Piemonte og Cinque Terre

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Vinsmaking, kultur og enestående landskap i vakre Piemonte og Cinque Terre

Tre vinsmakinger i tre av Nord-Italias vinområder! Vi begynner i Barolo- og Albaområdet, der vi smaker på vin langs veien og besøker landsbyer og vingårder som produserer noe av landets beste rødvin. Vi opplever også storbyen Torino, en oversett perle, og den lille, idylliske vinbyen Asti, som lar oss smake på de sprudlende dråpene, samt Sarzana og Lerici med god vin og hyggelig selskap. Vi kommer gjennom Genova og besøker de toskanske perlene Pisa og Lucca før reisen avsluttes i Cinque Terre, som regnes som en av Italias vakreste kyststrekninger. Her opplever vi det flotte landskapet i båt, med tog og til fots – slik det skal ses!
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Bergen–Milano–Piemonte
Dag 2 Rundtur i Barolo-området med vinsmaking underveis
Dag 3 Vinsmaking i Asti og byrundtur i Torino
Dag 4 La Spezia, Cinque Terre. Båttur til Santa Margherita og Portofino
Dag 5 Lerici og Sarzana. Besøk på vingård
Dag 6 En dag i Pisa og Lucca
Dag 7 Cinque Terre til fots, med tog og i båt
Dag 8 La Spezia–Milano. Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Bergen–Milano–Piemonte

Vi flyr til Malpensa lufthavn utenfor Milano og fortsetter i buss til regionen Piemonte, der vinområdene Asti og Alba ligger. Vi sjekker inn og spiser en hyggelig middag sammen på hotellet.

De første 3 nettene bor vi her på et hyggelig hotell i en av byene i Piemonte.

Dag 2
Rundtur i Barolo-området med vinsmaking underveis Kjørestreknign ca. 7 mil
Etter frokost på hotellet kaster vi oss ut i vinens verden. Sør for Alba og Tanaroelva ligger Barolo-området, som er Piemontes mest berømte vinområde og kjent for å produsere noen av de fineste vinene i Italia av nebbiolo-druen. Sammenlignet med Toscanas bølgende åser er landskapet her brattere og mer dramatisk, med små, idylliske landsbyer på høye bakketopper omgitt av vinmarker i terrasser nedover åssidene. Nebbiolodruen har vært vanskelig å få til å trives utenfor dette lille, tåkete området nordvest i Italia, men den har vært dyrket og verdsatt helt siden 1300-tallet. Det er en utfordrende drue som har mange likhetstrekk med pinot noir og krever helt spesielle forhold for å kunne modnes riktig – derfor blir den alltid plantet på markene som vender mot sør og sørvest for å få mest mulig sol. Vinen man får som resultat er en av de få man av og til kan kjenne igjen bare på fargen, som er mursteinsrød i kanten av glasset, men det mest karakteristiske ved den er den intense og varierte aromaen med noter av rose, lær og tjære. Vi besøker seks av de elleve comuni som produserer Barolo på vår vei gjennom området, og på veien stopper vi for å smake på dråpene før vi skal tilbake til hotellet vårt igjen.
Dag 3
Vinsmaking i Asti og byrundtur i Torino Kjørestrekning ca 16 mil

Denne dagen begynner i sjarmerende Asti. Asti-regionen er sentrum for både vinproduksjon og trøffeljakt, og det setter selvfølgelig sitt preg på byen, men den er også et hyggelig bekjentskap for den som bare vil oppleve det norditalienske bylivet med små, trange gater, hyggelige butikker og trehjulete biler som putrer rundt i den gamle byen. Rådhuset er et hvitt palazzo med et hyggelig torg foran, og det er rikelig med steder der man kan slå seg ned med en kopp kaffe eller en antipasti-tallerken.

Det blir produsert flere forskjellige viner i Asti, blant annet den søte, musserende Asti, som har holdt et høyere kvalitetsnivå etter at den ble klassifisert som en DOCG-vin i 1994. Barbera d’Asti er en rødvin som blir laget på den populære Barbera-druen. Etter å ha sett oss litt rundt i byen får vi lov til å smake på noen av områdets viner før vi fortsetter til Piemontes hovedstad, storbyen Torino.

Torino er en ofte oversett perle i Nord-Italia. Byen ligger ved foten av Alpene i et flatt område med utsikt til fjelltoppene, og byen er hjemsted for både likkledet i Torino og fotballklubben Juventus. Torino har vært sentrum for italiensk bilproduksjon i mange år, og FIATs hovedkvarter ligger her. Det 167 meter høye tårnet Mole Antonelliana reiser seg over byen og er avbildet på den italienske 2-centmynten. Via Po er en av Torinos mest karakteristiske gater. I 1869 ble det bygd arkader på begge sider av veien, og under buegangene ligger det små, hyggelige butikker og kafeer hele veien opp til byens største torg, Piazza Castello. Her finner man kongepalasset Palazzo Reale, og rundt hjørnet ligger Johannes Døperens katedral, det eneste renessansebygget i byen, og kapellet der likkledet i Torino blir oppbevart.

