Sommer i Skottland

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Vakker natur, Isle of Skye og Skottlands sjarmerende byer

Vi speider etter sjøuhyrer i Loch Ness, besøker Isle of Skye med noe av Skottlands mest dramatiske og storslåtte landskap og opplever et land som er rikt på kultur og historie – og som ikke minst har mye til felles med vårt eget. Vi skal til Kingdom of Fife med Skottlands eldste universitet, St. Andrews, og golfbanen av samme navn. Det er en naturskjønn reise blant slott, festninger og middelalderbyer med en spennende historie som strekker seg helt fram til nåtidens Skottland – alt sammen presentert over en single malt whisky. Reisen avsluttes med 2 netter på sentralt hotell i herlige Edinburgh.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Britiske pund

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Edinburgh. Videre med buss til Glasgow
Dag 2 Glasgow–Fort William. Inveraray-slottet og naturvandring i Glencoe nasjonalpark
Dag 3 Isle of Skye. Glenfinnan-monumentet. Ferge fra Mallaig til Isle of Skye. Armadale slot, Portree og Fort William
Dag 4 Fort William–Cairngorm nasjonalpark. Urquhart-slottsruinen og Loch Ness, fritid i Inverness
Dag 5 Cairngorms nasjonalpark–Speyside–Aberdeen. Vakre kystbyer og destilleribesøk i Speyside
Dag 6 Aberdeen–Edinburgh. Historiske St. Andrews og St. Andrews-slottsruinen
Dag 7 Byrundtur i Edinburgh og ettermiddag på egen hånd
Dag 8 Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Edinburgh. Videre med buss til Glasgow Kjørestrekning 6,5 mil
Glasgow

Vi reiser fra Oslo til Skottland med det tidlige morgenflyet. Etter at flyet lander i Edinburgh setter vi kursen mot Glasgow. Underveis kjører vi gjennom det skotske lavlandet, som både er landets mest frodige område og det mest folkerike – 75% av Skottlands innbyggere bor i området i og rundt Edinburgh og Glasgow. Denne nordligste delen av Storbritannia er rik på både historie og kultur, som atskiller seg fra den engelske på mange måter. Skottene har også sitt eget keltiske språk, gælisk, og flere dialekter av engelsk. Skottene er stolte av landet sitt og kulturen sin – og spor etter den skandinaviske koloniseringen av Skottland under vikingtiden kan man fremdeles høre i talespråk og se i stednavn.

Vel framme i Glasgow sjekker vi inn på det sentrale hotellet vårt og spiser middag.

Dag 2
Glasgow–Fort William. Inveraray-slottet og naturvandring i Glencoe nasjonalpark Kjørestrekning 21 mil
Trossachs nasjonalpark

Etter frokost forlater vi Skottlands største by og reiser nordover gjennom Trossachs nasjonalpark, som på mange måter er innbegrepet av det vakre skotske landskapet med lynghede og frodige skogområder som brer seg ut mellom elver, høydedrag og krystallklare innsjøer.

Vi passerer blant annet Storbritannias største innsjø, Loch Lomond. Her kan vi selv se om bredden av sjøen er så vakker som i den melankolske folkemelodien med samme navn.

Via kystveien med de forrevne klippene i Argyll-regionen kjører vi til Inveraray langs Loch Fyne, en av Skottlands mange småfjorder som kalles ”sea lochs”. Her skal vi besøke det sjarmerende Inveraray-slottet, som er bolig for hertugen av Argyll. For ikke lenge siden ble slottet inntatt av filmfolk og skuespillere, da de spilte inn en av episodene til den populære tv-serien Downton Abbey her.

Etter besøket på slottet kjører vi til Inverary by, der det blir tid til å få seg litt formiddagsmat og og proviantere før vi fortsetter mot Glencoe nasjonalpark. Glencoe er et område i høylandet med vakker natur og her skal vi ut og oppleve det flotte landskapet og ikke minst høre om massakren i glencoe i 1692. Vi starter vår lille fottur og går ca. 3 km på 45 min–1 time, ruten kan variere. Hvis været ser ut til å bli dårlig finner vi en annen måte å nyte naturen på. Husk gode sko og kanskje en flaske vann.

Etter utflukten i det grønne kjører vi til den lille byen Fort William. Byen ble opprinnelig grunnalgt av englenderne som festningsverk mot de opprørske høylenderne, men er i dag et sted som er godt likt av friluftsentusiaster. Mange kommer hit for å bestige Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis (1 344 m) eller gå langs de mange flotte rutene i området. Her rekker vi å pakke ut litt , siden vi skal tilbringe de neste to nettene her.

