Storsafari til Kenya og Tanzania

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Verdensberømte naturområder med Lake Nakuru og Masai Mara i Kenya samt Tarangire nasjonalpark, Ngorongoro-krateret og Serengeti i Tanzania

En åndeløst spennende naturreise til to av Afrikas beste safariland. I Kenyas høyland bor dere ved den vakre innsjøen Lake Elementaita, og ved sodasjøen Nakuru venter et av Kenyas mest imponerende syn når titusenvis av rosa flamingoer beveger seg som en samlet organisme over innsjøen. Dere kjører gjennom den imponerende gravsenkningen Great Rift Valley til det berømte naturområdet Masai Mara. I Tanzania fortsetter safariopplevelsene i Tarangire nasjonalpark blant majestetiske baobabtrær, før turen fortsetter til Serengeti nasjonalparks åpne sletter. Ingen safarireise til Tanzania uten et besøk i det åpne Ngorongorokrateret der vi blant annet spiser lunsj omgitt av loddrette klipper til alle sider mens viltet passerer i det fjerne. Reisen avsluttes i den fuglerike nasjonalparken ved Lake Manyara, som ble udødeliggjort av Ernest Hemingway i boken «Afrikas grønne fjell».

Reisen ledes av Albatros’ spesialutdannede engelsktalende «driving guides». En komfortabel reise på høyt nivå med god tid til å oppleve Afrikas storvilt og befolkning.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Safari

 • Reiseleder Engelsktalende guide

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Kenyanske shilling

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Nairobi. Sjiraffbesøk, elefantbarnehjem, Karen Blixen Museum og videre til Elementaitasjøen
Dag 3 Lake Nakuru nasjonalpark. Safari
Dag 4 Elementaitasjøen–Masai Mara. Great Rift Valley og safari
Dag 5–6 Safariopplevelser i Masai Mara
Dag 7 Masai Mara–Nairobi
Dag 8 Safari i Tarangire nasjonalpark
Dag 9 Til Serengeti nasjonalpark
Dag 10 Safariopplevelser i Serengeti nasjonalpark
Dag 11 Olduvai Gorge og besøk på museum
Dag 12 Heldagsutflukt i Ngorongoro-krateret
Dag 13 Safari i Lake Manyara nasjonalpark og hjemreise
Dag 14 Ankomst til Oslo

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
59 998,–
Oslo
På forespørsel
54 998,–
Oslo
På forespørsel
54 998,–
Oslo
På forespørsel
59 998,–
Oslo
På forespørsel
59 998,–
Oslo
På forespørsel
59 998,–
Oslo
På forespørsel
54 998,–
Oslo
På forespørsel
54 998,–
Oslo
På forespørsel
59 998,–
Oslo
På forespørsel
59 998,–
Oslo
På forespørsel
59 998,–
Oslo
På forespørsel
59 998,–
Oslo
På forespørsel
54 998,–
Oslo
På forespørsel
54 998,–
Oslo
På forespørsel
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Fly fra Norge til Kenya innebærer alltid flyskift underveis. Ankomst til Nairobi om kvelden.
Dag 2
Nairobi. Sjiraffbesøk, elefantbarnehjem, Karen Blixen Museum og videre til Elementaitasjøen
Tid til litt mat!

Etter frokost er første stopp et sjiraffsenter, der dere får en unik mulighet til å mate de vennlige kjempedyrene fra en hevet plattform, mens vortesvinene nede på bakken prøver å fange det som måtte falle ned til dem. Deretter kjører dere en kort tur til Daphne Sheldricks barnehjem for elefanter. Her hilser dere på elefantunger som er blitt reddet fra farlige situasjoner i Kenyas nasjonalparker. Dere ser ungene bli fôret og leke med personalet.

Etterpå går turen til Karen Blixens hus, som hører under Kenyas nasjonalmuseum. Huset var opprinnelig hovedhuset på Karen Blixens kaffefarm ved foten av Ngong Hills, der hennes elsker Denys Finch Hatton ligger begravet. Huset ble kjøpt for innsamlede midler og løpende rekonstruert etter fotografier. Det fremstår i dag nøyaktig som på Karen Blixens tid. En del av de manglende møblene ble fremstilt i forbindelse med opptaket av filmen ”Out of Africa” med Meryl Streep og Robert Redford i de store rollene som Karen og Denys.

