Shongololo-ekspressen gjennom Zimbabwe og Sør-Afrika

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eksklusiv togreise fra Victoriafallene i Zimbabwe til Pretoria i Sør-Afrika med Big Five-safari, storslåtte landskaper, Panoramaruten samt Swaziland og Mosambik

Bli med på en togreise i verdensklasse og opplev det beste av Afrika mens du er omgitt av luksus på Shongololo-ekspressen, som eies av selskapet bak verdens mest eksklusive tog, Rovos Rail. Shongololo, som betyr tusenben, tar oss med gjennom Zimbabwe og Sør-Afrika gjennom savanne og grønne høydedrag til noen av Afrikas mest interessante severdigheter: Victoriafallene, Panoramarutens flotte landskap, Big Five-safari i Kruger nasjonalpark og viltreservatet Kapama.

Opplev også det lille kongeriket Swaziland og Mosambiks fargerike hovedstad Maputo, før reisen ender i Pretoria og Johannesburg. Underveis bor du i komfortable omgivelser i de herlige togkupeene på Shongololo-ekspressen.

Du kan forlenge reisen på Mauritius, ved Victoriafallene, ved kysten ved Indiske hav eller med storbyliv i Cape Town.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Safari, Vin og gastronomi, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta amerikanske dollars, sørafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Johannesburg, Sør-Afrika. Videre med fly til Victoriafallene, Zimbabwe. Velkomstmiddag
Dag 3 Victoriafallene. Vandretur til vannfallene og solnedgangs-cruise på Zambezielva
Dag 4 Victoriafallene. Landsbybesøk. Mulighet for tur til fossen. Om bord på Shongololo-ekspressen
Dag 5 Shongololo-ekspressen. Safari i Hwange nasjonalpark
Dag 6 Shongololo-ekspressen. Matobo nasjonalpark inkl. imponerende klippelandskap, Cecil Rhodes’ grav og safari
Dag 7 Shongololo-ekspressen. Safari i Antelope Park. Mulighet for aktiviteter i parkens natur
Dag 8 Shongololo-ekspressen. Great Zimbabwe-ruinene
Dag 9 Shongololo-ekspressen. Gjennom Zimbabwe og Sør-Afrika
Dag 10 Shongololo-ekspressen. Kapama viltreservat med Big Five-safari og rehabiliteringssenter for ville dyr
Dag 11 Shongololo-ekspressen. Heldagstur til Swaziland inkl. glassverksted og hovedstaden Mbabane
Dag 12 Shongololo-ekspressen. Heldagstur til Maputo, Mosambik
Dag 13 Shongololo-ekspressen. Safari i Kruger nasjonalpark, Sør-Afrika
Dag 14 Shongololo-ekspressen. Panoramaruten
Dag 15 Shongololo-ekspressen. Byrundtur i Pretoria. Avskjedsmiddag og overnatting på Zebra Country Lodge
Dag 16 Mot Johannesburg og besøk i Soweto township. Hjemreise
Dag 17 Hjemkomst

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo og kommer til Johannesburg i Sør-Afrika neste dag. Derfra setter vi kursen mot Victoriafallene i Zimbabwe.
Dag 2
Ankomst til Johannesburg, Sør-Afrika. Videre med fly til Victoriafallene, Zimbabwe. Velkomstmiddag
Imponerende Victoria Falls

Vi lander i Johannesburg om morgenen. Herfra flyr vi til Victoriafallene, der vi sjekker inn på lodgen vår og finner oss til rette. Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Om kvelden spiser vi en god velkomstmiddag.

Dag 3
Victoriafallene. Vandretur til vannfallene og solnedgangs-cruise på Zambezielva
Sundowner-cruise på Zambezielva

I dag skal vi oppleve en av Afrikas største severdigheter: den naturskapte fossen Victoriafallene. I den frodige skogen rundt vannfallene ser vi aper, store neshornfugler og masser av planter. Man skal holde seg litt borte fra vannkanten av hensyn til krokodillefaren, og så er det en god idé å ta med en paraply, for selv om himmelen er skyfri, kommer det mye vann fra fallene.

I dag skal vi også på et såkalt sundowner-cruise på Zambezielva ovenfor fossen. Vi drar ut i båt på den mektige elva, som er hjemsted for tusener av krokodiller og flodhester, og koser oss med en drink i solnedgangen mens vi nyter den storslåtte naturen og lyden fra fossefallene som tordner i bakgrunnen.

 

Dag 4
Victoriafallene. Landsbybesøk. Mulighet for tur til fossen. Om bord på Shongololo-ekspressen
Vi besøker en afrikansk landsby

I dag skal vi på besøk i en afrikansk landsby, der vi får innblikk i hvordan hverdagslivet leves av den lokale stammen.

Du har også mulighet til å bli med på enda en tur til fossen i dag.

Om ettermiddagen sjekker vi inn på Shongololo-ekspressen og begynner togreisen vår.

Dag 5
Shongololo-ekspressen. Safari i Hwange nasjonalpark
Hwange er Zimbabwes største dyrepark

Hwange nasjonalpark er den største dyreparken i Zimbabwe, og her skal vi på safari i dag. Nasjonalparken er en av Afrikas beste med mange ville dyr, og her er den største konsentrasjonen av sebraer og sjiraffer.

Elefanter utgjør størstedelen av dyrelivet i Hwange, som også er hjemsted for truede arter. Løver ser man ofte, og i mindre grad leoparder og neshorn. Hwange er det eneste fredede området der oryx-gaseller og brune hyener forekommer i betraktelig antall, og nasjonalparkens bestand av ville hunder er en av de største i Afrika i dag. Fuglelivet er variert, og her er opptil 400 arter.

Nasjonalparken strekker seg over 14 651 kvadratkilometer. Landskapet skifter fra spredt trevekst til savanne, undertiden med granittfremspring, og et interessant trekk er områdets sanddyner, som er holdt sammen av vegetasjon.

Dag 6
Shongololo-ekspressen. Matobo nasjonalpark inkl. imponerende klippelandskap, Cecil Rhodes’ grav og safari
Cecil Rhodes er begravd ved udkikkspunktet Malindi Dzimu

I dag besøker vi Matopos Hills i Matobo nasjonalpark, som ligger en halv times kjøring fra Bulawayo. Her kommer vi til utkikkspunktet Malindi Dzimu, ”de vennlige åndenes sted”, som av briten Cecil Rhodes ble omdøpt til ”View of the World”.

Cecil Rhodes, som i slutten av 1800-tallet sikret store deler av det sørlige Afrika for det britiske imperiet, ønsket å bli begravet ved dette utsiktspunktet. Herfra er det også en praktfull utsikt over det imponerende klippelandskapet. I området er det også interessante klippemalerier. Før vi kjører videre, ser vi Rhodes’ grav.

Vi fortsetter på safaritur i Matobo nasjonalpark for å se ville dyr. Parken ble opprettet i 1953, dekker over 425 kvadratkilometer, og ble i 2003 opptatt på UNESCOs Verdensnaturarvliste. Den er hjemsted for atskillige dyrearter som svarte og hvite neshorn, sebraer, gnuer, sjiraffer, antiloper, leoparder, hyener, geparder, flodhester, vortesvin, krokodiller, bavianer og aper.

Dag 7
Shongololo-ekspressen. Safari i Antelope Park. Mulighet for aktiviteter i parkens natur
Møt den mektige løven

Vi har hele dagen i Antelope Park, som er hjemsted for et verdenskjent rehabiliteringsprogram for løver – African Lion and Environmental Research Trust (ALERT).

Antelope Park dekker cirka 12 kvadratkilometer åpent savannelandskap, og utover løver, elefanter, sebraer og tallrike andre dyrearter lever det over 150 fuglearter i viltreservatet.

Vi drar på safari i parken, og du har også mulighet til å delta i ekstra aktiviteter (kjøpes ekstra). Dra for eksempel på kanotur, på fuglesafari i båt, eller opplev naturen fra hesterygg.

Om ettermiddagen fortsetter vi togreisen vår.

Dag 8
Shongololo-ekspressen. Great Zimbabwe-ruinene
Ruiner av den gamle hovedstaden Great Zimbabwe (ca.1100–1450)

Etter frokosten forlater vi toget for å oppleve et av reisens historiske høydepunkter, Great Zimbabwe-ruinene. I nærheten av Masvingo ligger ruinene av byen Great Zimbabwe, som en gang var hovedstad i riket av samme navn. Det var et mektig kongedømme, som blomstret ca. 1100–1450, og det omfattet de nåværende statene Zimbabwe og Mosambik.

