Praha med Figaros bryllup og kammerkonsert

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev en av Europas vakreste byer, med historiske severdigheter, verdensberømt øl og storslåtte musikkopplevelser

Vi ser Den gylne stads viktigste severdigheter til fots gjennom byens brolagte gater og til vanns på en hyggelig båttur på elva Vltava (Moldau). På turen besøker vi også det pompøse borgkomplekset, som imponerer med sin over tusen år gamle historie. Vi ser dessuten den sjarmerende bydelen Mala Strana med fine pastellfargede bygninger og krysser byens mest berømte bro, Karlsbroen. Den første steinen til den ble ifølge sagnet lagt av Karl IV selv.

Foruten historiske severdigheter skal vi også ha to storslåtte musikkopplevelser. Vi skal se en operaforestilling på et av byens fortryllende teatre og en kammerkonsert i en av byens historiske bygninger. 

Vi spiser velkomstmiddag på en stemningsfull restaurant i nærheden af vores hotel, og en av dagene spiser vi lunsj på en tradisjonell tsjekkisk pub.

 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Opera

 • Reiseleder Skandinavisktalende lokalguide

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Tsjekkiske koruna

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst. Byrundtur og velkomstmiddag
Dag 2 Båttur på Vltava. Operaen Figaros bryllup
Dag 3 Omvisning på borgområdet og lunsj på lokal pub. Kammerkonsert med musikk av Smetana, Dvořák og Vivaldi
Dag 4 Hjemreise

Hoteller

Hotel Central

Hotellet ligger sentralt i Praha med kun 400 meter til det gamle torget og 1 km fra Vaclavtorget.

Rommene er hyggelige og er utstyrt med blant annet TV, hårføner og gratis internett. 

Et par hundre meter fra hotellet kan man hoppe på en av de mange sporvognene som går forbi hvis man vil se seg om i byen på egen hånd. 

Les mer på https://central-prague.com/en-gb  

Central Hotel Prague 
Rybná 8, Prag 1
Prague 110 00, Czech Republic
Tel.: +420 725 448 712

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
6 798,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Ankomst. Byrundtur og velkomstmiddag
Karlsbroen er 621 meter lang og 10 meter bred

Vi flyr fra Norge til Praha. Fra lufthavnen kjører vi til sentrum av Praha og begynner på byrundturen vår i gamlebyen i Praha.

I dag er lunsj på egen hånd, og vi tar en pause før byrundturen der vi kan få spist litt lunsj før vi fortsetter.

Vi går til fots gjennom de brolagte gatene. I Prahas sentrum finner man noen av Prahas eldste bygninger. På turen passerer vi Wenzelplassen, en 750 meter lang bulevard med utallige shoppingmuligheter og hyggelige restauranter. Plassen blir ofte brukt som samlingspunkt for nasjonale festligheter og demonstrasjoner. Vi går videre til torget i gamlebyen og lar oss imponere av de vakre pastellfargede bygningene og torgets rike historie, som går helt tilbake til 1000-tallet. Fra torget har man utsyn til Týn-kirken, der Tycho Brahe ble begravet i 1601. Vi passerer den mektige kirken, det jødiske kvarteret og Kruttårnet, som ble påbegynt i 1475. 

I kveld skal vi spise en 3-retters middag på en stemningsfull restaurant som ligger i nærheden av vårt hotell. Vi samles på hotellet og spaserer den hyggelige turen til restauranten, der vi skal nyte middagen sammen.

På denne turen bor vi på hyggelige Hotel Central. Hotellet ligger sentralt og er i gåavstand til de fleste severdighetene. 

Dag 2
Båttur på Vltava. Operaen Figaros bryllup
Estatesteateret i Praha

I dag er det tid på egen hånd til å oppleve mer av alt det Praha har å by på, før vi skal på båttur på elva Vltava. Der er mange spennende butikker, museer og kirker som man kan gå på oppdagelsestur i.

Omkring middag møtes vi på et avtalt sted i sentrum, beveger oss vekk fra det pulserende bylivet og går ned til elvebredden. Nå skal vi ha en hyggelig og behagelig båttur på Vltava. Elva, som er Tsjekkias lengste, snor seg gjennom sentrum av Praha, og vi nyter synet av den flotte byen fra båten mens vi spiser en lunsjbuffé. Underveis forteller reiselederen om de mange severdighetene vi passerer i de to timene vi er på vannet. Er været bra, kan man sette seg ute og nyte utsikten fra dekket.

Kveldens operaforestilling foregår i det vakre Estatesteateret, som ble bygd på slutten av 1800-tallet. Teateret er Prahas eldste og en av Europas vakreste teaterbygninger. Wolfgang Amadeus Mozart hadde en forbindelse til teateret, og i 1787 satte han opp Figaros bryllup her. Etter den positive mottagelsen komponerte Mozart operaen Don Giovanni, som hadde premiere på Estatesteateret i 1791 og ble dirigert av Mozart selv.

Figaros bryllup er en komisk opera komponert av Mozart i 1786. Handlingen i Figaros bryllup er en fortsettelse av historien i Barberen i Sevilla av Gioachhino Rossini (1792–1868). Kammertjeneren Figaro og kammerpiken Susanna skal gifte seg, men når bryllupsdagen nærmer seg prøver grev Almaviva å forføre Susanna. Det får Figaro og Susanna til å slå seg sammen med grevinne Rosina, og sammen planlegger de hvordan de skal avsløre grev Almaviva og gi ham en lærepenge. Men dette er ikke den eneste dramatiske vending i handlingen. Figaros bryllup er elsket av publikum verden over og er en av de mest spilte operaene.

I dag er det middag på egen hånd, og vi møtes ved et avtalt sted og går deretter sammen inn til forestillingen. Etter operaen følger vi hverandre hjem til hotellet, som ligger i gangavstand fra teatret.

Dag 3
Omvisning på borgområdet og lunsj på lokal pub. Kammerkonsert med musikk av Smetana, Dvořák og Vivaldi
Der er over 300 broer i Praha

Vi starter dagen med å ta den lokale trikken opp til det majestetiske borgkomplekset, som rommer årtusengammel historie.

Borgen anses for å være Prahas aller største severdighet, og dens historie går helt tilbake til ca. 870. Borgen må man se hvis man besøker byen. I over tusen år har den vært et viktig symbol for folket og dets ledere, og i dag fungerer den bl.a. som arbeidsplass for Tsjekkias president. Borgen er enorm og pompøs, og gjemmer på historiske palasser, kirker, klostre og kapeller. En viktig begivenhet på borgen fant sted i 1618, da den katolske keiserens stattholdere ble kastet ut av vinduet av protestantene. Det ble starten på trettiårskrigen.

Vi starter rundturen ved hovedinngangen. Derfra har man den flotteste panoramautsikten over byen. Heretter fortsetter vi inn til selve borgområdet, der inntrykkene er mange. Vi ser bl.a. den imponerende St. Vitus-katedralen, som oppbevarer de tsjekkiske kronjuvelene og er sete for Prahas erkebiskop. Byggingen av katedralen ble påbegynt i 1344 av keiser Karl IV, og den er en enorm bygning. Vi hører mer om dens spennende historie mens vi går gjennom steinbuene og videre inn i katedralen.

Etter besøket i det enorme borgkomplekset går vi videre gjennom den hyggelige og sjarmerende bydelen Mala Strana (Lillesiden) og tar en pause ved en tradisjonell tsjekkisk pub, der vi skal spise en velfortjent lunsj.

 

I Praha er det et utall kneiper og bryggerier, som serverer det verdensberømte ølet i store mengder og i mange forskjellige varianter. Tsjekkerne er også det folket i Europa som drikker mest øl, og landet har skapt en hel kultur rundt den skummende drikken. Tsjekkia har nesten 500 forskjellige øltyper som blir produsert på omtrent 110 små og store bryggerier rundt omkring i landet. I løpet av dagene våre i Praha blir det gode muligheter til å smake på det store utvalget.

Etter lunsj fortsetter vi over Prahas mest berømte bro, Karlsbroen. Inntil midten av 1800-tallet var Karlsbroen den viktigste forbindelsen mellom gamlebyen på østsiden av elva og Prahas borg på vestsiden. Vi hører mer om de historiske begivenhetene som har utspilt seg på broen.

I kveld skal vi oppleve en kammerkonsert i den vakre historiske bygningen Klementinum. Ved en kammerkonsert er det et mindre orkester som spiller, og det er derfor en mer intim opplevelse sammenlignet med de store konsertene som foregår i konsertsaler. Denne konserten blir fremført av et lite ensemble fra Dvořák symfoniorkester og er en helt spesiell opplevelse. Kveldens konsert er med musikk av Vivaldi og de store tsjekkiske komponistene Antonín Dvořák og Bedřich Smetana. 

Bedřich Smetana (1824–1884) regnes som faren til den tsjekkiske musikken. Han er best kjent for verkene "Mitt fedreland" og "Den solgte brud". Antonín Dvořák (1841–1904) ble inspirert til å skrive kammermusikk og symfonier av Beethoven, Mozart og Schubert, og han ble raskt anerkjent verden over. Han er blant annet kjent for verket "Slaviske danser".

Antonio Vivaldi (1678–1741), den berømte italienske komponisten og fiolinisten, fikk med sin enorme produksjon stor innflytelse på musikkens utvikling og utforming i starten av 1700-tallet. Vivaldi er særlig kjent for verket ”De fire årstider”.

Konserten varer ca. 65 min. Middagen i kveld er på egen hånd, og vi møtes foran Klementinum eller annet avtalt sted og går sammen inn til konserten.

Dag 4
Hjemreise
I dag er det tid til å oppleve det siste av byen på egen hånd før vi om ettermiddagen kjører mot lufthavnen og flyr hjem til Norge. 

Oppgradering av plasser på Estateteateret

Plasser i kategori A er inkludert i prisen for reisen. Du kan oppgradere til plasser i kategori B mot et tillegg. Prisene varierar fra forestilling til forestilling – se de aktuelle prisene under Prisinformasjon.

Vi anbefaler at du velger kategori allerede når du booker reisen, siden noen forestillinger kan bli utsolgt ganske fort. Du kan senest oppgradere til en annen kategori når du skal betale totalbeløpet for reisen, som regel 75 dager før avreise. Booker du reisen senere enn 75 dager før avreise kan du oppgradere senest 30 dager før avreise.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 6 798,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 700,–
Oppgradering av sitteplass

Oppgradering av plass på operaforestilling: 
• Kategori B kr 500,–

Oppgradering av plass på kammerkonsert:
• Kategori B kr 150,–

Prisen inkluderer
 • Skandinavisktalende lokalguide
 • Fly Oslo–Praha
 • Utflukter ifølge program
 • Billetter til operaforestilling (Kat A)
 • Billetter til kammerkonsert (Kat A)
 • Billett til trikken opp til borgen
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost, to lunsjer og en middag
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Tillegg for bedre kategori seter på operaforestilling og kammerkonsert 
 • Eventuelle entreer på borgområdet
 • Personlige fornødenheter
 • Driks f.eks. til sjåfør
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Per person kan man ta med 1 kolli på maks 20 kilo pluss håndbagasje på maks 8 kilo. Målene for håndbagasjen kan maksimum være på 118 cm totalt, for eksempel 55x40x23 cm. 

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Klima og påkledning

Om våren og på høsten kan det være kjølig om morgenen og om kvelden, og det kan komme regnbyger. Ta derfor med deg en genser eller en jakke. Husk å ta med gode sko til spaserturene, da vi skal gå en del gjennom byens gater.

Opplev byen til fots

Man kan ikke være dårlig til beins hvis man vil være med på denne reisen. Vi bor sentralt og har derfor valgt å benytte oss av muligheten til å gå til de mange severdighetene og stedene vi skal besøke. Husk derfor praktiske sko – det er ikke uvanlig at vi går over 5 kilometer om dagen.

Skandinavisk lokalguide

Reiselederen på denne reisen er en skandinavisktalende lokalguide som bor på stedet og derfor har inngående kjennskap til hva man kan gjøre på egen hånd – og deler gjerne sin viten. Det betyr også at lokalguiden vanligvis overnatter hjemme hos seg selv. Lokalguiden er selvfølgelig med på alle planlagte aktiviteter.

Mere om Tsjekkia

Her kan du få vite mer om Tsjekkia:
www.albatros.no/reisemaal/europa/tsjekkia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Skjønne Praha! Sightseeing var godt planlagt og ga en stor opplevelse av Prahas severdigheter, kultur og folokeliv. Innkluderte måltider var i en hyggelig atmosfære på spisesteder som var folkelige og andre av internationel standard. Vår guide var kunnskapsrik og har et behagelig vesen. Hun ga seg tid til å snakke med den enkelte og viste omsorg.
Date published: 2019-05-20
Rated 5 out of 5 by from En informativ og flott reise til tross for litt ruskete vær Vi fikk en flott opplevelse av Praha ikke mist på grunn av vår dyktige guide
Date published: 2019-06-05
Rated 5 out of 5 by from Fine opplevelser Topp kvalitet på guide
Date published: 2019-05-17
 • y_2021, m_2, d_25, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.14
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_3
 • loc_no_NO, sid_CZROP01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

21CZROP01BNO2405