Storbyferie i Málaga

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Hopp over høsten og nyt storby, sol og strand i sjarmerende Málaga

Endelig er den her – Albatros’ storbyferie i Málaga! Ingen kan vel si nei til storbypuls, strand og sol i en og samme by?
Málaga har gjennomgått en forvandling i de seneste årene og kan nå med rette kalle seg Andalucías vakre svane. Her finner du en rik og brokete historie der fønikere, arabere og romere alle har satt sitt preg på byen. Legg til en ordentlig dose sjarmerende tapasbarer, egensinnede markeder og velsmakende vin, så har du oppskriften på en helt uvanlig uimotståelig city break.
Vi skal prøvesmake den gode málagavinen på en bodega, besøke den fantastiske mathallen og Málagamuseet. Dessuten har vi godt med tid til å utforske byen på egen hånd og rekker også å ta en avstikker til vakre Ronda.
Vi bor veldig nært både sentrum og havet på Hotel Soho Boutique Las Vegas.
 
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Málaga. Liten kveldstur med reiselederen
Dag 2 Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Málaga, tapaslunsj og málagavin
Dag 3 Utflukt til Ronda, byen med den spektakulære beliggenheten i fjellene
Dag 4 Mer Málaga på egen hånd
Dag 5 Hjemreise

Hoteller

Hotel Soho Boutique Las Vegas

Hotellet vårt ligger i det herlige La Malagueta-strandområdet inne i Málaga. Hotellet ligger i gangavstand til sentrum av byen (1,5 km). Det er nært marinaen og byens tyrefekterarena med utsikt direkte til stranden utenfor hotellet.
Hotellet er nyrenovert og rommene har god plass samt aircondition, wifi, safe, tv og baderom med hårtørker. Alle rommene på hotellet har balkong. Vi spiser frokost på hotellet.
Hotellet har 220 V og vanlige stikkontakter. Det er hårtørker på rommet. I hotellets hage finner man et hyggelig lite basseng og utgang direkte til strandpromenaden og den herlige stranden.
Vi gjør oppmerksom på at alle baderommene på hotellene våre i Andalucía er innredet med badekar.
 
Hotel SOHO Boutique Hotel Las Vegas
Paseo de Sancha 22
29016 Málaga
Spain
Tlf. +34 952 21 77 12
https://en.sohohoteles.com/hotel-soho-vegas-in-malaga/
 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Málaga. Liten kveldstur med reiselederen
Trivelige Málaga
Vi flyr fra Norge til Málaga. Vel framme kjører vi inn til sentrum av byen og blir innkvartert på vårt herlige hotell. Vi bor like ved den lange, innbydende strandpromenaden, nært byparken og sentrum.
Etter at vi har fått rommene våre er det mulig å bli med reiselederen ut på en liten spasertur. Vi tar et glass sammen, og de som har lyst kan gå ut og spise sammen med reiselederen på en av de mange hyggelige restaurantene i Málaga. Hvis man vil gå litt på egen hånd kan man for eksempel prøve den lille kjederestauranten Volapié ved Plaza de la Marina. De er drevet av mesterkokken Dani García, og det er verdt å prøve sliderburgeren med oksehale og papoyo-ost, «Burger Rabo de Toro», og kanskje de lekre friterte blekksprutene? Det er mange små, fine steder rundt omkring i byen.
 
