Sommer i Japan

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev den vakre Izu-halvøya og alle Japans høydepunkter – fra Toyota-fabrikkbyen Nagoya til Tokyo og videre til historiske Hiroshima og Kyoto

Kan du holde på en hemmelighet? På Izu-halvøya i sentrale Japan har Albatros funnet en sjarmerende liten bade-og havneby som heter Shimoda,. Her ligger noen av Japans beste strender. Det subtropiske klimaet, den enestående og uberørte naturen og den avslappede stemningen gjør området til et opplagt badeferiested. I tillegg får du det fremragende japanske kjøkkenet og en imøtekommende lokalbefolkning. Men ikke si det til noen – det er nemlig ikke mange som har oppdaget denne lille perlen. Blant reisens øvrige høydepunkter er verdens største fiskemarked i Tokyo, Gullpaviljongen i Kyoto, historiske Hiroshima og tempeløya Miyajima med den berømte torii-porten. Vi skal også smake på superfersk sushi og det møre wagyu-kjøttet. Vi bruker offentlig transport og møter japanerne i øyenhøyde blant annet på Shinkansen-toget og på noen spennende spaserturer. Utfluktene er en del av en pakke som kjøpes separat.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Yen

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Nagoya, Japan. Nagoya-slottet
Dag 3 Med Shinkansen til Tokyo. Meiji Jingu (Japans største shinto-helligdom) og Shibuya
Dag 4 Tokyo. Tsukiji fiskemarked, sushi, Hamarikyu-hagen, båttur til Odaiba, Ginza og Akihabara
Dag 5 Tokyo. Med Shinkansen og regiontog til Shimoda på Izu-halvøya. Byrundtur og besøk i templene Ryosenji og Chorakuji
Dag 6–7 Shimoda. Avslapping på stranden
Dag 8 Shimoda. Med regiontog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-matmarkedet og det sjarmerende geishadistriktet Gion
Dag 9 Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløya Miya-Jima med den berømte torii-porten
Dag 10 Kyoto. Gullpaviljongen, Nijo-borgen, besøk i zen-hage og sykkeltur i Arashiyama. Avskjedsmiddag med wagyu-kjøtt
Dag 11 Buss til Osaka. Fly til Oslo

Dagsprogram Dagsprogram ved kjøp av utfluktspakke

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi tar flyet mot Nagoya i Japan. Vi får servert mat og drikke om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Nagoya, Japan. Nagoya-slottet
Nagoya-slottet ble oppført i 1612 som forsvarsverk

Vi lander i Nagoya om formiddagen og begynner straks på de mange opplevelsene som venter oss. Nagoya er en av Japans største byer og hjemsted for noen av Japans største industrier med Toyota-fabrikken i front. Byen ble praktisk talt jevnet med jorden av de alliertes bombardementer i de siste dagene av 2. verdenskrig, men er nå gjenoppbygd med brede bulevarder og høyhus. På tross av dette er det en provinsiell stemning her, og Nagoya kan by på mange spennende severdigheter. Vi legger ut med et besøk på Nagoyas berømte slott, etter en god første frokost i Japan. Slottet ble oppført i 1612 som et forsvarsverk på Tokaido-veien for å beskytte mot angrep fra sør. Her bodde Owari-slekten – en av de tre slektene i den berømte Tokugawa-familien. Da byen ble bombet i mai 1945 ble nesten hele slottet totalskadet, men de klarte å redde enkelte bygninger og dermed også verdifulle kunstgjenstander, som nå er utstilt i det gjenoppbygde slottet. Om ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet vårt, og kvelden er fri til egne eventyr.

Det japanske kjøkkenet er et av verdens sunneste og mest varierte med masser av fisk og grønnsaker, og det har et hav av andre spennende retter enn bare sushi. Maten er i seg sel ven stor del av opplevelsen når man besøker Japan. På en del restauranter er det bilder av rettene – ja, til og med plastmodeller i naturlig størrelse av de enkelte rettene – så her er det lett å kaste seg ut i noe nytt og spennende!

Dag 3
Med Shinkansen til Tokyo. Meiji Jingu (Japans største shinto-helligdom) og Shibuya
Det berømte lyntoget Shinkansen

Vi skal reise med det berømte japanske lyntoget Shinkansen til Tokyo. Underveis får vi et inntrykk av hvor tett befolket Japan er, og om været er bra nok kan vi kanskje få et glimt av Fujifjellet på togets venstre side. Det tar omkring halvannen time å tilbakelegge de 36,5 milene til Tokyo. Før vi går om bord på toget er det mulig å kjøpe en «o-bento», en typisk japansk matpakke. En o-bento kan man få i et hav av varianter, og den består oftest av ris og forskjellige former for delikat tilbehør og småretter i form av fisk, kjøtt, grønnsaker og forskjellige salater. Godt og ikke særlig dyrt! For å gjøre togturen i dag og på dag 5 så behagelig og avslappet som mulig blir den store bagasjen vår fraktet hele veien til Shimopda om morgenen. Derfor reiser vi bare med lett oppakning de neste to dagene i Tokyo.

Tokyo var en gang en liten fiskerby, men er i dag en av verdens største og mest moderne storbyer. Den består av mange små bydeler, hver med sin egen stemning og sitt eget særpreg, og vi skal besøke noen av de mest spennende.

Dagens utflukt begynner med et besøk ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu. Templet stod ferdig i 1920 og er et symbol på keiserens viktige rolle i det japanske samfunnet – både som politisk og religiøst overhode. Først etter andre verdenskrig mistet keiseren sin politiske innflytelse og sin status som guddommelig. På vei inn til tempelet går vi under en enorm torii-port og fortsetter gjennom den fredfulle skogen som omgir tempelet. Trærne som vokser her ble plantet som gave fra hele Japan til keiserens tempel da det ble bygd.

Heretter skal vi til byens aller mest berømte område – både blant japanerne selv og blant turistene, nemlig Shibuya, som ligger midt i byen med en togstasjon som er en av Tokyos trafikk-knutepunkt. I Shibuya-krysset strømmer neonlys, reklame, og musikkvideoer ut fra storskjermer på skyskraperne. Hundrevis av travle japanere – alt fra dresskledde forretningsfolk til skoleelever i uniform og trendy ungdom med hypermoderne frisyrer – tar seg over gaten når lyset skifter til grønt. Foran stasjonen står en liten statue av en hund – Hachikó statuen – som er byens mest berømte møteplass. Historien om den lojale hunden Hachi som dag etter dag ventet trofast på sin eier ved stasjonen – selv lenge etter hans død – er rørende. Historien om Hachi ble til en film i Japan på 80-tallet før den kom ut i en Hollywood-versjon i 2009 med Richard Gere i hovedrollen som hundens eier.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 4
Tokyo. Tsukiji fiskemarked, sushi, Hamarikyu-hagen, båttur til Odaiba, Ginza og Akihabara
Den store Hamarikyu-hagen i sentrale Tokyo

På dagens utflukt, som stort sett foregår til fots, begynner vi med et besøk på Tsukiji fiskemarked – verdens største fiskemarked. Man anslår at nesten hver sjette fisk som blir fanget i verden, blir solgt her. Og det er nå at dette markedet skal oppleves, for i løpet av de nærmeste årene er det planen å flytte det utenfor Tokyo. På markedet får du et spennende innblikk i hvordan det handles med fisk, skalldyr og tang fra alle verdens hav. Og det går livlig for seg på markedet, der japanernes forkjærlighet for alt godt fra havet er åpenlys. Et besøk her på markedet er en fantastisk og fascinerende opplevelse. Vi skal naturligvis også smake på noen av spesialitetene – friskere sushi får man ikke!

Fra fiskens verden begir vi oss videre ut i metropolen Tokyo, der imponerende byggekunst i alle avskygninger preger gatebildet: fra futuristiske kjempebygninger til kjedelige kontorbygg – en blanding av stilarter overalt hvor man snur seg. Meningene om Tokyos arkitektur og byplanlegging er da også mange, men én ting er sikker: Det er alt annet enn kjedelig å gå på oppdagelsestur i Tokyos gater.