Etter lunsj i den hyggelige Karen Coffee Garden, som ligger ved siden av museet, fortsetter dere fra Nairobis mylder til den lille og vakre sodasjøen Elementaita, som ligger i den berømte Great Rift Valley.. 

Dag 3
Lake Nakuru nasjonalpark. Safari
Tusenvis av lyserøde flamingoer

Dere kjører ganske tidlig en snau time til Nakurusjøen nasjonalpark, der den første egentlige safarikjøringen eller “game drive” venter. De store akasieskogene omkring sjøen er hjemsted for bøfler, vannbukker, impalaer og andre antiloper. Nakuru har en stor bestand av leoparder, som dere med litt hell kan få øye på, ofte mens de ligger i eller under de gigantiske, kaktuslignende kandelaber-trærne på skråningene omkring Nakurusjøen. Nakurusjøen nasjonalpark er trolig det beste stedet i Øst-Afrika å oppleve både svart og hvitt neshorn og den majestetiske Rothschild-sjiraffen, som nyter særlig beskyttelse her. De hvite neshornene ses oftest på de åpne områdene rundt sjøen, mens de svarte bladspisende neshornene foretrekker buskaset og derfor er litt vanskeligere å få øye på. Nakurus tette viltbestand er supplert av et usedvanlig rikt fugleliv og et av Kenyas mest imponerende viltfenomener, når titusener av snadrende flamingoer med et svakt lyserødt skjær bølger bortover sjøen som en samlet organisme. Mange forskjellige fuglearter er samlet ved denne sodasjøen, blant andre pelikaner, skarver, skjestorker, mange mindre vadefugler og forskjellige ørner som elveørn og savanneørn.

Vi spiser lunsj på Lake Nakurku Lodge. Etter en fantastisk safaridag drar dere sist på dagen tilbake til Lodge.

Dag 4
Elementaitasjøen–Masai Mara. Great Rift Valley og safari

Etter frokosten kjører dere gjennom Den store riftdalen. Dagens mål er de åpne viltrike slettene i Masai Mara. Det blir en god og spennende kjøretur på omkring 5 timer (avhengig av forholdene) til Masai Mara, der lunsjen står klar.

Dere har sett en masse vilt allerede, men utpå ettermiddagen kjører dere ut i reservatet igjen og blir imponerte av dyrene og det vidstrakte landskapet. Masai Mara er et berømt naturområde som består av det nasjonale viltreservatet Masai Mara og det tilstøtende Masailandet. Det er avgrenset av Oloololo-høyderyggen mot nordvest, av Tanzania mot sørvest, av de tørre buskområdene og Great Rift Valley mot sørøst og endelig av de tiltakende markområdene mot øst mellom reservatet og “masai-hovedstaden” Narok. Masai Mara er karakterisert av vannrike elver og nedbør fordelt over hele året, og da er langvarige, ødeleggende tørkeperioder sjeldne. Derfor finner man året rundt en svært stor fast viltbestand, som gjør Mara, som det kalles i daglig tale, til det mest populære reisemålet i Kenya. I juli–august vandrer opp mot en million gnuer, sebraer og gaseller fra Tanzanias Serengeti-sletter til Mara for å spise det frodige gresset som har vokst godt til etter regnet i de foregående månedene. I oktober–november vandrer dyrene atter mot Tanzania og Serengeti, der regntiden så smått har begynt og friskt gress gror opp. Løvefamiliene kjemper både med hverandre og med hyenene om territoriene sine, som fyller hele området. Store elefantflokker vandrer mellom elv og vannhull, mens savannens raskeste sprinter, geparden, daglig finner sitt bytte blant savannens gressetere.

