO