Solformørkelse i Argentina

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev total solformørkelse i Argentinas berømte innsjødistriktet med flott beliggenhet ved foten av Andesfjellene

Bli med til Argentina på slutten av 2020 for å oppleve et av naturens mest oppsiktsvekkende fenomen – en total solformørkelse. Solformørkelsen er absolutt det største høydepunktet på denne reisen. Vi har valgt å kombinere det med noen opplevelsesrike dager i Buenos Aires, som har en fantastisk arkitektur og enestående storbyatmosfære. Her skal vi gå langs de brede alleene til Casa Rosada (det rosa presidentpalasset), og vi skal besøke det flotte operahuset i byen.

Vi skal også til Bariloche, som ligger ved foten av Andesfjellene, i hjertet av det berømte innsjødistriktet. Her har vi det perfekte utgangspunktet for å dra på oppdagelse i området.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Argentinsk peso

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo – Buenos Aires
Dag 2 Ankomst Buenos Aires. Byvandring og operahuset Teatro Colón
Dag 3 Buenos Aires. Byrundtur, vinsmaking og tangoshow (tillegg i prisen)
Dag 4 Buenos Aires. Utflukt til pampasen med lunsj på ranch (tillegg i prisen)
Dag 5 Buenos Aires–Neuquen. Formiddagen fri i Buenos Aires
Dag 6 Neuquen–Piedra del Águila–Bariloche. Solformørkelse
Dag 7 Bariloche. Innsjødistriktet–Nahuel Huapi-sjøen og Llao-Llao-halvøya
Dag 8 Bariloche–Buenos Aires. Ettermiddagen fri i Buenos Aires
Dag 9 Hjemreise
Dag 10 Ankomst Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo – Buenos Aires
Utsikt over Buenos Aires

Vi setter kursen fra Norge mot Argentina.

Dag 2
Ankomst Buenos Aires. Byvandring og operahuset Teatro Colón
Operahuset Teatro Colón i Buenos Aires

Vi lander i Buenos Aires om morgenen og kjører til hotellet for å friske oss litt opp før vi drar på byvandring i den sentrale delen av tangobyen. Buenos Aires er kjent som Sør-Amerikas svar på Paris, og det stemmer at arkitekturen og de brede alleene lett kan sende tankene til hovedstaden i Frankrike.

Buenos Aires er en by med en gyllen fortid, og vi starter byvandringen ved operahuset, Teatro Colón, som ble bygget i 1908 og er innbegrepet av det rike Buenos Aires. Vi blir vist rundt i den overdådige bygningen og ser den store salen med scenen der de klassiske dramaene stadig utspiller seg.

Deretter vandrer vi langs de brede alleene i byen til Plaza de Mayo (Maiplassen), der man for alvor fornemmer historiens vingesus. På den andre siden av torget troner presidentpalasset, som ikke uten grunn kalles Casa Rosada, det rosa huset, da murverket har en markant rosa farge. Det var fra balkongen her i presidentpalasset at Eva Perón – på folkemunne bare kjent som Evita – holdt tale til sine trofaste tilhengere blant de mange fattige i landet. Det var også her på Plaza de Mayo at en gruppe mødre av forsvunne barn og unge, kjent som "Las Madres de Plaza de Mayo", under den argentinske militærjuntaen i årene 1977–2006 møttes fast én gang i uken og demonstrerte for å få frem sannheten om de forsvunne barna.

Herfra fortsetter turen nedover gågaten, Calle Florida, hvor små butikker og større forretninger ligger side om side. Det blir også tid til en deilig lunsj på en av de verdenskjente restaurantene i Buenos Aires, såkalte parrillas (biffhus), hvor vi kan nyte smaken av en førsteklasses biff.

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 3
Buenos Aires. Byrundtur, vinsmaking og tangoshow (tillegg i prisen)
Palermo-bydelen i Buenos Aires er berømt for parkene sine

Denne morgenen får vi se litt mer av Buenos Aires. Vi besøker den fargerike og sjarmerende bydelen, La Boca, som i tillegg er et av de eldste kvarterene i byen. På 1800-tallet ble La Boca hjemsted for tusenvis av italienske og spanske immigranter som søkte lykken i den argentinske hovedstaden. Gaten El Caminito er kjent for sine fargestrålende hus, og det er også her i arbeiderkvarteret La Boca at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selv om en lang rekke markante argentinske fotballspillere har spilt for klubben gjennom årenes løp, er det først og fremst den nasjonale fotballhelten Diego Maradona som har gjort klubben verdensberømt. Videre i bydelen:

Palermo – byens grønne lunge – nyter vi de vakre, storslåtte parkanleggene og minnesmerkene som gir oss et innblikk i landets brokete historie. Vi fortsetter til bydelen Recoleta, som er et av de mest fasjonable boligområdene i byen med elegante, franskinspirerte hus. Det er også i Recoleta at vi finner den pompøse kirkegården med gravsteder for alle de fornemme familiene i byen, inklusive Evita Perón, som ligger gravlagt i en familiegrav under navnet Duarte. I tillegg er La Recoleta også hjemsted for de svært rike argentinerne som normalt forlater herskapsboligene sine i sommervarmen. Om vinteren kan man se de fine fruene spasere opp og ned byens fornemme strøk iført pels og med flotte frisyrer, ofte på vei til tesalonger for å møte venninnene sine. Sist på ettermiddagen prøvesmaker vi noen av de gode, argentinske vinene i selskap med en profesjonell sommelier som deler kunnskapene sine med oss.

Etterpå får vi se et flott tangoshow mens vi spiser middag. Kan du forestille deg mer perfekte rammer for en kveld i tangoens tegn enn nettopp her i tangoens hjemby? Dansen – med sin raffinerte blanding av nostalgi, drama, eleganse og sensualitet – har sitt opphav i immigrantmiljøet i Buenos Aires-bydelen San Telmo på slutten av 1800-tallet, og selv om tangoen i starten ble betraktet som alt annet enn stueren, tok det ikke lang tid før også det pene borgerskapet tok dansen til seg. Merk at aktivitetene denne dagen har et tillegg i prisen. Se informasjonen under "Buenos Aires – utfluktspakke".

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 4
Buenos Aires. Utflukt til pampasen med lunsj på ranch (tillegg i prisen)
De berømte gauchoene på pampasen

Den argentinske pampasen strekker seg med en radius av nesten 1000 kilometer fra Buenos Aires. Det store sletteområdet har gjennom flere århundrer vært hjemsted for de legendariske argentinske cowboyene, såkalte gauchoer. Og med den frodige landbruksjorden og pampaskveget, som typisk ender sine dager som noen av de møreste biffene i verden, utgjør pampasen selve nerven i den argentinske økonomien.

På dagens utflukt går vi i gauchoenes fotspor og setter kursen mot pampasen, hvor vi skal besøke en estancia, som er en stor, argentinsk ranch. Her spiser vi en tradisjonell asado-lunsj med deilig, grillet kjøtt og empanadas – små halvmåneformede, fylte brød.

På estanciaen får vi også se et folkloreshow med tradisjonell argentinsk musikk og dans. Etter en avslappende dag på gården, reiser vi tilbake til Buenos Aires. Merk at aktivitetene denne dagen har et tillegg i prisen. Se informasjonen under "Buenos Aires – utfluktspakke".

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 5
Buenos Aires–Neuquen. Formiddagen fri i Buenos Aires
Hyggelige gater i Buenos Aires

Formiddagen tilbringer vi i Buenos Aires, og det er litt tid på egen hånd. Du kan for eksempel besøke graven til den store tangosangeren Carlos Gardel, som er valfartssted for tangoentusiaster fra hele verden. Eller kanskje du bare har lyst til å gå en tur rundt i byen? Porteñoene, som innbyggerne i Buenos Aires kalles, er hyppige gjester på de mange kafeene i byen, så hvorfor ikke gjøre som de lokale og nyte en kopp kaffe av beste kvalitet mens du fornemmer stemningen? Du kan også bruke tiden på shopping – gågaten Calle Florida eller den flere kilometer lange handlegaten Santa Fe er bare noen av de mange mulighetene, og det er også opplagt å gå på oppdagelse i den koselige bydelen San Telmo, som rommer et hav av gallerier, antikvitetsforretninger og andre spesialbutikker.

Utpå ettermiddagen flyr vi sørover mot byen Neuquen.

Overnatting i Neuquen.

Dag 6
Neuquen–Piedra del Águila–Bariloche. Solformørkelse

I dag kjører vi ca. 2,5 timer til Piedra Del Águila, hvor vi får oppleve høydepunktet for turen – den totale solformørkelsen. Vi kommer i god tid for å være sikre på at vi er på plass når solformørkelsen starter. Formørkelsen er total kl. 13.09.00 lokal tid, og den varer i 2 minutter og 5 sekunder. Til lunsj har vi med en god matpakke. Etter solformørkelsen fortsetter vi til Bariloche, hvor det er middag på hotellet når vi kommer frem.

Overnatting i Bariloche.

Dag 7
Bariloche. Innsjødistriktet–Nahuel Huapi-sjøen og Llao-Llao-halvøya
Innsjødistriktet i Bariloche

I dag skal vi utforske det berømte innsjødistriktet i Argentina, og vi starter turen ved Nahuel Huapi-sjøen, som ligger ved foten av Andesfjellene. Utsikten over sjøen og de snødekte fjellene i bakgrunnen er enestående. Turen fortsetter til Llao-Llao-halvøya, hvor vi gjør et stopp ved Argentinas mest berømte hotell, Llao-Llao Resort, som har en ganske så imponerende beliggenhet. Vi kjører gjennom frodig skog, langs skogssjøer og over små broer for til sist å komme frem til utsiktspunktet over Llao-Llao-halvøya. Herfra er det mulig å ta en stolheis helt opp til toppen – godt 1000 meter over havets overflate.

Overnatting i Bariloche. 

Dag 8
Bariloche–Buenos Aires. Ettermiddagen fri i Buenos Aires
Folkelige La Boca i Buenos Aires

Denne morgenen flyr vi tilbake til Buenos Aires, hvor ettermiddagen er til fri disposisjon. Det gir deg mulighet for å rekke de siste severdighetene og eventuelt litt shopping før turen går hjem dagen etter.

Overnatting i Buenos Aires. 

Dag 9
Hjemreise

I dag er det hjemreise fra Buenos Aires.

Dag 10
Ankomst Oslo

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder    
 • Fly Oslo–Buenos Aires t/r med mellomlanding
 • Innenriksfly Buenos Aires–Neuquen og Bariloche–Buenos Aires
 • Utflukter ifølge program    
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på gode 3- og 4-stjerners hoteller
 • Frokost daglig, lunsj dag 2 og lunsj-matpakke på dag 6
 • Middag dag 6
 • Skatter og avgifter
   
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris    
 • Reiseforsikring    
 • Tilslutning med innenriksfly    
 • Eventuelle ekstra arrangementer    
 • Tillegg for enkeltrom    
 • Utfluktpakke i Buenos Aires
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 75 USD i alt)    
 • Personlige fornødenheter    
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer    

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Pakkeliste

 • Liten ryggsekk eller veske til utflukter
 • Sommertøy til Buenos Aires og Neuquen
 • Varmere tøy til Bariloche (det er ca. 15°C om dagen, kaldt om natten)
 • Praktisk fottøy (tursko og sportssandaler)
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Myggspray
 • Lommelykt
 • Kikkert (med solfilter hvis den skal brukes til solformørkelsen)
 • Håndsprit
 • Solformørkelsesbriller (samt annet solformørkelsesutstyr hvis nødvendig)

Å observere en solformørkelse

Det er veldig viktig at du beskytter øynene ved en solformørkelse. Bare et kortvarig øyeblikks ubeskyttet blikk mot solen – også når den er delvis dekket av månen – kan gi varige brannskader på netthinnen. Kraftige solbriller er ikke tilstrekkelig beskyttelse. Ta derfor med solformørkelsesbriller. Mørkt sveiseglass kan også brukes, og fås kjøpt i velassorterte byggevarebutikker. Du kan ikke se formørkelsen gjennom en kikkert som ikke er utstyrt med kraftige solfiltre på frontlinsene. Hvis du vil fotografere solformørkelsen, trenger du et kraftig teleobjektiv som er blendet ned med et solfilter. Det mest brukte solfilteret er en aluminiumsbelagt polyesterfilm som ofte går under betegnelsen "mylar-filter". Kontakt gjerne en fotobutikk. Filteret skal sitte på inntil 99 % av solskiven er dekket, og fjernes under den totale solformørkelsen. Det er nødvendig å bruke stativ, og det bør helst være lett å stille inn slik at du kan følge solens gang. Husk å teste utstyret, stativet og eksponeringstiden mot solen hjemmefra. Særlig forbehold i forbindelse med solformørkelsen: Albatros Travel påtar seg intet ansvar for siktbarhet eller for været under solformørkelsen. Det er naturligvis alltid en risiko for skyer, regn eller annet vær som kan gi dårlig sikt. Albatros kan heller ikke forutse mengden av trafikk og mennesker i forbindelse med solformørkelsen. 

Valuta 

Vi anbefaler at du tar med amerikanske dollar, da det kan være problematisk både å bruke kredittkort som betaling og å ta ut kontanter i minibankene.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

ARRTR10ANO