Sjarmerende Havanna og Varaderos paradisstrender

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Bli med på en herlig strandferie med all inclusive på Varaderos paradisstrender – med tre dager i enestående Havanna

Nyt livet og oppdag herlige Cuba på egen hånd! Med tre dager i Havanna som starter med en guidet byrundtur kan du både se de store severdighetene og finne dine egne perler i den livlige, mangefasetterte byen. Etter å ha fått en liten vitamininnsprøyting i storbyen fortsetter turen til 6 herlige dager i strandparadiset Varadero. Her bor du på et herlig all inclusive-resort der det eneste du trenger å tenke over er hvilken bok du skal lese mens du ligger på den lange, kritthvite stranden med utsikt til det enestående turkisblå havet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Individuell reise

 • Reiseleder Engelsktalende guide

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Peso convertible (CUC), euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Havanna
Dag 2 Havanna. Velkomstmøte og byrundtur
Dag 3–4 Havanna. Dager til fri disposisjon
Dag 5 Havanna–Varadero
Dag 6–11 Varadero. Strand og avslapping, dager til fri disposisjon
Dag 12 Transport til flyplassen og hjemreise
Dag 13 Ankomst til Norge

Hoteller

Habana Libre

 • 572 rom
 • 5 km til gamlebyen
 • Basseng
 • Safe (mot gebyr)
 • Wi-fi (mot gebyr)
 • 5 restauranter
 • Poolbar, lobbybar og natklubb på øverste etasje
 • Heis

Dette tidligere Hilton-hotellet er med sine 25 etasjer en av de høyeste bygningene i Havanna. Det ligger sentralt nært den berømte havnepromenaden El Malecón, og utsikten er uovertruffen. Hotellet har en stor buffetrestaurant der vi spiser frokost, og dessuten har det atskillige á la carte restauranter, snackbar, pool- og lobbybar. På den øverste etasjen ligger hotellets kjente nattklubb ”El Turquino”, der det ofte er levende musikk. På 2. etasje ligger hotellets utendørs basseng, der det er solsenger og håndklær til fri bruk. Hotelelt har wi-fi mot gebyr.

Rom
Rommene er store og har en dobbeltseng eller to separate senger (alle senger er store i størrelsen). Fra rommet er det flott utsikt over byen. Alle rom har telefon, aircondition, safe (mot gebyr), tv og hårtørker. Der er wi-fi (mot gebyr).

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.melia.com/en/hotels/cuba/havana/tryp-habana-libre/index.html 

Meliá Marina Varadero

Hotellet ligger flott til ved den nye marinaen i Varadero, som er ytterst velegnet til en liten spasertur. Hotellet er et all inclusive-hotell med atskillige restauranter og barer, og du har mat og drikkevarer inkludert 24 timer i døgnet. Det er adgang til en av Varaderos fineste sandstrender (60 meter fra hotellet via en gangbro), og det er også et flott poolområde med bar, liggestoler og utsikt til marinaen. Hotellet har treningssenter, et stort spaområde og wifi.

Hotellet har store, moderne rom med god komfort og mange fasiliteter. Det er utsikt mot den tropiske hagen. Rommene har aircondition, sikkerhetsboks, strykejern og strykebrett, hårtørker, telefon, LCD-TV, trådløst internett (mot betaling), minibar som fylles opp daglig (inkluderet i prisen) samt en møblert balkong.

Oppgradering (kjøpes ekstra): Rommene på hotellets nest øverste etasje, det såkalte "The Level", er forbeholdt hotellets VIP-gjester. Rommene har samme standard som på de andre etasjene, men her har man adgang til en egen resepsjon med privat innsjekking og internasjonal á la carte-restaurant på 7. etasje der man kan nyte alle måltider. Restauranten har flott utsikt til marinaen og en me avslappet stemning enn hotellets store buffetrestaurant der resten av hotellets gjester spiser sine måltider. For et mindre beløp kan du oppgradere til et rom på "The Level".

Les mer her: www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-marinavaradero

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
21 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Havanna
Havanna

Du flyr til Havanna, og etter formalitetene på flyplassen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet. Det ligger i bydelen Vedado og nært den berømte havnepromenaden (El Malocón). Fra hotellet er det bare en 5 minutters kjøretur til den gamle bydelen.

Overnatting i Havanna.

Dag 2
Havanna. Velkomstmøte og byrundtur
Velkommen til Havanna

Denne morgenen holder vår engelsktalende representant et velkomstmøte på hotellet. Der får du ideer til hva du kan oppleve i Havanna og Varadero. Det er også mulig å kjøpe utflukter på møtet. Etter velkomstmøtet er det en byrundtur i Havanna med en engelsktalende lokalguide, der du kan få et godt overblikk over byen. Byryundturen varer ca. 3 timer.

Havanna ble Cubas hovedstad i 1556, og den ble et nærmest obligatorisk stopp for europeere på vei til eller fra landene i «den nye verden». Både den gang og nå er byen Cubas sentrum for kultur og politikk. Havanna er fascinerende, og her har både den spanske innflytelsen samt de tette båndene til både USA og Sovjetunionen satt sine spor.

Den gamle bydelen inviterer til spaserturer i de brolagte gatene, der fargerike bygninger fra kolonitiden er en enestående ramme. Overalt kan du se amerikanerbiler fra femtitallet, og det er en unik opplevelse – ingen andre steder i verden er bybildet slik som her. I utkanten av den gamle bydelen ligger et imponerende bygningsverk, El Capitolio, som er en kopi av Capitol-bygningen i Washington. I den nyere bydelen finner du Revolusjonsplassen, der Fidel Castro holdt sine kjente maratontaler – noen av dem kunne vare opp til 8 timer. Her ligger de viktigste departementene og hovedkontoret til kommunistpartiet, og det er i gåavstand til Havannas store kirkegård, Cemetario de Colón, der det er mange vakre mausoleer.

Overnatting i Havanna.

Dag 3–4
Havanna. Dager til fri disposisjon
Gå på opdagelse i Havanna

du er interessert i Ernest Hemingway er det opplagt å dra ut til huset hans. Hemingways hus, Finca Vigia, ligger litt utenfor Havanna. Her kan man få lov til å titte inn gjennom vinduene og blant annet se de store jakttrofeene han hadde med seg hjem fra reisene sine til Afrika.

Overnatting i Havanna.

Dag 5
Havanna–Varadero
Varadero

Det tar omkring 3 timer med ett enkelt stopp underveis. Rommet på hotellet i Varadero er vanligvis klart fra omkring klokken 16:00, men hvis du sjekker inn før får du adgang til barene og restaurantene med det samme.

Overnatting i Varadero.

Dag 6–11
Varadero. Strand og avslapping, dager til fri disposisjon
Tid til å slappe av på stranden i Varadero

Disse dagene er til fri disposisjon, og du kan nyte badeferien din. Varadero er Cubas største ferieområde, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Hele to mil med kritthvit sand strekker seg i en paradisisk landtange ut i Mexicogulfen. Hotellet er et av de nyeste i Varadero og ligger ved marinaen. Det er bare 60 meter til den fine sandstranden. Har du lyst til å dra inn til sentrum av Varadero er det en buss som stopper ved hotellet mange ganger om dagen, og du kan gå av og på som du vil (for samme pris hele dagen).

Det er flere muligheter for utflukter i området – du kan for eksempel dra på katamarantur til helt øde strender eller dra på utflukter til en av de større byene i nærheten av Varadero.

Overnatting i Varadero.

Dag 12
Transport til flyplassen og hjemreise
I dag er det transport til flyplassen i Havanna og hjemreise til Norge.
Dag 13
Ankomst til Norge

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 21 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
7 998,–
Tillegg for oppgradering av dobbeltrom til "The Level" i Varadero
kr 2 498,–
Tillegg for oppgradering av enkeltrom til "The Level" i Varadero
kr 2 998,–
Barnepris

Fra kr. 16 998,–
2 barn (2–11 år) kan bo på rommet sammen med 2 betalende voksne.
Det er to eksisterende senger på rommet (begge ”queen size”), og det settes ikke ekstraseng inn på rommet til barnet/barna. Det er frokost i Havanna og All Inclusive i Varadero inkludert i barneprisen.
Det er ikke mulig for en tredje voksen å bo på rommet.

