Sør-Englands kultur og historie

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En rundreise i Sør-Englands idylliske landskap med Oxford, Stonehenge og Cotswolds

Bli med på denne reisen til Sør-Englands høydepunkter fra imponerende slott til idylliske landsbyer. Vi skal se noen av de vakreste stedene i dette hyggelige landet. Vi bruker en hel dag på å gå i kriminalinspektørenes fotspor med besøk i Morses Oxford og Barnabys ”Midsomer”! I Bath og ved Stonehenge ser vi sporene etter gamle kulturer, og i Shakespeares fødeby Stratford-upon-Avon kan vi bli både romantiske og litterære. Blant grønne bakker, gressende sauer og små kanaler i Cotswolds får vi oppleve engelsk landliv, og selvfølgelig blir det også tid til å titte på engelsk hagekunst komplett med te og scones!
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Britisk pund

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – London. Windsor og Windsor Castle
Dag 2 Inspector Morses Oxford samt Barnabys og Agatha Christies Thames Valley
Dag 3 Blenheim Palace og Stratford-upon-Avon
Dag 4 Cotswolds, Chipping Camden og Broadway
Dag 5 Romernes Bath
Dag 6 Stonehenge, Salisbury og Bournemouth
Dag 7 Bournemouth – Portsmouth. Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
11 998,–
Oslo
Få plasser igjen
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 998,–
Bergen
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
11 998,–
Oslo
På forespørsel
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
11 998,–
Oslo
Få plasser igjen
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 498,–
Trondheim
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 698,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 698,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 998,–
Bergen
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
11 998,–
Stavanger
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – London. Windsor og Windsor Castle

Vi flyr fra Oslo og kommer fram til London tidlig på formiddagen. Herfra kjører vi til Windsor, der vi kan ta oss en liten spasertur i den hyggelige byen. Windsor har mange små butikker, historiske pubber og ikke minst det berømte Windsor Castle, som vi besøker senere på dagen. På den andre siden av elva Themsen ligger Eton, som er spesielt kjent for den private gutteskolen Eton College, der prins William og prins Harry har gått. Gatebildet preges av gutter i skoleuniformer med Eton-flipper og snippkjole.

Etter lunsj (på egen hånd) besøker vi en av Englands mest populære attraksjoner, Windsor Castle, som ligger vakkert til over byen. Slottet ble grunnlagt av Vilhelm Erobreren i det 11. århundret og er både det eldste og det største slottet i Storbritannia. Slottets eldre deler gir fremdeles et inntrykk av den middelalderborgen som opprinnelig skulle forsvare normannernes herredømme over Sør-England. Gjennom tidene har slottet gått igjennom store forandringer, og den opprinnelige vollgraven er fjernet.

Windsor fikk sitt nåværende utseende i første halvdel av 1800-tallet og ble etter en brann i 1992 restaurert for mer enn 400 millioner kroner. I dag har dronning Elizabeth og prins Philip ofte ferie på slottet, som blant annet har fine porselens- og kunstsamlinger av anerkjente malere som Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo og Holbein. Det imponerende slottet huser også State Apartments, dronning Marys dukkehus og St. George-kapellet i vakker gotisk stil, der flere av Englands monarker ligger begravd. Etter en rundtur på slottet går turen nordover, og vi blir innkvartert på et godt hotell mellom Windsor og Oxford i området rundt Hemel Hempstead, der vi skal overnatte de første to nettene. Her spiser vi vår første middag sammen.

(I dag kjører vi 98 km, ca 1:30 t.)

Dag 2
Inspector Morses Oxford samt Barnabys og Agatha Christies Thames Valley

Etter en tradisjonell engelsk frokost på hotellet setter vi kursen mot Oxford. Selv om vi ikke er mange mil fra London er Oxford en helt annen verden. Oxfords ubestridte sentrum er det berømte universitetet med vakre fakultetsbygninger spredt ut over hele byen. Vi begir oss ut på en hyggelig byvandring til fots med reiselederen, som forteller levende om stedet.