Dag 3
Isle of Skye. Glenfinnan-monumentet. Ferge fra Mallaig til Isle of Skye. Armadale slot, Portree og Fort William Kjørestrekning 29 mil inkl. båttur
Glenfinnan-monumentet ved Loch Shiel

I dag skal vi på heldagsutflukt og kjører enda lenger nord til noen av de mange øyene ved kysten. Skottland har nesten 1000 øyer, blant dem øygruppene Shetland, Orknøyene og Hebridene. Vi får en lang dag i dag, men det er verdt det – vi skal nemlig ut på øya som kanskje er den vakreste av dem, nemlig Isle of Skye.

Vi tar pause ved Glenfinnam-monumentet som ble satt opp til ære for prins Charles Edward Stuart – også kalt Bonnie Prince Charlie – som ledet det siste jakobitteropprøret i 1745 i nok et forsøk på å frigjøre Skottland fra engelsk styre. Veien slutter i fiskerbyen Mallaig, som har vært flittig brukt til filmopptak. Lars von Triers film Breaking the Waves ble tatt opp her, og jernbanelinja som går mellom Mallaig og Glasgow ble brukt til å innspille togscenene med ”Galtvortekspressen” til Harry Potter-filmene.

Fra Mallaig skal vi med ferge ut til Isle of Skye, som er den største og nordligste øya i de indre Hebridene. Den 1 665 km2 store øya med det bølgende lynghedelandskapet er spettet med gråbrune, bratte klipper, innsjøer, fosser og små tettsteder der hverdagen går sin rolige gang. Øya er ellers kjent for sin single malt Talisker-whisky, som lagres i 10 år før den helles på flaske. Etter en halv time anløper vi byen Armadale, der vi besøker Armadale Castle Gardens ikke langt fra fergeleiet. Slottshagen består av en slottsruin og en 40 hektar stor hage, vakkert omkranset av skog. Slottet og området rundt sto i lang tid som et upleid villniss, men etter at et fond kjøpte opp eiendommen i 1971 ble slottets fasade restaurert og hagen sirlig brakt tilbake til fordums blomstrende tider.

Vi kjører nordover til den vakre hovedbyen Portree, som er en hyggelig liten havneby med en havnepromenade der man kan få lyst til å ta en kaffe og en liten spasertur.

Etter en innholdsrik dag forlater vi Isle of Skye i løpet av ettermiddagen for dra tilbake til hotellet vårt i Fort William. Det blir en litt lengre kjøretur, men hotellene på Isle of Skye lever dessverre ikke opp til våre kunders forventinger. Til gjengjeld blir turen litt kortere i morgen.

Tilbake på fastlandet tar vi en fotopause utenfor det pittoreske slottet Eilean Donan, som ligger ute på en liten øy i Loch Duich. Slottet er kjent blant annet fra science fiction-filmen Highlander og er et populært fotomotiv med en fantastisk beliggenhet i vakre naturomgivelser.

Vi spiser middag på hotellet før vi får en velfortjent natts søvn.

Dag 4
Fort William–Cairngorm nasjonalpark. Urquhart-slottsruinen og Loch Ness, fritid i Inverness Kjørestrekning 15 mil
Middelalderborgen Urquhart ved Loch Ness

Fra Fort William setter vi nå kursen mot Loch Ness og Inverness, og her følger vi blant annet den geologiske forkastningslinjen Glen Mor.

Loch Ness er velkjent for alle, og før vi er framme i Inverness besøker vi ruinene av den over 500 år gamle middelalderborgen Urquhart, som ligger på et lite nes der vi kan nyte utsikten over den berømte innsjøen Loch Ness. Det er her sjøuhyret Nessie svømmer rundt i innsjøens dype, mørke vann – ifølge myten. Loch Ness er Skottlands nest største innsjø i overflateareal, men fordi den er så dyp inneholder den mer ferskvann enn alle innsjøene i Skottland og Wales tilsammen!

Inverness ligger flott til der høylandet møter havet. Her har du ettermiddagen fri til å gå på oppdagelse. Du kan jo shoppe litt i det nordligst beliggende kjøpesenteret i Skottland, utforske noen av byens små kirker eller kanskje spasere en liten tur på gangbroen som går over elva Ness, som flyter stille gjennom byen.

Utpå ettermiddagen setter vi kursen mot vårt hyggelige hotell som ligger blant vakre omgivelser i Cairngorms nasjonalpark. Det sies til og med at hotellet skulle ha spøkelser, men det må man selv utforske.

