Piken fra Ipanema

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Storbyferie og strandliv i Sør-Amerikas vakreste by, Rio de Janeiro – med ikoniske strender og severdigheter i verdensklasse

Til høsten kan du bytte ut vintermørket med sambadans og strandliv i Rio de Janeiro. Sør-Amerikas mest berømt by har en enestående beliggenhet, og vi bor like ved de to berømte strendene Copacabana og Ipanema, som ga navn til den kjente sangen. Denne byen har alt hva hjertet begjærer: spennende severdigheter, kultur, museer, shopping og kulinariske opplevelser. Den er omgitt av grønne fjellsider, en enorm naturlig havn lange, hvite strender og det store Atlanterhavet. Høyt over Rio, på det 700 meter høye Corcovadofjellet, våker Kristusstatuen over byen. Når mørket faller på nyter folk i Rio livet til fulle. Det brasilianske kjøkkenet kan by på retter laget av friske råvarer, og på en av de små, intime bossa nova-barene ved Copacabana-stranden kan man nippe til en kjølig drink med svingende musikk i ørene. 

Hotellet vårt ligger perfekt til i hjertet av Rios strandområde, og både butikker, restauranter, kafeer og badeliv er i gåavstand. Du tilpasser selv reisen med to utflukter inkludert i prisen, muligheter til flere utflukter med den kyndige reiselederen, og god tid til å utforske livet i Rio på egen hånd.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Brasiliansk real

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Rio de Janeiro
Dag 2 Velkomstmøte. Spasertur og lunsj
Dag 3 Dag til fri disposisjon
Dag 4 Utflukt til Corcovado-fjellet og Kristusstatuen
Dag 5–6 Dager til egne eventyr
Dag 7 Tid på egen hånd eller båttur i Guanabara-bukta (kjøpes ekstra)
Dag 8–9 Dager til fri disposisjon
Dag 10 Utflukt til Sukkertoppen og tid på egen hånd
Dag 11 Tid til egne eventyr
Dag 12 Utflukt til keiserbyen Petropolis (kjøpes ekstra)
Dag 13–14 Dager til egne eventyr
Dag 15 Hjemreise
Dag 16 Ankomst til Oslo

Hoteller

B & B Hotel Rio de Janeiro

 • 165 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Heis
 • Utendørs basseng
 • Gratis wifi

Et moderne hotell som ligger i hjertet av Rios berømte strandområde med få minutters gange til både Ipanema og Copacabana. Det ligger i et godt område med restauranter, kafeer og butikker. På hotellet er det restaurant, et lite utendørs basseng og solsenger, og det er gratis wifi overalt på hotellet. 

Rommene

Lyse og moderne rom på 32 m2. De er innredet med to enkeltsenger eller en dobbeltseng, og det er tv, safe, kjøleskap, hårføner og gratis wifi på rommet. Alle rom har balkong med bord og to stoler.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
22 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Rio de Janeiro

I dag flyr vi til Rio de Janeiro. Etter innreiseformalitetene blir dere tatt imot av reiselederen og ledsaget til hotellet i Rios berømte strandområde med de to ikoniske strendene Ipanema og Copacabana.

Dag 2
Velkomstmøte. Spasertur og lunsj

Etter frokost holder reiselederen et velkomstmøte, så dere kan få informasjon om Rio og de mange mulighetene som finnes her.

Etter velkomstmøtet tar reiselederen dere med på en spasertur i området ved hotellet, slik at du kan få et overblikk over hvor du befinner deg. Hotellet ligger i perfekt gåavstand til både Ipanema- og Copacabana-stranden, og dessuten er det et godt utvalg av restauranter, kafeer og butikker i nærheten. Vi spiser lunsj underveis.

Dag 3
Dag til fri disposisjon

Nå er det tid til å nyte ferielivet, de herlige omgivelsene og det nydelige været. Det blir god tid til å gå på oppdagelse på egen hånd, og vi får noen koselige stunder med avslapping, herlige dager på stranden og fremragende brasiliansk mat. 

Reiselederen vil arrangere forskjellige aktiviteter på de dagene det ikke er et fast program. Reiselederen holder også foredrag, arrangerer ekstra utflukter og kommer med gode råd og forslag til hva du kan gjøre på egen hånd. Kort sagt vil reiselederen alltid være til stede for å sikre at du får den beste opplevelsen og har mulighet til å være sammen med de andre deltagerne i den utstrekning du ønsker det.