Oxford University er inndelt i selvstendige ”colleges” og er det eldste universitetet i den engelsktalende delen av verden. Det er omtalt i litterære kilder så tidlig som på 1200-tallet. Universitetet og noen av disse bygningene er fra denne perioden, blant annet St. Edmund Hall og collegene University College, Balliol og Merton. Selve bykjernen minner ved første øyekast om enhver annen hyggelig engelsk provinsby, hvis det ikke var for alle bokhandlene, forlagene og studentene som avslører byens vigtigste arbeidsplass. I Oxford skal vi gå i fotsporene til Inspector Morse og oppleve noen av de velkjente miljøene fra krimserien som er basert på Colin Dexters bøker. Det er mulig å stikke innom yndlingspubben til Morse, The Eagle and Child, som tidligere var et populært møtested for forfattere som J.R.R. Tolkien, C. S. Lewis og andre medlemmer av den litterære Inkling-gruppen, som over en pint eller to møttes og diskuterte sine eventyrlige bøker på tretti- og førtitallet.

Dagen fortsetter i krimens univers – vi skal videre til de små landsbyene der ”Mord og mysterier” med den engelske tittelen ”Midsomer Murders” blir filmet og Barnaby løser sine krimgåter. Her ligger det små, fine cottages av stein med velpleide hager som avslører englendernes store kjærlighetsforhold til hagekulturen. Det er om mulig enda mer idyllisk i virkeligheten enn på tv! Når det nærmer seg lunsjtid stopper vi selvfølgelig ved en hyggelig pub, så man eventuelt kan velge å spise en tradisjonell engelsk lunsj og nyte en pint. Turen fører oss videre gjennom Warborough, der pubben Six Bells ligger. I tv-serien er den kjent som The Black Swan i landsbyen Badger’s Drift, og like ved ligger Wallingford, som opptrer som Causton i serien. Vi går en tur i Barnabys fotspor i den lille middelalderbyen, som på tross av sin begrensede størrelse har både butikker, historiske pubber, en slottsruin, et bymuseum og et kirkekor – Wallingford Parish Church Choir – som i 2011 ble kåret som Englands mest populære og som naturligvis også har vært med i ”Mord og mysterier”. Tidlig på ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet vårt, der vi spiser middag.

(I dag kjører vi 110 km, ca 2 t.)

Dag 3
Blenheim Palace og Stratford-upon-Avon

Dagens første stopp er det imponerende Blenheim Palace, som ble bygd i engelsk barokkstil i 1705-1724 som en gave fra det engelske parlamentet til John Churchill, den 1. hertugen av Marlborough. Ni generasjoner senere ble en annen Churchill – med fornavnet Winston – født i et av palassets soverom som barnebarn av den 7. hertugen av Marlborough. Den kommende statsministeren bodde ikke selv i palasset, siden arvefølgen fulgte hans onkel, og den dag i dag er stedet fremdeles bebodd av Marlborough-familien og den 12. hertugen i rekken. Som det er tilfellet med mange av fortidens slott og herregårder er inntekten fra jordbruket ikke nok, og man blir nødt til å åpne dørene for besøkende, selge suvenirer og leie ut til filmopptak. Både Harry Potter og flere av Indiana Jones-filmene er tatt opp her. I 1987 ble palasset tatt med på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Etter en spennende omvisning fortsetter vi til den sjarmerende byen Stratford-upon-Avon, som er mest kjent som Shakespeares fødeby. Den ligger idyllisk til ved Avon-elva, og vi skal se Shakespeares fødehjem og fordype oss i hans liv og levnet. Den berømte dramatikeren ble født i 1564 i et nydelig bindingsverkshus som sønn av en rådsmann og hanskemaker. I 1584 begynte han sin karriere på teatrene i London, der han var aktiv til omkring 1613. Heretter dro han tilbake til Stratford-upon-Avon og døde tre år senere. Shakespeare fikk tre barn med Anne Hathaway, men tredje generasjon fikk ikke barn, og derfor antas det at Shakespeare ikke har noen nålevende etterkommere. Det blir mulighet for å spise lunsj i byen før turen går til Gloucester og cheltenham, der vi skal tilbringe de neste to nettene på et hyggelig hotell. Vi spiser middag på hotellet.

(I dag kjører vi 115 km, ca 2:45 t.)

Dag 4
Cotswolds, Chipping Camden og Broadway

Sør-England når det er best: Vi bruker en hel dag på å oppleve enestående landskap og typisk engelsk landsbyidyll. Turen går gjennom Cotswolds med de mange åsene – utnevnt av den britiske regjeringen til ”Area of Outstanding Beauty”. Cotswolds har et areal på omtrent 2000 km2 som preges av bøkeskog og grønne enger. Grunnen er kalkstein som i tidenes morgen ble dannet langt under havets overflate. Kalkstein er et forholdsvist porøst materiale som tiden har formet til et kupert, grønt landskap. Her gresser saueflokker på åkrene mellom små landsbyer med kirker og svingete veier. Vi begynner i Chipping Campden, der mange av byens hus er bygd av lokal kalkstein, såkalt Cotswold-stein. Her går vi på byvandring og ser på ullkirken, som ble oppført for overskuddet fra den lukrative ullhandelen, og vi ser de gamle fattighusene som i dag er gjort om til hyggelige privatboliger. Heretter fortsetter vi til den lille landsbyen Broadway, der man kan være så heldige å møte kjendiser fra London som tar seg et par fridager på byens stolthet, Lyon Arms Hotel. Det blir også tid til å titte i små, trivelige butikker på High Street, og vi har satt av tid til lunsj på egen hånd. Noen kan kanskje gjenkjenne landskapet og stemningen fra vinterscenene i Bridget Jones' dagbok, som ble tatt opp i en av landsbyene like ved.

England er verdenskjent for sine fantastiske besøkshager, og mer enn 3800 hager tar imot hageinteresserte gjester. Vi inviterer inn i en av disse hagene, for eksempel Hidcote Manor Garden i  Chipping Camden, som drives av National Trust. Hagen ble anlagt i 1907 av major Lawrence Johnston og her kan vi i ro og mak beundre de fint klippede hekkene, nydelige sandsteinsbrolegningene og flotte gamle murene. Alt sammen kombineres med en klassisk engelsk opplevelse, nemlig den tradisjonelle cream tea: engelske scones med syltetøy og "clotted cream", en slags rømme. Sent på ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet der vi spiser middag.

(I dag kjører vi 119 km, ca 2:20 t.)

Dag 5
Romernes Bath

Fra morgenstunden går turen sørover til Bath i det engelske grevskapet Somerset. Byen, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, ble grunnlagt av romerne, som bygde bad ved områdets varme kilde. Kilden, som sprøyter ut 1 170 000 liter 46 grader varmt vann i døgnet, ble sett på som hellig og tilegnet gudinnen Sulis Minerva. Et fantastisk tempel ble reist til hennes ære, og i tilknytning til det ble det bygd en veritabel svømmehall. Restene av den kan man fremdeles se. Englands første kongekroning fant sted i Bath i år 973. Mange forfattere og store kulturpersonligheter er også blitt inspirerte av den vakre byen, og en av dem er forfatteren Jane Austen (1775–1817), som bodde i Bath på begynnelsen av 1800-tallet, og som har skrevet flere romaner med handling i Bath.

På 1700-tallet gjenoppdaget britene Bath, som ble en populær kurby for kongelige og adelige. Vi går på oppdagelse i de romerske badene der vi blant annet kan se det 1,6 meter dype bassenget som var en attraksjon i hele det nordlige Romerriket. Etterpå tar reiselederen oss med på en tur i byens hyggelige gater med fine georgianske hus.

Overnatting og middag i nærheten av Bristol.

(I dag kjører vi 105 km, ca 1:40 t.)

Dag 6
Stonehenge, Salisbury og Bournemouth

Etter frokost kjører vi til det forhistoriske Stonehenge-monumentet på Salisbury Plains, som også er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Steinringen, som er satt sammen av store, opprettstående steiner og dekker et område på 110 meter i diameter, var opprinnelig et rituelt anlegg der religiøse seremonier ble utført. Steinenes geografiske orientering i forhold til soloppgang ved midtsommer og midtvinter tyder på at solen ble tilbedt her. Det imponerende anlegget kan dateres helt tilbake til 3000 år før vår tidsregning.