Dag 2
Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Málaga, tapaslunsj og málagavin
På marked i Málaga
I dag utforsker vi byen vår til fots. Málaga er Andalucías nest største by med sine 567 000 innbyggere, og det er hovedbyen på den berømte kyststrekningen Costa del Sol.
H.C. Andersen elsket Malaga, og i dag står det en statue av ham på hovedgaten. Etter sitt besøk i byen i 1862 skrev han: ”I ingen av Spanias byer har jeg følt meg så glad, så hyggelig hjemme som i Malaga: Folkelivet, Naturen, det åpne hav, hver især så rik og uunnværlig for meg, fant jeg her, og det som for meg er ennå viktigere, jeg fant elskverdige Mennesker”.
Denne sjøfartsbyen er en smeltedigel av forskjellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grunnla Malaca, som de kalte byen. Herfra seilte man ut til hele romerriket med fisk, silke, fikener, rosiner og mandler. Senere under det arabiske herredømme ble Malaga forvandlet til en av de mest betydningsfulle byer i regionen. Da spanjolene fant Amerika ble Malaga sentrum for handelen mellom koloniene, og ble på den måten et av de viktigste handelssentre i Spania. Senere var det tekstil- og jernindustrien som holdt hjulene i gang, inntil slutten av det 19. århundre, da industrien opplevde nedgangstider og byen lå stille inntil turismen gjorde sitt inntog og igjen satte Costa del Sol på Europakartet.
Vi tar en liten spasertur gjennom den fascinerende storbyen. Vi ser den store markedshallen der flotte oppsatser med frisk frukt og grønnsaker lokker ved siden av fersk fisk fra Middelhavet og duftende krydder.
I den gamle tollbygningen besøker vi det interessante Museo Málaga, som etter 18 års ombygning og 40 millioner euro endelig kunne åpne i 2016. Med sine 15 000 kvadratmeter er museet det største statseide museet i Andalucía, og her kan vi med 15 000 kunstgjenstander bli med på en reise fra steinalderen til det 20. århundret. Vårt lille besøk gir kanskje smak på å komme igjen og utforske museet ytterligere i løpet av reisen.
De små, snirklete gatene leder oss fram til en av byens beste tapasrestauranter, der vintønner og tørkede skinker er den del av dekorasjonen. Vi spiser en herlig tapaslunsj før vi fortsetter videre gjennom de hyggelige gatene. Målet vårt er en av de små intime bodegaene, hvor vi nyter et glass av den lokale málagavinen. Her serverer man vinen direkte fra fat, og det er god stemning før lunsjtiden og siestaen setter inn – ja, faktisk det meste av dagen.
Heretter er det litt tid på egen hånd før vi kjører hjem til hotellet utpå ettermiddagen. Du kan besøke den vakre katedralen med det manglende tårnet, som kalles "La Manquita", den enarmede kvinnen, eller besøke det mauriske festningsverket Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsverket besto tidligere av over 100 tårn og moskeer. De små hyggelige patioene og vakre hageanleggene gjør at Alcazaba kalles Málagas Alhambra, noe man godt kan forstå!
 
Dag 3
Utflukt til Ronda, byen med den spektakulære beliggenheten i fjellene
El Tajo-ravinen
Ronda befinner seg midt i et vilt klippemassiv og fjell-landskap bak kysten på 100 meter høye klippevegger som er delt i to halvdeler av den dype Tajo-kløften. Det er her man finner Spanias eldste tyrefekterarena, og det er også her at en liten håndverker, Pedro Romero, fant på å bruke det røde klede til tyrefektingen. Pedro oppfant den klassiske Ronda-stil og han drepte selv over 6000 tyrer i løpet av karrieren sin som tyrefekter. Tyrefekterarenaen er fra 1785 og dermed Spanias eldste. Den er ytterst sjarmerende med sine to etasjer, der blant andre Ernest Hemingway hadde sin egen loge. Du kan også besøke det lille tyrefektermuseet med kostymer, bilder med mere.
Puente Nuevo-broen er en annen severdighet i Ronda som forbinder de to bydelene. Det tok 42 år å bygge broen, som ligger på det høyeste og smaleste stedet i Tajo-kløften. Broen er bygget på 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk utsikt utover juvet 90 meter lengre nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøk verd. Kirken var opprinnelig en moské, og den gamle minareten er siden blitt ombygget til et klokketårn. Inne i kirken ser man at barokkalter og apsis er blitt bygget med domkirken i Málaga som forbilde.
Etterpå setter vi kursen mot hotellet vårt. (Avstand til Ronda er 100 km, kjøretid ca. 1 t. 45 min. hver vei)
Om kvelden er det mulig å bli med reiselederen ut og spise på en av de mange restaurantene ved vannet. Kanskje deler vi noen taxier til El Merlo som ligger i Pedrogalejo (4 km fra hotellet). Hvis ikke, avtaler vi hvor vi skal møtes, slik at den som har lyst kan spasere til dagens spisested. Påmelding skjer allerede på ankomstdagen, slik at vi kan bestille bord til alle.
 