Vi får en guidet tur i byen før vi drar tilbake til hotellet og spiser middag der.

Dag 4
La Spezia, Cinque Terre. Båttur til Santa Margherita og Portofino Kjørestrekning ca. 27 mil

Etter noen dager med fokus på mat og vin er det nå tid til å se litt av den fantastiske kysten i Nordvest-Italia. Vi spiser frokost på hotellet og kjører i buss mot rivieraen. Nå er vi i den delen av landet som heter Liguria, som er kjent for sine vakre strender og gode sjømat. Pesto – pastasausen som består av basilikum, pinjekjerner, olivenolje og paremesanost – kommer fra Liguria, og man kan med fordel kjøpe med seg en flaske lokal olivenolje som suvenir.

På veien sørover stopper vi for å ta en liten båtutflukt til Santa Margherita og Portofino. Santa Margherita er en idyllisk liten kystby med appelsintrær i gatene og røtter tilbake til 600-tallet. Vi går en tur i den hyggelige byen og fortsetter til Portofino, som ligger ytterst på en tange i Genovabukten. Den pittoreske byen med nydelige, pastellfargede hus ligger vakkert til i en naturlig havn.

Etter båtturen fortsetter vi til La Spezia-provinsen, der vi sjekker inn på hotellet vårt og spiser middag.

I natt og de kommende 4 nettene bor vi på hotell her i La Spezia.

Dag 5
Lerici og Sarzana. Besøk på vingård Kjørestrekning ca. 5 mil

Vi begynner dagen med et besøk i de to småbyene Lerici og Sarzana. Bukten utenfor Lerici blir kalt for Poetenes bukt siden den engelske dikteren Percy Bysshe Shelley bodde og døde her. Hans kone, Mary Shelley, skrev Frankensteins monster, og dikteren lord Byron var en del av samme krets. Vi fortsetter til Sarzana, som ligger litt lenger inn i landet og har en imponerende festning og en nydelig katedral i hvit marmor som stammer fra 1300-tallet.

Ettermiddagen er avsatt til et besøk på en av områdets vingårder – selvfølgelig med vinsmaking inkludert. Etterpå drar vi tilbake til La Spezia og spiser middag på hotellet.

Dag 6
En dag i Pisa og Lucca Kjørestrekning ca. 14,5 mil

I dag tar vi en svipptur til Toscana og besøker de to byene Pisa og Lucca. Vi ebgynner i Pisa, som er en halvstor provinsby som er berømt for sitt skjeve tårn. Det er klokketårnet til byens domkirke, som dåpskapellet San Giovanni også hører til. Alle bygningene ligger på Campo dei Miracoli, som er en herlig grønn oase midt i byen. Byggestilen er helt annerledes og vitner om hvor inspirert Pisa i sin storhetstid ble av datidens samhandel og ikke minst av den nordafrikanske og mauriske stilen vi også kan se i Sør-Spania. Tårnet i seg selv er et flott syn, men kirken og dåpskapellet er også verdt et besøk.

Fra Pisa kjører vi til Lucca via San Giuliano Terme, en av de mange byene i området med helsebringende dampbad fra underjordiske varme kilder. Lucca er en oversett perle, og gamlebyen, som ligger bak de beskyttende vollene, er stort sett bilfri. Det lukkede ovale torget Piazza dell'Anfiteatro er helt uovertruffen. Som navnet antyder har det en gang vært et stort teater midt i byen. Det er fire hovedporter inn til torget, og kulissene er de gulmalte husene rundt torget. I tillegg er det en lang rekke kafeer og restauranter, fine butikker og et par severdige kirker i Lucca, så her kan man uten problemer få et par timer til å gå.

Vi kjører tilbake til hotellet og spiser middag der.

Dag 7
Cinque Terre til fots, med tog og i båt Kjørestrekning ca. 4 mil
Denne dagen er satt av til å utforske de fem landsbyene som utgjør Cinque Terre-området. Det UNESCO-vernede området er et av de vakreste i Italia med små middelalderhus som ligger i bratte skråninger omgitt av olivenlunder og nydelige strender. Landsbyene er forbundet av en toglinje og eldgamle vandrestier som tar oss med gjennom det nydelige landskapet, og vi avslutter en aktiv dag med å ta båten hjem til La Spezia, så vi også kan få se Cinque Terre fra sjøsiden. Vi spiser middag sammen på hotellet.
Dag 8
La Spezia–Milano. Hjemreise Kjørestreknign ca. 27,5 mil
Vi blir kjørt til Malpensa lufthavn der vi tar flyet hjem til Norge.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Bergen–Milano t/r
 • 3 vinsmakinger
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • 7 netters innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks (frivillig), beregn ca. kr 200,– per person
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Ikke egnet for bevegelseshemmede

