Sri Lankas høydepunkter, Sommer

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Teplantasjer, enestående gamle templer og besøk i landsbyer – samt badeferie ved Indiske hav

Få det beste av Sri Lanka med historiske bygninger, basarer og enestående templer – blant annet det mer enn 2000 år gamle UNESCO-vernede grottetempelet ved Dambulla. Komforten er i topp, og underveis bor dere på glimrende hoteller med god beliggenhet. Du skal se den vakre naturen med dramatiske fossefall, besøke en landsby og få en smak av livet på landet, reise med tog gjennom irrgrønne teplantasjer i høylandet der teplukkerne går med sine flettede kurver og kjenne duften av srilankiske krydder og tesorter. Heretter venter den gylne sandstranden ved Indiske hav.

Programmet for reisen er skrevet med utgangspunkt i at man kjøper utfluktspakken, men kan også være inspirasjon til opplevelser på egen hånd.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Individuel reise

 • Reiseleder Engelsktalende guide

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Srilankansk rupi

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Colombo, Sri Lanka. Byrundtur i Colombo
Dag 3 Colombo–Nuwara Eliya. Fossefall og flott natur. Mulighet for rafting i Kitulgala (kjøpes ekstra)
Dag 4 Togtur fra Nuwara Eliya til Kandy. Teplantasjer og flott natur
Dag 5 Kandy. Botanisk hage og lokal landsby (utfluktspakke)
Dag 6 Kandy. Byrundtur i tuk-tuk, Tanntempelet og danseforestilling (utfluktspakke)
Dag 7 Kandy–Habarana. Krydderhage og grottetempelet ved Dambulla
Dag 8 Habarana. Utflukt til middelalderhovedstaden Polonnaruwa (utfluktspakke)
Dag 9 Habarana. Klippefestningen Sigiriya og lunsj hos lokal familie (utfluktspakke)
Dag 10 Habarana–Trincomalee og Nilaveli Beach. Avslapping og strandliv
Dag 11–13 Avkobling og strandliv på egen hånd eller ekstrautflukter
Dag 14 Trincomalee–Negombo og fly hjem
Dag 15 Ankomst til Oslo

Hoteller

Pigeon Island Beach Resort i Trincomalee

Et opphold ved Nilaveli strand i Trincomalee er den beste måten å avslutte en spennende og opplevelsesrik rundreise på. Bade- og havnebyen Trincomalee på Sri Lankas østkyst er et populært feriested, men har klart å bevare sin hyggelige landsbystemning.

Om hotellet
3-stjerners Pigeon Island Beach Resort ligger rett ut til Indiske hav, så det er gode muligheter for alskens vannsportsaktiviteter, hvis dere ikke bare ønsker å nyte den vakre sandstranden. Hotellet har et herlig bassengområde og kan dessuten hjelpe til med å arrangere diverse utflukter i området.

Hotellet har 30 deluxe-rom og 4 suiter. Dere bor i deluxe-rom, som alle er utstyrt med aircondition. Samtlige rom vender ut mod bassenget og har alle delvis havutsikt. Rommene er dessuten utstyrt med tv, mini-kjøleskap og kaffe-/tefasiliteter. Det er ikke hårføner på rommet, men man kan låne en fra hotellet.

Les mer om resortet på: www.pigeonislandresort.com

Trinco Blu by Cinnamon i Trincomalee

Et opphold ved Nilaveli strand i Trincomalee er den beste måten å avslutte en spennende og opplevelsesrik rundreise på. Bade- og havnebyen Trincomalee på Sri Lankas østkyst er et populært feriested, men har klart å bevare sin hyggelige landsbystemning.

Om hotellet
4-stjerners Trinco Blu by Cinnamon ligger rett ut til Indiske hav, så det er gode muligheter for alskens vannsportsaktiviteter, hvis dere ikke bare ønsker å nyte den vakre sandstranden. Hotellet har et herlig bassengområde og kan dessuten hjelpe til med å arrangere diverse utflukter i området.

Hotellet har 43 Superior-rom,, 36 strandhytter og 2 suiter. Dere bor i Superior-rom som alle har privat balkong og aircondition. Samtlige rom har dessuten havutsikt og er utstyrt med tv, minibar, kaffe-/tefasiliteter og hårtørker.

Les mer om resortet på: www.cinnamonhotels.com/trincoblubycinnamon

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo til Sri Lanka med mellomlanding.
Dag 2
Ankomst til Colombo, Sri Lanka. Byrundtur i Colombo
Tempel i hovedstaden Colombo

Etter passkontroll og bagasjeutlevering blir dere møtt i ankomsthallen av en engelsktalende guide, som tar dere og bagasjen med til hotellet, OZO Colombo. Deretter begynner på dagens byrundtur i en myldrende storby som ligger flott til ut til Indiske hav.