Dag 4
Mer Málaga på egen hånd
Flott utsikt over Málaga
I dag er det tid til å oppleve enda mer av den herlige storbyen. Kanskje vil du spise en liten lunsj på et av de små spisestedene utenfor markedsplassen, nyter et glass sangria på en av kafeene eller bare går i de hyggelige gatene.
Hvorfor ikke besøke det omfattende Museo Picasso, som regnes for en av de beste og mest omfattende samlingene av den spanske kunstnerens verker. Det var Picasso selv som ytret ønske om et museum i fødebyen sin, og den daværende kong Juan Carlos klippet det røde båndet til samlingen med 200 av Picassos verker. (Entre juni 2018: 7€/5,5€ over 65 år).
Et annerledes og spennende museum er det store bilmuseet som ligger nært sentrum. Museet ligger i en gammel tobakksfabrikk og viser hele bilens historie fra slutten av 1800-tallet og frem til vår tid. Museet er variert og viser alt fra datidens klær til forskjellige felger og lykter og ikke minst en lang rekke motorer.
Om ettermiddagen kan du bli med reiselederen på en fottur opp til Gibralfaro-klippen over Málaga. Det er mange trappetrinn opp, men til gjengjeld får man en flott utsikt over byen.
 
Dag 5
Hjemreise
Så er det tid til å reise hjem etter noen herlige og opplevelsesrike uker. Avhengig av flyselskapenes avreisetider kjører vi til flyplassen i Málaga og tar flyet hjem til Norge.
 

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Málaga t/r
 • Transport til og fra lufthavnen i Málaga
 • Byrundtur i Málaga inkl. tapaslunsj
 • Utflukt til Ronda
 • Innkvartering på hyggelig 3-stjerners hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost på hotellet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Personlige fornødenheter
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 6 euro per person)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Været

Andalucìa er det stedet i Europa som har flest solskinnstimer.  I november, januar og februar byr solkysten på hele 170 solskinnstimer – til sammenligning har Paris mellom 54-75 og Oslo 40-76. De gjennomsnittlige dagstemperatune ligger på 20 grader (november) svarende til Oslo i august, og 17-18 grader (januar-februar) svarende til Oslo i mai/juni.  Det kan naturligvis regne i AndalucÌa, men regnet faller oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Måltider

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Mer om Spania

Her kan du lese mer om Spania: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/spania
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from Hyggelig storbyferie i Malaga Det var mye å se, flotte museer: Bl.a. Picasso og Bilmuseet og Katedralen var imponerende - selv om man har "sett mange kirker" så var denne et "must". Bussturen til Ronda var fin, og Ronda var kjempespennende! Supert at hotellet:Las Vegas, lå slik at man kunne spasere til og fra Gamlebyen. Guiden Gro Carmen var hyggelig og flink.
Date published: 2018-11-10
Rated 5 out of 5 by from D Gro Christensen. Hun var flink og vennlig.
Date published: 2018-11-16
Rated 5 out of 5 by from En flott reise med mange fine opplevelser Reisen for meg var en spennende tur, siden det var min 1 gang jeg har reist alene. Jeg reiser gjerne tul Malaga flere ganger. Reiseleder, Gro Carmen Christensen, var helt fabelaktig og ga oss ekstra service, det lille ekstra. Jeg vil anbefale henne som reiseleder, hun er morsom og forteller gjerne vitser i turbussen. Tar gjerne flere guidet turer med Gro Carmen Christensen. Legger ved et bilde av 2 flotte senoritaer, sam flere bilder av turen.
Date published: 2018-11-18
Rated 5 out of 5 by from 5 DAGSSTUREN M ALBATROS TIL MALAGA Godt tilrettelagte ture hvor vi fik god og grundig information ang malaga og ronda ang disses fortid og nutid af rejseleder gro christensen Herlig med smagsprøver af lokale vine på gml pub og besøg på malaga saluhal
Date published: 2018-11-13
Rated 5 out of 5 by from En innholdsrik storbyferie En god blanding av organisert guiding og egentid. Det var også opp til hver enkelt å bestemme hva de skulle være med på. Hotellet lå sentralt til.
Date published: 2018-11-11
Rated 4 out of 5 by from en flott ferie reiseleder Gro var flink til å formidle.Vi fikk et godt inntrykk av Malaga
Date published: 2018-11-11
 • y_2019, m_2, d_21, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_no_NO, sid_ESVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ESVCB03ANO