Det er ingen tvil om at Masai Mara er stedet der man har den største sannsynlighet for å se de fleste av savannens karakteristiske arter på kortest tid. Blant disse artene kan fremheves: elefant, bøffel, sjiraff, sebra, løve, leopard, gepard, hyene, krokodille, flodhest, neshorn, eland-antilope, vannbukk, impala, topi-antilope, Grant- og Thompson-gaseller. Av større fugler kan nevnes kampørn, savanneørn, gjøglerørn, elveørn, de fleste store gribbearter, struts, sekretærfugl og koritrapper. I Masai Mara kan man være sikker på å få noen uforglemmelige naturopplevelser uansett når på året man kommer.

Dag 5–6
Safariopplevelser i Masai Mara
Den største av Afrikas Big Five
De neste par dagene blir antakelig tilrettelagt med to safarikjøringer om dagen henholdsvis i de tidlige morgentimene og de sene ettermiddagstimene, når viltet er mest aktivt. Midt på dagen kan dere nyte en god lunsj på lodgen og kanskje ta en tur i svømmebassenget eller slappe av med en god bok i skyggen.
Dag 7
Masai Mara–Nairobi

Etter frokost går turen tilbake til Nairobi. Det er en kjøretur på ca. 4–5 timer. Dere krysser atter Great Rift Valley med de mange vakre vulkanene. Underveis finner dere et sted med flott utsikt og nyter en medbrakt lunsj. Deretter går turen til Nairobi. Fra Nairobi kjører dere sørover til Arusha, Tanzania og direkte til hotellet dere skal overnatte på. Turen tar 4–5 timer. Det er også mulig å fly fra Nairobi til Arusha mot et tillegg.

Dag 8
Safari i Tarangire nasjonalpark
Elefanter lever i familieflokker med en matriark
Etter frokost kjører dere den relativt korte strekningen til Tarangire nasjonalpark.  Her har dere en piknik slik at dagen blir utnyttet optimalt. Tarangire nasjonalpark har navn etter elva som renner gjennom den, og er preget av eldgamle baobabtrær som står enorme og imponerende mot den blå himmelen. Det livgivende vannet i elva tiltrekker seg en masse dyr i tørketiden, når spesielt elefanter kommer vandrende til parken og får slukket tørsten i elva eller i baobabtrærnes myke, vannholdige blader. Ofte kan man se tydelige spor av elefantenes innhugg i baobabtrærne, men trærne i nettopp denne parken har utviklet en formidabel evne til å overleve de harde angrepene gjennom tusenvis av år. Tarangire ble omdannet til nasjonalpark da vitenskapsfolk fant ut av at området er en stor dyreveksel av migrerende arter, og derfor kan man se stort sett alle tenkelige arter her. Naturen er veldig annerledes her enn på resten av turen, idet de permanente vannstrømmene nærer de høye gule febertrærne som står tett, slik Kipling beskrev det. Etter en god dags safari i Tarangire fortsetter dere til lodgen.
Dag 9
Til Serengeti nasjonalpark
Et sjeldent syn: En løve i trekronene
Dere forlater det vakre området rundt Tarangire og fortsetter mot de verdensberømte Serengeti-slettene. Dere har med matpakker som spises under et passende akasietre med utsikt over de store viddene. Turen tar dere med opp over den vestlige høyderyggen til Den østafrikanske gravsenkningen (Great Rift Valley) gjennom Ngorongoro Conservation, og få timer etter turens start ser dere Serengetis åpne sletter med masser av vilt. Etter en hel dag på farten er dagens destinasjon campen, som vil være basen deres de kommende dagene.
Dag 10
Safariopplevelser i Serengeti nasjonalpark
Gepard i Serengeti

Det finnes mange beskrivelser av Serengetis årlige syklus av migrerende dyr, men det handler først og fremt om når regnet faller. Den viktigste av de migrerende artene er den hvitskjeggede gnuen, med en bestand som periodevis kommer opp mot halvannen million, og deretter sebraer og thomsongaseller, som forekommer i et noe mer beskjedent antall. Når så mange dyr vandrer i en årlig syklus betyr det selvfølgelig at vandringen spiller en veldig stor rolle for hele økosystemet.