På grunn av Colombos store havn og den strategiske beliggenheten på handelsrutene mellom øst og vest var byen kjent blant handelsmenn allerede for 2000 år siden. Det var allikevel ikke før i 1815, da Colombo ble overtatt av engelskmennene, at byen ble gjort til hovedstad på Sri Lanka.

På rundturen ser dere blant annet bydelen Fort, der portugiserne gikk i land på begynnelsen av 1500-tallet. Området som en gang var kjent som Kolonthota ble raskt et av de viktigste handelssentrene på øya. Portugiserne bygde en festning ved handelssenteret og havnen for å få kontroll over øyas indre – derfor heter bydelen Fort. Festningen ble erobret av hollenderne i 1656, og i 1815 overtok englenderne, som brukte festningen som administrasjonssenter. Noen årtier senere ble festningen ødelagt siden britene vurderte at det ikke lenger var noen militær trussel mot Colombo. Dessuten lå den i veien for områdets byutvikling.

Selv om festningen og murene i dag er i ruiner er bydelen fremdeles hjemsted for en rekke historiske bygninger, og Fort er fremdeles Sri Lankas handels- og finanssentrum. Turen går også innom Pettah, Colombos travle basarområde, samt byens fasjonable boligområde, Cinnamon Gardens, som er oppkalt etter en kanelplantasje som tidligere lå her. Dere går også en tur langs byens strandpromenade, Galle Face Green, som strekker seg omtrent en kilometer langs Indiske hav.

NB: På noen avganger ankommer dere Colombo senere på dagen. I de tilfelle flyttes byrundturen i Colombo til neste dag, før turen går videre til Dambulla.

Dag 3
Colombo–Nuwara Eliya. Fossefall og flott natur. Mulighet for rafting i Kitulgala (kjøpes ekstra)
Devon Waterfalls

I dag kjører dere til Nuwara Eliya, der dere skal overnatte. Turen går via Kitulgala, der det er mulig å kjøpe en raftingtur i elvebruset etterfulgt av lunsj (bestilles og betales på stedet). Hvis man ikke liker vannsport er Kitulgala også interessant på andre fronter – det var nemlig her at David Lenas berømte film broen ove rKwai ble filmet, og den som har sett filmen vil kjenne igjen mange av stedene. Senere stopper dere ved Devon Waterfalls og St. Clair’s Waterfalls, før dere ankommer til Nuwara Eliya.

Nuwara Eliya ligger i et frodig, skogkledd område ved foten av fjellet Pidurutalagala, som med sine 2 524 meter over havet er Sri Lankas høyeste. Temperaturen her er herlig sval og luften behagelig tørr, noe som gjør dette stedet ganske spesielt på Sri Lanka. Her, langt fra byenes trengsel, kan dere nyte synet av mange sjeldne planter, fugler og andre dyr som trives i det gode klimaet. Her er det også et utall av store og små fosser og grotter, og overalt gror det tebusker.

Framme i Nuwara Eliya ser dere nærmere på byen før dere sjekker inn på hotellet dere skal bo på.

Dag 4
Togtur fra Nuwara Eliya til Kandy. Teplantasjer og flott natur
Togtur gjennom Sri Lankas høyland

Dere kjører til den lille stasjonen Nanu Oya litt utenfor Nuwara Eliya og går om bord på et tog som tar dere med gjennom Sri Lankas høyland til Kandy. Togturen tar mellom fire og fem timer og går gjennom deler av den mest imponerende naturen på Sri Lanka.

Sri Lanka er verdensberømt for sin teproduksjon, og i høylandet langs veien til Nuwara Eliya ser dere hvor de beste sortene dyrkes. Dere kommer til å avlegge et besøk på en av de større teplantasjene. Her kan dere kjøpe te av høyeste kvalitet til veldig fordelaktige priser.

Vel framme i Kandy sjekker dere inn på hotellet der dere skal bo i tre netter.

Dag 5
Kandy. Botanisk hage og lokal landsby (utfluktspakke)
Kandys botaniske have

Kongebyen Kandy var hovedstad fra 1400-tallet til 1700-tallet, og den er fremdeles utrolig vakker. Den pittoreske byen ligger godt beskyttet mellom åsene, og elva Mahaweli – Sri Lankas lengste – renner gjennom den. Dere besøker den kongelige botaniske hagen som blant annet er kjent for sin store samling orkideer. Hagen har over 4000 plantearter, blant annet orkideer, krydderplanter, medisinplanter og forskjellige slags palmetrær. Spesielt ett av trærne har en spesiell historie. Det såkalte kanonkuletreet ble plantet av ingen ringere enn kong George V og dronning Mary da de besøkte hagen i 1901. På treets greiner henger det runde, mørke frukter som ligner kanonkuler, derav treets navn.

Om ettermiddagen besøker dere en av de mange idylliske landsbyene i området, og etterpå er det tid til å slappe av på hotellet.

Dag 6
Kandy. Byrundtur i tuk-tuk, Tanntempelet og danseforestilling (utfluktspakke)
Danseshow i Kandy

Dere starter dagen med å dra på byrundtur i Kandy i dekorerte tuk-tuker. Det er en morsom opplevelse, og dere kommer nok til å skape litt oppsikt i bybildet. Etterpå har dere litt tid til å oppleve den summende byen på egen hånd. Her er det masser av butikker, kafeer og små boder som selger all verdens morsomme ting og saker. Etter lunsj ser dere Sri Lankas helligste bygning, Tanntempelet, der det blir sagt at en av Buddhas tenner er oppbevart. Før middag skal dere se en danseforestilling der danserne går på glødende kull.

Dag 7
Kandy–Habarana. Krydderhage og grottetempelet ved Dambulla
Grottetempelet ved Dambulla

Om morgenen fortsetter dere til Habarana og stopper underveis for å se, smake og lukte på de eksotiske krydderne i en stor hage, der dere også får en innføring i Sri Lankas urtemedisin og massasje.

Før dere er framme i Habarana blir det også et besøk i grottetemplet i Dambulla, som er det mest imponerende i sitt slag på Sri Lanka. Blant de mange statuene i grotten, der hele 48 stykker forestiller Buddha, finner dere også skulpturer av Upulvan (Vishnu) og Saman fra 1100-tallet. Disse er trolig de eldste og best bevarte devala-statuene i hele verden. Grottenes historie går tilbake til første århundre før Kristus. Det var til disse grottene den daværende kongen, Valagam Bahu, tok sin tilflukt etter at han var blitt drevet ut av byen Anuradhapura av fiendtlige inntrengere.

Vel framme sjekker dere inn på hotellet der dere skal bo i tre netter.

Dag 8
Habarana. Utflukt til middelalderhovedstaden Polonnaruwa (utfluktspakke)
Polonnaruwa var hovedstad i middelalderen

Etter frokost kjører dere til Polonnaruwa. Byen var øyas stolte hovedstad i middelalderen, og tross en alder på mer enn tusen år har den virkelig mange velbevarte bygninger og ruiner, dagobaer og statuer. Hele byen ligger flott til omgitt av tropiske planter ved bredden av et enormt og enestående vannreservoar som har levert vann til byen og slettene rundt den siden 1100-tallet.

Av alle byens vakre bygninger og steinarbeider er nok Gal Vihara noe av det mest imponerende med sine fire kolossale buddhafigurer hugget ut av samme stykke granitt. Det er også mye annet å beundre og oppleve i byens gamle bydel, der severdighetene står side om side.

Dag 9
Habarana. Klippefestningen Sigiriya og lunsj hos lokal familie (utfluktspakke)
Sigiriya – "løveklippen"

Om morgenen, når solen ikke står så høyt, besøker dere Sigiriya. Den imponerende steinfestningen, med et navn som betyr "Løveklippen", er bokstavelig talt et av reisens høydepunkter. Den 200 meter høye monolitten (en frittstående bergknaus) reiser seg over det omkringliggende landskapet. Sammen med festningen og den vakre parken med dammer er Sigiriya-området uten tvil en av de mest imponerende severdighetene i Sør-Asia.

Festningens historie er lang og fylt av uhyggelige mord, intriger og høyforræderi. Den ble bygd tidlig på 400-tallet av den mektige kong Kasyapa. Her er det virkelig en spesiell stemning, og det merker dere når dere går oppover til festningen mellom "løvens poter" og passerer veggmalerier som forestiller vakre nymfer og jomfruer.

Heretter skal dere lengre ut på landet og skifter til et annet transportmiddel, nemlig oksekjerre. Dere kjører mellom grønne åkrer i bedagelig tempo og ser hvordan livet på landet i Sri Lanka utspiller seg. På veien stopper dere ved et landsbytempel nært Hiriwadunnasjøen. Herfra fortsetter dere med båt til en tradisjonell bondegård, en såkalt chena, der dere smaker på de lokalt dyrkede kongekokosnøttene som bare blir dyrket på Sri Lanka. Kongekokosnøtten er gul og litt mindre enn en vanlig kokosnøtt, og det er bare den næringsrike væsken som blir brukt, ikke kjøttet. Kongekokosnøtten kalles med glimt i øyet for naturens apotek, siden den er rik på blant annet E-vitamin, jern, kalsium, protein og fosfor.

Dere i fortsetter i båt og er snart framme ved et lite hus der dere blir invitert inn av en lokal familie. De demonstrerer hvordan man tilbereder en tradisjonell srilankisk lunsj. Dere nyter lunsjen som serveres på lotusblader og en dessert av frisk frukt.

Dag 10
Habarana–Trincomalee og Nilaveli Beach. Avslapping og strandliv
Absolutt avkobling på Nilaveli Beach, Trincomalee

Dere forlater hotellet i Habarana og kjører til Trincomalee og Nilaveli Beach. Midt på ettermiddagen ankommer dere til stranden der dere blir innlosjert på det herlige hotellet Pigeon Island Beach Resort. Hotellet ligger ved de gylne sandstrendene i Nilaveli, like utenfor Trincomalee. Etter å ha funnet dere til rette i de komfortable rommene deres kan dere spise dagens middag i hotellets restaurant.

Dag 11–13
Avkobling og strandliv på egen hånd eller ekstrautflukter
Nilaveli Beach

Dagene er satt av til å slappe av på stranden. Et opphold på stranden i Nilaveli er den beste måten å avslutte en spennende og opplevelsesrik rundreise på. Bade- og havnebyen Trincomalee på Sri Lankas østkyst er et populært feriested, men har klart å bevare sin hyggelige landsbystemning. Har dere lyst til å gjøre noe annet enn å ligge på stranden, kan man kjøpe en dagsutflukt enten gjennom vår lokale representant (i så fall ber vi dere om å ta kontakt med vår engelsktalende guide så tidlig som mulig på reisen) eller gjennom hotellet, der dere besøker noen av de lokale severdighetene.

Her er det for eksempel mulighet til å dra på hvalsafari på utkikk etter blåhval, eller dere kan besøke områdets berømte marinereservat Pigeon Island Marine National Park, som kan by på et vell av fargestrålende fisk, små haier, rokker, havskilpadder og mye mer.

Vår lokale representant og hotellet hjelper til med praktiske spørsmål og med å arrangere flere utflukter, hvis dere vil gå mer på oppdagelse i området.

Dag 14
Trincomalee–Negombo og fly hjem
Dere blir hentet for å begi dere det siste stykket mot Negombo og flyplassen der flyet hjem venter. Ettersom kjøreturen til Negombo er temmelig lang har vi sørget for adgang til noen rom på et hotell i nærheten av flyplassen, der dere kan friske dere opp før flyreisen.
Dag 15
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
Tillegg for enkeltrom Pigeon Island Beach Resort kr 5998,–
Mulighet for trippelrom på Pigeon Island Beach Resort
Trippelrom (3 voksne) på Pigeon Island Beach Resort:
Samme pris som delt dobbeltrom.
Tillegg for oppgradering til Trinco Blu by Cinnamon

Oppgradering av hotell til Trinco Blu by Cinnamon
Tillegg for dobbeltrom kr 1 498,– pr. person

Tillegg for enkeltrom kr 6 298,– 

Tillegg for trippelrom (3 voksne) kr 1098,– pr. person

Barnepris
Pris barn under 12 år, inklusiv frokost, i egen seng, deler rom med 2 voksne: kr 14 998,– pr. barn.
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Colombo t/r med mellomlanding
 • Innkvartering på 3- og 4-stjerners hoteller i delt dobbeltrom
 • Byrundtur i Colombo
 • Togtur fra Kandy til Nuwara Eliya og besøk på teplantasje
 • Besøk i krydderhage og grottetemplet ved Dambulla
 • Frokost daglig
 • Alle transporter som nevnt i program
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke og ekstrautflukter
 • Tillegg for oppgradering til Trinco Blu by Cinnamon
 • Visum til Sri Lanka (USD 35 pr. person. Må søkes innen avreise)
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om individuelle reiser

På individuelle reiser tilbyr Albatros en rekke utflukter du kan velge å kjøpe ekstra. De går til spennende severdigheter som vi varmt kan anbefale. Du kan også la være å kjøpe utfluktene – det gir mer tid til egne eventyr og til å nyte reisen i eget tempo. På noen reiser er det utflukter inkludert i prisen. Felles for alle transfers og utflukter er at de blir gjennomført med en engelsktalende lokalguide som er spesialist på reisemålet. Til forskjell fra våre gruppereiser er det ingen Albatros-reiseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguiden er ikke nødvendigvis den samme fra utflukt til utflukt. Transfers og utflukter gjennomføres sammen med andre reisende. Vi har faste avganger og et bestemt antall plasser for å holde prisen nede.

Deltagerantall

Denne reisen gjennomføres uansett antall påmeldte.

Visum

Det er påkrevd med turistvisum til Sri Lanka. Visum søkes og betales via www.eta.gov.lk og koster ca. USD 35,– per person. Det er viktig at du søker om og betaler for visumet hjemmefra.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Mer om Sri Lanka

Her kan du lese mer om Sri Lanka: www.albatros-travel.no/reisemaal/asia/a/sri-lanka
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Les også vår artikkel Hvor skal jeg reise i sommer?

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

LKIRT02ANO