Turen er ikke egnet for bevegelseshemmede da terrenget er kupert, men det er ikke en anstrengende tur.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen krever et deltakerantall på minimum 20 personer. Såfremt dette antallet ikke nås, forbeholder vi oss retten til å annullere reisen senest 14 dager før avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from En innholdsrik reise Reiseprogrammet var tett, med mange spennende besøk. To av vingårdene vi besøkte var helt fantastiske, men en familiær tone og god service. Vi besøkte trivelige byer, men kanskje kunne noen av dem vært utelatt, slik at vi fikk bedre tid i andre. Cinque Terre svarte til forventningene, men også der kunne det vært ønskelig med litt bedre tid. Vår reiseleder var kunnskapsrik og omsorgsfull. Bussreisene, som av og til var litt lange, gikk med til formidling av italiensk historie og samfunn, samt innlæring av enkle italienske ord. Reiselederen var en god formidler og med stor kunnskap om Italia. På kveldstid overrasket hun ofte med smakebiter av mat typisk for distriktene vi var i.
Date published: 2017-10-01
Rated 3 out of 5 by from Det var en dyktig guide og landskapet var flott. Fin buss, manglet toalett Hotellene var bra. Frokosten bra, men de fleste middagene var grusomme. Grønnsaker var det lite av og de vi fikk var overkokte og gikk nærmest i oppløsning. Maten var ikke krydret, lite delikat og smakte dårlig. Vi hadde gledet oss til deilig middelhavsmat med masse frukt, grønt, nøtter og urter. Dette vokser jo i området vi var i. Der det var mulig gikk mange av oss på nærliggende spisesteder. Det er en skam at Albatros ikke velger hoteller som klarer å lage god mat.
Date published: 2017-10-17
Rated 3 out of 5 by from Dette kunne vært så mye bedre... Italia er full av koselige landsbyer, og så blir vi plassert på et hotell midt i et gedigent veikryss milevis fra nærmeste landsby. Ingen mulighet til å komme seg til en restaurant, da maten på hotellet var elendig. Albatros Travel bør komme med en meget god forklaring på valget og en unnskyldning til gjestene!
Date published: 2017-10-15
Rated 4 out of 5 by from Ei rundreise i kulinariske Piemonte og romantiske Cinque Terre Vi rakk mye på kort tid . Reiselederen var rutinert og med god sans for timing og improvisasjon . Hun er det bare godt å si om . Håpte på mer gåing i Cinque Terre . Det første hotellet var dårligere enn det andre til tross for sine 4 stjerner. Beliggenheten var dårligere og middagen enkelte dager nærmest mislykket. heldigvis ble middagene bedre ved det andre hotellet.
Date published: 2017-10-15
Rated 2 out of 5 by from En fin reise med lite mat. Reisen kunne fått fire stjerner om maten på hotellene hadde vært bedre tilpasset. Etter en lang dag kom vi til hotellene hvor vi fikk servert middag langt under minstekrav til et alminnelig middagsmåltid. F.eks en servering med et lite skivet kjøttstykke 5 mm tykt og en omkrets som en stor brusflaske servert med 2 stk asparges og litt salat. Kokken hadde sagt at det var kun 2 stk asparges til hver. Ingen tilbud om mer mat. Dette var gjennomgang for de aller fleste måltider på begge hotellene vi bodde på. Hadde hotellet lagt mer sentralt, hadde vi gått ut og spist. Det var ingen spisemuligheter utenfor hotellene. I stedet valgte vi å spise middag til lunsje hvor dette var mulig. For oss så det ut for at hotellene var stengt for sesongen. Når vi bestiller en liten flaske øl til middag får vi beskjed om at de har ikke mer øl. Det sier sitt. Dette var ingen billig reise. Maten står til 0 kanskje til 1. Det må stilles nødvendige krav til maten som serveres.
Date published: 2017-09-25
Rated 4 out of 5 by from Vakre landskap men ikke en gormet-tur Skuffende middagsmåltider - ikke anledning til å velge god vin. Vinsmakinger var både-og. Ingen store smaksopplevelser. Grei transport - men mye ledig tid på forskjellige steder. Reiseleder ikke veldig interessert i turistene. Kunne godt ha lært seg litt norske vendinger.
Date published: 2017-10-14
Rated 5 out of 5 by from En fin reise med mange flotte og spennende opplevelser Dette var en flott tur. Programmet var fint. Reiselederen var kunnskapsrik, hjelpsom og hyggelig hele tiden. Det ble til tider slitsomt for eldre mennesker, men den utfordringen tålte vi. Lange dager. Frokost 07.00 og middag 20.00-
Date published: 2017-06-02
Rated 4 out of 5 by from Fin tur med fine opplevelser Reiseleder gjorde denne turen til det den ble,-fantastisk! Hotellene var Ok,men middagene forferdelige!!! Gledet oss til det italienske kjøkkenet,men dette var laangt ifra hva vi kunne drømt om,dessverre! Direkte uapetittelig! Synd at maten drar ned helhetsinntrykket.
Date published: 2017-10-18
 • y_2019, m_5, d_23, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_31
 • loc_no_NO, sid_ITRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ITRTR13HNO