Reiselederen viser oss den ytre sirkelen der det ligger store steiner på tvers, og forteller blant annet historien om de såkalte "bluestones" i innersirkelen som ble transportert flere hundre kilometer fra Wales. Stonehenge er ikke bare et bygningsmessig storverk, men er også omgjerdet av mystikk – området er rikt på andre rituelle anlegg fra den siste delen av steinalderen samt store gravhauger fra begynnelsen av bronsealderen.

Etter dette historiske tilbakeblikket vender vi tilbake til nåtiden der vi på egen hånd spiser lunsj i katedralbyen Salisbury. Etter lunsj besøker vi den kjente og veldig interessante katedralen Salisbury Cathedral, som mange kjenner igjen Ken Follett-romanen Stormenes tid og tv-serien med samme navn. I kirken kan vi se et eksemplar av den berømte Magna Carta. De engelske kongene hadde fått mye makt i løpet av 1000-tallet, og de ville bestemme over kirken. Det betød en rekke kriger og ikke minst stigende skatter og avgifter, noe som førte til et opprør mot den tyranniske kongen. Man ville at kongen skulle være underkastet loven, og det endte med at kongen skrev under på Magna Carta i 1215, noe som skulle bli begynnelsen på det engelske parlamentariske systemet.

Heretter setter vi kurs mot Bournemouth, som er kjent for å ha Englands beste klima og noen fantastiske strender. Bournemouth rister også med gode shoppingmuligheter enten man liker engelske high street-kjeder eller mer eksklusive butikker. Hvert år tiltrekker Bournemouth mer enn 5,5 millioner gjester, og med svaiende palmetrær langs kystveiene og de mange restaurantene og barene er det også feriestemning i byen. Vi spiser middag på hotellet i Bournemouth.

(I dag kjører vi 176 km, ca 2:40 t.)

Dag 7
Bournemouth – Portsmouth. Hjemreise

Vi spiser frokost på hotellet og etterpå går turen til Charles Dickens’ sjarmerende fødeby, Portsmouth, der den kongelige engelske marinen, Royal Navy, har sitt hovedkvarter. Her finner vi også verdens eldste tørrdokk. Målet er ”Historic Dockyard” i byens hjerte, der vi skal se noen av de historiske skipene og høre om fortidens store sjøslag. Blant dem er HMS Warrior, verdens første jernarmerte krigsskip, og HMS Victory, som deltok i slaget ved Trafalgar i 1805 med den berømte Lord Nelson. Og ikke minst skal vi ut i båt i Portsmouth havn, der vi skal se Royal Navys moderne krigsskip. Våre billetter gir også adgang til Det nasjonale museet for Royal Navy og andre museer.

Den engelske flåten har en lang historie: Flåter og krigsskip eksisterte helt tilbake til 900-tallet, men den selvstendige, profesjonelle Royal Navy ble dannet på 1500-tallet under Henrik VIII. Fra sist på 1600-tallet og helt fram til slutten av Andre verdenskrig var den engelske flåten verdens sterkeste. Etter en historisk dag med god tid til lunsj på egen hånd kjører vi til flyplassen. Vi lander i Oslo sent på kvelden etter en spennende og opplevelsesrik uke.

(I dag kjører vi 204 km, ca 2:40 t.)

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 11 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 200,–
Prisen inkluderer
• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Oslo – London t/r med Norwegian
• Utflukter og transport ifølge program
• Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
• Halvpensjon (frokost og middag)
• Afternoon tea
• Aktiviteter og inngangsbilletter ifølge program (verdi ca. 1455,–)
• Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Personlige fornødenheter
 • Drikkevarer
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Driks til f.eks. sjåfører (beregn ca. 5£ per person)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Om enkeltrommene
Vi har et begrenset antall enkeltrom. Det er hotellene som bestemmer antallet enkeltrom vi får til rådighet. Enkeltrommene er ofte typiske enkeltrom og kan derfor være mindre enn dobbeltrommene.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hoteller

Vi har forsøkt å planlegge reisen slik at vi slipper å skifte hotell hver dag. For god ordens skyld skal det nevnes at dette naturligvis betyr at man kjører den samme veien et par ganger, men det blir oppveid tidsmessig når man tenker på at vi slipper å skifte hotell, sjekke ut og pakke bagasjen to ekstra ganger. Hotellene er av god mellomklasse og serverer glimrende frokost og middag.