Regnet i den sørlige delen av Serengeti faller teoretisk sett fortrinnsvis i perioden fra november til april måned. Den kommer sannsynligvis som spredte, korte, kraftige byger over en lang periode. Regnet og det grønne gresset får den migrerende bestanden til å samles her og kalve. Størstedelen av kalvene kommer i løpet av noen få uker i februar. Det er et fantastisk syn når de enorme mengdene av sebraer og gnuer er samlet og tusenvis av kalver kommer til verden hver dag. Dette er naturligvis også tiden når alle former for rovdyr – spesielt løver, geparder, hyener og sjakaler – har kronede dager.

Når regnbygene stopper opp tørker savannen raskt ut, og fødegrunnlaget for gnuer og sebraer er borte. De migrerende artene vandrer opp mot Seronera og Lobo, den vestlige korridoren ved Grumeti, der bestanden er tettest fra april til juni. Heretter begir flokkene seg mot nord, der de første dyrene krysser inn i Masai Mara rundt 1. august. I Masai Mara er det normalt nedbør året rundt, og derfor er det vanligvis godt med mat fram til oktober/november, når viltet igjen vender nesen mot sør.

I Serengeti kan man oppleve den vandrende bestanden hele året, også i de månedene når mange dyr har krysset grensen til Masai Mara, men da må man bo i den nordlige delen av Serengeti.

Overalt på Serengeti er det faste (residente) viltbestander som ikke påvirkes nevneverdig av den store vandringssyklusen bortsett fra konkurransen om føden. Disse bestandene har en tendens til å være konsentrert rundt vannhull, og i de tørreste periodene får områder med mye permanent vann en spesielt høy konsentrasjon av vilt som bøffel, giraff, topi, resident gnu og elefant. Dette gjelder spesielt området rundt Seronera og Grumeti River, der det – ikke helt tilfeldig – finnes noen av verdens største krokodiller.

Dag 11
Olduvai Gorge og besøk på museum
Olduvai Gorge

I dag går turen tilbake over Serengetis sletter forbi Seronera, Nabi Hill mot Ngorongoro, og som vanlig har dere matpakker med. Dere besøker Olduvai Gorge, som regnes for et av de viktigste paleoantropologiske utgravningsstedene i verden. Her har Leakey-familien gjort enestående funn fra de første menneskene og byttedyrene deres. Tusenvis av steinredskaper, skjeletter av tidlige hominider og dyreknokler er funnet her, og det er neppe tvil om at dette er stedet som har gitt oss de største forutsetningene for å løse menneskenes utviklingsgåte. Et lite museum viser noen av de viktigste funnene, men ellers bør man kaste et blikk ut over området og tenke seg to millioner år tilbake i tiden. Utpå ettermiddagen går turen videre til lodgen.

Dag 12
Heldagsutflukt i Ngorongoro-krateret
Det berømte Ngorongoro-krateret

Dagens program er en heldagstur til Ngorongoro-krateret, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Kjøreturen til inngangen tar 30–45 minutter avhengig av om vi stopper underveis og ser nærmere på naturen vi kjører gjennom. Snart er vi framme ved kraterkanten og fortsetter ned i det enorme sammenraste krateret som kalles en caldera.

Ngorongoro-vulkanen hadde formentlig en høyde på omkring 6000 meter, like høyt som Kilimanjaro, før den øverste delen kollapset, falt ned i krateret og formet den nåværende calderaen på 260 km2. Nede i bunden har det oppstått en innsjø, og hele området er generelt mer regnfullt og fruktbart enn resten av Tanzania. Derfor er det flere dyr nettopp her i det store krateret, og de bratte kraterskråningene holder viltet inne. Dyrene kan godt gå inn og ut av krateret, men det er litt vanskeligere for dem å bevege seg enn på de flate savannene. Viltbestanden varierer ganske betydelig i løpet av året. Vi har gode sjanser for å se neshorn, løver, hyener, elefanter, bøfler, eland-antilope og mange andre antiloper. Underveis finner vi et sted der vi kan nyte lunsjen vi har med oss.

Etter en spennende dag går turen tilbake til lodgen.