Dag 4
Utflukt til Corcovado-fjellet og Kristusstatuen

I dag skal vi på utflukt til Rio de Janeiros vartegn, det grønnkledde Corcovado-fjellet med den berømte Kristusstatuen på toppen. Fjellet er godt og vel 700 meter høyt, og her på toppen har man en imponerende utsikt over byen. Kristusstatuen ble skapt av den franske skulptøren Paul Landowski og ble bygd i perioden mellom 1922 og 1931. Den veier 635 tonn, er 30 meter høy og står på en 8 meter høy sokkel. Statuen er ikke bare et symbol på Rio og Brasil, men er også på listen over verdens nye vidundere. Denne utflukten varer omkring 4 timer og er med Albatros-reiselederen.

Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 5–6
Dager til egne eventyr

Dagene er fri, og det er tid til å se mer på byen eller til å nyte en av de herlige strendene som ligger i nærheten av hotellet. Copacabana er en av Rios livligste bydeler – det er alltid aktivitet på stranden og på strandpromenaden, og i de små sidegatene finner du en masse koselige barer og kafeer. 

Ipanema-stranden ble kjent verden over da Antônia Carlos Jobim og Vinicius de Moraes skapte en ode til bydelen sin, Ipanema, i 1962. Sangen «Piken fra Ipanema» ble et kjempehit. Stranden blir brukt daglig av solbadere og surfere, og hver søndag blir det stengt for biler, slik at lokalbefolkningen kan sykle, gå på rulleskøyter eller gå turer i området i ro og fred.

Dag 7
Tid på egen hånd eller båttur i Guanabara-bukta (kjøpes ekstra)

I dag har du mulighet til å bli med på en båttur i Guanabara-bukta. Rio har en enestående plassering ved Guanabara-bukta, som er 31 km lang og 28 km bred. Denne morgenen stevner vi ut fra Glória-marinaen på den skonnerten som skal ta oss med på en ca. to timers lang tur i Brasils nest største bukt. I Guanabara-bukta ligger det mer enn 130 små øyer, og en 13 km lang bro går fra Rio til byen Niteroí og blir brukt hver dag av mange pendlere. Ruten går langs kysten forbi flotte strender, den berømte Sukkertoppen og atskillige av de fortene som ble bygd av portugiserne for å beskytte området mot pirater. Vi kommer helt over på den andre siden av bukta til byen Niteroí, og her har man flott utsikt mot Rio. Før vi drar tilbake til Glória-marinaen i Rio går vi under Niteroí-broen og forbi en av buktas øyer, Ilha Fiscal, der det kulturhistoriske museet ligger. 

Utflukten tar ca. 3 timer og er med Albatros-reiseleder. Se mer under «Prisinformasjon».

Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 8–9
Dager til fri disposisjon

Disse dagene er til fri disposisjon, og du kan bruke tiden til å oppleve mer av Rio. Hvis du er interessert i museer kan vi anbefale «Museo da Amanhã», Morgendagens museum. Det ble bygd i forbindelse med de olympiske lekene i 2016. Det er et flott bygningsverk som er tegnet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava. Det kneiser flott ut mot Rios Guanabara-bukt og er museum for vitenskap og en bæredyktig framtid. I nærheten ligger også Brasils internasjonale kunstmuseum, Museo Nacional de Belas Artes. Det har en omfattende samling brasiliansk og internasjonal kunst, og er absolutt verdt et besøk.

Dag 10
Utflukt til Sukkertoppen og tid på egen hånd

Vi drar på utflukt til den berømte Sukkertoppen. Først går turen inn til sentrum av Rio, der dere drar forbi det berømte Maracaña-stadionet og Sambadrome, der finalen i karnevalet blir holdt. På vei til kabelbanen som tar deg med opp til Sukkertoppen passerer dere også den moderne domkirken og teateret.

Det venter dere en flott tur i kabelbanen opp på den store granittklippen Sukkertoppen, som kneiser vakkert over den store Guanabarabukten. Herfra kan man nyte den nydelige utsikten over byens skyline, de lange strendene og grønnkledde fjellene med fossefall og regnskog. Når man står her oppe er det innlysende hvorfor Rio blir sett på som en av verdens vakreste byer. Denne utflukten varer ca. 4 timer og er med reiseleder.

Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 11
Tid til egne eventyr

Dagen er til fri disposisjon. Hvis du har lyst til å komme inn under huden på brasilianerne og deres lidenskap for fotball, så kan reiselederen hjelpe til med å bestille billetter enten til en omvisning eller, hvis det er mulig, til en fotballkamp på det berømte Maracanã-stadion. Det er Brasils viktigste stadion, og det spiller en betydelig rolle i landets fotballhistorie. Fotballklubbene Flamengo, Flumiense, Botafogo og Vasco Da Gama er de fire største klubbene i Rio, og fansene dere har et engasjement som er langt større enn det vi opplever hos fotballfans andre steder i verden. 

En annen lidenskap er sambaen, og den er en del av brasilianernes identitet. Det er 80 sambaskoler i Rio og mer enn 100 000 dansere. De aller beste danserne deltar i Rios berømte karneval, som blir holdt i februar eller mars hvert år, men i Rio er det alltid mulig å se danseforestillinger der både samba og andre danser er en del av showet og gir innblikk i tradisjoner og dansens historie. Er du interessert i bossa nova, så finnes det andre klubber der lokalbefolkningen går og som gir deg en intim musikkopplevelse.

Dag 12
Utflukt til keiserbyen Petropolis (kjøpes ekstra)

I dag kan du delta i en heldagsutflukt til keiserbyen Petropolis, som ligger nord for Rio. Her bygde keiser Pedro II, som hersket i Brasil mellom 18831 og 1889, et imponerende palass i neoklassisk stil, der han kunne slappe av og nyte de frodige omgivelsene. Haven rundt palasset har planter fra 15 forskjellige regioner i verden – blant annet palmer fra Australia, gress fra Frankrike og bananpalmer fra Madagaskar. Vi besøker palasset, som nå er museum, og senere skal vi også se sommerhuset til den brasilianske folkehelten Alberto Santos-Dumont. Han var en kjent oppfinner, som tegnet og bygde luftballonger i starten av karrieren sin. Senere i livet bygde han også fly og fikk stor anerkjennelse for det. På utflukten blir det også tid til et besøk i den vakre katedralen De Sao Pedro De Alcantara, som er et flott eksempel på fransk neo-gotisk arkitektur. Det tok 88 år å bygge katedralen, og den har et 70 meter høyt kirketårn med 5 kobberklokker. Den er også mausoleum for de keiserne og keiserinnene som ligger begravd her. Lunsj (uten drikkevarer) er inkludert på utflukten. Den gjennomføres ved minimum 10 deltagere, og reiselederen er med. Se pris under «Prisinformasjon».

Dag 13–14
Dager til egne eventyr

Du har de siste dagene før hjemreisen til fri disposisjon. Rio er en flott by å shoppe i, hvis det skulle ha interesse, og man kan få alt hjertet begjærer til gode priser. Det er flere store shoppingsentre med en masse klesbutikker, skobutikker og andre spennende ting. Nært hotellet ligger shoppingsenteret «Cassino Atlântico», som er spesialisert i antikke møbler og gjenbruksting.

Dag 15
Hjemreise

I dag er det hjemreise fra Rio.

Dag 16
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 22 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
6 498,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Rio de Janeiro t/r med mellomlanding
 • 14 overnattinger i Rio de Janeiro i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • Spasertur med reiselederen (introduksjon til området)
 • Utflukt til Corcovado-fjellet og Kristusstatuen (varighet ca. 4 timer)
 • Utflukt til Sukkertoppen (varighet ca. 4 timer)
Prisen inkluderer ikke
 • Båttur i Guanabara-bukta (pris kr 798,–)
 • Utflukt til keiserbyen Petropolis (pris kr 1.298,–)
 • Arrangementer på reisemålet (arrangeres av reiseleder)
 • Alle øvrige måltider
 • Tillegg for enkeltrom
 • Personlige fornødenheder
 • Eventuelle driks
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre ryggsekk eller bag til utflukter
 • Sommertøy
 • Badetøy 
 • Genser eller lett jakke
 • Praktisk fottøy (tursko og sportssandaler)
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Myggspray
 • Antibakteriell gelé

Valuta

Vi anbefaler at dere tar med US dollar, da det det kan være problematisk både å bruke  kredittkort som betaling og å ta ut kontanter i minibanker.

Deltagerantall

Reisen gjennomføres ved minimum 15 deltakere. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Mer om Brasil

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks, visum og vaksinasjoner, kan du lese mer her: www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/brasil

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

21BRVLT01ANO2402