Driks

Det er vanlig praksis at man gir driks til bussjåførene på reisen. Vi anbefaler ca. £5–7 per person for hele uken. Eller ser det vanlig å gi driks når man kjøper drikkevarer i England ved å runde opp beløpet man betaler i baren.

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 26 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Elektrisitet

Norske støpsler kan vanligvis brukes i Storbritannia ved hjelp av et adapter som kan kjøpes både her hjemme og i Storbritannia. På visse hoteller kan man ofte bruke stikkontakten som er beregnet til barbermaskiner på badet. Vi anbefaler at man tar med seg et adapter på reisen.

Hagebesøk

Vi besøker den flotte engelske hagen Hidcote Manor Garden – se nærmere på www.nationaltrust.org.uk/hidcote

Praktiske opplysninger

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.

Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.

USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.

Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.

Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.

Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Pontus gjorde Sør-England rundt til eit eventyr! Pontus, ein svært kunskapsrik og trivelig reiseleiar, George, eit eventyr av ein bussjåfør med sine pickeld Eggs, 24 interesserte, hyggelige og ikkje minst presise reisekameratar gjorde rundreisa i Sør-England til ei oppleving ein berre kan drøyme om. Hotella var ok med gode senger over alt, mens hotellmaten var som vanlig i England - lite spanande. Overskya og perfekt reisever utan regn. Kona fylte 75 på reisa, og både ho og heimeverande vener var overvelda over menyen av opplevingar og inntrykk Albatross severte oss på berre 7 dagar. Takk Albatross. Vi blir med til Nord-England også, om Pontus er reiseleiar.
Date published: 2016-06-10
Rated 5 out of 5 by from En tur spekket med interessante opplevelser Det var lagt inn besøk i turen som man selv ikke ville ha tenkt på, og som viste seg å være svært interessante, som for eksempel besøk i Potsmouth dock. Reiselederen var svært dyktig og satt inne med massevis av kunnskaper han formidlet videre. Om jeg skal nevne noe negativt, må det være at det var lagt inn mye alenetid. Dette førte til at man som alenereisende ble gående mye alene og seint ble kjent med de andre reisedeltakerne da vi bare hadde middagen felles. Det er ikke bare hyggelig å ta seg alene fram i fremmede byer og spise sin lunsj alene. Først de siste par dagene begynte man å bli kjent. Et annet moment som gjør det negativt å være singel på Abatros' turer, er de høye enkeltromstilleggene.
Date published: 2016-09-04
Rated 4 out of 5 by from Et interessant og nytt møte med England. Det var spennende for meg å møte et England utenfor London. Et grønt land med blomstrende trær, imponerende slott og bygninger og idylliske landsbyer. Veldig bra: relativte korte avstander å kjøre med buss fra sted til sted. Reiselederens behagelige muntlige fortelling om det vi fikk se. Nok tid på egen hånd, ikke noe stress. Og - passe tidlig avreise hver morgen: kl.09.00. Severdighetene oppfylte fullt ut mine forventninger - og mer enn det. Minus: smale dobbeltsenger med felles dyne for to! Men også to dagers overnatting med to brede, gode senger. Eldre folk trenger ofte toaletter - og der imponerte England.Det var nok av dem, rene og ordentlige og gratis. Maten var god, selv om rispudding som dessert var noe uvant hotellmat. Alt i alt: meget godt fornøyd. Vil gjerne være med på en ny oppdagelsesferd til England. Vi var dessuten heldige med været: bare en halv dag med regnbyger. Resten oppholdsvær med sol og kald vind. Men - et godt råd: Ha alltid med paraply til Storbritannia.Og ta med nok varmt tøy, selv om det er sen vår .
Date published: 2016-05-19