Dag 13
Safari i Lake Manyara nasjonalpark og hjemreise
En flodhest kan åpne gapet opp til 120 cm

Etter frokost pakkes safaribilen med lunsj, og turen går til Lake Manyara nasjonalpark, som ligger i grønne omgivelser ved foten av Ngorongoro-høylandet. Denne fuglerike nasjonalparken ligger for foten av den bratte høyderyggen som utgjør den vestlige siden av Den østafrikanske gravsenkningen. Manyara-innsjøen utgjør størstedelen av nasjonalparken, men mellom høyderyggen og innsjøen ligger parkens tørre del på en relativt smal landbrem. Denne lille stripen land er godt beskyttet og avgrenset av to naturlige forhindringer: vann og fjell. Tross en stor, fast viltbestand har parken vært noe oversett i de senere årene, fordi parkens opprinnelige og meget populære sensasjon, de treklatrende løvene, nesten er forsvunnet. Man kan fremdeles være heldig og få øye på et par av Manyaras løver, som ser ut som om de har tilpasset seg livet i trekronene, der de spankulerer rundt like sikkert som en leopard eller ligger høyt oppe og døser med beina hengende slapt ned på begge sider av greina.

Andre steder i Afrika kan man også se løver i trær når jorden er meget fuktig og insektmengden er for slitsom. Men det er bare Manyaras treklatrende løver som kan vise fram annet enn klossete og usikker adferd. Selv hvis de berømte løvene ikke er å se er det basis for gode naturopplevelser i Manyara. Her er det rimelig stor sikkerhet for å se mye vilt hele året rundt, og det til og med en usedvanlig vakker bakgrunn. Man kan godt regne med å se en flokk flodhester og noen av parkens mange fugler, for eksempel pelikaner og flamingoer.

Manyara-området ble udødeliggjort av Ernest Hemingway i boken hans «Afrikas grønne fjell». Innsjøen var i mange år et relativt lett tilgjengelig jaktområde for bosettingene i nærheten, og på midten av 1900-tallet var jakttrykket så stort at elefantbestanden dessverre nesten ble utryddet. Etter safarien går kjøreturen tilbake igjen og hjemreisen begynner.

Dag 14
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
7 998,–
Barnepris
kr 29 998,– (2–11 år)
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Nairobi
 • Fly Arusha–Oslo
 • Safarier, utflukter og transport ifølge program
 • 1 natt på hotell i delt dobbeltrom i Nairobi
 • 1 natt på hotell i delt dobbeltrom i Arusha
 • 10 netter i delt dobbeltrom på lodges
 • Utflukter, transfers* og entréer ifølge program med engelsktalende lokalguide
 • Frokost i Kenya/Tanzania og helpensjon på lodger (uten drikkevarer)
 • Lunsj på Karen Blixen Coffee Garden samt besøk på Karen Blixen Museum
 • Skatter og avgifter

*Utfluktene samt transfers gjennomføres sammen med andre reisende

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsirking ved sykdom, 6 % af reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Oppgradering fra buss til fly Nairobi–Arusha 
 • Tilleggsarrangementer
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Visum til Kenya og Tanzania (USD 50, betales ved ankomst)
 • Driks (beregn ca. USD 80)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Plastposer i Tanzania og Kenya

Vi gjør oppmerksom på at myndighetene i Tanzania og Kenya nylig har vedtatt en lov som forbyr innføring og salg av plastposer. Derfor kan man heller ikke ta med tax free-poser ved innreise til Tanzania eller Kenya.

De av dere som har planer om å handle i forbindelse med flyreisen oppfordres til å ta med for eksempel en stoffpose til å ha innkjøpene i, slik at dere slipper å få inndratt plastposen.

Når dere ankommer flyplassen i Tanzania eller Kenya skal dere kaste den plastposen dere fikk i forbindelse med tax free-kjøpet (det er satt opp store søppelcontainere til dette) og legge tax free-varene ned i stoffposen eller vesken dere har med dere hjemmefra.

I og med at loven som sagt forbyr all innføring og bruk av plastposer er det heller ikke tillatt å ha med seg plastposer i bagasjen.

ALL bruk av plastposer er forbudt i Tanzania og Kenya, og man risikerer store bøter hvis man ikke overholder dette.