Dag 5
Cairngorms nasjonalpark–Speyside–Aberdeen. Vakre kystbyer og destilleribesøk i Speyside Kjørestrekning 21 mil
Whisky skal helst oppbevares ved en stabil temperatur på et kjølig og tørt sted

Det ligger mer enn 50 whiskydestillerier ved floden Spey, og det rene elvevannet er en viktig ingrediens i den gylne væsken. Vi besøker et av destilleriene. Her får vi en omvisning med innblikk i produksjonen av Uisige Beatha, som er gælisk for "livets vann" og opprinnelsen til ordet whisky. Vi får selvfølgelig også selv smake påde edle dråpene.

Etter destilleribesøket går turen nordover til Moray-kysten gjennom whiskylandsbyene Ballindaloch, Craigellachie og Aberlour, og vi kommer fram til kystbyen Cullen som har fantastisk utsikt over Cullen Bay. På en klar dag kan vi kanskje se delfiner leke nært kysten.

Fra Cullen kjører vi langs kysten til Portsoy, som er kjent for sin iskrem. Prøv eventuelt den med salt karamell! Vi fortsetter turen langsn kystbyene og nyter det flotte landskapet. Vi stopper underveis i en av byene og spiser lunsj. 

Herfra går turen sørover igjen til herlige Aberdeen der vi skal overnatte og spise middag. Før middagen tar reiselederen oss med på en rundtur i byen, som er Skottlands tredje største.

Dag 6
Aberdeen–Edinburgh. Historiske St. Andrews og St. Andrews-slottsruinen Kjørestrekning 20,5 mil
St. Andrews

I dag kjører vi langs den flotte kyststrekningen i det tidligere Kingdom of Fife på det siste stykket av veien mot Edinburgh. Underveis føler vi suset fra golfhistorien når vi avlegger visitt i den lille byen St. Andrews.

Golfspillets opprinnelse kan ikke fastslås helt nøyaktig, men det er sikkert og visst at utbredelsen og utviklingen av det moderne golfspillet stammer fra Skottland. Den første golfklubben ble stiftet her i 1744, og her ble det utarbeidet et felles regelsett, som inntil da hadde variert fra sted til sted. I tillegg til en rik golfhistorie og en aktiv idrettskultur har St. Andrews også Skottlands eldste universitet, grunnlagt i 1413.

St. Andrews University er også stedet der prins William møtte Kate Middleton mens de begge studerte der. Vi skal skal se på slottruinen St. Andrews, som ligger på kanten av et forblåst forberg. Skrenten under fører ned til Castle Sands med utsikt over nordsjøen.

Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Edinburgh, der vi begynte Skottlandrundturen vår. Vi sjekker inn på hotellet vårt, som ligger forholdsvis sentralt i byen. Her tilbringer vi de neste to nettene. Nå er vi i storbyen, og etter mange dager på tur er de neste middagene på egen hånd, så man selv får mulighet til å prøve det skotske kjøkkenet.

Dag 7
Byrundtur i Edinburgh og ettermiddag på egen hånd
Edinburgh Castle

Etter frokost drar vi ut på en spennende byrundtur der vi får et overblikk over byens historie og høydepunkter. Vi kommer blant annet innom de UNESCO-fredede bydelene Old Town og New Town.

I den gamle bydelen Old Town besøker vi Edinburgh Castle, som ligger på toppen av en av de sju åsene som dominerer bybildet. Hver dag klokken ett, unntatt på søndager, fyrer en av slottets kanoner av et brakende skudd. Denne tradisjonen var opprinnelig en service til sjøfolkene ute i havnen i Lieth, så de kunne stille skipsklokka. På tross av GPS og satellittstyrte klokker fortsetter skikken den dag i dag, og hvis noen skvetter av lyden er det sannsynligvis en turist, siden de lokale for lengst har sluttet å legge merke til braket.

Vi går også gjennom New Town, som ble bygd for 200 år siden og ble forbilde for europeisk byplanlegning. Edinburgh er også kjent for sin kultur og litteratur – både sir Walter Scott og sir Arthur Conan Doyle ble født her. Krimelskere kjenner kanskje også byens underside fra bok- og tvserien om politidetektiven Rebus, skrevet av forfatteren Ian Rankin. Om ettermiddagen har du fri til å gå på oppdagelse i byen, og kanskje er det tid til å svinge innom yndlingspubben til inspektør Rebus, the Oxford Bar, som ligger nettopp her i New Town. I Rose Street ligger det også mange hyggelige pubber der man både kan få en matbit og en god gammeldags pint, eller kanskje er humøret mer til en kopp te og en av de gode småkakene som kalles shortbread.

Kvelden er satt av til egne eventyr og det er mulig å begi seg ut på egen hånd og spise middag i Edinburgh.