Rated 5 out of 5 by from Kjempetur hvor opplevelsene stod i kø Det var en opplevelsesrik tur fra start til slutt. Kjempeflink reiseleder og bare hyggelige deltagere. Egentlig ufattelig at en kan rekke så mye på 7 dager. Tviler på at det kan gjøres så mye bedre, alt i god Albatros ånd, og det var vår åttende tur med Albatros så vi kjenner de. Våre største opplevelser var i den koslige landsbyen Broadway og Oxford, i sistnevnte skulle vi gjerne hatt mer tid. For en som elsker krim var det artig å gå i fotsporene til Barneby og Morse.
Date published: 2016-06-15
Rated 3 out of 5 by from En flott reise i Sør England Svært fornøyd med reiseleder Pontus. Han var svært belest, god formidler. Vennlig og humoristisk. Litt vanskelig å få med seg alt når han guidet ute. Det var ikke hans feil, men mangel på utstyr. I 2017 bør guider ha hjelpemidler som mikrofon med lytteutstyr for gjestene. Det ville hevet turen. Jeg var ikke så fornøyd med valg av hoteller. Trodde Albatross var litt mer nøye på det. Maten var god på et hotell/siste dagen, men hotellet var svært dårlig. resten av måltidene/middagenen var etter min mening norsk kafe mat midt på tre.
Date published: 2017-06-09
Rated 5 out of 5 by from Interessant og lærerik tur En flott tur med mange opplevelser. Et tett program, som gikk helt knirkefritt - som jeg så det. Tiden i bussen frem til neste opplevelse, ble brukt av en svært kunnskapsrik reiseleder til å flette sammen ny og gammel historie og lokalkunnskap. De fire hotellene var av god standard, og innsjekkingen av nesten 40 medreisende gikk overraskende raskt. Maten var god. Inngang til severdigheter ble effektivt ordnet av reiseleder, og man kunne så velge selv å gå med andre eller alene. Man må være mobil, og kunne sitte en del på buss. Ingen ulempe heller å være et sosialt menneske.
Date published: 2016-07-06
Rated 5 out of 5 by from En flott reise - som forventet! Først og fremst ble vi møtt av "vår" reiseleder, og fikk straks en meget god opplevelse av ham. Selve turen var meget innholdsrik, mange koselige (idylliske) landsbyer samt en god del del historikk med på veien. Reiselederen viste gode kunnskaper generelt, samt historien om de forskjellige områdene vi kjørte forbi. Det var en hyggelig og trivelig reise sammen med en sympatisk og god reiseleder. Han tok tak i eventuelle utfordringer med det samme- på en like rolig måte. Mvh Trude E Schumann & Ivar T Arnesen
Date published: 2016-05-22
Rated 5 out of 5 by from Fin rundtur i Sør-England. Jeg hadde gledet meg til denne turen, og ble ikke skuffet. Opplevelsene ble bare bedre enn jeg kunne tenkt meg. Vekslingen mellom de store byene, fantastiske slott og herregårder og de fredelige, frodige og vakre landområdene med koselige, gamle småbyer var perfekt. Reiselederen vår var kunnskapsrik, omtenksom, hjelpsom og humørfylt. Han fortalte levende om Englands historie og om historiske personer. Hyggelig reiseselskap, -det betyr mye for meg som reiser alene. Takk till Albatros for fin tur!
Date published: 2017-06-28
 • y_2018, m_2, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.7
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_140
 • loc_no_NO, sid_GBRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse av reisen

Her kan du se anmeldelser fra andre som har vært på turen. Vi håper du kan lese dere meninger, gode råd, ris og ros og få en forestilling om hva som venter deg på reisen – så du kan velge den helt riktige reisen for deg. Anmeldelsene blir samlet inn av et eksternt firma, som er din garanti for anmeldelsenes gyldighet. Les mer her

Legg merke til at flyselskap, flyrute, hoteller, reiseleder og/eller reisens rute kan variere fra gang til gang, og dermed kan en reise som er anmeldt her være litt annerledes en den reisen du kan kjøpe nå.

Du har også mulighet for å stille spørsmål som omhandler selve reisen eller lese andres spørsmål. Bemerk at andre gjesters evalueringer kommer etter avsnittet med spørsmål og svar.

Lignende reiser

18GBRTR01LNO1605