Pris per barn for oppgradering til The Level på Melia Marina: kr 1 298,–

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Havanna med mellomlanding
 • Engelsktalende lokalguide
 • 4 netter i Havanna på Hotel Habana Libre i delt dobbeltrom
 • 7 netter i Varadero på Melia Marina Varadero i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig på hotellet i Havanna
 • All Inclusive på hotellet i Varadero fra lunsj dag 5 til og med lunsj dag 12
 • Byrundtur i Havanna på dag 2 (varighet ca. 3 timer)
 • Transport mellom lufthavn og Havanna (dag 1)
 • Transport mellom Havanna og Varadero (dag 5)
 • Transport mellom hotell i Varadero og lufthavn (dag 12)
 • Europeiske skatter og avgifter

Utflukter samt transfers gjennomføres sammen med andre reisende.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utflukter (unntatt byrundtur i Havanna dag 2)
 • Øvrige måltider
 • Tillegg for enkeltrom
 • Visum til Cuba (kr 300,–)
 • Personlige fornødenheter
 • Eventuelle driks
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om individuelle reiser

På individuelle reiser tilbyr Albatros en rekke utflukter du kan velge å kjøpe ekstra. De går til spennende severdigheter som vi varmt kan anbefale. Du kan også la være å kjøpe utfluktene – det gir mer tid til egne eventyr og til å nyte reisen i eget tempo. På noen reiser er det utflukter inkludert i prisen. Felles for alle transfers og utflukter er at de blir gjennomført med en engelsktalende lokalguide som er spesialist på reisemålet. Til forskjell fra våre gruppereiser er det ingen Albatros-reiseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguiden er ikke nødvendigvis den samme fra utflukt til utflukt. Transfers og utflukter gjennomføres sammen med andre reisende. Vi har faste avganger og et bestemt antall plasser for å holde prisen nede.

Deltagerantall

Denne reisen gjennomføres uansett antall påmeldte.

Pakkeliste

 • Mindre ryggsekk eller veske til utflukter
 • Sommertøy
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Genser eller lett jakke
 • Praktisk fottøy
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Myggspray
 • Antibakteriell gelé

Valuta og kredittkort

Vi anbefaler at du tar med deg euro og ikke tar med amerikanske dollars, som veksles mot et meget høyt gebyr. Det kan være vanskelig å bruke kredittkort, så dette bør kun tas med som en nødløsning. Det er som oftest bare VISA som kan brukes, MasterCard godtas bare noen få steder. Kredittkort som er utstedt i USA kan ikke brukes på Cuba.

Forsikring

OBS: Ved innreise til Cuba er det påkrevd å ha en reiseforsikring som dekker omkostninger ved sykdomsbehandling på Cuba. Du kan bli bedt om å dokumentere dette for myndighetene i Havannas lufthavn. Har du ikke ekstraordinært tegnet en slik forsikring er det mulig å tegne en hos forsikringsselskaper i Havannas lufthavn.

Mer om Cuba

Her kan du lese mer om Cuba: www.albatros.no/reisemaal/karibia/cuba
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Se også artikkelen med vår Cuba-eksperts tips til opplevelser i Cuba: Cuba er mitt andre hjem

Praktiske opplysninger

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.

Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.

USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.

Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.

Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.

Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Anmeldelse av reisen

Her kan du se anmeldelser fra andre som har vært på turen. Vi håper du kan lese dere meninger, gode råd, ris og ros og få en forestilling om hva som venter deg på reisen – så du kan velge den helt riktige reisen for deg. Anmeldelsene blir samlet inn av et eksternt firma, som er din garanti for anmeldelsenes gyldighet. Les mer her

Legg merke til at flyselskap, flyrute, hoteller, reiseleder og/eller reisens rute kan variere fra gang til gang, og dermed kan en reise som er anmeldt her være litt annerledes en den reisen du kan kjøpe nå.

Du har også mulighet for å stille spørsmål som omhandler selve reisen eller lese andres spørsmål. Bemerk at andre gjesters evalueringer kommer etter avsnittet med spørsmål og svar.

Lignende reiser

18CUIRT01ANO2607