Riket i midten – fra keiserby til det moderne Kina

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyrlig reise til keiserbyen Beijing, moderne Shanghai og den vakre kanalbyen Zhujiajiao inkl. spennende togreise mellom storbyene

Denne reisen begynner i Beijing, der vi ser de klassiske severdighetene som Den kinesiske muren, Den forbudte by og Den himmelske freds plass. Fra Beijing tar vi hurtigtoget til Shanghai og opplever et annerledes Kina. Shanghai kalles fra gammelt av for Orientens dronning, men egentlig lever byen mer opp til sitt moderne navn, Superbyen, med sin arkitektur og byplanlegning.

Over alt møter vi store kontraster mellom det gamle og det nye Kina. Der man tidligere så gater fulle av sykler tar bilene i dag mer plass i gatebildet, og ydmyke gatekjøkkener og dyre motebutikker ligger side om side. På denne spesialturen besøker vi dessuten en av de vakre kanalbyene i området rundt Shanghai, der vi blant annet ser en tradisjonell kinesisk hage. Utfluktene på reisen er en del av to utfluktspakker som kjøpes separat.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Kinesisk yuan

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Beijing. Himmelens tempel
Dag 3 Beijing. Nasjonalteateret (Egget), Den himmelske freds plass, Den forbudte by og Kullhøyden
Dag 4 Beijing. OL-stadion, Cloisonné-fabrikk, Ming-gravene, Den kinesiske mur og middag med Peking-and
Dag 5 Beijing–Shanghai. Hutong-besøk og hurtigtog til Shanghai
Dag 6 Shanghai. Yuyan-basaren, Jinmao-bygningen og båttur i havnen
Dag 7 Shanghai. Utflukt til kanalbyen Zhujiajiao. Kinesisk hagekunst og akrobatikkshow
Dag 8 Shanghai på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 9 Shanghai–Norge

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
11 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram ved kjøp av utfluktspakker

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi setter oss på flyet fra Norge mot Beijing. Mat ombord er inkludert.

Dag 2
Ankomst til Beijing. Himmelens tempel
Himmelens Tempel i Beijing

Vi lander i Beijing og begynner på det spennende utfluktsprogrammet vårt ved å besøke Himmelens tempel. Dette er det best bevarte av alle templene og offerstedene som tidligere lå rundt det gamle Beijing. På en terrasse av hvit marmor hever det sirkelrunde tempelet sitt blå-glaserte keramiske tak mot Beijings himmel. Et unikt eksempel på Kinas tradisjonelle arkitektur.

I templet finnes mange av forfedretavlene, røkelseskarene og musikkinstrumentene, som ble brukt når keiseren kom for å be om en god høst.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 3
Beijing. Nasjonalteateret (Egget), Den himmelske freds plass, Den forbudte by og Kullhøyden
Den himmelske freds plass

Dagen begynner med et besøk i Beijings nye nasjonale teater – på folkemunne døpt «Egget». I 2007 ble det omdiskuterte og supermoderne teateret åpnet rett vest for Folkets store hall. Egget er tegnet av den franske arkitekten Paul Andreu, og den mektige eggeformede glasskuppelen dekker over et innvendig areal på 200 000 m² med plass til 6500 tilskuere. Bygningen er omgitt av en utgravd innsjø som får det til å se ut som om «Egget» flyter på vannet, og adgangen til huset går gjennom en tunnel under innsjøen.

Resten av dagen står i keisernes tegn, og vi begynner midt i Beijing på Den himmelske freds plass, hvor vi opplever hvordan keisermaktens gamle symboler gjenbrukes av den moderne kommunisme. De mange bygningene på og omkring plassen, gamle så vel som nye, utstråler deres eget utvetydige budskap om uinnskrenket makt. Hvis køen av ventende kinesere ikke er for lang stikker vi innom Kinas kommunistiske landsfader, Mao Zedong. Han ligger balsamert og til skue i en glasskiste i et stort mausoleum midt på plassen.

Fra Den himmelske freds plass fortsetter vi nordover til det enorme keiserpalasset, Den forbudte by. Der palassets dyprøde murer en gang var byens høyeste, ligger de nå nærmest i skyggen av det voksende antall hoteller og finanssentre. Inne bak de tykke murene omgav Kinas skiftende keisere seg med hele hoffet sitt av evnukker, konkubiner og tjenestepiker. Godt beskyttet av keiserens livgarde, hadde det store palasset nærmest karakter av en liten by. Selv om Den forbudte by i dag kun overvåkes av billettkontrollører, er det likevel ikke helt lett å komme innenfor, for det er mange besøkende fra hele Kina, og trengselen er stor.