Byens murer er opptil ni meter høye, og alle bygninger er oppført av stein satt sammen uten mørtel. Det er en betagende opplevelse å gå rundt blant de imponerende ruinene. Zimbabwe betyr ”store steinbygninger”, og stedets navn er dermed videreført i navnet på den nåværende staten.

Vi vender tilbake til toget og fortsetter turen.

Dag 9
Shongololo-ekspressen. Gjennom Zimbabwe og Sør-Afrika
Det flotte afrikanske landskapet

Nyt en dag i ditt eget tempo om bord på toget når vi beveger oss gjennom det sørlige Zimbabwe og nordlige Sør-Afrika. Vi krysser grensen til Sør-Afrika ved Breitbridge, og etter grensekontroll fortsetter vi togreisen med kurs mot Kapama viltreservat, som vi kommer til neste dag.

Dag 10
Shongololo-ekspressen. Kapama viltreservat med Big Five-safari og rehabiliteringssenter for ville dyr
På udkikk efter Big Five-dyrene

Vi spiser frokost tidlig og stiger av toget for å kjøre til viltreservatet Kapama, der store safariopplevelser venter. Vi drar på utkikk etter Big Five-dyrene: elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard i Kampana, som også er hjem for tallrike andre arter av pattedyr og 350 forskjellige fugler.

Etter safarituren besøker vi et nærliggende rehabiliteringssenter for truede dyrearter og hører om stedets innsats for å hjelpe dyr som geparder og afrikanske villhunder.

Vi spiser lunsj om bord på toget, og togreisen fortsetter mot sør.

Dag 11
Shongololo-ekspressen. Heldagstur til Swaziland inkl. glassverksted og hovedstaden Mbabane
Besøk i Swazilands hovedstad Mbabane

I dag ankommer vi til Swaziland, som er et lite kongerike omkranset av Sør-Afrika og Mosambik. Swaziland er kjent for sine vennlige innbyggere og er en tilbakelent nasjon, som er rik på kultur. Landet er også berømt for sin fremragende kunsthåndverktradisjon.

Fra Mpaka, Swazilands jernbanestasjon, forlater vi toget om morgenen og drar på heldagstur i Swaziland. Vi besøker et glassverksted, Ngwenya Glass, som er berømt for å skape produkter av 100 % gjenbruksglass, og turen går også til Swazilands hovedstad Mbabane.

Om ettermiddagen kjører vi over grensen til Sør-Afrika og vender tilbake til toget, som tar oss til Mosambiks hovedstad Maputo.

Dag 12
Shongololo-ekspressen. Heldagstur til Maputo, Mosambik
Velkommen til Mozambique!

Etter frokosten stiger vi av toget og drar på heldagstur til Maputo, som er hovedstaden i Mosambik. Maputo er kjent for sin gjestfrihet og er en by full av kontraster, der all verdens kulturer har satt sine avtrykk. Afrikanske og portugisiske stilarter blander seg med tradisjonell kolonistil i byens arkitektur, og gamle katolske kirker står side om side med moskeer, festninger, viktorianske hus og andre bygninger fra svunne tider. Langs den fargerike strandpromenaden ved Indiahavet ligger mange kafeer og restauranter, som serverer retter med fersk fisk fra det afrikansk-portugisiske kjøkkenet.

Underveis ser vi blant annet byens vakre togstasjon og bygningen Casa de Ferro, designet av den franske arkitekten Alexandre Gustave Eiffel, som også skapte Eiffeltårnet i Paris.

Vi er om bord på toget igjen om ettermiddagen og kjører tilbake mot Sør-Afrika og flere opplevelser.

Dag 13
Shongololo-ekspressen. Safari i Kruger nasjonalpark, Sør-Afrika
Kruger-området huser også Big Five-dyrene

I dag skal vi på heldagssafari i Kruger nasjonalpark, der vi kjører i åpne jeeper. Parken omfatter en hel rekke forskjellige savannetyper med så stor variasjon at man godt kunne tilbringe mange dager her uten å komme til å kjede seg. Her er fint anlagte veier og safarispor, som gjør det mulig å kjøre ganske tett innpå vannhull og til observasjonsposter der det ofte er god utsikt til viltet. Og vilt er her nok av: Det er mulig å se opptil 132 forskjellige arter pattedyr, 438 fuglearter, 104 krypdyr og hele 1771 plantearter, hvorav 357 er tre- og buskarter.