Vi besøker den store Hamarikyu-hagen sentralt i Tokyo. Hagen ligger langs Tokyo-bukta og er anlagt i tradisjonell stil med et tehus midt ute på en liten øy. Den tradisjonelle stilen står i sterk kontrast til alle høyhusene som omringer hagen. Fra Hamarikyu-hagen tar vi båten til Odaiba, et populært shoppingområde som ligger på en menneskeskapt øy ute i Tokyo-bukta. Her får vi tid på egen hånd til å shoppe og spise lunsj.

Etterpå fortsetter vi til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, der alle Japans dyre merkevarer og stormagasiner er representert. Dette er Japans motstykke til Fifth Avenue i New York og Champs Élysées i Paris! Vi går en tur bortover Ginzas livlige og stilfulle hovedgate, der ikke bare folk på shopping, men også travle forretningsmenn preger gatebildet. Til slutt besøker vi Tokyos berømte elektronikkområde Akihabara. Manga og anime er de japanske ordene for tegneserier og tegnefilm, og Akihabara i Tokyo kan sies å være hele verdens manga-sentrum.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 5
Tokyo. Med Shinkansen og regiontog til Shimoda på Izu-halvøya. Byrundtur og besøk i templene Ryosenji og Chorakuji
Shimoda

Vi skal kjøre med det berømte lyntoget Shinkansen til Itami, der vi fortsetter med regiontog til Shimoda på Izu-halvøya.

Shimoda er en hyggelig kystby på den sørlige delen av Izu-halvøya. Den har historisk betydning, siden det var her at atskillige av kommandør Perrys «Svarte skip» la til i 1854, en begivenhet som både markerte enden på Japans isolasjon, idet landet ble nødt il å åpne havnene sine for sjøhandelen, og begynnelsen på de diplomatiske relasjonene mellom USA og Japan. Vi ser nærmere på byen, og etter lunsj besøker vi de to templene Ryosenji og Chorakuji, der de første sjøhandelstraktatene med amerikanerne og russerne ble underskrevet.

Etterpå blir vi innkvartert på hotellet, der vi har resten av dagen til å slappe av. Den vakre og uspolerte naturen på halvøya er et syn for seg, med Fuji-fjellet kneisende mot nord og Stillehavets bølgebrus på de øvrige tre sidene. Om kvelden er det middag på hotellet.

Dag 6–7
Shimoda. Avslapping på stranden
Sjarmerende Shimoda
Begge dagene er satt av til avslapping på den nydelige stranden eller på hotellet. Reiselederen står til disposisjon med gode råd og veiledning til hva man kan se og gjøre i området, hvis man har lyst til å være aktiv. Middagene spiser vi på hotellet.
Dag 8
Shimoda. Med regiontog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-matmarkedet og det sjarmerende geishadistriktet Gion
Geisha-distriktet Gion, Kyoto

I dag tar vi avskjed med Shimoda og Izu-halvøya og reiser videre til Kyoto. Den store bagasjen vår er blitt kjørt til Kyoto dagen i forveien. Først tar vi regiontoget til Odawara, der vi skifter til Shinkansen-toget. På litt over fire timer kjører vi 29,2 mil til Tokyo. Etter ankomsten til den gamle keiserbyen Kyoto tar vi en metro til hotellet vårt. Vi bor sentralt, og etter innkvarteringen begynner vi på dagens utflukter med det samme. Kyoto har over 1600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdommer. I tillegg kommer keiserpalasset, shogunens Nijo-borg, keiserlige villaer og hager og en rekke av Japans beste museer.

Kyoto ble som den eneste japanske storbyen skånet for bombeangrep under andre verdenskrig – etter sigende på grunn av byens enestående kulturskatter. Dessverre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store, sammenhengende kvarterene av vakre trehus er nesten forsvunnet. Men ingen har våget å røre de mange tusen templer, helligdommer og vakre hager. Særlig i byens utkant føler man seg hensatt til en annen tidsalder, der skjønnhet og estetikk var i høysetet.

Vi besøker Kyotos berømte Gion-kvarter, og på vei dit skal vi innom Kyotos vidkjente Nishiki-marked. Her finner man et vell av japanske spesialiteter vakkert presentert – fra frukt og grønt til fisk, kjøtt, pickles, snacks og så videre. En fargerik opplevelse, og de pleier ikke å ha noe imot å gi smaksprøver.

I Gion ligger stemningsfulle spisesteder side om side med de tradisjonelle, diskré tehusene, der byens sagnomsuste geishaer arbeider. Er vi heldige, ser vi noen av dem trippe av sted med vakkert oppsatt hår i de dyre kimonoene sine.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 9
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløya Miya-Jima med den berømte torii-porten
Den ”svevende” røde torii-porten, Hiroshima

30 mil vest for Kyoto ligger Hiroshima. 6. august 1945 ble byen lagt i ruiner, og mer enn 100 000 mennesker ble drept da verden for første gang opplevde at en atombombe ble sprengt. I dag står en enkel, kuppelformet ruinbygning som et minne om de enorme ødeleggelsene som eksplosjonen forårsaket. I nærheten ligger den vakre fredsparken med en fredsflamme som først blir slokket når det siste atomvåpen er destruert. Vi besøker parken og fredsmuseet, som saklig og instruktivt viser hva som skjedde. I dag er Hiroshima fullstendig gjenoppbygd, og byen er annerledes enn de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gater og det velordnede bybildet. Vi spiser lunsj i Hiroshima og skal deretter oppleve et av Japans mest vidgjetne, fotograferte og elskede motiver – nemlig den "svevende" torii-porten ute i vannet ved øya Miya-jima, som vi drar over til i båt. Vakkert, poetisk og klassisk japansk.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 10
Kyoto. Gullpaviljongen, Nijo-borgen, besøk i zen-hage og sykkeltur i Arashiyama. Avskjedsmiddag med wagyu-kjøtt
Den vakre Gullpaviljongen, Kyoto

I byens nordlige utkant ligger det berømte Gulltemplet. Den vakre gullbelagte paviljongen er en nøyaktig kopi av den over 500 år gamle bygningen, som en sinnsforvirret tempelprest satte fyr på i 1955.

Den militære øverstkommanderende i keisertidens Japan var shogunen. I lengre perioder av landets historie var han også den mektigste mannen i øyriket. Keiserens rolle var mer tilbaketrukket og av symbolsk karakter. I 1603 oppførte shogunslekten Tokugawa Nijo-borgen. Bygningene i denne borgen, som er Japans best bevarte, er av svært høy kvalitet. De beste arbeiderne bygde borgen, og datidens beste kunstnere utsmykket den. Nattergal-gulvet er et godt eksempel på hvor raffinert borgen er. Gulvet er bygd slik at det knirker når man går på det, slik at eventuelle snikmordere ikke kunne nærme seg uten å bli hørt. Treskurden og de mange materialene som pryder vegger og tak, er originale og av stor kunstnerisk verdi.

Vi fortsetter til den vestlige enden av Kyoto der vi drar på en liten sykkeltur i det vakre området Arashiyama ved foten av fjellene. Her besøker vi det UNESCO-fredede tempelet Tenyu-ji, som er berømt for sin vakkert anlagte zenhage fra 1300-tallet. Tempelet var ferdig i 1339 og er en del av Rinzai-skolen innen japansk buddhisme. Etterpå sykler vi videre gjennom den vakre bambuslunden der et tykt teppe av meterhøye bambusplanter gir en eksotisk stemning, og gjennom rolige landområder med rismarker og UNESCO-fredede bygninger.

Om kvelden setter vi et hyggelig punktum for vårt Japan-eventyr med en japansk middag. På menyen er det berømte wagyu-kjøttet, herlig fettmarmorert japansk oksekjøtt, som kvalitetsmessig kan sammenlignes med det kjente Kobe-kjøttet. Det supermøre kjøttet som nærmest smelter på tungen er en kulinarisk opplevelse man sent glemmer.

(Dagens utflukt og avskjedsmiddag er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 11
Buss til Osaka. Fly til Oslo
Vi forlater hotellet og kjører mot flyplassen for å sette oss til rette i flyet hjemover.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
kr 3 398,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Nagoya og Osaka–Oslo med mellomlanding
 • Utflukter i Nagoya og på Izu-halvøya på henholdsvis dag 2 og 5
 • Transport fra flyplass til hotell t/r
 • Bagasjehåndtering fra Nagoya til Tokyo og fra Tokyo til Kyoto
 • Togreise med Shinkansen og regiontog fra Nagoya til Tokyo, fra Tokyo til Shimoda og fra Shimoda til Kyoto
 • 1 natt i delt dobbeltrom på hotell i Nagoya
 • 2 netter i delt dobbeltrom på hotell i Tokyo
 • 3 netter i delt dobbeltrom på hotell i Shimoda
 • 3 netter i delt dobbeltrom på hotell i Kyoto
 • Frokost daglig
 • 1 lunsj
 • 3 middager
 • Skatter og avgifter

Obs! Hvis man ikke kjøper utfluktspakken vil det være begrenset tilgang til reiselederen.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasjehåndtering

På denne reisen bruker vi det japanske ekspresstoget Shinkansen, der det er begrenset plass til bagasjen. Derfor vil bagasjen bli transportert separat til neste bestemmelsessted. Dette kan bety at bagasjen ofte skal transporteres dagen før. Det er derfor en god idé å ta med en liten ryggsekk eller bag til å pakke det mest nødvendige. Det er ikke nødvendig å ta med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Innkvartering

Vi benytter forretningshoteller i Tokyo og Kyoto. Det er rene og koselige hoteller med små rom, eget bad og toalett, samt tv og internetoppkobling. Hotellene ligger som regel nære undergrunnsstasjonene, som på denne reisen utgjør rammen for våre utflukter. Hotellene er stort sett kategorisert med 3 stjerner.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Vi gjør oppmerksom på at vi benytter offentlig transport i Japan i forbindelse med utfluktene, så har vi har relativt mange gåturer. Reisen er derfor ikke egnet for personer som går dårlig.

Mer om Japan

Her kan du få vite mer om Japan: www.albatros.no/reisemaal/asia/japan
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Les også vår artikkel Hvor skal jeg reise i sommer?

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from En interssant innblikk i et annerleds land Reisen ga et interessant innblikk i en kultur og et land som på mange måter skiller seg fra Norge. På den ene siden viste reien at Japan er et moderne land med en avansert infrastruktur. På den andre siden fikk vi innblikk i at det japanske samfunnet og kulturen(religion, mattradisjoner mm.) bygger på gamle tradisjoner som er virker fremmedartede for en nordmann. Mest imponerende var det å se hvorledes Japan har klart å få et samfunn med så mange mennesker til å fungere så tilsynelatende effektivt i det daglige.
Date published: 2018-07-27
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise For et vakkert land Japan er. Vår utrolig dyktige reiseleder Henrik, som også snakket flytende japansk bidro sterk til reisens kvalitet. Informasjon om Japans kultur vart servert av denne blide, rolige og kunnskapsrike reiselederen. Mitt barnebarn på 14 år som var med, har vært Japan-interessert i flere år, og fikk oppleve sitt livs eventyr.
Date published: 2018-07-31
Rated 4 out of 5 by from Vi møtes igjen Alt i alt en veldig fin opplevelse. Det hjelper enormt når man kan drikkke vannet fra springen, all mat kan spises uten å måtte tenke på om hygienen er god nok, alt er rent og pent og tyveri av turister ikke forekommer. Når man i tillegg har en reiseleder som snakker språket flytende, er det bare for oss å oppleve å nyte hva Japan har å by.
Date published: 2018-08-02
Rated 4 out of 5 by from En fin tur Sommer i Japan var en fin tur, men det var litt for varmt i juli.
Date published: 2018-07-30
Rated 4 out of 5 by from Et bra reiseopplegg rundt i Japan Spennende reise og kjempebra reiseleder som var utrolig flink
Date published: 2018-07-26
 • y_2019, m_5, d_18, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_no_NO, sid_JPRTR14, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

JPRTR14ANO