Om individuelle reiser

På individuelle reiser tilbyr Albatros en rekke utflukter du kan velge å kjøpe ekstra. De går til spennende severdigheter som vi varmt kan anbefale. Du kan også la være å kjøpe utfluktene – det gir mer tid til egne eventyr og til å nyte reisen i eget tempo. På noen reiser er det utflukter inkludert i prisen. Felles for alle transfers og utflukter er at de blir gjennomført med en engelsktalende lokalguide som er spesialist på reisemålet. Til forskjell fra våre gruppereiser er det ingen Albatros-reiseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguiden er ikke nødvendigvis den samme fra utflukt til utflukt. Transfers og utflukter gjennomføres sammen med andre reisende. Vi har faste avganger og et bestemt antall plasser for å holde prisen nede.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Været og årstider

Man kan dele året i Kenya inn i tre årstider. Januar til sist i mars og igjen sist i juni til slutten av oktober kalles for tørketiden. Den lange regntiden finner sted fra sist i mars til slutten av juni, mens den korte regntiden faller i november. Bortsett fra midt i april til midten av mai er det fantastisk å reise i Kenya. Hvis man velger å reise i april, juni og november skal man være forberedt på litt regn, som oftest faller om natten eller som en kort skyll midt på ettermiddagen. Dette betyr på ingen måte at man skal holde seg vekk i disse månedene – tvert imot. I de senere år er det imidlertid en tendens til at man kan vente regn året rundt. Målinger viser at det ikke kommer mer regn, men at nedbøren er blitt bedre fordelt gjennom året, noe som er særdeles gunstig for planteveksten og dermed viltet.

Mange blir overrasket over klimaet i Kenya. Landet ligger på ekvator, og likevel er temperaturene ytterst behagelige. Dette skyldes at safariområdene ligger mellom 700 og 2200 meter over havnivået. Dagtemperaturene er stort sett de samme året rundt og ligger mellom 25 og 32°C. Natt- og morgentemperaturene er litt lavere, og det er en god idé å ta med en vindjakke til morgensafariene. Klimaet på kysten er naturligvis litt fuktigere og varmere, men det føles sjelden altfor varmt. Temperaturene om dagen ligger mellom 28 og 34°C, og den konstante brisen gjør at det er svært behagelig. Det skal selvfølgelig nevnes at det kan regne hele året, og at temperaturene kan avvike fra det som er nevnt her.

Transport

Man må være innstilt på at en del veier er i svært dårlig forfatning.

Mere om Kenya og Tanzania

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell og driks eller se om du trenger visum eller vaksinasjoner? Les mer her: 
Kenya:
www.albatros.no/reisemaal/afrika/kenya
Tanzania:
www.albatros.no/reisemaal/afrika/tanzania

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Reiseforlengelse i Zanzibar

Type Reiseforlengelse
Varighet 6 dager
Pris -
Luksusbadeferie ved Indiske hav på Zanzibar

Forleng Afrikareisen din på herlige Blue Bay Resort på Zanzibar. I tillegg til de lange sandstrendene omgitt av palmer er det en masse aktiviteter og utflukter man kan velge å delta i her. Ta for eksempel en kryddertur, besøk Stone Town eller nyt solnedgangen om bord på en dhow med Indiske hav som bakgrunn.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På Blue Bay Resort er det flere bassenger i det store parkområdet. Resortet har et sportssenter der man kan holde på med tennis, styrketrening, dykking, seilbrett, fiske og mye mere. I tillegg har hotellet et stort spa- og wellnessenter.

Les mer om resortet på http://bluebayzanzibar.com

Pris for Garden-rom
kr 11 500,– per person i dobbeltrom
kr 14 000,– per person i enkeltrom
Barnepris kr 5 500,– (2–11 år)

Prisen inkluderer
 • Fly Arusha/Kilimanjaro – Zanzibar t/r
 • Transport mellom flyplass og resort
 • Innkvartering i delt dobbeltrom (Garden-rom) på Blue Bay Resort
 • Halvpensjon (frokost/middag)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi kan dessverre ikke garantere ledig plass på hotell, fly osv. på alle avreisedatoer.

Lignende reiser

20KEIRT02ANO0811