Kruger er anlagt slik at de besøkende kun har adgang til en begrenset del av de anlagte sporene, mens store områder er forbeholdt viltet. Igjennom årene har viltet imidlertid vennet seg til biler og besøkende, og man kan ofte se elefanter, sjiraffer og forskjellige antilopearter gresse tett inntil parkerte biler. Det er heller slett ikke uvanlig at en løveflokk eller et par geparder hindrer den frie passasjen.

Det enorme området gir viltet ultimative livsbetingelser, men turismen setter også sitt preg på hverdagen. Løvene her har spesialisert seg i å jage sjiraffer ut på de asfalterte veiene, der de harde hovene glir og sjiraffene faller i gapet på rovdyrene. Derfor utgjør sjiraffkjøtt rundt halvdelen av løvenes føde her, mot nesten ingenting i den ukontrollerte naturen.

Med litt flaks får vi kanskje sett Big Five-dyrene elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard. De er her alle sammen, men mengden varierer. Normalt vokser gresset høyt i mai og juni. Deretter forvandler tørken gradvis det meste av Kruger-området til et tørt, gult og avsvidd landskap – noe som til gjengjeld gjør det lettere å finne dyrene.

Dag 14
Shongololo-ekspressen. Panoramaruten
Gods Window på Panoramaruten

Turen går i dag på fjellrike og svingende veier på Sør-Afrikas berømte Panoramarute, som byr på det ene storslåtte natursceneriet etter det andre.

Ved God´s Window opplever vi et av verdens vakreste utkikkspunkter (hvis været tillater det) med fabelaktig utsikt til lowveld-savannen, som ligger 1000 meter skrått nedenfor det platået vi befinner oss på. Vi besøker også Three Rondavels og Bourke’s Luck Potholes, som er et enestående klippelandskap der voldsomme flomvirvler har boret dype, sylinderformede huller i den nakne klippen.

Vi stopper ved Blyde River Canyon, som tåler sammenligning med Grand Canyon, bare i litt mindre skala. Fjellområdet har mange flotte scenerier, og kan vi nå mer underveis, gjør vi det gjerne. Programmet avhenger også litt av været og deltakernes lyst til å vandre rundt i de betagende omgivelsene. I disse fjellområdene er det ofte tett morgentåke som letter utpå dagen, og det forsøker vi å ta hensyn til når dagsruten fastlegges på stedet.

Vi vender tilbake til det deilige toget vårt om ettermiddagen i Nelspruit og fortsetter til Pretoria.

Dag 15
Shongololo-ekspressen. Byrundtur i Pretoria. Avskjedsmiddag og overnatting på Zebra Country Lodge
Nelson Mandelas statue ved flotte Union Building

Om morgenen kommer vi til Capital Park, Rovos Rails’ private togstasjon i vakker kolonistil fra den gangen da stasjonen var knutepunkt for jernbanetrafikk i det gamle Transvaal. Her sier vi farvel til Shongololo-ekspressen og besetningen og kjører videre til Sør-Afrikas hovedstad Pretoria.

Vi tar en liten rundtur i den travle storbyen og gjør blant annet holdt ved den flotte Union Building, der Sør-Afrikas regjering holder til. Den halvmåneformede bygningen oppført i lys sandstein ligger på toppen av en ås med en storslått utsikt over hele byen. Den 285 meter lange bygningen stod ferdig i 1913, og bygningens to fløyer skulle symbolisere landets to befolkningsgrupper, britene og boerne. Den svarte delen av befolkningen skulle tydeligvis ikke være representert i regjeringsbygningens symbolikk. Vi spiser lunsj enten før eller etter besøket ved Union Building.

Etter besøket i Pretoria tilbakelegger vi de cirka 30 km til Albatros’ egen Zebra Country Lodge, der vi skal overnatte. Den stemningsfulle lodgen ligger vakkert til i det åpne landskapet, der sebraer, hester og antiloper går fritt omkring.

Vi spiser felles avskjedsmiddag om kvelden.

Dag 16
Mot Johannesburg og besøk i Soweto township. Hjemreise
Besøg Soweto township

Vi forlater Zebra Country Lodge og begir oss til Johannesburg. Derfra skal vi reise hjem. Joburg, som Sør-Afrikas største by heter i daglig tale, har over seks millioner innbyggere. Den minner om en amerikansk storby med en kjerne av skyskrapere i et moderne forretningskvarter, som langsomt flater ut i små, lave forstadskvarterer. Joburg er sentrum for verdens diamant- og gullhandel.