Rett nord for Den forbudte by ligger den menneskeskapte bakketoppen Kullhøyden. Øverst oppe blir vi møtt av en imponerende utsikt over hele Den forbudte by. I løpet av dagen besøker vi også en lokal perlefabrikk.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 4
Beijing. OL-stadion, Cloisonné-fabrikk, Ming-gravene, Den kinesiske mur og middag med Peking-and
Den imponerende Kinesiske muren

I 2008 var Beijing vert for de olympiske sommerlekene. De som fulgte med på tv har sett de fantastiske bygningene som ble konstruert i forbindelse med OL, og det berømte stadionet «Fugleredet» var en av dem. Det har plass til 90 000 tilskuere, og det ble tegnet av Herzog og Meuron, som også har tegnet Tate Modern i London og Allianz Arena, Münchens nye stadion. Vi går rundt i området og opplever de imponerende bygningene utefra.

Heretter gjør vi holdt ved en fabrikk som lager cloisonné. Det er tidkrevende å dekorere alle vasene og fatene med kobbertråd i fantastiske mønstre. Ikke minst fordi de kompliserte mønstrene senere skal dekoreres med overdådige farger, før det til slutt brennes og poleres.

Ming-gravene ligger også her, nord for Beijing. I en vakker dal og skjermet av fjell mot nord, ligger 13 av Kinas i alt 16 Ming-keisere begravd. En 1 kilometer lang «Ånde-allé» fører opp fra den røde porten, som er den eneste inngangen til det hellige gravområdet. Det er så hellig at selv besøkende keisere måtte tre av hesten ved porten og ydmykt fortsette i bærestol. Vi trosser fordums etikette og lar oss i stedet transportere forbi i buss. Senere går vi av og begir oss opp mot Ånde-alléen, der steinskulpturer som forestiller alt fra fabelvesener til generaler vokter over gravfreden. Ding Ling-graven er den eneste av de 13 gravene som fortsatt er åpen.

Ettersom gravkammeret ved Ding Ling ligner et dypt hull, besøker vi i stedet den langt mer spennende Chang Ling-graven. Chang Ling er delvis restaurert, så man kan se hvordan gravene opprinnelig har sett ut. Ved Chang Ling har man utstilt mange av gjenstandene funnet i Ding Ling-graven.

Vi fortsetter til turens kanskje største høydepunkt: den verdenskjente muren. Det er uten tvil enhver Kina-reisendes drøm å bestige Den kinesiske mur – en drøm som virkeliggjøres på slutten av denne dagens utflukt.

I fjellene nord for Beijing ligger Den kinesiske mur, som av god grunn er et av verdens mest berømte byggverk. Det ubegripelige ved dette fantastiske byggverket er ikke bare det at muren strekker seg over 630 mil – men også at oppføringen av den ble påbegynt for mer enn 2000 år siden. Fra opprinnelig å ha vært en jordvoll, er den i dag en befestet mur med skuddskader og vakttårn. Men selv om den skulle tjene som vern mot de ville nomadestammene som holdt til nord for Kina, spilte muren aldri noen større militær rolle. På andre områder var den imidlertid svært brukbar. Man hadde nemlig et system av røyksignaler så man raskt kunne sende beskjeder og advarsler fra vakttårn til vakttårn. Der hvor de viktige karavaneveiene krysset muren, fungerte den også som kontrollpost. Når man har sett seg mett på det storslåtte landskapet og Den kinesiske mur, går turen tilbake til Beijing.

Om kvelden setter vi punktum for vår spennende dag med den nærmest rituelle Peking-anden. Det tar mange timers forberedelse før det sprø andeskinnet og kjøttet kan serveres med små, tynne pannekaker, hoisin-saus og vårløk.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 5
Beijing–Shanghai. Hutong-besøk og hurtigtog til Shanghai
De berømte hutongene, som er tradisjonelle boligområder

Vi går en tur nedover de små, smale gatene i Beijing for å besøke de berømte ”hutongene”. Det er tradisjonelle boligkvarter som ble bygd den gang man fremdeles overholdt regelen om ikke å bygge høyere enn keiserpalassets murer. Både her og i parkene kommer man tett innpå den enkelte kinesers hverdagsliv.

Etter lunsj går turen mot Beijings sentralstasjon for å ta et av de helt nye hurtigtogene til Shanghai. Vi tilbakelegger mer enn 130 mil på under fem timer og er framme i Shanghai sist på kvelden.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 6
Shanghai. Yuyan-basaren, Jinmao-bygningen og båttur i havnen
Fantastisk utsikt over Shanghais skyline

Vi er framme i byen som med sine nesten 15 millioner innbyggere både er Kinas største og tettest befolkede. Inntil 1949 var Shanghai regjert av vesterlendinger og japanere. Deretter overtok de kinesiske kommunistene makten, og utlendingene ble kastet ut sammen med de rike kineserne. Først i dag er kapitalen for alvor på vei tilbake til byen. I dagens Shanghai har du ikke bare Kinas største varehus og mest moderne industri, vi opplever også den nye tiden bryte fram – det nye Kina.

Vi kjører til Shanghais gamle bydel, der vi besøker Yuyuan-basaren. Her er det anledning til å kjøpe et vell av kinesiske produkter; fra kunst til suvenirer og eksotisk tilberedte retter. Rett bak ligger det gamle kinesiske kvarteret med de smale handels- og boliggater som nettopp i disse år blir fjernet. Dette er aller siste utkall hvis man vil oppleve denne delen av Shanghais historie.

Shanghai betyr direkte oversatt "ved havet", og det er derfor nærliggende å se byen fra sjøsiden. Shanghai ligger strategisk til der Yangtze-elven munner ut og rett ved Øst-Kinahavet. Dette gjør Shanghai til en av de viktigste og største havnebyene i verden. Vi tar en båttur på Huangpu-elva og i Shanghais havneområde.

Turen fortsetter til Pudong-kvarteret. Dette nye finans- og handelssenteret har på under 10 år vokst til en millionby med intensjoner om å nå Hongkongs nivå. Vi tar turen opp til 88. etasje i Jin Mao-bygningen – verdens tredje høyeste bygning. Utsikten herfra viser tydelig at ordet metropol er beskrivende for Shanghai.

I løpet av dagen besøker vi også en lokal silkefabrikk.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 7
Shanghai. Utflukt til kanalbyen Zhujiajiao. Kinesisk hagekunst og akrobatikkshow
Den charmerende kanalby Zhujiajiao

Vi forlater Shanghai om morgenen og kjører videre gjennom Yangtze-deltaet, et av Kinas mest fruktbare områder, til den lille sjarmerende byen Zhujiajiao. Her er veiene så smale at biler ikke kan kjøre her. I Zhujiajiao går det kanaler på kryss og tvers med gamle, hvitvaskede hus langs kanalene. Noen ganger føles det som om tiden har stått stille her i hundrevis av år.

Vårt første stopp er i en av byens mange vakre hager. Som mange andre hager i Yangtze-deltaet er den bygd som en miniatyrutgave av universet. Vannet risler mellom vakre klippeformasjoner, de mange små øyene er forbundet av sjarmerende steinbroer og snirklete stier fører til bittesmå bed med omhyggelig formede planter og små fiskedammer.

Vi spiser lunsj på en av de lokale restaurantene, og ettermiddagen er satt av til å slentre rundt blant hyggelige kanaler og over de bratte, buede broene før vi sist på ettermiddagen begir oss tilbake mot Shanghai.

Om kvelden skal vi se akrobatikk i verdensklasse. Byens akrobatikktrupp er verdensberømt for akrobatenes smidighet, og kanskje er noen av truppens klassiske numre på kveldens program.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 8
Shanghai på egen hånd og avskjedsmiddag
Nanjing Road i Shanghai

I dag har du tid på egen hånd til å oppleve Shanghai. Byen har noen av de beste markedene i Kina med muligheter for god og billig shopping. Du kan også gå en tur nedover den berømte handlegaten Nanjing eller spasere på den gamle koloni-havnefronten The Bund med utsikt til den imponerende Pudong-bydelens mange skyskrapere.

Vil du på museum kan vi anbefale Shanghai Museum, som har en imponerende samling bronse, porselen, kalligrafi, malerier, tekstiler og skulpturer, og samling er godt presentert med engelsk tekst ved siden av den kinesiske. Museumsbokhandelen er et must for alle som er interesserte i kinesisk kunst, kunsthåndverk og arkitektur.

Vi spiser avskjedsmiddag sammen på en hyggelig restaurant som serverer retter fra det berømte Shanghai-kjøkkenet.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 9
Shanghai–Norge

Vi forlater Shanghais mylder etter frokost og tar flyet hjemover igjen.

Utfluktspakke Beijing

 • Norsk/svensk reiseleder
 • Himmelens tempel
 • Nasjonalteatret (Egget)
 • Den himmelske freds plass
 • Den forbudte by
 • Kullhaugen
 • OL-stadion
 • Cloisonné-fabrikk
 • Ming-gravene
 • Den kinesiske muren
 • Middag med Peking-and
 • Hutongbesøk
 • All transport i forbindelse med utflukter
 • Lunsj dag 2, 3, 4 og 5
 • Middag dag 2, 3 og 4


Pris kr 1 998,– pr. person

Utfluktspakke Shanghai

 • Norsk/svensk reiseleder
 • Yuyuan-basaren
 • Pudong-bydelen og Jin Mao-bygningen
 • Silkefabrikk
 • Båttur på Huangpu-elva
 • Utflukt til kanalbyen Zhujiajiao med kinesisk hagekunst
 • Akrobatikkshow
 • All transport i forbindelse med utflukter
 • Lunsj dag 6 og 7
 • Middag dag 5, 6, 7 og 8


Pris kr 1 998,– pr. person

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 11 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Beijing og Shanghai–Oslo med mellomlanding
 • 3 netter i delt dobbeltrom på hotell i Beijing
 • 4 netter i delt dobbeltrom på hotell i Shanghai
 • Hurtigtog Beijing – Shanghai
 • Transport til og fra hotell
 • Frokost daglig
 • Skatter og avgifter

 

OBS: Hvis man ikke kjøper utfluktspakkene vil det være begrenset tilgang til reiselederen.

Prisen inkluderer ikke
 • Utfluktspakke i Beijing kr 1 998,– per person
 • Utfluktspakke i Shanghai kr 1 998,– per person
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 •  Gruppevisum til Kina kr 1148,–
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 40 USD pr person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from En flott reise, men med forbedringspunkter! Jeg har reist med Albatross flere ganger og jeg har vært i Kina to ganger tidligere. Jeg har dermed et godt sammenligningsgrunnlag for hva jeg kunne forvente. Albatross har gode reiseledere, med gode kunnskaper, og med stor fleksibilitet som strekker seg langt for å bidra til en maksimal opplevelse for sine gjester. Vår Mats var intet unntak. Det var et meget tett program, vi dro tidlig fra hotellet hver morgen og var sjelden tilbake før til middag. Frokost på hotellet i Shanghai var både dårlig å svært mangelfullt. Den ene dagen manglet brød, da ble også brødrister fjernet slik at medbragte rundstykker (for gluten allergiker) ikke kunne ristes. Eneste tilbud var creem-crackers - se bildet. Gjennomgående pleier kinamat å være godt. Så opplevdes det ikke denne gangen.
Date published: 2017-04-06
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise! Opplevelsene sto i kø fra vi landet i Beijing og til vi dro fra Shanghai. Reiseleder Mats er ekstremt kunnskapsrik, samtidig som han skaper god stemning omkring seg. Begge hotellene var svært bra, og maten god. Jeg har glutenintoleranse, men det var ikke noe problem. Både kinesiske guider og Mats sørget for dette. Dagene var spekket med opplevelser og en bør være i forholdsvis god form, da det på enkelte dager var mye gåing. Ta også med godt med klær i november, spesielt til turen på muren. Ullundertøy, samt lue og tykke votter. Kashmirskjerf kan en kjøpe overalt. Siden dette var en singelreise, var det få som kjente hverandre fra før. Gruppen ble fort sammensveiset, og reiseopplevelser ble delt med hverandre.
Date published: 2017-11-25
Rated 5 out of 5 by from En reise som viste det gamle og nye Kina Flyreisen, hotellene og togreisen mellom byene var veldig bra. Best var guiden Mette. Vi unngikk de verste køene med å tilpasse avgangstider og prioriteringer ved å følge opplegget til guiden som Muren og Maos mausoleum. Likeså en fantastisk kveldstur på elven med Shanghais strålende opplyste skyskrapere.
Date published: 2016-11-16
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk opplevelses reise En absolutt kjempe tur på alle områder, og som innfridde våre ønsker fra A til Å. Vår reiseleder var med på å gjøre reisen fullkommen, ved at hun utviste en profesjonalitet og omsorg for deltakerne på alle plan. Albatros bør være stolt over og ha sånne flotte medarbeidere, som vi har opplevd på alle våre Albatros turer.
Date published: 2016-11-17
Rated 5 out of 5 by from Interessant reise Beijing og Shanghai Veldig fin reise, bra hoteller og super guide Mette. Turen kunne godt vært noen dager lengre for å få bedre tid til det forskjellige, f.eks OL arenaen.
Date published: 2016-11-13
Rated 5 out of 5 by from Innholdsrikt og interessant Et tettpakket og innholdsrikt program med mange flotte opplevelser. Reiseleder Mats er veldig kunnskapsrik og serviceminded. Logistikken fungerte prikkfritt, ingen kø eller forsinkelser. Bra hotell i Beijing, ikke fullt så bra i Shanghai.
Date published: 2017-04-06
Rated 4 out of 5 by from Omtale Riket i midten Spennende reise og programmet var veldig bra. Reiselederen var utmerket og meget kunnskapsrik. Vi fikk en fin opplevelse og kan anbefale denne turen-
Date published: 2017-04-06
Rated 5 out of 5 by from En flott reise med utrolig mye opplevelser En spektakulær reise med en utrolig dyktig guid. Guiden var utrolig kunnskapsrik og vi følte vi levde oss inn i alt han fortalte
Date published: 2017-10-19
 • y_2019, m_2, d_21, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_31
 • loc_no_NO, sid_CNRTR20, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19CNRTR20ANO0204