Dag 8
Hjemreise Kjørestrekning til flyplassen
Tidlig om morgenen kjører vi til flyplassen og sier farvel til Skottland på gælisk med ordene "mar sin leat".

Prisinformasjon

Om enkeltrommene
Vi har et begrenset antall enkeltrom. Det er hotellene som bestemmer antallet enkeltrom vi får til rådighet. Enkeltrommene er ofte typiske enkeltrom og kan derfor være mindre enn dobbeltrommene.
Prisen inkluderer
•  Skandinavisk reiseleder
•  Fly Oslo–Edinburgh t/r
•  Utflukter og transport ifølge program
•  Alle entréer og aktiviteter
•  Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
•  Frokost dag 2–8
•  Middag dag 1–5
•  Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til f.eks. sjåfør (beregn ca. 6 GBP per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltakerantall

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Såfremt dette antallet ikke nås, forbeholder vi oss retten til å annullere reisen senest 14 dager før avreise.

Elektrisitet

Norske støpsler kan vanligvis brukes i Storbritannia ved hjelp av et adapter som kan kjøpes både her hjemme og i Storbritannia. På visse hoteller kan man ofte bruke stikkontakten som er beregnet til barbermaskiner på badet. Vi anbefaler at man tar med seg et adapter på reisen.

Hoteller

Hotellene i Skottland er til tider en del av opplevelsen på reisen – og ofte innbegrepet av sjarme og atmosfære. Vi er langt unna store internasjonale standardiserte hotellkjeder. Noen hoteller er bygd ut med tårn, ganger, krinkelkroker og knirkende dører, så når man tror at kursen er satt mot restauranten ender man via ganger og korridorer i resepsjonen. På badeværelset kan man også få litt ekstra underholdning – her har to hoteller sjeldent samme type dusj, og man er nødt til å prøve seg fram for å finne ut av om man skal trekke, skru eller dytte på en knapp for å få varmt vann. Og det nytter ikke å spørre i naboværelset, for det har sannsynligvis et annet system.

Dette er Skottland på godt og vondt, og du kan med fordel ta det med et smil. Husk at tingene fungerer og alle gjester finner restauranten før spisetid. Du er naturligvis alltid velkommen til å kontakte reiselederen, som vil gjøre alt for å hjelpe.

Legg også merke til at noen hoteller i Skottland har dobbeltsenger som er mindre enn vi er vant til; de såkalte grand-lits. Så ønsker du litt mere plass i sengen kan du be om twin beds når du bestiller, og så prøver vi å ordne et rom med to senger.

Obs: Hotellet i Fort William har ikke heis.

Måltider

De inkluderte måltidene spiser vi på hotellene. Dette skyldes primært at dagene på reisen har et langt og innholdsrikt program, og at vi flere steder bor slik at det ikke er mulig å gå ut selv og utforske det lokale kjøkkenet. Legg vennligst merke til at middagene på hotellene er hotellmat og ikke kan forventes å være et av reisens høydepunkter. De siste to kveldene i Edinburgh bor vi sentralt, og har får du gjengjeld mulighet til å gå ut og finne restauranter i byen.

Mer om Skottland

Her kan du lese mer om Skottland: www.albatros.no/reisemaal/europa/skottland 
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og severdigheter.

Les også vår artikkel Hvor skal jeg reise i sommer?

Hånden på hjertet

Når man kommer vekk fra storbyene har noen av hotellene primært åpent i sommerperioden. Vi kan vel rolig si at med den meget korte turistsesongen de har i Skottland er det ikke alltid man kan få det beste og mest smilende hotellpersonalet. Så det hender at man må telle til fem eller seks og ta alt med et smil.

Vi har valgt å bo to netter i Fort William. Det gjør vi for på unngå å bo på Isle of Skye, som var litt for «rustikt» for våre kunder. Her har det vist seg at kvaliteten på servicen var alt for lav til våre gjester, og dessuten blir reisens program litt roligere med en ekstra natt i Fort William.