Vi avlegger besøk i det berømte og beryktede townshipen Soweto for å få et innblikk i dagliglivet der. Etter en lang og stygg historie som startet i 1944, er Soweto også i dag et enormt villniss av paradokser. Ikke alt er imidlertid negativt, for det har skjedd ganske mye siden bulldoserne i 1976 tromlet ned streikende skoleelever. Soweto sprudler i dag av kreativitet og fornyelse og er en smeltedigel for kunst, musikk, teater og poesi.

Tidlig på kvelden kjører vi til lufthavnen i Johannesburg, og flyr derfra til Oslo. Det er også mulig å fortsette på en av de reiseforlengelsene vi tilbyr. Se mer sist i programmet.

Dag 17
Hjemkomst
Vi ankommer Oslo.

Om Shongololo-ekspressen

Som gjest på Shongololo-ekspressen bor du i en bekvem kupé med eget baderom og dobbeltseng eller to enkeltsengar.

Måltidene serveres i hyggelige restaurantvogner som er moderniserte gamle togvogner. Her kan du spise både moderne og tradisjonelle retter, og til maten kan du velge blant herlige sørafrikanske viner.
Du kan også koble av i barvognen eller nyte utsikten fra loungen i panoramavognen, som har en åpen balkong ved togets bakside.

Shongololo-expressen eies av firmaet som står bak verdens mest eksklusive tog, Rovos Rail.

Velkommen om bord!

Gold-suite

Suiten er på 7 m2 og utstyrt med enten en dobbeltseng (190x190 cm) eller to enkeltsenger (190x75 cm). Suiten har eget baderom med dusj, toalett og håndvask. Gold-suite er inkludert i reisens pris.
En av togets Gold-suiter

Emerald-suite

Suiten er på 10 m2, har et mindre loungeområde og eget baderom med dusj, toalett og håndvask. Sengene har enten to enkeltsenger (190x75 cm) eller en dobbeltseng (190x150 cm).

Du kan velge å oppgradere til denne kupéen.

Emerald-suite

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltsuiter
Tillegg for Gold-enkeltsuite: kr 19 998,–
Tillegg for Shongololo-suiter
Tillegg for Emerald-suite: kr 9 998,–
Tillegg for enkeltrom, Emerald-suite: kr 22 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Johannesburg og Johannesburg–Oslo med mellomlanding
 • Fly Johannesburg–Victoria Falls
 • Utflukter og transport jf. program
 • 2 overnattinger i Victoria Falls med frokost
 • 12 dagers togreise (11 overnattinger) med Shongololo-ekspressen inkl. frokost og middag
 • 1 overnatting på hotell i Pretoria med frokost
 • Middag dag 2 og 4–15
 • Lunsj dag 10 og 15
 • 1 gratis flaske vann (1 liter) om dagen på toget
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Visum til Zimbabwe & Mozambique. Bemerk vennligst at visum fås ved ankomst. Visum til Mosambik (ca. 50 USD)
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikks (til koffertbærere, kelnere samt sjåfør – beregn ca. kr 750,– pr. person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Klimaet i Zimbabwe og Sør-Afrika

Den sørlige afrikanske vinteren ligger motsatt vår i månedene fra juni til august, ofte med kalde netter. Det kan også være tilfellet i mai og september. Den typiske vinterdagen kan sammenlignes med en god norsk vårdag med sol og temperaturer som godt kan snike seg over 20 grader, mens nettene ofte kommer med frost på utsatte steder. Resten av året vil det fortrinnsvis være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen godt snike seg over 30 grader. Byger forekommer året rundt, med flest nordpå i de varme månedene og flest sørpå i de kalde månedene. Generelt er været i Sør-Afrika mildt og behagelig året rundt. Ekstreme værforhold er sjeldne, men forekommer likevel (især i de senere år).

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert. Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg skal du kontakte den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner, så les mere her:
www.albatros.no/reisemaal/afrika/soer-afrika
www.albatros.no/reisemaal/afrika/zimbabwe

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.

Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.

Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.

Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.

USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.

Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.

Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.

Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Forleng reisen

Forleng reisen din ved Indiske Hav

Type Reiseforlengelse
Varighet 4 dager
Pris Fra 4 498,–
4 dagers avslapping i eller utenfor Durban
Rund av Afrikaeventyret ditt med fire dager i Durban. Du kan slikke sol og lade opp batteriene ved bassenget, gå på oppdagelse i byens vell av restaurangter emd mat fra alle hjørner av Sør-Afrika eller gå en tur langs strandpromenaden The Golden Mile. Vil du ha litt mer rolige omgivelser kan du velge å bo på den vakre Delfinkysten litt nord for Durban, der bølgene fra Indiske hav skyller over de øde strendene. Her kan du også gå på utkikk etter sommerfugler i den subtropiske skogen eller benytte deg av områdets 18-hullers golfbane.
Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom tre hoteller:

Garden Court Marine Parade
Hotellet ligger på den vakre Golden Mile-strandpromenaden midt i byen rett overfor stranden. Det store hotellet har 352 rom. Alle rommene har te- og kaffefasiliteter, gratis wifi, roomservice og flere restauranter.

Pris
kr 4 498,– per person i delt dobbeltrom på Garden Court Marine Parade

Tillegg for enkeltrom
kr 1 698,–

Les mer på www.tsogosunhotels.com/garden-court/marine-parade

Southern Sun Elangeni & Maharani, Durban
Det 4-stjerners hotellet ligger bare 200 meter fra stranden på Durbans «Golden Mile». Hotelelt har flere restauranter og ellers alle de fasilitetene man kan forvente på et godt 4-stjerners hotell.

Alle 734 rom har aircondition, te- og kaffefasiliteter, sikkerhetsboks, 24 timers roomservice og gratis wifi.

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 1 300,– per person i delt dobbeltrom på Southern Sun Elangeni & Maharani, Durban

Tillegg for enkeltrom
kr 4 098,–

Les mer på www.tsogosunhotels.com/hotels/elangeni-and-maharani

Fairmont Zimbali Resort
Du bor på Fairmont Zimbali Resort – et herlig 5-stjerners hotell på den vakre Delfinkysten. Resorten har fine rom, ni forskjellige restauranter, fem lekre svømmebasseng, spa og tennisbane. En del av Zimbalis område er utlagt som naturreservat, og der kan du i fred og ro se på planter, dyr og fugler.

Les mer på www.fairmont.com/zimbaliresort

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 000,– per person i delt dobbeltrom på Fairmont Zimbali Resort

Tillegg for enkeltrom
kr 5 998,–

Utflukter
I Durban kan du delta i en rekke utflukter. Se priser og beskrivelser: Utflukter i Durban

Prisen inkluderer
 • Eventuelt fly Cape Town eller Johannesburg – Durban t/r
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling
Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 4 dager
Pris Fra 5 998,–
4 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr 5 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun

Tillegg for enkeltrom
kr 2 500,–

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
kr 8 498,– pr. person i delt dobbeltrom

Tilleg for enkeltrom
kr 5 000,–

Utflukter
I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her:
Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling
Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden).

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com 

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina

Tillegg for enkeltrom
kr 3 398,– på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice
4-stjerners Le Meridien ligger helt perfekt omgitt av en tropisk hage. Hotellet har et stort bassengområde og direkte adgang til stranden. Helpensjon er inkludert i oppholdet.

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 1 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Le Meridien

Tillegg for enkeltrom
kr 6 798,– i deluxe-enkeltrom på Le Meridien

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i delux-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
http://www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml 

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Tillegg for enkeltrom
kr 6 798,– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling
Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Anmeldelse av reisen

Her kan du se anmeldelser fra andre som har vært på turen. Vi håper du kan lese dere meninger, gode råd, ris og ros og få en forestilling om hva som venter deg på reisen – så du kan velge den helt riktige reisen for deg. Anmeldelsene blir samlet inn av et eksternt firma, som er din garanti for anmeldelsenes gyldighet. Les mer her

Legg merke til at flyselskap, flyrute, hoteller, reiseleder og/eller reisens rute kan variere fra gang til gang, og dermed kan en reise som er anmeldt her være litt annerledes en den reisen du kan kjøpe nå.

Du har også mulighet for å stille spørsmål som omhandler selve reisen eller lese andres spørsmål. Bemerk at andre gjesters evalueringer kommer etter avsnittet med spørsmål og svar.

Lignende reiser

ZWRTR10ANO