Vi har valgt å ha to middager på egen hånd i Edinburgh. Etter 5 kvelder med hotellmat er det hyggelig å komme ut og få litt mer spennende opplevelser.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from Rundreise i Skottland Rundreisen i Skottland ga flere fine natur- og kulturopplevelser. Spesielt vestkysten og Highland var fantastisk å få oppleve. Gruppen på 40 personer var alt for stor for denne type reise, og medførte venting ifm innkvartering på hotell, matservering etc. Vil spesielt nevne middagen i Aberdeen hvor vi ble stuet sammen på et område av restauranten hvor det sannsynligvis ikke burde vært mer enn 30 personer dersom alle skulle hatt ordentlig benplass. I tillegg var maten smakløs. Guiden var en god reiseleder, men som guide fungerte han ikke tilfredsstillende. Vil anbefale en reise til Skottland dersom Albatros gjør nødvendige forbedringer for å høyne reisens kvalitet.
Date published: 2017-07-09
Rated 3 out of 5 by from En uke i vakre Skottland Vi var heldige med været og Skottland viste seg fra sin aller vakreste side med lilla lyngheier og grønne, grønne Highlands, slottsruiner, Loch Ness og Loch Lomond. Innlagte ekskursjonsmål var også interessante, men det var gjennomgående for knapp tid. Hotellene var ok men litt in the middle of nowhere, vi savnet å kunne gå ut og se oss omkring etter middag f.eks. At vi ikke skulle overnatte i Aberdeen burde vært tatt inn som en endring i programmet. Man ser jo litt fram til å se byer man ikke har besøkt før. Vi hadde en hyggelig og flink guide som fylte på med opplysninger om steder vi skulle besøke, og Skottland generelt.
Date published: 2017-10-02
Rated 2 out of 5 by from sommer i skottland Skottland var fantastisk, nydelig natur, masse kultur, koselig mennesker. Jeg vil gjerne anbefale turen til andre som har lyst til å reise til Skottland, men dere må prøve å finne turguider som er litt oppleste/interesserte i landet/ området de representerer og gjerne kunne improvisere litt med å fortelle om steder og situasjoner vi kommer opp i , på rundreisen. Vil også komme med en klage på enkelte av hotellene rundt i Highland av Skottland, disse var dårlige, kalde rom, dårlig stand, maten var tildels elendig ved enkelte anledninger, og jeg er IKKE vant med veldig fin mat hjemme! Vi var 40 personer på denne turen, noe som er minst 10 for mye. Det blir veldig upraktisk med så mange mennesker på tur, ved innkvartering på hoteller, servering av middag, osv. Dette til ettertanke .
Date published: 2017-07-07
Rated 1 out of 5 by from Svært skuffende Dett er ikke Albatros som kan lastes for at det regnet nesten hele tiden, men Albatros skal lastes for at de stapper 40 mennesker inn på samme rundtur og utstyrer de 40 med en elendig guide. Han kunne ingen ting, men satt og LESTE alle guide-opplysninger, med monoton og ganske stotrete lesestemme. Svært uinspirerende.
Date published: 2017-07-07
Rated 4 out of 5 by from Flott reise Mye flott natur i Skottland og mange interessante historiske opplevelser. Skottene er åpne, hjelpsomme og lett å komme i kontakt med. Litt lang dag på turen til Isle of Skye. Hotellet i Edinbourgh hadde veldig små rom, ellers okay på overnattingsstedene.
Date published: 2018-07-28
Rated 4 out of 5 by from En fin rundtur i et vakkert, grønt land En fin og godt tilrettelagt reise til kjente steder og severdigheter. Reiselederen var meget dyktig og inspirerende. Han var kunnskapsrik og særdeles godt forberedt. Han ga god faktainformasjon spekket med anekdoter til rett tid på en klar, lun og ofte morsom måte. Han skapte god stemning i gruppen og det ble god toveis kommunikasjon og lite stress til tross for et travelt program. Bussjåføren var en sikker sjåfør, hjelpsom og dyktig. Hotellene hadde stort sett meget dårlig standard. Spesielt var Caledonian Hotel, Fort William en heller trist opplevelse.
Date published: 2019-08-24
Rated 3 out of 5 by from En spennende reise i Skottland Generelt en fin og opplevelsesrik reise med en hygggelig og ivaretakende reiseleder. Mange spennende steder å se i et vakkert land. Det var imidlertid en altfor stor gruppe som reiste, i alt 40 personer. Dette la en liten demper på turen i og med at det ble mye venting med innsjekking, mat etc. (begrenset sannsynligvis også steder for overnatting og bespisning).
Date published: 2017-07-03
Rated 3 out of 5 by from Fin rundreise Bra rundtur med variert program . Fint med hyppige stopp under bussturen. Ikke fornøyd med alle overnattinger. Skulle gjerne bodd slik at det var mulig å gå ut og se litt på ettermiddag / kveld. Det var 2 netter på hotell i Fort William utenfor senteret ,men jeg tenker særlig på overnattingen hotellet i Cairngorms nasjonalpark. Lå isolert , vi kom dit tidlig - ikke noe å se på - heller ikke mulig å gå noen tur i naturen.
Date published: 2018-08-03
 • y_2022, m_8, d_16, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_80
 • loc_no_NO, sid_GBRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser